- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Milyen okostelefont vegyek?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Magisk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz
worxland #26771 üzenetére
Igen, azert nem is szandekoztam valtani. A PCI-E4.0 -val nyert sebesseg Windows kornyezetben nem adna semmi pluszt, masolni meg nem nagyon masolgatok ezekrol, mert rendszernek, alkalmazasoknak, jatekoknak van hasznalva.
Albigator: Odaverest nem varok, de azt igen, hogy felernek az Intel szintjere. Onnantol meg mar nem kerdes, melyiket kell venni, tok mind1, mire hasznalod majd a geped.
-
-
Pkc83
őstag
válasz
worxland #26615 üzenetére
Ez nem igaz.
Itt egy részlet Wombath cikkéből:
"Mindez persze nem újdonság, és nem az AMD az egyetlen, aki ilyen „gyári válogatású” CPU-családdal rukkol elő. Esetünkben ráadásul még nem is nagyon erőlteti meg magát, hiszen a 3600XT, 3800XT és 3900XT olyan órajeleket kapott, melyeket a piacon lévő 3600X, 3800X és 3900X nagy valószínűséggel és megfelelő körülmények között amúgy is tudott eddig. Ez a megfelelő körülmény lehet például egy nagy teljesítményű hűtés – és láss csodát: az új processzorok közül egyedül a 3600XT érkezik saját hűtővel, a másik kettőhöz viszont egy legalább 280 mm-es radiátorral rendelkező kompakt vízhűtést ajánl az AMD, ami azért arra utal, hogy az emelt órajelek garantálásával kicsit borotvaélen táncol a cég."
-
válasz
worxland #24123 üzenetére
nekem a hutesem dragabb, mint sok ember konfigja... Gondolod azert, hogy nem is 3600ra van keszitve...
Ez elvinne egy 32magos tr4et sli-s rendszerrel...Vizhutesnel fontos, hogy nem szabad maxon jaratni a pumpat... Forditott profil kell hozza, vagy manualisan lefixalni...
Ha tul gyorsan keringeted a vizet, nem tudja felvenni es leadni a hot normalisan...
[link] -
Puma K
nagyúr
válasz
worxland #24123 üzenetére
Mindent mindig úgy veszek, hogy tudom előreláthatólag mi az igényem és mire van/lesz szükségem.
A hűtésnél tudtam, hogy hűs procit akarok terhelés közben a lehető leghalkabban. Ez maximálisan teljesült.
Ennek megfelelően vettem 850W-os platina tápot hogy ne okozzon gondot egy akár 250W-ot fogyasztó CPU és egy akár 360W-ot fogyasztó VGA (korábbi 1080 Ti) + a sallangok (ventilátorok, szivattyú stb) hogy még terheléskor mikor be-be rántanak az alkatrészek az átlagtól nagyobb kakaót, akkor ne fagyjon ki a gép vagy induljon újra és a táp se legyen üveghangon járatva.
-
Puma K
nagyúr
válasz
worxland #24116 üzenetére
Egy ideje nem követem az AIO-k világát érthető módon, de az ami neked van eléggé belépő kategóriás AIO-nak tűnik a számomra a képek alapján. Így semmi meglepő nincs abban, hogy egy 16mag/32szálas procit nem tud kellően hűteni adott feltételek mellett.
Arra a procira nem is tennék ilyen játékvizet.
Nem is egy ilyen kaliberű CPU-ra való az a hűtés... kb most azt csináltad mintha lenne egy Porschéd és te a Tecsóban vásárolható (ott nem is kapnál rá gumit lol) méretben megfelelő de amúgy alkalmatlan gumit tennél rá.
A ventilátorok cseréje megint csak elkerülhetetlen már a játék vízhűtésnél is. Mert most vagy a fillérb@szás megy vagy rendesen hűtjük amit kell és szüksége van rá.
Ilyenkor mondják azt hogy akinek telik majomra annak teljen banánra is
Ha nincs meg a megfelelő ventilátor és így a szükséges statikus nyomás ami áttolja a hűs levegőt a felmelegedett hőátadó lamellákon keresztül akkor ott eszi meg a fene az egész vizes történetet... enélkül nincs értelme az egésznek.
A korábbi Arctic Freezer 240-hez 4db 120-as ventilátort adtak... annyit is értek.
Kapásból cseréltem a 4 gyári ventijét 2db be quiet! Silent Wings 3 120mm PWM-re és máris halkabb lett a szett meg hűvösebb is... mivel az említett be quiet! ventilátorok teljesen más ligában játszottak mint a vízhűtésre egy forintot nem érő AIO-hoz adott ventilátorok tömkelege...
Nem csak a Noctua létezik a világon ha felső kategóriás ventilátorról van szó. Éppen ezért választottam a jobb zaj-teljesítmény mutatóval rendelkező de kevésbé ismert Német gyártótól származó Noiseblocker NB-eLoop B14-PS Black ventilátorokat. Direkt radiátorra, de ezek még ház szellőztetésre vagy bordára sem utolsók.
A madzag téma meg nem különösebben foglalkoztat mivel a kábelek elrendezése számomra nem okoz gondot.
Most az hogy egy időben rákapott minden gyártó minden sz@rra RGB-t tenni és ehhez kábelek lógnak extrában az adott kütyün... arra azt tudom mondani, hogy ez van.
Én is bekötöttem a szivattyú+tartály kombó RGB-jét, de nálam semmi nem világít a gépházban, mert nincs rá igényem. Magamtól az eltelt ~1 év alatt 3x kapcsoltam be. Mások kérésére meg 5x
Pedig tud RGB-t a monitorom hátuljában lévő körben elhelyezett világítás is, de ki van kapcsolva. A billentyűzetem is tud mindenféle effektet meg színt, de csak fixen zölden világít.
A mostani vízhűtést tavaly júniusban raktam össze direkt úgy hogy ne legyen semmiféle gondom hőmérséklet szempontjából a majd esetlegesen alá kerülő AMD 3700X/
3800X/3900X vagy a majd esetlegesen alá kerülő Intel i9 9900K esetén.Aztán eljött a szeptember és éreztem, hogy az akkor már 4 éve szolgáló 4790K-t ideje lecserélni amíg ér is valamit és még működik az alatta lévő Asus Maximus lap.
Ha az ember hosszú távra tervez az asztali gépek világában, akkor érdemes rákészülni az igényeket kiszolgáló és megfelelő kialakítású számítógépházzal, kellő erőt leadni képes és minőségi táppal na meg persze jobb fajta ventilátorokkal.
Amik amúgy is mindig kellenek és csak egyszer kell megvenni és akár simán 10-15 évig is kiszolgálják az embert vagy még tovább. Maximum igényelnek egy kis karbantartást és úgy fognak működni továbbra is mintha újak lennének.
-
bviktor93
tag
válasz
worxland #23609 üzenetére
Köszi.
Sorry nem olvastam vissza.
Érdemes valamit állítani BIOS-ba hogy lejebb menjen ez az IDLE hőmérséklet? Feszültségeket lejjebb tornászni? Vagy jól van ez így minden alapon? OC-t egyenlőre nem akarok, talán majd később... addig még jópár dolognak utána kell nézni.
Bocs a hülye kérdésért, jópár éve nem építettem PC-t, ez az első AMD buildem. -
válasz
worxland #23571 üzenetére
nem tudom mennyi ventid van, de nalam kikapcsolva a chipset ventit elmaszott a harom m.2 ssd es az chipset homerseklete... Silent modban nalam 3000et forgott, de az mar hallatszodott, zavaroan... Bar nekem a gep teljesen kussban van, igy ha valaki 1000en forgo 12cmes ventiket hasznal, ott lehet tenyleg nem zavaro... Nalam mar az 500 is sok
-
ricsip
addikt
válasz
worxland #17258 üzenetére
"Improving DRAM, USB devices compatibility.
Improving system reliability."A microsoft már vagy 8-9 éve nyomja ezt a fajta fosadék release notes-beli mellépofázást. 2008-10 közötti release notes-ok teljesen részletesen taglalták a technikai hátterét 1-1 bug-nak vagy crash-nek. Így 2 perc alatt elő tudtad állítani a reprodukáláshoz szükséges állapotot, és pillanatok alatt kiderült h. te is ezt szoptad be egy exchange vagy sql szerveren, vagy épp más miatt crash-el a szarjuk.
Ma meg mi van az update relese notes-okban? "Improve stability, performace, reliability and security". Oszt rohadj meg, nem kötik az orrodra a fagyogatós lelassulós szar surface-det ezt most javítja v. sem?
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
worxland #17133 üzenetére
ha igaz az adatlapod, akkor neked Giga lap van, azt nemtom hogy viselkedik, de kollega MSI Maxrol kerdezett, az elindul proci nelkul, aztan szepen vilagit a cpu hibajelzo led. Mint fentebb emlitette valaki, ezzel a lappal lehet biost frissiteni is proci nelkul, bar azt a szolgaltatast meg sosem probaltam.
-
Chaser
legenda
válasz
worxland #16086 üzenetére
( :
laci12234
nem neked való a tuning én is azt mondom, default és használd
amit te szeretnél az all core tuning, cpu-nak is illik benne partnernek lenni, 1,3v fölé semmiképp nem mennék úgy
ha nagyon jó a hűtés és a vrm, és tdp limit ki van tolva játékok alatt is boostolhat 4,2-re defaulton
az meg nem teljesen mindegy, hogy 4175 vagy 4200? kimutathatatlan különbség -
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
válasz
worxland #16075 üzenetére
nem az a lényeg
változik-e a min/max fps, 0,1 és 1% low érték, mert ez játéktól függően változhat negatív/pozitív irányba is, saját mérést még nem csináltam, yt-on van sok videó róla
valószínűleg az lehet a háttérben, hogy a túl sok maggal nem tud mit kezdeni az adott játék, és pl előnyben részesíti az smt-t a valós fizikai magnál, az pedig nyilván nem produkál olyan teljesítményt mint afizikai mag
még mindig nem tökéletes nálam az ab osd-vel, de majd mérek én is párat -
-
tomsolo
addikt
válasz
worxland #15602 üzenetére
jaj b+
ki mondott ilyet? Mindössze arra voltam kiváncsi kinél milyen a coldboot - mégha ez nem is lett leírva, de aki nem teljesen retardált az 2 sec alatt felfogta mi a célja a kérdésnek. Erre jöttök itt az alvó módokkal meg fiszem faszomokkal.
Menjetek boltba inkább sorba állni.
-
fudi2002
nagyúr
válasz
worxland #13346 üzenetére
Tűzfal sincs, erre van 24/7 szerver, illetve nem csak erre. Sőt, ha találok rá normális proxy vírusírtót, akkor a klienseken az se lesz...
(#13348) DeathAdder
Próba:
Open regedit and delete the directory-X represents whatever number(could be v13/v14).After deleted then Ryzen Master will start without reinstall.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Services\AMDRyzenMasterDriverV1X -
tusi_
addikt
válasz
worxland #12420 üzenetére
Akkor leirom neked megegyszer, hatha 2. jara sikerul megertened.
A processzorom, kb 35 es 65 kozott ugral(t). Rgo, hiaba allitok be az atish altal is ajanlott profilt, mar belenyalt a 65 fokba es BEPORGETI A VENTIT. Esetleg lehetne 70 fokra allitani, de az meg -szvsz- mar tul magas, hogy ott kezdjen dolgozni, regen nemtudja azt a boostot, amit tudna huvosebben. Irtam, hogy idegesit az allando felporges. Eddig tudsz kovetni?Ezert linearisra allitottam, hogy folyamatosan emelje es akkor talan nem eri el a 65-t windowsban, mert mar korabban magasabb ventit kap az arcaba. De igy meg "hangos". Nem ugy mint egy olcsobb huto, de NEKEM zavaro a hangja. Ha jatszom, leszarom, mert fulessel tolom. De ha csak netezek, vagy akarmi, akkor zavar!
Viszont, megvan a megoldas. Beallitottam azt amit egy youtube videoban lattam es azota emesztheto lett a homerseklet es a zaj is, es lemegy idleben 1 volt ala a fesz is.Hofok kb folyamatosan 50 fok, de ezt pont leszarom, csak ne ingadozzon. Powerpackage most eloszor 16W a 25 helyett.
A windows szombati, 1909, chipset a legutolso az AMD oldalarol, csakugy mint a BIOS, ami viszont szerintem BETA.
Masik problemam is megoldodott, stuttering az ACC alatt. Nem a processzor volt gyenge, vagy a VGA, hanem a qrva freesyncet nem szereti ez az egyetlen jatek. Mind1ik masik megy rendesen villogas es stutter nelkul freesyncen, csak ez nem.
Mivel 2x kifagyott a jatek, mert ki be kapcsoltam a monitoron a fresyncet, hogy talaljak meg egymast, ezert vmi megserult a jatekban vagy mittomen. Semmilyen beallitas mellett nem ment 55 fps fole a game, VGA Load 35-40%. Kikapcsoltam a freesyncet es folyamatos a kep, meg a rajtnal is 85 FPS korul vagyok 0,1 Lowban is, ami eddig elkepzelhetetlen volt.
Venti profil most 65 fokig kb 40%, onnantol full, de el sem eri a 65-t, se idleben se a jatek alatt.
Szoval orombodotta. -
surgyi
senior tag
válasz
worxland #11409 üzenetére
Ahha! Csak nagyon meglepődtem, mondhatni megijedtem, hogy milyen nagy fesz kell neki, s emiatt mennyire melegszik. A kis 2600 olyan alacsony hőfokokon járt, 28 terheletlenül, 40 fok fölött picivel játékok alatt. Akkor ennek 70-75 fokig terhelés alatt nem gáz a hőfok?
Egyébként a VID értékre le lehetne vinni a a CPU feszt? Mert auto-n kicsivel fölötte van. -
Pro!Petya
addikt
válasz
worxland #10836 üzenetére
wow , nice!
(és eljött az idő mikor a hwinfot már 4 laposra kell nyitni)
Nem gondolkozol esetleg egy rendes vízen erre a procira? Nem mintha indokolt lenne a jelenlegi hőfokok miatt.... , de gondolom munkára lesz befogva ott meg az aio sztem kevés lesz huzamosabb időn keresztül. Biztos jobban is boostolna és/vagy jobban kitartaná a frekit és így időben azért beljebb lennél főleg ha munkáról van szó..Személyszerint egy ~900 euro-s procira biztos nem egy hurka aio-t raknék. -
ÁdiBá
veterán
válasz
worxland #10147 üzenetére
Itt nem arról beszélek, hogy nem lesz elég erős rendszer, hanem ahogy jönnek majd a konzol portos játékok a PC-re, akkor lesznek ám sirások.
Lásd GTA4 nél nem volt rendszer ami birta mikor megjött PC-re.
Nem beszélve arról, hogy számtalan jó féle játék megse közeliti a PC platformot... marad az online multi, mert abban jobb a PC. -
fudi2002
nagyúr
válasz
worxland #8410 üzenetére
A mostról nem tudok nyilatkozni, kb 10 éve logi g5ön frissítettem firmwaret, onnantól ha lassan bal lefele húztad, picit ricegett a mutató. Tökéletesen használható volt, én csak azért hívtam fel őket hogy tudom visszarakni a régebbi firmet. Erre pár kérdés, és próba után elkérték a címem. Mondom mégis minek. Küldenek egy újat, annyit tegyek mef majd ha megkaptam, hogy a régi egér usb végét vágjam le és ajánlott levéllel küldjem el az európai címükre. 5 nap és jött a futár az új egérrel.
-
válasz
worxland #6631 üzenetére
Ennek mi értelme volt? Most két hónapja ott áll a polcon? Ketyeg a gari is meg, ha véletlen gyári hibás valami vagy nem vagy elégedett valamivel még elállni se tudsz. No offense csak én az ilyet nem értem. Egyébként, ha meg is jelenne szeptember végén, mire itthon is kapható lesz lesz abból november-december szerintem.
-
-FreaK-
veterán
válasz
worxland #5257 üzenetére
Én meg 15-ért vettem a D15-öt (igaz, a lamellák kicsit sérültek, de jelentéktelen helyen), és nem aggódom az alaplap miatt, elbírja..
(#5263) Dragon3000: nyílván ha összehasonlítunk, akkor az új árakat hasonlítjuk össze.
(nem tudom miért néz ez úgy ki, mintha link lenne, csak kimásoltam a hsz számát és íróját) -
Locutus
veterán
válasz
worxland #5255 üzenetére
Azért kell vízszintes alaplap
Így én se aggódok az NH-D15S miatt. Ami 77 euró volt... mutass egy 280-as AIO-t, amit megkapsz ennyiért, mert kb azzal van párban a teljesítménye. Ja és ezen 1db 15centis venti forog 700-1200 közöttSzóval hangja sincs.
Régen nekem is volt 2 AIO-m is, egy Antec meg egy Corsair. Mindkettő megbuborékosodott, egyik mehetett vissza garba, a másik a kukába. Ehhez képest egy nagy léghűtő kategóriákkal megbízhatóbb. -
-FreaK-
veterán
válasz
worxland #5248 üzenetére
Pont ezért hívják játék víznek, mert nem nyújt jobb teljesítményt mint a legjobb léghűtők, viszont drágább náluk, valamint All In One, tehát nem te méretezed, állítod össze, hanem megkapod egyben "mint egy játékot". Ettől még nem rosszak, csak nem éri meg őket megvenni, mert olcsóbban van jobb/ugyan az.
-
Apucy01
őstag
válasz
worxland #5244 üzenetére
Véleményem szerint az épített vízig minden más Vízhütésnek nevezett dolog játék. Szinte az összes compact gyártó ugyan azt a kis pumpát használja ami elégé sokszor beadja a kulcsot vékonyak a radiátorok kicsi a hatásfok egy jó léggel ugyan azt éred el vagy jobbat, nem tudsz folyadékot utána tőlteni hiába zárt redszer párolgás van és ami párolog az egyszer csak elfogy....
-
Puma K
nagyúr
válasz
worxland #5244 üzenetére
Minden AIO játékvíz.
Még ez is annak ellenére, hogy gyors csatlakozós: Alphacool Eisbaer 420Az épített vízhűtés pedig az amit darabokból raksz össze. Pl: EKWB
A blokkok kialakítása, a radiátorok méretei, a csövek belső átmérője és ezeknek a variálhatósága miatt nagyobb hűtési teljesítményt lehet elérni mint egy AIO-val. Az újratölthetőségről nem is beszélve, amit csak korlátozottan támogat elvétve néhány kompakt vízhűtés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest