Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Megjelent a Sony Xperia 10 VII
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Fordulat: időben startol S26+, nézd meg, milyen lesz!
- Vége a dalnak: leállt az iPhone Air gyártása
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Gróf...
üzenetére
félve folyok bele ebbe a drámába ... DE nem igazán értelek .
Senki nem oktatott ki , a képeségeidről fogalmam sincs , egyszerűen annyi történt , hogy pár gondolattal ki egészítettem a mondandód, hogy ebből hogy hoztad össze mindazt amit le írtál ... megmondom tök őszintén fogalmam sincs
Szerintem igyál egy sört és alud ki magad .peace!
-
válasz
Gróf...
üzenetére
pár gondolat hozzá:
- aki munkára használja a gépét és kell neki az AVX annak ez elég jó és egyszerű megoldás
renderelésel spórolhat órákat (nálam ez nem fasz méregetés)
-Bios tuning bonyolultabb mint ez
-kb aki amúgy sem tuningolt semmit nem kell semmit átállítani biosba max a virtualizációt le tiltani. nem hiszem, hogy ez fárasztó. A másik megoldás F9 enter és vissza áll minden eredetire, az oc-s állapotot meg amúgy is le lehet menteni!
- emberünk meg annyit írt ,hogy csak stabil ram tuninngal álljon neki mindenki az ocnak mert ,ha instabil a gép szarra se jó a program ,de ez logikus is szerintem.Gamereknek nem ez való ennyi... kivéve ,ha mákos vagy és megy fixen 4500 mindegyik ccx

-
válasz
Gróf...
üzenetére
All core tuningra jó , az AVX es cuccok gyorsabbak ... másra szerintem nem ... EDC 1 el játékok alatt több fps em van . CS GO ba konkrétan eldobott 80-100 fpst így .
(Pl 4550 boost helyett megy fix 4350/1,325 --> nekem ez jött ki CTR el )
A magonkénti boostot konkrétan el fejtheti az ember.Én azt hittem végre lehet majd állítani az avx es cuccokat és a lightload os cuccokat külön de nem...
Aki eddig is all core tuningot használt külön ccx enként biosba annak semmire nem jó max annyi hogy egyszerűbb lett a dolog. -
x470 Taichi , ha valakinek van ilyen : új bios 1.0.0.6 ot ki próbáltam ... hát edc1 nem megy szvl ment vissza a régi bios...
-
válasz
fudi2002
üzenetére
Kb február óta megy "edc 1" mióta Alpi vagy valaki fel fedezte mindezt , azóta hiba mentessen fagyás nélkül használom ( nálam a prime-l tesztelés az alap)
Ami fura hogy edc 1 nélkül megy a ram 3733 at stabilan EDC 1 el meg csak 3600 at, az okra azóta sem jöttem rá ,de kb nem is érdekel .
Nekem többet számít hogy cs be nem 4350-4400 en megy all core hanem 4500-4550 et. -
válasz
fudi2002
üzenetére
Látom sokan a szívükre vették a dolgot , hogy megírtam a véleményem.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Edc1 nálam alapból ment és tudom jól , hogy sok topik lakónak nem megy ..lefagy stb. ezzel nem tudok mit kezdeni. Úgy gondolom , hogy ez lap vagy szerencse kérdése ,de igazából fogalmam nincs.Írok mást , az igaz ,hogy nem 0-24 ben olvasom a topikot ,de olyat nem láttam ,hogy valakinek 1,4 v al nem menne a 3800x all core minimum 4,3 on... nálam is 1,3v tudja...
Ráadásul AMD ígérete ,hogy az xt-s cpuk 100-200mhz el többet tudnak. Ez tesztekben kb sehol nem látható . Az az 1% eltérés tesztekben kb a hiba határ.
Szvl AMD kiadott egy átnevezett cput aminek semmi értelme nincs. Szerény véleményem szerint ez vicces.
Ha valaki szívére veszi hát jó lelke rajta. -
válasz
Malibutomi
üzenetére
10 sec beloni az edc 1 ...nem igazan értelek
-
-
válasz
Malibutomi
üzenetére
Akkor én is hozzá tennék
EDC 1
[link]bár gyanítom , hogy nem skálázódik jól ez a progi.
-
nálam 3800x alapon (auto) valami 4950 et tol edc 1 el meg kb 5050-5100 körül
A lényeg , hogy a te eredményeid kevésnek tűnnek.
-
válasz
fudi2002
üzenetére
5 év garancia van rá , reményeim szerint nem véletlen. A az elmúlt 25 éve amióta gépeket építek magamnak , sose volt 5 évig meg egy hűtőm se.
Szvl nem mondom , hogy valakinek nem jobb .... nekem biztos nem.Amúgy volt épített vizem naaa az tényleg macera ahhoz már tök lusta vagyok...
Most is agyalok rajta , hogy jó lenne épített viz VGA miatt , de túl lusta vagyok minden szarnak utána nézni, hogy mi mihez lenne jó és az áráról nem is beszeljünk.
-
Nem tudom volt e már:
AGESA 1.0.0.5
Jó lenne tudni mi változott -
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Szerintem 70 ns alatt/körül és 50 ezer olvasás felett már tök mindegy... többet gyorsul a gép az új cpu-tol majd mint a lap cserétől ...sőt sejtésem szerint kb semmit nem nyernél vele ,viszont egy rakat pénz.
Én nekem 32gb van 3600mhz 16-21-21-40 ,ennél biztos nem szarabb a tied.

Nem hiszem hogy ez az fps sokkal több lenne gyorsabb rammal.
Én max 4. genes cpu ra cserélek0, tuti a mem vezérlőn is javítottak.
No meg várom az új radeon szériát ,vega64 et az 5700xt re nem érdemes cserélni.UI: amúgy tuti itt valaki kölcsön adja a ramját ,ha megkéred és kimérheted ,hogy mennyit nyernél vele .
no meg ha ki cseréled egy új B550 re ,ami ugye friss biossal jön ki ,az sem lesz garancia arra hogy jobban megy majd a ramod.
-
válasz
SECTORnooB
üzenetére
PCI-E 4.0 -n kívül semmivel nem nyújt többet ,szerény véleményem szerint ez azoknak érdekes akik eddig nem váltottak.
(pl inteles haverom lapot várja meg a 4. gent)Akinek meg x470-e van vagy bármilyen más lapja annak max cpu-t érdemes upgradelni max a 4. szériára amúgy lapot szerintem baromira nem érdemes cserélni.
B550 es lapnál rohadt mód kíváncsi vagyok az árazásra ... tuti baromi drága lesz

-
válasz
bozont
üzenetére
Fura amit írsz, valamit tuti rosszul állítasz be.
Nekem is Corsair Vengeance LPX 3200MHz cl16 van 32gb-be és csak akkor nem ment a mem tuning mikor véletlen xmp et bekapcsolva hagytam.
Még annyi , hogy nálam a ryzen es mem calclulator 5 ft ot nem ér , nincs profil micron -d die ra .Kézzel tapasztaltam ki az időzítéseket eltartott egy-két hétig ....
-
-
én 1.0.0.5 várom egy jó edc 1 fejlesztésel....
nyilván viccelekDE a lényeg az lenne a király ,ha lehetne külön állitani az AVX (high load ) frekiket , mint intelnél. akkor all core- ba mindneki feljebb tudna menni ..... avx akinek megy 4.3 mon most is akkor be lővi és a kisebb terhelésere meg 4,5 vagy 4,6....
-
válasz
Paxker315
üzenetére
Az egész világ szabványok alapján működik ...
HA én nem nyúlok a gépemhez csak berakom a ramot cpu-t magyarul auto minden ...Gyárilag HEAVY load ba ad neki 1,325 voltot AVX alatt a cpunak!
Magyarul gyárilag ilyen... és AMD így ad rá gart... szvl szerintem az bullshit amit írnak .
Elég mokás lenne ha AMD úgy találta volna ki, hogy össze rakod a gépet majd manulba be van írva, hogy olvass reddit.com-t, ott van leírva a tuti . Egyből menny biosba állítsd manulra a feszt lejjebb mint 1.3v gyári beállításokat meg felejtsd el mert az hülyeség

-
válasz
Pro!Petya
üzenetére
light load all corba sokkal magasabb frekin megy (magyarul gamék alatt).... AVX alatt viszont nálam 50-75mhz el kevesebb mint all core 4,3 amivel úgy érzem együtt tudok élni

Főleg , hogy megy az energia takarékosság... ezt csiszolhatnák amúgy ...
Eddig semmi értelmét nem láttam a pbo nak... akárhogy kapcsoltam mindig szarabb eredményt kaptam mint gyárilag minden auton bisoba....
Kíváncsi vagyok mi lesz az új AGESA -ba ... ki kapcsolják ezt a "featurest" vagy tovább javítják.... -
Ezt remélem azért elovlastad:
3960X have better behaviour with a EDC 30 setting.
3950X have better behaviour with a EDC 20~25 setting.
3900X have better behaviour with a EDC 16 setting.
3800X have better behaviour with a EDC 10 setting.és remélem ezt is
BEWARE! single thread is throttling.
Single thread or low load will cause the system to throttle as the boosting algorithm is trying to maintain the 1 Ampere limit for EDC. Only works under higher load. Under lower loads the Algorithm is trying to wrestle control to keep EDC to target.
Here is advice: Either disable C-states to have no lower clock states or increase EDC target a little to allow the system to have clearance for single-thread loads.
Disabling c-states has best effect for single thread throttling issues but you no longer have c-state C6 used. So higher power draw at idle. Cores will never fully idle at their lowest power state.
-
Ha valakinek van 2080 TI jah ki kéne tesztelni mennyit számít játékokba ..

-
-
Ugye az allcore azért nem megy ennyire mert AVX miatt betérdel a cpu ! Nálam értelmes feszen és hőmérsékleten ugye a cpu vége a 4300(az AVX miatt), DE amit nem értek , kézzel miért nem lehet beállítani AVX frekiket és light load frekiket külön mint ahogy jelen pillanatban is működik.
Vagy mint ahogy Intelnél is be lehet 7700k tól... azok se mennének 5ghz és felette avx el

-
-
válasz
hackeeeee
üzenetére
Nekem micron -d die -os ramom van .... nekem a ryzen calculator semmire nem jó ... saját magam tapasztaltam ki .... állíts be magas értéteket és szépen vedd vissza az időzítéseket....
KB erre jutottam ... Amúgy micron -d die ra csak 3400 ig van benne ajánlás....
TRC pl nálam tök magas 68.... de legalább stabil és megy...
-
válasz
jokeph
üzenetére
Én d14 et cseréltem h110i GT re és örülök hogy meg tettem... Soha nem szerettem ...
-1kg
-elfoglalja a komplett lap felét
-nehezen szerelhető és cserélhető bármi is
-atomjaira kell szedni a gépet hogy fel szereld
-nem halkabb a léghűtés
-nem jobb a lég (h110i kb 5-10 fokkal jobb ) [link]Volt épített vizem is..nekem kurva nagy macera volt főleg , hogy évente fél évente cserélem a gépem.... szerintem teljesen felesleges főleg abból az árból már még egy gépet össze rakok...
-
válasz
Merula Alba
üzenetére
Ahogy már írták neked random, ha nem tudja az előző tulaj hogy mikori a bios ... bios verziótól függ vagy menni fog vagy nem...
11561:
Érdemes felrakni ... millió dolgot javítottak... -
-
válasz
Malibutomi
üzenetére
nekem is kell , hogy idle keveset egyen mert 0-24 be megy média szerverként is a gép ...
szvl allcore nem játszik...sajnos bár lehet egyszer kiváncsiságból megnézem mennyit bír mennyi feszel
Kár , hogy nem lehet úgy mint intelnél hogy beállítom X feszel mennyen az allcore boost azt ha kifagy az már az én bajom....
-
-
válasz
Malibutomi
üzenetére
-
válasz
Ice&Lime
üzenetére
-Boost: Új biossal semmi ilyen probléma nincs.
-ram: Ezt nem nagyon értem ... mindenkinek rommá van húzva a memória itt a topikban .Nekem 3200 helyett megy 3666mhz et úgyhogy legfosabb chipes ramom van
(micron E die)
- ezt az 50-60 fokot sem értem kinek miért próbléma... 7700k m volt előtte ... delid nélkül noctua dh14 el simán volt 80-90 fok , dellidel is nyaldosta a 75 fokot (nyilván volt tuningolva)
Oszt senkit nem zavart 3 évig ... simán bírta és bírja az új gazdájánál is.... -
majd teszteld hogy stabil e ,nálam volt olyan beállítás ami 40 perc után halt le..

(CR1 el is nézd meg , hátha megy)Amúgy, rengeteget számít , hogy valaki foglalkozik vele ... nálam a gyári xmp-el @3200 87 ms most meg 69

-
válasz
perfegor17
üzenetére
Micron -b , nézd meg D-ram calculatorral mit dob a gép azt hajrá teszteld

-
válasz
perfegor17
üzenetére
Elsőként nézd meg milyen chipes a ramod ... aztán sok utána olvasás mások mire jutottak azzal a tipussal, esetleg ryzen dram calculátor iránymutatónak. Utána meg jöhet a rengeteg próbálkozás... Én kb itt tartok a Micron -D chippes rammal... (ezekről 0 info neten )

Ha lesz kedvem rá megyek a 3733 Mhz re ....
-
válasz
perfegor17
üzenetére
hát ha valahogy ezzel a rammal 70 közelébe hozod a latencyt akkor szerintem nem kell...
-
Mi az indok a megúszásra, a számla?
Amúgy , ha nem a te javadra döntenek érdemes egy levelet írni asusnak külföldre hogy hogy jártál bemásolva a bizonyítékokat ... hogy szétkurták a lapot és aztán elutsították a javítást.....
Lehet díjmentesen cserélik ... nekem egy próbát megér... (lehet alzával is elbeszélgetnek)
-
Szerintem nem működhetnek Magyarország on ha igy lenne
-
válasz
Locutus
üzenetére
Nálam 4400 max boost 4500 helyett vagy 4375 mivel fsb -t is random állítja a lap! Hol 98-99-100 a ram meg emiatt 3600 helyett 3580 stb... ha már fizettem érte .. igen én örülni fogok ha tudja.... akár nagy ugrás akár nem, de jobb érzés tudni hogy azt kapom amiért fizettem
@sati : időbélyegzőt ne felejtsd el

-
válasz
Create.
üzenetére
nekem cmos törlés után konrkétan majd egy perc... az elején azt hittem szar a lap..... aztán egyszer csak adott képet... van egy intel asrock gép be állítva szervernek pároméknál ... az konkrétan bekapcsolod és megy ... valakinek számít valakinek nem...
Én minden fejlesztésnek örülök főleg ,hogy nálam random megy az fsb is hol 100 hol 98 hol 99... atom bugos a biosom ,ha tényleg több mint 100 bugot javítanak én epekedve várom...400 sorozat asrockba még az abba biost sem kapta meg
-
Here’s the test of MEG X570 GODLIKE with Ryzen5 3600 and 2x 8GB memory. Compared to previous 1.0.0.3 ABBA version, the boot speed entering into BIOS is faster by 20%.

Gondolom akkor mindenkinél gyorsul....
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
The latest 1.0.0.4 Patch B BIOS (SMU v46.54) comes with a massive improvement at all points concerning debugs and optimization for the previous version. There is a loooooooooong list regarding improvements and amendments. The most attractive one to me is optimized system boot up procedure that allows us to shorten boot time and less waiting.
Kár hogy nincs lista megnézném...
-
válasz
Malibutomi
üzenetére
": mechanikai sérülés/ sérült helytelen használattal.. "
Az a jobbik eset , ha csek ez a baja .... leírás alapján nálam ez fizikai sérülést jelent , hogy ha ő hibátlanul adta le és sérülten kapja vissza az nem pálya ....Nálam laptopnál volt ilyen le adtam hibátlanul és vissza akarták adni sérülten nem vettem át.... vissza kaptam az árát...
-
-
én sem kaptam nyugi

Mondjuk amd honlapján meg van hogy ellenőrizük hogy megfelelő partnertől vesszük e a cput mert csak az ad hozzá játékot...
alzán ki is van írva ,hogy jár hozzá -
válasz
Pro!Petya
üzenetére
oksa , nem akartam bele vau vau ... csak furcsáltam , hogy xmp hez is mindehol ajáljátok az 1,1v ot és csak bele kérdeztem .
Ki mérhetem érzésre 4-5 fokot modnanék 1,1v és 1v között ... később megnézem...bár mint fentebb írtam félve nyulok a bioshoz ..... eléggé random működik akármit is állítok

-
Nah rájöttem, hogy szerintem nálam atom bugos még ez a bios (taichi x470 1.0.0.3 ABB)
Eddig sehogy se ment 100 on az fsb hanem 98-99 között ugrált , hiába manual hiába auto...
Ha 101 re raktam akkor 100 at írt de rommá fagyott a raid vezérlő...Most hogy bohockodtam emiatt rommá fagyott a gép és leresteltem sokadjára. A biost be lőttem ahogy stabil azaz ahogy eddig is használtam és most lásd csodát megy a 100 fsb ... ami k#rv@ra vicces....
Másik nagy vicc, hogy nem 100-110w idle hanem 80 lett... Most jól boost cpu ahogy az abb vel kell 4500 helyett 4450
Vááá én nem értem a lelki világát...
(intelen ua ez a konfi idle ilyen 65w volt , szvl végre nem 30-40w különbség van )szvl szerintem még az egész lap egy nagy bug halmaz....
most nem nyulok hozzá az tuti amíg nem jön ki az új bios....
-
engem egy dolog zavar 30-40w al több idle mint az intel volt... és nálam média szerver miatt 0-24 be megy a gép.... ezt kéne valahogy orvosolni
Nagyon bízom az új biosba!

-
válasz
stfreddy
üzenetére
20-25 éve írja mindneki ua ezt az oc ra intel amd nvidia ati vodooo és még sorolhatnám már a 486 is tuningolta mindenki... azt sose volt ebből probléma....
De csak hogy eláruljak valamit 7 évig voltam boltvezető számtech cégnél amig nem kormos és nincs fizikai sérülés addig senki le se szarja ... vissza küldöd garba cserélik ha nem megy...
senki nem kérdezi meg ,hogy használtad....De mondok mást ... amióta az eszemet tudom egyetlen egy hibás intel cpu val találkoztam az is a c2d duo korszakba.... de az gyárilag volt az.
Szvl ezen rugozni .... értelmelten faszság....
-
válasz
Malibutomi
üzenetére
Ahhoz képest mikor össze raktam és be kapcsoltam gépet, bios full alapon hagyva win install alatt és nálam ilyen 1,5 v okal dobálozott a lap .
Utána le is vettem a feszt offsettel ...
Amúgy nem azt írják hogy 1,4v oltal nem lesz baja normális hütővel vagy rosszul tudom?
-
Erről van info hogy kb mennyi kéne mennnie all core , mennyi a normális (default) / cpu 3600/3700/3800?(nem találtam sehol )
Nálam 3800x 4125-4150 en megy úgy , hogy csak pbo-t engedélyeztem fsb meg 99 hiába állítom 100 ra , ram emiatt csak 3580 on megy. 101 fsb nél meg eltünik a raid aminek meg nyilván nem örülök ....Bios az sima ABB asrockék nem szeretnek frissíteni ABBA ra elvileg 1.0.0.4 lesz egyből
-
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Androidos fejegységek
- OpenMediaVault
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen asztali médialejátszót?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)