- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Malibutomi #31679 üzenetére
"Amiket en olvastam mukodik korabbi kartyakkal is, de teljesitmeny novekedes igazabol csak rdna2-nel lathato"
szvsz PCIE4 a kulcs.
** igazabol az 5500XT/4GB kaphat egy ujabb segedturbot -
imi123
őstag
válasz
Malibutomi #31669 üzenetére
Tomi Te szerencsésebb vagy mint én.
Te legalább be tudtad kapcsolni.Nálam X470 3700X+RX6800 a beta bios(1.1.0.0) engedi bekapcsolni de ahogy elmentem és újraindítom a mindig a biosba ugrik vissza.Mondjuk amíg az NV-nek nincs rá driveres támogatása szerintem nagy csodákat ne is várjunk. -
HSM
félisten
válasz
Malibutomi #31675 üzenetére
No, tisztázni a látszólagos ellentmondást, sikerült megtalánom, amit kerestem: [link]
A lényeg: "Bár a hardveres alapoknak sok jelentősége nincs, de a resizable BAR minimum 3.0-s szabványú PCI Express vezérlőt követel, illetve ajánlott egy olyan host processzort, ami támogatja a BMI2 utasításkészletet. Utóbbin belül csak a PDEP és PEXT (Parallel Bits Deposit/Extreact) utasítások a fontosak. Persze ezek megléte nem elengedhetetlenül szükséges, de némi előnyt jelent a működés szempontjából."
De érdemes elolvasni az egészet, sok mindent tisztáz.Szóval, elszomordtam, hogy lassú a PDEP és PEXT ZEN2-n, ami az ideális tempóhozt nem ártana, ugyanakkor ettől még a SAM megvalósítható, csak kérdéses, milyen tempót sikerül vele így elérni.
-
HSM
félisten
válasz
Malibutomi #31662 üzenetére
Én is ezért nem hittem az elején, aztán kiderült, hogy a működéshez szükséges CPU utasítás a Zen2-n emulált, kb. két nagyságrenddel lassabban végzi el, mint pl. a Zen3. Itt beszéltünk róla: [link] .
-
Bossp
addikt
válasz
Malibutomi #31631 üzenetére
Az enyemre is kijött a q márcsak kártya kellene :D
-
Chaser
legenda
válasz
Malibutomi #31658 üzenetére
nemrég még arról volt szó hogy nem megy ( :
5xxx microkódot is sok régebbi lapba belerakták, köszönet az nem nagyon van benne -
HSM
félisten
válasz
Malibutomi #31658 üzenetére
Nyilván működhet, csak kérdés, nem-e csak lassítja a működést.
-
Bossp
addikt
válasz
Malibutomi #31631 üzenetére
Majd nyomass tesztet on/off :D bár azt mondom amíg specifikusan nem írnak rá játékot nem hoz semmit kb. X570 az maradt mint kovetelmeny? Csak azert csereltem az x470-et 😂
-
Bossp
addikt
válasz
Malibutomi #31629 üzenetére
Már van? :O lesem is. Grat!!! Elvileg menni fog a sam elso gennel is!
Semmi... Ellenben az 5700xt is mar atlag 200felett atyaeg el kell adnom :D
-
Bossp
addikt
válasz
Malibutomi #31624 üzenetére
Honnan szerezted az amd-t?? :D
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Zen3 (5xxx) kell hozzá mert korábbi procikon a szükséges utasitasok nem hardveresen vannak megoldva hanem emulálja ezert a vegrehajtasi sebességük sokkal rosszabb.
-
Hublot
őstag
válasz
Én úgy tudom csak Zen3-al működik. [link]
HardwareAMD 500 Series MotherboardsAMD Ryzen™ 5000 Series ProcessorsAMD Radeon™ RX 6000 Series Graphics* -
Motyi
senior tag
válasz
Malibutomi #29053 üzenetére
-
South Velen
addikt
válasz
Malibutomi #29053 üzenetére
Nekem az a tapasztalatom, hogy a 3600 cl14 már nem igazán megy neki. (1.4V-ig legalábbis)
Az E-die jobb szereti a magas órajelet mint a kicsi időzítést.
Ami stabil volt 3600-on 1,39V vdimm mellett nekem:
tCL: 15
tRCDWR: 13
tRCDRD: 19
tRP: 13
tRAS: 36
tRC: 58
TRFC: 5223733 CL15-höz 1.41 VDIMM mellett: 15-13-20-14-37-60-540
Egyébként CL14 is indul de hamar jön a kékhalál.
Szóval a CL15 opció ezekben a magasságokban, de nem éri meg, még mindig a 3800 CL16 hozza a legjobb teljesítményt.
De ha számít a SOC fesz is, akkor 3600 CL15-öt lehet használni nyugodtan.A többi időzítés eszerint alakult: [kép]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Malibutomi #28949 üzenetére
Ennek mi az utódja? Úgy nézem ez már megszűnt.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Malibutomi #28944 üzenetére
Ehhez milyen feszek és időzítés társul? Kérhetek egy linket a cuccról?
fudi2002: kezdesz meggyőzni.
-
R3laX
addikt
válasz
Malibutomi #28916 üzenetére
100 Fölött sztem már frankó. Én is így voltam előző monitoromnál, hogy 60-ról feltoltam 72-re, de mikor visszarakta 60-ra simán észrevettem. Most ha kompetitív game leesik 150FPS/150Hz alá, már azt is simán kiszúrom
. Van fent ezekről lassított videó, tök jól szemléltetik. + még csökken egyaránt a késleltetés is. Ha magasabb frekiset használsz egy ideig, már nem lennél hajlandó többet 60-75-re visszamenni, csak ha ennyit bír a rendszer
.
[link]
[link]
#28917Chaser
Kapcsolt Ő is azért. Tipikus az a lény, akinek van pénze, de agya nincs hozzá...[link]
-
R3laX
addikt
válasz
Malibutomi #28910 üzenetére
Ja ha van rá lóvé hajrá
, de azokat a kártyákat már bűn lenne 60Hz-en használni.szerk.: Benéztem a monitorod sorr, igazából nincs is infó róla.
Szerintem várd meg minden oldal VGA-it, aztán el tudod dönteni, hogy neked mi az a VGA+Monitor+CPU, ami ideális. 3700X még semmiképp sem egy gyenge processzor. -
R3laX
addikt
válasz
Malibutomi #28906 üzenetére
60Hz GTX 1080-nal szerintem felesleges, ha játékra kell.
-
Chaser
legenda
válasz
Malibutomi #28906 üzenetére
de a minimumokat és 0,1% low értékeket is nézd, ha ott sincs érdemi akkor nem
mondjuk ne egy tesztet nézz nyilván -
Biga123
addikt
válasz
Malibutomi #27072 üzenetére
-
válasz
Raadasul az mp510 gen3
De tenyleg erdekes.
Nekem a samsung slc-s meg ahci-s nvme ( sm961 ) 3400/2400at szokott tolni, de most keptelen ennyire, mert nincs rajta huto, es egybol throttlingol...
Nalam az az erdekesseg, hogy rajottem a hangbugra... Legalabbis nalam, a PGX-ben a steelseries fulesem okozza. Pontosabban a szoftvere. Ha nincs fent, akkor tokeletes, sosem valt at hangszororol fulesre... Mikor felraktam, akkor is jo volt, kb 1 honapja. Viszont most megint random atvlt a fejesre. Alt+tab, majd megint alt+tab, es tokeletes megint. 3600on is csinalja, 3800on is...
En meg x570 sound bugnak hittem... Rohadna meg... -
Mumee
őstag
válasz
Asus lappal nálam az Auto is jó.
(Mondjuk Asus lappal meg a feszültségeket nem szabad Auto-n hagyni.)
[link] -
válasz
Malibutomi #26447 üzenetére
Az ugy lenne az igazi, ha 5700XT proci melle teszi az ember az 5700XT vgat.
-
Albigator
őstag
válasz
Malibutomi #22758 üzenetére
Régebben néztem őket, mostanában nem annyira. A nyereményjáték miatt viszont végig néztem most.
De az esélytelen. -
Alpi.
addikt
válasz
Malibutomi #22758 üzenetére
Ezen a kékhalálon besírok mindig.
Lassan elfelejtem, hogy anno létezett ilyen !Most a legdurvább hibajelenség kb. a ram instabilitása miatt, ha kidob a játék az asztalra.
Vagy a böngészőbe crash-el a flashplayer és újra kell tölteni az oldalt. Ilyen botrányosan instabil ! -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Malibutomi #22485 üzenetére
Ja hát igen, van néhány kiegészítő ami fut a böngészőben.
Meg ugye nem szűz Windows és pár program ottfigyel a systray-en.
HSM: ugyanezt szeretném kérni, kéretlen tanács és hasrauteses ténymegállapítás nem kell. Különösen az hogy a 10900 versenyképes....vicces halvaszuletett platformra majd kétszer annyiba kerulore ezt mondani.
-
nuke7
veterán
válasz
de hány tab van nyitva? és hány bővítmény..?
kicsit nálam elkezdett akadni a FF 60+ tabbal CB20 közben ... -
hokuszpk
nagyúr
válasz
nalad biztos megy az osszes letezo reklamblokkolo
-
arabus
addikt
válasz
Malibutomi #22365 üzenetére
-
HSM
félisten
válasz
Malibutomi #22265 üzenetére
Nálam érdekes módon nem izgatta, hány fokos a proci, 90 fokon is még 4Ghz-en erőltette 1,3V-on pl. a Prime95-öt, vakartam is a fejem, hogy ez talán kicsit túlzás....
Én is amúgy így próbáltam, sima PB-vel és advanced PBO-val is, és esett. A linkelelt részen 0,15V-ot írtam, de nálam kisebb, a tiédhez hasonló offsetnél is ezt csinálta, csak nem ennyire durván esett a pontszám. Scalar-t mondjuk én csak 1X-esen néztem, és AutoOC nélkül, a gyári működést próbáltam előhozni, csak némileg magasabb EDC, és alacsonyabb TDC limittel.
(#22268) nuke7: Így van beállítva most:
Érdekes, ha nincs nálad erre opció, ez két külön dolog, a CPPC, és hogy megkülönböztesse-e a magokat. Ez amúgy egy elég friss, AGESA ComboV2 1.0.0.2 alapú BIOS.
(#22270) ffodi: " csökkent a terhelés alatti magfeszültségeken, de messze nem eleget"
Ez volt nálam is a baj, kb. 1,425V kicsit terhelt és 1,3-1,35V jobban terhelt PB feszhez minimum egy -0,1V offset kéne, hogy hasonlítson arra, amitől nem áll égnek a hajam.Nálam is így lett 1,2V és allcore 4,2Ghz, ez így még az exponenciális robbanás alján van, pont meg tudom hűteni még prime95 smallfft alatt is, és igen szedi már a lábát, határozottan jobban, mint PBO-val.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Malibutomi #22265 üzenetére
Mondjuk amit linkeltel abban -0.15 offsetet irsz, az masfelszer annyi mint az enyem (-0.096)
-
Zoo123
senior tag
válasz
Malibutomi #22126 üzenetére
Azért az AIO beszerelésén úgy látom elgondolkodott... nem lett volna elegánsabb megfordítani a radiátort, hogy a csövek ne a videókártya hátán kígyózzanak?
Vagy nem elég hoszú a cső és úgy már nem lehet beszerelni? -
nuke7
veterán
válasz
Malibutomi #22126 üzenetére
az a terítő
-
nuke7
veterán
válasz
Malibutomi #22124 üzenetére
sorry -> jobban melegszik mint az 1600x
-
nuke7
veterán
válasz
Malibutomi #22079 üzenetére
all-core 4.0Ghz-n nekem is csak 66-67°C 15perc után...
Amúgy lehet, hogy a megnövelt PPT,TDC,EDC lehetett az oka a 80°C-nek, mert PB Overdrive-ban beállítottam ezeket (majdnem 3600x szintre - 120W, 75A, 110A) és volt, hogy a one-core turbo 4.3+Ghz-n volt egy ideig.. aztán 4.1-4.2Ghz között mozgott a max sebesség 78-79°C között...
(#22081) wwenigma: arctic freezer 33, ilyen volt az 1600x-en is, ez ilyen, nem fedi le teljesen, nem lehet megigazítani, mert csak egy állása van
Arctic mx4 a paszta is amúgy.(#22084) ricsip: de akkor miért olvasod..?
miről lehet egy proci topikban beszélni a procik beállítasain és képességein kívül..?
(#22088) hokuszpk: nyilván, mivel ez egy publikus forum és az emberek arról beszélnek, ami érdekli őket
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Malibutomi #22079 üzenetére
Nekem AVX alatt elmegy 90-95 fok körülig, amúgy a hővédelem megfogja, ha nagy a gond.. (tapasztalat).
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Malibutomi #21966 üzenetére
Viszont szerintem marad alacsonyabb fclk es offset hosszutavon
-
Yany
addikt
válasz
Malibutomi #21892 üzenetére
Sikerült valamelyikkel stabilizálni?
-
arabus
addikt
válasz
VTT_DDR voltage próbáld ki 0.680-0.730 között.
nekem a 0.730V a befutó -
Alpi.
addikt
válasz
Legelső próbának én megnézném, hogy mik az aktuális vsoc, vddp értékek, amivel megy a gép és azokat beírnám kézzel. Szvsz valmelyiket a kettő közül próbálgatja auto-n, azért a több nekifutás.
-
válasz
Ha van a cpu is húzva, akkor lehet az a ludas és nem a ram. Nálam is így indult néha ha all core oc-t használtak, független attól hogy 4ghz-n járattam volna 1.35v mellett.
-
válasz
Kapcsold ki az ErP-t, fastbootot a beállítások között, szerintem segíteni fog. Így valamivel lassabban indul majd.
-
fudi2002
nagyúr
válasz
Esetleg ha kipróbálnád?
Néked is megismétlem:
soc: 1.15v
vddp 1v
vddg 1.095v
Ha ezekkel stabil akkor jöhet a favágás lefelé egyesével.
(nálam pl nincs olyan fesz normál értéktartományban amivel olyat csinálni mint Nálad, szóval még az is lehet nem feszfüggő) -
Brekkk
őstag
válasz
Malibutomi #21716 üzenetére
Egyenlőre a 3200-at tesztelem 1-2 hétig, ha minden OK vele akkor jön a 3400 majd így tovább.
Igen és is azt olvastam, hogy ezek jó memóriák. Ezért vettem meg akcióban amikor még gépem sem volt alá. -
válasz
Malibutomi #21628 üzenetére
Ilyet nálam is csinált, pár hét múlva az volt, hogy abszolút nem bootolt be, full bios resi kellett neki.
pedig lement ibt maximum, y-crouncher, memtest is és 0 hibával. szóval ott nem stabil valami.
-
válasz
Malibutomi #21517 üzenetére
10 sec beloni az edc 1 ...nem igazan értelek
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Malibutomi #21408 üzenetére
Cruncher stabil beállítások most nem azok. Pl. a 4.2 ment 1.26875V-n, most ott reboot van.
Próbáltam full auto-n, ott azonnal reboot.
-
Albigator
őstag
válasz
Malibutomi #21387 üzenetére
Igaz, valóban megszaporodtak az ezzel kapcsolatos hsz-ek, amit asszem én generáltam.
Más:
Én olyanok jelentkezését várom, akiknek "BF 20-al" kezdődő procijuk van, azaz 2020-as. Lehetőleg sima 3600-as. Azokra vagyok kíváncsi, mennyit mennek milyen fesszel. Mert számomra még most se lett bebizonyítva 100%-ra, hogy akkor az a gyártási dátum, valamint h azok a példányok "sokkal" jobbak mint a régebbiek.
-
fudi2002
nagyúr
válasz
Malibutomi #21282 üzenetére
Cnqval?
-
fudi2002
nagyúr
válasz
Malibutomi #21279 üzenetére
Meglested amit írtam? Global states
-
subaruwrc
félisten
válasz
Malibutomi #21213 üzenetére
1.38 amit beállítottál 1.4 meg amit ad neki
kimérve valószínűleg 1.38 körül lenne a valós fesz
nincsenek mérőpontok a lapon ? -
Bib
őstag
válasz
Malibutomi #21151 üzenetére
Ugyanazzal az aida verzióval kellett volna összehasonlítani, úgy lenne igazán releváns.
-
fudi2002
nagyúr
válasz
Malibutomi #21151 üzenetére
Global states be, cnq be. 65ns körül kéne legyen. Az első ha ki van kapcsolva pont ennyi difit okoz. Edc1es setupnál viszont ki kell kapcsolni.
-
Alpi.
addikt
válasz
Malibutomi #21123 üzenetére
Trfc pl. rengeteget számít Aida latency-nél. Meg egyébként kb. mindennél. Zen2 arra kifejezetten "érzékeny".
Másrészt Aida azért távol áll, hogy ennyire összevethető legyen. Skáláz, cpu órajelre, magok számára, ki tudja még mire is. És nem utolsó sorban a ramot is méri. :)
Szóval 1-1 ns-on ne akadjatok le sztem. -
Qtya123
őstag
válasz
Malibutomi #21123 üzenetére
Na igen, nálam pont fordítva van. A késleltetést egész sok beállítás mellett 65.2-65.8 között tudom tartani, nem annyira érzékeny, ellenben a copy talán egyszer nyalodta alulról az 52.000 Mb/s tartományt.
-
Alpi.
addikt
válasz
Malibutomi #21097 üzenetére
-
Exodion
senior tag
válasz
Malibutomi #20991 üzenetére
Ah koszi! Szoval "ki is kapcsolja" a nem hasznalt magokat es ezzel nem tudnak mihez kezdeni a progik. Jo tudni; sebaj ma is tanultam valamit.
-
DonDennis
senior tag
válasz
Malibutomi #20914 üzenetére
A z390 konfigom nekem is giga lappal volt, ott tök jó a gyári progi miért nem ott állítod a pwm százalékot?
-
-FreaK-
veterán
válasz
Volt nekem is, igen. Aorus Pro-val. Ez valami Giga fícsör lehet :)
-
válasz
Csak nem ASUS?
A korábbi kommentemből az kimaradt, hogy az első két UEFI random megállította a vízpumpát, és az ilyen esetekre beállított trigger lőtte le a gépet 78foknál...
-
Erdei88
veterán
válasz
Malibutomi #20841 üzenetére
Szuper kiindulásnak!
Délután egy 4.1Ghz, 1,25V próbát teszek ls majd teszek be képet, hogy min kell még állítanom.
-
DonDennis
senior tag
válasz
Malibutomi #20840 üzenetére
Fura nekem ez mert szerintem ennek az XMP nek nem így kéne működnie, hát miért ír 3603-at a gyári 3600 helyett?
Ezt látom mikor be akarom kapcsolni a D.O.C.P-t:
Illetve mielőtt bekapcsolnám akkor meg ezt írja:
Ez a kit:
16GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Trident Z Neo CL16 (2X8GB) (F4-3600C16D-16GTZNC)
Elképzelhető, hogy hibás? -
Erdei88
veterán
válasz
Malibutomi #20805 üzenetére
Én a héten vettem át a 3600-am
Mi minősül jó eredménynek?
-
Jacek
veterán
válasz
Malibutomi #20805 üzenetére
Nálam a váltás csak DDR5-el jön el, asszonynak dógózni valami kis AMD jó lenne a E8400 helyett az már kicsit kifújt
-
Darko
senior tag
válasz
Malibutomi #20768 üzenetére
-
válasz
Malibutomi #20760 üzenetére
mert redditen is sok az okos...
3900x-3950x 3-5eMB/s-el tobbet tol, es jobb a kesleltetese is... de ezzel ok meg biztos nem talalkoztak...
-
fudi2002
nagyúr
válasz
Malibutomi #20760 üzenetére
3700xel kétlem, hogy addig felmenne.
-
Albigator
őstag
válasz
Malibutomi #20747 üzenetére
Oké köszi, másik topikban is írták, így elhiszem már.
Na de befejeztem az offot ezzel kapcsolatban...
Majd tesztekkel azért jönni fogok.
(#20748) rumkola
Ha rossz a memóriakezelés akár a game/program vagy win miatt attól az még szar szitu. Mikrolaggra ez sima indok lehet.
Nem beszélve ha futnak dolgok közben a háttérben ugyebár, jó lehet a tartalék. -
Albigator
őstag
válasz
Malibutomi #20741 üzenetére
Akkor lehet lemondom/nem veszem át a Ripjawst és akkor inkább 2X16giga...
ÁK-t nézve nekem ez a 2 ami szóba jöhet (egy árban vannak, 57e kb):Crucial Ballistix 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz BL/2K16G32C16U4B/R/W (fekete)
v
Crucial Ballistix 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz BL2K16G32C16U4R/W/B (piros)Melyiket lenne érdemes szerintetek?
Bocsi a sok offért, de valamiért ez a topik pörög nem a milyen RAM-ot vegyek...
-
fudi2002
nagyúr
válasz
Malibutomi #20741 üzenetére
Ugyanolyanok, vagy jobbak.
-
válasz
Malibutomi #20727 üzenetére
Micron E-die sajatossag, hogy a trcdrdt nem szeresse.... Nem skalazodik a fesszel, pedig probaltam, 1.8at mar kaptak
-
kvarc
tag
válasz
Malibutomi #20686 üzenetére
Ez így nagyon jól hangzik. Nekem a 2x32GB kit van, de reménykedek hasonlóan jól reagál a tiédhez.
Edit: Nekem nem a sport. Az enyém: [link] -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Malibutomi #20686 üzenetére
Ez a kit pontosan: [link]
-
kvarc
tag
válasz
Malibutomi #20677 üzenetére
Nagyon kíváncsi vagyok mire jutsz a memóriával. Nekem is ilyen ramom van de sajna lehet kell venni meg egy kit-et mert elfogy a memória meló alatt. Ezért nem kezem egy kit behangolni.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Malibutomi #20661 üzenetére
Adtal neki feszt? Vagy XMP -rol hatramaradt Voltot kapja?
-
válasz
Elso korben :
- TRCDRD 19
- TRFC 530Valamint fudi kollegatol elleshetned a beallitasait
Draxon : a subtimingok tobbet ernek, mint a sima nagy idozitesek... Persze VGA limit mellett nem... De nalam eleg sokat dobtak
-
DraXoN
addikt
válasz
sub-timings-okkal játszva lehet kilehet hozni a 3600-at.. bár simán rámehet 1 nap, és nem biztos, hogy megéri ennyire finomra hangolni már a dolgot (nem biztos, hogy bármit is hozna teljesítményben).
-
Synaptic
senior tag
válasz
Pénztárca ?
-
fudi2002
nagyúr
válasz
Malibutomi #20611 üzenetére
Mondjuk lehet ezt kéne nekem is. Meglesem, köszönöm.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Malibutomi #20442 üzenetére
De éppen lefedi. Van kép is róla. Nekem ilyen hűtőt van, de ez is éppen, hogy langyos. Mugen 5 detto. Szerintem egy komolyabb vízzel se lennék sokkal előrébb. Legalábbis 3600-nal biztos nem..
-
Alpi.
addikt
válasz
Malibutomi #20458 üzenetére
Ok, hogy épített, de nem egy bődületesen komoly valami.
360-as slim radi, de szvsz egy 240-essel is ennyi lenne. A vga ezt a 4 fokot fél perc alatt megoldja és meg se áll.
Pár perc játék után simán egy 10 fok plusz van.
Nincs tapasztalatom olyan H110-el, de ha egy 10 fokkal melegebb radin átfújok levegőt, annyira az sem érződik melegnek szvsz, bár majd meglesem, mert a meleg érzet csalóka. Kézzel az 50 fokot is forrónak érzed, úgyhogy nem kizárt csak olyan furcsának tűnt első blikkre, hogy "nyomja a meleget". -
Alpi.
addikt
válasz
Malibutomi #20439 üzenetére
Ha jó a hőátadás, akor jön ki rendesen meleg ?
#20328 -nál 16 perc prime alatt kerek egész 4 fokkal bírta megemelni a vízem hőfokát. -
válasz
Malibutomi #20436 üzenetére
Akkor én is hozzá tennék
EDC 1
[link]bár gyanítom , hogy nem skálázódik jól ez a progi.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Malibutomi #20442 üzenetére
Elvileg pont azt mondják, hogy Ryzennél pont jó, mert azon a részen van, ahol amúgy is van a kupak alatt aminek lennie kell.
Ideiglenes megoldásnak jött, mert ugye elszállt a kraken. Stock cooler-em nem volt kéznél.
3600-on is ugyan ilyen hűtő van havernál, nelki jónak tűnik.
Valszeg intézek rá egy Navis 280-at, aztán rendben lesz.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Malibutomi #20436 üzenetére
Nekem ugye B450-ben van, valszeg annak a hozománya ez a ~1000 pont.
@fudi2002: Nekem -50, vagy -100 van, nincs köztes állapot. Az a gondom, hogy egy böngésző indításkor is peak-ben van 75 fok is, offset nélkül, ha van -100 offset, akkor megáll 60 fok körül.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Malibutomi #20429 üzenetére
Na jolvan megjott a eso vissza is hult a gep
-
fudi2002
nagyúr
válasz
Malibutomi #20429 üzenetére
3900xet ismerem, az hidegebb. Passzolom kérdésed.
Ui a motherboard limit a legjobban feszelős ahogy emlékszem. Sztem azért melegszik.
-
ballazol
senior tag
válasz
Malibutomi #20363 üzenetére
erről van szó
-
Albigator
őstag
válasz
Malibutomi #20363 üzenetére
Én is így vagyok ezzel a 3600X-emmel.
Játékoknál:
-XFR + PBO auto:
4.200-4.325 GHz
-EDC1 (10X, +200 MHz, 95 fok temp limit):
4.300-4.450 GHzDe utobbinál már szerintem is nagyon túltolja a feszkót, így az első megoldást használom.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Malibutomi #20246 üzenetére
Ha van pbo, akkor ryzen universal, vagy ryzen power plan az 1usmus közül, az mindegy, ha allcore, akkor max power.
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Malibutomi #20232 üzenetére
OK, azt sejtettem hogy nem sokaknak működik, lehet nem is erőltetem majd azért a pár Mhz-ért
amúgy sincs értelme, a VGA-t kimaxolja már 4G-n is,
de gondolom a tiédet is! -
Gyuri27
félisten
válasz
Malibutomi #20066 üzenetére
Azért szoktuk a finomhangolást - offsettel kezdeni.
Mert amit leirtál ugye valós. Ráadásul ha kevesebb a hő és a fesz a vrm is hűvősebb.
Azért a benchek 100 vagy közel 100%-ra terheli a procit. A game meg nem. -
válasz
Malibutomi #20051 üzenetére
Nekem pbo off-al ugyanannyit boostol mint pbo on-al. 4175 nagyon ritkán 4200. Ez 3600-as cpu.
-
válasz
Malibutomi #20049 üzenetére
A pbo-nak pont az lenne a lényege, hogy enabled és kipörgeti magát
ráadásul a tied se boostol eléggé...
-
ricsip
addikt
válasz
Malibutomi #10375 üzenetére
Azóta lett hivatalos javítás Matlab 2020-ban:
https://www.extremetech.com/computing/308501-crippled-no-longer-matlab-2020a-runs-amd-cpus-at-full-speed
-
®abstract®
őstag
válasz
Malibutomi #10375 üzenetére
Üdv!
Ez érdekesen hangzik. Tesztelted, érdemes foglalkozni vele? Milyen előnye hátránya van?
Nekem ryzen 5 2400g procim van. -
용 Bob
senior tag
válasz
Malibutomi #11528 üzenetére
Nekem is ugyanilyen hőfokokat mozog, mint nálad. 30-32-ről ugrik néha 45-50-re. Ez akkor van, amikor 2200 Mhz-ról odaszúr 4400-re. Nekem TW:Three Kingdome-ban 66 fokig megy fel
Arctic LF 240 vízzel hűtöm, amihez egy egész halk venti profilt sikerült belőni. (20,55,70 és max terhelésnél 85%), így játék alatt is csend van. -
fudi2002
nagyúr
válasz
Malibutomi #11528 üzenetére
Gondolom, de a kollégánál 3600(nemX)ről volt szó. Ott meg többen írtak ilyen hőfokokat bízom benne, tényleg csak a gyenge hűtő miatt.
-
Fantomas80
tag
válasz
Malibutomi #11447 üzenetére
Nem semmi még csak proci csere volt. A windows meg persze a NVe meghajtón van. Amit nem lát. A régi Cpu val.látta F40 es biost még egy hónapja azzal tettem fel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Hisense LCD és LED TV-k
- Hiába az USA kritikája, az EU nem enged a technológiai törvényeiből
- Napelem
- Filmvilág
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gitáros topic
- Google Chrome
- További aktív témák...
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged