- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Magisk
- iPhone topik
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
Kovbob #29707 üzenetére
én is annál maradtam
pl 3100-nál meg egyszerűen nem kérdés, pbo 3,9ghz max, feszültséget nem is néztem, de 4ghz-et 1,18v körül megy, 4,2-t 1,2-n...nyilván pbo-val többet kap 3,9-en, és nagyobb single boost sincs
3600-nál lehet veszteni esetleg 100mhz single boostot, afölötti 3xxx-em nem volt, de gyanítom ott is max 1-200mhz single veszteség lehet all core oc-val -
Chaser
legenda
válasz
Kovbob #29703 üzenetére
azok még fontosabbak is mint átlag és max fps
anno azt mondták amd kártyákon nehéz beállítani, nv-vel se éreztem könnyebbnek ( : nagyon jó sw lenne, de nekem végtelenül körülményes
akartam teszteket csinálni, végül letojtam, vagy egy napot bohóckodtam vele hogy mindent úgy írassak ki ahogy akarok, ilyen "beragadt" 0,1-1% low értékkel sajnos semmi értelme, és teljesen hektikusan ragad be -
válasz
Kovbob #14160 üzenetére
Persze, bele lehetne írni. Meg vissza is lehetne olvasni, de hát mindkettő elméleti felvetés errefelé.
Most én kérem: írja már bele valaki legyen szíves az összefoglalóba, lehetőleg az elejére, hogy "ez ilyen, melegszik, 70 fokig normális, viszlát!", és a következő ezt szóba hozó, write only módban fórumozó kérdezőnek meg mehet a bannhammer azonnal. Rohadt unalmas már, hogy mindig ott lyukadunk ki, hogy hogyan lehetne azoknak valahogy segíteni, akik lusták visszaolvasni kábé 50 hozzászólást...
-
tomsolo
addikt
válasz
Kovbob #14179 üzenetére
Már írtam: az a bajom a pbo-val ami sajna a jó benne.
Ha kell a kraft vértpisálva tolja - ami jó lehet egy streamelt e-sport alatt, de a mindennapokba nem igazán kell ez.
Akit zavar az kapcsolja ki a PBO-t, tiltsa le a BIOS-ba a CPB-t és használjon manual OC-t, ekkor kvázi hagyományos prociként fog viselkedni: terhelésre lineárisan fog melegedni cserébe vmennyivel kevésbé fog harapni.
-
Kovbob
senior tag
válasz
Kovbob #13088 üzenetére
Jó közben manuálisan beállítva a calculator javasolt értékeit már így fest az ryzen master, ez már így gondolom megfelelő.
-
Simi37
őstag
válasz
Kovbob #13055 üzenetére
Szvsz a legtöbb ramnál a borda kb csak dísznek van rajta, amolyan hőbank. Nekem tridentz van, ha rátolok egy ram stress tesztet akkor szépen lassan kúszik fel a hőmérséklet és nem stabil hanem folyamatosan megy fel. Ha pedig nem stress teszteled akkor olyan pici a fogyasztása a ramoknak, hogy nem számít. Legalábbis 8giga/ modulnál biztosan nem.
DDR3 ramokból is nagyon sok volt a csupasz ráadásul többet is fogyasztottak és 1,5v volt a feszültségük.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kovbob #12918 üzenetére
Szerintem én is annyit fogok csinálni, hogy manual OC-ban beállítom a 3900-at, és hozzá itt a feszt, és ennyi. Korábban a B250 idején is így ment az OC, gond nélkül a 2600-al.
Igen, így van, csak fura, hogy kézzel beállítom, akkor elvileg letiltja, de, ugyan úgy működik az adatok szerint. Ha letiltom összeset, akkor is, ráadásul úgy, hogy energiagazdálkodásban max. teljesítmény van beállítva. Nem értem, főként úgy, hogy csak a HWInfo mutatja ezt, semmi más..
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Kovbob #12883 üzenetére
Megneztem, mindegy hogy BIOS-ban mi van, a fenti két parancs rendszergazdaként elég. Igazabol mondhatjuk hogy a felére csökken a latency de ez azt jelenti hogy 100us-ról 60 környékére idle állapotban. Valamire biztos jó de inkabb akkor lehet erdemes foglalkozni vele ha problémát okoz azaz magasabb, 1000-2000-es tuskek vannak. Viszont azokat altalaban driverek okozzák.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Kovbob #12878 üzenetére
HPET bekapcsolva BIOS-ban.
bcdedit /set useplatformclock no
bcdedit /set useplatformtick yesDPC latency checker hülyeséget mutat, Latencymon-t kell hasznalni.
-
hokuszpk
nagyúr
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Kovbob #12796 üzenetére
"Miért csökken egyébként a teljesítmény"
ez egy izgalmas es erdekes kerdes.
eleg sokminden befolyasolja a Ryzen teljesitmenyet. Elso es legfontosabb talan a homerseklet. Ha kifut a rendelkezesre allo celsiusokbol, elkezd throttlingolni, ha gyorsan es nagyon, akkor lekapcsol. ( sikerult... )
aztan ott a fogyasztas, PBOval sem megy a vegtelelnsegig. Vagy az aramerosseg. Ez tippre azert, hogy ne fustoljon el ket masodperc alatt.
Illetve a VRMnek is vannak korlatai, azt is figyelembeveszi. ( EDC limit. )ezekrol itt :
https://www.gamersnexus.net/guides/3491-explaining-precision-boost-overdrive-benchmarks-auto-ocSzoval vannak limitek, es amikor valamelyiket eleri, akkor visszavesz.
pl. Lehet kissebb fesszel kevesebb hot termel, viszont akkor meg elkepzelheto, hogy valamelyik reszegyseg nem kap eleg kraftot, es a beepitett redundaciacheck miatt megismetli az aktualis muveletet, ami miatt viszont lelassul...
minden szempontbol meg kell talalni az optimumot, es franko lesz, de amugy ezeket gyarilag eleg jol korbelottek. -
-FreaK-
veterán
válasz
Kovbob #12734 üzenetére
+ (#12733)hackeeeee
Vannak ott ám min./max. illetve alternatív értékek is az egyes beállításoknál (nem csak az időzítéseket kell beállítani btw), azokat is próbáltátok?
Valamint linkeltem korábban egy(vagyis két) kis guide-ot is, hogy hogy érdemes beállítani/stabilizálni, azt olvastátok? (ha kell, este megkeresem)Egyébként nekem sem ment olyan simán, nekem a memória fesz.-t kellett megemelnem, hogy elinduljon és stabil legyen.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Kovbob #12539 üzenetére
Ha reggel felkelsz és egész nap poénból Aida-t futtatsz akkor annyi lesz, alapesetben semmi nem fogja úgy megküldeni hogy a közelébe érjen. Ne arra állítsd be a fordulatszámot szerintem. :)
Melorin: a vizhutes előnye hogy egy picivel jobban szállítja a hőt onnan el, az szokott is jelentkezni pár fokban. Illetve a hűtő állásával lehet játszani hogy a hőcsovek direktben a die felett legyenek. Intelnek ezért nincs 10nm-es desktop procija szerintem, mert nem lehet agyatlanul megküldeni fesszel hogy legyen magas freki aztán necces lenne ha nem tudna villantani 4GHz-et sem mikor sokan már 6GHz-rol álmodnak....
tusi_: igen, köszi, korán van még...
RECSKA: ott a kollégának azért annyi mert kicsit tultolta.
nekem játék+stream közben érdekes de throttlingolas nélkül 85-re áll be, PBO-t brennoltam kicsit így allcore 4,1G körül megy és egy-ket szálon felboostolgat 4425-4475MHz-re.
-
chopin42
őstag
válasz
Kovbob #12530 üzenetére
Szimplán azért, mert maga a cpu chiplet nem teljesen középen van, emiatt a hőelosztás nem tökéletes a teljes ihs-en (kisebb gond), valamint a 7nm miatt közelebb vannak a tranzisztorok, amik így jobban melegítik "egymást", ezáltal melegebb lesz a cpu chiplet, mert "tömörebb" (ez a nagyobb gond). Ettől baja nem lesz, 95 fokig simán jó, bár ott már nem igen fog boostolni
-
-
Melorin
addikt
válasz
Kovbob #12518 üzenetére
Nekem Prime95 Small FFTs indításakor egyből felugrik 105 fokra és le is áll hibával a Prime.
[Jan 9 21:16] Test 1, 1100000 Lucas-Lehmer iterations of M420217 using FMA3 FFT length 20K.
[Work thread Jan 9 21:16] Test 1, 1100000 Lucas-Lehmer iterations of M420217 using FMA3 FFT length 20K.
[Work thread Jan 9 21:16] FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4
[Work thread Jan 9 21:16] Hardware failure detected, consult stress.txt file.
[Work thread Jan 9 21:16] Torture Test completed 0 tests in 0 minutes - 1 errors, 0 warnings.
[Work thread Jan 9 21:16] Worker stopped. -
Melorin
addikt
válasz
Kovbob #12513 üzenetére
Nekem is nagyon furcsa amit ez a proci produkál. Ami a legzavaróbb, hogy terheléskor sem melegszik fel egy picit sem a hűtőborda, sőt a hőcsöveket megfogom a proci felett közvetlenül, és rendesen HIDEGEK. Ez szerintem nem normális.
Van aki próbálta esetleg hűtés nélkül üzemeltetni a 3600-at?
Azt is eltudom hinni, hogy nem lenne baja. Vagy az én procim kupakja nem feküdne fel a magokra? -
Kovbob
senior tag
válasz
Kovbob #12513 üzenetére
Na jó én még ilyen hardware fail hibát is kapok aidában. Meg egyszer volt egy kékhalál is. Mi a fene van ezzel a géppel?
-
Kovbob
senior tag
válasz
Kovbob #12510 üzenetére
Hát oké, túl nem melegszik a proci, de viszont ez rendkívül zavaró, hogy terhelésnél elkezd ordítani a ventilátor. Ezzel csak úgy tudok kezdeni valamit, ha leveszem manuálisan a fordulatot? A régi athlon x4 860k-nál tudtam könnyen csinálni egy venti profilt, de ott eleve nem történt olyan hogy terhelésnél azonnal 60 fokos legyen a procim, sőt sose volt annyi pedig túlhajtva is volt. Az normális, hogy az uefi 1,472v-os vcore feszültésget ír? Nem alacsonyabb ennek a gyári feszültsége?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest