Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Eljött végre a nagy kapacitású akkumulátorok kora?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 4G
- Redmi Note 13 5G - fogyókúra után
- iOS alkalmazások
- Yettel topik
Hirdetés
-
Greenwashing miatt támadják az olaszok a Sheint
it Olaszország vizsgálatot indított a Shein weboldal és app ellen, greenwashing vádjával.
-
Jövőre jön a Suikoden I&II HD Remaster Gate Rune and Dunan Unification Wars
gp PC-re és konzolokra is megjelenik tavasszal a remaster kiadás.
-
Kétféle verzióban jön az Addlink PCI Express 5.0-s SSD-je
ph A belépőszintű megoldás 1-től 4 TB-ig fedi le az igényeket, és PS5-kompatibilis hűtőbordával vagy anélkül egyaránt listázzák.
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
[link] én ezt a videót néztem a ramról. Mivel nincs és az elkövetkezendő jópár évben nem is lesz 2080ti szintű kártyám, én azt szűrtem le 1070 mellé, hogy közel max grafon jó nekem a cl16 3400mhz. Bár én még csak nézegetem, hogy kell e nekem a 3600 a 2600 4ghz helyett.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Hardstyler01 #4519 üzenetére
ilyenem van nekem is, hynix cjr az enyém. 3400 cl16-ot megy nálam, de én nem próbáltam a ryzen kalkulátort csak szimplán kiválasztottam az xmp-t és az órajelet átraktam 3400-ra, semmi mást nem állítottam mást.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Én a wifis alaplap és +8gb ram miatt váltottam, így pont 0ft-ba volt a váltás. A terv az volt akkor, hogy zen2-re fogok váltani, de annyira nem hoz többet kb. dupla ár mellett. Még várok, hogy vagy kisebb legyen az ár rés a 2600 és 3600 között vagy a 3700x 100eft-re essen be. Addig csak javulnak a biosok is sokat.
A cél az lenne, hogy ddr5-ig kibírja ez a konfig, szóval hajlok a 3700x felé. Utána úgyis kuka az am4.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Foglalt név #4595 üzenetére
ìgy most visszaolvasva, hogy neked mire kell, még a 2700x is sok. De az biztos, hogy az x570-es lapot nem venném.
-
addikt
válasz Apucy01 #4603 üzenetére
èn nem azt mondtam, hogy nem szabad venni, hanem hogy az ö felhasználási szokásai mellé teljesen felesleges lenne az x570, és azon kívül hogy drága nem tud mit felmutatni. Nem tudom, hogy fentebb láttad-e cifu ami képet berakott. Egy b350 pro4-ben jobban megy a proci mint némelyik x570-ben. x570-et az vegyen akinek tényleg minden részét ki tudja használni, egyébként tök felesleges.
-
addikt
De az mpl-t még meg is lehet érteni szerintem. Egyébként szerintem teljesen rendben vannak, ha nem csúcs szezonban (karácsony, black friday) vagy szabadságolás idöben akarsz csomagot, akkor másnap már ott szokott lenni. Gondold el mire a központokban is a rengeteg kínai fisem fosom közül kiválogatják, hát nem csodálom, hogy nincs kapacitás az mpl-nél. Egyébként nekem meg gls-el voltak bajaim. Mindenhol elöfordulhat, ott is emberek dolgoznak.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Azt szabad tudni, hogy miért nem használod ki a ház adta kábelnyílásokat? De gondolom nem üvegoldallapos a ház és nem érdekel. Nem kötekedésből kérdezem még mielőtt félreértenéd. Csak tényleg fura, hogy jó körülményeid lennének a kábelmenedzsemhez és nem használod ki a lehetőséget.
-
addikt
válasz -=Jam=- #5118 üzenetére
Az igaz, hogy nem nagy kaland a 75 fok, de nehogy már egy kisebb procival és fényévekkel jobb hütövel ugyanazt érje el mint te nagyobb cpu-val kisebb hütövel. Ott valami nem kerek. Még a 4250-es boost rendben is van szerintem, ha all core annyit megy. A 4400mhz egy magra érvényes boost, mint inelnél.
-
addikt
válasz Apucy01 #5509 üzenetére
Igen az intelek mind mennek azon a booston, ami rá van írva, ha megteremted a körülményeket neki. Értsd itt, hogy jó vrm-es lap, normális hűtő. Az ő topikjukban az a legnagyobb probléma, hogy nem megy all core 5ghz-t a 9600k/9700k/9900k-juk (de ezt az intel nem is garantálja ugye) vagy ha menne is nem bírják hűteni épített vízzel se ha olyan példányt fogtak ki (9900k). De az egyszálra és többszálra megadott boostot is tudja és tarja is végig. De ez függetlenül ettől amd oldalon is elvárható lenne, hogy amit ráírnak azt tudja is. Reméljük lesz rá megoldás és ez csak egy kezdeti javítható probléma lesz.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz SECTORnooB #6060 üzenetére
Nekem ezek a biosok jöttek asus rog strix b450-e gaming-hez. Vagy nem ilyenre gondoltál? Bár nekem nincs zen2-őm.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz SECTORnooB #6066 üzenetére
Aha én azt augusztus 12-én kaptam, amit te július végén. Érdekes, hogy az ABB nekem már kint van, neked meg még nincs. De biztos kijön akkor hamarosan neked is. Vagyis reméljük.
-
addikt
Na ha így halad év vége felé lehet lecserélem a 2600-at egy 3600x-re vagy 3700x-re. Csak hogy ne kelljen az oc-val kínkődni. Most még nagy az árrés szerintem a teljesítmény különbséghez képest. Szerintem olyan 20eft lenne kb a reális kategórián belül bolti új árakat nézve.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz wwenigma #6268 üzenetére
Attól nem tartok, hogy nem lesz kijavítva, csak az amd szereti szívatni magát. Viszont azt nem bánom, hogy vga-t nem amd-t vettem az 5700-as topikot nézve. Bár ott is biztos javítva lesz, de azt a kis szabadidőt nem a működő driver keresgetésével szeretném tölteni, meg a finomhangolással (pedig most teljesítményben és árban is egesz jó lett volna számomra). Nv-nél már megszoktam, hogy mindig egyből frissítettem és eddig még nem volt bajom. Pedig most full amd gépet szerettem volna, hiába megy a freesynces monitoromon a gsync. Talán majd pár év múlva.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Win10-el nekem sincs, meg úgy általában véve semmivel. Viszont az amd vga-nal az 1mp-s kép elmenés, driver leállt és helyreállt üzenet hd7770 óta kísértett, még az rx470-en is, utána döntöttem nv mellett. Egyébként mx440 után talán egyszer volt nv kártyám, a többi radeon és amd volt. (Ja nem még volt savage4-em is, azt hiszem azzal kezdtem a pc-s korszakot). Szóval bennem aztán tényleg nincs fanatizmus, az amd szimpatikusabb lenne, csak az nem szeret engem egy jó ideje. 😀 De legalább most a procijuk már elérte azt a szintet, hogy visszatérjek (fx6300 óta).
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz worxland #6631 üzenetére
Ennek mi értelme volt? Most két hónapja ott áll a polcon? Ketyeg a gari is meg, ha véletlen gyári hibás valami vagy nem vagy elégedett valamivel még elállni se tudsz. No offense csak én az ilyet nem értem. Egyébként, ha meg is jelenne szeptember végén, mire itthon is kapható lesz lesz abból november-december szerintem.
-
addikt
válasz SECTORnooB #7062 üzenetére
Feltetted az abba biost már? Illetve még úgy gondolod, hogy a 3600x nem éri meg a sima 3600-al szemben? Idén mindenképpen lecserélném a kettő közül valamelyikre a 2600-at, ha már vettem egy x570 lapot.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Igaz nem asus b450-f, hanem b450-e lapom volt, de ez a kit nekem 3400-on ment benne, úgy hogy xmp-t beraktam és csak a mhz-t raktam 3400-ra. [link] Nem volt a qvl listámban, viszont emiatt mertem megvenni, mert ez benne volt [link] . Ez utóbbi neked is benne van a listádban. Az rgb-s Hynix cjr ram, ami nálam van legalábbis.
-
addikt
válasz Create. #7165 üzenetére
Ja és mi van akkor, ha a procid mem vezérlője miatt nem megy a mostani se 3200-on? Akkor vehetsz bármit, ha az a gyenge pont.
arra viszont kíváncsi leszek, hogy az asrock x570 steel legend-ben menni fog-e, annak a qvl listájában nagyon kevés ram van és egyik fentebb írt sincs benne.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Én rá raktam mindig alegfrissebb biost kb amikor megjelent és mindben ugyanúgy vitte is a 3400-at. A soc-ot nem piszkálgattam, nekem 1.187-et adott a lap neki. Nem lehet, hogy túl kevés a soc fesz? Az abb biosig volt használva a lap, utána papírnehezék lett a lapomból.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz snecy20 #7529 üzenetére
De az még nem káros neki ugye? Nekem 60fok alá nem igen megy aktív ventivel se, akkor meg úgy vagyok vele minek forogjon. Nekem még 2600-am van all core 4ghz, majd év végén cserélek 3600-ra, csak ez most pont jól kijött szóra, máshol nem kaptam választ napok óta.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Köszi mindkettőtöknek, akkor hagyom így passzívan.
-
addikt
Én is meg vagyok elégedve az asrockal x570 steel legendsel, nekem annyi bajom van csak, hogy az msi és asus biosában is volt grafikonos venti vezérlés, ebben az asrockban meg nem találtam ilyet. Illetve nekem szokatlan ez a bios, ilyen téren az msi-é nekem felhasználó barátabb volt az asusétól is. Ami nekem plusz piros az asrockban, hogy m.2 wifi slot van benne, így az asus m.2 wifijét be is fogadta, míg ebben a 75ezres árkategóriában nem is láttam másik ilyen x570 lapot, ami fogadta volna ennyiért, vagy már alapból wifis lett volna.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Én rtx 2060 supert hajtok 2600 4ghz-en, teljesen jó páros. Én csak azért cserélem majd le, hogy ne kelljen oc-znom. Már nincs kedvem ezzel szöszölni, a vga-n is csak a power limitet toltam ki, még a venti vezérlést is defaulton használom. Az a durva, hogy nem is akartam fejleszteni a gépen mindenáron, aztán ha-n jött egy kihagyhatatlan ajánlat az rtx 2060 superre, aztán megöltem az alaplapom, így kellett vennem azt is újat. Ez a 30-35ezer már mind1 kb a proci cserére, kövi hónapban talán meg is lépem.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Locutus #7560 üzenetére
De van olyan menüpont, de nem grafikonos. Egyébként a progija egész jó, most azt használom, ott van grafikonos beállítási lehetőség. De az is lehet, hogy én vagyok vaksi és csak szimplán nem találtam meg. Beírni be lehet az értékeket, csak olyan kellene mint pl az msi afterburnerben a grafikonos fan állítás.
puma k: nincs szükségem szerencsére vga tuningra, ez az aorus rtx 2060 super gyárilag elég jól van tuningolva. Sokszor 1980mhz-et látok, volt hogy 2010mhz is volt, bár a darksiders 3-ban bugos a vsync, nem engedi kikapcsolni, így nem is terheli csak 60-80%-ra a kártyát. Ja és 62fps-re áll be, pedig 144-es monitorom van. Mind1 a gsync megy, elég stabilan fut a game. Superpositionban is 5590pontot kapok, ott is 1960mhz mindig meg van, bár ott 70fokig fel tud menni default fan beállítással. Darksiders 3-ban meg 58fokos.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Beszámítás! Intel Core i7 3770 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 5600X Tray - Új, 3 év garancia - Eladó! 43.000.-
- Intel Core i5 14500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Új, gépben még nem volt - Eladó!
- Intel i5 13400f 2 év garanciával tökéletes allapotban
- Intel Core I7 5820K
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen