Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- MIUI / HyperOS topik
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Csőtörés lett a Red Magic 11 Pro gyötréstesztjéből
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
kissgábor007
üzenetére
F61 biostól kezdve (Mar 12, 2021) támogatja. F66 az utolsó rá, csere előtt frissítsd.
-
wwenigma
Jómunkásember
Aki hőmérséklettel "parázik" annak mondom hogy Arctic webshopban szülinap miatt eleg jo akciok vannak, 5€ posta asszem. [link]
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Dragon3000
üzenetére
Valaki aki nálam, nálad és még nagyon sok embertől okosabb eldöntötte, kimérte hogy az az adott frekvencián megfelelő. Nem sok és nem kevés az adott procicsaládnak. Ha szerencsés csillagzat alatt született a szilícium darabkád akkor kevesebbel is beéri. Ha nem akkor viszont szükséges de a gyárban nem tesztelhetik ilyen mélyen az összes core-t.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Dragon3000
üzenetére
Maradjunk annyiba amit írtam:
1. az adott kategóriába szánt prociknak az a feszültségtartomány lett megállapítva
2. Lisa Sou szerintem örömmel alkalmaz ha megoldod hogy a gyári gyors tesztelést egy gyorsabb módszerrel leváltva precízebb feszültségeket adsz meg
3. de tökmindegy mert akkor is az adott batchnek (proci modellszám) lesz egy szórása és NEM problémás az a hű de magas feszültség sem...
Tehát nem a jobb eredményhez hanem a stabilitáshoz kell. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Dragon3000
üzenetére
De nem tolja túl a feszultséget mert akkor annyira van szüksége.
-
wwenigma
Jómunkásember
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
birozoli7800
üzenetére
Normális mind a hőmérséklet mind a feszültség, utóbbit ezredmásodpercekre engedi csak nem pedig fixen kap annyit.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Str8 sk8r
üzenetére
visszavenné az órajelet mondjuk úgy 1200-1500-ra
Visszaveszi csak kikapcsol es nem latod. Hasznalj Ryzen mastert ha latni szeretned pontosan mennyin megy.a magfeszt is sokallom
Az AMD mérnökei nem sokallták, te se tedd. Kiserletezz esetleg negativ offszettel de azt ered el hogy alacsonyabb fesz mellett alacsonyabb lesz a teljesitmenye meglepő módon.Nem kell auto tuning meg fix szorzó de ha beallitod akkor nem fog visszavenni meglepő módon....
ricsi99: semmi baja nem lesz.
-
wwenigma
Jómunkásember
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Dragon3000
üzenetére
Plussz energiatakarékos módban valami 10mp utan huzza fel az órajelet. Balancedre kell régóta állitani, nem kell Ryzen profil sem..
-
wwenigma
Jómunkásember
MSI B550 Tomahawk új bios csak érdekesség kedvéért
7C91vAC1(Beta version) 2023-03-03
- Update to AGESA ComboAm4v2PI 1.2.0.8. -
wwenigma
Jómunkásember
AMD Chipset Driver 4.11.23.1945 (2023-02-13) [link]
AMD oldalán nem találom.
-
wwenigma
Jómunkásember
MSI B550 Tomahawk uj bios - A53 beta
Előző stabil kiadassal szemben 4 modul 3600 -> 3666 magasabb (+33MHz) FCLK mellett ugyanazokkal a beallitasokkal, kesleltetés 1-2ns nőtt de sebesség is. 3800-on a jelenlegi beallitasaim nem jok, de a 2modulos beallitasokat nem probaltam még. Pozitívum hogy nem fekete képernyő várt hanem akadozva de bios-ban vissza tudtam allitani.
SAM opció bios-ban, 1070 mellett bekapcsolva nem tudom hogy mukodik vagy sem de az a 24GB-os rész mintha nem lett volna ott korábban. -
wwenigma
Jómunkásember
1700X + RX580-on allitolag kipróbálták, sokat nem jelentett. [link]
-
wwenigma
Jómunkásember
-
wwenigma
Jómunkásember
Hátrányt nem hoz. Viszont itt pontosan azt irták hogy az adott utasitas (PDEP) végrehajtási sebességétől nem függ a SAM és mi ugye korábban pontosan erre alapozva "szomorodtunk el". Lesznek majd mérések, addig meg ez az egyetlen hivatalos infó AMD felől. Majd megmondják pontosan miert is lassabb.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
SzlobiG
üzenetére
2x8GB modul 3800-on ment, kapott még kettőt és igy 3600-ra sikerult belőni. Biztos lehetne még alkotni vele de nem mentem bele a próbálkozásba. MSI B550 Tomahawk lapban van 3700X mellett.
Patriot Viper 4 16GB (2x8GB) DDR4 3400MHz PV416G340C6K
De csak azért kellett mert olcsó volt.
Minimálisan van jelentősége, 1-1 jatek szereti. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Malibutomi
üzenetére
Zen3 (5xxx) kell hozzá mert korábbi procikon a szükséges utasitasok nem hardveresen vannak megoldva hanem emulálja ezert a vegrehajtasi sebességük sokkal rosszabb.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Gambito
üzenetére
Nem kell hozza proci. Az alaplapod kézikönyvéből:
-
wwenigma
Jómunkásember
Irhattak volna olyan kódot hogy majd 2030-ban az adott procihoz való idealis modon mukodjon.
Ejnye AMD, pfhejjjj. 
Gyakorlatilag az SMT-t nem hasznalja ki és 8 szálig skálázódik, elhiszem hogy Intelnél nem sokat dob a HT és ugye regebbieken a tiltás is biztonsagi problemak miatt javasolt de ez AMD... -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Puma K
üzenetére
Kommentek között azt hiszem a funkciohoz kapcsolódó dolog:
"This doesn't matter AMD/Intel support or not. , What matter is How much faster ? according to Anandtech Chart , for PDEP/PEXT in table :
Parallel Bits : Zen 2 = 300 cycle latency , Zen 3 = 3 cycle latency
Deposit/Extreact : Zen2 = 250 cycles per 1 , Zen 3 = 1 cycle latencyThis is almost Zen2 is 1% of Zen 3 Performance.How about Intel.Is there any info ?"
Gyk tökmindegy hogy támogatja vagy sem illetve intel oldalon kérdés ugyanez, vajon csak papíron lesz ott egyébként meg semmit nem jelent....
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Gyuri27
üzenetére
Ami van és drága, nem hiszem hogy azert draga mert AMD dragan adja...egyszeruen megemelték a kereskedők a nagy erdeklodes miatt a Zen3 árakat majd utána emelték a Zen2-t...
A polcon szerintem van boven Zen2 mindenhol. Zen+ -t meg tolni mikor mar 2 gennel vannak elotte...hát nahh..
-
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
South Velen
üzenetére
x570/b450-ben mekkora feszt kapott a SOC és ebben mennyit ad neki automatikusan?
-
wwenigma
Jómunkásember
Barátságos. Bennem van egy "kell egy ilyen" érzés, azt nem tudom hogy minek de jo lenne.
Jo nekem alapon ez a 3700X.Intruder2k5: Igen, nem tul nagy elvárás az objektív látásmód és a megfelelő fogalmazás sem.
-
wwenigma
Jómunkásember
Irjál modkerbe nyugodtan. És ne következtetésekkel hanem korrekt bizonyitekokkal gyere ha allitasz valamit. Továbbra sem latom hogy mi alapjan allapitod meg barmirol hogy optimalis vagy sem, csak idehánysz kijelentéseket, idejársz fikázni állandóan a Ryzent és várod hogy szembemenjek a kijelentett egyértelmű hülyeségeiddel hogy utána beállitsd magad szegeny aldozatnak akit itt mindenki csak báncssa.
#29833-ban nagyon szepen leirtam mindent, tényszerűen és konkrétan, objektíven nézve és nem onnan hogy másnak allitsuk be mint ami. Gyuri27: mondtam hogy korrigálom a hülyeségeit ha folytatja. Valakinek ezt is kell mert különben ilyen dolgok keletkeznek ha valaki ezeket benyeli utánaolvasás nélkül.
Közben meg nalam ugye korábban ilyen ramból 3700X mellett ket modul 3800on ment és most a 4 modul is 3600-on ketyeg. 
-
wwenigma
Jómunkásember
Egyelőre te allitasz valamit ismét és rajtam "követeled" a bizonyítékot. Kérlek támaszd alá hogy a nem optimalis tartomanyban hajtja illetve az általad optimális tartományt dokumentumokkal igazold és ha már felemlegetted akkor mutass te is egy AMD mérnöki papirt...mert megint te teszel kijelentéseket.
Amennyiben nem tudod és csak szalmabáb érvelést vagy hajlandó a továbbiakban is alkalmazni - mert nem én hanem Te csinalod ezt - kérem a megnyilvánulásaid mellőzését a továbbiakban. Kicsit unalmas állandóan korrigálgatni a blődségeidet és bizton allithatom hogy a topikbol nem egyedül vagyok azon a véleményen hogy ezeket szandekosan csinalod.
ui: hivjal ram nyugodtan moderátort mert ezekre rámutatok, nem erdekel.
-
wwenigma
Jómunkásember
A Curve Optimizer azért jött mert a gyári binneléssel meghatározzák hogy milyen típusjel alatt fogják eladni és ezen belül ugye nincs idő mindegyiknél egy hosszabb optimalizálásra, az user a Curve Optimizer segítségével finomhangolhatja a processzorát.
Nem hajtja a gyári boost a "nem optimalis" tartomanyban és nem ad neki optimális feszültség felett csupán a binnelés során nem lehet meghatározni minden egyes processzorra ezt a tartományt kulon kulon.
Üzemszeruen mukodik a gyári binneléssel minden processzor, ha neked mániád az élettartam akkor adhatsz neki 20as szorzót 0,9V-tal és akkor nem 10+ évet hanem többet fog menni. -
wwenigma
Jómunkásember
Emlékeim szerint volt itt valaki akinek az volt a problémája hogy nincs BIOS kép / nincs kép addig amíg be nem tölt a gép. GTX1000 szériával bezárólag az nVidia kiadott még 2018-ban egy Displayport firmware frissítőt ennek javítására, most megnéztem az én kártyám is és igényelte.
Innen letölthető, Win10 alatt jobb klikk és futtatás rendszergazdaként opcioval mukodik normalisan, minden monitorozó programot vagy nV cuccot lőjetek ki addig. Saját felelősségre!

A dolog szépsége hogy emlékeim szerint ez is alaplap gyártó/AMD sarának lett megállapítva.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
MPowerPH
üzenetére
Auto beallitas a feszre, amikor annyit ad a lap a procinak amennyit az kér. Ahogy nézegettem itt a hónapok alatt, elofordulhat hogy az offszetelt feszultség okoz nem csak teljesitmenyvesztest hanem instabilitast is, plane ha nincs LLC (B550 Toma eseten Mode3) és beesik alapból.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
blendész
üzenetére
Namostakkor nem irom le megegyszer de teszt alatt mennyit is pakolt a procinal? Mert nem 1,5V-ot arra a bal golyómat teszem. Probald meg offszet nelkul alapon és a memóriastabilitást nezzük meg TM5-tel pl mégegyszer. Ebben az 1usmus konfig van beteve alapnak. Illetve milyen bios, RAM?
-
-
wwenigma
Jómunkásember
-
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
-FreaK-
üzenetére
Bakker jó hogy mondtad.
AMD Ryzen: 4 vs. 2 Sticks of RAM on R5 5600X for Up to 10% Better Performance
-
wwenigma
Jómunkásember
Jaja, hivjál modit és folytasd az ágálást az AMD ellen azzal takarózva hogy hát neked is van. Szánalmas. Az ahogy Te szemeteled tele a hülyeségeddel. Ott is leirtam es itt is leirtam egyszer hogy ha valaki ideteved akkor ne az egyoldalu marhasagodat olvassa.
MPowerPH: igen, az elsodleges problema hogy alapertelmezetten (auto) be van kapcsolva hogy figyelmen kivul hagyja a terhelés/szál fuggvényében a max frekvenciat/limitet mig AMD oldalon megadod a max keretet és ahhoz alkalmazkodik illetve alapertelmezetten a gyári adat az engedélyezett. Több tesztben igy szereznek elonyt és ugye az 56 masodperces turbo amivel a rövidebb teszteken szereznek kamu elonyt. Gyári beallitasokat kenyszeritve mar kicsit mas a leanyzo fekvese eleg regen.
Most az 5xxx szériával pedig ugy lelépték őket hogy ez sem menti meg. 
Solesz84: meg kell nezni hogy mire kell és abban hogy szerepel tesztek alapjan. Korabban linkeltem mar összehasonlito teszteket.
5600x a világ ellen -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Gyuri27
üzenetére
Nem csak jatszok a géppel, ez az a de.
MPowerPH: rakd vissza a 45-ös béta biost, valami el van kettyintve a support oldalon letoltheto 40-es "veglegessel".
-
wwenigma
Jómunkásember
3900x / 3950x / 10900K / 5900X review
5600X reviewSzerintem lövök egy 3900x-et aprón de csak az ára miatt.
5600x nagyon tetszik de....
MPowerPH: hmmmm...szép fogás. Valami automata cuccnak bekavarhat ha azokhoz hozza van nyulva...en is allitgattam azokat.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Baryka007
üzenetére
Nem probléma, figyelünk mert el-elsüllyednek ezek a dolgok.

MPowerPH: én má lusta vagyok pedig a mentett beallitasokat szepen visszaallitja, AMD CBS-ben - vagy hol - a DDR beallitasoknal az OC értékeknél kell keresni szerintem amit automatikusan lő be magának, ott mehet el a matek. Majd egyszer raveszem magam ha jon újabb bios es annal se fog menni...
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Baryka007
üzenetére
Az a masik dolog amit szerintem többszázszor leirtam mar.

Kétféle "üzemi állapot" lehetséges.
Kis áramú kevés szálas - ebben az esetben a turbó időtartamára néhány töredék-másodpercig megengedett a maximum 1,5V-os feszültség amit ki is használ.
Nagy áramú sok szálas - ebben az esetben megközelítőleg 1,325V körüli érték _lehet_ a hosszu távu biztonságos, a FIT értéktől függ ami a sziliciom-darabkád "jóságát" határozza meg és ez átlagosan 1,325V környékén _lehet_.A melegedéssel nőhet az elektronmigráció jelensége ami adott feszültséggel, hőmérséklettel és árammal párositva hosszabb-rövidebb idő alatt degradációt okozhat, erről 1-2 visszajelzés volt már (csökkenő OC potenciál), bár kifejezetten bizonyítva btw nem (lásd nekem két BIOS revízió között elszállt a MEM OC-m) de jobb megelőzni az esélyét is.
Mumee: ittvagyok leirni sokadjára is.

Szeszkazán: igazabol valamilyen szinten logikus kiindulas volt de a működése a dolgoknak sajnos nem igy megy.
_t0Mi_: Pontosan, ventiket be kell lőni hogy feleslegesen ne zúgjanak és használni.

-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Baryka007
üzenetére
4770K-nak mekkora volt a hőátadó felülete? Segitek, 177mm² egeszen pontosan. Jelenleg amit használsz procit annak 74mm².
Remelem innentől egy alap matekkal megoldod végre miert ennyi a homerseklet és ez miért üzemi mert 4726-odjára irom le.. Ugyanakkor ne adj neki ennyi feszt, 1,325V körüli maximumot javaslok maximum...
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
BerserkGuts
üzenetére
Ugy latom akkor van 2 oldal az internyeten ami "megfelelően" választott jatekokat a teszthez.
Nézd meg ott ahol nem cherry pick volt intelnek és normalisabb memóriával teszteltek, nem 3200-as DDR4-gyel. 
-
-
wwenigma
Jómunkásember
Gyurinak is rohadtul igaza van mert vagy megveszed boltban, berakod és működik, vagy veszel valamit amit utána brennolsz és működik jobban.
Az emberek nagy részének igenis az kell hogy megveszi és brennolas nélkül működni fog. Tehát ismételten, ne azért legyen már támadva mert egy tök alap hozzáállást preferált. Le lehet írni hogy ez meg ez így megy így brennolhato DE mellette oda kell tenni hogy ez rizikós és ráadásul pl alaplapok memória alrendszerének vezetekelesetol is függ hogy hogy fog viselkedni.
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-8700 6-Core 3.2GHz LGA1151 Processzor!
- Intel Core i7-10700 8-Core 2.9GHz LGA1200 (16M Cache, up to 4.80 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, 4.6GHz) AM4 Processzor
- Újszerű Acer Aspire A515 - 15.6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB SSD - Win11
- Nyugdíjazott laptopok :) Ingyen Foxpost!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Barátságos. Bennem van egy "kell egy ilyen" érzés, azt nem tudom hogy minek de jo lenne.