- Netfone
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple Watch
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hát, attól függ mit szeretnél, ha allcore, akkor pbo off. ha mehet a pbo, akkor enabled.
XFR: Semmi, ha pbo, akkor bekapcsolva kell hagyni.
Sub: Ha megvan, hogy szeretnéd használni a procit, érdemes eltölteni vele néhány napot, elég sokat hoz a ramoknak.
Aida: Melyik verzió? Legfrissebb? Lehet dualbios van, és rossz bios-t olvas ki, esetleg.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
South Velen #30802 üzenetére
Én fhd 240-en hajtottam a 3900x-et, és most a 5900x-et, a 2080Ti-vel, köszönik szépen.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #30630 üzenetére
- Global C-state Control = Enabled
- Power Supply Idle Control = Low
- Current Idle CPPC = Enabled
- CPPC Preferred Cores = EnabledÉs, fixen áll a SVI2 TFN fesz.. nem megy vissza 1.4V alá.
Viszont a CPU-nál lévő Core VID értékek visszaesnek.. Most, melyiknek lehet hinni? CPu-Z szerint is visszamegy a fesz..
-
hackeeeee
Jómunkásember
Mindig azt mondják, hogy a SVI2 TFN fesz számít, és, hogy ez ne legyen konstans 1.325V felett..
Olyankor mi van, amikor játékok mellett konstans 1.35V felett tekeri a procit a PBO? Ez így rendben van? Persze, ez lehet, hogy pár óra csak, de mégis.. Most összehoztam úgy, hogy PBO-val 4300-4350 között hintázik a proci Warzone közben, és közben 1.3-1.4V között táncol a fesz, de sokszor áll 1.35V-n, HWinfo-val monitorztam.. És, így idle sem megy 1.362V alá.
Így ~520 pont az 1 szálas tempó R20-ban, az allcore 4.2 490 pontjához képest. -
hackeeeee
Jómunkásember
Nekünk hoznak valamit az új béta biosok? B550hez pl van 2 beta is.
Most meguntam, pboval mrgy a 3900x, pbo enabled beallitassal ergo kotherboard limitekkel.Igaz van allcore 4.3 beallitasom is, de 1 szalon kb 5% van cb szerint.
-
hackeeeee
Jómunkásember
PBO2 lesz nekünk is vajon?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hát, kinek mi a sok..
Ha PBo-n hajtom, az első 2 ccd-t ellöki 4300-4650 között. Amikor 4.3 körül jár, akkor PBO-val 1.35V körül kap a proci.. Allcore 4.2-n 1.275V-n stabil a 3900x. Ez így blend is. Tudok lentebb menni, úgy már cruncher stabil, de a prime blendet eldobálja.
Próbáltam CCX-ezni is, de nem megy, ezen a feszen nem nagyon megy többet, és itt még hűthető.
Konkruzió:pbo-val az 1 szál miatt gyorsabb, DE, multicore terhelésben ~10, néhol 20 fokkal melegebb a proci..
Bármit, bárhogy tesztelek, mindig visszajutok az allcore 4.2-re. Bitang jól megy most már PBo-val, hála az új bios-oknak, de az ingame ~70 fok nekem annyira nem szimpi..
-
hackeeeee
Jómunkásember
Heccből most megnéztem a feszeket.
Játék alatt 4350MHz-n teker a proci, néha felugrik 4650-re, mert az első ccd elmegy idáig.
Szóval, játék alatt 1.35V-1.4V körül lő a procinak.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
1080p 240 @120hz-n megy a 3900x.
@Gyuri: FHD-ban nekem sincs meg fixen a 240 fps szinte smemivel, csak Doom Eternal-ban.. Ezért is használom 120hz-n, 117 fps limittel, gsync-el ( így még működik rendesen..)
De tény, mehetne 240Hz, csak vsync-el, de inkább kell az adaptive sync-gsync.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nu, jött egy új beállítás a pbo-hoz, enabled mellett konstans 4.3-4.6-ig tolja pbo-val. Így ugye motherboard limit van.
Viszont lehet nem tetszik neki az offset, most netezés mellett kaptam egy reboot-ot csak úgy. Pedig csak 2 lépcső volt mínusz offset-ben. Most engedtem rajta, csak 1 lépcső van, 0.006V.
Sztem még a SOC-ot is átteszem offset-re, aztán mehet a teszt.
Bench stabil, 1,5-2 óra blend simán ment.
-
hackeeeee
Jómunkásember
3900x-nek milyen limiteket érdemes adni pbo-val? Ahhoz még mehet -os offset, vagy ott full auto?
Bár sztem marad a 4.2AC 1.25V-n,aztán ennyi.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
Feldobtam az új bios-t a B550-F-re. Teljesen más lett a bios elrendezés.. kerestem jó pár dolgot, plusz lassult a másolás a ramnál.. korábban ~58k volt, most beállt ~55-re.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Átalakították az Asus weboldalát.. Jelenleg nem találok elérhető bios-t a Strix B550-F laphoz..
-
hackeeeee
Jómunkásember
Összegezve, én korábban is írtam azt, még a 3700x idején, hogy allcore 4G-n is vígan elég mindenre...
Több játékban elhanyagolható FPS különbség van a gyári boost-hoz képest.
Annó én gondolkoztam is ezen, hogy beállok allcore 4G-re, és kész.. az 1 szálas kakaó esik vissza elég rendesen, de ez szinte sehol sem érződik, pár játékban pár fps különbséget eredményes.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
GIORGIONE76 #27479 üzenetére
Az full random, PBO-nál.
Amilyen kedve van, és amin épp mér.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Amúgy tudomásom szerint ez eddig is így volt.. Megkapták a gyártók mindig az AGESA-t, de mindenki maga határozta el, hogy mit kezd vele..
Pl. nem véletlen, hogy pl. az Asrock X570-es, és szerintem más lapok is csak most a legutolsó 3.0-s bios óta támogatják az XT-s procikat, a B450-ekbe pedig már korábban bele lehetett tenni.
Ilyen a piac, mindig is ilyen volt.. Új kell, fejlessz.. Ez félig jobb, mint az intel megoldása, miszerint mindig cserélj lapot...
Itt, ha foglalkozik vele a gyártó, akkor kapsz egy sanszot, hogy használhasd, a kéknél erre esélyed sem volt, mert a tokozás is más..
Ők kiadták a támogatást, a többi a gyártókon múlik. Ez eddig is így volt, lényegében. Ennyi.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
Oké persze, ez érthető, kicsit rosszul is fogalmaztam, sr.
Akkor mondom másképp amire gondoltam.. szerintem simán hozható lehet a B-die eredménye már azonos órajelen, hiába alacsonyabb a trfc.. Persze, ha nagyobb órajelet meg, ami sanszos, akkor már más a helyzet.
Bár, pl. a 32GB-s 3600-as hynix-et elindítottam 4G-n, csak ki tudja mennyi fesz kéne neki, hogy stabil legyen.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Csak egyszereűen nem értem ezt a trfc dolgot.. Ugye főként a Hynix-nél jóval alacsonyabb, ettől függetlenül közel elérhető az alacsonyabb trfc-s szint. Gondolok itt az eredményekre.
Amit ki akarok ebből hozni, hogy, persze, jó.. de, nem hoz annyival többet.
Pl. kollégámnál van BDie 4GHz-s HyperX, és kicentizve amit tudott, a GZTNC Gskill hozza a szintjét, ami Hynix.. Sőt, adtam hozzá konfigot, és néhol még gyorsabb is.. Azonos órajelen.. Mindez úgy, h a predator 2*8, a Gskill 2*16GB..
Persze értem, hogy ez IMC függő is.. de nah..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
GIORGIONE76 #26734 üzenetére
Ennyi.
Ez teljesen vállalható. Mint a 3400G, csak 1 szálon kicsit combosabb.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
GIORGIONE76 #26731 üzenetére
Akkor az nem volt az igazi..
Szóval sztem 1.2-1.25V körül bátran lehet adni neki.. Szerintem.
Ha kéri, ha mákos, akkor alacsonyabb, 1.1V körül is elég lehet.
Vagy, hagy auto-n, aztán kész.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
GIORGIONE76 #26727 üzenetére
Szerintem nem gáz, amíg megy megy, ha nem, nem.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
GIORGIONE76 #26725 üzenetére
Sztem 1.3-ig elmehetsz azzal is bátran, llc3 vagy llc4, atán haccoljon, amibelefér.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
GIORGIONE76 #26723 üzenetére
#amibelefér
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
fudi2002 #26583 üzenetére
Jelenlegi helyzetben ez az 1 óra is nagyon "drága".
Kb. 2 hét után volt időm most leülni megkeresni ezt a mostani konfigot is.. Manapság kicsit izgalmasabban telnek a napok.
Hozzáteszem, megvan nagyjából a CCX OC vége is.
Persze, ezzel lehet, hogy finomítani lehetne még egy kicsit... De bios-ban kitesztelve, az 1. CCX 4.3-nál lekoppan 1.3V-n, onnantól, ha már csak 25MHz-t emelek bármelyik ccx-en, onnantól 1.35V is kevés neki, ha AVX stabillá akarom tenni.
Ha beérem azzal, hogy aida stabil, akkor 4.4/4.3/4.2/4.2 körül is megy 1.3V-t..
-
hackeeeee
Jómunkásember
Heccből átmentem llc3-ról llc4-re, cserébe 1.275V helyett 1.25V-n megy a cruncher.
Allcore 4.2-n.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Albigator #25963 üzenetére
Stimmel.
Nekem bejövős..
GIORGIONE76: Én amit látok szummázva, nem feltétlen biztos, hogy megéri majd váltani.
Ergo, ha elég volt, akkor nem lesz akkora lépés, mint amire várnának, de majd meglátjuk. Sógornak valszeg 3070-et nézünk majd a 3700x mellé, meglátjuk mit lép majd a 2060S-hez képest.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Kilőttem a PBO-t, csak CPB-tal megy a cucc. Azonos feszt ad, mint a pbo, viszont akkor is hűvösebb a cucc, pár fokkal. Eredményekben azt hozza, mint a PBO alap limit (auto) beállításokkal.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
GIORGIONE76 #25470 üzenetére
Nope.. egy ideig stop.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
GIORGIONE76 #25467 üzenetére
Én jelenleg azt hiszem feladtam ezt a vonalat. Ideje lesz használni.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
GIORGIONE76 #25465 üzenetére
A limitek manual, de auto.
Játékok alatt 4200-4300 között hintázik..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Netfone
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen videókártyát?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- BestBuy topik
- Azonnali játékos kérdések órája
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 7 2700X / 8 mag / 16 szál / Beszámítás OK!
- Intel I7-8700 / 6mag / 12 szál / Beszámítás OK!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- Intel I7-8700K / 6 mag / 12 szál / Beszámítás OK!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest