- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
fanti
addikt
Köszi szépen!"de 1440p-ben semmit sem számít 6700xt mellett 3700x-hez képest"
Na ezért a mondatodért fogadd őszinte gratulációmat!
Ilyet ide beírni...nagy bátorságra vall, bár a lelke mélyén azért mindenki tisztában van azzal, hogy ez így van, de majd mindenki az ellenkezőjéről győzködi a másikat... -
MaddeNNNN
addikt
Gondolkodtam én is, kis ráfizetéssel egy 5800x nem lenne gond. Most van a gépben egy 3700x, 32gm 3600-as ram és egy 3060Ti. Én ezzel nagyon boldog vagyok most FHD felbontáson. Ha legközelebb fejlesztek az már új platform lesz teljesen. Vagy AM5 vagy Intel, ez majd kiderül pár év múlva. Kiköltekeztem magam egy időre
-
fanti
addikt
"5 éves fele annyi magos intelről váltva sem éreztem ezt amit itt sokan 3xxx-ről 5xxx-re váltva írnak"
Érzem a szkepticizmusodat, amit én is osztok Veled, hisz annyi, hogy az IPC 19%-os növekedése, illetve a finomodott PBO még további előnyöket hoz a 3XXX-es processzorokhoz képest, de ezek szerintem jobbadára benchmarkok alatt dominálnak, a valós életben meg jóval kevésbé érezhető meg.
Ugyebár itt a 3800X vs. 5800X esete. A lányomnak a 3800X váltotta a 3600-asát most egy hónapja, holott az 5800X is alternatíva volt.
De egy GTX 1650 Super-el játszik 1080p 60Hz-es monitoron, oda teljesen mindegy hogy melyik CPU dolgozik alá a VGA-nak.
Jó, persze lehet mondani, hogy mi lesz akkor, ha kevés lesz pár év múltán az a VGA.
Nos, akkor kap egy RTX 3060Ti - RTX 3080Ti kártyát, ahol pl. a 3060Ti esetében is teljesen mindegy lesz a proci.
A 3080Ti esetében talán már előjönne az 5800 erőfölénye a 3800-ashoz képest, de ugye monitort nem cserélek neki csak ha a meglévő tönkremegy, azaz maradunk akár egy 3080Ti esetében is majdan a 60Hz-nél továbbra is, és így okafogyottá teszi a képfrissítési limit megintcsak a 3800 vs 5800 dilemmát. -
Mayweather
tag
Hát pl aida64-ben a memória késleltetés 75-77ns-ről 58.4-58.8ns-re ugrott. Ugyan azokkal a ramokkal ugyan olyan beállításokkal. Azért ez már magában nem akármi
Aztán. A 3600-at 4500mhz-re felhúzva statikus 1.350 volton is alig értem el cinebench r20-ban a 4000 pontot 75 fokot is meghaladva.
Az 5600x most saját PBO beállításokkal 4510pont 4750mhz és 1.206volt 65 fok körül mozog. Így teljes terhelésen 6 mag 4575-4600mhz. Mind ezt PBO-val curve optimizerrel és nem statikus feszültséggel.
Geekbench 5-ben is 1 magon 1700pont fölött van. A 3600-al 1350-1360 pont volt 4500mhz-en 1 mag.
Mind ezt egy sima mezei cooler master hyper 212 evo-val.
Igen tudom ezek csak benchmarkok de ezek is sok mindent megmutatnak.
3600-nál bárhogy állítottam PBO-ban a watt és az amper számot nem igen változott semmi.
Ennél már minden watt és amper állítás megmutatkozik. Főleg ha a curve optimizer is állítva van.
A boot idő is gyorsabb. 2 pislantás és bent vagyok a mátrixbanNem olyan forró mint a 3600 és így hogy 1 CCX-ben van 6 mag és nem 2-ben 3-3 így sokkal gyorsabban reagál a feladatokra mert mindegyik mag egyformán hozzáfér a 32 mega L3 gyorsítótárhoz. Játékokban ez leginkább a minimum fps-ben mutatkozik meg. De ez már videókártya függő is.
Nyilván a 7nm gyártáson is finomítottak mert nem kell nagy erőfeszítés elérni a 4850mhz-et. Fórumokon olvasgatva az 5ghz-et is nyomják 1.360-1.380 kürüli feszkón. Még én is csak tesztelgetem így kb 2 hét elteltével de azt tudom mondani hogy érezhetően gyorsabb lett a gép. A PBO valóban azt teszi amire kitalálták nem úgy mint a 3000 szériánál és a curve optimizer pedig hab a tortán ahogy dinamikusan alulfeszeli akár egyenként is a magokat.
Nekem tetszik és ha egy kis időt szánsz a saját beállításokra sokkal több kihozható belőle mint alapon.Ez jó hosszú lett
-
-
joco009
tag
4ghz en használom egy 2070 superrel szinte csak játékra 1080p ben, v-sync el és csak single player játékokal 60 fps és 60 hz tv m van, ugy gondoltam ez igy jo.
Igen a pbo nem tetszet a höfok ugrálások miatt, igy ahogy most látod max 55 fok, de inkább a 45fok a jellemzö játékok alatt.
https://youtu.be/OhaWEt4ygkg itt egy játékom. A biosom meg a legujabb elötti nem béta. -
Hát nem tudom meg e éri nagyon oc z ni...
igaz énis tudom hüteni de inkább egy 5800x re csücsenék rá ... csak hát most relative nézegetem teszteket 3700x vs 5600x nél és kb itt ott 5fps el gyorsabb a 6 magos amit ha úgy veszek nem éri meg összevissza csereberélni ... föleg nem úgy h egy asus rog strix 1070ti nyomatom BF5 ben és 60fps el ...
[link] -
Dragon3000
nagyúr
Nekem 3600-am van pbo-val 4,3-ig ment el játékok esetében és 70-75 fok között járt, all core oc-val 1,25V mellett 4,5GHz-en stabil volt minden teszttel, magasabb feszültség esetében sem volt jobb pontszámom, így játékok alatt is jobban teljesített és csak 60-65 fokos volt.
-
joysefke
veterán
Igen, az lenne a fontos, hogy
1. ne ugrabugráljon a hőmérséklet hirtelen, hogy ne rángassa a hűtést (MSI féle ventiprofilokat még nem tapasztaltam ki)
1+1. Lehetőség szerint mindig néma vagy nagyon halk legyen a hűtés
2. Ne dadogjon, akadozzon a gép holmi energiagazdálkodási hókusz-pókusz miatt. Eleve spórolós a masina, nem érdekel további pár Watt megfogása.
3. Betonstabil legyen. Én a home office alatt laptop helyett ezen dolgozom, az idő 80%-ban kis terhelésen.
4. USB és egyéb eszközök tápellátásán nehogy elkezdjen spórolni, őket lekapcsolgatni.. -
Dragon3000
nagyúr
Van egy 970 evo (39°C) és egy toshiba xg4 (51°C) nvme ssd-m, ha a samu forrófejű, akkor a toshiba mi? A zárójelben a jelenlegi hőmérsékletek vannak alaplapi hűtéssel mindkettő, közben a toshibát semmi sem használja. A toshiba ssd-met még nem láttam 48 fok alatt, borda nélkül alapjáraton 60 fok körül járt és használat mellett egyből 80 fokra melegedet
-
Chaser
legenda
jaja azt - lásd fentebb -
azt is hogy mért
egy értelmes borda kérdése a forrófejűség megoldása, nem több - ebben az esetben az nem értelmes, ami csak a tetejét hűti-
összeszámolni nem tudom hány lapban járt már a 970-esem bármilyen hiba nélkül
én még drágán vettem - épp ssd hiány/covid eleje volt - , akkor sokalltam, de utána már nem bántam annyira
olyan ez mint a ram, lehet kísérletezgetni, ki lehet fogni jót is
kérdés minek, ha van olyan aminél legkisebb a k@ki esélye, pl a crucialok már egy jó ideje -
Chaser
legenda
jó lenne az, ha nem létezne pl samu 870
de mivel az létezik, nem hiszem hogy érdemes pár ezer ft-okért szórakozni mással - még 10e ft-ért sem hiszem -akinek ram kell, alzában letolták a 2x8 crucialok árát, 3600-osból is van jó deal
Mrdead
idle 40-45 fok max - ha netezésből sok van -, game 50-55 fok egy jobb léggel némán - 1x120@400rpm -, nálam ezek voltak 4,2-es órajelnél
cpu kupakját lesd meg mennyire sík, illetve a blokk alját - de sajnos megeshet, hogy a kupak alatt a forrasztás nem lett az igazi -
de lehet csak a pbo tolja meg ennyire - bár kétlem- -
Mrdead
csendes tag
Igen be volt kapcsolva az FPU is.
Gigabyte b450 aorus pro alaplapom van F51es biosszal abban nem igazán találtam ezt a pbo-t de majd akkor lehet frissítem az újabbra hátha az jobban kezeli a procit.
Attól függetlenül meg vagyok a hűtővel elégedve mert igazán csendes alap felhasználásnál.
Csak arra voltam kiváncsi, hogy ezzel a procival ez mennyire normális 🙂. -
***ANDRÁS***
aktív tag
volt hosszan bios default. Bios frissités is 100%ig ment hibátlanul és újraindult magától.
Közben kiderült, mi volt a baja. Legújabb bios frissités után a DisplayPort-ra küldi a jelet indításkor és a bios-ban, ezért mutat HDMI világos fekete képernyőt, majd windows induláskor jön be a kép. Ráraktam öcsém gépét az AOC monitoromra, ami displayportos és hibátlanul ment minden, bios, gépindítás. Semmi próbléma. Beállítottam neki a memóriát, profil2 és a ház ventiket, minden más alapon. Újraindítás, minden megy.
Kérdés, mielőtt visszarakja HDMI-s TV-jére a gépét, bios-ban hol lehet beállítani, hogy ne displayporton, hanem hdmi-n küldje a jelet a biosba lépéskor, illetve induláskor?
-
Chaser
legenda
volt/van sok ramom, nem az volt a gond, a cpu
teszteltem én elég vga-val a forzát ( :
és tegyem hozzá, 3100 után csak átpattintottam a 3800x-et, ugyanaz a rendszer, és végre azt láttam amit akartam, szóval nem off ez
ram külön téma, részemről abból is 32gb ha játék, ne legyen szűk keresztmetszet, tudhat a 16gb már csúnyákat okozni játéktól függően
rammal is mértem forzát, gyorsabb ram kicsit növel min. és max fps-en, és ennyi a szerepe - forza pl szereti a sok ramot, kezdetektől 32gb/3000c16-tal teszteltem, később lett 32gb-64gb 3000-3600 c14-c16 -
nem microlagról beszélek feltétlen, kisebb anomáliák tömkelege
így írnám le:
3800x mellett olyan volt mintha kinn ótókáznék' élőben, a többi cpu-val pedig nem
pl árnyékok, ha belerongyolsz 200-zal egy fába már másképp jeleníti meg a kisebb cpu-val mint 3800-szel
sok ilyet lehetne sorolni, a hirtelen állapotváltozással egy gyengébb cpu ennél a játéknál nem tud mit kezdeni nyilván nem egy ilyen játék van
valaki érzékeny ezekre, valaki nem
ez régi konzolokon is így volt, series s-en már oké, tiszta vicc h kompletten 110e ft körül odaadják
de ez csak egy játék, ha van az embernek egy kedvence akkor nem vigasztalja, hogy akármilyen it oldalon azt mondták mindenre elég pl egy 3600
fenti esetben 3080-as vga-ról volt szó, ott már semmiképp sem spóroljunk cpu-n, sem ramon nyilván, ilyen vga árak mellett meg pláne
és mint mondtam kocázni egy 3100 is jó, abban nincs hiba -
Alpi.
addikt
Valójában én felraktam anno 2600-al az újakat, aztán meg flasheltem vissza az előzőt, 2 nap kínlódás után amikor nyilvánvaló lett, hogy ez bizony rosszabb, nagy szentségelések közepette.
Ezt írtam, de én azért másképp csináltam.
Így nézve vitatható, tudom, de én néha vágyom a fájdalmat. XD Meg a kíváncsiság is hajtott, sokkal kíváncsibb voltam, mint problémakerülő. -
Alpi.
addikt
Nem biztos, hogy erőltetném Zen2-vel. Ez a múltban, Zen+ => Zen2 -re váltásnál sok esetben volt probléma. Ami addig ment stabilan, az esett, kelt, stb.
Persze, lehet hogy most meg nem, de na.. látván azt, hogy rendesen ment a kapkodás zen3 indulás után és nem lehet mondani, hogy az elején látszott a koncepció.Ok, most már azért irányba állt, de az inf.fabric környékén ment a munka és egyszer whea errorokat találtak nagy mennyiségben
, aztán sikerült kicsit javítani a fabric órajelen, utána meg már 3800 se ment sok esetben (pont annál a visszaesős Agesanal mesélte egy srác, hogy azzal a Zen2-je is 1866 lett, pedig 1000 éve 1900-on használta). Utána jobb lett, de na..
(Ha most megy jól, gondmentesen)
Amit módosítottak, azt nem a Zen2-esekre hajtogatva tették, ezért legjobb esetben ugyan olyan marad. Minden más...
1.0.0.2 után szerintem nem volt javulás 3000-nél. Mondjuk onnan már nagyon nincs is felfele. Uccsó 1-2 Agesa nagyon szép működést hozott. -
Chaser
legenda
nálam auton a 3800x dob 4800+ pöttyöt
ac 4g-n szintén, de jóval kevesebb fogyasztással
4,2-n már 5000 felett vagyokHencso
nem a táp lesz a szűk keresztmetszeted az biztos ( : itt a cpu és annak hűtője fog megálljt parancsolni, még a vrm és táp előtt bővenszerk:
egyszer már mondtam a 3800x és forza viszonyát
tegnap tesztelgettem a gépet, forza pont jó rá, annyira belemerültem, hogy bő egy órás teszt lett ((( :
semmi képtörés, semmi anomália, kb mintha tényleg ótókáznék'
mos tépp 75 hz, de sync nélkül, 60-on is ugyanazt hozta
és sajnos a 3600 még 4,4-en sem hozott olyan élményt 3060/70 mellett mint ez akár 3600-on a mostani 1650 mellett -
úh. aki nagyon forzázna, az szánja rá a pénzt megéri, vga-tól független -
Nuada herceg
őstag
A ház az talán elég jól szellőzik. Teljesen perforált az eleje és a teteje is. 2 venti van elől, egy felül, ami befelé szívja a levegőt. A VGA-n elég masszív a hűtés, a giga talán legjobb léghűtése.
A vga alig megy fel 70 fokig, azt már soknak mondanám, inkább 66 körül mozog játék alatt.
Azt én is észrevettem, hogy akkor már nem megy fel a boost annyira. Hidegen még 4400 mhz is megvan, mikor már bemelegszik a rendszer, 4200 vagy 4150 körül mozog csak.
Chaser Köszi a választ neked is. Sejtettem, hogy ez csak egy ilyen kis játék hűtés. Egyelőre nem tervezek másikat. Az a pbo+offset állítgatás nekem nem megy. Pedig több videót is néztem már.
Tényleg köszönöm a válaszokat! -
atillaahun
veterán
Vettem észre. Azt is csinálja még, hogy ha fan curve-nél kihúzod egérrel a kis bogyókat a grafikon területéről akkor fix ~90%-re reseteli vissza az összes ventit. Ja meg a PBO-t is 2 helyen lehet állítani és nincs szinkronban.
De nem akarok már downgrade-elni, mert a legutóbbi mutatványommal is majdnem tégláztam a lapot. Falura jóez. -
boogie84
veterán
-
GIORGIONE76
őstag
Ez a teszt egy fos
az értékek sztem valótlanok..
1080p-ben kell lennie a legnagyobb különbségnek (akár 20-30 is lehet) de 1440p és felette meg nüansznyi, inkább az ingame benchnek hinnék nem ezeknek a grafikonos...Szerk: szóval 1440p vagy felette nem váltanék nagyobbra 3800x-ről ha csak játék van ...
-
PuMbA
titán
Az ára sztem ugyanez marad, hiszen 300 USD az MSRP-je, ami 90.000Ft és ÁFA nélkül pont ennyi az Alzánál. A sima 5600 lesz majd a jobb ár/érték arányú 220USD-ért, de én tegnap beszereztem az Alzától egy 5600X-et, FullHD monitorom van, szóval 6 évre le vagyok tudva procivásárlásból.
-
hoffman_
nagyúr
elnézést, egy fontos alap infó lemaradt, a fix undervolt mellet all-core 4,1Ghz van beállítva.
a "teszteld" azért nem egyértelmű, mert bármely beállítás mellett 1-2-3 hét, mire produkálja a hibát. terhelve eddig sem jött elő. tehát elég hosszadalmas a folyamat így, pláne 1-1 érték módosítása mellett sajnos.
tiszta sor, kellene csinálom egy teljesen alap rendszert, utána külön-külön kezdem el megnézni az értékeket (eddig csak a módosított értékekből léptettem visszafele egyet-egyet), ehhez kapcsolódóan érdekel, hogy szükséges egyéb értéket figyelnem? vagy elég a CPU és SoC fesz?
-
-
Bib
őstag
-
DeathAdder
veterán
+ GIORGIONE76
Akkor ez nem úgy működik mint 3600nál, hogy az all core oc többet ér, mint a PBO? sőt itt már az OC-nak sincs értelme?
Pbo nálam enhanced4-ben több voltot ad, jobban melegszik, R20 kevesebb pontot is hoz, és aida stressz sem fut rendesen.
Biztos hogy a ccx1 az erősebb, először egyiknek majd a másiknak néztem meg a végét. Köszi
-
arabus
addikt
egy taiphon kép nem volna rossz de ahogy nézem b-die
cl14 simán kéne tudnia 3600-on ha gyenge bin. ha jobb akkor cl12
tRFC 252
tRFC2 192 körül
tRFC4 132 körül
tCWL meg 14-12 ami sikerül
tFAW sok fesszel 14-12
fesz mehet amit bir gondolom kingston jó masziv hütöbordával,persze nem árt szellőztetni -
GIORGIONE76
őstag
-
ddmmxx
csendes tag
Regebben semmi gond sem volt ezzel a procival, egy B450es lapban volt 2x8gb modullal, semmit sem piszkaltam biosban es szepen boosotlt 4350Hz-ig kb, amiota beszereztem meg 2x8gb ramot es uj lapba raktam a dolgokat azota szarik a rendszer, de probaltam a regi lapban is 2x8-al mint regen es akk is beszart mar, szoval nem tudom mi lehet a gond... igy ha PBO-nal fixre rakom a feszt akkor nem csinal random restartokat... ha auton van minden mint regebben akkor pedig igen... 24/7 megy a gep es minden alkatresz rendben van ha minden igaz :/
-
Albigator
őstag
Az biztos, hogy maláji tigris.
Arabus fórumtárs beszámolója szerint, tán azok a legjobban sikerült darabok:"erős a gyanúm hogy a betűkombinációnak nagy szerepe van
PGT-legjobb lehet 1900 IF tudja
PGS-jó chip lehet 1900 nem megy
SUT-átlag chip 1900 IF tudja
SUS-chip ? 1900 nem megy
persze több infó kéne még a procikról."1943 pedig, hogy 2019 43.heti
-
Nem mondasz butaságot, de a kifejtés nem teljes.
A legtöbb PC komponens működése valóban 110°C-ig szavatolt, de nem véletlenül hűtjük aktívan. Főleg a BGA-s chipeket érinti a forrasztás tönkremenetele, ezt a nagy hőingadozás okozta belső feszültségek (forraszanyagban) okozzák. De hosszú távon a VRM MOSFET sem szereti a hőingadozást, neki a műanyag háza reped és rövidzárlat lehet a vége.
Az nVidia kártyákon jól el vannak titkolva a hőfokok, de amit te is láthatsz, hogy GPU Temp 85+°C-nál ott is thermal throttling-ol a kártya. AMD-nél látod a hőfokokat, és ismert is, hogy a GPU hotspot és memória (HBM, GDDRx) hőfok alapján 85°C felett, VRM-nél 100°C felett lesz thermal throttling.(#21015) penene
Ha nem zavar, járasd nyugodtan a ventit. Nem váltod meg vele a világot, de hosszú távon talán jót teszel a kártyának ha hűtöd valami minimális fordulaton. -
MPowerPH
félisten
Mivel nem egymas utan csipog 6x, hanem 2x3, jol elkulonitve, ezert en mast mondanek. POST code kijelzohoz vagyok szokva. De az itt hallhato 6 beep lenne a CPU error, itt egymas utan, szunet nelkul van 6x beep.
Egyebment a 3x beep is jelentheti a CPU -t, mivel IMC -je van.No, ezert jobb a dragabb lap. Post code, dual BIOS, memory Retry...
-
Obliterátor
tag
Köszönöm a gyors válaszokat meglettek az értékek ! .Annyi h a kép nem az én biosomról készült csak gyorsan ollóztam egy képet a netről és ez volt a legközelebb hozzá. A legfrissebb chipset driver és bios van fent. Nekem 2 külön értéket ír VDDG -re az egyik CCD a másik IOD ezeket lehet szinkron vagy aszinkron módba használni. Melyik az ajánlott és szerintetek fesszel meddig érdemes elmenni ? Neten 4 találatból 4 féle verziót írnak.
-
penene
őstag
Biosba sem lehetett bejutni olyankor! Feljön a logo és utána gyorsan bios indulás a normális menet. Olyankor a log sem jött, csak felvillant a num lock és az egér RGB. Hogy mi történik passz, de kép nincs. Azt nem tudtam kitesztelni, hogy úgy teszek, mintha azt hinném, hogy betöltött a windows. De alapvetően ezt a jelenséget szeretném elkerülni.
Újraraktam a windowst, azonnal kikapcsoltam a fast bootot.
Felrakom az AMD-s chipset + friss VGA drivert (Ryzen balanced), aztán hagyok mindent alapon (XMP on).Aztán meglátjuk.
-
penene
őstag
AMD honlapjáról töltöttem le, azt a "fülest" kaptam.
Ja lol emlékszem, az első ilyen képtorzulós átalakulós fura viselkedés a chipset driver install után volt közvetlenül!Az előtte nem bootolás függetlenül volt már előtte.
Aztán beraktam a megfelelő "Ryzen balanced" energiaprofilt... és egyébként most csinálta másodszor talán. Ezen kívül csak az újraindulós, bekapcsolós nyavaja, de az meg remélhetőleg a fast boot volt...Most felmentem MSI oldalra, ott is láttam chipset drivert, 50 helyett 350 megásat, leszedtem.. Vajon azt kéne felraknom?
Jah, teszek egy próbát a ki-be szereléssel, bár azt hiszem a VGAt direkt meg is mozgattam múltkor, annyira arra gyanakodtam. De akkor még 1x + memóriát is.
Bár most épp jó, de nem is indítgattam újra, lehet rápróbálok párszor, csak gáz, hogy attól félek, hogy na merjem újraindítani, vajon indul vagy nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Spórolós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Energiaital topic
- Vicces képek
- További aktív témák...
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest