- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- LTE frekvenciák
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- iGO Primo
- iPhone topik
- Mobil flották
- Galaxy Buds Core nevű fülesen dolgozik a Samsung
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
chopin42
őstag
válasz
Krisz0418 #33046 üzenetére
Így értem. De amúgy Cyberpunknál volt valami geb@sz a ryzen procikkal, mer a 8 éves fejlesztési idő kevés votl kipróbálni egyet....Azóta javították, és jobban fut tán azon is.
De a 10900k(f)-hez nem kellett hűtőt venned?Gyárival nem épp acélos,ha van hozzá egyáltaln.
-
chopin42
őstag
válasz
Krisz0418 #33042 üzenetére
Ja, de pont azt írtam: 140 fps/3600 kontra 165/10900k észrevehető, jobb tőle a játékélmény? Vagy akár 120/165 fps? Illetve a 10900k 180-190k körül van, a 3600 meg max 90k volt, mikor extrém drága volt (most megint 70k körül van, én 63-ért vettem, volt 55 is). Tehát 2x-es áron kaptál +20% fpst, és nem 50 fps nél (ahol ténlyeg számít) hanem 120-nál?
Nem kötekedésként, komolyan érdekel.Mert ár-értékben a 10900k eléggé-kérdéses, mondjuk.
-
Chaser
legenda
válasz
Krisz0418 #33034 üzenetére
nálam csak a hőtermelés és felesleges környezetszennyezés miatt szempont, ha már szennyezek akkor minél kevésbé
az nekem nem fejlődés, hogy paks2 kedvencekét valami gyors tud lenni
most épp kis házikóa gyömöszölöm a gépet, ott már a kis térfogata miatt sem mindegy mi mennyit eszik
napoktan teszteltem baártom 3070 suprimét
gyönyörű kártya, robosztus, lenyűgöző, de egy kazánfél óra-óra alatt is durván befűtötte a szobát - és most tél van, és alig fűtümnk jgy is megvan 22 fok benn - elég is volt belőle, pedig az tényleg halk volt
jokeph
bizony, sokaknak elég...volt
és sokan nem vesznek több éves használt gépeket akkor sem ha csak netre kell, innentől marad nekik az intel, gyönyörű
ák-n talán még az én hsz-em a kiemelt, de akkor még alzán 37,5e ft volt, és volt annál olcsóbb bolt is
3500x most már alzán is majdnem 60e, többi boltot hagyjuk, és kb 3100 szint, van játék amiben jobb a 6 mag miatt, de van amiben rosszabb a szál miatt
ha lehetett volna érdemben kapni 3300x-et akár 45e-ért - kb annyi lett volna az ára -, az akár durván jobb -
Chaser
legenda
válasz
Krisz0418 #33030 üzenetére
evvan', elqrvult a világ
PuMbA
ez a cikk is 100%-ban alátámasztja:
mert nincs kapacitásuk cpu-ra és vga-ra, csak hangyaf@sznyi a soc-ok miatt
és abból olyat gyártanak ami minél több pénzt hoz, a 3100 pedig nem olyan, 3300x meg pláne nem
ezért
a vevők meg dögöjjenek' meg
de ugye leginkább csak intelt fognak amd helyett venni megdöglés' helyettCreate
azért lőttem egy olyat is magamnak, ami tetszik marad, ami nem az némi apróval megy tovább
vettem 3060-ból is "olcsót", de az nekem mind hangos, meg ha már drága akkor 12gb vramos legyen, az meg csak most jön -
N_A_S
veterán
válasz
Krisz0418 #32993 üzenetére
teszt alatt nincs semmi gond szerintem vele... másba még nem próbáltam, mert közbe mást is működök itthon, így egyszerűbb egy Bench-et elindítani.
Ennyit megy a mostani
Ez meg egy régebbi 980Ti kártyám: [link]Ez alapján szerintem a GPU Score nagyjából rendben van
-
Albigator
őstag
válasz
Krisz0418 #23481 üzenetére
Tehetsz rá akármit, igen. Én a vasalót még nem próbáltam, a gőzölős programját legalábbis.
Amúgy nem volt szó még erről a topikba. Recska mester is itt van pedig, ő se monda még.
Csak azt hallottam h inkább ne primeozzak..Viccet félretéve tetszik a cucc. Tök jó h kiírja a proci nevét és a hőfokot.
-
Albigator
őstag
válasz
Krisz0418 #22924 üzenetére
"stabil mint állat"
Oké, biztos.
Nem tudom amúgy. RM-ből tuningolsz és ha ott aktiválod a profilt akkor utána minden rendben? (ekkor aktiválódik ugye a 4.35 GHz-es órajel és az 1.35V, nyilván megszűnik a gond)
A probléma addig tart míg ugyebár el nem jutsz odáig.. Chipset driver fennt van? Milyen profilt használsz winen belül (ryzen balanced, win kiegyensúlyozott stb.) Mi a minimum CPU teljesítmény?Állítsd át szerintem AMD High Performance-ra, vagy Teljesítménycentrikusra. Hátha.
Ha így se jó, én kíváncsiságból kikapcsolnám a Global C state control-t BIOS-ban.
-
Albigator
őstag
válasz
Krisz0418 #22905 üzenetére
Nem, nem azt értem.
Akkor nem Rp.s lair-tól tanultad a tuningot ott legalább CB volt.Y-Cruncher és aida nálam a komolyabb terhelés.
A még komolyabb, amit nem feltétlen ajánlok a Prime 95 (pl Small FFt) vagy IBT (ha működik, ha nem akkor -->) LinX.
Szóval belőtted az 1.35V-ot és a 4.3 GHz-et de nem tesztelted csak valamilyen játékkal.
Jól értem?
De ha neked ez megfelelő akkor nem szóltam semmit. De biztos lesz egyszer olyan game ami alatt már nem lesz stabil (valószínűleg az amúgy sem stabil) beállításod.
-
Albigator
őstag
válasz
Krisz0418 #22887 üzenetére
Fogadjunk RP's Lair-tól tanultad ezt a tuningot, CB-vel tesztelve.
Amit itt kb senki nem javasol.
Mert te azt az 1.35V-ot kizárt h tudd hűteni azzal a hűtővel komolyabb terhelés esetén.
Nekem Mugenem van sima 3600-at 1.25V-ig nem tudtam lehűteni normálisan, 3600X-et ami nem evett annyi ampert még éppen 1.3V-ig... se...De ugyebár szinte mindegy mivel is hűti az ember, egyszerűen a kicsi chip, kicsi hőátadó felület miatt van ez.
Én tuti nem állítanék be 1.35V-ot all core OC esetén.. -
Paxker315
veterán
válasz
Krisz0418 #9956 üzenetére
és gondolj bele, hogy egy 9ezer ft-os hűtővel még jobban hűthető
Bár, az eredményeket elnézve, nekem az ár:érték bajnoknak az Alpenfőhn Ben Nevis tűnik: alacsony, befér kb. mindenhová, kompakt, csendes, jól teljesít, ID Cooling SE 213V2 a borda amúgy. Egy "mild" OC-s 3600-ost még meg kell fognia, szerintem. Ésszerű feszültségek mellett.
Tudom, az overkill sosem hátrány, de, az ikertornyok nem minden házban férnek el, pl. kis ITX lapokon a VRM hűtőbordákkal lehet probléma. : )
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Krisz0418 #9887 üzenetére
Igen a hwinfo is tud osd-t!
Kiválasztod amire szükséged van, jobb klick -> OSD (RTSS) aztán pipa a show value on OSD-hez.
Amúgy az a 4,2 max boost nem az összes magra vonatkozik hivatalosan.
Szval akinek (majd mindenkinek) kevesebbet megy az nem error hanem normál.
Az a 4350 hogy van belőve? Fixen, vagy alapból PBO-val ennyire boostol?
Játék - cpu usage & hőfoktól is függ kinek mennyire tolja meg.
Az a 4350 átlagos , nálam is akörül döcög BFV alatt de inkább csak 4325.
Ha fixen van nálad a 4350 akkor tudnál mérni egy Aida FP64 Ray-Trace tesztet? -
Pro!Petya
addikt
válasz
Krisz0418 #9835 üzenetére
Ha a biosodban van olyan funkció hogy : Spread Sprectum , akkor ez tud rajta segíteni.
Bekapcsolt állapotban ez változtatja az FSB órajelet ezért nem kerek nálad, így elkerüli az elektromosmágneses zaj gerjesztést ugyanazon a frekvencián.
A lapodon lévő kristály minőségétől is függhet hogy milyen lesz a szórása.
Oc- hoz javallott kikapcsolni mivel azt egy ilyen nagyobb jellegű változás/ lökés ki billenthet.
