Hirdetés
- CES 2026: Egyik füleden be, a másikon ki
- CES 2026: Nem folyt ki a szemünk a TCL papírképernyőit bámulva
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Helio Core néven újabb kijelző nélküli Amazfit kiegészítő jött
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- iPhone topik
- Garmin topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
-
Mobilarena
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
TrishtanAG
senior tag
-
Regirck
senior tag
Sziasztok!
Akinek Onyx book Go 6 vagy 7 könyvolvasója van, azt megkérhetném szépen, hogy készítene egy kis videót vagy pár képet, hogy hogyan működik benne a translate funkció (szóra és mondatra is). Lehetőleg a gyári olvasóval. Előre is nagyon köszönöm!
(Kerestem videót youtube-on ilyen jellegűt, de nem találtam. Esetleg ha tudtok ilyenről, az is tökéletes.)
Mennyivel érdemesebb a 7-et venni?
Esetleg tudtok olyan boltról, ahol kivan téve és meglehet nyomkodni? Ahogy nézem már kiment a divatból és nem nagyon tartanak ilyet a nagyobb boltok (MediaMarkt, Euronics stb.)
-
Apollyon
Korrektor
válasz
hampidampi
üzenetére
Hmm, ezt nem vettem még észre, de akkor jó tudni.
Az enyémen kikapcsoltam a frissítést egy ideig, de már visszakapcsoltam. Az hogy kicsit ghostol egyáltalán nem izgat, de a betűk veszítenek a kontrasztból, ami már tud zavaró lenni. -
JamesFinn
senior tag
Próbáld meg az oldalfrissítést átállítani 5 oldalonként frissítsen. (Beállítások - személyes beállítások - teljes oldalfrissítés - 5 oldalanként)
Bár a videó alapján olvasás közben 5 oldalanként frissít. Egyébként az e-ink az ilyen. Halványan látszik az előző oldal, nem beégés. -
kasee
aktív tag
Sziasztok,
Most bontottam ki egy Pocketbook Era Silver Dust olvasót.
Tudtok segíteni , hogy ez normális-e?
1. Lapozásnál ha világos üzemmódban van akkor feketére villan, illetve fordítva sötét módnál világosra
2. Bmely program inditasnal, könyvváltásnál is hasonlóképpen ugrál
3. Üres képernyőnél olyan mintha bele
lenne égve az előző oldalak betüi
Utánanéztünk, mielőtt kiválasztottuk, néztem videókat is a működéséről de ilyet sosem láttam.
raktam fel videót megnéznétek? köszi
[link] -
bunnyhu
senior tag
válasz
Dr Bubo
üzenetére
Nekem a cloud rendszeresen sz*rakodik, én vissza is léptem verziót pl. mert a friss verzióval gondjaim voltam a Verse-men. Illetve én egy jó ideig le is állítottam a cloud-ot, mert pl. hiába volt az olvasón a könyv, csak akkor nyitotta meg első olvasáskor, ha felléptem a netre vele. Viszont a supportjuk nagyon korrekt, 1 napon belül válaszolnak és nem bot.
-
Nálam a Pocketbook Verse olvasón nem jelenik meg a Pocketbook Cloud. Másnál sincs?
-
jan herz
tag
+1 a Kobo-ra, évekig PocketBook-om volt, szoftveres nagyon jó volt - igaz egy idő után áttértem KOReaderre, azóta is azt használom - a fizikai kivitelezés (anyag választás, gombok elrendezése, minősége, érintés) viszont egyáltalán nem. Az utolsó hónapokban már egyre inkább gyűlöltem használni.
A Kobo sokkal jobb ezekben. -
hockeyapu
senior tag
BUJJ'ÉK mindenkinek !

A frissítések mindig arról szólnak, hogy elbaxák ami addig jól működöttt és végül az egyébként jól működő eszközöd dobd el és vegyél újat !
-
szkaroly
senior tag
válasz
Cs1csó
üzenetére
Csak két dolog:
1. A Touch Lux 5 honlapján 11 firmware van felsorolva, tehát 2020-07 és 2024-02 között volt rá néhány frissítés. Egy 2020-as modellre nem fognak örök támogatást adni.
2. A Xiaomi telefonodnál szerintem a gyár már megvételkor kommunikálta hogy 2 év support lesz, nem értem miért vártál többet. Vehettél volna olyat is (akár más gyártótól is) aminél a hosszabb a támogatási idő, de gondolom olcsón vetted és talán nem is itthoni forrásból. -
Cs1csó
titán
válasz
csibe1
üzenetére
Passz. Nekem 3,5 éve van meg a PB TL5 de egy amúgy is nagy és erős tok van hozzá (széles masszív keret stb. ez az: [link] szerintem látszik is, hogy nagy és amikor nagy ritkán kiveszem a tokból akkor látszik igazán, hogy mennyivel növeli meg a méretét, de csupaszon tuti nem merném használni tartósan, ez védi az olvasó kijelzőjét, a sarkait is. )
keress rá itt a topikban kulcsszavakkal "pocketbook" "kijelző" stb. és hátha lesz konkrét személy aki(k) panaszkodtak.
Nagyon gyakran takarítom a kijelzőjét: egy enyhén mosogatószeres meleg vízben megáztatott majd erősen kicsavart vileda törlővel áttörlöm (ugye az ujjak miatt zsírosodik és persze porosodik ) majd utána egy mikroszálas szemüveglencse törlésére kapott kis ruhával óvatosan áttörlöm.
Az izopropil alkohol IPA, lenne még ideális mert nem roncsolja a műanyag kijelzőt, de a zsírt eltávolítja. Esetleg még ablaktörlő folyadék mint a Clin vagy hasonló, de én azzal nem próbáltam IPA meg nincs.
(FONTOS! csak IPA, SIMA etil-alkohol nem jó mert az roncsolja a műanyagot/gumit mattíthatja a kijelzőt.)Amúgy ez triviális, hogy egy e-könyv olvasónak a legsérülékenyebb része az a kijelző. Tehát mindegyik olvasónál kiemelten kell erre vigyázni. A másik probléma nyilván szintén adott: idővel fárad az akkumulátora, ez van.
AKI "nyílt" nem zárt (Kindle) rendszerű OLCSÓ eszközt akar annak ez az egyik legjobb alternatíva.
SŐT a PocketBook Verse LITE, az Oázisban (úgy tudom megbízható bolt) "csak" 43200Ft.
HA jól tudom annyival "kevesbb" mint a "sima" Verse, hogy nincs színhőmérséklet állítás a világításnál.
Tehát akinek fontos a világítás az inkább ne ezt, én pl. mindig lámpa alatt olvasok, nekem ez anno sem volt prioritás, de ez is egy olyan plusz fícsőr, amire soha sem lehet tudni mikor lesz szüksége az embernek. Ezért tartom még így is hasznosnak ha van.
Ezen az áron már a Kindle-vel is pariban van. -
doc
nagyúr
válasz
Cs1csó
üzenetére
“ezek a frissítések milyen minőséget képviselnek, mire fókuszálnak mit frissítenek”
valtozo , többnyire olyan bugok fixei amikkel sosem találkoztam
de vannak új feature-ok (a legutóbbi ami remlik új opciókat adott pl fej- és lablec beallitashoz, ilyesmik), illetve időnként alkalmazkodnak a változásokhoz, pl anno volt Pocket integráció, ami sok év után megszűnt, ilyesmik. Olyan meg nem volt hogy rosszabb lett volna 
-
Cs1csó
titán

A Pocketbook-ot "szeretem" mert ár/érték arányban nagyon jó amit nyúlt (vegyük az említett Kobo BW-t aminél ugye a Verse 14 ezerrel olcsóbb ami nem kevés az 50 ezres PB-nél ugye így közel 30%-al drágább)
De a terméktámogatást nem vitték túlzásba, ha jól emlékszem 2022 őszén vettem a TouchLux5-öt és 2025 január óta nem jött hozzá SEMMI, sőt előtte is alig, ahogy néztem a frissítési honlapot a megjelenése után 1-2 évig gyakrabban jöttek a frissítések aztán szinte semmi. Amúgy az Árukereső szerint 2020 nyara óta forgalmazták tehát bő 4 év terméktámogatás volt de az is erős túlzás ahogy írtam, inkább az elején jöttek a komolyabb dolgok utána szinte semmi.
(a Xiaomi telefonom olyan hogy én 2022 tavaszán vettem és 2024 nyarán jött rá utolsó Xiaomi frissítés ami azért vicces)A Kindle-nek szokták amúgy még az összeszerelését dícsérni. Nekem kevésbé tetszik a zárt ökoszisztéma.
Az Onyx-nél itt a topikban mindig a hardvert emelik, ki, hogy az jóval erősebb mint bármelyik veresenytársé, de ugye a kérdés, hogy KI LENNE E használva.
Ami érdekes, hogy az Onx a "palma" eszközükkel egy érdekes méret/forma világot is indítottak, ahogy nézem ők az újításokra nagyon nyitottak. A nagyméretű színes eszközeik is elég komolyak.Sajnos az is elég nagy különbség, hogy a 6"-os Kindle és a 6"-os Kobo között közel 20 ezer forint különbség van.
Ez ugye még nagyobb mint a PB vs. Kobo közötti.Nagyon fontos, hogy ezeket az eszközöket nem 1-2-3 évre hanem 6-8 vagy akár 10 évre veszi az ember és ilyen léptéknél 20 ezer forintnak nem kellene relevánsnak lennie, még szerényebb anyagi helyzetűek is inkább jobban gondolják át és esetleg spóroljanak vagy ha kapható akkor egy használt de minőségi olvasó megvásárlása is jó irány.
Ez is érdekes hogy elég karcsú a használt piac, mert sokan szeretik az olvasójukat, és ha el nem törik pl. a kijelző akkor kb. az akku haláláig használja az ember. Sokszor akár még akku is cserélhető.
Amúgy így tovább jöjjön mások véleménye is!

Szerk.:
tőleg és BoB-tól is kérdezem, ezek a frissítések milyen minőséget képviselnek, mire fókuszálnak mit frissítenek új funkciók, finomítások? Gördülékenyebb működés? -
doc
nagyúr
válasz
Cs1csó
üzenetére
Én abszolút Kobo-párti vagyok, a hosszú szoftvertamogatas szenzációs, én tegnap raktam fel a legújabb szoftvert a Kobo Clara HD-mre, ami egy lassan nyolc(!!) éves típus, a mai napig hibátlan, mondjuk nekem meg a gyári kijelzővédő folia is rajta van
a szoftvere baromi átgondolt, rengeteg mindent tudsz testreszabni, sokkal-sokkal-sokkal jobban mint pl a nagyon hype-olt Kindle-nel. Nagyon ajánlom 
mondjuk Pocketbookom meg Onyxom nem volt, szoval azokat nem ismerem, az tény

-
Cs1csó
titán
válasz
KaitouP
üzenetére
Szia, a 6"-os kijelző elég vagy esetleg nagyobb? Szeretnétek szótárazni? Csak olvasásra?
Háttérvilágítást szeretnétek?
Ezeket kellene átnézni:
Amazon Kindle (11th Gen) 2024 16GB 45k HUF-tóAmazon Kindle Paperwhite (12th Gen) 2024 16GB (a fentiek 6"-osak de a PAPERWHITE már 7"-os !)
69k HUF-tól reklámos(reklámos/reklámmentes) (ha jól tudom a reklámos azt jelenti, hogy kikapcsolt állapotban a kijelzőn ajánlat jelenik meg. A reklámmentesnél gondolom beállítható, hogy ilyenkor az aktuálisan olvasott könyv borítója legyen látható, az én olvasómon is az aktuális könyv borítója látható kikapcsolt állapotban de mivel tokban tartom mindig ezért ez kevésbé releváns.)
Ha fontos az ár/érték arány, akkor a két első az ajánlott, hiszen kiválóan lehet mindkettőn olvasni.
A Kindle ugye az Amazon ökoszisztémája miatt zártabb, de pl. ha van egy "akárhonnan" beszerzett könyved amit szeretnél olvasni a Kindle olvasón akkor van olyan opicó, hogy email-en elküldöd a könyvet kvázi az olvasódra és az már átkonvertálva fog megérkezni a Kindle saját formátumában pl. van egy EPUB könyved email-en küldöd és az olvasódra már AZW formátumban fog megérkezni)Ha fontos a méret és nem gond az Amazon "ökoszisztéma" akkor jó választás a Paperwhite, mert a plusz egy "col" az sokat jelent hiszen 1 col az 2,54cm tehát érezhetően nagyobb. Keressetek rá összehasonlító fotókra, videókra.
Nekem most egy Pocketbook TouchLux 5-öm van ami kvázi a Pocketbook Verse "elődje" de "kacérkodom" a gondolattal, hogy a következő olvasóm kicsit nagyobb legyen azaz egy 7-8" közötti.
Sajnos a 6"-nál nagyobb olvasók a 6"-os olvasókhoz mérten túlárazottak.
A Pocketbook Verse előnye, hogy könnyen rámásolható/telepíthető a KOREADER nevű olvasó program ami a gyári olvasóprogramnál sokkal komplexebb, több mindent tud, én ezt használom és szeretem.
A másik előnye a Pocketbooknak, hogy szinte minden formátumot ismer, nem zárt mint az Amazon, bár ez pont nekem nem lényeges mert bármilyen formátumban is szerzem be a könyveket mindegyiket EPUB formátumba konvertálva teszem fel az olvasóra.Azt is érdemes megnézni, hogy A "Verse" felbontása a legkisebb a többi 6"-os olvasóhoz mérten, lehet hogy a másik 3 egy kicsit jobb e-ink kiejelzővel van szerelve, de remélem erről is pontosít majd valaki titeket.
Az Onyx-ra a jellemző, hogy erősebb hardvert tesznek alá és jellemzően Android rendszerű ami lehetővé teszi alkalmazások telepítését DE:
- egy olvasót akár 6-8 vagy 10 évig is használat az ember de az Android verziót nemigen fogja ilyen sokáig frissíteni a gyártó főleg, hogy a hardver ugye nem fog változni
- az e-ink panel "lassú" egy LCD-LED panelhez képeset ezért nem igazán élmény rajta bármit is csinálni olvasáson és esetleg szótárazáson kívül
- tehát az erősebb hardvernek SZERINTEM (erősen szubjektív) kis előnye van de az árán meglátszikA KOBO-ról keveset tudok, de minőségi összeszerelés, és hosszú szoftvertámogatás jellemzi, itt eddig így volt róla szó.
Ne siessétek el mások remélhetőleg kiegészítik még pár fontos információval.
ZÁRSZÓ: Kindle, Kobo, Onyx, Pocketbook
Ezen 4 márka közül válassz. A többire nem éri meg az időt fecsérelni.BÚÉK!
SZERK.:
utólag ránéztem a hozzászólásomra és az árakat nézve úgy gondolom, hogy a 60-64k HUF-os 6"-os olvasók annyira közel vannak a 69k HUF-os 7"-os Kindle-höz, hogy ha már 60-64k HUF körüli összeget rá tudnátok szánni akkor érdemes lenne megkockáztatni egy 7"-os olvasót.
Esetleg ha jól értem kettőt vennétek akkor vásároljátok elállási joggal és az egyik legyen egy 7"-os olvasó és ha az mégsem jelent pluszt számotokra egy 6"-oshoz képest vagy épp fordítva akkor ki tudjátok cserélni.Sajnos akármit is ír az ember, a végső döntéshez elengedhetetlen a HASZNÁLAT.
-
KaitouP
nagyúr
Sziasztok!
Barátnőmmel megfogalmazódott bennünk egy e-book olvasó igénye a könyveinek mellé, de mivel nem vagyunk ebben a világban jártasak annyira, így nem tudjuk, hogy hozhatnánk ki a pénzünkből a legtöbbet. Nagyjából 70.000 Ft-ot szánnánk rá, ahogy láttam, vannak olcsóbb-drágább példányok, mi a legjobb ár/érték arányra törekednénk.
Hálás lennék, ha segítenének eligazodni, ajánlani valamit.
Köszi és BUÉK!
-

-
-
Apollyon
Korrektor
válasz
koncsik
üzenetére
Korábban én is olvastam már róla, van asszem külön subredditje, de az r/ereader alá is írogat néha: [link]
Ez nem ilyen nagy név, most kell bizonyítania, szóval biztos nem fogja elhanyagolni az első termékét.
Nálam sajnos felejtős, így, hogy nincs benne világítás, meg azért nekem már kellene egy Palma méret az olvasáshoz. -
Megjött: Xteink X4
Röviden: igényes csomagolás (könyvet formázó doboz
) , mindenféle kiegészítővel (SD kártya olvasó, védőfólia... rendeltem egy tokot hozzá most), 16GB micro SD kártya van benne.
Meglepően jó minőségű az anyaghasználat, összeszerelés mínősége, gombok rendben működnek.
Gyorsan hozzá lehet (kell) szokni a billentyűhasználathoz, nem érintőképernyős.
Sajnos a SW borzalmas, de állitólag jönnek a frissítések, és valami közösségi megoldásban reménykedek. Az olvasási "élmény" fix, legalább betűméretet jó lenne változtatni. De nagyon fapad, szörnyű tördelés. Kellemes meglepetés, hogy a magyar karakterek rendben vannak. FW frissítés után amúgy a telefonról azonos wifi-n keresztül simán töltöttem rá 4 könyvet, ez jól működik (ha a telefon böngészője lefordítja a kínai karaktereket a felületen...). Magsafe rendben, de a méret nálam nem stimmel, iPhone 16-on takarja az egyik kameralencsét, én külön használnám. Nekem van egy magsafe powerbank-em, arra is furán elcsúszva kapcsolódik, arra most nem is esküszöm meg, hogy tölti, bocs.
MIndezzel együtt elkezdtem olvasni rajta és ott ragadtam.
1-2 kép:

Ha az olvasó software-t fejlesztik, egész jópofa cucc lenne, így nem ajánlom senkinek (ha csak nem kütyübuzi, mint én, nekem belefért a több is veszett Mohácsnál 20k-s keretembe kb.) Meglátom a mindennapokban mennyire fogom használni és reménykedem a frissítésekben... -
-
Cs1csó
titán
válasz
Tyler Durden
üzenetére
unbokszingot, unbokszingot!!
-
Nahh 10+ éves Kindlémet nyugdíjazom, oldalborda meglepett karácsonyra

Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- iPad Pro 11-inch M2 Wi-fi + Cellular 5G 128GB Silver
- iPad Pro Magic Keyboard 12,9 M4 modellhez HU
- iPad Air 11 M3 128 GB WiFi felbontott, kipróbált, vadonatúj állapotban, 2027.09. 29-ig garancia
- iPad 11 128GB Wifi Kék Hibátlan/2026.12.21.Apple Gar./Akku 100%/p4661
- IPAD Pro 12.9 2.Gen 512GB Wifi+CELLULAR, ÜZLETBŐL, 27% ÁFÁS SZÁMLA. GARANCIA
- HP ProDesk 600 G5 i5-9500 16GB 512GB 1 év garancia
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4055
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Samsung A17 mobiltelefon
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ha zavar, hogy sűrűn villan, akkor állítsd a legritkábbra a teljes képernyős frissítést.

de vannak új feature-ok (a legutóbbi ami remlik új opciókat adott pl fej- és lablec beallitashoz, ilyesmik), illetve időnként alkalmazkodnak a változásokhoz, pl anno volt Pocket integráció, ami sok év után megszűnt, ilyesmik. Olyan meg nem volt hogy rosszabb lett volna

)