Hirdetés
- Elképesztő erővel rúgta be a Dimensity 9400 az ajtót
- Szenved a Samsung 3 nm-en
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- 700 km felett a Model 3 hatótávja
- VoLTE/VoWiFi
- Dupla fejezetet nyitott a Huawei Mate XT a mobilok történetében
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Mobil flották
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sirandrish
legenda
válasz Pro!Petya #771 üzenetére
Nekem a Kazah Híradó jut róla eszembe
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Alpi.
addikt
válasz Pro!Petya #814 üzenetére
4.2-höz 1,35V volt asszem. Xfr-t nézegettem utána már. Simán megy 4.25-4.3-as max boostokkal úgy, hogy 1,375 alatt marad a fesz. Ram elsőre indult 3800 mhz-en 1:1 if-el. Eddig 3x olyan jó, mint számítottam rá.
Azt mondom, senki ne vegyen, mert befosás ![ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
vandorr
csendes tag
válasz Pro!Petya #867 üzenetére
nálam valóban ez a helyzet: 2070-t rendeltem hozzá, és a config összeállítása után most nincs pénz komolyabb monitorra, mint egy FullHD. De én eleve hosszabb távra tervezek ezért veszek 2070-est, mert később vehetek monitort, vehetek VR-t is akár, és talán a jövőbeli játékokkal se lesz bajom egy ideig
[ Szerkesztve ]
-
joesz
lelkes újonc
válasz Pro!Petya #3000 üzenetére
....és mennyivel jobb lenne minden eredmény egy X570-el, beépített sípolóval....
Te régi motoros vagy, lehet kérdezek majd egy-két dolgot. Múlt héten jutottam hozzá használtan egy C7H-hoz, meg egy b-die 4000+ RAM-hoz...proci egy 3600.
Egyébként a hőfok...gondolkodtam, nem lehet, hogy itt a chiplet, ami a hőt termeli nem középen van, és ezért egy kicsit más felhordást igényelne a paszta?Üdvözlet
-
KAMELOT
titán
válasz Pro!Petya #3000 üzenetére
Végre valaki egy értelmes tesztel. Szépen látni mindent. Köszi! Kíváncsi lennék egy 3900x ott mennyi a hőfok. IBT-ben mennyi a Gflops?
Ferrar1: hiába van ilyen ramod mhz feljebb felesleges menni. Masik oldalon kihozhatnád a maxot.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Alpi.
addikt
válasz Pro!Petya #3169 üzenetére
7201-en annyi volt a max órajel, ahova raktam. Most hiába állítom +100-ra, 4225 mhz, néha 4250, amit elér. Mondjuk az 1 magos csúcs annyira nem izgat.
Ne menj vissza 73xx elé, csak ha nem akarsz ramot tuningolni. 3200 fölött általában C5 pst codenál behalt. Elmentettél egy működő profilt, akkor is....https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
Alpi.
addikt
válasz Pro!Petya #3180 üzenetére
Gyakorlatilag egyik boost, pbo, stb. beállítás sem változtat a működésen nálam. Ez mondjuk az első bios-nál is csak annyival volt több, hogy azzal az 1 magos max boost-ot tudtam befolyásolni.
Nálad is ez van ? Pl. All core órajelen tudsz érdemben változtatni pl. egy Cinebench run alatt ?https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
veterán
válasz Pro!Petya #3219 üzenetére
HWinfóban kell konfigolni valamit, hogy helyes értékeket mérjen? AIDA-nál volt egy csomó trükk, ezeket kipróbáltam, jobb nem lett...
@jokeph: továbbra sem gondolom, hogy a hűtéssel lenne a gond, nagyon óvatosan szerelek mindig, nem kapott ütést, vagy bármit, amitől kifingana, és az is érdekes hiba lenne, hogy egyszer megy a pumpa, másszor meg nem, de mindig elindul, és menet közben áll meg. Mindenesetre, egy ratyi RMA nyűglődésbe nincs kedvem belemenni, és csere X570 lapra sem nagyon tudott még biztosat ajánlani senki sem, úgyhogy amolyan róka fogta csuka megoldásként az jutott eszembe, hogy kikúrom a vizet, és veszek egy dark rock pro 4-et. Muszáj a Pro-t, a sima rálóg a slotokra, nekem pedig 4*8-as KIT-em van. Ha ezzel is jelentkezik a hiba, akkor egyértelműen RMA, de sajnos ha nem, az még nem jelentené, hogy a lap egyértelműen rossz, vagy a víz, mert ahhoz igazából egy új víz kellene, amit ugyanígy tudok bekötni, mint most.
[ Szerkesztve ]
-
zzola
titán
válasz Pro!Petya #3341 üzenetére
Downgradelni nem fogok, jelenleg ez van: AGESA 1.0.0.3AB
PRIME X570-P a lap, összesen 4 biost adtak ki, de a legújabbnál listázza csak ki a kódot.Ebben mi a ráció, hogy újabb a bios de nem tudja kihozni a maximumot a processzorból?
Nyilván manuális beállításokkal lel het érni a célt, de épp azért vettem X-es processzort, mert nekem már nincsen kedvem/energiám beállításokkal pöcsölni...
[ Szerkesztve ]
-
Yany
addikt
válasz Pro!Petya #3341 üzenetére
Ha a 100 MHz valóban igazi teljesítménycsökkenéssel is jár, meggondolatlanabb javaslatot még nem is láttam, mint kiadás utáni korai BIOS telepítését. Kismillió elem van egy lapon, melyek rendeltetésszerű működéséért részben a BIOS felel. 100 MHz-ért cserébe ki a tökömnek érné meg feltenni egy stabilitást és kompatibilitást kockáztató félkész BIOS-t?
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
weri
senior tag
válasz Pro!Petya #3347 üzenetére
Egy magon mennek ezek a procik magasabb orajelen, bar nem ertek hozza, de nem tudom mi befolyasolja hogy osszes magon nem birja ezeket a +100/200 mhz-et, mi melegedik tul ilyenkor. De lehet tenyleg csak bios fail az egesz bar nem hiszem.
Nem hiszek a véletlenekben. Az események mögött - bárhogy fordulnak is - mindig van egy terv.
-
Yany
addikt
válasz Pro!Petya #3347 üzenetére
Ne haragudj, de nettó hülyeséget javasolsz. Az, hogy fórumozók egyik fele azért nem csinálja meg, mert úgy sem elég merész hozzá, a másik meg azért, mert úgyis utánajár a dolgoknak és a hülyeséget nem csinálja meg, az elég buta kifogás és akkor kb. nem is szólsz senkihez . Azt még megérteném, ha piaci szegmentáció miatti teljesítmény-visszafogás-gyanús lenne a szitu, ahol az AMD mesterségesen visszafogja a termékeit, de most perpill még éretlen BIOS-ok temérdek javításait kapjuk meg egy-egy verzióval. Mégha lassít is egyik-másik verzió, az is okkal történik. Jelenleg mindent érdeke elkövetni az AMD-nek és a lapgyártóknak is, hogy a lehető legjobb minőséget és teljesítményt kapjuk meg, egyszerűen nonszensz bármilyen okot találni kezdetleges BIOS-ok használatára. Részemről lezárva a téma, csak kérlek, hogy ne téveszd meg a járatlanabbakat nem helyénvaló "tanácsokkal". Köszi.
Más:
Az elérhető frekvencia hőmérséklet, magonkénti teljesítmény-keret, összteljesítmény-keret és egy sor más tényező együttesétől függ. Az AMD soha nem is promózta a termékeit _all-core_ boost frekvenciával, legalábbis nem azokkal, amit itt egyesek elvárnak. A GN, AnandTech, TomsHW és még ezer másik site feldolgozta ezt a témát, akit érdekel, bőven van hol utánajárni. Hozzáteszem, hogy Intelnél sem all-core működnek a meghirdetett boost frekik, nem értem miért azt várjuk el. Single-core-ban pedig általában hozza, amikor meg nem, akkor oka van, vagy ahogy itt fentebb elhangzott, a BIOS még lehet elég kiforratlan.
[ Szerkesztve ]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
-
BalaNce87
addikt
válasz Pro!Petya #3367 üzenetére
Nem a teljesítmény a lényeg de azért látom megy itt a nagy kioktatós stílus Mondjuk hozzáteszem, hogy akkoriban fizettem 30k-t egy viszonylag jó prociért most meg fizethetek egy közepes cuccért kb 60-70k-t.
Ami a lényeg, hogy 80 fokon megy terhelve a cucc. Szerintem az sok, ennyi. -
Pro!Petya
addikt
válasz Pro!Petya #3533 üzenetére
*update!!!!
Az újrarakott windows valamiért normál alatti prioritást adott a CB R15-nek alapból! WTF
Itt a normális mérés magas prioritás mellett!
Így már viszont nem kicsi a difi!
(régi rendszer multi :1660-62cb & single: 202-203cb volt és természetesen magas prio mellett)
[ Szerkesztve ]
-
Dyde
aktív tag
válasz Pro!Petya #3535 üzenetére
Két memória kitem van itthon, tegnap kipróbáltam mindkettővel a CB15-20at.
- Patriot Viper Steel 3733mhz CL17-21-21-41
- G.SKILL Trident Z 3200MHz CL16-18-18-38
Tapasztalat: szinte ugyanazok az értékek jöttek ki mindkét memória alatt CB-vel, ez azt jelenti hogy ennyire nem érzékeny a ramra a 3000-s széria vagy csak CB-nél nem jött ki? Vagy én bénázok vmit? -
wwenigma
Jómunkásember
válasz Pro!Petya #3678 üzenetére
Nekem mar egy screenshot is eleg lenne.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
SECTORnooB
addikt
válasz Pro!Petya #3678 üzenetére
Nálam allcore 4.2 minden gémbe kivétel a BFV,mert ott pár perc után vissza veszi átlag 4.1-4.15Ghz-re.
PUBG meg a többi hülyeségbe végig 4.2Ghz.
Manuál beállítások mellett sima a 4.3Ghz,de ott már gurul el a gyógyszer és csak egymagon nyerek vele többet, allcore teljesítmény pedig csökken.
Tehát az autó szetting a legmenőbb.
69 ezerért nagyon jó vétel volt az első napon, az X valahol 85 körül mozgott +16 ezret meg abszolút nem ér meg.[ Szerkesztve ]
-
-
weri
senior tag
válasz Pro!Petya #3691 üzenetére
Ha az Advanced fulon kene allitanom akkor ott nekem is csak +200mhz-et enged. Mindent kiengedtem kiveve az Ampert (140) mert engedi 180-ig de papiron max 150-et birna szoval inkabb alatta legyen. Bar tuti nem fog kerni annyit szerintem
Igen Auto-n van a fesz. Nem foglalkozik vele a bios ha offsetbe -0.3-at is adok neki. Igy hagytam auton, ill. manual vcore-al se foglalkozik.
Nem hiszek a véletlenekben. Az események mögött - bárhogy fordulnak is - mindig van egy terv.
-
weri
senior tag
válasz Pro!Petya #3696 üzenetére
Legfrissebb van fent AMD ComboPI1.0.0.3ab.
Kozben folyamatosan teszem fel a kepeket. Vegyesek a boost ertekek, jatekoktol fuggoen de altalaban mindig a papir forman tul vannak az orajelek.Nem hiszek a véletlenekben. Az események mögött - bárhogy fordulnak is - mindig van egy terv.
-
Sirandrish
legenda
-
Sirandrish
legenda
-
Sirandrish
legenda
válasz Pro!Petya #3714 üzenetére
Sajna az AIDA teszt után pár percel megfagyott a gép, és mivel más változás nem történt a gépben, így valszeg a ram volt a ludas, így visszavettem 3333-ra..
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Alpi.
addikt
válasz Pro!Petya #3815 üzenetére
Pénzért bármit !
Mi az az FH4 ?
Amugy sejtem, mitől indult meg tegnap éjjel a cucc, vagyis csak egy oka lehet, de elég nehéz elhinni. Élveztem a jó kis hűvös levegőt, kinyitogattam mindent és a rendszer is vagy 5-10 fokkal hűvösebb lett ezáltal. Inkább 5, ezért igazán meglepő ! Ettől indulhattak meg ilyen szépen a boost órajelek, más tippem nincs !https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
Alpi.
addikt
válasz Pro!Petya #3815 üzenetére
Már szedem, közben meg röhögök egymagamban. Le sem tagadhatná a közös őst a store....
Egyedül Microsoft képtelen lemérni a letöltési sebességet. Vagy a váltószámokkal nincsenek tisztában vagy nem tudom. 100-as netem van. A 8-10 mb/s-ot 80-100 -nak méri a Win10.. és a Store is.[ Szerkesztve ]
-
Alpi.
addikt
válasz Pro!Petya #3887 üzenetére
Éredekes volt. Meglepően nehezen tudtam elérni, hogy megjelenjenek olyan részek, ahol leesik a gpu load és nincs fullba hajtva a vga. 720p very low és még a ramon is vissza kellett vennem, hogy a teszt 10%-ában kicsit essen a gpu terhelése, mindezt átlag 171 fps mellett. Well done Zen2 !!
Mindezt egy olyan rendszeren, ami 1440p ultrát 70 fps-sel abszolválta. Életszerűtlenségi versenyben szinte fognám a 3900X vs. 9900K CSGo@720p -t.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Pro!Petya #3887 üzenetére
és (#3884) Alpi:
Igen, szándékosan van nálam belöve fix 4,4 GHZ-re, all-core, SMT OFF-al (single-core-ra van gyúrva), egyúttal többféle beálllítás=több tapasztalat.
És igen, locked 60 FPS volt a mérés, utána csináltam unlocked-et is, de az RX 550 miatt tökmindegy, elég rendesen vissza kell venni a grafikából, hogy 60 FPS-nél több legyen.
Viszont, ami nem látszik az eredményképen:
A ramok végig alapon mentek, azaz 2133 CL15-ön. (ez szintén nem volt véletlen, később lefuttatom 3200 CL 16-on is).
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft