Hirdetés
- Új gombot és SoC-t kapott az iPhone 16 és 16 Plus
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Megnövelte az Apple az iPhone 16 Prók kijelzőit
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- iPhone topik
- Az eddigi legnagyobb kijelzős Apple Watch lett a Series 10
- Yettel topik
- Aktív zajszűréssel is elérhető az AirPods 4
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
-
IFA 2024: AI-t mindenkinek!
ph AI for All – ez lett a jelszava a Samsung sajtótájékoztatójának, és nem véletlenül.
-
Spyra: nagynyomású, akkus, automata vízipuska
lo Type-C port, egy töltéssel 2200 lövés, több, mint 2 kg-os súly, automata víz felszívás... Start the epic! :)
-
Aktív zajszűréssel is elérhető az AirPods 4
ma Az Apple a hallójáratban ülő félig nyitott fülesét is ellátja az eddig csak a Pro modellekben elérhető ANC-vel.
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
GA-B450I-AORUS-PRO-WIFI -ről van valakinek tapasztalata? Egy 3600 menne bele, 2 darab 8GB-s Predator modullal (HX430C15PB3/8).
Mindenképp ITX.
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Szinyák #11628 üzenetére
Belenéztem, köszi szépen! Csak elkerülte a figyelmem, hogy benne van.
Nekem egy B450 Fatality ITX van egy 3400G-vel, igaz, már külső vga-val, azzal is elégedett vagyok, vagy arra gondoltunk, vagy a Gigára. Neki a Giga jobban tetszik.
Ez jól hangzik kezdésnek, nagyon köszi!
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Érdeklődő kérdés, van itt valakinek Asrock B450 ITX AC fatality lapja? Kíváncsiságból feltettem a 3.70-es bios-t, és úgy vettem észre, hogy megszűnt létezni az allcore OC lehetősége, és csak XFR tuning maradt. Ez lehetséges, vagy csak nagyon eldugták a menüt? Sehol sem találtam, az AMD OC menüpontban csak hült helye lett ennek a lehetőségnek...
Véleményem szubjektív...
-
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
Az van, hogy próbálgattam ezt a Ryzen Dram calculator-t, de ha az azzal konfigolt beállítást állítom be, nem indul a vas, a vicces, hogy még xmp órajelen, esetemben 3000 MHz-n sem.
Kiexportáltam thaipoon-nal amit kell, betöltve, ryzen + gen-re állítva, a lapot B450-re állítva csinálom. Mindig a rec. beállításokat állítom be, azok közül amit tud a lap, de ha megcsinálok mindent, még a safe sem megy. Oké, hogy 3400G, de akkor is. Én csinálok valamit rosszul?
Ha csak az időzítéseket állítom, semmi mást sem, akkor eltudok menni akár 3533-ig is, bár ott már vannak hibák.
HX430C15PB3K2/16 szettről lenne szó.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz -FreaK- #12739 üzenetére
Mint írtam, én a recommended beállításokkal próbálkoztam mindennél. Mivel azt nem tudom, hogy mit, és hogyan érdemes kombinálni, mert nem tudom, hogy melyik értékkel van baj.
Vagyis, mindennél, amint a B450-es lap beállít.
Ha megcsinálom a recommended beállítást, beállítok úgy mindent, 1.45/1.1V-n sem indul el, még 3GHz-n sem.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz -FreaK- #12439 üzenetére
Ezzel kapcsolatban kérdés.
Ebből én két beállítást találtam meg:
- Global C-state Control = Enabled
- Power Supply Idle Control = Low
Windows energiasémát, ryzen-esre, vagy pedig windows-os kiegyensúlyozottra érdemes tenni?Asrock B450 Fatality ITX. Vagy csak rossz helyen keresem? CBS menüben mindent átnéztem, de sehol semmi. No és, van értelme feltennem a 1.0.0.4-es AGESA-t, vagy hagyjam? Eddig all core OC-ban ment 4GHz-n, most visszavettem alapra, 1-1 lépcső - offset-tel. CB alatt ugyan úgy 4GHZ-n megy. Így ugye néha felmegy 4.1-re is, vagy feljebb.
PBO alapból auto-n van bios-ban.
Ram teszt alatt 3466, 16-19-20-19-38-on. Minden más auto. De, itt már kap 1.45V-t, biztos ami biztos.
Ryzen master-t még nem t ettem fel, az a következő projekt, és game módban teszt.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz -FreaK- #12820 üzenetére
Jahogy jah, hopp, azt nem telepítettem fel, bocsiánat.
Lehet, hogy akad valahol, csak elég zavaros, sokminden van mindenfelé, de a CBS-ben nem találtam. Remélem ettől még működni fog rendesen.
Nem tettem fel, mert eddig AllCore OC volt, és a legfrissebb bios-ban ez eltűnik, így downgrade-eltem, de akkor felteszem újra.
Igen, gondoltam kipróbálom. Akkor a linkelt mehet 3400G-hez is? Csak épp látom, hogy van zen2 profilja is.
Akkor ezt még felpattintom ha hazaérünk. Ehhez pluszban akkor mehet még a ryzen master is?
Köszönöm előre is! Jelenleg majd játszani kellene, akkor kiderül, hogy stabil marad-e, vagy sem.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nuh, feltettem az 1usmus profilt a 3400G-hez. Az Universal-t választottam ki, idle órajel azonnal 1300 lett 2600 helyett, és az R20 pontok is kicsit jobbak lettek. A max boost órajel nem változott, vagyis az elején, de utána semmi.
~1900 pontot csinál, 1 lépcső - offset--tel a kis brummogó, ami annyira nem rossz.
És, nincs meg minden beállítás a lapban, vagy csak rossz helyen keresem. Átnézem mégegyszer.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz RECSKA #12866 üzenetére
CPU-Z-ben is látszik.
Noh, feltettem a ryzen master-t, Game mode-ban sem lövi túl az órajelet 4GHz-n, cserébe pár fokkal melegebb.. Inkább töröltem, marad az alap. Tesztelem így, hogy mit tud. Idle-ben néma a gép.
Viszont így a fogyasztás is megugrott a cpu-z szerint, 110-120W-t visz el a proci, ha manual OC van, akkor 90-100W körül megáll.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz hackeeeee #12913 üzenetére
Szórakoztam még ezzel, tényleg ha letiltom minden menüben a pbo-t, és a CPB-t, CnQ-t, és mindent, akkor is változik a thread órajel.. Nem értem. Mindegy, feladtam. Marad minden úgy ahogy van, és kész..
Viszont az alap órajel, ha Manual CPU OC-ban beállítom, akkor CPU-Z szerint is fixen áll.. Ilyenkor.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Kovbob #12916 üzenetére
De, de attól még a thread órajelek változnak HWINFO szerint.. Amit nem értek miért van.. Mindegy, hogy Auto-n van a PBO, vagy disabled-en..
Plusz magát a Core Performance boost funkciót sem értem, és azt sem, hogy miért lehet két helyen kikapcsolni a PBO-t.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Kovbob #12918 üzenetére
Szerintem én is annyit fogok csinálni, hogy manual OC-ban beállítom a 3900-at, és hozzá itt a feszt, és ennyi. Korábban a B250 idején is így ment az OC, gond nélkül a 2600-al.
Igen, így van, csak fura, hogy kézzel beállítom, akkor elvileg letiltja, de, ugyan úgy működik az adatok szerint. Ha letiltom összeset, akkor is, ráadásul úgy, hogy energiagazdálkodásban max. teljesítmény van beállítva. Nem értem, főként úgy, hogy csak a HWInfo mutatja ezt, semmi más..
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ofkorsz lefelé, ugyan úgy hintázik a ~100Mhz és a max beállított órajel között. Viszont CPU-Z-ben fix 3900-on áll. Ha pedig hagyom a gyári boost-ot, akkor látom CPU-zben is, hogy visszaveszi az órajelet.
Csak ugye így is megáll 4GHz-n, viszont 1.4V-n. Viszont, a 3900 megy 1.25V-n, így felesleges.
Semmi nincs direkt, bios-ban állítottam mindent. Vagyis az MSI szoftvere van felrakva a VGA led állítása miatt, de azt kivettem indításból, nem indul el.
3.70-ben nem találtam meg, már többször átnéztem az összes menüpontot, nyoma sincs.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ehhez a sima maximális energizagazdálkodás itt nem elég? Annó a Skylake esetén elég volt, hogy ne legyen órajel hinta.
Plusz csak a thread órajel változik, a Core clock nem.
És ilyen esetben, PBO, PSS, CPB mehet off-ra?
Este kipróbálom.
Eddig nem zavart, mert nem láttam.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok.
Adott lenne az adatlapomon levo config.
Vele kerültegy 3600, es egy 32GBs trident z neo kit. A gondom az, hogy hiaba csinalok barnit, 3466 fole nem tudom vinni a ramokat, xmpvel sem. Probaltam mar mindent, ram calculatort, csak idozitest allitani, de semmi.. hynix d die a ram. Hynix cje dje profillal generaltam.
Az alaplap miatt nem mennenek?
Koszonettel
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz GIORGIONE76 #16494 üzenetére
Ez a lap szerintem nem tud ilyet..
De, megy 1:1-ben, 3600/1800.. De itt a vége...
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz RECSKA #16496 üzenetére
Őőő.. nem csak a proci volt.. volt benne egy kis user error is.. De rájöttem, most már megy, mindkét gép.. sógoromnál is hasonló gond volt, 3700x-el párban, de most már megy, 3600, kb xmp adatokkal.
Kellett még plusz fesz is, VDDP, VDDG, mert anélkül sem nagyon akart stabil lenni..
Véleményem szubjektív...
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- REpont és hulladékgazdálkodás