-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sontir Fel
őstag
válasz
BerserkGuts #33712 üzenetére
Irigylem azt a példányt
-
CJ4567
nagyúr
válasz
BerserkGuts #33712 üzenetére
Arra gondolt, hogy az ő procija nem bírja a 4,5GHz-et 1,318V mellett, nem mindenkinek a procija ugyan olyan jó.
Amúgy P95 stabil a 4,5 @ 1,318?
(Egyesek azt mondják, hogy ilyen órajel és feszültség mellett már nem igazán Primeolnának, viszont akkor hogy tesztelik a stabilitást?)
-
Sontir Fel
őstag
válasz
BerserkGuts #33696 üzenetére
Ez nem az a CPU, amit keresel
-
Zsoltszaba
csendes tag
válasz
BerserkGuts #33417 üzenetére
-
CJ4567
nagyúr
válasz
BerserkGuts #33216 üzenetére
Renoirban jobb az IMC és az IF, mint a Matisse-ben, annyira rosszak a 4xxxG-k, hogy a memória világrekordot(6,6GHz) egy 4700GE-vel állították fel.
A 2400G-d az még első generációs Zen volt, persze, hogy nem ment jól a memória. -
válasz
BerserkGuts #33216 üzenetére
-
4264adam
veterán
válasz
BerserkGuts #33150 üzenetére
Már az is fent volt, legutóbbi patch van rajta. Tovább javult a Min FPS és a RAM órajele
Plusz a hőfokok is jobbak 10°C-al. -
Alpi.
addikt
válasz
BerserkGuts #33150 üzenetére
Nem bírom ki, pedig teljes erőmből próbáltam !
Nem bug az, de ezt ne firtassuk inkább.Ebben a dologban talán a 3300X "érintett" leginkább. Úgy értve, hogy ott kifejezetten jó hatással van (lehet), mert nem érintett a 2 CCX-es felépítés hátrányaival, így gyakorlatilag csak előnyök maradnak. Én, ha 3300X tulaj lennék lehet ki is kapcsolnám a CPPC rendszert pont emiatt. Szerintem kb. mindenhol javulás (vagy mardna) lenne.
-
belaazallat
addikt
válasz
BerserkGuts #32932 üzenetére
-
Alpi.
addikt
válasz
BerserkGuts #32418 üzenetére
Hwinfo-t le lehet vinni egész gyakori mintavételezésig. 50ms, de lehet lejjebb is.
Ez persze még pont annyira távol áll a valóságtól mint az 1 sec-es, de mégis érdemes egyszer kipróbálni ! Vegyétek le és toljatok egy Cinebench-et pl. vagy bármi olyan programot, ami addig úgy tűnt, kisebb 50-100 Mhz-es fluktuációkkal és kb. hasonló Vcore értékekkel fut.
Elég beszédes és talán jobban el lehet képzelni utána, mekkora része is marad láthatatlan számunkra és mi az, ami látható.korcsi : "A Ryzen Master írja az átlagos és csúcs feszültséget is, ha ezek megegyeznek az azt jelenti, hogy a két mintavételi időpont között nem változik a feszültség, se gyorsan, se lassan. Hiszen terhelés alatt feszültség kell a működéshez, minden milliszekundumban."
Nézz rá erre az 50ms-es dologra ! -
CJ4567
nagyúr
válasz
BerserkGuts #32448 üzenetére
"3000-es széria meg nyilván megmutatta sok értelme nincsen OCzni a procit mert sehova nem jutsz vele
vagy minimális lesz a gyakorlati haszna ha nem a benchmark pontokat nézem a 3600 vs X-el szemben."Viszont ha a PBO, vagy gyári feszültségnél alacsonyabb feszültségen, és magasabb órajelen tudom használni a procim, akkor miért ne? 4,3GHz @ 1,25V terhelés alatt, stabilan. Ehhez képest a PBO küldené 4,075-4,150 között, 1,35V-al, vagy többel. Tudom, hogy ez biztonságos, ha többet is tud, hűvösebben, akkor miért ne?
"sehová se jutsz vele" Procilimites helyzetekben igenis tud segíteni, pl. BF1-BF5, 100 feletti FPS-nél, 1080p-ben.
-
jokeph
nagyúr
válasz
BerserkGuts #32448 üzenetére
Mivel játszom csak, pontosan ebből a megfontolásból visszatettem szépen mezei PB-re oszt jól van az úgy.
Ramok elvannak D.O.C.P.-n, mind a 4*8 GB, GDM disabled, mert CL17-es ramjaim vannak és megy 1T-n. -
korcsi
veterán
válasz
BerserkGuts #32444 üzenetére
Én egy ilyet használok, most hogy keresgettem, valószínüleg Somogyi OEM is lehet.
Ha ezzel például tizenöt wattal többet mérek, a számítógépen elérhető információk ezzel összhangban többet mérnek, a processzor hőmérséklete szintén azt mutatja, hogy több a fogyasztás, akkor az valószínűleg nem kevesebb.
És még mindig nem tudom a C-state üzemmód kapcsolási sebessége hol van összefüggésben a kézi és PBO tuning kérdéskörben. -
HSM
félisten
válasz
BerserkGuts #32444 üzenetére
Nem nyert, se nem olcsó, se nem kínai. Megvan valahol mekkora pontossággal mér, de felesleges keresgéljem, a 112W-ból sehogy sem lesz kevesebb a 152-nél.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
BerserkGuts #32440 üzenetére
Ez szép és jó, de hogy kapcsolódik ahhoz, amit mondtál, hogy a halálig alul kell feszelni valamit, és mindig jobb az, amit az AMD beállít? Valószínű, hogy 3700X-től, és felfelé tényleg jobb a PBO, mint az all-core OC, viszont 3600-on igenis lehet értelme az all-core OC-nak, miközben alacsonyabb feszültségen megy, mint PBO-val, vagy akár gyárilag.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
BerserkGuts #32381 üzenetére
"Lehet a rossz OC mert ugye halálig alul kell feszelni egy procit hogy takarékoskodj 2 forintot a villanyszámlán pedig ez a baromság a laptopokhoz kell ott fontos hogy minél kevesebb áramot használjon mert akkor annál tovább bírja az akku de itt desktop pc-nél hagyjuk már ezt nem erre lett kitalálva."
Minek menjen a proci feleslegesen nagy feszültséggel, ha kevesebbel is működik? Nekem az R5 3600-am PBO-val játékok alatt 1,35-1,4V körül ingadozott, 4,075-4,175GHz-en, all-core 4,075/1,33V. Szerencsém van, kifogtam egy jó példányt, megy 4,3GHz-et 1,25V-on, stabilan. Hűvösebb, mint PBO-val, és még gyorsabb is.
Az R5 2600-at is 4,1GHz - 1,28V-on használtam, nem láttam értelmét annak, hogy 100MHz-ért telepumpáljam feszültséggel, lehet, hogy 1,35V körül ment volna 4,2-t, de 100MHz annyit nem ér. Láttam pár 4,2GHz-es screenshotot 1,4, akár 1,45V-on, azoknak annyit mondok, hogy egészségére. -
korcsi
veterán
válasz
BerserkGuts #32418 üzenetére
Az összes linkelt anyagodat olvastam már. Amúgy miből szűrted le azt, hogy nem tudom mennyi az egy milliszekundum? Hiszen mindenki tudja, hogy tíz a mínusz harmadikon másodpercről van szó
Meg, hogy nem értek dolgokat?
Szépek a marketing anyagok, mint jeleztem már sokat tanulmányoztam én is őket, jól mutatnak, engem az eredmény zavar amit produkálnak.Ezen hozzászólás második részében majd ebben a hozzászólásban leírtam, hogy mit furcsállok.
Ezt az anyagot leszámítva, az LDO műkédéséről van bármiféle információ?
A Ryzen Master az AMD saját szoftvere, akkor az abból származó adatok megfelelnek a valóságnak?
VRM-ről nem volt szó, nem értem hogy jön ide?
Más:
Mértem fixált feszültség 1,2V automatikus órajel szabályozás mellett, terhelás prime 95 small egy magra lekötve:
Mondom, olyan nincs, hogy 1,2V-on 4,3GHz felett szaladgáljon jelentős terhelés mellett, de az első képen az effektív órajel elárul mindent. -
korcsi
veterán
válasz
A teljesítmény problémák hogyan erednek túl alacsony feszültségből, "rossz" OC-ból?
Ha stabilitási problémák vannak, akkor megértem a dolgot, nézzük meg automatikus gyári üzemmódba, mit csinál, de nála, nem hiszem hogy ez okozná a problémát.
Az megvan, hogy az alul feszelés soha nem a "takarékoskodj 2 forintot a villanyszámlán" dologról szólt?
Az utolsó bekezdéshez villamosmérnökként inkább nem fűznék semmit hozzá...
-
Zsoltszaba
csendes tag
válasz
Toljam be autóra a feszt azt csa?
-
Alpi.
addikt
válasz
BerserkGuts #31609 üzenetére
Ezt egyébként említi is ! Hogy bár egyes tesztek, jelentős különbségeket is sejtetnek, a valóságban az emberek vga limiten játszanak, ahol ezekből kb. pont semmi nem lesz látható !
Legalábbis az smt "bugos" videoban szóba kerül ez. -
Alpi.
addikt
válasz
BerserkGuts #31115 üzenetére
Igen, de azért a frame timeok max., min. értéke is információt hordoz.
Lehet látni többek közt, hogy mi határozza meg a minimum fps értéket és ha azokon a pontokon a proci a vga alatt van, akkor opció egy kis ram oc, stb. Össz képkocka számba nem lesz nagy diffi, de ha a minimumok javulnak, az sok esetben érezhetően javít a játékélményen.
Szerencsére egyre több jó 3D engine-t lehet látni, amik nagyon szép, egyenletes értékeket hoznak.
CP2077 pl. kifejezetten jó érzetet ad alacsonyabb fps mellett is, ami nekem speciel nagy öröm, mivel a 980 Ti nem nevezhető már fiatalnak, mégsem kell különösebben beáldozni a látványbol, azért, hogy magasabb fps-t kapjak. Rengeteg panaszt olvasni mindenhol a gépigényről, de én nagyon kellemeset csalódtam. Rosszabbra számítottam az én konfigommal. -
dzz
aktív tag
válasz
BerserkGuts #30589 üzenetére
Soha nem érdekelt a kripto bányászat, de most a postod miatt ránéztem. Itt 33 €cent a villany, ezzel számolva egy 3700X+ Ti1060 6 GB RAMmal kijön havonta valami -5-6€-ra, szóval ráfizetés!!! Egy kisebb grafikai kártyával is maximum 1-2€ a nyereség, szóval...
Otthon nem tudom mennyi a villany... Bár ha lenne valami ami nyereséges, hagynám a háttérben futni, de ez évek óta nem az már PC-vel, direkt HW-t ezért nem vennék! -
fanti
addikt
válasz
BerserkGuts #30570 üzenetére
Ja....legalább azt a postaköltséget amivel vissza tudod küldeni a cuccodat gariba...
-
dzz
aktív tag
válasz
BerserkGuts #30570 üzenetére
hát én erre azért nem tenném az életem
Csekély remény, hogy valaha is behozza a befektetést...
-
válasz
BerserkGuts #30416 üzenetére
Oké, de ha jól rémlik, a budget sem volt mindegy. Ennyi kompromisszum belefér, szerintem.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
BerserkGuts #30261 üzenetére
-
CJ4567
nagyúr
válasz
BerserkGuts #30261 üzenetére
És ezt a grafikont hogy érem el?
-
HSM
félisten
válasz
BerserkGuts #30180 üzenetére
Amibe belereng a föld, az a hozzánemértés és arrogancia, ami néhányaknál jellemző itt a topikban.
Akinek nem inge...A magasabb felbontással kizárólag annyit csinálsz, hogy a gyorsabb processzorok teljesítményét mesterségesen korlátozod, így azt az illúziót keltve, hogy nem jobbak, mint a gyengébbek. A valódi felbontást akkor lenne értelme nézni, ha az egész játékot végigtesztelték volna vele, elejétől a végéig, de ez nyilván nem reális. Addig viszont marad az, hogy aki egy teljesítményszintre vágyik, az inkább kalkulál némi tartalékot a CPU-ba, mert hiába látod azt, hogy pl. a BFV kényelmes 165FPS [link] a 3600-ason, amikor a valóságban erősen küzdeni kell a 144FPS-ért is, és ennyi tartalék marad benne 4,3Ghz-en [link] . Magyarul rendesen orra esett volna, aki csak ezt a 1080P-s ábrát nézi.... Ehhez képest a 720P-s ábrán gyönyörűen látszik, hogy bizony vannak CPU-k, amik masszívan jobb teljesítményre képesek. A 1440P-s ábrán viszont már nem látszik kb. semmi, azon kívül, hogy ahol épp teszteltek a GPU-limit uralkodott [link] .
-
ballazol
senior tag
válasz
BerserkGuts #30180 üzenetére
-
FingR86
őstag
válasz
BerserkGuts #29977 üzenetére
hallod épp ezen vagyok kiakadva. mocskos mód durva assziszt van konzolos részről.
kajak elegem lett és kipróbáltam a cold wart, hogy rádugtam a gépre a kontrollert.
mondanom sem kell mekkora béna vagyok vele életemben nem játszottam karral fps-t, csak NFS és társai. hát hallod elkezdek lőni az embertől fél méterre és kajak ráhúzza a célkeresztet mocskos módon.a másik amit tapasztaltam. meglepődve. eskü hogy nem csak bebeszélem magamnak.
de amikor allcore OC van, egyszerűen mindenki lealáz, folyamat utolsó vagyok.
átváltok PBO-ra és megtáltosodok, 2-3. helyezétől nincs rosszabb. ILYEN VAN ? -
CJ4567
nagyúr
válasz
BerserkGuts #29962 üzenetére
"ott a ps4 elvileg elavult mégis simán mennek rajta a gamek mert folyamatos laggmentes mivel minden alkatrész ugyan az letesztelt"
Igen, nagyon szépen folyamatosan megy a 30FPS.
-
Chaser
legenda
válasz
BerserkGuts #29945 üzenetére
de ne 200e-t vagy többet érő kombokkal keljen már visszavenni...
- csak vga+cpu, nem még a többi sallang -
3100+3070 1440p minden maxon produkált 100-140fps-t, ami lockolva volt 60-ra
ugyanazon a kijelzőn sokkal jobb élmény butább grafikával is a forza
egyszerűen nem tudok tearinget csinálni, semmit ami anomália
tegyem hozzá 32gb volt alattuk és 970 evo
azért valahol röhejszerk:
ez persze nem a zen hibája, nyilván jelen lenne ugyanígy 4/6 magos intelnél is
ha jövőre veszek gépet úgyis egy combosabb cpu lesz a cél, veszek mellé egy kis 4 magost is mérni, de esélyen a 8c/16t itt a megoldás -
Alpi.
addikt
válasz
BerserkGuts #29751 üzenetére
Nincs szálakra szedve. Egy ágon pl. a HD500-as +12V -ján azt a 38A-t le tudod húzni akár egy Darab Molex csatin is, persze amíg tartja a formáját.
Onnan mindegy, hány részre osztva viszed tovább, a lényeg, hogy az az ág 38A -t tud max. Fölötte leold. (elvileg
)
Igazából ha arra egy Cpu 8 pin EPS-t kötsz csak, akkor azon is le fogsz tudni húzni 450W-ot, hiába megy túl a csatlakozó, illetve maga a cpu EPS szabványon. -
Redplee
senior tag
válasz
BerserkGuts #29751 üzenetére
???
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
BerserkGuts #28779 üzenetére
Ugy latom akkor van 2 oldal az internyeten ami "megfelelően" választott jatekokat a teszthez.
Nézd meg ott ahol nem cherry pick volt intelnek és normalisabb memóriával teszteltek, nem 3200-as DDR4-gyel.
-
MPowerPH
félisten
válasz
BerserkGuts #27894 üzenetére
Tojok ra, mit hisztek el es mit nem. En magamnak mertem le, csak hogy megerositsem, hogy tenyleg keves, es hogy a sporolast, vagy az 'ez is eleg lesz' hozzaallasomat megelozzem.
Ha neked eleg, akkor legy vele boldog, ezt tudom tanacsolni.
-
MPowerPH
félisten
válasz
BerserkGuts #27858 üzenetére
Mutogathatod, itt volt a gepemben mind a ketto, ugyan olyan VGA mellett. En a szememnek hiszek. Persze a 3600 -asom csak 4.2 -ot tud.
-
Devid_81
félisten
válasz
BerserkGuts #27343 üzenetére
A cel az vegyesen single/multi player, bar oszinten megmondom mostanaban a multi ott kifujt nalam, hogy haverral tolok valami coop jatekot.
Ahogy BMW001, biztos nem eri meg tulkoltekezni, csak egy 9900K-rol jovok, valahogy jo lenne a 8 mag ujra, de ha nagyon muszaj akkor a 6 is jo atmenetileg.
Tenyleg csak annyi kell, hogy ugrodeszkanak az egesz Zen3 elott.
Szerk: csak attol felek, hogy vagy nem kapok majd Zen3-at vagy borzalmas ara lesz es varnom kell akar 1-2 honapot, szoval ugy keszulok, hogy ha masnem lehet velem marad az atmeneti CPU-m egy kicsit hosszabb ideig is.Viszont ami a lenyeg, hogy utana az atmeneti procinak lesz gazdaja, legyen az 3600 vagy 3800
-
Brekkk
őstag
válasz
BerserkGuts #26959 üzenetére
Kb 10% az előnye a 2700x -nek.
Én arra írtam, hogy a 3600x renderelésben nem fogja meg a 2700x-et.
És mint te is linkelted nem is.
Akik napi 24 órában renderelnek a 10% igenis nagy diferencia.
Játékra a 3600(X), munkára a 2700x főleg, hogy majd 8-10 K-val olcsóbb, mint a 3600X .Bár ma én inkább 2700X-et vennék még játékra is mint 3600-at.
Főleg, hogy 1440p-ben tolom 75 Hz-en.
Kb 10-12% előnye van a játékokban a 3600-nak.
És ki tudja mikortol kell a valódi 8 mag a játékokhoz.
Főleg, hogy 1440p-ben tolom 75 Hz-en.Természetesen csak addig amíg olcsobb mint a 3600x
-
CJ4567
nagyúr
válasz
BerserkGuts #26852 üzenetére
Márpedig 3600-ason is lehet nyerni teljesítményt, alacsonyabb fogyasztás és hőfok mellett.
108W-ot P95 alatt PBO-val is felvesz a 3600. -
Biga123
addikt
válasz
BerserkGuts #26852 üzenetére
Veled se vagyok beljebb. Köszi az építő hozzászólást. Pont a melegedés miatt nincs autón.
-
Biga123
addikt
válasz
BerserkGuts #26850 üzenetére
Nincs itt kérem semmi feszengés. Kérdés hangzott el. Ha ennyire értessz hozzá, taníts mester. Ne csak beszólogassál.
-
Brekkk
őstag
válasz
BerserkGuts #24381 üzenetére
Leszedem, mert érdekelt milyen a valóságban. Eddig csak videókon láttam.
Megnézem ezzel mennyire stabil a gép, és mennyire bírja meghajtani a gépem.
Alig 107 gb-ot töltött le csak. -
Brekkk
őstag
válasz
BerserkGuts #24367 üzenetére
Azért a warzon sem hiszem, hogy a megbízhatóság mintaképe.
Ezt még ugyan nem próbáltam, de a fortnite-hoz lehet hasonló amiben azért van bug.
De miért is ne lennne ha 2-3 havonata szinte megújul a program, hol van idő minden hibát javítani.
Felteszem és megnézem. Bár 150 gigát leszedni azért, hogy max ha összesen 20 órát játszom vele ... -
Albigator
őstag
válasz
BerserkGuts #24375 üzenetére
A főoldalon mondod? Ott a warezonnál nem is volt trailer gomb (én csak ezzel játszottam, nem vettem meg a gamet). Bal oldalon Modern Warfarenál volt view trailer ha arra gondoltál.
Gond nélkül lefutott, se RAM-ot se VGA-t se a procit nem gyentelte. Utóbbi is annyira malmozott h 3.6- és 4.375 GHz között liftezett állandóan. -
Albigator
őstag
válasz
BerserkGuts #24367 üzenetére
Hello!
Te vagy az az emberke a másik topikból, aki a tesztelő, benchelő progik helyett inkább a játékok pártján áll, h úgy is ott jön ki a hiba.
Jelentem én eddig amit leteszteltem (nagyon alaposan) proci vagy RAM beállításokat, az mindig stabil volt gamek alatt is. Pl legutóbb memóriával szórakoztam és a setupom a legvégén állta a sarat Warezone alatt is.
-
DeathAdder
veterán
válasz
BerserkGuts #23830 üzenetére
de összességében azért elmondható hogy lényegi gyorsulás van a két cpu között játékok alatt, azonos hardverek és beállítások mellett?
-
Alpi.
addikt
válasz
BerserkGuts #2364 üzenetére
Naja... Az a 2400C18 decíp.
-
syler123
veterán
válasz
BerserkGuts #2158 üzenetére
Battlefieldben biztos jobb lesz, ott 100%-on kiakadt a mérő összes magra, mindenhol
Szinte a menüben is az I5-el. Majd játszogatok aztán kiderül. A ryzen 3600 mindenben jobb mint az előző, még órajelben is 3800mhz -> 4200mhz, 4mag -> 6mag
Igen, az a baj hogy nem nagyon méregettem, csak fps értékeket.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
BerserkGuts #1615 üzenetére
Simán.
-
OgreImre
senior tag
válasz
BerserkGuts #1615 üzenetére
Nem is igaz, a 3DMark sokkal jobb!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest