Hirdetés
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Érzed már a Vibe-ot?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Fotók, videók mobillal
- Bluetooth-headsetekről általában
- Xiaomi 17 - még mindig tart
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tusi_
addikt
Sziasztok.
Tapasztalatokat hallanek az itt lakoktol.
Adott egy jatek, amivel nagyon sokat jatszom es az egyetlen, amiben lagjaim es stuttereim vannak, masik 10 jateban semmit, minden tokely.
Viszont ez a jatek sokaknal megy hibatlanul, masoknal meg ugyanugy laggol, stutterel.
Intel, AMD, mindegy. Mivel nekem nem ismert, hogy akiknel gond van, ok tuningolnak e barmit is, ezert ez meg lehet egy ok.Nalam a tuning csak annyit jelent, hogy f-max enhancer enable, illetve neha pbo is enable, semmi mas, se UV, se plusz volt. semmi.
Kerdesem. Tapasztaltatok-e olyasmit, hogy PBO, illetve fmax mellett barmilyen annomali fellepett-e. En sajnos hiaba tesztelem, annyira rapszodikus, hogy jelenzkezik, vagy epp nem, hogy van, amikor minden enable es semmi problem, aztan igen, kiakpcsolok mindent es vagy jon, vagy nem.
Mivel ez egy szimulator - Assetto Corsa Competizione - nagyon kellemetlen, sot vegzetes is lehet, ha laggol.Procim egy 3800x. jellemzoen semmi nincs tuningolva, ramok docp-n mennek, cpu alap beallitasok, fmax enable, ezzel nyerek kb 100-mhz-t es a pbo, amivel megint 100-t kb.
Regebben ilyen beallitasok mellett ment hibatlanul, aztan a jatek kapott egy updatet es azota csinalja. Viszont sokaknal nem es nalam is hol csinalja, hol nem.
Semmi nem fut a hatterben, se virus irto, se update, browser.....Köszi.
Szerk: Gamer Nexus szerint a PBO nem hoz semmit, szerintem meg igen, ha nem is sokat, de par fps-t igen es annak mindig orulunk. Ti mit tapasztaltatok?
-
tusi_
addikt
-
tusi_
addikt
Neztem termeszetesen, es tiszta, hogy jatekokban gyorsabb. Az 5600x, 5800x egy ccx-s, nincs osztozkodas a memo hozaaferesen, ez is tiszta.
De a jatek 1-2 jonappal ezelottig jo volt, nem laggolt. Akkor jott egy update, uj physics, uj gumi modell, uj aero modell es azota szar nekem. DE!! Kb azota kezdtem el a tuningolast is, rgo lehet hogy a game lett buggos, vagy a tuningom nem okes, de lehet, hogy mind2

Sokaknak semmi bajuk az update ot, sokanak igen. Ezet nem ertem. Mar probaltam teljesen alapon, csak PB on es ugy is csinalja..
De egyik masik jatek sem csinalja, ezert tippelek arra, hogy a jatek buggos. De akkor miert nem mindenkinek...
Nagyon bonyolult....
-
tusi_
addikt
válasz
Aljasvip
üzenetére
Semmi nincs bekapcsolva,csak a freesync. Ha egyedul vagyok a palyan, hotlapolni, vagy siman csak edzeni, akkor vajsima, nincs lag. Ha viszont tobben vagyunk, pl. verseny, akkor laggol, stutterel es a kep sem smoothos mar. Ebbol gondolom, hogy keves neki a cpu.
Low-k is nagyon beesnek ilyenkor. Az erdekes az, ha lecsavar a reszletesseget low-ra, akkor is ugyanolyan szar....
Ez a jatek egy osszecsapott kotvany, viszont nagyon elvezetes es rendkivul realisztikus. Az iro csapat szerint bivaly cpu kell neki es akkor jo. De azt nem hinnem, hogy egy 3800x keves lenne neki. Persze egy 10900-al vagy 5800x-el biztos jobb lenne, de ezert nem fogok kiadni plusz 200€-t. Ha tok biztos lenne, hogy ezzel megoldodik, akkor megvennem, de rgo mar csak akkor hiszek a jatek irojanak, ha lo legel a srijan. -
tusi_
addikt
válasz
Chaser
üzenetére
A manual OC nekem nem jo, mert 99,9%ban jatszom a geppel, ahol viszont az 1-2 core boost fontosabb, mint az osszes mag. Probaltam a vasarlas utan manual oc-t, de szvsz szar a chippem es 1,3 korul csak a 4.2 volt stabil. Ezzel szemben most 4.5 van, igaz nem az osszes magon, kozepes loadon, de megis, melyik jatek megy 16 szalon full loaddal?
Ezzel a "csak" PBO enable es 0.0250 Volttal 5 fokkal hovosebb a cpu es megy is a boost rendesen. Mar csak azt kene kitalalnom, hogy emiatt laggol-e a jatek vagy siman szar a kod.
Egyik masik jatekom se csinalja, mindenhol stabilak az 1%, 0.1% Low-k, csak itt szar.Viszont nem mindenkinel laggol ugyanaz a jatek- vagy csak nem latjak - es ez zavar, hogy "a hiba az on gepeben" van eset van -e. -
tusi_
addikt
"Alpi for president"
Valahol irta, hogy nem kell mokkolni a scalarral. plusz mhz-kkel tobbe, csak PBO enable, uv es kesz.
Tegnap probalgattam egy jatekban a lehetosegeket, hatha vmi proci beallitas miatt laggol/stutterel.
Ugye panaszkodtam korabban, hogy nem megy az uj biossal a 4500 mhz jatekokban. Kikapcsoltam mindent -scalar, plusz mhz boost -, csak PBO enable es lam, a cpu megint 4500-on van jatekok alatt, alap cpu fesszel. Vizsont. CB20 szerint okes, 3dmark szerint ugyanazzal az orajelle 8,8% al gyengebb fizixet kaptam,mint a korabbi beallitasokkal.Vissza a biosba es UV-ztam megint a cpu-t es lam ugyanott vagyok megint, ahol a regi biossal, mindenfele tdc, ppt, edc akarmivel.
Erdekes ez nekem, hogy ugyanazt az orajelet kapom, uv val es anelkul is de megis vhogy gyengebben teljesit a cpu 

-
tusi_
addikt
Volt egy talan Atlon xp 1800-m. Akkor terjengett az inteneten, hogy melyik sorozatszamuak keszultek melyik heten, melyik Waferen es az alapjan valogattuk ki. Akkor meg online rendeles nem volt - meg intenet sem mindenhol - siman bementunk a boltba, kihozattuk a cpu-kat as a szerial alapjan vettuk meg. Lehetett is huzni akar 200 mhz-t.
-
tusi_
addikt
Ez az uj BIOS nagyon ki van herelve, sokkal lassab lett a gepem. Szvsz visszarakom a regit, ennek meg ernie kell (masoknal)

-
tusi_
addikt
Tenyleg!

En akkor meg nem voltam benne, az elso procim egy 700-as duron volt, ott mar bios tuning volt. De haverom 166-os pentiumat meg jumpereltuk.
Meg a ram bovites! A Nascar nem futott rendesen 4 mb rammal, kellett venni egy masik 4 mb-s modult, vagy 20e Forintert. Ez volt vagy 2000 korul
-
tusi_
addikt
Nagyon regen, amikor meg szorzozarasak voltak a cpu-k, meg ugy tuningltunk, hogy fclk 110-re pl es nyertunk 90 mhz-t az AMD Duron procikon. Meg AGP volt, north/south bridge meg ilyenek...

Az en biosomban mar nincs is fclk, eltunt. Ha nem lenne a re-size BAR, tennem vissza a jo kis buggos agesa 1.0.0.4-t
-
tusi_
addikt
válasz
üzenetére
Szinten zenesz?? Asus x470? Milyen voltok, homersekletek mellett kapod ezt?
A regi PBo val es 0.0375 UV vel nalam felment 1.360 ig a volt CB20 alatt es 4275mhz-n voltak a magok, mindezt 70 fok mellett.
Most csak 0.0250 van, de 1.35 alatt marad, 75 fokon. Jatekok alatt viszont 50 alatt marad, d mer nem jon ki a 4550 atlagosan.
Fmax nalam rontott az eredmenyen. Enable, vagy auto nalad? Köszi a segitseget amugy
Az Alpi fele setuppal minden cool volt, de nem volt "SAM"
-
tusi_
addikt
Jatekokban a regi BIOSsal volt hogy 4650-ig ment regebbi jatekokban, ujabbakban 4550-ig, ami inkabb mar multi boost. A jatek, amiben ezt lattam az 4 magra terhel, 2t erosebben, 2t gyengebben.
Most 4450 a max. De kell ez e bios, mert ebben tudom hasznalni a re-size BAR-t, ami tobbet hoz, mint 50-100 Mhz cpu oldalrol
-
tusi_
addikt
Az uj BIOSsal - 5609 - mar nem megy ugy a CPU-m mint korabban. Anno a 5408 volt rajta es jottek a 4600 mhz-k. Most atlagban 4450 multicore, es max 4550 single.
A ppt, tdc,edc, vagy mik nem mukodnek mar, hisz egy BUG volt. Most akkor mit kene beallitani, hogy megint menjen?
0.1v nem megy nalam, be sem indul a gep. 0.05 V-n megy, de szvsz lassabb. Most 0.0250 -n megy, de kb 50 fok alatt van jatekok alatt is.
-
tusi_
addikt
-
tusi_
addikt
Sracok. Nektek milyen tapasztalatotok van az fmax enhancerrel?
Nalam mintha kicsit visszafogna a rendszert. 3800x es x470 Asus Prime Pro. -
tusi_
addikt
Bekapcsoltam a BIOS ban a Res BAR-t, de alatta irja, hogy ha bekapcsolom, akkor kapcsoljam ki a CMS-t vagy mit. Ebben van a Windows UEFI setupja es az NVME-mnek a setupja.
Ki lehet kapcsolni? Nem fog elszallni a Winem? Semmi kedvem telepitgetni

-
tusi_
addikt
válasz
GIORGIONE76
üzenetére
Megoldva. Belekukkantottam a BIOS ba es a regi ppt tdc edc fkgp cia meg a regi volt, a 0,0,1. Ment autora fmax enhancer auto es most 521 single, 5088 multi. Vesztettem 50 pontot, de mar nem erdekel. Ruhellem a tuningolast

Köszi a segitseget.
-
tusi_
addikt
Feltettem par napja a legujabb bios-t az Asus x470 prim pro lapomra -5809-, bellaitgattam es tesztelgettem. Jatekok alatt siman felmegy 4600 mhz-ig, benchek minden jo. De most unalmamban - melozom - ratoltam egy CB20 tesztet.
Multi 5131
single 211
Eddig 526 korul hozott singleben es igazabol nem vettem eszre jatekok alatt teljesitmeny csokkenest, mint pl Asseto Corsa elso resze, vagy a CoD MW Remastered, ezek szvsz egy magra mennek. Ez vmi BUG?
-
tusi_
addikt
Egy utolso kerdesem lenne sracok.
Vegkepp eldontottem, hogy marad a 3800x, legalabbis ddr5 valtasig.
Igy viszont a sokak altal emlitett degradacio fontos lett.
Mostani cpu-m undervolttal megy (0.0375), 200mhz boost, 4-es scalar es LLC 4, ami az utolso elotti.Nem qrom nagyon igy szet? Fontos lenne, hogy meg legalabb 1-2 evig menjen rendesen. Meg asszem egy ev gar van ra.

Nincs semmi video vagas, render blablbla... Csak jatek, ami nem olyan nagyon nagy terheles, tudomasom szerint.
-
tusi_
addikt
Az en cpu-m a Te videoid es posztjaid alapjan van beallitva, kb kimaxolva a Zen2 kepessegeit.

De ha megnezed a tablazatot, akkor latszik, hogy egy visszafogott 5600x - igen, az alcore 4.4 ezen negativ tuning - kb 20% al gyorsabb, mint a kimaxolt 3800x.
Ha Géjza kesz lesz a sima PBO tesztekkel is, felve fogom megnezni az eredmenyt, szvsz meg nagyobbat rug rajta.Egy srac a youtubeon tesztelte a 10900k ellen is ebben az ACC jatekban es kb porig alazza 10900-k is. Sot meg a 5950-et is neha

-
tusi_
addikt
válasz
Baryka007
üzenetére
Ebben igazad van, de ez a jatek nagyon rossul skalazodik, szinte ugyanazt az eredmenyt kapod LOW/high/Epic grafon.
Spa egyedi eset, sok a fa, ami brutal viszi az eroforrast es nem is lehet teljesen lebutitani.
Ez a jatek - szvsz - a legjobb fizikaju, legprofibb szim, ami letezik, de ugyanakkor a supportja is egy leg, megpedig a leggazabb. Ha hozzanyulnak, akkor az honapokba telik, mig kipatchelik a sok bug-ot belole
-
tusi_
addikt
En csinaltam a 3800x-emmel ugyan ilyen teszteket.
Egyik eredmeny az 50 AI, High grafikan, de en veletlenul hatulrol indultam.
14-12-2020, 21:08:40 AC2-Win64-Shipping.exe benchmark completed, 28358 frames rendered in 356.766 s
Average framerate : 79.4 FPS
Minimum framerate : 63.1 FPS
Maximum framerate : 99.9 FPS
1% low framerate : 58.7 FPS
0.1% low framerate : 46.5 FPS -
tusi_
addikt
Az en igenyemet megjobban kiszolgalna egy 5xxx es szeria,mert olyan jatekkal jatszom, ami nagyon cpu fuggo - (ACC egy autos szimulator)
Itt tobbet hoz egy 5xxx a 3xxx hez kepest, mint mas jatekokban, megsem erzem ugy, hogy valtanom kene, mert eleve mar a 3xxx is jo. Ha egy az egyben cserelni tudnek, akkor beleugranek, de ettol nagyon messze vagyunk. Meg amugy is inkabb ZEN4, ha az is hoz 10-15% ot, akkor egy evet meg siman "kibirok" a 3800x-el.

-
tusi_
addikt
válasz
Chaser
üzenetére
En is 1080p-hez hasonlon tolom, -2560x1080 - de akkor sem latom a kesztetest a valtasra. ilyen arak mellett persze plane nem.
Ha megint 300 korul lesz az 5600x , akor esetleg elgondolkodom megint, de szvsz nem lenne akkora ugras, hogy hubazzeg...
Tavaly pont ilyenkor valtottam 2700-rol 3800x re es ott is elmaradt ez a feeling, pedig sztem a 3800x joval izmosabb, mint egy 2700 -
tusi_
addikt
válasz
Chaser
üzenetére
Tegnap neztem egy ruszki tesztet - erteni nem ertettem belole semmit, pedig 9 evig "tanultam" oroszt - es abban 720p ben megvolt a 30% neovekedes, de pl 1440p- ben kb 0, azaz nulla novekedes.
Ha csak jatekot nezzuk es 1440p a cel, akkor semmi vagy elhanyagolhato novekedest jelent. 1080p-ben pedig hogy 600fps a csgo, vagy csak 490 szvsz tok mind1.
Persze hogy jobb, de NAGYON nem eri meg valtani. Persze ha ez a hobby, akkor targytalan. Ha vkit ez boldogga tesz, akkor uzsgyi a boltba erte... Ja hogy nem kaphato?....

-
tusi_
addikt
válasz
Trebron09
üzenetére
En egyre kevesbe vagyok hive az undervoltingnak. Eddig 0.037500-n ment a cpu-m es eleg jo volt a CB/Benchmark eredmeny.
Viszont tegnap csinaltam egy jatekban kulonbozo teszteket, es hiaba a magas max FPS, ha 1%/0.1% low NAGYON rossz.
UV nelkul 55fps lett 3 teszt utan, mig UV vel 31 fps a 0.1 low..
-
tusi_
addikt
válasz
Trailblazer
üzenetére
Nalam 0,0,1 kihasznalva az edc bug-ot.
3800x-et hutok egy Nh d 15-s el, ritkan megy 60 fok fole jatekokban es 4597-ig boostol egy magon, multicoreon is eleri a 4525-t soxor. -
tusi_
addikt
Egyet is ertek , meg nem is. Az AMD bol nekem is nagyon elegem van, sikerult alulmulniuk az Nvidiat. Jok a cuccok, de semmi nincs belole sehol.
A teljesitmenyevel kapcsolatban, amiket latok youtubeon, nem erne meg cserelni, mert az 1080p-s 10-15% nem egy olyan erv, amiert cserelni kene. Viszont egy ket jatekban, mint a sokak alltal jatszott szimulatorokban - ACC-, boven 20-30%-ot ver a Zen2-re.
En nagyon agyalok, hogy vegyek-e, ha megjelenik - rgo lehet kapni normalis aron - vagy varjak a Zen4-re. A sajat szabalyom szerint 50% teljesitmeny kolunbseg az, ami indokolhato, a tobbi siman csak penzkidobas...
-
tusi_
addikt
En lockolva hasznalom a gepet, 117 fps-re. A monitorom 144-es, de ha 144-en megy, akkor black flickeringem van, a menuben 30-fps a limit es ott villog, mint egy karacsonyfa. Ezert 120 hz es alatta 117 el megfogva rtss-el.
Rgo engem nem edekel a max fps novekedes, 100 felett tok mindegy mennyi, nem veszek eszre kolunbseget. Viszont sajnos random szeruen be tud esni akar 50-re is, olyan fps dropok vannak. Ez foleg akkor, ha sokan vagyunk a palyan, ha egyedul megyek, akkor betonkemenyen 117el all, akar kulso, akar belso nezet. Es itt jon be szvsz a cpu, hogy a 3800x-nek mar sok a 30 auto fizikaija es bebandzsit.
En ketszer lattam 99% on a 2070S-t, amikor Epicen van a graf, meg amikor 3 monitorral probaltam. Ha kiveszem az fps lockot, akkor sem megy 80% fole single monitorral sem, baromi rosszul skalazodik a game. Pl, ha leveszem a grafot LOW-ra, ugyanazokat az fps-eket kapom, mint high-on

Nagyon kivancsi vagyok, mit tud az 5600x

-
tusi_
addikt
Ha jol emlexem, mar nincs 50 ellenfeles lehetoseg, max 30. Esetleg spaban, mert ott van box dogivel. Megkoszonom. A 3600 4400-en kb annyit tud, mint a 3800x, szal relevans lehet.
EPIC-et hagyd szerintem, senki nem jatszik epicen. Az arra valo, hogy megnezd, hogy nezhetne ki maxon, de nincs az a HW, ami azt elvinne. (Kunos optimalizacio egy taliga takony)
Raadasul a tegnapi update ota borzalmas a graf megint, ugy stutterel, hogy semmit nem tudok tenni ellene. Mar a Vsyncet is bekapcsoltam a jatekban, pedig nagy ellenesege vagyok.
Nagyon varom mar
Köszi -
tusi_
addikt
Tudom, hogy szemet allat vagyok, de megkernelek, ha van kis idod es kedved, csinalj mar legyszi egy tesztet.
Egy 30 AI-s futam ACC ben, rajt belulrol es rajt kulso nezetbol egy par kor ereeig MSI afterburnerrel, hogy lassam az fps-eket, loadot, kihasznaltsagot..blablabla. Most a 3600-al, majd ha megjon az 5600x, akkor ugyanazt lecci.
Meg azt sem tehetem meg, hogy berendelem akarmilyen aron es aztan visszakuldom, ha nem eri meg, mert egy darab sincs!!!
-
tusi_
addikt
Amit lattam BIOS-t toroltek, mar egy uj van fenn, 4.-e ota. Azon az volt, hogy CSAK a Ryzen 5000x cpukhoz ajanljak. Ezen mar csak az van, hogy nem tamogat bazi regi cuccokat.
Akkor szvsz felteszem ezt

A BIOS chip mereterol hablatyoltak vmit, hogy nem fer ra tobbe semmi, ha felteszed a ZEN3 BIOS-t. En nem ertek hozza, elhittem. Ez politikara nem ervenyes.
Szerk: BIOS merete alapjan nem sok kulonbseget latni, miert is ne menne fel.. -
tusi_
addikt
Megy egy kerdes. Nekem Asus Prime x470 prom van, ahhoz is kijott egy beta BIOS, amivel mennek az uj 5xxx esek. DE. A kerdes, hogy megy vele a regi cpu is, vagy ha egyszer feltettem, akkor mar csak az 5e-s szeria megy? Volt valami BIOS chip meret vita, hogy nem fer ra rendesen az uj es ezert csak az maradhat...
-
tusi_
addikt
Köszi sracok.
VGA-t nem cserelnem -nem is tudnam, mivel nincs.
Ez a video kesztet gondolkodasra.
Ha ennyire stabilan tudja tartani az fps-t, mar az jo lenne nekem. Az ACC a jatek, amivel 99% ban megyek es az fps ertekek altalanossagban tok jok, amugy is lockolva vannak 110-re. Viszont neha droppolok, ahogy a videoban is latszik, hogy nem tarja olyan kemenyen az fps-eket, mint az 5600x el, plane ha masik 25 looser is van meg a palyan, akkor ki tud akadni a 3800x.
5600x felett nem vennek processzort, semmi masra nincs hasznalva a gep, kizarolag jatek, hatterben nem fut semmi, mint stream, 5 darab 4k youtube video, csak a game, szoval a 6 mag eleg kell legyen. 200mhzert nem fietnek ki 2-3x arat..
-
tusi_
addikt
Elkezdtem nezegetni megint teszteket, mar tobb relevans osszehasonlitas van, mint korabban, de oszinten, nem latam nagyon ertelmet a cserenek. Ezert kernem a Ti szakerto velemenyeteket.
Most egy 3800x em van, meg PBO-zva, igy 4475-4500 kozott mozog jatekok alatt stabilan. Ahogy a teszteket neztem, a 3700x elleneben, 5-20% javulas van cimektol fogguoen. Mivel a 3700x 4225-4250 kozott boostol alapon, igy kb 250mhz el gyorsabb a jelenlegi gepem. Tudom, hogy IPC ben a Zen3 jobb, nem csak orajelben, de szerintetek erezheto lenne a kulonbseg? Hacsak 10-15%-ot javul, az kb a 0 kategoria, alig eszreveheto, nem erne meg a cseret, meg ha be is allnak az arak megint a "normalisra"
A gepet foleg auto szimluatorra hasznalom, ahol jobban szamit az IPC/orajel, de nem hiszem, hogy meglenne az a fejlodes, amit elvarnek egy ilyen cseretol.
köszi
-
tusi_
addikt
Köszi sracok. Beruhaznek egy 5600x be, ha lejjebb megy az ara, de nem voltam biztos benne, hogy a ddr5 es ryzen 4 mit hoz. Ryzen4 hez uj lap kell az tuti, de akkor inkabb maradnek a mostaninal, 4 ev garral.Van 32 gb memo. Esetleg uj VGA vmikor.

-
tusi_
addikt
Mennyire kozeli jovo a ddr5? Minden oldal, amit talaltam mast mond. Egyesek szerint 2021-ben jon mainstreamre es a Zen4/intel aktualis processzorai tamogatni fogjak, mas oldalak szerint 2022 de iszonyat aron jon.
Kaphato megint az 5xxx es szeria, de nem fektetnek bele, ha egy ev mulva jon a ddr5 es a zen4.
Köszi -
-
tusi_
addikt
Sikerult vegre belonom a 3800x-et alpi leirasa alapjan

Viszont most latom, hogy van ujabb bios az asus x470 prohoz. Erdemes letolteni es felrakni? Mintha vmi BUG-rol beszeltek volna a guruk meg itt januarban, ami miatt ilyen jol "huzhato" a 3800x. Ezt nem szeretnem elvesziteni. Jobb lett az uj bios, vagy maradjak a "ne nyulj egy mukodo rendszerhez" elvnel?
Köszi
-
tusi_
addikt
válasz
r3v0Lut10n
üzenetére
Szia köszi a valaszt. Igen, de ez kenyelmetlen volt, mindig elfelejtettem feljebb venni a ventiket igy rosszabbul hutott. A nagyobb hazakban, mint a 801 ben mar van egy automatik allas is.
Most pwm-en megy, egy 4 pinnes vezerli a fordulatot es teljesen elegedett vagyok
.
A masik nagy venti DCn megy, az a szivo venti. -
tusi_
addikt
Jo hir azoknak, akiknek custom, vagy AIO vizhutese van.
A paraszt kifejlesztett egy uj lefogatot, ami eltolja a huto magjat a hot spto fele. Sajnos levegonel nem mukodik
-
tusi_
addikt
Tanacsot kernek. A be quiet hazhoz adtak 2 ventit, de 3 pinnesek es a hazon leve verlovel lehet csak sebesseget allitani.
Van egy extre be quiet ventim, az 12 centis, a hazhoz adottak 14-esek. Viszont ezek fszama csak 1000, mi g a 12ese 1400-as.
Most vettem egy Y elosztot es hogy PWMen menjen, a 12-es 4 pinessel kozositettem az egyik 14-est. Viszont igy az alaplap az 1400es fszamot veszi standardnak es a masik venti is, ami elvileg 1000es fszmra van hitelesive 1400-on pörög HWmonitor szerint.
Szetmegy igy a venti, vagy csak gyorsabbn "oregszik"... leeg vmi?
Ha 5 ev helyett csak 3 at megy az nem gaz, de szetcseszni nem akarom..
Köszi -
tusi_
addikt
Nyomtam egy 0,1 v offsetet a cpu-ra es kellemesen csökkent a höfok.
Reggel 76-77 fok volt, most 70 a csucs, 20 perc AIDA Stress es 999 sec CB20 utan.
Package Power 112--> 99.. Teljesitmenyt nem vesztettem, kb ugyanannyi minden, stabilnak eddig stabil, kb 40 perc full terheles utan. Jon majd jatek, ha ott nem hasal el, akkor bódog vagyok. -
tusi_
addikt
válasz
jokeph
üzenetére
Leesett elöre is

Tudok kepet csinalni rola, ha nem hiszed. Sima docp, elment, vissza biosba es 22,22,22, mittomen.
Ryzen 7 2700 mellett a regi biossal ment 3433 on 16,18.. al sima 1.35-n. Uj biossal lehet emelni kene soc-ot, voltage-t, de az a par fps engem nem izgat.... -
tusi_
addikt
válasz
jokeph
üzenetére
Tegnap volt kis idom es nem jatszhattam, mert ugyeletben vagyok, igy buzeraltam kicsit a gepet, uj vga driver, chipset driver....
Csinaltam egy BIOS defaultot es ujra allitgattam mindent.
Ha DOCP profilt hasznalok, akkor 3200 mhz lesz a Balistix, de 22,22.... idozitesekkel.
Ha kezzel atalitom, a 16,18.... ra, akkor 457xx kapok aida alatt.
Ha kikapcsolom a docp.t es ugyanazt beallitom kezzel, tehat docp off, ram speed 3200, IFC 1600 es a ramok 16,18..., ra akkor 465xx vmennyit kapok AIDA alatt. Vmi gaz lehet a lap biosaval, vagy mittomen. -
tusi_
addikt
Tudom, hogy nem szakik csinaljak a tesztet, de azert erdekes, mennyit szamit a cpu sebesseg:
[link]
Itt azert 1300mhz pluszrol beszelunk....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Robotporszívók
- Milyen TV-t vegyek?
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- TCL LCD és LED TV-k
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Diablo IV
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Vezetékes FEJhallgatók
- Unreal Engine 5-re vált az Alien: Isolation folytatása
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Intel Core I7 13700KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.01.26. -ig - Eladó!
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5, Xeon) 3dMark-al tesztelve!
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Samsung Galaxy A57 5G - Gray - 8/256GB - BONTATLAN - TELJESEN ÚJ - Jótállás:2028.04.23-ig
- iPhone 16 pro 128GB Sivatagi Titán - 27% ÁFA (0395)
- ÚJ Magic Keyboard billentyűzetek/ USB-C - Lighning/ 27% Áfás/ Ingyenes szállítás!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 500GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- LENOVO ThinkPad 13 - i7-7500U, 8GB RAM, 256GB SSD, új akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Erdekes ez nekem, hogy ugyanazt az orajelet kapom, uv val es anelkul is de megis vhogy gyengebben teljesit a cpu