Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Indiában Philips okostelefonokat is lehet majd választani
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Kapható a strapamobil, aminek kikapcsolása nélkül lehet kicserélni az aksiját
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
FingR86
őstag
válasz
hokuszpk
üzenetére
nekem a b450-es asrock (Fatal1ty B450 Gaming K4) alaplapon tökéletesen működött az offset, annyi hogy csak 2-2 lépésben lehetett állítani + - 50, 100
ami hiányzott az az LLC, na az totál nem volt benne frissebb biosokban. Olvastam valahol hogy korai bios-ban még volt rá lehetőség. -
FingR86
őstag
válasz
Hegyirabló
üzenetére
sztem semmi baj a PBO+offset-el.
elkezded negatív irányba a legkisebb értéktől, és addig lépkedsz fel amíg benchmarkban nem kezd kevesebb pontot dobálni a masina. -
FingR86
őstag
válasz
GIORGIONE76
üzenetére
végül is a CTR is egy allcore nem ? csak nem bukod el az energiatakarékos üzemmódot 25% terhelés alatt. Vagy rosszul gondolom ?
-
FingR86
őstag
válasz
GIORGIONE76
üzenetére
CTR-t direkt maradt ki ?
-
FingR86
őstag
válasz
belaazallat
üzenetére
ezt esetleg javíthatják bios frissítés formájában ?
pl lehet h egy régebbi bios-al nem csinálta meg
de egy újabbal meg már tudja -
FingR86
őstag
válasz
atillaahun
üzenetére
minden alapra gondoltam, és ha jól emlékszek volt itt korábban egy tag MPowerPH és neki toma lappal soha nem állt alaphelyzetre és ment a sírás rívás
, hogy csak clr cmos volt opció.[link]
28833-tól kezdj olvasgatni -
FingR86
őstag
válasz
atillaahun
üzenetére
ez nem lap függő ? van amelyik pár sikertelen indítás után alaphelyzetbe rakja magát, van amelyik meg nem.
-
FingR86
őstag
válasz
redingitell
üzenetére
milyen felbontáson játszol ? 4k alatt biztosan hozna minden felbontáson plusz FPS-eket. Főleg 1080p-n lenne szembetűnő.
-
FingR86
őstag
válasz
IntelKiller7
üzenetére
és mióta van ez a jelenség ? azért az az eltűnedező HDD elég komoly
én egy sata kábel cserét már próbáltam volna. aztán meg tápegységre ugranék tovább.
de ha még garos meg minden akkor tényleg nem érdemes egy percet sem foglalkozni vele. -
FingR86
őstag
-
FingR86
őstag
válasz
gordonfreemN
üzenetére
szóval ha lapolni akarsz, akkor vinni kell a procit is, nem csak a hűtőt
vagy veszel egy ilyen nagy múltra tekintő világhírő hűtőt
-
FingR86
őstag
válasz
gordonfreemN
üzenetére
hát végül is apám mindig azt mondta, a többől lehet elvenni, de ha kevesebb akkor cumi
úgyis kinyomja a felesleget
-
FingR86
őstag
válasz
gordonfreemN
üzenetére
RP's Lair egyik silentiumPC-s hűtőjénél mintha azt mondta volna, hogy az amd-nél maga az ihs sem sík. És hogy azt a hűtőt direkt olyanra alakították ki. Ha ez igaz, akkor a síkolással sem igazán érsz el sikert.
-
FingR86
őstag
válasz
Nuada herceg
üzenetére
a PBO-t bekapcsolni csak 1 kattintás.
az offset hozzá meg még kettő.
bekapcsolod h - offset és értéknek meg nyomsz egy num+ és teszteled a legelső értékkel. Amíg nem esik a CB pontod, addig egyre nagyobb értéket offset-elsz el belőle. Szóval nyomsz még egy num+. Ha érezhetően esett a pontszám, akkor vissza az előző értékre. num- -
FingR86
őstag
most lettem figyelmes rá, hogy mióta kicseréltem a lapot szinte teljesen eltűnt a VGA coil whine. Én eddig abban a hitben voltam hogy ez a vga és a táp rossz párosításának tudható be. Vagy csak simán maga a kártya ilyen. De ezek szerint a lap is rengeteget közrejátszik.
-
FingR86
őstag
tudom, hogy nem teljesen ide tartozik.
de játszik itt közületek bárki is 5.1-es hangrendszeren ?
adott a tomahawk lap meg egy z906 optikával összekötve.
a filmek lejátszása DD vagy DTS-ben az megoldott MPC-HC-ban.
de hogy kell a játékokat is 5.1-re bírni ? Olvasgattam már utána többször is, hogy elvileg kell valami patch-elt realtek audio driver amiben utána megjelenik a dolby digital fül.
ti hogy csináljátok, ha csináljátok ? -
FingR86
őstag
Mit és hogyan kellene beállítani ebben az RC5-ös CTR-ben hogy idle meg jobban vissza essen a fesz és az órajel? Láttam itt fentebb olyan beállítást / képet ahol a fesz 1V alá esett és kb 2000mhz körüli órajel. Mint itt is. [link]
A p2- nel kell nagyobb számot írni a cpu usage min%-hoz?
Mert nekem most alap esetben 4.2n van ha terhelés 50 felé megy akkor 4350. Ez a 2 állapot van. -
FingR86
őstag
válasz
GIORGIONE76
üzenetére
-
FingR86
őstag
tune módban 4400Mhz - 1250mV-nál restartolt a gép kb a 3. tesztkörben.
a program újbóli indulásakor ezt mutatta. [kép]de ha jól sejtem ugye ezen a feszültségen és frekvencián a gyengébbik CCX hasalt el ?
Tehát a
ccx1 4400mhz 1250mV
ccx2 4350mhz 1250mVez így jó lehet ?
-
FingR86
őstag
Na már mielőtt írtatok elkezdtem magamtól a tunet.
4350rol indított 1250mV-al.
Irkal cpu vdroop-ot. A legnagyobb eddig 0.4%Itt 4 teszt van minden feszültség értékhez.
De nem a freki változik hanem folyamatosan veszi le a feszültséget.Végül is ez működik úgy ahogy én gondoltam hogy működni kellene a megadott értékekkel.

Igazságot mondtál. Most pár kor fesz csökkentés után emelt a frekvencián.
-
FingR86
őstag
egy kis segítséget kérnék.
tomahawk és CTR dologban.
sikerült beállítanom a bios-ban LLC3-al, hogy ugyan azokat a feszültség értékeket mutassa szinkronban a hw info "cpu core voltage (SVI12 TFN) sora és a CTR "Diagnostic VID" része.le is futott a diagnosztika.
innen mi a teendőm ?
a megadott órajeleket és hozzájuk tartozó feszültség értékeket vigyem fel manuálisan a PROFILES fülön ? -
FingR86
őstag
válasz
Chaser
üzenetére
erőt vettem magamon...
tiszta win telepítéssel kezdtem
5 órától most lettem kész mindennel
a BIOS-ba még kb bele nézni sem volt időm, csak amit belőtt magának + XMP
holnap ha lesz kis időm szétnézek benne, mert azt láttam hogy elég sokrétű meg bonyolultabb kicsit mint a fapados asrock volt
-
FingR86
őstag
megérkezett a Toma lapocska...
szerintetek mennyire lenne ördögtől való dolog, ha az SSD-t csak simán átraknám ebbe a lapba és úgy próbálnám meg, betölt e a windows ? Nincs kedvem telepíteni most
erről jönnék: ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4 -
FingR86
őstag
na én is beújítottam egy B550 tomahawk lapot, ha minden igaz holnap érkezik.
úgyanúgy a 3700X lesz benne meg crucial ballistix red. Remélem minden frankó lesz vele. Kedvem támadt CTR-t kipróbálgatni, de a mostani lapom nem volt hozzá igazán megfelelő. Majd jövök tippekért, tanácsokért.bios verzió melyik a legjobb/ajánlottabb ??
-
FingR86
őstag
megjelent az MX-5, lehet kenegetni

Megjelent az Arctic babakék hővezető pasztája, az MX-5
Arctic MX-5 hővezető paszta 4g (2021) -
FingR86
őstag
Asrock B450 Smart Access Memory
[link] -
-
FingR86
őstag
válasz
BerserkGuts
üzenetére
hallod épp ezen vagyok kiakadva. mocskos mód durva assziszt van konzolos részről.
kajak elegem lett és kipróbáltam a cold wart, hogy rádugtam a gépre a kontrollert.
mondanom sem kell mekkora béna vagyok vele életemben nem játszottam karral fps-t, csak NFS és társai. hát hallod elkezdek lőni az embertől fél méterre és kajak ráhúzza a célkeresztet mocskos módon.
a másik amit tapasztaltam. meglepődve. eskü hogy nem csak bebeszélem magamnak.
de amikor allcore OC van, egyszerűen mindenki lealáz, folyamat utolsó vagyok.
átváltok PBO-ra és megtáltosodok, 2-3. helyezétől nincs rosszabb. ILYEN VAN ?
-
FingR86
őstag
miért van az hogy akármit állítok be CTR-ben reference frequency-hez, a diagnostic mindig 4050 Mhz-en kezd el futni
-
FingR86
őstag
válasz
jokeph
üzenetére
[A 300-as alaplapokban is működik a Zen 3?]
lehet még a régebbi lap tulajoknak is "szerencséje" lesz végül -
FingR86
őstag
válasz
GIORGIONE76
üzenetére
köszi, és neked is Mumee.
meg is van a délutáni olvasni való -
FingR86
őstag
lehetne egy olyan kérésem, hogy ezeket a legfontosabb, szinte napi szinten használt, emlegetett rövidítéseket leírná valaki egy helyre mi mit jelent ? mire van kitalálva.
főleg azokra gondolok amik zen timings-ben vannak. vddp, vddg, GDM meg a többi is jöhetne sorban kinek mi jut eszébe és fontosnak tartja. -
FingR86
őstag
válasz
Evil111
üzenetére
írták már itt korábban, attól hogy fix feszen mész az idle fogyasztás is csak kevéssel magasabb. 1.3-tól nem nagyon érdemesebb fentebb menni, sztem menj lentebb órajelekben.
Egyébként meg prime-ot pont letojom. Hetek óta stabilan működik a gépem, napi szinten használok premier pro-t, játszok órákon keresztül meg böngészek naphosszakat és semmi anomália. Egy elég gagyi hűtővel is nagyon jó hőmérsékletekkel. Prime indítás meg szinte instant restart ...
szóval akinek arra van ideje hogy órákat elqrjon az életéből primeozással, az meg is érdemli 
-
FingR86
őstag
akkor a megoldás az olcsó nyanya chipse loki, ami garantáltan megy 3600-at

-
FingR86
őstag
beton stabil volt, de már másnál teljesít szolgálatot.
most egy giga 2070 sup gaimg oc van. ez sem olyan rossz.
0.968V - 1950Mhz - ezt lőtte be az oc scanner optimálisnak, nekem is megfelel.
memóriákat meg 8000mhz. - micron ennyit tud sajna. Jobb lett volna egy samsung chipes. azok simán 9000 felett mennek. -
FingR86
őstag
nekem asrock lapnál ha rossz beállítás miatt nem bootol a masina.
és elkezd fullon pörögni minden venti akkor én is hiába várom hogy magától 2-3 újraindulgatást követően feléledjen magától a lap.
Régen a z68-as asrock lap simán megoldotta magától.
ennél a b450-es lapnál meg nem megy magától. de ha nyomok egy reset gombot és utána meg 2x lelövöm a power gombbal, akkor utána magától elindul a gép a bios gyári alapértékekkel. érdekes -
FingR86
őstag
-
FingR86
őstag
válasz
GIORGIONE76
üzenetére
-
FingR86
őstag
válasz
GIORGIONE76
üzenetére
sima auto + PBO
-
FingR86
őstag
most erről eszembe jutott egy nagyon régi saját szopórollerem.
volt egy z68 ext 3 gen3 lapom mellé meg egy gainward phantom 560ti.
a vga minden haverom gépében működött
minden haverom vga-ja működött az én lapomban.
de az én lapomban az én vga-m nem.és aztán amikor rájöttünk a "megoldásra" ....

a vga ha benne volt a házban és be is volt csavarozva a helyére, soha nem adott képet.
de amikor ki volt véve a lap az asztalra és a vga csak úgy bele lett lökve de nem teljesen merőlegesen állt a lappal, akkor bejött a kép
onnantól kezdve csak úgy használtam hogy gépház elfektet és kitámasztottam egy kis papírral, hogy feszüljön a slotban a kártya. De mondom, a slotnak semmi baja nem volt, mert 3-4 másik kártya meg működött benne hibátlanul ahogy kell.
-
FingR86
őstag
így sacc/kb azt mondanám neked, hogy 5-10 fps közötti pluszt szerintem kellene kapnod átlagban. Ezt abból kiindulva merem mondani, hogy az előző konfigom egy r5 2600x volt és mellé egy 1070 G1 (folyamatosan 2000mhz felett boostolt). Játékok alatt mindig 99-100%-on volt a kihasználtság. Aztán amikor lecseréltem a cpu-t egy 3700x-re, nekem simán előjött a korábban említett ~5-7 fps pluszba szinte minden játékban. Ebből kiindulva a te kártyád sokkal jobban nincs kihajtva mint az enyém volt, mert procid gyengébb, vga-d meg erősebb. De simán megkockáztatnám a +10fps fölötti értékeket is játéktól függően, főleg ha még a vga-t is belőnéd rendesen OC scanner-el.
-
FingR86
őstag
-
FingR86
őstag
gyerekek, kezd nagyon cudar lenni ez a topik mostanság
egyébként meg szerintem a b550 árban budget, de felszereltségben meg pont nem mondanám annak. szóval mindenkinek lehet igaza

b550 toma pl itt aprón új 52 ropi. az egyáltalán nem mondható drágának, felszereltségben meg mégugyan jó, azért is van itt sokmindenkinek.
-
FingR86
őstag
válasz
GIORGIONE76
üzenetére
akkor ez te voltál?
[link] -
FingR86
őstag
nemsokára érkezik az új memória:
[BL2K8G36C16U4R]jók lesznek hozzá ezek a feszültség értékek szerintetek?
jelenleg ezekkel az értékekkel használom a corsair lpx cl16 3000 @3200 memóriákat. -
-
FingR86
őstag
Erről tud valaki valamit ? Mennyire ajánlott b450+3700x-hez?
BL2K8G36C16U4B
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Autós topik
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Indiában Philips okostelefonokat is lehet majd választani
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Windows 10
- ASUS ROG Ally
- Gyúrósok ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- CORSAIR K100 AIR
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3447, 94% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
, hogy csak clr cmos volt opció.

abban nincs is olyan alkatrész mint egy kártáyn. Mármint ilyen nagyobb dologra gondolok ami egyáltalán adhat ki hangot

jól bezabalva kb elkap a hányinger