- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Yettel topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- iPhone topik
- Megérkezett Európába az Oppo vékony órája
- MIUI / HyperOS topik
- Garmin topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco M8 Pro 5G gyorsteszt
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
Mobilarena
▼▼▼ E-KÖNYV OLVASÓK ▼▼▼
A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott márkák listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!
Utolsó frissítés: 2026. február
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk a számodra legmegfelelőbb e-könyv olvasó kiválasztásában, a hozzászólásod mindenképpen tartalmazza az alábbi kérdésekre a választ:
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző?
■ Mennyi pénzt szánsz rá maximum? (Lehetőleg konkrét összeget írj!)
■ Egyéb speciális kívánság (színes; írható; gombokkal kezelhető; magyar nyelvű szoftver; vízálló, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
deliceN
üzenetére
Ezeket nézegesd meg:
Kindle 11 (2024) - 6"
Kindle Paperwhite 6 (2024) - 7", vízálló
Kobo Clara BW 6", vízálló
Onyx BOOX Go 7 7" supports BOOX InSense Stylus
Pocketbook Verse Pro 6" vízálló
Pocketbook Era 7" fizikai gombok, vízálló -
doc
nagyúr
válasz
deliceN
üzenetére
Lopott ebookot barmelyikre rakhatsz.
A Kindle okoszisztemaja nem 'zart', illetve egy iranyban igen: az Amazonrol megvett ebookok jellemzoen nem olvashatoak 'trukkozes' nelkul mas olvason, de Kindle-n olvashatsz mashonnan szarmazo ebookot is.
Nalam regota a Kobo nyero, szerintem ennek van a legkenyelmesebb UI-a, de lapozni, olvasni barmelyiken lehet

-
deliceN
tag
válasz
Cs1csó
üzenetére
- kb. 100.000ig maximum
- igen olvasnék
- elég lehet csak könyveknek
- roppant érdekes kérdés, tételezzük fel hogy nem látom szükségességét, majdnem minden lassan érintőképernyős de kipróbálnám amennyiben van olyan ahol ez elérhető
A Kobo és Onyx szimpatikus, biztos vannak előnyei ezeknek, esetleg közbeszerezhető helyekről való letöltéssekkel kapcsolatban
-
Cs1csó
titán
válasz
deliceN
üzenetére
Akkor:
- mennyit tudsz részánni?
- olvasnál sötétben?
- 6" elég?
- kell fizikai gomb (van olvasó, ahol nincs.)Kiindulásnak ezek. Továbbra is Kobo, Kindle, Onyx, PocketBook
Az Onyx androidos ezért több mindenre képes
A Kobo kiváló szoftvertámogatás (több év) minőségi, összeszerelés
A Kindle előnye/hátránya az ökoszisztéma, zárt, de minőségi.
A Paperwhite pl. 7%-os és ha jól tudom az egyik legfrissebb kijzős.A Pocketbook jó, és főleg árban tud a többi alá ígérni.
-
válasz
TrishtanAG
üzenetére
-
deliceN
tag
válasz
Cs1csó
üzenetére
Igen tudom, csak benne vagyok az ökoszisztémában így az lenne kézenfekvő

@TrishtanAG: Köszi, megnézem!
De akkor inkább tabletre szavaztok, ezen felhasználási területre mint sem e-bookra ha jól sejtem
Körbejárom aztán majd döntök, de köszönöm. Talán a könyveket is egyszerűbb nagyobb képernyőn olvasni, csak nyilván az e-book kisebb helyet foglalt volna a mindennapokban. -
Cs1csó
titán
-
deliceN
tag
Sziasztok!
Gondolkozom egy e-könyv olvasó vásárlásán. Olvasgattam a topic-t de elbizonytalanodtam hogy milyet is kellene beszereznem
Mostanában rákaptam az mangákra, a sima könyvek mellett, de nemtudom hogy az Amazon irányba induljak el vagy a könyebben testreszabható Android vonalat képviseljem. Az ár is fő szempont, tudnék spórolni mind a papírral mind a költségeken egy e-könyv olvasóval , illetve sokkal kényelmesebb is lenne a mindennapokban 
Két jelölt eddig az Amazon Kindle Paperwhite (2024) / Kobo Clara BW vagy Colour, mit gondoltok róluk, illetve ha ajánlanátok mást azt is meghallgatom

Köszi!
-
doc
nagyúr
válasz
TrishtanAG
üzenetére

nekem az iPad 10"-os, biztos nem akarnek azon regenyt olvasni, de kinek mi
En szeretem hogy a Kobo Clara pont befer a kabat belso zsebebe, kenyelmes, jol olvashato 
-
TrishtanAG
senior tag
válasz
Arolotifar
üzenetére
-
válasz
Arolotifar
üzenetére
Kifejezetten huncut
-
-
Bukta
Nem az Xteink oldalt néztem
(Aliexpress: az X4 nekem 20k HUF volt anno (most is annyiért vagy kevesebbért van), X3-at tegnap 40k körül láttam - most éppen van 32k-34k körül is)
Mindenesetre jóval drágábbnak látom
De ez már naaaaagyon pirinyó, nem? Már az X4 is vicces (egyébként számomra meglepő módon, még mindig használom), de eeeeez. Jaaaj. -
-
-
Dr.NX
Topikgazda
Sziasztok, összedobtam egy frissített topik összefoglalót.
Ha van valami észrevétel, javaslat; bármi hasznos amit szívesen látnátok még benne, írjatok! -
Helios
tag
Én múltkor a Google Books-on találtam meg egy olyan rövidebb könyvet, ami egy ideje már rajta volt a beszerzési listámon, de sehol se volt megtalálható. Ráadásul ingyen volt és le is lehetett tölteni DRM mentes formában is (de ez talán elég ritka ott). Az is megérhet egy kört.
-
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Itt a téma összefoglalóban elég jól össze lettek gyűjtve az ekönyv beszerzési lehetőségek, a dibook mellett az ekönyv.hu és a Book&Walk a két másik nagy, csak ekönyv árusítással foglalkozó oldal.
-
-
No.01
addikt
Jogos, a Librit meg sem kellett volna emlitenem
Egyebkent van olyan "gyujto" oldal ahol a friss konyvek ebook formaban is elerhetoek?
...mert a masik aggodalmam, h azert kulon helyekre regisztralni mert adogg konyv csak onnan toltheto le az pont szembe menne azzal, h legalabb digitalis es nem kell kulonbozo uzletekbe elmenni...
**ez a 563951225dibooks hasonlonak tunik. Ez lenne a legnagyobb ilyen "konyvtar"? (ha a magyar nyel az elsodleges)Egyebkent dierekt nem befolyasoltam senkit, de a Kobo fele hajlanek leginkabb... de nyitott vagyok barmire.
Meg van 1 hetem kiturni a legjobbat... -
Doris
kezdő
A dibookos küldés kindlere működik pocketbook olvasóval is , ott még csak engedélyezni se kell semmit hozzá, az olvsaónak magyar a menüje is , ha ez számit valamit ( nekem fontos volt, így Pocketbookom van )
-
Nekem egy lassan 4 éves Onyx Boox-om van. Online vásárlás nem kell másolgatnom semmit, vagy az e-mailből vagy böngészőből letöltöm a könyvet és olvasom. Mivel sok formátumot ismer, nem kell konvertálni sem. Páromnak egy Boox Go 7-et vettem januárban, nagyon elégedett vele. Pláne, hogy nem egy technikai zseni

-
doc
nagyúr
en magyar nyelvu konyvet csak a dibook.hu -rol veszek, ott van "kuldes Kindle-re" gomb, de ehhez elotte be kell allitani, de ezt eleg egyszer megcsinalni. Libribol eleve, elvbol nem veszek SEMMIT, Liratol talan egyszer vettem ebookot, mar nem tudom ott hogy mukodik
Ha nincs szamitogep, akkor valoszinuleg csak a Kindle es az emailes kuldes marad (foleg hogy ezt akar te is meg tudod csinalni messzirol pl). -
No.01
addikt
Koszonom a gyors valaszt! Pont hasonlo tapasztalatokat keresek

Nekem meg e-book nem volt a kezemben

...sot annak sem akinek szanom... Igy a mukodes egyszerusege is szamit.Ha vesz egy konyvet a nagy helyekrol (Lira, Libri...) akkor az atmasolas folyamata valtozik?
Illetve ha nincs dedikalt PC-je/laptopja akkor mi a legegyszerubb menete az atmasolasnak? -
doc
nagyúr
Hat ez szinte az osszes olvasora igaz
konyveket atmasolni kb ugyanugy tudsz mindre (illetve a kindle-nel van meg emailes kuldes, de szerintem az annak aki nem kimondottan techie, inkabb bonyolitas), es szinte mindben van vilagitas.En nemreg vettem anyunak az ezereves, gombnyomkodos Kindle helyett egy uj Paperwhite-ot, haaaat a kezelofelulet szerintem baromira tul van bonyolitva, olyan mintha egy smartphone app futna rajta, ennel pl. a Kobo szerintem sokkal baratsagosabb, sokkal kezelhetobb.
-
No.01
addikt
Sziasztok,
Atolvastam mindent, itt es mashol is. Kis tulzassal penz nem szamit alapon keresem a legjobb e-konyv olvasot.
2, de annal fontosabb kitetelem lenne csak:
1) akinek veszem 95%-ban magyar konyveket olvas... es fogalmazzunk ugy, h a technika nem feltetelenul a leghobb baratja. Igy fontos lenne az is, h konnyen tudja a konyveket letolteni/atmasolni.
2) sotetben is hasznalna igy egy vilagitos verziot keresnek.Kis tulzassal ahany teszt annyi velemeny (sajna onnan, h a magyar forrast bedobom a kepletbe a tesztek meginkabb szettartanak)
Ezert is orulnek par valos tapasztalatnak mert ami meg feltunnt, h a tesztelok sokszor csak "tesztelnek" de nem ugy, mintha maguknak kellene, h valasszanak.Elore is koszonom!
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
hockeyapu
üzenetére
Kérdezd meg azt, aki állítja hogy létezik.
Githubon 2.4.1 az utolsó. -
hockeyapu
senior tag
Keresem az Ebook translator legújabb verzióját a v2.6.5-t , állítólag létezik, de nem találom .
A calibreben szeretném lecserélni a v2.4.1-es bővítményt .
Valaki esetleg ? -
csibe1
veterán
válasz
hockeyapu
üzenetére
"Egyébként arról a készülékről Én sem sokat tudok, csak a márkával találkoztam sokszor. Szimplán betettem alternatívaként ."
Elég vacak alternatíva, mert ahogy írtad nem tudsz róla semmit, nem is használtad.
Azt mondjuk nem tudom miért lenne alternatíva, rendes garancia nélkül?

-
Cs1csó
titán
válasz
hockeyapu
üzenetére
Az android sokszor optimaizálatlan hiszen nem az adott hardverre - olvasó - írják.Az android hardverigénye nagyobb, erősebb hardver többet fogyaszt jellemzően.
Az akkuja meg nincs 1500mAh-es mint a PB Verse-nek vagy a PB Verse Pro-nak.
de a legnagyobb baj az ára, hogy hiába rendeli az ember külföldről nincs valódi árelőny, egy Android-os olvasó drágább mint egy sima (lásd az Onyx olvasóit) csak ugye ez az olvasó NEM Onyx, nem az a sokak által ismert bejáratott márka....
-
hockeyapu
senior tag
válasz
Cs1csó
üzenetére
Megint ott vagyunk, hogy az Androidos eszköz ördögtől való !
Mire gondolsz, nevesítsd,szokásos (az extrém gyors akku merülés
ne csak általánosságban szóld le az androidos készülékeket !
6 éve használom és egyáltalán nem merül gyorsabban !
Egyébként arról a készülékről Én sem sokat tudok, csak a márkával találkoztam sokszor. Szimplán betettem alternatívaként . -
Cs1csó
titán
válasz
hockeyapu
üzenetére
+1 jan herz
A legnagyobb gond a szokásos (az extrém gyors akku merülés mellett ami gondolom a rossz szoftver + android + nagyobb fogyasztású hardver + lehet kicsi akku ami 1300mAh-es ami egy android-os olvasónál kevés)
Teljesen ismeretlen, szinte semmit sem lehet tudni a szoftverezettségről mondjuk ha felmegy rá a Koreader akkor már gond nincs.ÉS AZ ÁRA! Ennyiért magyar garanciával kapsz PB Verse Lite-ot, és Kindle 2024-et.
Érkezhetne már egy olyan olcsó olvasó ami már alapban úgy készülne, hogy KOREADER az amit rá kell tenni, hogy olvasni lehessen, a rendszere csak egy oprendszer lenne ami futtatja a Koreader-t.
Plusz szerintem jó irány a gombok nélküli változat de úgy, hogy olcsóbb legyen mint a gombos mert azért nem árt ha van mindkettő. -
-
hockeyapu
senior tag
válasz
Peterhappy
üzenetére
Alin ilyet találtam : [Bigme Read 6"] nyilt android 14, 36 fokozatú világítás 32Gb tárhely (bővíthető) usb c
Ez előrelépés ! Ezzel a tudással , ennyiért itt nincs semmi ! -
-
Zsolt7981
tag
válasz
Peterhappy
üzenetére
Van a családban Kindle 2024 és Pocketbook verse is. A Kindle érezhetően gyorsabb minden téren (lapozás,könyv megnyitás, betüméret váltás miatti újratördelés). Szóval ha nem zavar, hogy minden könyvet konvertálni, vagy emailen küldeni kell, akkor én azt javaslom
-
pietrrr
senior tag
válasz
Peterhappy
üzenetére
Ha tényleg olcsón akarod megúszni és nem sürgős, akkor érdemes lehet használpiacon is nézelődni.
-
-
Cs1csó
titán
válasz
Peterhappy
üzenetére
Napok alatt változhatnak az árak, érdemes az utolsó pillanatig nézelődni.
-
válasz
Cs1csó
üzenetére
Szia Cs1csó!
Nagyon sokat segítettél, nagyon szépen köszönöm! Külön köszönöm az összehasonlítást

A Kindle is jó lehet, ha ez a konvertálás náluk ennyire automatikus, az teljesen tökéletes megoldás.Átgondolom. Lehet, hogy csak a születésnapomra lenne esedékes a beszerzés, addig viszont még van pár hónap - hátha addig lesz valami jóféle akció az Amazonon, vagy valahol. Ha mégis jövő héten vennék, akkor vagy a Kindle lesz, vagy a PB Verse.
Még egyszer köszönöm szépen

-
Cs1csó
titán
válasz
Peterhappy
üzenetére
Utánanéztem, hogy a PB Verse Lite, Verse, Verse Pro között mi a különbség, és itt van egy jó összehasonlító táblázat:
érdekes de vannak apróságok amik NAGYON fontosak lehetnek:
- sima Verse-ben 1500mAh-ás akku van a Lite-ban csak 1000-es
- a LITE-ban nincsenek fizikai gombok (engem ez nem zavar én érintéssel lapozok de van akinek ez kardinális probléma, amúgy megjegyzem a gombok mindig plusz hibaforrások)A PRO vízálló, és le tud játszani hangos könyveket, BT kapcsolaton is, de ez itt pont nem látható de az Árukeresős linken olvasható.
Nagyobb a háttértár - ami hangoskönyvek esetén hasznos - a sima Verse az 8GB-os a Pro 16(érdekes, hogy nekem PocketBook Touch Lux 5-öm van de nem szoktam használni a háttérvilágítást, és a gombok nélkül is elvagyok így nekem akár a Verse Lite is megfelelő lenne de az zavar, hogy az akkun is spóroltak, mert ahogy telnek az évek és az akku degradálódik, sűrűbben kell majd tölteni és 1500mAh vs. 1000mAh estén ez 30%-al kisebb akkut jelent, de ha az 1000mAh-ás felől nézzük 50%-al nagyobb akku van a sima Verse-ben vagy a Pro-ban.
A nagyobb baj, hogy a "sima" és a "lite" között elhanyagolható a különbség. Konkrétan 5 ezer forint ennyit megér a nagyobb akku még ha a smart light vagy a gombok engem nem is érdekelnek.
Neked is azt ajánlom, hogy mivel a PRO az jóval drágább mindkettőnél ( Lite-nál közel 20 ezerrel a "sima" verziónál 15 ezerrel)
A "sima" verzió a legjobb választás vagy a Kindle 2024-es verziója. -
Cs1csó
titán
válasz
Peterhappy
üzenetére
Szia, az ár amit belőttél elég karcsú. Közmegegyezés szerint ezek azok a márkák amik közül választani érdemes:
Kobo, Kindle, PocketBook, OnyxA külföldi oldalakat ÉN nem ismerem, az mindig kicsit zavaros víz, hogy szállítanak e ide, van e garancia, olcsó e annyira, hogy ha nincs garancia is megérje, igazi terméket küldenek e stb.
Az ÁRUKERESŐ portál szerint ezek a legolcsóbb olvasók ezek közül érdemes választani ha magyar garanciás eszközt szeretnél kb. 43-49 ezer forint között:
Mivel PocketBook-od volt és ha jól értem szeretted és fontos a többféle formátum támogatása ezért a PocketBook "VERSE" amit érdemes elsőként megnézned, ennek 3 változata van:
- lite 42,7k HUF-tól [link]
- sima 48,6k HUF-tól [link]
- pro 62,2k HUF-tól [link]
Mindhárom az Oázis boltban van a legjobb áron (mint megbízható bolt)Ha jól tudom a Lite-ban nincs "smart" világítás azaz nem lehet "sárgítani" a kijelző fényét, mint a sima verzióban. Tehát a Lite kevésbé ajánlott aki szokta használni a kijelző világítást.
A másik opció az Amazon KINDLE olvasója a 2024-es változata:
42,4k HUF-tól (44,3k HUF az Oázisban közel 2kHUF-al drágább mint a legolcsóbb hely de ez ahogy írtam egy paraszthajszállal megbízhatóbb cég)
Fontos, a Kindle csak a saját formátumát szereti de ha van EPUB könyved azt a Calibre simán átkonvertálja AZW-re de a Kindle szolgáltatása, hogy ha email-en elküldöd az EPUB könyvet az olvasóra az AZW-re konvertálva fog megérkzeni.
-
Sziasztok,
Pocketbook touch lux 3 utodjat keresem.
Tonkrement az usb-a, nem veszi fel a toltest, tizensok ezer forintert cserelnek-javitanak.Nem szannek ra sokat, 30, nagyon max 40k, mert nem hasznalnam tul gyakran.
Annak orulnek, ha a touch lux 3-hoz kepest lenne azert egy nagyobb elorelepes, elsosorban sebesseget illetoen.
Epp annak sebessege miatt nem akarom azt megjavittatni.4GB ram nekem mar eleg, szines se kell (eleg a szurkearnyalatos megjelenes), jatekok sem.
Jo lenne, ha jo par evig jo szolgalatot tenne.
Rengeteg epub konyvem van, de akad par azw3 es mobi is, elony de nem feltetel, ha azokkal is tud mit kezdeni.A TL3 6" meretu, annal kisebbet nem szeretnek, valamivel nagyobb akar lehet is.
Milyen modelleket javasolnatok ar/ertek aranyban?
Uj keszuleket szeretnek, jobb hardverapros vagy kulfoldi elado (akar nivosabb AliE / Allegro) is szoba johet.Van Google playben vasarolt Moon reader plus licenszem - ha ez szamit(hat). Telefonon most is azt hasznalom, ahelyett szeretnek szemkimelobb alternativat.
Elore is koszonom a segitseget!
-
eagleberg
aktív tag
Most vettem egyszerre egy alap Kindle (2024) és egy Xteink X4 e-könyv-olvasót.
Meg tudná valaki magyarázni, miért tűnik az Xteink kijelzője kontrasztosabbnak, és miért sokkal könnyebb rajta olvasni, mint a Kindle-ön?
A kijelzője láthatóan fehérebb, a betűk pedig feketébbek, összességében könyvszerűbbnek hat.
Még háttérvilágítással együtt is jobban olvashatónak érzem az Xteinket, pedig a Kindle-ben van beépített világítás.
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- OLED monitor topic
- Tőzsde és gazdaság
- Energiaital topic
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Eljött a Messenger.com vége
- Milyen alaplapot vegyek?
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- EA Sports WRC '23
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Apple iPad 10th Gen 64Gb, wi-fi + Cellular, ezüst színben
- Apple iPad Pro 12,9 (3. generáció) 64GB Wi-Fi + Cellular használt, karcmentes
- iPad Air 4 64GB Wifi Újszerű/1 hónap gar./Akku 81%/p4757
- 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16G 256GB 1 év garancia
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MinisForum HM80 mini PC - Ryzen 7 4800 / 16GB / 512 GB SSD / Win 11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 3M füldugó 50 pár (100db) eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Körbejárom aztán majd döntök, de köszönöm. Talán a könyveket is egyszerűbb nagyobb képernyőn olvasni, csak nyilván az e-book kisebb helyet foglalt volna a mindennapokban.

(Aliexpress: az X4 nekem 20k HUF volt anno (most is annyiért vagy kevesebbért van), X3-at tegnap 40k körül láttam - most éppen van 32k-34k körül is)