- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Drága bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Prohardver app (nem hivatalos)
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Magisk
-
Mobilarena
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Regirck
senior tag
Sziasztok!
Van egy régi PocketBookom (azt hiszem touch lux 4, de ha érdekes megnézem).
Szeretném lecserélni egy újabbra, ebben kérném a segítségeteket. A fő szempont, hogy többségében nyelvtanulásra is használom. Pocketbook-nál van szótár, ami megjelenik ha egy adott szóra rábökök.
Van ennél olyan készülék, ami ezt jobban tudja? Gondolok itt mondat vagy egész oldal fordításra?
Mit ajánlanátok? Nagy igényeim nincsenek.
-
Apollyon
Korrektor
Bár nem feltétlen csak e-book olvasó, de az első genes Kindle Scribe most olcsóért van Amazonon.
-
MLA
aktív tag
Hát én lehet befizetnék egyre ha nem most vettem volna egy Onyx Palma 2 prot. Amúgy a kis méret pont jól jött hétfőn mikor a kórházban voltam kivizsgáláson. (Ott is lehet ücsörögni órákat
) Ülök jámborul, olvasok, várok a soromra mikor kiszól a nővérke a kezelőböl hogy menjek gyorsan most ráér a doki. Ilyenkor nincs sok idő cihelődni, olvasót pakolászni, így csak bevágtam az ing felső zsebébe a Palmat mint egy mobilt és már robogtam is befelé. -
MLA
aktív tag
iPhone hátára "ragasztható" ekönyv olvasó
[link] -
hockeyapu
senior tag
válasz
Arolotifar
üzenetére
Pár hónapja még volt az Emagon Nota air 2, gondolkoztam is rajta, hogy tartalékba veszek egyet .
Na de románoktól !
-
-
-
bbmt
senior tag
válasz
Arolotifar
üzenetére
Nekem kicsi volt a 7". Amúgy rendben volt nagyon. Kár, hogy a 10.3" változatban nincs háttérvilágítás.
-
-
Apollyon
Korrektor
válasz
rozsgyi
üzenetére
A Page már kifutott, a Go 7 előző generációja, valszeg azért drágább mert már alig van belőle. Go 7-ből pedig ugye van BW és színes. Ha jól láttam, az egyik boltban a BW-hez is a színesnek a képét tették illusztrációnak, szóval megtévesztő lehet. Rá kell kérdezni, hogy semmiképp se a színeset küldjék.
-
-
rozsgyi
tag
Leszűkítettem a jelölteket a következőkre:
Kindle PW 7
Pocketbook Era Stardust
Onyx Boox go 7Azt hiszem 80 ezer környékén 7 fokban csak ezt a hármat lehet kapni itthon.
Ha az egyszeruseg és a rugalmasság a szempont (lehető legtöbb forrásból származó könyvet tudjon olvasni), melyiket ajánlanátok? -
hockeyapu
senior tag
válasz
smallcurrant
üzenetére
Annyi pénzből már olvasót is lehet venni !
-
Cs1csó
titán
válasz
smallcurrant
üzenetére
Szerintem megérné a váltás, idősebb embernek sokat jelent hogy kicsit nagyobb a kijelző és a nagyobb betűméret miatt sem kell folyton lapoznia.
Érzetre sokat jelent az az 1".A felület megszokható.
-
robi-k
őstag
válasz
smallcurrant
üzenetére
Jó döntés
-
doc
nagyúr
A nehany evvel ezelottihez kepest csillaghajo
anno ranteltem egy eleg eroset arrol hogy mekkora otvar hulladek volt a Kindle szoftvere, SEMMIT nem lehet allitani, pl a legkisebb margoval is a fel kepernyo ures maradt, meg egyebek... ahhoz kepest rengeteget fejlodott (bar azert a Kobotol meg mindig nagyon messze van), nekem a legnagyobb bajom vele hogy egyszeruen rossz a UX, nem kenyelmes hasznalni. Persze maga az olvasas, amig csak lapozol mindig a kovetkezore teljesen jo, de osszessegeben elegge limitalt... -
Ébri
senior tag
Nekem a Kindle szoftverrel a fő bajom, hogy beállítások terén elég korlátozott (kevesebb opció választható mint másoknál), de pl. feleségemnek jobban tetszik, hogy nem sok mindenen lehet állítani, de amin mindenképp kell, azt lehet.
Youtobe-n sok video van ahól nyomkodják és nagyjából látszik mit lehet állítani és hogyan, szerintem van értelme ránézni. Hardverileg nem rossz, másolással nem támogat epub-t, de calibre-vel másolható rá, ill. e-mailen átküldve konvertálja.
-
doc
nagyúr
válasz
smallcurrant
üzenetére
Pont par napja irtam rola, szerintem a szoftvere sokkal rosszabb/kenyelmetlenebb mint a Koboe, de ez azert izles es megszokas dolga is. Nem megszokhatatlan

-
Cs1csó
titán
válasz
smallcurrant
üzenetére
Ha a 7" számít és a minőség akkor Kindle Paperwhite
Amazon Kindle Paperwhite (12th Gen) 2024 16GB
Most az ALZA-án 66500Ft
-
Gzolo
senior tag
válasz
smallcurrant
üzenetére
Kobo Sage-nek létezik egy testvérmodellje, Tolino Epos 3 néven, Pepitánál kapható pont a kerethatár közelében. Egy ideje a Rakuten a tulajdonosa, német piac specifikus főleg a Tolino, az ottani könyvesboltok könnyen elérhetőek rajta, ez annyiban merül ki, hogy a főoldalon az alsó sávot az ő könyvajánlóik foglalják el, illetve a Tolino Cloud is csak azokon keresztül megy, de én kábelen teszem rá a Librinél vásárolt könyveimet.
Nekem egy régebbi Tolino Vision 4 HD-m van, a szoftver könnyen kezelhető, promo oldal alapján ugyanaz a felület az Epos-on is. Magyar nyelvű menü az enyémben nincs , de pl szótár elérhető.
-
Helios
tag
Úgy egy hónapja volt szó az olvasók (biztonsági) frissítéséről.
Pár napja röppent fel a hír, hogy olyan biztonsági rést találtak a Kindle olvasókban, amit egy megfelelően átalakított könyv vagy hangoskönyv segítségével lehetett volna kihasználni, és a támadó hozzáférést szerezhetett volna az Amazon fiókhoz, benne a személyes és bankkártya adatokhoz, és akár vásárolhatott is volna azon keresztül. (Sőt, az olvasóról elindulva az aktuális WIFI hálózat egyéb eszközeit is elérhette volna.)
Ugyan az Amazon már befoltozta a lyukat, de például azok az olvasók, amik jailbreaket kaptak, nem fogják megkapni azt a frissítést. (De ezek az eszközök eleve nincsenek már bedrótozva az Amazonhoz, és gyanítom, hogy a víruskeresők - ha még nem teszik - előbb utóbb az e-könyveket is átnézik majd nem kívánt tartalmat keresve, ami miatt egy számítógépről rámásolt könyv sem jelent ezekre veszélyt.)
(Ugyan most a Kindle olvasókról derült ki valami, de véleményem szerint a többi márka sincs jobb helyzetben. Az Amazon ökoszisztéma sokkal inkább vonzó célpont a rosszarcúaknak, mint egy hozzá képest elenyésző nagyságú Kobo vagy PocketBook, így nagyobb figyelmet kap etikus hacker oldalról is, ami miatt más márkákhoz képest könnyebben felszínre kerül, ha valami bibi van bennük.)
-
Apollyon
Korrektor
válasz
smallcurrant
üzenetére
A Touchnak és a Clara iterációknak ugyanakkora a kijelzője, annyi, hogy Clara-nál már nagyobb felbontású Carta kijelző van.
Én igazából már nem használom a Clara-t, mert váltottam régebben Libra 2-re a nagyobb kijelző és lapozógombok miatt.
-
-
Apollyon
Korrektor
válasz
smallcurrant
üzenetére
A Kobo Touch-tól felfelé (azaz 2011-től) mindegyik Kobo modellnek nagyjából ugyanaz a felhasználói felülete, szóval ha egyet láttál, nagyjából láttad az összeset.
Az újabb modelleknél a kijelző technológia ami észrevehetőbb, gyorsabban lapoz, kevésbé ghostol, van dark mode (nem az inverz mód), van színhőmérséklet állítás a kijelző megvilágításhoz.
Doc kollégának még régebbi modell van (Clara HD), olyan van nekem is. Viszont azóta már az új verziója kapható, Clara BW néven. Teljesen jó, már újabb, MTK chipsetes, állítólag gyorsabb mint a korábbi modellek, és ez már 5 GHz wifire is tud csatlakozni ha kéne. -
smallcurrant
tag
Az adatátvitel mennyire macerás a Clara-val?
-
smallcurrant
tag
Egyre jobban hajlok a Clara felé.

Gondolom a közel 10 éves modellnél azért komoly előrelépés lenne, még ha a kijelző mérete nem is változna.
Nincs semmilyen hiányérzeted vele kapcsolatban?
Valami olyan funkció, amit hiányolsz?
Elég éles a kép a betűk? Állítható a betűk mérete?
Mennyire testre szabható a saját igényeidhez? -
doc
nagyúr
válasz
smallcurrant
üzenetére
Én imádom a Clarikamat, abszolut ajánlom

-
Apollyon
Korrektor
válasz
smallcurrant
üzenetére
A lapozó gombok nem mennek csak úgy tönkre, bírják a strapát.
Legrosszabb esetben kijelzőn is lehet lapozni, kétféleképpen is, de még nem hallottam olyanról hogy meghaltak volna a lapozó gombok.
Színes kijelzőset abszolút ne vegyél, annyiban különbözik a nem színestől, hogy a színesen van egy extra LCD réteg, egy színszűrő, amitől szürkébb lesz a háttér, ezáltal rosszabb a kontraszt. Nem beszélve a screen door és a rainbow effectről: a Kaleido 3 típusú színes kijelzők további hátránya, nem könyvolvasásra való. -
Apollyon
Korrektor
válasz
smallcurrant
üzenetére
Ha tudsz valahonnan szerezni Libra 2-t, vagy Libra H2O-t (2019-es modell), akkor az előrelépés. A Libra Colour-t nem ajánlom, mert színes a kijelzője, a kontraszt és ezáltal a fekete-fehér szöveg olvashatóságának kárára.
A Sage lehetne még jó opció, de az már 130 ezer felett van, és az akkuideje elég kicsi, már újonnan is 2-3 naponta kellhet tölteni.Kobo helyett esetleg egy 7"-es Kindle Paperwhite-ot vennék, rá KOReadert, amit egyszer kell csak beállítani. Bár idősebb embernek nem tudom mennyire menne a használata.
Vagy ott van az Onyx Boox Go 7 BW (nem színes), Androidos, szóval ott sem hetekig megy egy töltéssel, de jó eszköz nagyon, és legalább elérhető. 90K körül már kapni, én ezt ajánlom a legjobban.
-
doc
nagyúr
válasz
smallcurrant
üzenetére
De miért akarsz színes kijelzőt? Biztosan szükség van ra? Amúgy de, a minőség rovására megy
szerintem ne bonyolítsd túl, vedd meg az aktuálisan kapható fekete-fehér, beepitett világításos modellt (az nem árt ha szinhomersekletet is tud változtatni). -
doc
nagyúr
válasz
smallcurrant
üzenetére
Én abszolút Kobo-párti vagyok (jópár éve egy Clara HD-t használok, előtte egy Aura HD-t), csak ajánlani tudom.
-
smallcurrant
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni faternak egy új olvasót. Mai napig (kb. 10 éves) egy Kobo Rakuten-t használ, de fogalmam sincs, hogy milyen fajta.
A korábbi kényelmet szeretném garantálni neki, nagyobb kijelzővel és jobb akkumulátor idővel és fontos az éjszakai olvasás is.
A régi kijelzője kb. 6 colos lehet, annál egy kicsivel legyen nagyobb a mostani.
Maximum 120 000 Ft-ot rákölteni.Ezekre a kritériumokra milyen olvasót ajánlanátok?
Nem tudom, hogy a Kobo helyett érdemes lenne-e egy másik márkában gondolkozni, eddig a Kobo Libra-t nézegettem.Előre is köszönöm a segítséget.

-
Zsolt7981
tag
válasz
rozsgyi
üzenetére
Nekem is ilyen van a megjelenés napja óta, előtte volt Pocketbook és Kobo is.
Azt elismerem, hogy a KOReader a legjobb olvasóapp, de szerintem a Kindle sajátja se rossz. Ami ellene szól, ha sok könyvet szeretnél rajta tartani, akkor ez nem a te eszközöd lesz. Nekem egyszerre max 10 könyv van rajta, így könnyen átlátható.Amúgy nem kell félni a zárt ökoszisztémától, ha a "tékából" szerzed a könyveket, erre is tudsz emailben küldeni, amit automatikusan át is konvertál.
-
doc
nagyúr
válasz
rozsgyi
üzenetére
Nem azt mondtam hogy nem jo
Sokan szeretik (bar szerintem tulnyomo reszuk nem is probalt meg mast). NEKEM nem tetszik a szoftver rajta, a hardware az nagyon jo. Ha Amazonrol akarsz e-bookokat venni akkor vegyel Kindle-t, brutalisan zart az okoszisztema, az Amazon nem engedi hogy a sajatjan kivul barmilyen masik olvason olvasd a konyveit (fck Amazon).En sokszor probaltam Kindle-t az utobbi kb. 15 evben (kezdve anno a 3G-vel, volt kozben nyomogombos es erintokepernyos is, stb), valahogy mindig az lett a vege hogy NEKEM nem tetszett, nem allt kezre, en ugy ereztem hogy buta es tulbonyolitott egyszerre. De mint a legtobb szoftverre, valoszinuleg erre is igaz hogy van akinek meg pont ez all kezre. Majd par ev mulva ranezek megint

-
doc
nagyúr
válasz
rozsgyi
üzenetére
Pont ilyet vettem anyukamnak most karacsonyra az ezereves, fizikai gombos Kindle-je helyett. Hat, oszinten szolva nekem nem kene
Az az erzesem hogy ez nem egy konyvolvaso, hanem egy eInk kijelzos eszkoz amire irtak egy e-book olvaso appot is. Jobban hasonlit a kezelese egy telefonos appra mint egy celeszkozre, de gondolom van akinek ez pozitivum. Ha Amazonrol vennel ra e-bookokat akkor Kindle az kb kotelezo, mas eszkozzel nagy szopas lesz, egyebkent en inkabb a Kobot ajanlanam. -
rozsgyi
tag
Üdv mindenkinek!
Olvasót szeretnék venni, mert szeretnék visszatérni az internetpörgetés helyett a tartalmasabb könyvek világába. Semmilyen tapasztalatom nincs e-könyvekkel és olvasókkal, ezért minden tanács jól jön. Jelenleg egy táblagépet és egy androidos okostelefont használok, számítógép nincs (vagyis van valahol egy laptop, de évek óta nem volt bekapcsolva). Elsősorban könyveket olvasnék, magyar és angol nyelvűt is, pdf-re ott a tablet. Első körben az NBA-vel kapcsolatos könyveket szeretném beszerezni, nem tudom, hogy magyar nyelven is megjelentek-e e-könyv formában, ha nem ,akkor angolul. Később minden jöhet, regények, ismeretterjesztő könyvek, mindenevő vagyok.
A keretem kb. 5-80 ezer forint lenne, lényeges a minél könnyebb használhatóság (amikor ide-oda konvertálásokról, meg plug-inekről, meg illesztőprogramokról olvasok a hajam kettéáll, ezt jó lenne a minimálisra csökkenteni).
A 7 col talán jobb lenne mint a 6, de ha jól látom a 7 colosak már túllépik a keretemet, kivéve a Kindlet.
Kinéztem eddig egy ilyen Kindle 12th gen 7" [link]
Ha jól láttam a hasonló Kobo Libra 2, h2o, Pocketbook inkpad 3, 3 pro már nem igazán elérhető itthon.
A fentieknek szerintetek melyik gép felelne meg a legjobban? Van olyan ami még ajánlott?
-
bbmt
senior tag
Közben nekem összeállt az olvasó szettem. Az újságokra és pdf-re vettem egy Samsung Tab S8 Ultrát, az e-könyvekre meg először egy Onyx Boox G7" BW-t, de az nagyon kicsi volt nekem, így visszaküldtem és vettem egy Kobo Elipse 2E-t ami tökéletes méret olvasáshoz. (nekem). Színeset nem akartam mert zavaróan fakó volt amikor a Boox Note 3C-t próbáltam tavaly.
-
Cs1csó
titán
válasz
bunnyhu
üzenetére
A baj, hogy a színes olvasót nem korrekt módon reklámozzák. Fel kell hívni a figyelmet, hogy gyakorlatilag nem az "e-ink" panel SZÍNES, hanem csak egy lcd réteg vsn rajta, és így a mögötte lévő FEKETE-FEHÉR e-ink panel "tompábban látszik.
A tetejébe meg ugye fakó is, és sokszor kicsi.
- színes magazinhoz, képregényhez kicsi
- hogy kikapcsolt állapotban látszódjon az éppen olvasott könyv BORÍTÓJA, vagy ha vsn pár színes kép egy regényben ahhoz nem éri meg -
kory24
őstag
válasz
kory24
üzenetére
Megvettem a Kobo Eclipse 2E-t.
Egyelőre csak a MÁV utasításokat tettem rá, amik pdf-ek. (tervezek ebookokat is majd beszerezni)
Jól olvashatóak, normál méretűek (biztos az is számít, hogy ezek az utasítások kinyomtatva nem A4esek, hanem csak fele A5-ös).És szerencsére lehet a pdf-ekre is jegyzetelni, elmenti hozzá.
Eddig tetszik ez az olvasó, bár nincs összehasonlítási alapom, ez az első

-
bunnyhu
senior tag
válasz
Cs1csó
üzenetére
Igen, amikor vettem a PB verset, előtte én is agyaltam, hogy ha már veszek, legyen színes, nem egy évre veszem. De a színek nekem is elég jelképesnek tűntek plusz minden teszten az volt a konklúzió, hogy ff olvasásra jobb a ff eink, szóval elengedtem. Szerintem ha színes, akkor venni kell egy olcsó kínai tabletet, én sokáig olvastam 10" tableten, fekvő helyzet 2 oldal teljesen jó, pdf meg álllóban szép nagy. Nekem utazáshoz kell olvasnivaló, ezért kell ebook olvasó, legyen pici és főleg könnyű, amúgy simán ellennék a tablettel is. Fényerőt le lehet tekerni, sötét háttér és go.
-
Cs1csó
titán
-
Postas99
őstag
Sziasztok!
Kérdeznék mielőtt vásárolok.
A lényeg, hogy van itthon néhány régebbi Amazon Kindle pl 7gen.
Ezekre már nem kapni tokot, és a lányomnak kellett volna hozzá tok, de égre földre nem kapni.
Jött az ötlet nézzünk valami újabb Kindle-t (kabátot a gombhoz elv) amihez van még tok is.
Nosza Ebay - 47 EUR Kindle PW 7gen jó áron van meg is érkezne kari előtt. Csak azért kell a tok mert vinné magával az egyetemre és nem akarja "összb.szni a kijelzőt"..
Ekkor jött a felismerés, hogy az új modellek az Amazonon milyen árban vannak.. mivel itthon is elérhető Pocketbook VERSE PRO COLOR azt is megnéztük, képregényre remélem beválna, és ez olcsóbb már mint kintről egy új PW modell.Itt jön a kérdés azért a 6xe Ft-ért elfogadható a Verse Pro Color vagy ki fogja tépni a haját a lassúségtól ha kéregényeket fog olvasni esetleg attól meg szétcsúszik a megjelenítés, mert akkor marad az Ebayen a használt PW kutatás , egy azaz 1 tok végett.
-
hónapok óta keresem a pw gen7 utódját. Ezt a masinát nem használom egy ideje, szemüveges lettem, sokat kell nagyítani a betűkön. Az elmúlt időszakban megnövekedett a PDF -ek olvasásának szükségessége, de persze olvasok ebookot is csak most 50-50% a korábbi 80-20-hoz képest. Próbáltam scribe ot, nem jött be, probáltam air 5c-t lassúcskának és kicsit vérszegénynek éreztem, a kijelzőt inkább magas megvilágításra kellett állítani, hogyhasználni tudjam. Vissza is küldtem Öket.
Most viszont:
- belefutottam egy "felbontott" -nak hírdetett Tab X C-be. 244e forintért. ( jó vásárnak tűnik, de lehet benéztem)
Bekosaraztam és megrendeltem. Kérdésem, hogy mit nézzek rajta ? Aki használt már ilyet TAB-ot. Nem nagyon szoktam felbontottottat venni.
Köszi. -
csibe1
addikt
Nagyon sok minden mást sem szállítanak hivatalosan hozzánk az Amazontól, és mégis van egy csomó embernek, például az Amazon FireStick.

Az Amazon gond nélkül elküldi hozzájuk Németországba, onnan 10-12 euróért elpostázzák Magyarországra.

Nem egy csomagom jött így az Amazontól.
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Tőzsde és gazdaság
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Napokon belül mindenki megkapja a GeForce Now időlimitjét
- Steam Deck
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- Energiaital topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- IPAD Pro 12.9 2.Gen 512GB Wifi+CELLULAR, ÜZLETBŐL, 27% ÁFÁS SZÁMLA. GARANCIA
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- Apple iPad 8 128 GB Wi Fi + Apple Pencil 1 + Epico tok
- Ipad Pro M2 (6.gen) + Pencil 2.gen. újszerű állapotú
- iPad Air 4. Gen 2020 Wi-Fi+Cellular 64GB Sky Blue, 97% aKKUval, Üzletből, garanciával
- Eladó Samsung Galaxy S21 FE 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- 176 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3943, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

) Ülök jámborul, olvasok, várok a soromra mikor kiszól a nővérke a kezelőböl hogy menjek gyorsan most ráér a doki. Ilyenkor nincs sok idő cihelődni, olvasót pakolászni, így csak bevágtam az ing felső zsebébe a Palmat mint egy mobilt és már robogtam is befelé.
de telefon van nalam, azon is tudok olvasni.