- Kilenc képet osztott meg idő előtt az iPhone SE-ről a Spigen
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Google Pixel topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- One mobilszolgáltatások
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi Redmi 4X - Mi-ért hagytál el engem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabulaxi
senior tag
Sziasztok!
Most vettem a Redmi note 8 pro helyett.
A fényképezés okoz gondot, nem találom a makro módot.
Egyelőre a fotózás nem megyezzel a géppel, a régebbiegyszerűbb volt és talán jobb képeket készített.
Alitól rendeltem hozzá 67w-os töltőt, de biztosan kam, mert semmivel sem ír másabbat, mint az itthoni régebbi töltők. Turbo töltést kellene kiírnia?"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
eldoble
aktív tag
Sziasztok!
Nekem is vezetékes Android Aauto gondom lett.
Mazda 6, 2019-es, a régi telefonommal a Xiaomi Mi 11 Lite -val simán és rendben ment az AA.
Most telefont cseréltem, egy Xiaomi 14T vel próbálom, és az a gondom, hogy azt írja a telefon, hogy Android Autó csatlakoztatva, Bluetooth -on is összekapcsolva az autóval, de maga az AA alkalmazás nem jeleníthető meg az autó képernyőjén, ha az autó képernyőjén az alkalmazásokhoz bemegyek persze ott is szürke, nem futtatható az "Android Auto" alkalmazás.
Mi lehet a gond?
Lehet valahol engedélyt adni a telefoon futó AA-nak? -
eldoble
aktív tag
válasz
-Mosquito- #258 üzenetére
Köszi.
-
thozoo
tag
Van olyan közületek, aki sokat videózik a telefonnal? Kb. egy éve vettem egy Redmi Note 13 Pro-t, hogy világmegváltó 4K felvételeket csinálok, de 4K-ban 2-3 másodpercekre megáll a kép, fullHD-ban meg sok a frame drop és ott is előfordul, hogy megfagy a kép fél-fél másodpercre... már a hajam kitépem tőle, mert persze mindig a legjobb pillanatoknál. Nagyon jókat olvastam a 14T kamerájáról, nagyon érdekelne, hogy 4K-ban előfordul-e nálatok ilyesmi? Ha valakinek van lehetősége viszonylag gyorsan változó, kamerát ide-oda rángató jeleneteket 4K-ban rögzíteni, megtenné, hogy kipróbálja?
Thozoo
-
ROBOTER
addikt
-
ROBOTER
addikt
válasz
-Mosquito- #252 üzenetére
Örök hála! Igaz, hogy halvány gőzöm nem volt, hogyan lehet kikapcsolni, de egy youtube videó segített.
-
ROBOTER
addikt
Üdv! Most vettünk a barátnőmnek egy ilyen telefont. Átköltöztettünk mindent, eddig ok.
De az komoly, hogy a csengőhangot nem engedi meghallgatni, amikor ki akarom választani? 1 másodpercig szól, aztán feldob valami reklámot, és nincs tovább. Bármit választok, a csengőhangot csak úgy tudom meghallgatni, hogy beállítom, és felhívom a telfont. Mondjátok, hogy ez vicc. -
mark77
tag
Sziasztok!
Napokban megvettem a teszt alanyát (14T az 512 gb os verzió).
Minden működik, a Mi11 lite 5g ről szépen minden átköltözött gond nélkül.
Egyedül az órát nem tudom működésre bírni. Honor Magic Watch2(MNS B39).
Az elődön a Huawei egészség nevű appban kellett hozzáadni az órát, jelenleg már a Honor egészség van a shopban. Na, ha párosítom bluetooth-al az órát ha nem, egyszer sem találja.
Az app keresi, de nem találja, qr kódot akar beolvastatni..órán nincs ilyen opció.
Próbálta már valaki,esetleg más órával is ez a gond? Vagy ennyit számit,hogy Honor,és nem Huawei?
Elég okosak ezek az órák, mert csak a saját ökoszisztémájukban szeretnek működni..
De lehet, hogy valami elkerülte a figelmem..Cannibal Corpse
-
hrabanc
tag
Csakúgy itthagyom:
HyperOS 1.0.7.0 UNEMIXM volt gyárilag a telefonom (Xiaomi 14T).
Átállítottam Szingapúri régióra.
Rögtön dobta a HyperOS 1.0.8.0 UNEMIXM frissítést, majd ahogy az települt és újraindult, már jött is a HyperOS 2.0.2.0 VNEMIXM frissítés.
Most éppen az települ.[ Szerkesztve ]
-
hrabanc
tag
Hogyan tudom ütemezni pl. a wi-fit?
Arra gondolok, hogy mondjuk 22 órakor kapcsoljon ki és másnap reggel 6-kor kapcsoljon be?
Vagy mndjuk este 22 órakor kapcsoljon ultra energiatakarékos módba másnap reggel 6-ig.
Van erre megoldás? -
hrabanc
tag
Ha egy konkrét névjegy meg van nyitva, akkor nálam jobb felül egy fogaskerék ikon van, a jobb alsó sarkában egy kicsi névjegy ikonnal.
Ha arra rányomok, akkor ahhoz a beállításhoz visz, amit Te is írtál.
Ott a hívásra használt SIM kártyát, a névjegy csengőhangját tudom beállítani. Lejjebb van a Hozzáadás a kezdőképernyőhöz."és amint rányomok a parancsikonra, már egyből kérdés nélkül tárcsáz is a telefon. Szerintem ez már közvetlen tárcsázás!"
Igen, ezt szeretném én is!
Nekem is kiteszi a kezdőképernyőre, de ha rányomok, akkor az a névjegy nyílik meg és nem indít hívást."Esetleg a kinyitott névjegynél nyomj hosszan a telefonszámra! Nálam akkor is előjön egy menü."
Nálam olyankor az alábbiak jönnek elő:
Másolás vágólapra,
Szám szerkesztése hívás előtt,
Alapértelmezés törlése,
Hívásra használt SIM kártya
Telefonszám tiltásaA Google Telefon app nálam a 157.0.718039222 verzió számú, a legfrissebb.
A Google Névjegyek app pedig szintén a legfrisebb, 4.46.53.705303683. -
user01
aktív tag
Akkor jobb felül nincs három pontos menüd??
Nálam ott ki lehet választani a hívásra használt SIM-kártyát is, és amint rányomok a parancsikonra, már egyből kérdés nélkül tárcsáz is a telefon. Szerintem ez már közvetlen tárcsázás!Esetleg a kinyitott névjegynél nyomj hosszan a telefonszámra! Nálam akkor is előjön egy menü.
[ Szerkesztve ]
-
hrabanc
tag
Valóban, ha csak röviden nyomom meg, akkor kinyitja a névjegyet.
A megnyíló névjegyet lejjebb görgetve van egy ilyen lehetőség: "Hozzáadás a kezdőképernyőhöz". Ez már részben jó lenne, de nem teljesen. Mert ez csak a névjegyet teszi ki a kezdőképernyőre, nem a közvetlen tárcsázást. Onnan persze tudok hívást kezdeményezni, de ez nem ugyanaz.
És ha a tárcsázóból csinálom, akkor is ugyanez a helyzet.
Köszönöm a segítséged! -
user01
aktív tag
Amúgy, ha jól emlékszem, én már a HyperOS 1-en is raktam ki tárcsázó parancsikont ezzel a módszerrel, ezért nem értem, hogy nálad miért más a három pontos menü.
Nálam az általad említett három pontra "Az összes kijelölése" választható csak.
Ezt sem értem! Ha kiválasztottad az adott névjegyet, akkor az megnyílik és a névjegy adatai, illetve a kezeléséhez szükséges parancsok (hívás, sms, videó) látszanak. Itt nincs értelme összes kijelölésének!
OK. Azt hiszem, rájöttem... Ne hosszan nyomd a névjegyet, nem kijelölni kell! Röviden érintsd meg, hogy megnyíljon és utána a három pont...
Vagy próbáld a tárcsázóban, ott ki sem lehet jelölni, csak megnyitni![ Szerkesztve ]
-
user01
aktív tag
Amit írtam, a gyári Google tárcsázóhoz írtam!
Akár a telefon app-ban, akár a névjegyek app-ban kiválasztok egy névjegyet / jobb felül három pont / Hozzáadás a kezdőképernyőhöz / és kirakja az adott névjegy ikonját a kezdőképernyőre. (Xiaomi 14T, HyperOS 2.0.2.0)[ Szerkesztve ]
-
hrabanc
tag
válasz
pasztoha #234 üzenetére
A 14T-ken alapból a Google tárcsázója és a hozzá tartozó névjegyek app található, nem a MI Dial. Na az ezen a telefonon nem úgy működik, mint az előző Samsung Galaxy A72-esemen. Ott gyorshívást widgetből simán ki tudtam tenni, de ezen a telefonon nem. Sem widgetként, sem máshogy. Hogyan tudok erre a telefonra xiaomi/miui/hyperos tárcsázó appot feltenni? És honnan?
-
hrabanc
tag
válasz
pasztoha #229 üzenetére
Igen, köszönöm, így szeretném én is. De ehhez melyik névjegy applikáció szükséges? Nekem gyárilag google tárcsázó van és a hozzá tartozó névjegy app. De ezzel nem működik. És nem adja widgetbe sem. Próbáltam már másik dialer/caller/tárcsázó appokat is, de egyikben sem működik. Egyedül a True Phone appban van ilyen lehetőség (Parancsikon létrehozása), de nem látom, hogy hová teszi ki, ha egyáltalán kiteszi valahova. Hihetetlen, hogy egy ilyen egyszerű dolgot nem lehet/tudok beállítani HyperOS-en.
-
pasztoha
tag
Nem tudom, hogy az újabb készüléken miként működik, de én úgy tudom megoldani: rámész a névjegyeken belül arra, amit ki szeretnél tenni és a listában van egy olyan lehetőség, hogy kitűzes kezdőképernyőre. A legutolsó ikonnak teszi be, de át lehet mozgatni oda, ahova akarod.
-
magyar1997
tag
Sziasztok!
Ugyan csak 2 napos a készülék, tudom hogy kell idő mire javul az üzemidő, de egyelőre kicsit csalódás ilyen téren a telefon. 14T előtt egy Redmi Note 10S volt, gyakorlatilag már degradált (75%) akksival hoz hasonló kijelző időt.
Semmi extrát nem csinálok, zenét hallgatok, böngészek, videót nézek, így hoz nagyjából 5-6 órát. Nektek mi a tapasztalat? Hyperos 1.0.7
AOD bekapcsolva, frissítési frekvencia alapértelmezett.
/Illetve írt az elején egy olyat, hogy ajánlott 2-5x lemeriteni és fullra tölteni az akksit a kalibráció miatt. Erre már nincs szükség igen régóta... Valamiről lemaradtam?
/
[ Szerkesztve ]
FTTB 1000/300
-
hrabanc
tag
Sziasztok,
Samsungról váltottam egy 14T-re. Egy dolog már most hiányzik. Hogyan tudok kitenni gyorshívást a kezdőképernyőre? -
ggeleven
őstag
válasz
Wheelbarrow #225 üzenetére
Igen, láttam a MIUI-Hyper topicban utána.
Örülök, hogy megy! Legalább már tudom mit kell mondani, ha ismerősnél felbukkanna hasonló gond.
20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
ggeleven
őstag
válasz
Wheelbarrow #223 üzenetére
Próbáld meg ezt: az Ébresztőben jobb felül pöttypöttypötty/Beállítások/További riasztási beállítások és ott kapcsold ki, hogy Értesítés ébresztés előtt.
-
Wheelbarrow
aktív tag
Az agyamra megy az ébresztő óra. A beállított ébresztés előtt egy órával csörög, értesít, hogy egy óra múlva ébreszteni fog, aztán a beállított időben ébreszt is.
Hol és mit kell kikapcsolni, hogy ne rendezzen előébresztést, csak a beállított időben ébresszen? Letöltöttem másik órát, azzal nem csinálja, de ez is nehéz szülés volt, mert van olyan óra app ami nem hajlandó ébreszteni, az írás szerint az "AI" megakadályozza az ébresztést. És persze bámulhatom a reklámokat. Tud valaki erre megoldást?
-
Wheelbarrow
aktív tag
válasz
pulguinha #221 üzenetére
Szia. NEM! Rendeltem tőlük, azt írták, hogy van készleten. Három napig hitegettek, hogy egy kis probléma van, de mindent megtesznek, hogy küldjék, aztán semmi reakció. Egy hét után lemondtam a rendelést és megrendeltem az eMagról. 3 nap alatt megjött gond nélkül és 25 000 forinttal olcsóbban. Itt olvashatsz horror sztorikat róluk.
https://www.trustindex.io/reviews/xiaomishop.hu
[ Szerkesztve ]
-
pulguinha
aktív tag
Sziasztok, a Xiaomishop.hu megbízható? Láttam most náluk 210k-ért T14 512GB-t.
-
hrabanc
tag
Sziasztok,
közeljövőben tervezek ilyen telefonra váltani.
A jelenlegi kínálatot elnézve (még) találok gyári töltővel a dobozban.
Gondolom, ezek is globális modellek?
Itthon gond nélkül használhatók?
A garancia/jótállás elvileg ezekre is 2 év.
Volt már valakinek bármilyen tapasztalata ezzel kapcsolatban? Akár jó, akár rossz. -
ggeleven
őstag
válasz
MarkyVacano #217 üzenetére
A Beállításokban keress rá, hogy Előnézet-elhomályosítás és tudod apponként állítani.
-
MarkyVacano
újonc
Sziasztok
2 dolgot egyszerűen nem tudok beállítani a 9TPro után, remélem valaki tud segíteni
- a futó alkalmazások áttekintésénél a 9TPro esetén lehetőség volt arra, hogy bizonyos appok előnézete elmosódva látszójdon csak (Viber, banki appok stb), hogy egy külső szemlélő ne lásson rá az appok tartalmára. Ezt hol lehet a 14T esetén beállítani?
- ill app management, a 9TProban be lehetett állítani, hogy melyik appokat zárja be automatikusan x idő után, most csak olyan opciót találtam meg, hogy mindent bezár az idő leteltével....
Köszönöm a segítséget
-
M0RGI
őstag
válasz
MarkyVacano #203 üzenetére
Köszi a választ!
Már csak jó áron kellene találni nem sufni gsm-est (bár gondolom a jótállás időtartama mindenhol ugyanannyi).Kapcsolódási problémákat nekem autóban (Suzuki S-cross) az AAwireless kütyü oldotta meg. Bár esetenként itt is eldobálja, de pár másodperc után magától folytatja.
[ Szerkesztve ]
-
MarkyVacano
újonc
válasz
instantwater #200 üzenetére
Szia
Én pedig az autó kijelzőjén szeretném, mert pont azért tervezték oda
Nagyjából kétszeres méretű mint a telefon, több részlet látszik rajta, és nem szükséges félre pillantani.
Szerintem ha az ember fizet 200K-t egy telefonért, utána ne a usernek kelljen alternatív megoldások után néznie, mert a termék hibás és nem tudja azt produkálni, amit egy 4-5 éves elődje tudott.
Számomra ez nehezen elfogadható, szóval remélem lesz itt valaki, aki tud megoldást a problémára.
-
M0RGI
őstag
Sziasztok!
A párom tervez egy ilyen telefont venni. Nekem 13T van.
Azt szeretném kérdezni, hogy a gyári szilikon tok hátsó élei lekerekítettek, vagy ugyanolyan szögletes, mint a telefon?
Csak mert volt a kezemben egy Realme 10, de annál a készülék és a tok hátsó éle annyira éles, hogy megfájdul az ember keze pár perc fogás után.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Leteszteltük a Xiaomi megengedhető kameratelefonját. Nem rossz.
- Kilenc képet osztott meg idő előtt az iPhone SE-ről a Spigen
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Diablo IV
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Milyen monitort vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Új típusú árháborút hirdet az EV-piacon a BYD
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest