- Magisk
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- iPhone topik
- Megvan a tizedik Redmi Note 12 is
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
CJ4567
nagyúr
válasz Dyingsoul #39135 üzenetére
Hatalmas különbség van erőben a Zen+, és a Zen 2 között, én egy 4,1GHz-re húzott 2600-ról váltottam egy 3600-ra még amikor 1070-em volt, és már azzal érezhető volt, hogy mennyivel jobb a Zen 2, most a 3070 szerintem aludna, ha még mindig egy 2600-ast használnék
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
CJ4567
nagyúr
válasz Dragon3000 #39057 üzenetére
Nálam az 550-es FSP Raider volt ilyen, ha nagyon durván alulfeszeltem + nem engedtem 170W fölé a fogyasztását, akkor jó volt. Bár ott már a táp kora is közrejátszott, még alulfeszelve is simán 11,3V körül volt terhelés alatt a 12V. Most az RM750x-el 0 gond, meg is őrültem volna, ha kevés lenne
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
CJ4567
nagyúr
válasz DarthSun #38980 üzenetére
Az alaplapon mikori BIOS van? Sokat javult a memória kompatibilitás az újabb BIOS-okkal. Ha a szorzót állítod manuálisan, akkor az kikapcsolja a turbót, és akkor fixen azon az órajelen fog menni.
Szerk: most látom, a HWInfo írja, hogy mikori BIOS van a lapon, én frissítenék rajta, elég régi van jelenleg rajta.
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
CJ4567
nagyúr
válasz DarthSun #38978 üzenetére
R5 3600 @ 4,375GHz(a valós feszültség ennél kevesebb, CPU-Z csak az alaplapi vcore szenzort olvassa ki), 3800 CL16-os finomhangolt RAM-okkal, 3070 1980 / 16GHz VRAM(effektív).
Legutoljára nem is emlékszem, hogy mikor futtattam le ezt a tesztet, érdekes volt modern hardveren látni, főleg a CPU teszteket.
Nálad az utolsó két képen nincs bekapcsolva az XMP, 2133MHz-en futnak a RAM-jaid, azzal általánosságban nagyon sok teljesítményt vesztesz.
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
CJ4567
nagyúr
válasz SirRasor #38816 üzenetére
144Hz-es monitort használok, bekapcsolt Freesync-el, nem akarok 45FPS-el játszani. 140FPS korlát van globálisan beállítva, driverből bekapcsolt v-sync-el(adaptív sync-el másképp működik addig, amíg el nem éred a monitorod maximum képfrissítését), a többit a monitor intézi. Kb. 120-tól fölfelé 144-ig már nem látok akkora változást, mint 120-tól lefelé.
No Sana No Life
-
CJ4567
nagyúr
válasz Dragon3000 #38683 üzenetére
Jól hangzik, akkor lutri az egész Úgy gondoltam, hogy ha a Mortar Max támogatja, akkor valószínűleg az összes többi is támogatja, túl optimista voltam.
No Sana No Life
-
CJ4567
nagyúr
válasz fudi2002 #38667 üzenetére
Nem hiszem, mivel maga az fTPM okozta az akadásokat, néha pillanatnyi megállásokat, és W10-en is ugyan úgy jelen volt a hiba az 1.2.0.7 előtti AGESA-kkal, amikor visszaváltottam 10-re, addig jelen volt a hiba, amíg ki nem kapcsoltam az fTPM-et.
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
CJ4567
nagyúr
válasz #32839680 #38623 üzenetére
Nekem az AC Origins, és a Yakuza 0 volt olyan, ami megdöntötte azt a RAM OC-t, amit nem teszteltem ki, csak használtam napi szinten, és sehol semmi gond nem volt...
Azt hittem a Yakuza 0-nál, hogy a játék rossz, neten is voltak, akik ugyan ezt a hibát jelentették, pihenőpályára is tettem fél évig, megvettem olcsón az AC Originst, dettó ugyan azt csinálta, mint a Y0, hogy véletlenszerűen csak úgy összeomlott, általában 30 perc - 1 óra játék után. Kicsit visszavettem a RAM-ot, tökéletes volt.Azóta mindent IS stabilra tesztelek Inkább rászánom akkor az időt a stabilitás tesztre, amikor beállítok valamit, mint később szenvedjek, hogy na mégis mi a probléma.
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
CJ4567
nagyúr
válasz Chaser #38615 üzenetére
CB-nél 3,6-ot ír gyárilag, és ha Windowsból húzod. Amúgy szerintem a CB R20 alatti 60W se stimmel, még 4,2 @ 1,14V mellett se. Gyorsan kipróbáltam, nálam 65-70W körül ugrált, 75W maximum, mielőtt össze nem omlott a teszt. Viszont nálam 3800MHz-en mennek a RAM-ok, SOC 1,081V (lusta voltam lentebb venni), szóval az lehet kicsit jobban befűt.
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
-
CJ4567
nagyúr
válasz Thronks.90 #38075 üzenetére
Ha megy az angol, akkor ez a leírás kiváló, én is ez alapján tuningoltam a RAM-jaim: [link]
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
CJ4567
nagyúr
-
CJ4567
nagyúr
A 1660Ti-ra reagálnék: Nekem egy 1070 Strix van a gépemben, 2019 óta használok 1070-et, első egy Gaming X volt, ez kb. 1:1-ben egy 1660Ti teljesítményszint, az újabb játékokban el tud húzni a 1660Ti, de általánosságban 1-2% különbség van a kettő között.
Nem rossz videókártya, még mindig elégedett vagyok a teljesítményével(1080p-n használom) de 1080p-ben már nem kompromisszum mentes, 1440p-ben főleg nem az, és akkor még csak nem is a legújabb játékokról beszélek, és a stabil 60FPS a cél. Oda tudja tenni magát, ahol kell, de azért már kezd látszódni, hogy ez a teljesítményszint nem a kompromisszum mentes kategória, 1440p-ben főleg.A magas képfrissítésű, magas felbontású monitoroknak meg bőven van létjogosultsága, nem véletlen tartunk ott, hogy 1080p-ből szinte nem is éri meg 144Hz alatti monitort venni, mert ha megnézed az Árukeresőt, a legolcsóbb 1080p60, IPS monitor 43 ezer forint, a legolcsóbb 1080p144, IPS monitor pedig 51 ezer, és 1440p-n is 75 ezer vs 90 ezer a különbség. És a 144Hz-es monitorokból még a belépőszint is egy jobb minőséget szokott képviselni, mint amit 60/75Hz-en kapsz. És ezek a monitorok is tudnak 60Hz-en működni, van adaptív sync, stb.
Kinek mi számít pénzégetésnek, számomra a 1650S mellé a 5950X + 64GB RAM hamarabb esik a pénzégetés kategóriába, mint a 1440p120-144-es monitor, és hozzá való videókártya.No Sana No Life
-
CJ4567
nagyúr
válasz Chaser #37487 üzenetére
A RAM OC általában vagy a memória/adatintenzív játékokban tud sokat hozni, pl. Forza, vagy olyankor, ha valamiért CPU limit áll fenn, pl. BF játékokban tud sokat hozni, ha 144FPS a cél alacsony grafikán, 1080p-ben, vagy a sok száz FPS-el futó esport játékokban.
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
CJ4567
nagyúr
-
CJ4567
nagyúr
válasz Chaser #36859 üzenetére
Párszor már linkeltem ide saját mérést, hogy egyes játékok tényleg brutálisat tudnak gyorsulni a gyorsabb időzítésektől, főleg a minimumokban Viszont nagyrészt sokat tényleg nem számít, ahol nagyon sokat tud jelenteni, az a sok FPS-es játék.
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
CJ4567
nagyúr
válasz hokuszpk #36796 üzenetére
Szerintem 1,33V-ig elmehetsz, én egy évig használtam úgy két Teamgroup Elite 2400MHz CL16-os RAM-ot, kutya bajuk nem lett, szerintem az 1,3 még teljesen biztonságos, ha nem akarnál fölé menni.
Most 1,42V-on megy a Hynix CJR-es Viper Steel 3600 CL17, de ezen van hűtőborda.
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
CJ4567
nagyúr
Elérhetővé vált a W11 CPPC2 problémáját javító chipset driver.
Ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem: all-core OC-nál valamit számít a CPPC2?
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
CJ4567
nagyúr
válasz Dragon3000 #36699 üzenetére
Nálam idén volt 5 éves a 120GB-os HyperX Fury, 80%-os kondíció, gond nélkül megy. Szerintem hamarabb unom meg, hogy kevés a 120GB, mint tönkremenjen
No Sana No Life
-
-
CJ4567
nagyúr
Ryzen 3xxx-hez mi a "jobb" RAM sebesség/időzítés kombináció, főként játékhoz? 3600 CL14, vagy 3800 CL16? Mert ugye 3800 CL16-nál gyorsabb az IF, amit szeret a platform, viszont 3600 CL14-nél az elméleti késleltetés alacsonyabb.
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
CJ4567
nagyúr
válasz Chaser #36499 üzenetére
Saját tapasztalat alapján a Forza nagyon szereti a szoros időzítéseket, sokat tud hozni CPU limites helyzetben a minimumon, és az átlagon is.
Én ha 200-al fába megyek, akkor nem az árnyékot nézem, hanem próbálok az útra visszakerülni, és közben gondolkodom azon, hogy miért kerültem a fába.
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
CJ4567
nagyúr
válasz jokeph #36384 üzenetére
Pascalnál a VRAM tuning hozza a legtöbbet, de a core is ad egy kicsit, így egész szépen össze tud adódni, de megértem, hogy a mai időkben nem nyúlsz hozzá. Én jelenleg alulfeszelve használom a 1070-et, viszont memória tuninggal(sajnos Micronos a Gaming X-em, így túl sokat nem bír, csak +300-at, bár nekem a GPU se tuningbajnok, szóval most abban a helyzetben vagyok, hogy van egy brutál jó hűtő a GPU-n, viszont se a VRAM, se a GPU nem partner a tuningban. )
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
CJ4567
nagyúr
válasz petimbo #36245 üzenetére
Azért van a 3700X-ben a 8 mag, 16 szál, hogy ki legyen használva, nem? Egyes játékok jobban igénylik a CPU-t, mint mások, annó küldtem ide, hogy a BF5 simán képes egy R5 3600-at 100%-ban kihasználni, ha magas FPS-t célzol meg, viszont egy Cyberpunk kb. fele ennyiből elvan.
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
CJ4567
nagyúr
válasz Fitzgerald #35968 üzenetére
Tudtommal csak a magasabb órajelű kitjeik Samsung B-Die-osok, pl. a 4400 CL19 az biztosan Samu B-Die, nekem a 3600 CL17-es kit Hynix CJR-el jött, 3800 CL16-ot mennek.
No Sana No Life
-
CJ4567
nagyúr
"1 - profitál valami a linkelt memóriasebességből a rendszered? Nem!"
"3 - a latency hatása az hol is jön elő? - Igazából sehol!"Pedig dehogynem, a játékok szépen meghálálják ezt, még egy 3600 mellett is, ha mondjuk nem 60FPS a célod
Gondolom emlékszel még, amikor linkeltem, hogy 3600 CL17 XMP, és 3600 CL15 között akkora volt a különbség, hogy "éppen kihatja" kategóriából átment "egy kategóriával nagyobbat" kihajtanába... Most 3800 CL16-on használom, ha annyira kell, mérhetek 3600 CL17 XMP vs 3600 CL15 vs 3800 CL16-ot, CPU és GPU limitált helyzetekben is.
Ezt itt hagyom. Igen, a 1070 mellett nem sokat vettem észre(azon kívül, hogy van tartalék a prociban, folyamatosabb a játék), viszont így a 1070 helyett egy kategórával nagyobb GPU-ra is válthatnék, és kihajtaná. BF1-et sajnos nem tudok benchmarkolni, mert az online az nagyon változó, viszont átlagban ott is nagyon észrevehető volt a különbség, ahogy más játékok is, ahol CPU limitbe ütköztem a magas FPS miatt is meghálálják az alacsony késleltetésű, gyors RAM-ot.[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
CJ4567
nagyúr
válasz hokuszpk #35703 üzenetére
Nálam ez az opció kb. vietnámi flashbackeket okoz. Még valamikor bekapcsoltam ezt az opciót (B450M Mortar Max + 2600 + 1070), mert a leírás alapján csak jónak tűnt, mondom csak nem árt, egy ideig nem is volt gond, majd jött a feketeleves hirtelen.
Annó voltak gondjaim a Windows Update-el, valamiért egy darab frissítés se települt, az összes hibázott, majd visszaállt, gondolom újratelepítem a Windowst.
Az eszközök előkészítésénél egyszerűen befagyott a gép, mondom lehet rossz volt a telepítő, másik géppel újra csinálok W10 telepítőt(MCT-lal), ugyan ez. OC kikapcsol, ugyan ez. Volt itthon egy GTX460, azzal elindult, viszont egyből legacy módba állította a BIOS magát, és ugye a 460 az mégse egy 1070. Viszont így legacy módban indult a 1070-el is, úgyhogy valamit benézhettem, gondolom én, itt már pár órányi hibakeresésről van szó.
Keresgélés után kiderült, hogy az above 4G decoding nagyon érdekes hibákat tud okozni, és legjobb, ha csak szükség esetén van bekapcsolva. Kikapcsoltam, UEFI módban gyönyörűen felszaladt a W10, és azóta egy szál gond nincsen a Windows frissítésekkel.No Sana No Life
-
-
CJ4567
nagyúr
válasz Chaser #35401 üzenetére
Ezt 1,42V-on, 3600 CL17-es gyárilag, Hynix CJR-el szerelt.
1,4V-on "csak" ennyit tud, ezt teljesen autómata ProcODT, RttNom, stb. értékekkel is tudja.
3600 CL14-et nem teszteltem.
3600 CL15-öt vitte 1,4V-on, de 3800 CL16-ból kiindulva szerintem alacsonyabban is elvinné, bár ez már nagyon jósgömbbe nézés kategória.[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
CJ4567
nagyúr
Most az a baj, hogy egy 2018 végi játék folyamatosabb egy 8/16-os procin, mint egy 6/12-esen? Egyszer az a baj, ha nincs előnye a sokszálas prociknak, ha meg előnye van, akkor már kódokádékokról van szó. Amúgy ha érdekel, 6/12-es procival is játszhatsz 120FPS felett, viszont el tudom képzelni, hogy 8/16-al folyamatosabb a játék.
És pont az FH4 az, ami messze áll a kódokádékról, szépen skálázódik felfelé, és lefelé is, egy aránylag jól optimalizált játékról van szó ahhoz képest, hogy milyen szépen néz ki.[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
CJ4567
nagyúr
válasz GIORGIONE76 #35162 üzenetére
3600-on energiatakarékosabb tud lenni egy jó OC, mint a PBO. Nálam 4,3/1,25V(load)-ot tud a kis 3600, PBO-val meg 4,2 fölé nem tud menni, és még nagyobb feszeket is kap. Offsetet nem próbáltam, de nem is nyúlok a PBO-hoz, ha allcore 4,3-at megy.
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
CJ4567
nagyúr
válasz Chaser #35011 üzenetére
3xxx-nél a 3800 CL16-ot választanám 3600 CL14 helyett, a magasabb IF órajel miatt.
Valószínűleg lehet még ott faragni a 3800-as időzítéseknél, a subtimingek elég sokat tudnak jelenteni, viszont ehhez már a rev.E szakértők kellenének, én csak CJR-hez "értek"
Amit megpróbálhatsz, hogy a tRCDWR-t leveszed 16-ra, a tRCDRD-t hagyod 20-on. Ha jó, akkor megpróbálhatod lentebb vinni, nálam CJR-nél 8-ig tudtam levinni, ennél kisebbet be se lehet állítani.Nem kötekedésnek szánom, viszont Ryzennél tudtommal nincs uncore órajel. Van memória/MCLK, IF/FCLK, és memória vezérlő órajel/UCLK. Ha az IF és a memória órajele eltér, akkor az UCLK felezett órajelen fog járni.
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
-
CJ4567
nagyúr
válasz petimbo #34851 üzenetére
"A 3600 viszont kevés lehet mondjuk egy AC Odyssey-hez, Cyberpunkhoz, simán megeszik a 6 magot, és rosszul vannak optimalizálva. Cyberpunk alatt még az 5600X is 80%-ban terhelődött, de ez nem a proci hibája, hanem a játékgyártók szégyene. "
Azért van a processzorban 6 mag, és 12 szál, hogy ki legyen használva, nem? Attól, hogy egy játék kihasználja a 6/12-es processzorod, nem biztos, hogy a játék a rossz.
1.05-tel javítottak a Cyberpunkon AMD procikon, egy 3300X 1080p lowon 125FPS-t tud egy 3080-al, ahol a legjobban CPU limites lehetsz. Ez nem tűnik túl jónak a felette levő procikhoz képest, főleg az 5600X-hez képest, viszont a játék már medium-high grafikán is GPU intenzívebb, mint CPU, 1080p felett ez főleg igaz. Ettől függetlenül ha van rá keret, én is inkább a 3700X/10700K felé hajlanék.
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
CJ4567
nagyúr
válasz Fitzgerald #34768 üzenetére
CL16-ot próbáltad? 16-19-19-19-40 egy próbát megérne, ugyan úgy 1,4V-on.
No Sana No Life
-
CJ4567
nagyúr
Tudom, hogy régi játék, meg extrém eset, mert ki fog 720p very highon játszani, viszont nagyon szépen lehet látni, hogy a 4/8 és a 6/6 kb. egykutya ebben az esetben, viszont a 6/12 egy szép előrelépés. Nem véletlen, hogy nagyon sokan a mai napig elvannak egy 6700K/7700K-val, mert 4/8-as procik, magas órajellel, még mindig jónak számító IPC-vel.
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
CJ4567
nagyúr
válasz #32839680 #34383 üzenetére
Jópáran voltak, akik első generációs i5-i7-tel, és 1060/RX470/480/570/580-al akartak játszani HZD-vel, vagy Death Strandinggel, és panaszkodtak, hogy nem indul, mondjuk ezek még játszhatóak egy 1060 körüli VGA-val, főleg a Death Stranding, a HZD-re meg jött azóta javítás.
Az Ubisoft játékai meg AVX nélkül is elindulnak, szóval ott nincs gond.No Sana No Life
-
CJ4567
nagyúr
válasz hokuszpk #34377 üzenetére
Már most egyre több játék használ AVX-et, annó a The Crew 2 bétájánál volt felháborodás, mert AVX mentes procikon nem indult a játék, mert kötelezően AVX-et használt, majd patchelték, hogy fusson a játék, csak a játékba épített videószerkesztőt nem tudod használni.
Cyberpunk 2077 megjelenés körül AVX nélküli procikon crashelt, majd jött a patch, ami ezt megoldotta, a Horizon Zero Dawn is ugyan ilyen eset, a Death Stranding tudtommal azóta se fut AVX mentes procikon, általában az Ubisoft játékok nagy része használja az AVX-et.
Ami egy jel lehet, hogy AVX-et használ a játék, vagy AVX nélkül nem fog elindulni, hogy a játéknak minimum FX, vagy Core i 2xxx kell, vagy panaszkodnak, hogy Phenomon, vagy első generációs Core i proceszoron nem fut a játék.
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
CJ4567
nagyúr
Tessék, itt vannak az FH4 eredményeim, a CPU rendernél az átlagot, és a minimumot nézd.
És egy újabb eredmény, amit nemrég mértem, frissebb Windowssal. Újramérhetem az eredményeket, de sok változás nem lesz, azon kívül hogy a frisebb Windows miatt talán minden eredmény kicsit jobb lesz.
Mielőtt jön hogy "de hát GPU limites vagy", igen, a 1070 fog vissza, viszont jobb az, ha van tartalék, mint az, hogy éppen kihajtja. És az OC után már egy, a 1070-nél erősebb GPU-val is simán megbirkózna 1080p-ben, 1440p-ben főleg.
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
CJ4567
nagyúr
Holnap előkeresem az FH4 eredményeim De a 25% az már extrém eset, amit írtam is, és ahogy azt is írtam, hogy ez mondjuk a CPU + RAM-ból jöhet.
BF1-et sajnos nem tudok benchmarkolni, mert nincs két ugyan olyan meccs, de ott is szépet javult nálam PBO+3600 CL17 XMP-hez képest a 4.3GHz AC + 3800 CL16. Ami talán mérhető, az a CSGO, mert ott van benchmark, de az kaputelefonon tud 144FPS-t, BF1-ben meg az OC után sokkal stabilabban tartja a 144-et átlagosan, mint előtte.
És amit elfelejtenek sokan, hogy lehet, hogy GPU limitált vagy, de attól a játék folyamatosságán segíthet az, ha van valamennyi tartalék CPU erőd, és ez alatt nem arra gondolok, hogy fizikailag mag vagy szál legyen tartalékban, hanem nyers egyszálas erő.
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
-
CJ4567
nagyúr
válasz Dragon3000 #34280 üzenetére
És a "csak 10%"-ok nagyon könnyen össze tudnak adódni. +10% prociból, mondjuk +5-10% extrém esetben a memóriából(CPU limitált játékok magas FPS-nél, mint CSGO, BF-ek, akár FH4), és akár 20-25%-nál tarthatsz durvább esetekben, teljesen ingyen.
No Sana No Life
-
CJ4567
nagyúr
válasz CJ4567 #34266 üzenetére
Kifutottam a szerkesztési időből: Nem tudom megérteni, hogy egy fórumon, amit Prohardvernek hívnak, miért sznobnak nevezik azokat, akik szeretik a hardvereiket finomhangolni, legyen az undervolt, overclock, akár egyszerre a kettőt, vagy mondjuk valaki a RAM-jait szereti húzni. Ezek a "sznobok" sokszor olyan tudással rendelkeznek, hogy egyes hibákat, amikkel valaki mondjuk akár napokat töltene hibaelhárítással, ők lehet, hogy pár percen belül tudják a megoldást.
#34267 fudi2002 Tudom, nem is komolyan gondoltam. A tapasztalatok alapján úgy néz ki, hogy nekem volt nagy szerencsém a Viper Steelekkel, és általában a G.Skill-ek azok, amikkel nagyrészt nincs gond, vagy a Crucial Ballistix-ekkel.
Láttam Ryzen 2xxx topikban olyat, aki 3600MHz-en hajtotta a RAM-okat 2600-ban Az is egy jó példány lehet.[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
CJ4567
nagyúr
válasz jokeph #34254 üzenetére
Nálam a 3600 CL17 Viper Steel tökéletesen működik, OC is megy, havernál R5 2600 + B450 Aorus Elite kombóban a 3200-es Aegis csak 3000-en működik. Akkor most én szidni fogom a G.Skill-t, és csak Patriotot fogok ajánlani.
Fanti: lehet, hogy te jót nevetsz ezen a szubkultúran, de jópáran szeretik kihozni az alkatrészeikből a maximumot, és nekik ez egyfajta hobbi, és ez okoz nekik örömet, hogy megtalálták, hogy az ő hardvere mit tud. És megosztják ezt a tudást másokkal, és utána egy idő után ezek alapján akár egy ajánlott alap beállítást ki lehet dolgozni mondjuk a RAM-okra, amivel egyszerűen bárki ingyen teljesítményt "kap".
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
CJ4567
nagyúr
válasz fudi2002 #34243 üzenetére
A Patriot Viper Steel-ek már Intel&AMD memóriaként vannak feltüntetve az oldalukon, nálam egy Viper Steel 3600 CL17 2x8GB teljesít szolgálatot, 3800 CL16-on simán megy, finomhangolt időzítésekkel.
A 3200 CL16-osról azt tudom, hogy a Thaiphoon nem tudja eldönteni, hogy micsoda, és [C/J/D]JR-nek olvassa ki, és a 3600 CL17-es eltűnt az oldalukról, ami fixen Hynix CJR volt. A 4000MHz CL19, 4400 CL19 az B-die.
No Sana No Life
-
CJ4567
nagyúr
64ns alá mikor mész? Bár ez 2x8GB SR Hynix CJR, dual rankkal tudtommal kicsit magasabb lenne a késleltetés, és az alacsony tRFC sokat segít.
Ez volt az abszolút maximum, amit ki tudtam hozni a kitből, TM5 le is futott, viszont Horizon 4 alatt kékhalálozott... 1,45V, lehet, hogy már túlmelegedett játék alatt, sajnos nincs hőszenzor a RAM-ban, szóval ezt csak úgy tudnám tesztelni, ha TM5 közben terhelném a GPU-t is.
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
CJ4567
nagyúr
Pedig pont, hogy az a lényeg, hogy GDM nélkül kéne tesztelned, hogy stabil-e, mert a GDM elfedi a stabilitási hibákat, és könnyen stabilnak nézhet ki a valójában instabil OC, és akár teljesítménycsökkenést is okozhat.
Itt egy példa arra, hogy az instabil tuning lefut GDM-el. És akár out of the box XMP beállításokkal is kavarhat, mert a páratlan CL-t egyből felfelé kerekíti párosra, így pl. a 3600 CL17-es XMP-t nem engedi, csak 3600 CL18-on futtatni.
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest