Hirdetés
- IFA 2024: Miniatűr mérete ellenére is van benne Qi töltés és hőkamera
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Android szakmai topik
- IFA 2024: Alig vettük észre, olyan kicsi ez a telefon
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
Hirdetés
-
IFA 2024: Miniatűr mérete ellenére is van benne Qi töltés és hőkamera
ma A világ legkisebb hőkamerás strapabíró telefonja a PhoneMax R4 GT.
-
Kiszivárgott némi játékmenet részlet az új Crazy Taxi és Shinobi játékokból
gp Tavaly óta tudjuk, hogy készülnek az új részek, eddig hivatalos részleteket nem kaptunk még belőlük.
-
Spyra: nagynyomású, akkus, automata vízipuska
lo Type-C port, egy töltéssel 2200 lövés, több, mint 2 kg-os súly, automata víz felszívás... Start the epic! :)
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
westlake
félisten
-
Whysperer
addikt
Csak azt a logikát nem értem ezekbe a letakarós dolgokba,hogy a mai világban azért van értelmes logika is például a házakban is . managelhető kábelek és rendes léghűtés már budget házakban. konkrétan blokkolják azt a légáramlatot amit mondjuk egy FRONT ventis ház generál a több 12-14 cm-es ventikkel.
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
-
S_x96x_S
őstag
> Nyilván az X-es 3600-ra gondolt.
nem tudom mire gondolhatott, talán rossz tesztet nézhetett.
itt én még nem látok rendes 3600X és 3800X-es tesztet.
https://videocardz.com/81349/amd-ryzen-3000-zen2-review-roundupés itt 3 db 3600X -es teszt van :
De csak der8auer panaszkodik,, hogy nagy a szórás ..
max OC: "5.3 GHz (LN2, unspecified CPU, some didn't do 5GHz)"
https://www.reddit.com/r/Amd/comments/c9ncvh/3rd_generation_ryzen_reviews_megathread/Mottó: "A verseny jó!"
-
titán
Azért olyan korábban nem volt, hogy a max turbó órajelet ne lehetett volna hozni tuningolva. Se intelnél, se AMD-nél, több évtizedes szokásra mért csapás ez. Nem túlélhetetlen, meg nem alapvető dealbreaker, de mindenesetre meglepetést okoz sokaknál. Nálam is kisebb csalódás, de ez az én bajom, ettől még Ryzen 3000 kell, csak nem fogok 3900X-et venni, amin filóztam, hanem veszek egy olcsó 3600, ha már nem olyan nagyon jó, mint ahogy bíztam. És itt nem arról van szó, hogy a remények miatt vagyok csalódott. Ha előre tudom, hogy a 3900X sem megy 4,2-nél többet, akkor már előre letettem volna róla, és korábban is csak 3600-ban gondolkodok.
De amúgy mint említettem sokakat meglep az alacsony tuning órajel.
Nevek nélkül idézek a találgatós topik 07.06-i bejegyzéseiből. Olyanoktól, akik már nagyon várták a terméket, tehát nem intel fanoktól stb.
Valaki:
Zen2
12-16 core
En azt mondom 4.5GHz meglesz atlagosan all core, es lesz par szerencsesebb darab ami 4.6Ghz-en meg hutheto marad.Zen2
6-8 core
4.6GHz atlagban, szerencsesebbek 4.7GHz-et kitudnak majd taposni belole.fentire válasz mástól:
Ez reálisnak tűnik .megint más:
Szerintem összejön 12 magon az allcore 4,7, 16 magon sztem is 4,5 lesz a max, 6-8 magon meglesz sztem a 4,8 is4. személy:
nem hinnem, hogy a magok szama ezt befolyasolna. Ha egy chipleten nem birja az osszes mag a 4.7-et, akkor mindegy, hogy 12 vagy 16 vagy eppen csak 8 van belole. Raadasul a 16 magosak az orajeleket is nezve magasabb grade chipletek mint a 12-esek, szoval erosen ketlem, hogy a 12-es jobban birna az OC-t.
A 8 magosak meg plane, azok meg alacsonyabb turboval jonnek, azaz meg inkabb selejt chipletek. Kihagyott ziccernek erzem a hianyzo high grade 8 magosakat[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Sirandrish
legenda
A Taichi miért nincs ott? Csak az utlimate...remélem azért a sima se lesz szar
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Sirandrish
legenda
Mondjuk ezt az alaplapos mester is mondta már, csak a táblázat nem volt (nekem) egyértelmű
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
syler123
veterán
Ezek alapján az MSI B450M MORTAR TITANIUM jó választás lehet b450 vonalon? A Titanium, csak színben térhet el? Már csak azért, mert nekem a fekete verzió jobban tetszik, de a tesztben a titanium szerepel.
Vagy inkább az MSI B450 Tomahawk? Nem tudom hogy az matx vagy az atx a jobb választás, most pl matx lapom van, nem volt vele gond a mérete ellenére.
-
Whysperer
addikt
megnézed 3600 3700x 3900x-nél ugyanannyi is .
3600 vs 3900x ugyan annyi. [link] ergo maxon hajtja mind két CPu akármelyik ben is van. Ennyit bír a VGA
[ Szerkesztve ]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Whysperer
addikt
Okés akkor amiért kérdést tettem fel és az alaplapra gondoltam az,hogy van egy multithreaded játék. Ami elvileg több magot használ.
adott egy 3900X ami Max Boost Clock: 4.6GHz
adott egy 3600x ami Max Boost Clock: 4.4GHzEzért gondoltam ,hogy a mivel a több szálas magasabb órajeű kevesebb átlag FPS produkált ugyna avval a GPU-val ezért csodálkoztam és krédeztem ,hogy a alaplap lehet?
itt nem volt annyira rossz a 3900x az intelhez képest [link]
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
Plusz ha megnézel más WH2 teszet a TR-t sem szerette a játék.
Illetve totál mindegy volt neki 1080p-en, hogy intelből 6 vagy 18 magos van alatta.
720-ban pedig a 8700 jóval előrébb volt mint a sok magos intellel.
Szóval ez is mint annyi játék jobban kedveli a magas órajelet nem is annyira sok magon.Amit linkeltél tesztet pedig kicsit kamu szagú, mert 4k-ban, minden más tesztben gyakolatilag megintcsak 1-2 fps különbség van az összes proci között.
[ Szerkesztve ]
-
dkess
őstag
Nem. Az állítás úgy pontos, hogy 3600 felett mindenképpen az Infinity fabric (fClk) órajel és a memória kontroller és memória (uClk és mClk) órajel 1:1 szinkronban van (az fClk -t állítjuk a többihez), ha azt manuálisan beállítjuk a BIOS -ban.
A linkelt teszt mindössze azt hangsúlyozza, hogy 3733 és 3800 esetén a további memória késleltetéseket is érdemes szorosra venni, hogy valódi teljesítménytöbbletet érjenek el. Ezen kettő memória sebesség (és ehhez manuálisan állított fClk -val) esetén ezt jelölték is a diagramon a "TWEAKED" szövegrésszel.
Az előbbieknek megfelelően pont most próbálva b450+3700X+hynix patriot 3733 cl17 konfigon:
- 3733 -on felezte a Infinite Fabric órajelet,
- 3600 -on 1:1 -ben járt minden.Azaz 3733 esetén már a BIOS -ban manuálisan a Infinite Fabric órajelet (fClk) hozzá kell (érdemes) állítani a memória kontroller és memória órajelhez (uClk és mClk).
-
fudi2002
veterán
Nem is azért. Elkalandoztam, bocsi Csak a tesztben azt látni (meg az előző tesztekben is amik a memó sebességre alapoztak), hogy full értelmetlen a gyors memória. 1.0.0.3-nál írták, hogy ez változott. (persze nem pénz arányosan nőtt, de nem 2 fps különbség)
Ui: viszont a késleltetésnek lesz, 3600-3700 és ami a csövön kifér
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
dkess
őstag
-
syler123
veterán
Mondjuk azt nem értem, hogy MSI-nél, ahol USB-ről frissíthető a lap, miért kell beletenni a korábbi procik támogatását a friss biosba? Ki a célközönsége a dolognak? Alinek régi procija van, maradjon a régebbi biosnál, akinek új az frissítse. És akkor nem kellene totál lebutítani a felületet. Nem fogom nézegetni, de akkor sem értem. Kár hogy amikor a lapot vettem még nem volt Tomahawk max verzió. Kijön még egy gen támogatással, akkor már dos ablakban kell konfigolni
-
nagyúr
Persze, hogy nem dísznek van rajta... de a megfogalmazás miatt (MAX) aligha lehet jogilag (szerintem) belekötni... gyengébbek kedvéért azt is ráírták (még mielőtt körültekintés miatt mást hibáztatnának), hogy dVGA szükséges.
(#5660) sati:
hipp-hipp, hurrá...
Érdekességképpen, van egy olyan W10 x64 PRO-s gépem, amin "beragasztottam" a 1607-es buildet...
Ki van belőle mindenféle UW-s kacat, cortana, stb gyomlálva, és megy, teszi a dolgát ez is, anomáliák nélkül. (ezért majd biztos kapom az áldást, hogy biztonság, meg bla-bla-bla... ehhez képest a nagyvállalatok fele is durván még W7-en él... , hát erről a gépről nem nagyon van mit lenyúlni...).
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
Ha hazudik a Voltcraft 4000 Energy Logger szerinted, akkor megkérdőjelezhető az összes PH!-s teszt is a fogyasztásmérés kapcsán... mivelhogy elég régóta ugyanilyen műszerrel mérnek...
Azt ugye nem gondoltad komolyan, hogy szoftveres mérést olvastam ki bárhonnan is ?
Azt csak halkan mondom, hogy ez a PSU 20k volt... pontosan 10 évvel ezelőtt.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
lovas001
aktív tag
Az a 300 Watt teljesen normális ha 1,45v felett full loadot kap az fx. nálam 325W körül tetőzőtt 1,52v 5,3Ghz mellett ( teljes rendszer fogyasztása 500W felett volt konektorba dugható voltcraft mérővel akkor még egy r7 270X vga mellett táp seasonic 850w gold os.)(eleve a 9xxx fx 220W tdp je volt ugye és nagyon nem tartotta az órajeleket ha be volt kapcsolva a limiter biosba.
Nem tudta, hogy lehetetlen, ezért megcsinálta.
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft