Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hazai akkumulátorrekordra pályázik a OnePlus 15R
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Yettel topik
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hummin
tag
Ma került elém, és hallgattam meg ezt Q&A-t. Havi frissítéseket terveznek, Skodával való együttműködés kapcsán jön a Fabia Rally 2-es autó, nem most, ha jól emlékszem januárt mondtak. Nem mondták ki a Monte szót, de lesz vizes pálya. és magasabbra érve megjelenik a hó és a jég is.

Érdemes meghallgatni, nem egy PR beszélgetés. Nagyon tetszett a fejlesztők alázata, hozzáállása a simhez. -
fatal`
titán
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Holiday season előttre írták. legalábbis az overtake.gg cikkében:
The original Alpine A110 and either Sweden or Norway are due to make their way to Kunos Simulazioni's and Supernova Games Studios' Assetto Corsa Rally this festive season.
De szerintem ez valami tréning pálya lesz csak (ez biztos, hogy nem Svédország a hegyek miatt), később meg (a fájlok alapján) jön Monte Carlo. -
JulesTS
addikt
-
bardi
senior tag
Most már jó.
Leghosszabb murvás szakaszon mentem a fiattal, ez határozottan jobb, mint az ea wrc.
Azt főként az itteni versenyek miatt indítottam el, ezt viszont csak úgy, funból is nyomni fogom iR mellett.
Ott a hátsó kerekes autók murván érdekesek voltak, egy bizonyos csúszás szög fölött csak elszállt a seggük, mindegy hogyan kormányoztam, itt viszont ez nincsen meg. Beállításokat és hasonlót még nem is néztem.
Nameg laptop után pc-n végre jól fut. -
bardi
senior tag
Mi lehet az oka annak, hogy sehogy se akar a játék csatlakozni a szerverhez? Így nem látom sehol milyen időket mentek mások.
-
JulesTS
addikt
válasz
Találtgyerek
üzenetére

Igen, Racewerk pedál kapott 1.5-ös vezérlőt. Azon van 6 analóg bemenet. Gyorsan rá is kötöttem a kézifékem:
https://4utem.blogspot.com/2025/12/diy-loadcell-kezifek-racewerk-s15.html -
JulesTS
addikt
Jöhetne egy jó autó is, modjuk 130 RS, vagy 130 LR...
https://www.youtube.com/watch?v=ZX59jVyOb74 -
fatal`
titán
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Én sem, de az infok alapján a vizes felület még nincs kész.
Attól, hogy valami nehezebb, nem feltétlen realisztikusabb, ráadásul egy 0.1-es verzióról beszélünk.
Az RBR nem feltétlen a szent grál, csak mindenki ahhoz szokott a 20 év alatt (ráadásul agyon van moddolva). Az, hogy ez árkád lenne még viccnek is rossz.
@petikeh Több, mint 100 autónak van slotja a fájlok között (persze valszeg a Skoda előrébb tart), ezeknek fenntartják a helyet gondolom. De 1.0-ra 30+ autót terveznek, legalábbis a steam page alapján.
-
petikeh
tag
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Van egy X (twitter) profil, ahol próbálják a kódokat böngészgetni és ott találtak valamit ami utalt arra, hogy vannak benne az RS Fabiara utaló jelek és hogy a legelső kiadásban az lett volna benne, de valamiért végül a Hyundai lett a befutó.

-
petikeh
tag
Azt tegyük hozzá, hogy ez egyelőre egy 0.1-es, max. 0.2-es earyl access kiadás (ha harsány szeretnék lenni, akkor inkább azt mondanám, hogy ez egy hotlapolásra tökéletes tech demo)... Az RBR sem az első kiadással lett jójáték, hanem eltelt 20 év és rommá lett moddolva és így értünk el oda, ahol jelenleg tart.
-
KINIZSI
tag
Megvettem, kipróbáltam nem rossz de az a véleményem, hogy eléggé arcade jellegű az rbr ngp7-hez mérve. Vizes murván olyan féktávokat tudsz venni , mintha száraz aszfalton mennél. Van benne potenciál, de sokat kell még rajta dolgozni. Ti hogy látjátok?
-
fatal`
titán
Assetto Corsa Rally to receive “monthly updates”
- Assetto Corsa Rally to get monthly updates from December
- Škoda Fabia RS Rally2 confirmed for 2026
- ‘Wintry mountain road’ teasedGondolom Wintry mountain road = Monte Carlo
-
Mondom majd neki, nincs vacsora amíg nem hoz egy "háromhuszonkettőt"
-
Kicsit feltornáztam az időt, mert láttam, hogy kezdtek közeledni

(Csak, hogy legyen egy kis kihívás)
Szektor idők szerint még 1 secet lehetne találni, de ahhoz agyilag most nem tudok koncentrálni. Utolsó szektort nagyon elrontottam.
Középsőben kaptok sokat, az a gyors sok kicsi jobb-ball ott kegyetlen nagy tempót lehet átvinni, csak nehéz

-
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Ma már a gyermek átvette a gépet, de holnap megnézem.
Köszönöm szépen a segítségeteket! -
Dehogyis,csak így 50 felett nagyon óvatosan közlekedem... olyan "bótbajárósan"

OBS-el rögzítenék,de bármit állítok nagyon pixeles és darabos lesz a muvi. Mit nem veszek észre szerintetek? Afterburner fps mutató semmi nem fut a háttérben, ami elvileg fogná...
(13900k 32Gbram m.2ssd 5080aurus) -
GalaHU
addikt
Eléggé be vagyok havazva mostanában, alig van időm beülni a cockpitbe. Ezt a mostanit is csak fél óra alatt hoztam össze vasárnap, egyszerűen nem volt több időm.
De az igazat megvallva nekem max 2mp van még benne ha mindenütt kiadja, szóval Robi űridejét akkor se tudnám befogni.

-
JulesTS
addikt
Itt irtam róla:
https://prohardver.hu/tema/a_nagy_kormanyos_topik/hsz_52519-52519.html
Az utolsó kép utáni rész. -
-Solt-
veterán
PH-ról működik, imgur a nyomi....

-
-Solt-
veterán
Tesztelés közben meg közelítek... gyere Gala, uraljuk le a dobogót!
[link]
Hogy kell linkelni, hogy látszódjon rendesen? Vagy túl nagy a kép?
-
fatal`
titán
Nem, a fórumon írta valaki az AC Rally threadben. De, ahogy Solt is írja, nem igazán működik úgy ahogy kéne, mert az auto 1080-ra limitálja a maximumot.

@JulesTS Igen, ott is állítgatni kellett. Viszont ott általában kategóriánként 1 autóval megy az ember és nincs sok kategória. Meg ACC-ben nem igazán vannak hirtelen kormánymozdulatok, vagy olyan szituációk, ahol az FFB rángatná a két véglet között a kormányt, mint itt egy ütközésnél pl.
Itt azért kicsit más a helyzet

-
jlaci74
senior tag
-
fatal`
titán
Igen, ezt sejtettem, mert az auto már a driverben is 1080 fok. Azt nem próbáltad esetleg, hogy driver nem autó, hanem 2520 és a játékban meg 0?
Mondjuk szerintem én ezzel a max 1080 fokkal inkább kibékülök, mint az autónkénti állítással, de majd meglátjuk.
Főleg, hogy a játékban a menü meg a tényleges rotation (ahogy te is írod a Deltánál) eltér néhány helyen. A Fana fórumon valaki kigyűjtötte őket, pl. talán a Stratost is 720-nak írja a menü, de talán 900 vagy 1080 a tényleges rotation.
Köszi!
-
-Solt-
veterán
Igen, de nálam (DD+) nem működik, pontosabban nem egyeznek a kormányszögek, 1080 foknál jön a soft lock minden autónál.
Mondjuk a Delta esetében 1008 fokra írják a kormányszöget, de az animáció 900 fokos, ez szerintem hibás a játékban... bár azt sem értem, hogy a Fana driverben 1080 fok felett miért nem lehet 10 fokonként állítani a kormányszöget.
-
fatal`
titán
Fanatec fórumon azt mondják, hogy van rendes, autónkénti soft lock, ha a bázis AUTO-ra, a játékban pedig 0-ra van állítva a steering lock.
Valaki próbálta már ezt?
-
válasz
GST_Leslie
üzenetére
Kalibrálást esetleg nézd meg a windows saját joystick kezelőjében hogy ott jól "mutatja'-e
-
GST_Leslie
csendes tag
válasz
Zoolee1976
üzenetére
#618 Zoolee1976:
Szia. Nekem is G25 van és (egész) szépen lehet használni, persze nem egy high-end szett, de nekem megteszi!
A pedáloknál inverzre kell állítani (gáz, fék és kuplug), utána jó lesz!
Én még a kormányszöggel játszom (most épp 700), mert még nem találtam meg a jó beállítást!
Nálam ami érdekes, az az, hogy nem állítja középre a kormányt, kb 5 fokos jobbra húzás van benne. Sajnos nem találom, hogy hol lehetne kalibrálni a kormányt, de nem adom fel!
SzLaci -
GST_Leslie
csendes tag
Hali!
Van valakinek jó beállítás sémája Logitech G25 kormányhoz?
Köszönöm!
SzLaci -
jlaci74
senior tag
válasz
Találtgyerek
üzenetére
10-ből 10x rontom el ezt a kanyart és előtte a féktávot

-
jlaci74
senior tag
Nyugi, nálam sem működik
Már szinte mindent elkövettem, kipróbáltam,
egyenlőre 160 feletti Gain-nel van számomra értékelhető visszajelzés, 80-al szinte semmi.
Murva teszt -
bokrosolajos
őstag
Hi!
Jó ez a game , most már van autófestés mod is, ráadásul magyar!
-
macy
addikt
válasz
Bandit21
üzenetére
Nincs kizárva, de nálam nem müködik. Nekem mondjuk egy CSW 2.5 bázisom van, a legújabb Fana szoftverrel, lehet meg kéne próbálni egy régebbi driver-software párossal. Van ffb de nincs a kormánynak súlya, egyenesben semmi tartása nincs a kormánynak. Ha lehúzom a. Drf-t - 5-re akkor egész jó, de úgy meg nem tudok hirtelen korrigálni ha megindult a kocsi hátulja.
-
-
jlaci74
senior tag
Akik Fanatec - FFB problémával küszködnek, mint én is,
egy FB posztban most olvastam, hogy másik USB portba átdugva a bázist megoldotta a problémát.
Én csak holnap tudom kipróbálni, addig is aki tudja tesztelni számoljon be az eredményről, köszi. -
Találtgyerek
veterán
Gratulálok! Nagyon szép eredmény.
Most kicsit visszatérek az EA WRC-hez, ha lesz időm a géphez ülni. Megy a Prohardver bajnokság versenye és nem akarok lemaradni róla. Akinek van kedve, nyugodtan csatlakozzon hozzánk, amíg nem lesz teljesen kész az ACR.
Nem annyira szimulátor, mint ez, de a PH közösségünk én a versenyek elég jók.
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
PapírVilla
üzenetére
Á, pont emiatt minden tele van vad táblával.
Annyi hogy legalább annyi volt bennük, hogy nem próbálták meg kifizettetni a szarvast. A hangágyú még akkor is szólt, amikor már kint voltak a rendőrök meg a helyszínelő, úgyhogy meghúzták magukat.
Mi meg csak örültünk hogy jól vagyunk, és hogy a saját lábunkon tudtunk kijönni a kórházból pár órával később.
-
válasz
PapírVilla
üzenetére
Igen itt azért a felelősség erősen felmerül annak a részéről aki ezt csinálta. Alapvetően ha van vad jelző tábla akkor mivel a forgalom veszélyes üzem nekünk kell készülni és nincs kártérítési jogunk de ha úgy lett az útra terelve hogy erre nem volt figyelmeztetés akkor a terelő felé fennállhat az igény.
Itt jobban ki van fejtve. (Az nekem is új hogy autópályán is lehet vad csak a közút feladata megoldani hogy ne jusson oda ). -
PapírVilla
aktív tag
válasz
xandrush0831
üzenetére
"Hajtották a szántóföldről őket hangágyúval."
Ez vadásztáraság volt, vagy a föld tulajdonosa? Ilyenkor nem lehet megb*szni őket, hogy vadkerítés nélküli út felé hajtják a vadakat? -
zsalesz
aktív tag
válasz
xandrush0831
üzenetére
Atyavilág.... Ez nagyon durva, átélni is nagyon szörnyű lehetett.
-
bnorci71
addikt
válasz
xandrush0831
üzenetére
jujjjj ez csúnya szerencse ,hogy az autó megvédett.
sajnálom
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
Bandit21
üzenetére
Nem volt pici, anno így képzeltem el a Csodaszarvast amikor mesélték.
Bokod-Pusztavám között. Hajtották a szántóföldről őket hangágyúval. Esti vaksötét, enyhe jobbos ív, út mellett árok. Azt ugrotta át éppen szerencsétlen ahogy menekült, és az útra érkezett repülve, takarásból. 80-90km/h környékével telibe csaptuk... -
válasz
xandrush0831
üzenetére
Jó ég!
Még jó hogy Nektek nem lett bajotok! Ilyen szép autó így járjon...
Nem kis példány lehetett ha a tető is horpadt. Hol történt? -
Steve1207
veterán
Problem solved, a kézi miatt totál bebugolt, hogy több bemenetről is jelet kapott és nem a wheel részhez volt a játékban konfigolva, lekötöttem a fenébe és most jó. Lehet az is elég lett volna, ha nem auto-n hagyom fent, hanem simán átnyomom csak a bázis-ról érkező jelekre.
3:38-ban megálltam így, nálam ez a max, talán a visszafordítókban még nyerhetek kicsit.
-
Steve1207
veterán
Nice, mentem egy 3:47-et, mint első végigérős kör (vagy 5x elszálltam előtte mindig). Most lett volna egy 3:40, esetleg az alá 1-2-vel még reális lenne, de szerintem nekem az a kifújt idő. De most is kb negyed órát szórakoztam vele és felcseszett, mert van, hogy egyszerűen gondol egyet és nyíl egyenesen megy, nem kell hozzá se fékezni se semmi, mintha összekverné az inputokat és átváltana, aztán nem csinál semmit (de pl gáz és fék van). Múltkor is az ilyesmi húzott fel, hogy döcögsz 30-cal, tekered valamelyik irányba és azzal a lendülettel ő megy egyenesen semmi inputtal ahogy van előre az árokba és semmi blokkolás nem kell hozzá, hogy előtte fékbe tapossunk. Nem kísértettem a sorsot, mert a múltkori Xsara-s tesztedet is próbáltam és ott is felcseszett
Még tolatáskor is volt, hogy fordítod a kormányt és meg nem moccan semmilyen oldalirányba másodpercekig úgy, hogy ilyen 20%-nál tovább le se nyomod a pedált. -
Köszi!
Ha unatkozom, akkor megyek TT időket.
Most este fele rossz volt, nekem sokszor offline volt, de amint online lett, akkor mentem pár kört, és utána már láttam mindenkit.
Műtét után nem igen fogok szimezni, legalábbis nagyon keveset, de addig végig megyek minden pályán. -
Nem szoktam felvenni semmit, (már kinőttem ezekből) de képernyő fotót tudok küldeni belső kamerából.
Movement beállításokon lehet finomítani, de azzal most nem foglalkoztam. Pár kört mentem ezzel az autóval.
Kb. 60cm-re ülök a monitortól, és a monitor közepe pont a szemem magasságában van. Eléggé jól be van állítva minden, nem áll égbe a nyakam, mint pár F1-es srácnak amiket szoktam látni...
Tudom ajánlani ezt az oldalt. F11-et nyomd meg, és akkor kapod meg a valós közepet.

-
Sikerült dobogóra is állni.
1 sec van még benne, vagy több, ha belemásznék a setupba.
Megnézném a nagy rally menőket, GalaHU, és Találtgyerek mit menne itt.
-
Steve1207
veterán
Elméletileg igen, én arra vártam, mert pont másodlagos a játszizás és lett volna egy érdemi kártya, mert nekem teljesítményre amúgy elég, csak vramból ki tudok fogyni sok feladatban és 12 helyett a 16-os nem is lenne így nagy ugrás. Ha meg eltolva hozzák annak se sok értelme, bár nekik jön belőle zs, de akkor meg már megvárnám a 6-os szériát.
Az a szívás, hogy ott meg ki tudja, ha nem lesz csak első körben visszafogott ram mennyiségű variáns, akkor meg tök fölöslegesen várt az ember és még várhat egy évet a 6-os superre...
-
fatal`
titán
Super szerintem nem lesz, elvileg 26Q4 vagy 27Q1 lenne a menete a következőnek.
Úgy rémlett, hogy GPU-t váltottál, a 3080-ról nagy előrelépés az 5080. De kompromisszumos a 4090 is néhány játéknál, itt az UE miatt lehetnek gondok (persze nem annyi, mint a 3080-nal).
@ateszm Teljesen más engine.
-
-Solt-
veterán
A 3080-nál biztos jobb lesz...
Szívesen vannék 5090-t, de az önmagában is horror és ahhoz már lapot + cpu-t is cserélni kéne. Sok(k).DLSS-l egész jó FPS számok jönnek már az EVO-l is, ez meg szerintem jobban optimalizált már most is... ha megvan VR-ban a 72 FPS médium grafikán akkor azzal már elvagyok a 6-s szériáig.
@ Most látom, hogy a #633 második fele milyen értelmes lett... helyesbítve,
a ram hiszti miatt emelkedni fognak az árak, a 6-s széria meg még a kanyarban sincs... ha jól tudom az 5-s széria super részét is tologatják!? -
5080 kompromisszumos lesz VR tekintetében az ACR-el, az EVO-ból kiindulva szerintem.
szerk: vga piacon mindig a 80-as sorozat volt a legjobb ár/értékben már a 980-tól.
ha beéred a mediummal
ott a gyenge láncszem a távoli objektumok maszatossága lesz,lásd ACC pl a 3080-nál. Többek között azért cseréltem le 5080-ra -
bnorci71
addikt
hónod alatt az új VGA/Lap/Táp/Proci dobozzal
"kollégának rakom össze"
Nejem általában olyan autót szeretne ami nem tucat ezért nem volt Astránk, mondjuk a Passat most más.
De fejbe van a csere egy GT86-ra tetszik neki is na meg mondtam ez nem fog veled szembejönni szinte soha, tenni kel ,hogy Ő is akarja
-
jlaci74
senior tag
Vagy "Ingyenes próbacsomag" és jöhetnek még ötletek...
Én is terveztem a BF alatt egy kézi és szeki / H váltó beszerzését, de ez a ACR annyira nem adja most hogy el is ment a fejlesztésektől a kedvem... Nem vagyok guru a szoftveres témában, így másokra hagyatkozva lehet hogy rossz az irány beállítások terén, ( pláne hogy nem egy kész játék ) , a FFB hol van hol nincs, ha van és rángat-cibál akkor egészen élvezem mert érzem ( legalábbis azt hiszem ) hogy hol tapad meg hol nem, de tegnap pl. megint ( sokadszorra ) felálltam és hagytam a pi...ba az egészet mert nem tetszett, főleg az aszfalt... Olyan mintha egyik nap jobb másik nap rosszabb lenne az egész érzetre, aztán lehet hogy csak nekem van jobb-sz@rabb napom
-
bnorci71
addikt
nem is a gondolatspirállal/vezérhangyával van a gond, hanem amit Ratrak írt a sarokban sírdogáló bankszámlával.
Tegnap a Kincsvadászokban mondta egy szimpatikus 85-ös úr ,hogy fűnyíró traktort vett, amire a rokona csak annyit mondott ha fél órát élvezted már megérte. De ehhez tényleg el kell érni egy kort ,hogy az embert ezt belássa, na meg a lehetőségnek is adottnak kel lennie.
Én azt mondom a bankszámlán a pénz senkit nem boldogít ja ,de a bankárt ,na hát a nagy l...szt.
Legyen vésztartalék a többit meg költse el az ember ma ,mert nem tudni lesz-e holnap.Én 1,5-2 éve összeraktam a simet az egy fél évig használgattam aztán 1,5éve nem is ültem benne, akkor nem akartam sok pénzt belerakni mert ha nem tetszik vagy nem jön be akkor kicsi legyen a bukó. Na most meg összerakok egy új gépet használni kel nincs mese
Van olyan cím amit feltelepítettem ,de ki se próbáltam. De ha kérdezik megvan
-
petikeh
tag
Köszönöm uraim! @Ratrak és @bnorci71!
Meggyőztetek és már le is adtam a rendelést egy ilyenre:
[link]
Ár-érték arányban talán az egyik legajánlottabb táp és remélhetőleg a közeljövőben ez ki fogja tudni szolgálni a rendszert. Remélhetőleg karácsony előtt, pedig majd az új kártya is befut és akkor így szép apránként összeáll egy a számomra használható rendszer.
A kormányos topikban értekezett épp talán @Bandit21 arról, hogy néha teret kell engedni a hobbinknak, ezáltal saját magunknak is.
Könnyen sikerült a magamévá tenni ezt a gondolatspirált. 
-
válasz
Zoolee1976
üzenetére
Helló talán nálam is így volt elsőre 2 általalalanos megoldás van.
Az egyik hogy tedd inverted-re azt ami ezt csinálja (100% ha el van engedve)
A másik hogy lehet össze van akadva két input töröld a keyboard pedal beállításokat és ha van akkor a kontrollert is (nem a kormány) -
Zoolee1976
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.
Megvettem a játékot és a Logitech G25 kormányom próbálom működésre bírni.
Viszont a fék és a gáz beállítása valamiért nem megy!
Megnyomom és folyamatosan 100% fékerőn van mikor vissza engedem, ahogyan a gáz is.
Lehet banális a megoldás de megköszönném ha valaki tudna valami segítséget adni.
Off: mostanság annyira kicsinálnak a munkahelyen hogy még ehhez sincsen erőm,utána járni és feltúrni a netet ahogyan régebben tettem ilyen esetekben.On -
bnorci71
addikt
én így indultam most meg ott várja a cucc a szekrénybe az összerakást

egy kártya csere +x3d proci a jelenlegi konfigba,volt az eredeti terv aztán mivel AM4-be heroin áron van az x3d mire megérkezett meg is hirdettem mert akkor már AM5+DDR5+SSD és akkor minden ki van maxolva kártya is Pcie 5.0 foglalatba megy az SSD is ja és persze a táp is +100W hogy biztos elég legyen a ház+vízhűtés marad csakDe így, hogy kipróbáltam a nagyobb kártyát a régi helyén azt mondnom elég lett volna a kártya is meg ha jól rakom össze innen onnan az infókat a játék fejlesztése során egyre jobban gazdálkodik a szoftver a hardverrel, ahogy optimalizálják.
Na meg így remélem nem 2 év múlva kell újra komplett hardvert cserélnem.Ja 34" 3440*1440 a monitor
Ratrak
most ,hogy írtál a tápról a volt bennem csak 750W-t vettem, de szerencsére nem 850W Seasonic Focus 3.1 57e pénz volt -
Ratrak
aktív tag
Na, akkor hadd mondjam, hogy mennyire kukába való a valós világban a konfig, jó?
Én 11600-al használtam 3070-et sokáig, 55" 4k TV a monitor, és.... képzeld, tök jól elvitt mindent, ami érdekel, főleg single player cuccokat, és 60 FPS-el, ez tény. (Igen, Cyberpunkot is, csak ott 50 FPS-em volt. Túléltem, és 2x játszottam végig fullra úgy. Nem, kompetitív lövöldét nem játszottam 20 éve), okosan kellett beállítani a játékokban, és nem baj, ha nem csak 144 FPS fölött van élet számodra, mert arra VALÓBAN alkalmatlan értelmezhető mértékben a konfig. De kb. csak arra alkalmatlan. A te procid egy kicsit erősebb, mint az enyém, szóóóval..... Annyi, hogy nekem 32Gb ramom van, a 16 már lehet karcsú, de korántsem biztos. Az SSD nagyon kicsi, a HDD is, de gondolom a játékok onnan futnak, az szuboptimális, bár szimeknél pont nem számít(ott a múltban) túl sokat.Aztán, kb. egy éve cseréltem a 3070-et 4080-ra. Proci, gép, minden más maradt. Azóta VR-ban tolom, amit lehet. Ami köztudomásúlag minden hardvert felemészt (ha hagyod). És valamennyire ismersz a "másik" rallys fórumból: meglehetősen elégedett vagyok a legtöbb címmel még VR-ban is, de természetesen továbbra is okos kompromisszumokkal játszom - csak flaten magasabban van a határ, SOKKAL, mint 3070-el volt. Okosan beállítva a dolgokat CP flaten simán hoz 80-90FPS-t, a VR-os cuccokat meg 72Hz-en/FPS-el játszom.
A vacak VR-implementációjú cuccokat okosan kell hozzá beállítani, a jobbak mennek aránylag simán így.
És tény, most a hétvégén tervezek gépet cserélni, és tény, 9800X3D-re. (A bankszámlám hangosan zokog közben a sarokban
) És NAGYON NAGYON kíváncsi leszek, hogy mennyi és milyen javulást fog hozni.... Amit várok, az nem is az FPS, hanem a "simaság" úgymond, a 1% low-k javulása főleg. Másodlagosan azért FPS is, mert én elég durva DLSS-használó vagyok, és amikor a valós rendering resolution alacsony, akkor a CPU többet számít. Ergo nagyobb FPS javulás is lehetséges, persze ez erősen játék-függő is.Szóval nálad... abban van igazság, hogy komolyabb pénzt erre az alapra nem érdemes rálocsolni szerintem sem. Amiben teljesen biztos vagyok, az az, hogy egy 5070-el nem fogod elhinni, mekkora előrelépés lesz, minden téren.... Annyi, hogy én nem biztos, hogy most, amikor aranyárban van a ram, arra költenék, mert az a platform-váltáskor már nem lesz használható. Ha viszont a - szintén sajnos giga drága - SSD-t fejleszted, azt viheted majd tovább, és a való életben annak a hatását érzi a legjobban kb. az ember (a GPU után talán, ill. picit másképp, de hasonlóan nagy mértékben).
Ha rám hallgatsz, undervoltod majd a GPU-t, ez azért is lenne fontos, mert a tápod az.... hát, szerintem egy ticking bomb, és attól félnék, nehogy gajra tegye a géped, ha jön egy-egy spike mondjuk, ami megesik... CPU: 65W, GPU: 250, plusz az egyéb cuccok. A tápod max 500W-ot présel ki magából valós körülmények közt, de nyilván az nem tesz jót semminek, hát még egy E-tier tápnak... Szóval ha mindent beleveszünk, el fogja vinni a konfigot valszeg, de minél inkább tudjuk csökkenteni a rizikót, annál jobb, szerintem. Érdemes a valós felső határ 50%-a körülre belőni a dolgokat, ahhoz egy 750-850-es táp már remek partner lehet, akár "jövőállóan" is.
Szóval én vennék valami értelmes gyártótól (Seasonic, Be quiet, stb) egy 750-850W-os tápot, az feltehetőleg a kövi platformodat is ki fogja szolgálni (egy 7800X3d TDP-je 120W, ha nem xx90-es kártyát raksz a gépbe, jó eséllyel a videokártya sem fog durván fogyasztani, egy 850-es, Gold ratingű táp elég sok mindenre elég). Nem reklám, de Alzán pl láttam 850-es ATX 3.1-es (!) Seasonicot 50k HUF alatt, az elég jó ajánlat szerintem. De az FSP is jó cuccokat gyártott régebben, az már van 30 fölött is egy picivel (igaz, nem ATX 3.1). Egy jó táp iszonyú fontos dolog szerintem, mert ha az elszáll, potenciálisan "visz mindent". Így azon csak feltételesen spórolnék a helyedben, még ha pontosan tudom, hogy kell, akkor is...
Szóval GPU, táp, és ha marad pénz, akkor SSD. Szerintem. De ha csak GPU, akkor is irgalmatlan nagy különbséget fogsz látni, arra van saját tapasztalatom is, hasonló szintű cserét követően.
Bocs a hosszért
-
bnorci71
addikt
#572-be látod az én konfigomba mit hozott a 9070XT a 6700XT helyén dupla Fps-t 130-180-t amiből azért mediumról feljebb váltva lehet beáldozni.
Ráadásul AI azt mondja a te procid jobb mint az enyém. Amit én még fejlesztenék a 2x8Gb ram 4x8 vagy 2x16-ra
200-230e-ből már azért itt HA-n lehet kifogni jó vételt -
Ary634
csendes tag
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Így van, a fizika szerintem is már most jobb. De közben olyan fura, hogy szegény DR 2.0-át eddig is simcade/arcade-ezték, most ezután jobban fogják - nekem az jóval nehezebb volt, vagy csak az ACR áll jobban kézre.
#605 Bandit: azt megtaláltam, de nem azzal van a gondom, hanem hogy elcsúszás van a vizuálisan megjelenő pacenote és a navigátor hangja közt. -
petikeh
tag
Tudott azért Asi ilyeneket is:
[link] [link]Imádtam. Nekem tetszett az a grammra pontos versenyzési stílúsa, amit a külvilág felé képviselt, viszont amikor ez a két videó készült, utána nem sokkal valami összefoglalóban lenyilatkozta, hogy a barátai ebben a kanyarban álltak és az első kör után azt mondták neki, hogy nem tud látványosan menni, ezért a 2., illetve 3. körben úgy gondolta, hogy igenis megmutatja, hogy tud látványosan kanyart venni...

-
GalaHU
addikt
Zemplén Rally céljába az emelkedőn külső segítséggel betolás (ezen múlt a bajnoki cím) mert az utolsó etapon kapkodva sikerült kiszedni a tutit... (Az utolsó gyorson meg úgy ment végig üvegen mintha nem lenne holnap, szóval akkor még nem volt műszaki hiba)

Meg a saját felsz...ó könyvében sejtelmes utalások, hogy erről nem nyilatkozunk... A magyar néplélek hiteles metszete, a rallye szégyene...

-
válasz
Találtgyerek
üzenetére
A sorozatos csalás,pályalevágások, szabályellenes módosítások az autón amikkel többször is megbukott, ezek miatt többször is eltiltást kapott... híres pécsi kerékkulcsos atakk
na de tényleg nem offolok tovább. Valóban a nézőt a látvány érdekli, én a 90-es években meg a 2000-es évek elején jobban benne voltam, több versenyző párost személyesen is ismertem anno(Turi Tomi jó cimborám pl) engem anno zavart ez,ma már csak ilyenkor jut eszembe
De hogy a szájíz jó maradjon itt és vele kapcsolatban, két videó: best of ajjaj 
-
biker
nagyúr
Nocsak nocsak... [link]
ACR Hun teszt -
petikeh
tag
Amúgy tegnap épp arról ventilláltam, hogy most kb. a játék semmi egyéb, mint egy hotlap funkcióval felszerelt, rally szimulátor kezdemény.
Legtöbbünk az online eventeket, az online, egymás elleni versenyeket szereti, amiről érdemi tapasztalatunk még nem lehet, viszont pl. az a rész, ahol saját magadnak tudsz "rally weekendet" szerkeszteni, szerintem jó kiindulási alap lehet.
Ha ehhez érdemi pályadegradáció, rendes törésátvitel és sérülésmodell társul, akkor lehet ebből egy nagyon komoly, tényleg online eventekhez használható játék.

-
Ary634
csendes tag
Hali, pár kérdés/gondolat, érdekel, mennyire vagyok eltévedve:
1. Csak nekem tűnik sokkal kezelhetőbbnek és könnyebbnek a játék, mint a Dirt Rally 2.0? Az auto clutchon kívül minden segítséget kikapcsolva is fura, hogy esős aszfalton is csak egy kicsit csúszkál jobban az autó (az Alfával és az Abarth-tal közlekedek), vagy, ha árokba borulok, legtöbbször milyen szépen vissza lehet tolatni a pályára (DR2-ben az árokba borulás menthetetlen kategória volt). Nem vagyok pro, konstans az utolsók közt vagyok, csak a DR2-höz képest az ACR-t sokkal megbocsátóbbnak érzem. Nyilván a törésmodell sincs kész, de még így is fura, mennyi mindent (hány fának csapódást) kibír az autó.
2. Sehol nem láttam, hogy más panaszkodott volna erre, de diszkomfortos az is, hogy a grafikusan megjelenő pacenote-ok nincsenek szinkronban azzal, amit a navigátor mond. Értsd, más rallys játékban akkor villan fel a bal 6-os nyíl, amikor a navigátor is bemondja, hogy "left six", itt meg van némi késleltetés a hanghoz képest.
3. Több helyen láttam, hallottam, mintha itt is megemlítették volna már, hogy na majd a modderek miket fognak ebben alkotni... lemaradtam volna valamiről? A launch előtt meghallgattam a fejlesztői interjúkat, akkor még határozottan elzárkóztak attól a kérdéstől, hogy a játékot tervezik-e később is modolhatóvá tenni, de a "na, lapozzunk" és a "majd meglátjuk" jellegű válaszaikból nekem úgy tűnt, hogy inkább a "nem" felé hajlanak.Amúgy borzasztóan tetszik a játék, keveset foglalkoztam még vele, de már most új kedvencem, jó lesz ez.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 13 256/8GB 2024
- Karácsonyi Akció ! PHILIPS Ambilight 48OLED759/12 4K OLED Smart 120Hz Gaming TV
- Felsőkategóriás AMD Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! R7 9800X3D / 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD!
- Új, bontatlan Kingston FURY 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 Beast Black RGB XMP/EXPO - 2 év gari!
- Új, felbontott Kingston FURY 16GB (1 modul) DDR5 5200MHz CL40 Beast Black - 10 év bolti garival! -
- Vadiúj AM 4 procik! Raktáron! Kamatmentes rèszletre is! ÈRDEKLŐDJ!
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- iKing.Hu - Google Pixel 10 Tensor G5, 120 Hz OLED, tripla kamera-128 GB Használt, karcmentes Gari
- iPhone 15 Pro Max 256GB 90% (1év Garancia) Akár új akksival is kérhető!
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

de hamarosan érkezik az idő...

Pedig annyira tetszik ez a játék...