Kikapcsolt állapotban meg beálll mint a szög, viszont elektromágnesen zaj viszont előfordulhat. -
Raidon
őstag
-
SECTORnooB
addikt
-
fudi2002
nagyúr
válasz
Krisz0418 #9693 üzenetére
" igazából faék egyszerűségű"
Jah mégvmi, a precision boost kb 2 helyen állítható, a vicces hogy külön a két helyen különböző beállításokat sikerült belőni, fene se tudja kettő közül melyiket vette figyelembe. VDDG is 2 vagy 3 helyen, csodás... A ventiket 60% alá nem lehet vinni már a görbét, ha DCre állítod, pwmet meg nem tud mindegyik ventim. Soroljam? -
Alpi.
addikt
válasz
Krisz0418 #9334 üzenetére
Azt nem tudom, de azt biztosan, hogy a Bdie történet eleje fele volt ilyen ic-vel 3200c16 speces Ripjaws ! Úgy rémlik, hogy viszonylag rövid élete volt, később már nem került, csak c16 alatti specekhez ez a chip. De erre nem esküdnék meg, arra hogy létezett viszont igen, mert saját szememmel is láttam olyant anno. :)
-
Ribi
nagyúr
válasz
Krisz0418 #8664 üzenetére
Ez a VRM kérdés érdekes, mert nagyon sok teszt 0 légmozgás mellett van, nyitott bencsen.
Ott az aorus elég rosszul szerepel. Viszont amint beszerelik őket egy házba, ahol van pár veni, már mindegyik teljesen elfogadható, max 60-70 fok. Jó szellőzés esetén meg aztán még annyi se.
Sokszor azért sem annyira jó a vrm, mert kis hűtőt raknak rá. Ami nyilván megint nem jó ha nincs légmozgás. Ha nálad jó a szellőzés akkor nem lesz semmi gond.
Itt tesztelték mind2 esetben és hát látszik mennyire nem mindegy és menynire félrevezető lehet ez a 0 légmozgásos teszt. -
Sz4bolcs
senior tag
válasz
Krisz0418 #8285 üzenetére
Én egy Mugen 5 rev b.-t cseréltem x62 krakenre, az eltérés minimális. Erre a procira nem érdemes aio-t tenni. Nem nagyon tudom megmagyarázni a fizikáját, de mint ha maga a proci nem adna át elég hőt a bordáknak. A silent profillal ugyanaz a hőmérséklet, mint ha maxon pörgetnéd a pumpát+ventiket, a rendszerben keringő víz hőmérséklete ugyanúgy 30-35 C fok körüli 70+ C fokos proci mellett ergo nem jön ki a vízhűtés erőssége.
Aztán lehet, valaki majd megmagyarázza tudományosan, hogy hülyeségeket irkálok. -
válasz
Krisz0418 #8285 üzenetére
Szerintem itt nincs olyan, hogy overkill. Ha PBO aktív, úgyis lesznek kiugró tüskék, azt nem maszkolja el semmi. De az, hogy meddig húzza az órajelet a PBO, vagy fix órajellel mennyire bírod csendben küldeni terhelés alatt, az már a víz felé billenti a mérleget. Hozzátenném, hogy szerintem.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Krisz0418 #7827 üzenetére
Semmi gond nincs a 3200 CL16 beállítással, valamint ha azt 1.35V-on hozza az XMP profil, akkor valószínűleg nincs is sokkal több tartalék a ramban... SOC voltage helyett én kezdésnek csak az időzítésekkel játszanék a dram calculator alapján, a működőképességet meg memtest86+ -al nézném.
Némileg időrabló a dolog... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Krisz0418 #7821 üzenetére
A B-Die jellemzően a nagyon gyors ramokon van, szóval ha ilyen chipes ramod van, akkor lehet próbálkozni a tuninggal. Viszont ezek a Ripjaws ramok a Samsun B-Die szerintem kevésbé jól sikerült példányait tartalmazzák. Nekem van ilyenből 3600MHz CL18-as ram, 3000 CL14-et tudtam belőle kihozni 1.35V-on.
A jobb B-Die ramok ezeknél jelentősen jobb paramétereket tudnak, persze jelentősen több pénzért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Le Mans Ultimate
- Házi hardvert villantott a Xiaomi Pad 7S Pro
- Hálózati / IP kamera
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- VR topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged