Hirdetés
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone 16 és 16 Pro: amiről az Apple nem beszélt
- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 10 5G - 5G-járat fapadon
- iPhone topik
- VoLTE/VoWiFi
- Google Pixel topik
Hirdetés
-
Anime stílusú akciójátéknak készül a Fate Trigger: The Novita
gp A free-to-play program PC-re és konzolokra készül, megjelenési dátumot egyelőre nem kaptunk.
-
Eső előzte meg az őszi hardverforgatagot
ph Az eltérő perifériákon és hűtéseken túlmenően egy notebook söpört végig a tájon.
-
Retro Kocka Kuckó 2024
lo Megint eltelt egy esztendő, ezért mögyünk retrokockulni Vásárhelyre! Gyere velünk gyereknapon!
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szinyák
őstag
válasz hackeeeee #11626 üzenetére
Giga lapok aorus jól sikerültek. simán bevállalható 3600 alá még 3800x .-is .
itt egy link a vrm listáról ha még nem láttad nézd meg .. bios nagyon jó . Mondjuk nekem x570 aorus elit van de eddig a legjobb lapom pedig volt pár a kezem között ...
[ Szerkesztve ]
Szinyák
-
-
-FreaK-
veterán
válasz hackeeeee #12740 üzenetére
A max. és alt. értékekkel is érdemes próbálkozni. Azt senki nem tudja ilyenkor sajna, hogy mivel lehet a baj, csak a próba cseresznye módszer működik. Van egy pár kombináció azért..
A ProcODT-re pl. a Corsair guide azt írja, hogy 40-60 között a jó, a dram calc ennél jóval alacsonyabbat dob.
Megkeresem majd, talán három helyen is találtam leírást, hogy mit-hogy érdemes.Illetve egy balga kérdés, de pont a múlt héten volt ez a megoldás: a ramok tuti a jó slot-ban vannak?
-
Steven
addikt
válasz hackeeeee #12740 üzenetére
Nekem micron -d die -os ramom van .... nekem a ryzen calculator semmire nem jó ... saját magam tapasztaltam ki .... állíts be magas értéteket és szépen vedd vissza az időzítéseket....
KB erre jutottam ... Amúgy micron -d die ra csak 3400 ig van benne ajánlás....
TRC pl nálam tök magas 68.... de legalább stabil és megy...
Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
Steven
addikt
válasz hackeeeee #12744 üzenetére
hát Samsungnak szinte mindent bírnia kéne nem vágom ... próbáld meg 3600 16-20-20-20-40 és auton másodlagos időzítéseket utána ,ha stabil próbáld meg szűkíteni az időzítéseket ...
remélem xmp ki van kapcsolva...
[ Szerkesztve ]
Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
Kovbob
senior tag
válasz hackeeeee #12755 üzenetére
3.9-el kaptam, kértem bios frissítést biztos mennyen a 3600.
Gyárin, a pbo-t csak simán enabledre raktam auto-ról, de nem vettem észre különbséget, most a -100mw offsetet próbáltam ki még, az cinebench alatt mondjuk kicsit visszavesz a pontszámból, de a hőfokokból is.[ Szerkesztve ]
-
-FreaK-
veterán
válasz hackeeeee #12817 üzenetére
Lehet hogy nem lesz benne a többi, előfordul néhány lapnál, az enyémben (X570 Aorus pro) sem volt benne több beállítás, ha jól tudom, csak egy novemberi frissítéssel rakták bele.
Ja, hogy még nem raktad fel a legfrissebbet? Kezd azzal akkor szerintem!1usmus universal-t kell választani az energia sémáknál. Márhogy a fentit az 1usmus Custom Power plan-hoz írtam, így feltételezem azt akarod használni
tegnap elfelejtettem ram témában írni, majd ma ha lesz időm visszakeresem napközben.
-
-
b1sti
senior tag
válasz hackeeeee #12909 üzenetére
Hasonlóval szenvedek én is. Arról már nem beszélve, hogy sem akar összejönni az OC. Jó pár videót és hsz-t néztem, olvastam, de semmi pozitív eredmény. Viszont 3600 CL16-on alap MHz-en nem akar indulni a masina.
Kérhetnék én is segítséget?! Jöhet akár szájbarágósan is -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz hackeeeee #12913 üzenetére
Szórakoztam még ezzel, tényleg ha letiltom minden menüben a pbo-t, és a CPB-t, CnQ-t, és mindent, akkor is változik a thread órajel.. Nem értem. Mindegy, feladtam. Marad minden úgy ahogy van, és kész..
Viszont az alap órajel, ha Manual CPU OC-ban beállítom, akkor CPU-Z szerint is fixen áll.. Ilyenkor.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Kovbob
senior tag
válasz hackeeeee #12917 üzenetére
Mondjuk igen én se értem már ezt a rengeteg funkciót ami a ryzenben van. Fel is adtam az állítgatást, enegdélyeztem az auto oc-t (mondjuk működni még nem láttam), raktam be offsetet és elég nekem ennyi.
Ja azt hogy több helyen is van pbo arra valahol olvastam hogy talán a több generációs ryzen miatt alakult így. Meg hogy igazából az egyik helyen talán az xfr-t állítja csak azt is pbo-nak írja valamiért. Asszem az xfr az a régiekre vonatkozik a pbo meg az újra. Persze lehet hülyeséget beszeélek, csak ilyet találtam róla valahol.[ Szerkesztve ]
-
Alpi.
addikt
válasz hackeeeee #12917 üzenetére
Melyik irányba változnak ? Mert ugye, ha ezeket kilövöd, akkor elvileg nem kéne emelnie a frekin, de attol még csökkenni csökkenhet, az egy másik story. Egyébként ha van erre alkalmas szoftver telepítve, akár nyomokban is, simán módosítja a biosban állítottakat. (vagyis módosíthatja, nem törvényszerü)
Továbbra is megkeresném a "manual" órajel állítást biosban. Nem mondom, hogy 100%, mert semmi nem az, de elég nehezen tudom elképzelni, hogy nincs opció. Azzal fix órajelet kell kapnod, egyedül a max c-state, a lekapcsolható magok szoktak mellette működni, de az kifejezetten hasznos is a fix setup mellé.[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
r3v0Lut10n
senior tag
válasz hackeeeee #12932 üzenetére
Hja, sztem mázlista példányt fogtam ki Mondjuk nemrég vettem amazonon, lehet es is az újabb gyártásból van (ahogy olvasgattam mindenfele, az újabban kijöttekkel többeknek szerencséje volt)
be quiet! Silent Base 801 - Asus X570-Plus TUF Gaming - AMD Ryzen 5 5600X - be quiet! Dark Rock 4 Pro - Corsair LPX Vengeance 4x8 Gb 3200 CL16 RAM - PowerColor Hellhound 7900XT - Sabrent Rocket 1TB NvME - 2x 6TB Storage
-
veterán
válasz hackeeeee #16493 üzenetére
nem ez lesz a baj, szerintem. A deszkan T-topologias, es eszmeletlenul nem szereti a 2 oldalas ramokat... Tippelnem kellene, Neked is 2 oldalasak a gskillek.
gskill aegis 2x16gb 3000mhz, samsung c-die, homeros, intelben 4000mhz kornyeken tud.
Nalam az X570 PG X-ben meg 3400on sem stabil...
Egyszeruen a 2 oldalas ramtol behanyik... Van itthon 2x4gb 3600MHz c18 samu, az is 2 oldalas, meg sem mozdul 3200 felett...
Nem a proci a gond, az csont nelkul megy majd fel eve 3800c16on, 1900fclkval c9bjz-vel...
Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz hackeeeee #16499 üzenetére
A vddg pontosan mire jo? Jelenleg az van, ha azt auton hagyom, nem megy a gep, viszont 1 a min érték. Ga autorol 1en van, ez terheles alatt + kozel 10 fok, viszont igy 1:1 a dram, fabric, es 1800 az fclk is. 3600 a ram.
Vagyis, igy 4000 1.25v alatt is elmegy prime alatt 80 fokig, ha ez auto, akkor 70, 77bkozott hintazik.
Véleményem szubjektív...
-
-
Omli85
őstag
válasz hackeeeee #16587 üzenetére
Hát túl sok varázslat nem kell a pbo-hoz de én inkább hajtom offsettel pbo-val ahogy ki lett találva mint a fix órajeles oc. Szerintem ezek a kockák nem a fix órajeles tuningra lettek kitalálva és az alaplap gyártók sem igazán vágják még a pbo működését és a "régi" bevált módszerek nem igazán hoznak itt igazi eredményt.
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
Alpi.
addikt
-
Omli85
őstag
válasz hackeeeee #16592 üzenetére
Egy próbát megér, hogy van e valami javulás amúgy edc 1 nálam sem működik így maradt az emelt limit 230 230 300 ebben elfér a pbo normális boost órajelekkel. Minimálisan nyernék a fix szorzós tuningal és mivel allcore amúgy sem viszi a 4.4-et így marad a pbo. Sajnos az én kockám elég éhes fajta így túl nagy mozgástér nincs.
[ Szerkesztve ]
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.