Hirdetés
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pro!Petya
addikt
Kellet volna igen!
Viszont nekem már ez is többet mond mint a többi csillió 720/1080-ban lowon mért 1% és 0,1% , ugyanis nekem kell a 2k és a nem fullra lebutított grafika lowon....
Az sem mellékes hogy a userek 90%-a (köztük én sem) nem rendelkezik 2080Ti-al így az eredmény csak iránymutató a % -ok és frametime-ok tekintetében -
Atom_Anti
senior tag
válasz -FreaK- #2327 üzenetére
Jaj hogy oda vagytok a spyware Windows 10 ért, használjátok csak... Amúgy tényleg az x470 lapokhoz ott van minden gyártónál a Windows 7 driver, míg az x570 hez már nem látni.
Skacok felkeltette érdeklődésem ez Ryzen 5 3600, úgy hogy sajnos rendeltem is egyet, hozzá egy x470 alaplapot. Úgy olvasom x470 kevésbé melegedős és kevesebbet fogyaszt mint az új x570. Na most a memória még kérdés maradt, érdemes e gyorsabbat venni mint 3600MHz? Valami olyat olvastam külföldi oldalt, a felett valami felező bekapcsol és relatív lassabb lesz??? Vagyis egy bika alacsony időzítésű 3600mhz ramot kellene keresnem?
-
fudi2002
veterán
válasz -FreaK- #2477 üzenetére
Azért valamit jegyezzünk meg. Ha nem X-es proci, akkor az X-es ficsőrök nemvannak. Ergo az 1-2 szálas "magasabb" órajel lehetőségét bukod. Marad az all core változat, de ott 4.3 fölé nem viszed értelmes fesszel. 3900x pedig 4,5-4,6 közé boostol 1-2 szálon.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
FeRRaR1
őstag
válasz -FreaK- #2653 üzenetére
Nem néztem végig, de az elején azt mondja hogy futtasd dual rankba, vagy ha lehetséges 4-be, a több a jobb minél magasabb órajelen de ne essen ki a szinkronból 1:1. De végig nézem azért, mert nálam is aktuális
Azt mondja a DR az a dual channel, 2 ram, a sima ahol nincs DR az csak egy slot, sima egy ram modul.
Először a szilikon határait érdemes megkeresni, proci memória vezérlő, jó gyors ram kell, de rossz időzítésekkel először. Neki 1900-at bírt a link hogy ne essen ki szinkronból, de nem tesztelte stabilitásra, csak a benchmarkokat futtatta. Így neki 1900 link, 3800 ram adja magát és ehhez kellett megkeresni az elérhető legalacsonyabb késleltetéseket hogy kimaxolja rendszert.
[ Szerkesztve ]
-
galaktikus
aktív tag
válasz -FreaK- #4114 üzenetére
Igazad van maximálisan. A valóságban amúgy az lesz, hogy letöltöm az ram calculatort ami a ryzenhez készült és be fogom lőni szépen a memóriát. Csak nem vagyok valami nagy "óverklokker", úgyhogy jobban bele kell majd ásnom magam a témába, meg videókat kell néznem.
warcat: hát igen, nyílván nem éri meg, de eddig jutottam ram kutatás ügyileg.. szimpi is volt, aztán megrendeltem.. most már mind1.
Rizsa: 5800x -b450 tomahawk max - 2x16 Gb 3200 Mhz Crucial Ballistix Sport AT - Gigabyte 6700 XT gaming oc Productivity: MacBook Pro 13" M1 Apple Silicon
-
worxland
addikt
válasz -FreaK- #5250 üzenetére
Ja, csak egy-másfél kilósak, frász kiverne, ha egy NH-D15 vagy egy Dark Rock Pro 4 lógna az alaplapról. Marad a játékvíz. A cirka 10 ezres árkülönbség meg nem annyira fontos, mivel az egész gép több lesz félmillánál (VGA nélkül).
[ Szerkesztve ]
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
Locutus
veterán
válasz -FreaK- #7297 üzenetére
Elég jó esély van rá. Nézd meg a computerbase fórumot pl, ott is sok tapasztalat van velük.
Még magasabb frekin is mennek ezek.
Maximum subtimingok esetén vannak eltérések, hogy melyik kit milyen finombeállításokat bír.
Persze garancia nincs rá, mint ahogy tuningra sosem.Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
fudi2002
veterán
válasz -FreaK- #7299 üzenetére
Azzal finoman. 2x8at használok, 1.4v 3600cl15n.
Soc 1.05v.
Beraktam még 2 ilyen modult, 1.1v soc mellett sem tudtam stabilizálni. Vddgt talán ha az égbe tolom, talán ment volna. Inkább hagytam és visszaküldtem.
3900x amúgy, lehet hogy kisebb procival nem így van, nem tudom.[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
Locutus
veterán
válasz -FreaK- #7299 üzenetére
Nekem 2x16-os van amúgy, 3600cl16-on megy. Azért csak ennyin, mert nem akartam 1.4V-nál többet adni neki 24/7-re. Igy is felmegy néha 50 fok fölé, pedig még némi huzatot is kap (bár elvileg a 80 se lenne gond, pl der8auer hajszárítós tesztje szerint)
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Malibutomi
nagyúr
válasz -FreaK- #7957 üzenetére
O is azt mondja hogy ha nem felsz kezzel beallitani, akkor a Crucial a legjobb vetel
Amin meglepodtem azt mondta ha ugyesek (es szerencsesek vagyunkj a Micron E-die chippek fel tudnak menni 4400-ig! idozitesben nem olyan jok mint a B-die, de nagyon magas frekiket mennek.
Azt tudtam hogy huzhatok, de mikor azt mondta hogy mid to low 4000 is fairly easy for these...Lehet megnezem meddig birjak az enyemek
[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
válasz -FreaK- #7973 üzenetére
Nem igazan akarom sem az orajelet feljebb vinni mert tudom hogy ez az optimalis, sem a ram timingokat buzeralni mert nincs idom meg energiam egy napig biost resetelgetni par % miatt
A subtimingokat meg nem neztem mert mint mondtam nem allitottam semmit igazan
[ Szerkesztve ]
-
fasyrt
őstag
válasz -FreaK- #7982 üzenetére
Nem vesz el sok időt az életedből, csak sokáig tart (gépidő).
Este lefekvés előtt beállítom az új setupot, reggel örülünk vagy szomorkodunk. De egy pár hét móka biztos benne van. Persze a világ legnagyobb hülyesége, mert amire egy mai 3200-as nem jó, arra a 3600-os se lesz jó. De hát nem is lennék a ph-n regelve, ha a gyári megoldás nekünk megfelelne. -
veterán
válasz -FreaK- #9166 üzenetére
a min fps az eseteg jelentos szazalekaban csak meresi hiba...
ha not a minfps, de az avg nem, akkor viszont azt jelenti, hogy amugy effektive csokkent az avg XD
breakpointot probaltam, az szepen terheli a procit, sot...
nekem nem hozott gyorsulast sima 3600on, igazabol lassult, de ahogy visszanyomtam a pbot, belepett a quantumvilagba, es gyorsabb lett XD
bar teny, 1%-al. :)PBO 1.0.0.4 patch A!!! : 15560
1usmus 1.0.0.4 patch A : 15400 ( de 1.475V helyett csak 1.449V....)
1usmus + PBO : 15710 :)Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
Ribi
nagyúr
válasz -FreaK- #9310 üzenetére
1,2,3: "Pedig volt jó sok" Én csak 2-3 példát kértem, ha már ezt így leítad. Nem kötekszem, szimplán kérdezek. Csomó forumban elhangzanak dolgok, ami persze nincs alátámasztva.
Csak ezeket akarom tisztázni, mert aztán más is rákeres és azt hiheti, hogy valaki szerint aki követi a topikot a B450 nem jó, kell az X570.
Igaz, hogy neked a B450-el van problémád. Amit nem teljesen értek, mert az x570-el is volt elég gond. (ugye alátámasztani nem kell ) De tény, hogy nem olvastam át az összes HSZt.
Abba hagytam a kötekedést. -
veterán
válasz -FreaK- #10082 üzenetére
igen, ez.
C9BJZ a chip neve, Micron csucs E-die steppingje, vagy milye. :)
meg a mai napig ugy tudom ilyen chippel tartjak a VR-t.AMD melle jobb lenne a samu b-die, mar ha jot fog ki az ember, mert az utobbi idoben jartak nalam olyan uj b-dieok, amik 3600c16ot sem tudtak 1.35V mellett...
ezek a micronok intelben 4400 felett mennek kenyelmesen :)
Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
wwenigma
Jómunkásember
-
Pro!Petya
addikt
válasz -FreaK- #10382 üzenetére
Hagyjuk már!
Vicc a srác , Oc.neten posztolgatja hogy 1,5V felett küldi meg csak hogy 4k-ban 60-as fps limittel, nagyon max ~20% usage mellett ne fagyjon szarrá.
Ott vannak a BFV és a NFS Heat Single player videói 4300-4375 az amit kiprésel magából az a proci.
Nem találta fel a spanyol viaszt , egyszerűen kiválogatja azokat a címeket ahol el tud evickélni és szépen a lényeges dolgokat nem rakja ki OSD-re. A Rage 2-ben is 50%-a átvezető videó és splah screen-ből áll jah és 6 perc , a terhelés több mint az Alien-nél de még mindig vicc kategória.
A gyerek full instabil rendszerrel mókázik , maradjunk annyiban. Nagyon nem követendő és dicsőítő a példája. Félre vezeti a tapasztalatlanabb usereket ezzel a baromsággal amit csinál.[ Szerkesztve ]
-
Motyi
senior tag
válasz -FreaK- #10477 üzenetére
B-Die:
F4-3600C14D-16GTZN (CL14-15-15-35 1.40V) --> legjobb válogatott b-die chipek
F4-3600C14D-16GTZNB (CL14-15-15-35 1.45V) --> kicsit gyengébb válogatott b-die chipek
F4-3600C16D-16GTZN (CL16-16-16-36 1.35V) --> "leggyengébb" b-die chipekEgyéb (talán hynix?):
F4-3600C16D-16GTZNC (CL16-19-19-39 1.35V)
F4-3600C18D-16GTZN (CL18-22-22-42 1.35V) -
Yodamest
veterán
válasz -FreaK- #10605 üzenetére
Hát majd meglássuk, én eddig amit így láttam tesztekben, az alapján tök feleslegesnek érzem az OC-t, sőt olyat is láttam, hogy stabil fix órajelen, stabil fesszel még jobb, egyenletesebb értékeket hoz játékok alatt, mivel nincsenek fps tüskék a folyamatos órajel ugrálástól.
-
veterán
válasz -FreaK- #10608 üzenetére
Az elérhető maximum egyszálas teljesítmény szempontjából nem érdemes a saját tapasztalataim alapján. Viszont, multicoreban minimális a különbség, és összességében nézve, ha a komfortosabb hűthetőséget és konstans terhelés alatti zajszintet is figyelembe veszed, jó kompromisszum a 4 Ghz feletti allcore OC. Persze, ahogy írtam is, ez kompromisszum, royal flush megoldás nincs egyelőre.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz -FreaK- #10713 üzenetére
Én is arra utaltam az imént, hogy csak az tudja pontosan aki 4K-ban játszik. Szinte mindenre van példa - ellenpélda teszt, de az csak egy dolog... Azon túl pedig a CPU a rendszer és egyéb programok futtathatóságáért és azok sebességéért is felel, tehán nem lehet olyan faék egyszerűséggel vizsgálni.
-
-
addikt
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz -FreaK- #11282 üzenetére
Olyan helyen van "elony" ami irreleváns, ahol egyikkel nincs meg a 144fps ott a masikkal lehet megvan de nem minimum fps gyanánt, 0,1%-ban pedig altanaossagban jobban all.
Szigoruan maganvelemeny, mindenki azt vesz amit akar sőt még olyan felhasznalas is lehet ahova en is ajanlanek intelt - specifikusan - de altalanossagban ezt nem tudom tenni.Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- AMD Ryzen 7 5700X3D BOX - Új, bontatlan, 3 év garancia - Eladó! 78.000.-
- Beszámítás! Intel Core i7 3770 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, tesztelt - Gari 2029.01.04. -ig - Eladó!
- Intel Core i5 13500 - 14mag/20szál - Hibátlan, tesztelt Eladó! 67.000.-
- AMD Ryzen 5 2400G processzor 4x3.6GHz AM4
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest