- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- One mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
solfilo #32948 üzenetére
át kellett volna passzolni idén tavaszra az új cpu+vga párost - ami persze elhiszem hogy fájt volna nekik, de ez most mivel is jobb? -
az benne a legpoénosabb, hogy nv meg amiatt dobhatta ki idő előtt az új rtx-eket, mert megneszelte hogy jó lesz az rdna2 és ő nyilván önként és dalolva jön árcsökkentett új szériával, nem azért mert magal alá sz@rt- konzolokból elég valószínű volt hogy jók lesznek -
tavalyra elég lett volna bőven abból is egyet kidobni, még bányászok nélkül is épp tudták volna gyártani a szükséges mennyiséget
és akkor a káoszba betört a bányászda extraként és kinullázta az egyébként is pangó piacot ( :
egyébként a mindfactorys grafionon is nagyon szépen látszik mi történt a 3600-tal, áprilistól szépen hónapról hónapra csökent az eladott mennyiség - talán augusztust kivéve -, novemberre és decemberre már nagyon lecsökkent áprilishoz képest
eleinte nyilván ott volt a covid, de utána helyreállt a termelés elvileg
3600x ahhoz képest elenyésző volt, de november-decemberre nagyon megcsappant az is - pedig hát ez a két legkeresettebb hónap kb -
ellenben a drága 3600xt decemberben szárnyalt, előtte meg alig vitték
csak hát ugye elfogytak a 3600/3600x-ek ( :
és emiatt november-decemberben a 3700x/3800x eladásai is megugrottak, de főleg az olcsóbb 3700x szárnyalt - valahol érthető, itthon is alig drágább mint a 3600xt -
végül is a raktárakat kitakarították, elfogynak a még meglevő készletek aztán meg jön a koppszerk:
ha minden igaz még csa most jön kínában a b 3 hetes leállás februárban
az még jót fog tenni a "készleteknek" -
mdani01
aktív tag
válasz
solfilo #32508 üzenetére
Bocsánat elnézem a topikot.
@arabus: A Biosban ezt a profilt tudom csak kiválasztani. [link]
A Windows-al kapcsolatban azért tettem fel régebbit mert olvastam a legújabb 20H2 kékhalált dob a frissítés miatt és nekem is azt csinálta. De most már tudom (valószínű) a RAM miatt.
Win most frissít, 2004-esre.Átállítottam 2933MHz-re, 3200-nál már megint a Windows kékhalált dob
-
HSM
félisten
válasz
solfilo #28183 üzenetére
Az, hogy különbözőképpen és mértékben rossz csipek különböző termékekre lehetnek jók.
Ami csak nagyon picit gyengébb (hibátlan L3, "sok jó mag", de 1-1 gyengébb/rossz) az mehet 3600(X/T)-nek, amiben kicsit nagyobb bajok vannak (akár hibás L3 részek vagy több rossz/gyenge mag/ccx) az mehet 3100-nak, a 3300X pedig tökéletes, ha az egyik CCX nagyon rossz, de a másik fele a csipnek jól sikerült. A 3300X "ellen" szól az a piaci érv is, hogy a drágább 3600 elől vihet el vásárlókat (játékok alá árához képest elég erős), míg előállítani ugyanannyiba kerül, így vélhetőleg csak annyit készítenek belőle, amennyit tényleg indokolt.#28191 MPowerPH : Számomra kicsit szemöldökráncolós, ehhez miért kell 5000-es CPU: [link] . Azért kíváncsi leszek, mennyi gyakorlati haszna lesz. Ezért nem fogok se Navi, se 5000-es Ryzen után rohanni az is biztos.
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
válasz
solfilo #27809 üzenetére
Meg ez csak passmark.... Igazabol gamingben eddig sem a singlke thread pontszam volt a problema. Persze, jol jon ez a nem keves extra, de remelem mashol is csiszoltak rajta.
A CCX -es dologra vagyok kivancsi.... Arra, hogy akkor gamingre problema e a 2x1db CCD. Ugye most butan hangzik, de 1 CCD -n belul is 1 CCX maradt, szal ugyan arrol beszelunk. Tehat a CCD -k kozotti kommunikaciora lennek kivancsi, mert ott dol el. 5800X gondolom 1db CCD -vel jon, bar a fene tudja.
A 8 mag konnyen osszerakhato 2db 'selejtes' CCD -bol is. Ugye ez nagyban fugg attol, mennyire mennek jol a gyartosorok, mennyi a selejtarany.
-
Stonerice
őstag
válasz
solfilo #27236 üzenetére
Ilyenkor bánom mint a kutya hogy nem maradtam B350 es lapnál.
Írtam 3x is az athlon x4 950 miatt az msi-nek. Fél napon belül válaszolnak is.
amit eddig közöltek.
-Vegyek másik cpu-t a támogatottsági listából.
-már egyszer válaszoltunk erre
-Majd utoljára küldtek egy opciót miszerint tegyem fel az első biost lássuk mi történik.
(ezt azután irták hogy felhoztam a bazooka b450m max wifi esetét, hogy az mindent támogat szinte.)Nem tudom minek kellene történnie, de a ventik se pörögnek fel. Kb. minhta áram nélkül nyomogatnám a bekapcsgombot.
Sajnos a csipogó nem volt a gépbe azt már bánom. -
Stonerice
őstag
válasz
solfilo #27226 üzenetére
Nyugodt lehetsz írtam is nekik ha már MAX-os lapot vettem.. Nem kellene kisprórolni a támogatást.
Csak hát ugye most ketyeg az óra.... 3 nap amíg feldolgozzák. Van időm kérdezősködni
Olvastam nemrég hogy kért valaki innen biost valami hibajavítás miatt és kapott is.!
Ezért is érdekelt volna történt e precedens?Nekem nem Bazooka-m van hanem Gaming plus maxom
-
válasz
solfilo #26879 üzenetére
Miert, jarjanak ugy, mint az nvidia? Launch a bemutato napjan, aztan pofara eses meg 450ftos dollararfolyam...
En bizom benne, hogy launch utan kaphatoak is lesznek, bar ugyis kivarom az 5600xet...
Bombi : nincs azzal semmi gond, en se varnam, de egyszeruen felesleges nekem a 8mag... Azt a penzt inkabb a 6900XT fullcover blokkjaba locsolom.
-
Albigator
őstag
válasz
solfilo #24619 üzenetére
Ez is igaz h még nincs topikja..
Amúgy sokáig én nem is tudtam h van külön G-s topik.
Ryzen 2000-es topik összefoglalójában is ott voltak a G/Ge procik és gyakran volt szó róluk off nélkül... -
Chaser
legenda
válasz
solfilo #16281 üzenetére
örökkévalóságig még azintel' se tudja megoldani az oem-ek "meggyőzését", az új genel csúnya gyomrost fog kapni
server fronton lassabb az átállás, de már annyira pocsék az intelek ár/fogyasztás/teljesítmény-e h ott is egyre nagyobb az amd-s élet, ott már néhány % is hatalmas előrelépés előre vagy hátrefelé -
jokeph
nagyúr
válasz
solfilo #12347 üzenetére
Ezek de kis huncutok már.
Ez és Ez oldal alapján a 9600k köszönőviszonyban sincsen az R5 3600-al, egyszálon sem.
De ide a rozsdás bökőt, hogy ha CPU-Z-vel mérek, megfordul az egymagos teljesítmény az Intel javára.#12348) palfitom: +1.
És tegyük hozzá, hogy multi-core ban dacára a -2C/4T-nek nem igazán van elmaradva. -
-
-
-
válasz
solfilo #8468 üzenetére
ABBA elott nalam pubg alatt 4100-4125on ment a proci. ABBA biossal ( ugyanazon beallitasokkal 4175-4300 kozott ugralt ( competitive beallitasokkal)
gears5 alatt atlag 4225-4250en megy...Engem az sem erdekelne, ha csak 3800on menne, ha ilyen teljesitmenye lenne :)
meghat ez, hogy folyamatosan gyorsul az uj biosokkal, intel oldalon nem igazan mondhato el -
-
Palinko
tag
válasz
solfilo #2591 üzenetére
Igen követem a topicot azzal is néztem, majd becsuktam és mivel a hw info ugyanolyan számokat adott azt hagytam benn.
Hogy a ram miért megy 1800MHz-en mikor egy Kingston HX436C17PB3K2/32 ami gyárilag is a duplája. 26 os latencyvel mikor 17 gyárilag. Nem tudom BIOS-ban 3600 at adtam meg nem értem mi történik a géppel ezért kéne aki tudna segíteni pl discordon megbeszélnénk mi van elrontva a beállításokkal.
Mert 4000 fölé sem boostol a proci de alá se esik
Pedig jó hűtés van rajta.
-
Martin2004
tag
válasz
solfilo #1162 üzenetére
Mi az, hogy! Nagyon is!
Ezekhez képest...
-
Milka 78
nagyúr
válasz
solfilo #1126 üzenetére
Ez a teszt is azt mutatja, hogy az all core oc kb értelmetlen. PBO "oszt" hagy menjen. Először szkeptikus voltam az oc értelmét vesztette szövegnél, de be kell látnom, hogy itt még annyi jelentősége sincs mint a 2xxx-es prociknál. Ahogy öregszem úgy lesz egyre szimpibb ez a "proci majd tunigolja magát" irány, kinőttem már a napokig tartó finomhangolásból vagy a vele járó "copórollerből"
-
-
Whysperer
addikt
Értelek Én csak abból indultam ki,hogy van olyan Ryzen 2600 user aki arra panaszkodott ,hog y X Ghz-ig elég vol t a MSi B450-e a 2600-hoz,de ha + 100 Mhz-t akart húzni rajta akkor a lap miatt nem engedtek. mondjuk ezt nem értette,hogy miért a lap lenne az oka. úgy rémlik MSI B450 Gaming Plus
-
-
Puma K
nagyúr
Valóban, akkor *1 hozzászólásban.
Már a Ryzen 2000 szériánál is jó volt a forrasztás a kupak alatt. Azokat bontani sem volt érdemes, hogy újrakend, mert 5°C-nál többet nem nyertél vele mínuszban.
Ismerősnek már 2 éve...? építettem egy Ryzen 2600-al gépet, amire a gyári hűtését tettem, amit a CPU mellé csomagoltak.
Szépen, 3667MHz-re boost-olt terhelés közben a 6 mag amit masszívan tartott azzal a kis hűtővel. Ráadásul a hőmérsékletek is emlékeim szerint 60-65°C-nál nem is volt melegebb így ilyen melegben.Ellenben a 9. szériás Intel-ekkel, amiket érdemes skalpolni és ott is 10-15-20°C-ot lehet nyerni mínuszban...
Így a fentiek fényében egy épített vízhűtéssel szerintem megfogható az a 12 mag 5.2GHz-en.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Linux kezdőknek
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Steam Deck
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Milyen videókártyát?
- PlayStation 4
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged