-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
SzlobiG #31645 üzenetére
2x8GB modul 3800-on ment, kapott még kettőt és igy 3600-ra sikerult belőni. Biztos lehetne még alkotni vele de nem mentem bele a próbálkozásba. MSI B550 Tomahawk lapban van 3700X mellett.
Patriot Viper 4 16GB (2x8GB) DDR4 3400MHz PV416G340C6K
De csak azért kellett mert olcsó volt.
Minimálisan van jelentősége, 1-1 jatek szereti.
-
-
fudi2002
nagyúr
válasz
SzlobiG #12204 üzenetére
Nem ismerem, legalábbis ezt a generációt nem. Mondjuk meglestem a kolléga x470 taichi manualját, fura azért, létezik hogy tényleg nincs neki spin up time állítási lehetőség? (vagy csak a kezdeti biosban és a hozzá tartozó manuálban nem volt) Azért sem értem, mert a z390 párjában pedig van, ha jól rémlik customra kell állítani a nem grafikus résznél és ott megjelenik. Minden esetre ez nem a proci hibája/hiányossága.
-
Alpi.
addikt
válasz
SzlobiG #12017 üzenetére
5000 fölött egy picivel ha jól emlékszem.
Nem sok mindent állítgattam. Mikor először winbe ért az új bios-szal már akkor 4550-re boostolt a 7. mag csak több, mint 5 század volttal magasabb fesz mellett. Szerencsére most nem sérül a boost órajel az offset miatt úgy, mint eddig. Valamire mégis csak való ez az 1.0.0.4 -es verzió ! Eddig nem tudtam változást elérni Pbo állítgatásával. Nem csak ennél a bios-nál, már előtte sem történt semmi.
Ramot lövöm be, feszeket, aztán kiengedem, hadd futkosson !
C6H bios-a elsősorban a hőfokhoz igazít ahogy észrevettem. Különböző Tdp limitek annyira nem szólnak bele. Legalábbis én így vettem észre, de elég nehéz óriási szabályokat felállítani, mert annyi dolog befolyásolja. 5 foktól már teljesen más képet kapni itt-ott órajelek terén, stb. -
csiga8
senior tag
válasz
SzlobiG #11977 üzenetére
Nem az enyém, de a családban van. Nagylány vőlegénye használja. Nagyon tetszetős darab és nagyon jó gép lett. Az a 3700X proci igazán bejövős.
Egyenlőre kivárok, megnézem mi lesz a 3700X és a 3900X utódja, mit tud majd és mennyiért lesz, meg mennyire fog beesni a mostani 3700X és 3900X ára. Egyenlőre a 2700 is elég mindenre is.
A 4950 CB pont tök jó. Legyen stabil, ne melegedjen túl. Ha többet akarsz ( majd), lesz lehetőség feljebb lépni. Szerintem egy 3700X minimum kiszolgál 2-3 évet kényelmesen úgy, hogy nem kell kompromisszumot kötni semmiben.
-
csiga8
senior tag
válasz
SzlobiG #11971 üzenetére
Nem tudom, nem emlékszem. A gépet összedobtam, beállítottam, aztán megkapta ajándékba, azóta is széles vigyorral használja.
Olyasmi tán dereng, hogy auton hagyva CBR20 4800 pont körül volt.
Ha legközelebb megyünk hozzájuk Pestre, viszek pendriveon teszteket és jól kitesztelem.
-
-
arnoldito
senior tag
válasz
SzlobiG #11956 üzenetére
Én most 0.025V offsetet használok és ott tartok, hogy a boost rögtön alacsonyabb lett. Hőfokban meg semmit nem nyertem. Ha meg még lentebb megyek, akkor nyerek játék alatt -2 fokot voszont -50Mhz-t is. A legjobb az lenne ha 4400Mhz all tudnék csinálni, de az nem megy. Maximum valami 1.45V fixen, azt meg nem szeretném.
-
szasanyi
félisten
válasz
SzlobiG #9558 üzenetére
Bár nem olyan, de az enyém is MSI lap - ennél az eleje a "viszonylag osszú idő miután megnyomom a bekapcs gombot, de a monitor még nem kapcsol be. Ha megjelent az MSI logo onnan csak pár sec és megjelenik az asztal. Az üdvözöljük képernyő nem is mindig jelenik meg, vagy éppen csak és már el is tűnik. Tied is ilyen?
-
szasanyi
félisten
válasz
SzlobiG #9376 üzenetére
Köszi.
Igen, nem arról szól és ugye nincs akkor teljesítmény különbség mint felár. De nem szeretnék PC-t szerelni 1-2 évig, és ez tűnt optimális választásnak. És most Alza kuponokkal (br. 16000-et lehet összekalapálni) valamint XBOX Pass + Borderlands 3 mellett viszonylag jó vétel.
wredox89: mert jobban melegedett mint ez a 3700X és a BOOST órajele sem érte el a 42000Mhz-et bármit állítottam. De korábban ezeket leírtam.
-
X Factor
addikt
válasz
SzlobiG #9218 üzenetére
Nálam h440 és én is vettem egy brutál AIO-t, aztán minnél többet olvastam/turtam a dolgokat, rájöttem h. elkell felejteni a hőmérsékleten és a custom értékeken való izgulást.
Azóta minden default, minden megy szépen, szokásommal ellentétben nem a gpuz,cpuz, hwinfo-n logok, csak használom és minden szép és tökéletes
Valszeg ez a hosszu élet titka. -
szasanyi
félisten
válasz
SzlobiG #9232 üzenetére
Ha van elég hely - a képről nem derül ki egyértelműen - akkor felülre érdemes a radiátort betenni. Csak azért mert akkor bentről/alulról kifelé/felfelé áramoltatja a meleg levegőt ami köztudottan amúgy is felfelé emelkedik. És úgy elől a ventik valóban friss levegő áramlik be, mert most a radiátorról langyos (sőt, ha jó a hőátadás akkor meleg) jut be. Én pont ezért vettem el a vizet, mert nem tudom felülre betenni és az első elhelyezés javíthat és ronthat egyszerre.
Na, majd látom mert talán holnap érkezi a 3700X és kiderül jobb darab-e mint az előző 3600 volt (főként hűthetőség szemontjából mert amúgy nyilvánvalóan annak kell lennie). -
mozso
senior tag
válasz
SzlobiG #9220 üzenetére
Pár tanács (az eladott X62-m új tulajának írtam, vagy megfogadod vagy nem :-)
Az NZXT CAM nevű szoftverét nem feltétlen javaslom telepíteni, csomó beágyazott szoftvert futtat a háttérben, amik távoli szerverekre küldik a ténykedésed és aktivitásod adatait (félig kémprogram). Illetve sok más hw eszköz monitorozó programmal összeakad, pl Asus Aura cuccok. Gyakran el sem indul rendesen. Tele az internet ezekkel az infókkal, lehet mostanság jobb azért a szitu a friss CAM szoftverrel azért.
A HWInfo64 és az AIDA64 is tökéletesen felismeri az alaplapra csatlakoztatott pumpát (vízhőfok adatok megjelennek), a CAM egyetlen előnye, hogy performance módba tudod rakni a pumpát, ami 2600-ról kb 4000-re emeli a pumpa fordulatszámot, illetve tudod vízhőfok alapján vezérelni a ventiket és a pumpa vizuális effektjeit lehet állítani (ha fut a CAM, vizuális effektek is néha okozhatnak gondokat - internet szerint, pl lelassul a pumpa meg a ventik bizonyos szín variációknál).
Azt mondják (nem próbáltam magam) a performance mód beállítás a CAM szoftver leszedése után is megmarad. Hűtés hatásfokot javítja ez igaz.
Emiatt én dobtam a CAM szoftvert teljesen, fel sem raktam.
Ventillátorokat én nem a pumpa csatlakozóján keresztül vezéreltem a CAM szoftverrel, hanem az alaplapi CPU + CPU_OPT headerrel a CPU hőmérséklet függvényében a BIOS-ban beállított profil alapján. Pumpa fordulatszám PWM jelet pedig az alaplap AIO_PUMP headerre raktam, hogy lássam mennyit forog. -
Tyrel
őstag
válasz
SzlobiG #9007 üzenetére
Nekem is csak úgy fért el, nincs venti a HyperX-ek felett mert összeakadnak és a felfogató drót-bizbasz nem ad elég mozgásteret, hogy feljebb húzhassam.
Hátrányát viszont tökre nem érzem, persze melegszik a CPU de nem ettől. A borda alig-alig lesz langyos is... -
fudi2002
nagyúr
válasz
SzlobiG #8907 üzenetére
Amúgy a PBO működik, csak nem úgy ahogy gondolod.
A nagy terhelés allcore-on nem változtat (illetve van egy beállítása, de azért az úgy túlzás ami feszt ad neki)
A laza 1 szálason sem, nem fog magasabbra boostolni.
Viszont a két véglet közötti használatot igenis nagyon meg tudja dobni. És szerintem pontosan erre is lett kitalálva. -
SzlobiG
félisten
válasz
SzlobiG #8907 üzenetére
Nem akarom elkiabálni, de lehet megvan a gond.
Már egyszer próbáltam, de gondolom megnézem megint, hogy a VGA-nál kikapcsolom az ULPS-t, akkor nem segített ugyanúgy akadozás volt, de most jó, nem akadozik felkeltés után. Annyi hátránya van, hogy a vga memóriát nem veszi le csak 500MHz-re, de le se tojom, ha ezután jó lesz. Anno(kb 5-10 éve) sokat szarakodtam az ULPS-el sose működött normálisan főleg CF rendszereknél, úgy látszik most megint ebbe futottam (kössz amd).
Viszont, hogy miért akad össze a lappal az jó kérdés, erre nem tudok rájönni, na meg majd meglátjuk, hogy a driver reset lesz-e továbbra is, vagy nem, mert van hogy úgy indult a win is hogy akadozott össze vissza.
Remélem normalizálódik a helyzet, aztán hamarosan VGA csere lesz megy a fenébe az AMD.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
SzlobiG #8878 üzenetére
biosban a settings -> advanced -> pci subsystem settings alatt az
'above 4G memory / crypto currency mining' opciot megprobalhatnad enabledre tenni; a b350 toma infoboxa irja, hogy attol "better device compatibility" lesz.
nekem az rx580 -hoz kellett, viszont erdekes, hogy a Red Dragon, ami pont Vega 56 elvan nelkule. -
wwenigma
Jómunkásember
-
szasanyi
félisten
válasz
SzlobiG #8864 üzenetére
Úgy látom nem vagy elégedett. Én is ezért küldtem vissza, mert jobbra számítottam, ehelyett kifogtam egy nem éppen jó procit. Még mindig hezitálok melyiket lenne jobb választani, de az INTEL azért nem tetszik mert drágább miközbn a platform az életciklusa végére ért. Csak kíváncsiságból: mit választanál MOST?
-
Blax
tag
válasz
SzlobiG #8860 üzenetére
Öcskösnek egy MSI GTX 1060 Gaming X 6G van a 3600 mellett, és minden egyes cold boot-nál újratelepítette "magát" a driver, mert úgy viselkedett, mint egy szűz installnál. Vad ordítozások és hajkitápések folyamányaként találtam rá [erre] a topic-ra, ahol lényegében megtaláltam a megoldást egy moddolt BIOS képében és azóta atomstabil öcskös gépe.
Igen, végigolvastam mind a 48 oldalt, mert itt-ott jöttek újabb verziók, amik a kezdő posztnál nincsenek feltüntetve.
-
válasz
SzlobiG #8755 üzenetére
Itt kaphatsz némi magyarázatot. Hiába a delid, csak 4 fokot nyert vele der8auer, tehát a hőátadás a gyári forrasztással alapvetően jó. Inkább az agesa-val lehetnek gondok, ezért is várja mindenki az 1.0.0.4-et. Másrészt állítólag az Intel is azért nem tudott áttáérni zökkenőmentesen a 10nm-re, mert a melegedést nem tudta megoldani magas órajelen. Ha ez igaz, akkor ez ugyanúgy érintheti az AMD 7nm-ét, hiába kisebb csíkszélesség, 4.3-4.5 fölé nem tudnak menni a hőtermelés miatt... ÉS ha megnézzük, hogy 4.2-ön egy 3600 képes 120-180w-ot termleni, akkor lehet benne igazság...
-
Tyrel
őstag
válasz
SzlobiG #8701 üzenetére
Én már régen szórakoztam ezzel utoljára (eluntam) de az akkori DRAM Calculator nem akart semmi értelmeset ajánlani HyperX Predatorhoz, még csak arányaiban sem hasonlítottak az ajánlásai a gyári XMP profilok értékeihez. Nem is mentek egyáltalán, sz*r volt az egész, vagy 10x reseteltem CMOS-t az miatt a csodálatos program miatt... (nem tudom azóta jobb lett-e)
Azt ellenben megpróbálhatod, hogy beállítod a kisebb XMP profilra, ami valami 2933-3000 körüli MHz-en fut és CL15-ös. Hagyod hogy ő állítson be mindent az XMP-ből, majd restart után szépen kiírsz minden timing-et amit belőtt. Utána átváltasz Manual-ra, és kimásolt CL15-ös profil értékeit végig beállítod, majd az órajelet feldobod 3200-ra.
Gyakorlatilag a 2933/CL15 késleltetéseit rákényszeríted a 3200-as órajelre. Csodákat ne várj tőle de kicsit gyorsabb lesz azért. Már ha stabil lesz, de nekem bírja. -
törölt tag
válasz
SzlobiG #8618 üzenetére
Rendes hűtővel szerintem is a fix szorzó a legjobb megoldás, úgy biztosan tartja egy szálon (meg a maradék 11-en) a 4200 mhz-et. Engem az alapbeállításnál az zavart, hogy a hőfok miatt beállt 3875 mhz-re 1,3V mellett, amikor a kitesztelt 4000 mhz mellé elég volt a 1,25V. Offset-tel ekkora különbséget nem lehet ellensúlyozni.
Ramokhoz használd a Ryzen DRAM Calculator nevű programocskát, ezzel a hynix mfr 2400c17 ramjaim 3200c16-on tudom hajtani egész estés (8-9 óra) memtest stabilitás mellett. -
törölt tag
válasz
SzlobiG #8568 üzenetére
Azt elfejtettem, hogy negatív offset-et adjál neki addig, amíg nincs rossz hatással a pontszámokra. Ahogy írtam fix szorzóval 1,25V elég volt a 4000 mhz-hez, alapbeállításnál 1,3V-ot adott 3875 mhz-nél prime alatt. Szóval a cinebench-es 70 fokot tudod így csökkenteni, és akár az órajelet megemelni a hőfok különbözetből (vagyis ezt elvileg "magától" csinálná).
-
törölt tag
válasz
SzlobiG #8568 üzenetére
Sajna ezeket nehéz hűteni, azért is mondtam a proci átadásakor, hogy a gyári hűtést lehetőleg ne használd.
Ha emeled a szorzót, akkor fixálja az órajelet, de fogyasztásmérő szerint kb mérési hibahatáron belül van üresjáratban, szóval a terheletlen fogyasztásra nincs rossz hatással (ez az összes ryzen-re igaz).
Allcore 4000 mhz 1,25V körül megy annak a példánynak, alapbeállításon (szemre) allcore 3875 mhz 1,3V-on megy prime alatt, a hőfok miatt erre az órajelre állt be TX3 alatt.
Viszont szorzó fixálással ugrik a 4200 mhz-es boost órajel egy szálon, szóval neked kell kitalálni, hogy melyik verziót választod. -
szasanyi
félisten
válasz
SzlobiG #8445 üzenetére
Nyilván nem tud akkora plusz teljesítményt nyújtani mint amekkora a felára (de ez az i5 vs i7 esetén is hasonló). A lényeg az, hogy mire használod és arra mennyire elég. Kíváncsi vagyok mit tapasztalsz, majd írd le lécci!
Két fontos dolog érdekel leginkább, mert az MSI B450 Pro Gaming AC + R5 3600 ezért ment vissza: megvan-e a névleges 4,2Ghz (és annak megfeleő, pölö CB20 teljesítmény ill. a CPU LOAD hőfoka milyen abban a lapban? Persze azt is írd meg milyen hűtő alatt. -
szasanyi
félisten
válasz
SzlobiG #8324 üzenetére
Ket problemam van azzal a lappal: a LAN (Intel jobb, kisebb CPU hasznalattal) es a 1220 audio helyett az a regi gagyi - amikkel egyutt lehet elni, de nem kozel 40k-s aron. Kulfoldi oldalak azert favorizaljak olcso, budget karegoriaba tartozik es jo a VRM-je (ami valoban vitathatatlan). Az itthoni arazasa a fo gond, mert ha megnezed a korabban emlitett lap teszteredmenyet, felszereltseget es arat, akkor lathatod: osszessegeben sokkal jobb, mint amennyivel dragabb a Tomahawk-nal. Nemtom ertheto-e az okfejtesem.
-
weri
senior tag
válasz
SzlobiG #8130 üzenetére
De proci miatt is. Esetleg egy user.cfg-be beirt:
thread.processorcount 4
thread.maxprocessorcount 4
thread.minfreeprocessorcount 0Lehet hoz valamit, 4/8-as i7-nel nem tudom milyen. Esetleg meg ezzel:
thread.processorcount 4
thread.maxprocessorcount 8
thread.minfreeprocessorcount 0Nekem pl. metro pocsekul megy dx12-be :d Vagy legalabbis amikor probaltam akkor ugy ment.
-
-FreaK-
veterán
válasz
SzlobiG #7943 üzenetére
Nem jó ez a teszt, amit beraktál, nem sok mindent tesztelnek.
Ryzen 3000-nél a legjobban a másodlagos időzítések csökkentésével tudsz nyerni, mégpedig szokatlanul sokat. A b-die ebben a legjobb, de van persze más is. A lényeg, hogy a sub timing tuningal annál jobb teljesítményt tudsz elérni, minél feszesebbre tudod állítani őket.Pár napja jött ki Buildzoid ram ajánló videója, ebben is sok hasznos infó van. Kicsit hosszú, de az első kommentben ott a time link az adott részhez, ami téged érdekelhet.
Most nézegetem, hogy nálunk mi és mennyiért kapható, hát itt azért érdemes több minden megnézni, mert van ami nálunk nagyon sokkal drágább mint ami árat ő néz.
A Patriotok viszont egész jónak tűnnek (itt is volt róluk már szó), még árban is.
Itt van pl. ez, b-die, abból egy kicsit jobb minőség (itt is van ugye jobb/rosszabb) , viszonylag drága, de még nem vészes: Patriot Viper Steel 16GB (2x8GB) DDR4 4000MHz PVS416G400C9K ~38k HufDe leginkább check a videót:
Buildzoid's list of noteworthy 4x8GB, 2x16GB and 2x8GB DDR4 kits -
Puma K
nagyúr
válasz
SzlobiG #7937 üzenetére
Az FPS dropokat a fixált órajelű-feszültségű CPU-val, a VGA driver-ből kiválasztott adott programra vonatkozóan maximum teljesítményre állított energiasémával (állandó 3D HIGH profil és nem vált vissza 3D LOW-ra semmilyen körülmény között) és egy legalább 400MB/s-mal olvasni képes SSD-vel (bár vannak játékok amik akár 900MB/s-mal is tudnak tekerni pl egy NVMe SSD-t) lehet minimalizálni vagy megszüntetni.
Így nem állítja le-fel az órajelet-feszültséget sem a CPU sem a VGA és nem vesz vissza ha pl adott részen a játék kevésbé megterhelő, majd hirtelen valami történik a képernyőn pl akár csak hátra fordulsz és ilyenkor beesik-beeshet az FPS majd akad egy jót.
Viszont az adott grafikusmotor-játék optimalizálatlanságát mindezekkel sem lehet orvosolni.
Nálam 2400MHz-ces RAM-ok voltak a 4mag/8szál mellett.
A monitorom hardveres G-Sync-et tud 165Hz-cen így csak azt veszem észre, ha nincs elég FPS mint pl korábban az 1050 Ti-vel.
Meg-meg.
Az AMD féle SMT hatékonyságát nem tudom mennyi, de a HT a legjobb körülmények között 1 fizikai magnak a 30%-át hozza, amúgy 0-25% között mozog.
Így ha az SMT-t is 25%-kal számolom, akkor egy 6mag/12 szálas AMD 7,5 fizikai magos CPU-nak felel meg ha csak a számokat veszem alapul. A másik oldalon egy 4mag/8szálas meg 5 magosnak felel meg szintén csak a számok alapján.
Ugye inkább az a tuti jó ezeknél a virtuális szálaknál még ha nem is tudnak akkora teljesítményt leadni mint egy valódi fizikai mag, de legalább a Windows tudja hova dobálni a terhelést és nem az van, hogy SMT-HT nélküli CPU-nál pl a 4 vagy a 6 fizikai mag 100%-on jár.
-
Puma K
nagyúr
válasz
SzlobiG #7916 üzenetére
"... sztem már a mostani cpu(4770k) se hajtja ki 100% a Vega-t..."
Nálam a korábbi 4790K@4,7Ghz volt egy 1080 Ti mellett. Ebből a duóból a VGA volt a gyenge láncszem.
Mostanra online-multiplayer címeket pörgetek leginkább, mert ezek kötnek le és a Division 2 meg az Anthem volt az ami a CPU-t is megette reggelire.
A BF1 meg szépen dolgoztatta a procit is, de a VGA volt az ami gyakorlatilag 99%-on állt végig.
Nem meglepő módon, de a felskálázott, recés élektől mentes és éles GTA Online (1440p + x1,750) és az Overwatch (1440p + 144%) néhány pillanatra-adott helyszínen 92-95%-től alacsonyabb terhelést nem ad a kártyának.
Ha nem lett volna egy jó lehetőségem, akkor még mindig azt nézegetném, hogy 3700X/
3800X/3900X/9700K/9900K procik közül melyikre váltsak.Ha ülni akarsz a leendő rendszeren mint ahogy én is ültem a 4mag/8szálon majdnem pontosan 4 egész évig, akkor most 8mag/16szál legyen az alap, majd pedig később ha úgy érzed akkor a most-majd megfelelően kiválasztott alaplapba bepattintasz egy 12mag/24szál vagy 16mag/32szálas procit.
Már csak azért is mert az újabb konzolokban Ryzen alapú 8mag/16szálas proci lesz. Aztán mivel a játékokat-grafikusmotorokat ezekre a kompakt PC-kre fejlesztik
, így nem érhet akkora meglepetés a jövőben és a fejlesztés ideje is eltolható.
-
Guangho
csendes tag
válasz
SzlobiG #7912 üzenetére
Alaplappal kapcsolatban nekem annyi problémám volt, hogy az alap bios-al hideg inditásnál nem tudott bootolni a rendszer. Viszont ezt a hibát a biosban az ErP funkció bekapcsolásával könnyen lehetett orvosolni. Más nyűg, probléma nekem nem volt a lappal kapcsolatban.
Hőmérsékletekkel kapcsolatban, én speciel semmi szokatlant nem tapasztaltam. Nálam az r5 3600+ Alpenföhn Brocken 3 teljesen korrekt módon teszi a dolgát. Alapjáraton 30C, átlagos cpu intenzív játék mellett 50C, cb alatt 70C fokra melegszik. A biosban az energiatakarékos funkciókat bekapcsoltam, windows-ban pedig a ryzen balanced energiasémát használom. A procit minimálisan alulfeszeltem 0,05V-al (ez elméletileg még nem befolyásolja proci a teljesítményét).
Terhelés alatt valóban hirtelen felugrik a hőmérséklet, de ez teljesen normális ennél a generációnál. -
X Factor
addikt
válasz
SzlobiG #7916 üzenetére
Szeva, pont 4.5ghz-re belőtt 4790k-ról váltottam, 3800x-re, vizezett vega64 mellett.
Ráadásul 144hz-es 21:9 monitorom van.
Őszintén szólva nem is hittem volna, h. ekkora lesz az ugrás, mindig elég jó gépem volt, egyszerűen évek óta nem éreztem szükségét váltásnak. Mostanra lett akkora a difi, hogy úgy döntöttem meglépem.
Leginkább kisimultak az fps értékek, megszűntek a nagy kilengések cpu heavy scene esetén, konzisztens az egész 90-120 fps között. Szóval BFV multi miatt abszolut megérte. PUBG-ben is most látom csak milyen erős cpu limitem volt sok szituacioban. -
Locutus
veterán
válasz
SzlobiG #7916 üzenetére
Én mindenképp a legalább 8 magra szavaznék. Főleg ha azt nézzük, hogy az előző procid is sokáig megtartottad, valszeg ezt is meg akarod pár évig. Hát még ha Battlefieldezel is. Multiban nekem is gyönyörűen kisimította a frametime graphot, meg az fps ingadozásokat a 3700X a 6700k-hoz képest.
-
csiga8
senior tag
válasz
SzlobiG #7912 üzenetére
B450 Tomahawk maxos gépet már odaadtam a gazdinak, de szerintem szeretni fogod.
Az 3700X-el ment ( játék+meló) DRP4 hűtővel, aminek a középső ventije, ( 600 rpm-re állítva) ha teljesen le van tolva, fújja a Toma VRM bordáját. A 3700X fix 1.25V és fix 4200 MHz-en járatva, tartós szintetikus tesztekben ha jól emlékszem tán 49 C fokig melegedett a VRM.
Tartós játék alatt még annyira sem. Szóval igen, bírni fogja a 3900X-et, ebben biztos vagyok.
Tegnap beszéltem a "gazdival", imádja a gépet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel-elkelt TheCrafter22, értékelésre vár
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest