Hirdetés
- Xiaomi Mi 9T Pro - tizenegyes!
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- MIUI / HyperOS topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Magisk
- Csőtörés lett a Red Magic 11 Pro gyötréstesztjéből
- Apple iPhone 17 - alap
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
L4mie
veterán
válasz
Dark Archon
üzenetére
Szoftverrel chekkolja a gépet, hogy van-e olyan hardvered, utána kapsz creditet a reward oldalon amit beválthatsz játékkódra.
Haverod meg tudja neked csinálni. -
L4mie
veterán
Sziasztok,
ismét G-skill trident Z kérdés:
G.SKILL Trident Z 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz F4-3600C16D-32GTZNC
[link]
Ti DRam Calc-ban hogy állítjátok be ehhez a ramhoz tartozó kalkulációt? Régebbien még nem volt ennyi féle die, ehhez melyiket kell kiválasztanom?
Kb. egy éve belőttem a gépet, szépen szöszölősen, de most, hogy frissítettem Xhair H VI biosát, sajnos minden elszállt...(igen igen a progil facepalm) most talán újra pontosabban ki be tudom állítani az újabb D-ram calccal, legalábbis ez a cél.Köszi
-
L4mie
veterán
válasz
jokeph
üzenetére
Nekem sajnos nincs, gyártói webről szedtem a suitot, és nem is írta a tartalomhoz, de majd leszedem a tiédről, nem hiszem, hogy gond lenne, ha nem jó használom majd chopin42-által ajánlottat.
este foglalkozom majd picit a géppel
*ennyit tartalmaz nekem a suit....és végignéztem a korábbiakat:
AI suite III V3.00.52
- USB BIOS Flashback V1.03.12
- Ez Update V3.00.11*megnéztem az extremhez tartozó suitot is, ott se látom FE-tet :S tudsz dobni egy linket?
-
L4mie
veterán
ASUS CH VI Hero tulajoktól kérdezem, hogy szoftveres ventilátor szabályozásra mit használtok? Anno Xpert Fan vagy mit használtam az utolsó asus lapommal, de itt hiába szedem le a suitot csak valami csökkentett funkciókkal megáldott fost kapok, gyártói oldalon nincs semmi utility a ventilátorok vezérléséhez, biosba meg nem szeretném mindig állítgatni, mert ott alapesetre jól belőttem, de néha kéne alacsonyabb hőfok mellé nagyobb fordulat és nem akarom állítgani a biosban.
/azért itt mert tudom, hogy vagyunk páran, a lapnak meg nincs topicja :S /+ legújabb bios (12/27) hozott valami jóságot, változott valami, boost etc.?
-
-
L4mie
veterán
válasz
Sir Riccio
üzenetére
CH VI-ra jött 1.5 hete az új, pedig az 370.
-
L4mie
veterán
válasz
snecy20
üzenetére
Én eddig tologattam lefelé az időzítéseket, nagyon lejebb nekem nem ment 1.37-t adtam nekik +1T L3 írás-olvasás ami egész szépen javulgatott a gyári eredményekhez képest,
Mivel Dram calculatorban nem tudom melyik die-ra kell kalkulálni a C-die-ra kalkulált értékekre...nem bootoltam
ezért szépen szöszöltem vele picit, de az időzítés alatti értékekről fogalmam sincs mi micsoda és van belőlük 40
így maradt ez. Frekvenciával spec. nem játszottam.
-
L4mie
veterán
csinálhatnánk egy nagy 3600 vs 3600x táblázatot
meghatározott tesztkörülmények között, megfelelő ptrsc-kkel. -
L4mie
veterán
-
L4mie
veterán
válasz
fudi2002
üzenetére
ööö én pont azt írtam, hogy ha neked nem jön be akkor szíved joga lecserélni, abszolúte no offense volt, de lehet túlzottan pártatlan akartam lenni és nem jött át.
Az én tapasztalatom meg a 7501 és a 7601 közötti állapotról szól, a 7601 kárára.
Speciel nem zavar, nem hajszolom, nem vittem vissza a boltba sikítva a lapot, hogy ilyen szart többet ne is lássak, hanem használom, ha majd zavar mer mint írtam, kell majd az erősebb VGA-hoz a HZ visszateszem a 7501-t..a hőfok emelkedés spec. jobban zavar, de az is max 74 fok volt ami egyáltalán nem para, csak több mint 7501.el.
propetya85:
Hát elég késő volt már amikor az első CB teszteket csináltam....ptrsc-t se csináltam közben szóval nem esküszöm meg a 4300-ra....
Most kikapcsoltam a PBO-t megnéztem mit okoz, nem számított semmit, ugyanúgy boostol.
Amúgy nincs nagy tapasztalatom alap bios állítgatáson kívül, egyenlőre élvezem ezt a felszínt kapargató mókolást.peace.
-
L4mie
veterán
válasz
Pro!Petya
üzenetére
minden alkatrész más, lehet fundi-nak pont egy olyan jutott ami nem egy bajnok darab, akár prociból lehet az msi-vel jobban "kijön" a többi alkatrész.
Tapasztalat, tapasztalat, neki nem tetszett ez van ettől még sokunk elégedett vele. Én bírom a CH6-om, stabil, nekem elég, nem hajszolok 10-100 MHz-eket. Más majd valszin boldog lesz azzal a lappal, fundi meg elégedetten fogja használni az MSI-t
-
L4mie
veterán
válasz
Pro!Petya
üzenetére
3600x - CB-20-multicore alatt teszteltem csak, + ABBA-val 68-69 fok volt, tegnap már 73 fok körül tengődött.
De néztem ryzenmastert single core-ban fel-felugrál 4.4 körülre, de nem a teszt alatt.
Resetelt BIOSsal indult frissítés után, de majd mókolok még vele szívesen
RAM: 16-17-17-19-32 1T vel 3600MHz-en 1,37V-on megy most stabilan a ryzen 3-as d-die hynix G-skill neo-z RAM, de dram calculatorral nem lehet csak c-die hynixet calculálni, legalábbis nekem a másik kettőre hibát írt ki.
*nektek mik a tapasztalatok?
-
L4mie
veterán
válasz
Pro!Petya
üzenetére
Nos, feltettem CH6-ra a legújabb biost, megszűnt a 3 as indulás, a ventik felpörögnek, de 1:40 helyett kb 30-40mp a gombnyomás utáni bootidőm aminek most örülök

Ha mást is zavar a kikapcsolás utáni búcsús disco akkor az ErP S4+5-t kell bekapcsolni
és kikapcsolás után elalszik az összes led.*Viszon az all core boost órajel 4275-4300 körülről visszaesett 4125-re

A single core meg 4400+ ról 4325-re....pontszámban nem sok különbség van, VGA-m meghal a proci 30% alatt szóval ingame még nem érzem, de ha lesz erősebb VGA-m lehet jól jönne majd az a pár %
Ezeket a G-skill for ryzen 3 ramokat ki hogy hajtja?
Egyenlőre XMP-vel + 1T-vel hagytam 1,37 V on, nem rossz, de biztos vagyok benne, hogy van benne még tartalék. -
L4mie
veterán
válasz
Pro!Petya
üzenetére
[#9535]
propetya85 + Simi37 +jokeph
Nekem így indul. P600s-re van kötve a két házventi, de kap az alaplap visszajelzést, szóval gyakorlatilag az alaplap vezérli a ventiket, de a p600s ad neki feszt alapból, valszin a házventik ezért pörögnek fel mint ahogy Malibutomi írja. DE! A VGA is pörög 1000-el induláskor, az is normális?
Másik, hogy nekem többször áramtalanítja a lapot mire beindul, ez vajon miért van? Beindul akkor a biosban kért beállításokkal fut stabilan, gyorsan teljes megelégedéssel, de nem vagyok biztos benne, hogy ez a fajta indulási procedúra normális, van ötlet mit rontottam el?

[link] <== indítós videó. -
L4mie
veterán
Sziasztok, Dramcalculatorban melyik memory type-nak felel meg a hynix D-die?
[kép] -
L4mie
veterán
Sziasztok, nagy nehezen összeállt a rendszer XH 6, és 3600X valamint Gskill F4-3600C16D-32GTZNC, mivel tesztelhetem, hogy stabilak-e a beállításaim, milyen szoftvereket ajánlatok így első körökben?
-
L4mie
veterán
válasz
DanielXXXV
üzenetére
tegnap léptem be a klubba XHair VI Heroval, szeptemberi bios (ABBA) van hozzá, pucéran kapott egy bios frissítést és pöccre indult.
RAM beállításokkal még kell mókolnom mert "XMP" alatt random fagy, bár már kaptam tippet, hogy emeljem a feszültséget mert az Gskill RGB-snek kell a "lámpák" miatt. meg majd calculatort is adok neki, csak időm legyen
-
L4mie
veterán
Asus Xhair VI tulajok [link] aki mondjuk újonnan szerezte be, kellett frissíteni, dobozból kivétel után? Ramokat jól kezeli, problémamentes a lap?
-
L4mie
veterán
uhh lécci ne kezdjünk bele az akusztikai vitába, annál szubjektívebb dolgot nehéz elképzelni
-
L4mie
veterán
-
L4mie
veterán
Osztom a véleményt, általánosságban értettem a valakit, valaki biztos máshogy gondolja.
Én is inkább "játékvízzel" tolom, mert nincs időm, pénzem, energiám építeni
nekem ez is lehűti amit kell és remélem kibírja a pumpa a garancia időt. /topicokat ismerem, kompakt vásárlásnál aktívan kaptam ott a segítséget
/ -
L4mie
veterán
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
idegesítő gnome hozta,
van egy a boltba félretéve, ha át lehet ruházni a foglalást/vagy lemondás után visszakerül a rendszerbe akkor szívesen asszisztálok.
/berágtam amikor mégse jön - mégis jön játékot játszották és úgy döntöttem nem vagyok hajlandó kétnaponta futkosni hozzájuk így házhoz kértem egyet, a boltba közben beért az eredeti packom/ -
L4mie
veterán
Urak ASUS ROG STRIX B450-F GAMING el mik a tapasztalatok? csak az MSI tud minden nélkül BIOSt frissíteni?
-
L4mie
veterán
most szivat az alza vagy nem tudom mi van....
Azt írta a memória kitre, hogy csak októberben kapom meg, oké úgy is rendeltem mást megvárom...jó áron van, tegnap elmentem a többi cuccért.
Rá is kérdeztem az ügyfélszolgálaton, hogy akkor az tutti megjön októberben azon a rendelt áron? Azt mondták az ár fix,remélik kapnak eleget...mondom várok türelemmel.Erre most jön az e-mail, hogy holnap mehetek majd a memória kitért

Mással is eljátszották? Nem tudom örüljek-e vagy nem, mert már letettem a következő két hónapra a platformváltásról a ram lett volna az alapja erre bumm mégis megkapom a ramot. -
L4mie
veterán
válasz
Locutus
üzenetére
Az express one egy rakat fos, nem véletlen váltottak nevet TransOflexről pár éve.
Minket anno teljes gép iponos rendeléssel szivattak meg ugyanígy, hívhattuk a boltot, ha ők már leadták a futárnak nem segített semmit csak még több ideges ember lett a földön,
Amennyiben nem lehet GLS, vagy DHL, vagy bármivel szállíttani akkor fanyalodok rájuk még a DPD is jobb az EO-nál talán még a MÁV is megbízhatóbb.
-
-
L4mie
veterán
jöhetnének már a B550-ek....tudom tudom van még bőr azon a rókán.
-
L4mie
veterán
válasz
turistakolbi
üzenetére
mesélj majd
kiváncsi vagyok majd a ram-ot hogyan kezeli, meddig tudod majd kitolni?
Amúgy tegnap már mondtátok, hogy gyárilag 3200Mhz a támogatott fölötte már OC a RAM, de sok gyártónál még mindig úgy látom, hogy 3200 (OC) ként van feltüntetve a max. ram frekvencia B450-eknél....megy nálatok 3600-3800- +++ frekvencián az új Biosokkal a B450? O.opersze, logikus, főleg a stun res az irígylésre méltó
De a taurennek hosszabb a keze előtt lecsapja a gnome-t 
-
L4mie
veterán
válasz
turistakolbi
üzenetére
Végül melyik lap lett, melyik bót?
Remélem legalább tauren lesz.

-
L4mie
veterán
válasz
Hardstyler01
üzenetére

Rambeállításokkal mennyit játszottál? -
L4mie
veterán
Köszönöm a válaszokat

RAM még kérdéses, hosszútávra tervezek, rossz tapasztalatom van a 4x8GB-al B450 mellett, így ha nem is a kinézett G-SKILL lesz akkor is 32-re tervezek
Jó lenne ha le tudnám passzolni a i5-t valami ismerősnek, én 4.7-ig próbáltam extra fesz nélkül, X61-es vízzel 65 fok körül ment, de csak játszottam
időközben rájöttem, hogy ha normális hőmérsékleteket akarsz csendes feltételek mellett akkor ATX kell.Ryzen még jó lenne talán asszonynak artlantisban renderelni amikor otthonról melózik, mert abban pl. az ő 4720HQ-ja hasonló időket produkál mint a 7600k és ebben a ryzenek nagyot léptek.
+mostanában újra kedvet érzek fotózgatni, bár az én szintemre régen is elég volt az i5.
(szóval látni is, hogy már meggyőztem magam)
Igazából egy stabil jó funkciókkal megáldott alaplap kéne nekem jó áron, többit nagyjából már fejben összeraktam
*jah ezeknek a b450 es lapoknak mennyi a támogatott max memória frekvenciája, mindenhol 3200-t látok
kivéve a maxoknál. -
L4mie
veterán
Alaplap kérdés: 25-35 között melyik a legajánlottabb lap max. 3700X-ig?
MSI MAX-ok?/MSI nél pl. zavaró a mostani konfignál, hogy a Command Centre szarik a BIOSban beállított ventilátor szabályzásomra, már párszor leállította a VGA vizének ventilátorát, csak mert csak...ez más AMD-nél? Modnjuk B450M TUF-nál az ASUS Xpertkutyafüle FAN x+1 nél is elég tré a monitorozás és venti vezérlés sztem./
huh akkor végre valakinek van tapasztalata,
7600k -t érdemes lecseréni 3600(X)-3700(X)-re? O.o mik a tapasztalatok?
Erősen foglalkoztat, hogy az aláírásomban szereplő konfigot lecserélem egy ATX házmérettel megáldott Ryzenre, 32GB 3600 CL16 Ramra, X62-es krakennel, VGA meg tárhelyek maradnának. -
L4mie
veterán
válasz
Lacee1986
üzenetére
valami bios beállítás, több alaplapnál tapasztaltam, hogy induláskor felpörget minden rákötött ventit maxra, valszin megnézi a max fordulatszámot, portalanít vagy ilyesmi funkció van. Fura, hogy pl. munkahelyen 10 ugyanolyan gépből 3 csinálja...ugyanolyan biossal, szóval lehet valami mélyre elrejtett feautre.
De csak tippelek. -
L4mie
veterán
Sajnos nekem nincsenek ilyen jó tapasztalataim win10-el.
Én Sata SSD-ről pakoltam át M2-SSD re a rendszert...CPU loadnál egyszerűen elkezdett akadozni, idleben jó volt, de amint komolyabban elkezhdte használni a cpu-t laggolt minden, volt minden...ddu, chipset, mindenféle pucolás, resintall nem javult, teljes reinstall oldotta meg.
Hasonló tapasztalatom volt amikor 1070-ről léptem 1080Ti-ra, ott mondjuk nem kellett reinstall, DDU megoldotta. Szóval én win reinstallal próbálnámmeg akár egy másik drive-ra ha ezt nem akarjátok törölni nem sok idő és tesztnek tökéletes. -
L4mie
veterán
válasz
galaktikus
üzenetére
Reméljük meg is jön ezen az áron, én is nagyon várom

-
L4mie
veterán
válasz
tegbashar
üzenetére
3200g az ráadásul nem is zen2
/tudtommal/win kulcsot, hivatalosat számlával kapsz itt olcsón ph!-n is, vagy e-magon vannak akciók.
+ aktiválás nélkül is elmegy teljes funkcióval x+1 ideig így nem kell kulccsal a kezedben nekiállni a telepítésnek, max nézegeted a feliratot, hogy aktiváld amíg nem szerzel valid kulcsot
+mit cseréltél? utánajártál mivel jár a váltás? pisztolyt tartottak-é a fejedhez, hogy ezt vedd?

-
L4mie
veterán
Én azt nem értem miért nem 14 est tesz akkor az ilyen hiperszuper ventiből a 140 es helyre

/amúgy ventis topicban is megmondját, hogy a noctuák mennyire királyak, de azért létezik még nagyon jó alternatíva is jó áron/Akasa Apache -t használok az x61-en, nagyon elégedett vagyk, se nyomást se hitelesített zajt nem mértem rajta

-
L4mie
veterán
válasz
galaktikus
üzenetére
1 év gar

-
L4mie
veterán
-
L4mie
veterán
válasz
Whysperer
üzenetére
ezzel az a baj, hogy akkor a syncnek semmi értelme

általában olyan játékkal játszom aminél van értelme, amúgy OW-ben meg D3-ban is megvan a stabil max, ott nem is zavaró.
Na de este lesz itt tesztelés, annak fényében meg majd jöhet leendő új konfigba esetleg új VGA. úgy is jönnek az AMD hez a custom Navik
-
L4mie
veterán
huh wow
, akkor ez megoldódott....ahogy nézem a táblázatot GTX-en is, csak lemaradtam róla 
Na akkor már csak majd a freesyncet kell megnézni, de lehet az is megoldódott már (*schawo meg is erősítette)
akkor tesztre fel, fogyasztásmérőt izzítom este!
Nem is offolok tovább, nem kell aggódni működik-e majd az alaplapi kijelző port az új ryzenek alatt...nyilván nem mert csak a G-seknél fog működik

-
L4mie
veterán
érdekes dolog jutott eszembe, valószínű nemleges a válasz.
Ven két problémám a mostani konfigommal.
első: Freesync (Gsync) ha 2 nél több kijelző van a gépen (nem a kártyán) akkor egyszerűen nem működik....ilyenkor kihúzom az egyik kijelzőt a 3 ból és megy, nem segít az alaplapi portra kötés se.másik: VGA "idle" teljesítmény és fogyasztás 2+ kiejlző esetén a VGA nem fog úgy idle be állni mint, ha csak egy kijelző lenne...folyamatosan emelt órajelen hajtja a GPU-t és a RAM-ot is...igencsak bosszantó mert növeli a hőt és a fogyasztást, zajjal és pénzvesztéssel jár. (GTX-ekről és korábbi radeonokról van tapasztalatom)
Ezt jelenleg ki tudom kerülni úgy, hogy két kijelzőt alaplapi portra kötök....amin meg mondjuk játszok megy a VGA-ról.
Igen ám, de egy 36-7-8-900 as Ryzen esetén hiába lesz kimenet az alaplapon....nem lehet majd használni mivel nincs GPU a prociban.....Jól gondolom?
Van itt olyan aki mondjuk 2070(S) essetleg 5700(XT)-t használ 3 kiejlzővel? RTX nél illetve Navinál fenn áll a fenti két probléma? -
L4mie
veterán
Na itt is egy memóri magyarázat magyarul.
RP's Lair -
L4mie
veterán
válasz
wwenigma
üzenetére
zöldgnome-os bolt ramjait megvárom még a platform váltással

Remélem kihozzák majd a rendelt áron, addig legalább finomodik a bios mizéria.
B450-t nem szeretnék 2700x mellett volt Asus TUF...nem szerettem...fos volt a ramkezelése, 4 DIMMben nem bírta csak 2400Mhz-en az meg elég wtf.
aztán lehet csak ez az asus volt ilyen csuda...lehet egy MSI max meg nagyon jó lesz 
-
L4mie
veterán
Üdv. az újaknak jöhetnek az infók hőmérsékletről

Proci, hűtő tip, ház méret.Idle hőm.
terhelési átl. hőm.
max hőm.
Valaki hűti X61 es krakennel? Nekem valszin majd az megy rá, vagy cserélem majd X62-re.
-
L4mie
veterán
válasz
Drenadar
üzenetére
szerintem nem lesz nagy gond, nézz át minden leírtat, tapasztalt kolléga hívott nem olyan rég hétvégén, hogy új alaplap és nem indul el semmi...végigzongoráztunk mindent, végül proci táp nem volt rákötve neki, valamiért ez kimaradt...pedig 20-30 gépet már ő is épített.
-
L4mie
veterán
BB topicból:
[X470 Asrock master-sli] 35k elvileg jóval drágábban lehet kapni. -
-
L4mie
veterán
válasz
Walter_White
üzenetére
Szintén inkább ramra gyanakodnék, de simán lehet táp is,
Nekem B450M Gaming Plus lapban nagyon nem szerette a 4 modult 29xx Mhz felett, random újraindulgatott amíg nem cseréltem 2-re. De ezt mondjuk a kompatibilitási listán is írják
sajna -
-
L4mie
veterán
Sziasztok,
Ismerős kispénzű frissen ballagok rokonának doba össze gépet, ebben kéri a segítséget, én azt mondtam neki, hogy 100k ból vegyek egy 3200-3400G-t 8GB 3200Hz-es rammal, olcsóbb B450-es lappal meg egy 240 es SSD-vel (ház-táp-monitor) elvileg nem kell, sehol nem találok releváns tesztet a 3200-3400G grafikai teljesítményére (ebben tudtok segíteni?) ,
Nyilván majd a későbbiekben vehet magának egy VGA-t is, de addig ellegyen vele.
Jó ötlet amit kitaláltam vagy inkább induljon más irányba.
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- i5 9600KF i7 9700K Beszámitok!
- AMD Ryzen 7600X AM5 processzor eladó doboz+gari
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6600XT / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A50 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
észrevettél egyébb változást
?
2x akkora a mérete.
csak az a d-die hynix nyüff....