Hirdetés
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Khaosz55
üzenetére
Szia!
Nem jó topikban vagy, ez a ryzen 3xxx széria topikja. Az 5xxx topikja ez: [link]. Ha az alaplap changelog-jában nem írják, akkor biztosan nem, azt kellene megnézni.
A memóriáral annyit tudok mondani, hogy ez felhasználás függő. Ha úgy játszol, hogy nincs megnyitva semmi chrome, app, stb pluszba, akkor elég a 16GB ram is. Viszont elég olcsók a ramok most és gondolom ezzel a rendszerrel hosszabb távon tervezel, így én lehet meglépném a 2x16GB ram upgradet (a 4x8GB amúgy sem a legjobb választás, jobban terheli az imc-t). A 2x16GB-ból is valami 3600Mhz cl16-os kitet vennék.
-
válasz
Piszmaty76
üzenetére
Valószínűleg valamennyire visszafogná még 4k-ban is. Oda inkább 5800x3d kellene vagy teljes platform csere.
-
válasz
Killerstroke
üzenetére
Kb annyi, hogy ac oc mellett 1.35v fölé nem nagyon ajánlott menni még akkor sem, ha egyébként tudnád hűteni. Illetve nagyon sok értelme nincs is oc-zni, inkább finom hangolni, hogy minél kisebb fogyasztás mellett elérd kb ugyanazt a teljesítményt. Általában kis alulfesz + pbo bekapcs a leghatékonyabb vagy ha képes a proci az összes magon elérni az egy magos boost órajelet, akkor érdemes lehet az ac oc, persze ha nem kell mellé aránytalanul nagy fesz.
-
válasz
5leteseN
üzenetére
Erre van gépösszerakós topik, illetve keret és felhasználási terület nélkül eleve nem is lehet mit mondani. Ha komplett gép kell egy bizonyos összegből pl csak játékra, akkor teljesen más ajánlás kell, mint ha csak a procierő a lényeg a vga meg integrált is elég. Szóval javaslom a gépösszerakós topikban kezdj, lehet intellel olcsóbban kijössz (pl egy 10400f+460 lap), a tuning nem ad manapság annyit úgyse. De ha pl vga-ból 6500xt/6600/6600xt-t akarsz, akkor meg érdemes pci4 kompatibilis lapot+procit venni.
-
válasz
Chaser
üzenetére
Én is néztem, egy wifis b550 lap 80-100eft, amin normális vrm van. De amúgy intelnél is ugyanez van b560-b660-z590-z690 alaplapoknál is. Mintha már egy ideje nem gyártanák és csak ami raktáron ragadt azok a lapok lennének. Aki új gépet épít annak nem éri már meg ezekbe pénzt rakni, mert azok sem lesznek valószínűleg sokkal drágábbak. Nekem most jelenleg egy 10400f van z590 lappal, gondolkoztam egy 11700kf-en, de az is 120-130. Mondom akkor visszamegyek amd-re b550 lap +5700x, hát az se olcsóbb. Szóval egy ideig marad így, aztán lehet 12600kf + msi z690 tomahawk lesz, kétlem hogy az újak lentebb vinnék az árakat, pláne hogy az amd-ben csak ddr5 fog menni (az meg megint baromi drága).
-
válasz
androidkeres
üzenetére
Igen, az az alaplaphoz van gyárilag, két db műanyag. Lehet aprón találsz.
-
válasz
Sirandrish
üzenetére
Prime alatt jó az órajel?
-
válasz
Speed®
üzenetére
Ha komplett gép és garis, akkor lehet le van matricázva, ebben az esetben ha rossz slotban van a ram, akkor sem érdemes megbontani az oldalát. Mindenesetre ennek gyárilag mennie kellene ahogy van. Ha load default bios settings-sel nem megy, akkor én gariztatnám. Ha úgy megy, akkor xmp bekapcsol, ha itána hiba van, akkor is vagy garancia, vagy mókol a ram beállítással.
-
válasz
Rick3D
üzenetére
Ki lehet a ramot tárgyalni, csak nem olyan procit vennél, ami ebbe a topikban lenne, így itt nem sok értelme van. De annyi biztos, hogy az 5xxx még annyira sem válogatós ramban, mint a 3xxx. Ha tudod húzni a ramot 3600 cl14 vagy 3800 cl16-ra azzal bőven el leszel, de ha alapon hagyod az sem rossz, én nem cserélném le azt a kitet.
-
Sok lesz az off most már

-
Kérlek titeket, ne hirdessetek itt, a fentebbi hozzászólásokat amiatt töröltem. Köszi

-
válasz
galaktikus
üzenetére
Akkor talán a proci topikjában kellene érdeklődni. (Ott azért nagyobb esélye van, hogy ilyen alaplapban van olyan proci).
-
-
Szerintem a most boltból megvehető 3600-akat vétek nem ac oc-ni (vagy legalábbis megpróbálni). A 4.2 olyan 1.25v-ból szerintem meg kellene legyen. Már sokkal jobbak, mint régen volt, nekem az első 3600-am 1.33v-al volt 4.2ghz, a mostani (kb 5hónapos) meg 1.24v-al megy 4.3ghz-t. És mellette a hőfokok is jobbak jóval, mint auto-n vagy pbo-val (még 1.3v mellett is jobb, persze jobbacska hűtővel, nem a gyárival).
-
-
A 6600xt-nél, igaz 1 játék ami kiugró, a doom ethernal, de ott 25%. Egyébként meg olyan 2-5%. Persze úgyis lehet nézni, ahogy te, hogy még ígyis sokkal gyorsabb. De igazából a 3060 is 12gb vramos, és csak picivel nagyobb felbontáson játszik, mint fhd, ráadásul 75hz a cél, arra meg szerintem felesleges bikább kártya.
-
válasz
hobizoli
üzenetére
Gondolhatod, hogy nem játékhoz kell annyi ram. Egyébként nyitok pár figma fület és volt ram, nincs ram, megeszi a 32Gb-ot pillanatok alatt. Most 16Gb van a gépemben, mert itx-re váltottam és ugye az csak 2slotos, így a 4x8-ból csak 2x8 maradt a gépben és 2-3 füllel már tele rakja. De most nem akarok még ramra költeni, így egy ideig marad az, hogy bezárom, ami nem kell.
-
Engedjük el ezt a fonalat. Köszi

-
Én is azt tanácsolom mindenkinek, hogy pihenjen rá egyet mielőtt ír. Nem baj, ha nem egyeznek a vélemények, csak maradjunk normál hangvételben.
-
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Az inkább munkánál egyenlítődik ki, ahol folyamatosan nagy terhelést kap a cpu hosszabb ideig.
-
válasz
Dragon3000
üzenetére
Hosszútávon kisebb különbség lesz az aio és a torony közt, mert bemelegszik a víz benne. A rövidebb tüskékhez jobb az aio.
-
válasz
Dragon3000
üzenetére
Cpura jobb hatással van elől, de a vga romlik. Ha felül van, akkor pont fordítva van.
-
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Az a brocken 3 teljesen jó hűtő, felesleges volt cserélni, ha más ok nem volt, csak a hőfok. Amúgy az előre szereléssel lehet tud még pár fokot javulni, de akkor meg esélyes, hogy a vga lesz melegebb.
-
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Ez teljesen valid szerintem, kb ennyi különbség lehet a két hűtő közt.
-
válasz
Dragon3000
üzenetére
igen, de nekem pont az a jó, hogy az alapterülete kisebb, magasságra mehet felfele. És szerintem sokaknak azzal van a baja, mint pl nekem is a meshify c-vel, hogy hosszú (413 x 217 x 453 mm) és a vga hossz és szellőzés miatt kellett az atx vagy micro atx. Tehát nem kifejezetten kompakt, viszont jól szellőzik, nincsenek összenyomorítva a hardverek, mint a hosszúkás itx házakban.
-
Hát a vga az még ki tudja mikor lesz értelmes benne, ház is majd akkor lesz, ha majd meglesz a pénz rá. Sajnos fehérben már nem árulják ezt a házat, remélem feketében még lesz, mire összejön a pénz. Max lefújom majd ha nem tetszik az összkép, mert a ventijeim meg fehérek, meg fekete-fehér build volt az az alap elképzelés.
-
Na én úgy döntöttem, hogy nem hajtom szét a procit, így megállapodtam 1.248v és all core 4.3GHz mellett. Így a prime95 is futott 3+ órát a legerősebb beállítás mellett és 80foknál tetőzött, 24fokos szobában, úgy, hogy a ház hátsó ventije nem forog, illetve az egyik venti nincs felrakva a procihűtőre. Sajnos még nincs meg az itx házam és nem volt kedvem bekötni a hátsó ventit, a hűtőre meg nem fér fel a 2. venti. Majd a kinézett itx házban lesz hely neki (thermaltake the tower 100).
-
All core igen, 1.33v-ot adtam neki. 4.6-on még bebootol, de ott már nem fut le a cb20 sem. Nem akarom prime-al kínozni, így csak aida tesztet engedtem rá, az ment vagy 2órát. Ha így nem lesz hiba használat közben, akkor így marad. Több feszt meg megint nem szeretnék adni neki, ezt még szépen lehűti a mugen 5.
-
-
-
Uraim! Szerényebben!
-
-
válasz
Pityu.
üzenetére
A gvk a legjobb, az időzítés is 16-16-16-36, nem pedig a 16-18-18-38. Mindegyik másik jelölés gyengébb ram, valószínűleg azért sincs a támogatási listán. Tudom, mert nekem az volt régebben, direkt azt vadásztam, mert már akkor is csak az volt a qvl listában az asus b450-e lapnál is. Az egyéb jelölésűvel meg sokaknak volt kompatibilitási gondja akkoriban (ez 2xxx procis időkben volt, lehet maradt a tendencia)
-
Az mitől lehet, hogy adott egy asrock b450 pro4-f, 3400g és 2x8gb gskill aegis 3200Mhz ram és random a bios elfelejti a beállításokat. Ez azt eredményezi, hogy feltehetően a páratlan időzítés miatt (ami a default ennél a ramnál az 2133Mhz cl15) random újraindulgat a gép, ami azért probléma, mert plotter van rákötve és így eldobja a rajzot is róla. Xmp beállítással minden ok. Valaki találkozott már ilyennel? Tuning nincs a cpu-n. És észre se veszik, hogy a bios defaultra vált át. Csak abból, hogy újraindulgat a gép. 1-2 hónapig is megy xmp-vel, aztán egyszer csak defaultra vált a bios, minden ok nélkül. Most felraktam a legújabb biost, hátha az volt a gond, de ugye ez majd lehet pár hónap múlva derül ki. Vga nincs a gépben, a táp egy chieftec eco 500w, szerintem az se kellene, hogy gondot okozzon.
-
-
válasz
IntelKiller7
üzenetére
Én visszaküldeném a helyedben, keressék meg ők a problémát. A melegedés az biztosan gond, de lehet más is van vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AliExpress tapasztalatok
- Konteó topic
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- OLED TV topic
- Gurulunk, WAZE?!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Saeco Talea Giro Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Acer Nitro 5 - AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-10300H - 8GB - 512GB - Win11 - GTX 1650 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest