-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atla
senior tag
-
Chaser
legenda
válasz
M0ng00se #38656 üzenetére
láttam már jobbat is, ezt egy kör alatt produkálja?
prime small alatt mennyi?nem tudjátok mi lett a lapokkal?
a ft azért annyit nem romlott, mint sok lapnál látom az árat
esetleg offolják őket? b450/b550 sok nagyon megdrágult és sok alig van néhány boltban ha egyáltalán vanszerk:
ezt pl 40e-ért vettem tavaly október körül, most meg pffffff, duplája ahol van
a kis kedvencem meg 18-20e volt, most meg 29e-től van alig néhány boltban -
eJeti
csendes tag
válasz
M0ng00se #37627 üzenetére
Nagyon Köszönöm mindenki hozzászólását :-)
- nincs valami kósza overclock beállítás mégis?
Több féle beállítással kisérleteztünk, emiatt többször vissza is töltöttük az CMOS alap beállításokat. Nem hiszem hogy lenne. De az első újra indulás és boot loop-ba keveredés elött biztosan nem volt.
- A későbbi kisérletezések során futott rajta AMD Ryzen Master / Auto OC. A leghosszabb teszt 600 másodpercre állítható, végig futott probléma nélkül.- Létezik program, amivel egy AMD proc funkcióit , működését lehet tesztelni?
#37628 Chaser
- Köszönöm Prime95-öt nem próbáltuk. Azzal úgy gondolom annyit tudok elérni hogy hamarabb esik hasra :-) De teszünk egy próbát, hátha dob valami ami előrébb visz.#37629 MaddeNNNN
- A lábait néztem amikor újra pasztáztam, szemre semmi rendkivüli nem volt. A kiszedés, behelyezés is könnyen ment.#37632 hokuszpk
- Gyári hűtő van rajta, másfél éven keresztül semmilyen gondot nem okotott. (2x lett kitakarítva ez idő alatt, amikor hangosabb lett a ventije)
- Memória 2-4-ben ahogy az elmúlt hetekben is, amikor gond nélkül ment. De volt a memoria mindenhol is. Egyedül is, másik gépből kiszedett is.#37633 jokeph
- A memoriát ügyesen elírtam :-) 2x8 van benne. De cseréltük / pakoltuk / teszteltük = kizártuk. -
Chaser
legenda
-
fanti
addikt
válasz
M0ng00se #37362 üzenetére
A 3900X-emet, ami egy éven át volt meg, PBO-val használtam, 0.062 volt negatív offsettel, és ezzel hűtöttem tökéletesen.
Soha nem volt 90 fok Prime95-el sem, annak a small FFTs-tesztjével sem.Utána akciósan vettem egy Noctua D14-est, azzal nyertem a Gelidhez képest 3 fokot stresszteszt alatt, amúgy meg kb. semmit se.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
M0ng00se #9233 üzenetére
2x akkora teljesítményt ad le, fele annyi áram felvétele mellett. Magam is húzott FX-et nyúztam Ryzen előtt, de egy percig sem bántam meg a cserét.
Gyakorlati példa, ME Andromeda alatt jelentősen visszaesett a proci százalékos terhelése azonos FPS mellett. Most a céges 3600-ak után itthonra is tervezem a 3600 vásárlását a 2600 helyett, mert még mindig szükségem lenne némi extra 1 szálas teljesítményre a Stellaris miatt.
-
Ribi
nagyúr
válasz
M0ng00se #9233 üzenetére
Nem teljesen értem a problémád, én is FX-ről váltottam, igaz nem 5G-n hajtottam.
Eddig legtöbb játékban igencsak malmozott a 1060, most konstans 99%on pörög.
És letűntek az eddigig apró akadások, akadozások.
Persze volt olyan játék ahol egész jól ment az FX, de ott is valahogy érezhető kisimulás. -
Dany007
veterán
válasz
M0ng00se #8216 üzenetére
Én is egyetértek @Chaser kollegával, simán lehet, hogy "csak" hibásak a RAM-ok.
Én már sz...ptam ilyennel brutálisan 3 éve...
2 hónapos ramok egyszercsak bemondták az unalmast és puff. Random újraindulások, fagyások, mindenféle logika nélkül! Tesztek simán lefutottak az összes.Az egész gépet kicseréltem! Mindenestől, kivéve a ramokat, mert hát azokat 2 hónappal azelőtt vettem. Új Win, új minden... mindez egy heti tesztelgetés win újrarakás és egyebek után...
Aztán megint kifagy!Azt hittem ott esek össze holtan!
Aztán beraktam két régebbi modult az "új" ramok helyére és minden tökéletes lett!
Próbálj kölcsönkérni valakitől hasonló specifikációjú ramokat és tesztelj még egy kört, mert ennyire aljas hibajelenséget, amit egy hibás Ram tud produkálni még nem láttam. -
-
arabus
addikt
válasz
M0ng00se #8216 üzenetére
CMK16GX4M2B3200C16 ver5.39 with SK Hynix
CMK16GX4M2B3200C16 ver4.31 with Samsung B-die
Lépj be a biosba elsö lépésben kilépö menüben
load optimized defaults és lépj ki rendesen.
Ezután restart lépj be a biosba tedd xmp 1-re.
Kilépés restart rögtön lépj be biosba semmit ne piszkálj hagyd xmp-n
Csak állitsd 2933-ra a frequency-t. -
Chaser
legenda
válasz
M0ng00se #8213 üzenetére
ne add fel, majdnem 10 év után raktam össze újra desktopot, coptam' vele én is, mondom küldöm az egészet vissza :d de nem úgy van az ( :
simán lehet hibás a ram, vagy nem szereti a lap/cpu - support listet gondolom nézted -
én semmit nem állítottam, bekapcsoltam az xmp profilt és egyből mentek a gskillek 3000-en igazi alap alaplapban- azóta pedig az 1,35v-os feszt levettem 1,2-re és ugyanúgy mennek -
első körben egyesével nézd meg a ramokat sztem, ha az egyik működik nyilván a másikkal van valami, ha egyik sem működik nagy eséllyel inkompatibilitás, ha mindkettő működik külön-külön, akkor fejvakarás ( :
1,4v-ot én is megnézném kezdésnek azért______________
ha már ram, kicsit mérges vagyok, valaki azt mondta a zen 2600-tól ne várjam h nagyon 3000mhz fölé tudom tolni a ramot, viszont ha 1,2v-on tud 3000@cl16-ot, gondolom nagy eséllyel menne nagyobb frekin is, de azt elengedtem
viszont, mért nem tudom az időzítést lentebb venni? átírtam biosban, el is fogadta, de diag sw-ek szerint semmi nem változott
- valszeg már kérdeztem, de hátha látja más is és van tippje - -
Rekro
aktív tag
válasz
M0ng00se #8165 üzenetére
Msi command center.
Msi tomahawk b450 Max alaplap van Meshify c ház Brocken 3 és a hozzá adott thermal paste-t használtam.
Simán desktopos üresjáratban 50C körül van, most egy proci igényes progit használva 80-85C.Most raktam össze a configot nagyon kiváncsi vagyok, hogy elbasztam-e valamit a pasztázásnál vagy valahol vagy ezek a normális értékek? Jó lenne valaki akinek hasonló proci/cooler kombója van tudna mondani valami infót.
köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Autós topik
- iPhone topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Mobil flották
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Motoros topic
- PlayStation 5
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- További aktív témák...
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Asus Rog Strix G16
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest