Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Megjelentek a Vivo telefonjai Magyarországon, ezek az induló árak
- DIGI Mobil
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Érkezik Magyarországra a Vivo, elsők közt kezünkben új csúcsmodelljeik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
L4mie
veterán
Sziasztok,
Ismerős kispénzű frissen ballagok rokonának doba össze gépet, ebben kéri a segítséget, én azt mondtam neki, hogy 100k ból vegyek egy 3200-3400G-t 8GB 3200Hz-es rammal, olcsóbb B450-es lappal meg egy 240 es SSD-vel (ház-táp-monitor) elvileg nem kell, sehol nem találok releváns tesztet a 3200-3400G grafikai teljesítményére (ebben tudtok segíteni?) ,
Nyilván majd a későbbiekben vehet magának egy VGA-t is, de addig ellegyen vele.
Jó ötlet amit kitaláltam vagy inkább induljon más irányba.Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
L4mie
veterán
válasz abridabri #1196 üzenetére
szerintem bőven elég lesz köszönöm.
Whysperer: igen másik út a használt vadászat, de igazából engem is érdekelnek ezek a G-s procik VGA teljesítményei szóval pont kapóra jött az ismerős kérdése Átküldtem neki a videót, majd eldönti mit szeretne
[ Szerkesztve ]
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
L4mie
veterán
válasz Walter_White #1560 üzenetére
Szintén inkább ramra gyanakodnék, de simán lehet táp is,
Nekem B450M Gaming Plus lapban nagyon nem szerette a 4 modult 29xx Mhz felett, random újraindulgatott amíg nem cseréltem 2-re. De ezt mondjuk a kompatibilitási listán is írják sajnaDolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
L4mie
veterán
Ehh...sztem ebben a szituban illene a boltnak használható alkatrészt adni, legalábbis ha konfigot rendelsz (alaplap+procit) ha csak lapot akkor már lehet jogos a díj... jó kis kamu akico lehet ebből...ha együtt rendelés van akkor ingyen frissítés...
-
L4mie
veterán
BB topicból:
[X470 Asrock master-sli] 35k elvileg jóval drágábban lehet kapni.Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
-
L4mie
veterán
válasz Drenadar #2816 üzenetére
szerintem nem lesz nagy gond, nézz át minden leírtat, tapasztalt kolléga hívott nem olyan rég hétvégén, hogy új alaplap és nem indul el semmi...végigzongoráztunk mindent, végül proci táp nem volt rákötve neki, valamiért ez kimaradt...pedig 20-30 gépet már ő is épített.
-
L4mie
veterán
Üdv. az újaknak jöhetnek az infók hőmérsékletről
Proci, hűtő tip, ház méret.Idle hőm.
terhelési átl. hőm.
max hőm.Valaki hűti X61 es krakennel? Nekem valszin majd az megy rá, vagy cserélem majd X62-re.
-
L4mie
veterán
válasz wwenigma #3205 üzenetére
zöldgnome-os bolt ramjait megvárom még a platform váltással
Remélem kihozzák majd a rendelt áron, addig legalább finomodik a bios mizéria.
B450-t nem szeretnék 2700x mellett volt Asus TUF...nem szerettem...fos volt a ramkezelése, 4 DIMMben nem bírta csak 2400Mhz-en az meg elég wtf. aztán lehet csak ez az asus volt ilyen csuda...lehet egy MSI max meg nagyon jó leszDolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
L4mie
veterán
válasz sfknasty #3263 üzenetére
szóval ha tuttira akarsz menni 3600Mhz minél alacsonyabb lattal.
Ha meg nem akkor....most nem teljesen jött át nekem a cucc, alacsony és magas frekis ramoknál is infinite fabricot kell minél magasabbra tolni?
-
L4mie
veterán
Na itt is egy memóri magyarázat magyarul.
RP's LairDolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
L4mie
veterán
érdekes dolog jutott eszembe, valószínű nemleges a válasz.
Ven két problémám a mostani konfigommal.
első: Freesync (Gsync) ha 2 nél több kijelző van a gépen (nem a kártyán) akkor egyszerűen nem működik....ilyenkor kihúzom az egyik kijelzőt a 3 ból és megy, nem segít az alaplapi portra kötés se.másik: VGA "idle" teljesítmény és fogyasztás 2+ kiejlző esetén a VGA nem fog úgy idle be állni mint, ha csak egy kijelző lenne...folyamatosan emelt órajelen hajtja a GPU-t és a RAM-ot is...igencsak bosszantó mert növeli a hőt és a fogyasztást, zajjal és pénzvesztéssel jár. (GTX-ekről és korábbi radeonokról van tapasztalatom)
Ezt jelenleg ki tudom kerülni úgy, hogy két kijelzőt alaplapi portra kötök....amin meg mondjuk játszok megy a VGA-ról.
Igen ám, de egy 36-7-8-900 as Ryzen esetén hiába lesz kimenet az alaplapon....nem lehet majd használni mivel nincs GPU a prociban.....Jól gondolom?
Van itt olyan aki mondjuk 2070(S) essetleg 5700(XT)-t használ 3 kiejlzővel? RTX nél illetve Navinál fenn áll a fenti két probléma?Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
L4mie
veterán
huh wow , akkor ez megoldódott....ahogy nézem a táblázatot GTX-en is, csak lemaradtam róla
Na akkor már csak majd a freesyncet kell megnézni, de lehet az is megoldódott már (*schawo meg is erősítette)
akkor tesztre fel, fogyasztásmérőt izzítom este!Nem is offolok tovább, nem kell aggódni működik-e majd az alaplapi kijelző port az új ryzenek alatt...nyilván nem mert csak a G-seknél fog működik
[ Szerkesztve ]
-
L4mie
veterán
válasz Whysperer #3477 üzenetére
ezzel az a baj, hogy akkor a syncnek semmi értelme
általában olyan játékkal játszom aminél van értelme, amúgy OW-ben meg D3-ban is megvan a stabil max, ott nem is zavaró.
Na de este lesz itt tesztelés, annak fényében meg majd jöhet leendő új konfigba esetleg új VGA. úgy is jönnek az AMD hez a custom Navik[ Szerkesztve ]
-
L4mie
veterán
-
L4mie
veterán
válasz galaktikus #3913 üzenetére
1 év gar
-
-
L4mie
veterán
Én azt nem értem miért nem 14 est tesz akkor az ilyen hiperszuper ventiből a 140 es helyre
/amúgy ventis topicban is megmondját, hogy a noctuák mennyire királyak, de azért létezik még nagyon jó alternatíva is jó áron/Akasa Apache -t használok az x61-en, nagyon elégedett vagyk, se nyomást se hitelesített zajt nem mértem rajta
[ Szerkesztve ]
-
L4mie
veterán
válasz Atom_Anti #4039 üzenetére
nekem ennek a 32gigás változata érkezik elvileg aug. végére, szóval engem is érdekelne mit hozatok ki belőle.
/első komponense lesz a ryzen konfignak, ha az X61-t terv szerint lecserélem, de az lehet mégis marad/
-
L4mie
veterán
válasz tegbashar #4060 üzenetére
3200g az ráadásul nem is zen2 /tudtommal/
win kulcsot, hivatalosat számlával kapsz itt olcsón ph!-n is, vagy e-magon vannak akciók.
+ aktiválás nélkül is elmegy teljes funkcióval x+1 ideig így nem kell kulccsal a kezedben nekiállni a telepítésnek, max nézegeted a feliratot, hogy aktiváld amíg nem szerzel valid kulcsot+mit cseréltél? utánajártál mivel jár a váltás? pisztolyt tartottak-é a fejedhez, hogy ezt vedd?
[ Szerkesztve ]
-
L4mie
veterán
válasz galaktikus #4102 üzenetére
Reméljük meg is jön ezen az áron, én is nagyon várom
-
L4mie
veterán
Sajnos nekem nincsenek ilyen jó tapasztalataim win10-el.
Én Sata SSD-ről pakoltam át M2-SSD re a rendszert...CPU loadnál egyszerűen elkezdett akadozni, idleben jó volt, de amint komolyabban elkezhdte használni a cpu-t laggolt minden, volt minden...ddu, chipset, mindenféle pucolás, resintall nem javult, teljes reinstall oldotta meg.
Hasonló tapasztalatom volt amikor 1070-ről léptem 1080Ti-ra, ott mondjuk nem kellett reinstall, DDU megoldotta. Szóval én win reinstallal próbálnámmeg akár egy másik drive-ra ha ezt nem akarjátok törölni nem sok idő és tesztnek tökéletes.Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
L4mie
veterán
válasz Lacee1986 #4401 üzenetére
valami bios beállítás, több alaplapnál tapasztaltam, hogy induláskor felpörget minden rákötött ventit maxra, valszin megnézi a max fordulatszámot, portalanít vagy ilyesmi funkció van. Fura, hogy pl. munkahelyen 10 ugyanolyan gépből 3 csinálja...ugyanolyan biossal, szóval lehet valami mélyre elrejtett feautre.
De csak tippelek.Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
L4mie
veterán
Alaplap kérdés: 25-35 között melyik a legajánlottabb lap max. 3700X-ig?
MSI MAX-ok?/MSI nél pl. zavaró a mostani konfignál, hogy a Command Centre szarik a BIOSban beállított ventilátor szabályzásomra, már párszor leállította a VGA vizének ventilátorát, csak mert csak...ez más AMD-nél? Modnjuk B450M TUF-nál az ASUS Xpertkutyafüle FAN x+1 nél is elég tré a monitorozás és venti vezérlés sztem./
huh akkor végre valakinek van tapasztalata,
7600k -t érdemes lecseréni 3600(X)-3700(X)-re? O.o mik a tapasztalatok?
Erősen foglalkoztat, hogy az aláírásomban szereplő konfigot lecserélem egy ATX házmérettel megáldott Ryzenre, 32GB 3600 CL16 Ramra, X62-es krakennel, VGA meg tárhelyek maradnának.[ Szerkesztve ]
-
L4mie
veterán
Köszönöm a válaszokat
RAM még kérdéses, hosszútávra tervezek, rossz tapasztalatom van a 4x8GB-al B450 mellett, így ha nem is a kinézett G-SKILL lesz akkor is 32-re tervezek Jó lenne ha le tudnám passzolni a i5-t valami ismerősnek, én 4.7-ig próbáltam extra fesz nélkül, X61-es vízzel 65 fok körül ment, de csak játszottam időközben rájöttem, hogy ha normális hőmérsékleteket akarsz csendes feltételek mellett akkor ATX kell.Ryzen még jó lenne talán asszonynak artlantisban renderelni amikor otthonról melózik, mert abban pl. az ő 4720HQ-ja hasonló időket produkál mint a 7600k és ebben a ryzenek nagyot léptek.
+mostanában újra kedvet érzek fotózgatni, bár az én szintemre régen is elég volt az i5.
(szóval látni is, hogy már meggyőztem magam)
Igazából egy stabil jó funkciókkal megáldott alaplap kéne nekem jó áron, többit nagyjából már fejben összeraktam*jah ezeknek a b450 es lapoknak mennyi a támogatott max memória frekvenciája, mindenhol 3200-t látok kivéve a maxoknál.
[ Szerkesztve ]
-
L4mie
veterán
válasz Hardstyler01 #4489 üzenetére
Rambeállításokkal mennyit játszottál?Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
L4mie
veterán
válasz turistakolbi #4552 üzenetére
Végül melyik lap lett, melyik bót?
Remélem legalább tauren lesz.
[ Szerkesztve ]
-
L4mie
veterán
válasz turistakolbi #4554 üzenetére
mesélj majd kiváncsi vagyok majd a ram-ot hogyan kezeli, meddig tudod majd kitolni?
Amúgy tegnap már mondtátok, hogy gyárilag 3200Mhz a támogatott fölötte már OC a RAM, de sok gyártónál még mindig úgy látom, hogy 3200 (OC) ként van feltüntetve a max. ram frekvencia B450-eknél....megy nálatok 3600-3800- +++ frekvencián az új Biosokkal a B450? O.opersze, logikus, főleg a stun res az irígylésre méltó De a taurennek hosszabb a keze előtt lecsapja a gnome-t
-
L4mie
veterán
+wwenigma
Szuper, köszönöm a válaszokat, valamiért ez egy ilyen számomra nem egyértelmű, de valószínűsített, nem konkrétan kimondott dolog volt.
/+ elég sok rossz, nyüglődős tapasztalatom volt a 2700x + 4x8GB 3200Mhz Gskill + B450M TUF kombóval /Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
L4mie
veterán
jöhetnének már a B550-ek....tudom tudom van még bőr azon a rókán.
-
L4mie
veterán
válasz Juzzie71 #4653 üzenetére
ha a jöttment tudja a ráírt értékeket akkor teljesen rendben van...imho
de mivel ennyiért nem fogod megkapni, még októberben se ezért eléggé maszat húzás. Főleg mert még mindig lehet rendelni és még midnig 26-át ír szállításra....szóval fu.
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Megjelentek a Vivo telefonjai Magyarországon, ezek az induló árak
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- PlayStation 5
- DIGI Mobil
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Politika
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest