Hirdetés
- iPhone topik
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Telekom mobilszolgáltatások
- A Tesla robotaxi víziója még mindig a jövő, de egyre közelebbi
- Redmi Note 12 4G - valaki fizetni fog
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ribi
nagyúr
Ebben a tesztben 1 dolog zavar, hogy nem tudni az intel milyen órajelent ment. Mert ha alapon akkor az nagyon gáz lenne AMD szempontjából. Így viszont az összehasonlítás eléggé értelmetlen. Maga az 5.2G egy szép szám.
Rákeresve pontszám alapján az intel kb 4.5G-n ment. Illetve vannak 70k értékek is. Ez az összehasonlítás így még inkább értelmetlen.
(#83) Aprósólyom: Még nincs teszt, úgyhogy csak leakekre lehet támaszkodni aminek lehet 0 a valóság alapja. Leak alapján alig van különbség 570 és 470 között.
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
Ezt tudom, de valahogy annyira szarul néz ki, amikor odaraknak mellé egy ismeretlen órajelen menő intel procit, ami kevesebb pontszámot csinált. Ez annyira gagyi hatást kelt számomra, hogy elmondhatatlan. Ez pontosan azt tükrözi, hogy nem mernek pontos adatokat közölni, mert kiderül, hogy mégsem annyira fényes a dolog.
Hiszen van eredmény amiben megveri ezt a procit, de nyilván egy totál random pontszámos eredményt biggyesztenek oda. Ettől lesz gagyi az egész. Annyira unalmas, hogy ilyen befosi módon közölnek mindent. Mert hozzászoktak, hogy ilyen félig elkamuzott eredményeket kell posztolni, hogy jónak tűnjenek fel.Majd rájönnek, hogy nyugodtan ki lehet biggyeszteni minden eredményt, úgy ahogy az volt, minden paraméterével, nem elsunnyogva bizonyos dolgokat, mert akkor is jobbak. Ha kiraknak egy ilyen eredményt, akkor szépen rá tudok majd nézni és azt mondani, NA ezt így kell. Egész addig viszont sajnos bennem van a "na má megint egy sunnyogós teszt".
Emellett nagyon is értem, hogy ár értékben körbehugyozza, de a fentiek miatt sajnos mindig ez jut az eszembe. Nem tehetek róla.Puma K: Gondolom a 8. genre gondoltál, ahol nem forrasztva van a kupak, mert a 9.-nél nem sok értelme van delidnek és főleg nem nyersz 20 fokot vele. Valami videóban szerepelt, hogy vastag a chip maga és emiatt melegebb a kelleténél, de a delid ezen nem segít.
-
Ribi
nagyúr
28 magot is lehűtöttek 1 teszt lefutásáig.
De itt csak találtak 1 teszt eredményt igazából ismeretlen, de sejthető prociról és mellé raktak egy másik random intel teszt eredményt.Én se tudom mit várok tőlük, biztos triggerelt a melegfront. Vagymi.
Csak pont az ilyenekből lesznek a hovalettek az 5G-s AMD procik amit megígértek hsz-ek.
Eleve odaírták: With 5.2 GHz All-Core Clock. Amit onnan vettek, hogy 5.2G volta max freki, de az nem is biztos, all core-ra vonatkozik, hanem sokkal inkább single core tesztre. Vicc ez ahogy van...[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
Fura eredmények x570 fogyasztásról/hűtésről.
Röviden összefoglalva, sok az idle fogyasztása alapból: 7.4W
x470 2.9W-hoz képest.
Leterhelve 10W körül eszik, ami kicsit sem magyarázza az aktív hűtést.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz Dragon3000 #280 üzenetére
Rárakott egy régi kis szar bordát, ami az eredeti kb harmada/negyede és azzal sem volt eget rengetően durva hőmérséklet. Szerintem ha nincs lefedve a borda idióta módon és a venti helyén is borda van, akkor is jó lenne.
Kútba dobnám aki ezt a borda letakarós dolgot kitalálta. De a proci VRM is sokszor le van takarva. Kb a direkt szar hűtés érdekében. Amúgy lehet nem főne meg magától pár év alatt. -
Ribi
nagyúr
-
Ribi
nagyúr
válasz Sirandrish #704 üzenetére
Tacsi és a tacsi ultimate VRM szempontjából ugyan az, ezért van az ultimate zárójelnben mögötte.
Ha valami mögött ott van még valami szögletes zárójelben, akkor az a kettő ugyan olyan vrm szempontjából.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz Sirandrish #742 üzenetére
Nekem ez a teszt 0 infót tartalmazott.
Azért, mert semmit nem tudni milyen frekin ment a 2 proci, mennyit fogyasztottak, milyen hűtő van rajta.
Milyen energia/OC beállításokon ment.
Ez így értelmetlen. Szerintem. -
Ribi
nagyúr
válasz Whysperer #1049 üzenetére
Ez a gpucheck.com ez egy kibaszott kamu.
Bocs hogy ilyen trágár módon írom, de ez vicc.
Oda vissza kattingatsz a két 4k-s eredmény között és szimplán rádobtak x %-ot az eredményre, hogy annyival gyorsabb a 3600. Pöccre ugyan annyit változik minden.
Ez mekkora FOS
4k-ban esetek nagy részében 0 lenne a különbség.(#1051) Whysperer:
Eredményeket %-ban számolják, 0 köze van a valósághoz.
Az ilyen fos oldalakat be kellene csukni a pékbe félrevezetésért.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz Malibutomi #1099 üzenetére
Szimplán félrebeszél.
Ott az SSD, de tesztet nem csinált, hogy alátámassza...
Illetve Asus nemrég írta, hogy ad ki biost amivel ki lehet használni a pci-e 4-et régebbi lapokon.
Vicc, hogy pont x470 amin nem megy a pci-e 16x. Az M.2 4x4 megy.Szóval procitól és laptól függ, ha a bios engedi.
Heh, pont most jött ki a cikk itt is Emlegetett szamár.
De maga a linkelt videó korábbi, akkor ez még nem volt ismert és bios sem volt.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz Malibutomi #1101 üzenetére
Fura.
TP-nél is lassabb volt.
Ahogy nézem ők nem a procira kötötték az SSD-t, hanem valami vezérlőre.
Illetve fura, hogy 1 héttel a teszt után ez még senki másnak nem jött elő.
Mondjuk pont asus lappal tesztelnek.
Lehet kaptak valami beta biost amiben engedélyezve volt pci-e 4.0 az m.2 foglalatra?
Nem nézted valahol említik-e a biost?[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #1163 üzenetére
Nem a legjobb választás VRM szempontjából.
Inkább egy valamivel újabb B450. Ha nincs meg már a lap.
Persze lehet használni, csak lehet van jobb választás. Illetve hűteni kell megfelelően a VRM-et ha meg lesz hajtva a proci.(#1164) vaakuum : Szerintem is ahogy mondod. X570 egy létező, de átlag usernek tök felesleges lap.
Lehetne tekinteni HEDT-nek avagy threadrippernek. Plusz a csak náluk meglévő PCI-e 4.0 magasabb árazásának. Mindig mondja mindenki, nem tetszik? Ne vedd meg. Drága? Ne vedd meg. Nincs is rá szükséged? Akkor meg mi a tökömnek sírsz, hogy drága.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
Azért is írtam, hogy nyilván lehet használni, de igen hasonló áron van a pl B450 Tomahawk. Aminek erősebb a VRM-je, nagyobb bordával, újabb. Bár most pl alzán elég ócó az X370 Pro4.
Vagy pl a MSI B450-A PRO egész ócó. Több funkcionalitásban nem tudom mennyivel jobb az X370.
Nekem igazából azért szimpibb a B450, mert újabb.
Ez csak és kizárólag az én véleményem. Meg kell nézni az árakat és dönteni, hogy mi lesz benne.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz Whysperer #1216 üzenetére
Az, hogy egy vadi új procival hogyan viselkedik egy játék endzsin, annak nem sok köze van a 2 alaplahoz.
Mivel te az alaplapot kérdezted, így ezért írtam/tuk, hogy itt nem az alaplap a nagy difi, hanem a proci. Kérdezd meg a játék készítőjét?
Amúgy korábban 12 percnél van teszt ahol csak az alaplap a difi és ott van 1-2% különbség.
Van olyan játék ahol jó ha kikapcsolod az SMT-t, van ahol szar. Nyilván nagy difi van magok között pakolgatásban is, így igen sok a változó tényező.
Arra próbáltunk válaszolni amit kérdeztél, nem arra a kérdésre amit fel sem tettél[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
Plusz ha megnézel más WH2 teszet a TR-t sem szerette a játék.
Illetve totál mindegy volt neki 1080p-en, hogy intelből 6 vagy 18 magos van alatta.
720-ban pedig a 8700 jóval előrébb volt mint a sok magos intellel.
Szóval ez is mint annyi játék jobban kedveli a magas órajelet nem is annyira sok magon.Amit linkeltél tesztet pedig kicsit kamu szagú, mert 4k-ban, minden más tesztben gyakolatilag megintcsak 1-2 fps különbség van az összes proci között.
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
Itt egy elég alapos teszt erről.
Már itt is tesztelte valaki, hogy 3800-on még nincs váltás ha manuálisan beállítod.
A felett viszont úgy tűnik szeret váltani.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz fudi2002 #1287 üzenetére
Én tőle nem láttam 3600 feletti órajeleket.
dkess: Félig meddig ugyan azt írod, de félig nem.
Hivatalosan 3600-ig 1:1 a szorzó, 3600 felett OC.
Az alaplapon pedig nem az órajelet kell állítani a memóriához, hanem a szorzót állítod, hogy 1:1 vagy 1:2 legyen.(#1291) fudi2002: És van teszt az az új 1003-al?
Igazából sokkal később lesz hasznos az órajel mintsem azt érdemes legyen megfizetni. Innentől kezdve egyelőre lényegtelen 1:1 felett hajtani a rendszert.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz arnoldito #2566 üzenetére
Nem a 3733 a legjobb, minden ami 3600 felett van és még 1:1-ben mennek a ramok, az tuning.
Ezt fel lehet tolni 3800-ra, de még fölé is, csak szerencse kérdése meddig bírja a rendszer. Emiatt a 3600 az optimális, mert azt tudnia kell és onnantól az időzítéseket érdemes faragni.
Illetve programja is válogatja, mert van aminek sokat számít az időzítés, másnál meg kb. csak a freki. -
Ribi
nagyúr
Melyik része nem érthető?
Alapból a memó és a prociban a memvezérlő 1:1 órajelen megy, ez jó.
Ez 3600MHz-ig garantált. Felette már visszavált 2:1 -re így rosszabb lesz a válaszidő. Lehet kényszeríteni 3600MHz felett is az 1:1-et, de az hogy meddig, az szerencse kérdése. Illetve van asszem egy harmadik freki is, de erről Alpi. többet tud.
Szóval emiatt a tuning miatt a 3733MHz csak egy OC érték, de ez lehet ugyan úgy 3800 vagy még több is és a ram még mindig 1:1 -ben megy a procival.
És mivel a tuning sosem garantált, ezért jobb 3600-ra menni és onnantól inkább az időzítésekkel szórakozni. Mintsem hajtani a 3733-at, ami még mindig csak 1 "random" érték.
Illetve a 3600 sem biztos, hogy jó érték, mert ez ramtól is függ. Lehet a ram jobban szeret egy kicsit alacsonyabb frekit és még sokkal alacsonyabb időzítést. Ezzel gondolom igen sok időt el lehet szórakozni.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz sfknasty #2572 üzenetére
A korábban linkelt román tesztben elég részletesen berhelték a memókat és ott igencsak sokat számítottak a sub időzítések, amik itt meg sincsenek említve. Szóval annyira sok féle beállítás van, hogy arról egy durván nagy teszt mutatna csak jó képet. Viszont kérdés, hogy ennyire sokat érdemes-e foglalkozni ezzel amikor az emberek 99%-a úgyis csak belövi a fő időzítéseket ha egyáltalán és nem csak XMP aztán annyi.
-
Ribi
nagyúr
válasz Sirandrish #3241 üzenetére
Hát a gugli első találata valami driver problémát mond.
Esetleg raktál fel gyártó specifikus dolgot akkor azt gyilkold le, csak azt rakd fel első körben ami szükséges. -
Ribi
nagyúr
válasz fudi2002 #4571 üzenetére
Én valamelyik youtubos tesztelőtől úgy emlékszem, hogy a ryzen master is tudja külön állítani a CCX-ek frekijét.
Illetve ez csak a 3900x-et és majd a 3950-et érinti, mert alatta a többi mag egy CCX-en van.De tech dzsízösz is írta ezt már régebben:
"The Stilt pointed-out, however, that this tool can kill CPUs and is dangerous for the general public to use"[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft