- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- DIGI Mobil
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Tab S9 FE+ teszt
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
-
Chaser
legenda
válasz chopin42 #34988 üzenetére
nagy tapasztalatom nincs, mivel felcseszett anno az amd a nem kapható 5xxx-ekkel így visszavittem, az alá akartam 5xx-es lapot
de ua. tudja mint a b450m s2h, amit már sokszor kifejtettem
ramnál annyit tudsz állítani hogy beleszédülsz, llc van, pbo, xfr, ppt, minden - ezek eldugva a perifériák részhez amd cbs és overclocking név alatt -
vrm switching alatt nem tudom mit értesz, olyan nem rémlik - de lehet csak nem láttam, annyi sz@r van benne még mindig nem néztem végig a beállításokat -
vrm-ben egy fázissal többet kapott mint a b450m s2h - viszont a b550m bios-a már fekete-sárga design, a b450m s2h piros-fekete, ezzel sem tudtam volna együtt élni - valami piros-fekete mindig kell a gépbe, most nálam a bios oldja meg ezt főként, tudom, idióta vagyok ( : -
b450m bios-áról valaki régebben rakott fel képeket ide, kb tényleg mindent lehet bennük állítani mint az akár 100e ft-os lapokban is, csak nyilván a vrm/hűtés nem 8-16 magra van kihegyezve - és pl cpu feszt úgy állítasz, hogy defaultnak az alap 1,1v vid-et veszi, ha 1250mv-ot akarsz akkor +150mv a beállítás amit látsz, drágább gb lapokban már konkrétan a fesz-t tudod megadni, de pl ramnál magát a konkrét feszültséget lehet megadni az s2h szériáknál is -
fentebb linkeltem mostani ramom mit megy benne, nem fogja visszafogni a ramodat sem
ha jól rémlik még cpu nélküli bios flash is megy a b550m s2h-nak - ami tuningot néztem ugyanúgy ment mint a b450m s2h-ban -kleinguru
szívesenguruk, egy kicsit elakadtam
ha 1900-on szinkronban megy minden végtelen hibát dobnak a ramok, de egyéb anomália nincs
fentebb vettem a vddg és akármi feszültségeket - egyik alapból 1000mv, a másik 1050mv -, soc-ét is, de semmi
barátom mondta vegyem le az nb frekit ram felére, úgy már simán megy hiba nélkül a ram
tehát most ram és if 1900/3800, nb 950
az nb frekit a cpu határozza meg, vagy chipsethez is köze van?
1800/3600 1:1 szinkronban semminek nem gond, de nem tudom az uncore meddig megy el, 3800-aknál if vége 3800 körül van, azt tudja is ez a példány 1,1v soc fesz-en
egyébként 3800mhz 15-15-17-15-28-56-1t stabil 1,4v-on_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
GIORGIONE76
őstag
válasz chopin42 #34858 üzenetére
+1 az 5600Xnek, ha lehet ilyet mondani, most váltottam, nekem még 3800XTről is megérte, komolyabb meló most nincs amihez szál kellene, de nem sokban marad el, R20 3800XT multi ~5100-5200 ... 5600X 4400-4500 viszont ipc/imc-ben jobb +15-20% single pont, multival nem játszom ahol esetleg több mag kellene, meg amúgy is 1440p, de még ott is több az fps-em, persze sokan mondják hogy nem éri meg 115-120-ért, viszont én nem így tekintek rá, hanem hogy egy év múlva mennyit esik az ára/értéke és sztem 95 környéken majd ki lehet belőle szállni a nextgen előtt, akkor meg már mégiscsak baráti a tudása alapján, a 10700k lenne még ugyebár hasonló árban, de az meg zsákutca mindenki szerint..
https://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
Dragon3000
veterán
11600k az egyetlen értelmes intel az újak közül, de drágább, mint a 3700x kombó, de 5600x közelében van dupla fogyasztással, már pcie 4.0.
Miért lenne értelmes? Játékokban ugyanannyit nyújt, mint a 10600k közel 30e-rel többért. Csak a pci-e 4.0 nem hiszem, hogy megérne +30e-ret, főleg, hogy jelenleg semminek nem létszükséglet és szerintem egy jó ideig ez nem is fog változni.
#34859 petimbo
Nálad nem az a gond, hogy 100% van a cpu mellett, hanem, hogy ha 120%-ot tudna, akkor is kevés lenne ma már, egyszerűen sok játék már túllépet a 4 magon. A 6-8 mag kérdése meg nagyon a jövő, elkezdenek e pazarolni tovább a fejlesztők vagy azért próbálják majd 6 magon tartani az élvezhető játékot.[ Szerkesztve ]
-
petimbo
tag
"3700x 100k boltból, hozzá lap már van 30k körül, azaz 130k. +2 mag, de 20%-al gyengébb játékra."
Az hogy 5600x-el lenne +20 fps-em, engem most nem érdekel, a CPU terheltségre fókuszálok, és a magok számára, nem szeretnék még egyszer 80-90-100%-ot látni játékok alatt a CPU felirat mellett, mint most a régi Intelemnél van. A 3700X terheltségét láttam legalacsonyabbnak az említett processzorok közül (5600X, 10600K, 10700k).
VGA csere biztos nem lesz jó ideig, mert most volt, a 3060 Ti-t sokáig szeretném élvezni.[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz chopin42 #33061 üzenetére
tudom hogy könnyedebb
de azt is tudom, hogy olyan órajelen nem fogom degradálni a chipet teszt kedvéért
akkor sem ha megtartom a cpu-t, akkor sem ha eladom, és hát nem vittem túlzásba a pasztázást
tiszta hogy 8 mag a 3800x, ezzel együtt a die és hőátadó felület is nagyobb
game nem fog smallest fft szintet enni
ott vagy a hűtő talpa sz@r, vagy a pasztázás
a defektes talpú brocken 3 csinált ilyet, pillanatok alatt 80-90 fok smallest fft szintű terhelésnél is és nem pár száz rpm-en, de akkori 3600-tal ami kevesebb órajelen mentszerk:
most a 3100 4g-n small fft alatt bq! lp hűtővel megáll 75 foknál smallest fft-n 400 rpm-mel
persze kevesebbet eszik mint egy 3800x, na de a kis bq! hűtő játékszer egy d15-höz vagy ninjához képest
és még kisebb a hőátadó felülete a 3100 chipjének[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz chopin42 #33058 üzenetére
nekem "csak" egy ninja volt a 3600-on
de ketté is töröm ha game alatt 80-90 fokos lett volna
az előző 3600 cpu-val az előző ninja game alatt 50-55 fok volt 400rpm-en egy ventivel
smallest fft alatt 4-500 rpm-mel megállt -4300-4400-on is 85 fok alatt a mostani 3600 és ninja - gyári kencéjével amit széthúztam csak az ujjammal -
én megnézném annak a d15-nek a talpát mennyire sík_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Krisz0418
őstag
-
Krisz0418
őstag
válasz chopin42 #33045 üzenetére
140-be vettem a 10900kf-et. Én legalább 1,5-2évig terveztem procira. Azt úgyse kell sűrűn cserélni mint a kártyákat sajnos. Nem is feltétlen az fps miatt vettem, hanem az összhang. Egy felsőkat kártya egy felsőkat procival. (itt most nem nagyképűségből mondom )
De ha hiszed ha nem, egy ac odyssey még 3080-al sem hasit 100fps felett 1440p-ben kimaxolva. Sőőőt, nagyobb városokban ahol durván sok az npc, ott 3600-al simán beesett 70-75 köré is, ott meg hiába a gsync nem kellemes 165hz-en. Cyberpunkba konkrétan kevés volt a 3600. Bármit állitottam, dlss performance meg rt off stb kocsival nagysebességnél városban simán 60 alá ment. Meg úgy amblokk nem láttam a 3600 mellett a kártyát 95%-nál nagyobb kihasználtságon, most az a minimum. Még úgy is hogy kivolt maxolva a proci, brutál PBO ment.
Hozzátennék annyit még, hogy nem sokat kellett pótolnom a 10900k+lapra. Eladtam a 3600+lapomat+régi toronyhűtőmet.
[ Szerkesztve ]
AMD RYZEN 9800X3D || ARCTIC FREEZER 3 360MM || GIGABYTE AORUS ELITE X870 || HYPERX FURY BEAST 32GB 6000cl30 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
Krisz0418
őstag
válasz chopin42 #33041 üzenetére
En pont 3080al játszok, 1440p 165hz-en. Ugyan van gsync, de anno nehol eroteljesen hatraltatott a 3600. Foleg ilyen ac odyssey, warzone stb. Igy 10900k-val is van ahol 1:1 ugyanaz a teljesítmény, de az emlitett jatekokban pl azért volt fejlődés.
Amugy igen, jelenleg varni kell. Es nem szabad ilyen aron semmit venni. A zen2 es 10.gen intel barmire elég, 3080/90 viszonylag keves embernek van hogy brutal procit is tegyen melle. Ddr5-ig siman huzhato a dolog
[ Szerkesztve ]
AMD RYZEN 9800X3D || ARCTIC FREEZER 3 360MM || GIGABYTE AORUS ELITE X870 || HYPERX FURY BEAST 32GB 6000cl30 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
Bossp
addikt
válasz chopin42 #30934 üzenetére
Parancsolj, lentebb mentem 4.4 Ghz-re és így ment hiba nélkül a prime 2 órát. Kevert tesztet nyomattam gondoltam akkor már a Ramot is csekkolja azt csak mem64-el tolattam. Ellenben nézd a min feszt és a kövi képen játék közben a feszt. Semmi értelme Prime-al tesztelni játékra... Mert eleve elmegy a játék kevesebb feszel is mint amin a prime bekér és hiába lőttem be a legfeszesebbre az LLC-t így is hatalmasat droppol.
Játék teszt:
Szóval most akkor van egy Atombiztos 4.4 Ghz-em ami prime rdy és durván feleslegesen magas feszem játékra 4.4 Ghz mellett persze nemhiszem hogy ez most sok lenne így ACk közben gondolom ez már nem öli meg hamar a procim ha így játszom de akkor legyen... Ha szerintetek így érdemes belőni egy gépet játékra én elhiszem nektek de ezekkel a hőfokokkal akár passzívan is hűthetném majdnem a Dark Rock Pro 4-el
Most pontosan 0.03 V-al többet megy annál ahol a Prime stabil[ Szerkesztve ]
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
-
Bossp
addikt
válasz chopin42 #30930 üzenetére
Hmm akkor 89W. hát de úgy lassabb, több feszt kap, melegebb és kaotikusabb a hőingadozás aka nehezebb normális venti profilt lőni rá . Ha ennyire halálosak ezek az értékek akkor inkább vissza veszem 3.4 re sztem az 1.3 alatt meglesz csak enm értem miért olyan hardcore oc ez a második mondatom alapján Az embernek van egy high end hűtője és a gyári feszek alá kell menni a legalapabb modellnél egy kis OC-nál mert gyorsan el hal a proci ez nekem új de nem állítom hogy nem igaz
[ Szerkesztve ]
-
Bossp
addikt
válasz chopin42 #30915 üzenetére
Addig mehetek a beállított értékkel vagy addig mehetek amíg ezeken a terheléseken annyi feszt kap? Mert gyárin kap ez a proci jó hűtéssel stressz teszt alatt 1.33-at az én feszkómmal 1.316-ot. játék közben valamivel több. LLC turbo-n. Tehát a gyári alap feszek alatt vagyok hisz a gyári sokkal többet ad játék közben picivel többet stressz teszt alatt mint amire nekem állítva van. De egyébként van megadva egy bizonyos érték ami felett bukod a garit és az lenne aminél általaban a biosok pirosra váltanak nem? Fx-nél mintha így lett volna.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz chopin42 #30915 üzenetére
Ugyan, egyvalamit mondanának az emberek a füst utan: "Tényleg volt ilyen?"
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz chopin42 #30264 üzenetére
Masik topikban mar irtam hogy konzolokba eddig minimum 4-5millió darabot adtak el, egyszeruen nincs mit visszatartani. Aki AMD-t vizionalja az árak mögé és valami összeesküvést... Részvétem.
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Mumee
őstag
válasz chopin42 #27890 üzenetére
Ez annak tükrében csalóka, hogy a sima X nélküli procik még nincsenek a piacon és mindig azok voltak a BestBuy-ok.
A sima 5600 pletykált ára pedig $220, ami elég messze esik az 5600X $300-ától és pletykák szerint januárban debütálhat.Tehát akinek nem ég a háza a procihiány miatt az vár még jó 3 hónapot és kaphat 80e körül sima 5600-at.
Sajnos az esetleges többi X nélküli verzióról nem tudni semmit, de az előző szériákból kiindulva nagy esély van 8magos sima 5800-ra $350 körül.
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz chopin42 #27380 üzenetére
1.41V -ot, de LLC -re a legalacsonyabb erteket adtam meg, kiindulva abbol, hogy a VDrop igy boven 0.1V folott lesz. Szeretek magas idle fesszel indulni, ami utana dropoolhat loadra. Igy nincs tuske.
De akkor betoltom a HWInfot.mod: Igen, gondoltam, hogy a CPU-Z az a VID feszt mutatja. A Ryzen Masters -ben nem ertem a peak voltage erteket.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Brekkk
senior tag
válasz chopin42 #26945 üzenetére
Igen X-es kiadás jelenik most meg. Ha
Az én véleményem, hogy ennyiért jelenleg sok, de majd a vásárlók eldöntik.
Bár lehet így kell egy picit visszafogni a vásárlókat, mert esetleg nem bírják ellátni az igényeket?
Ugye jön a PS5, Jönnek az új NAVI-k. Ez mind mind fogja a gyártókapacitást.Igen tudom most ez az ár. amennyiért én vettem májusban 57 és a 72 között nem kicsi a diffi. A forint gyengülése kb 10% lehet, a többi pedig még rájött.
Kint is drágul.
Május júniusban volt a mélypont azóta folymatosan drágul. 15 - 20 EUR-t ment fel az ár.[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
válasz chopin42 #26040 üzenetére
Volt kis időm, megcsináltam.
Ryzen balanced, Lap: prime x370 pro, bios v 5220, ház: Enthoo pro+4 arctic p14 pst, cpu hűtő: Assassin 3+ 2db arctic p14, szobahő 25 °C (házban mérve, plusz kívül egy külső hőmérővel, szoba klimatizált), hűtés 100% minden ventin.
Bios: global c-state enabled, cppc enabled, low current idle, llc4, 600khz.
Cinebench r20 eredmények (3 menet átlaga, hwinfo grafikonok a 3 menetről képen linkesítve)
stock: 3537* , avg. clock 3940 mhz, 68,79 °C, 1,367 volt, 89,83 watt.
-0,025 v: 3534 , avg. clock 3928 mhz, 67,59 °C, 1,35 volt, 86,36 watt.
pbo*: 3552 , avg. clock 3944 mhz, 70,03 °C, 1,369 volt, 91,28 watt.
-0,025 v pbo*: 3521 , avg. clock 3926 mhz, 67,79 °C, 1,35 volt, 87,92 watt.
* (ppt 200w tdc 155a edc 155a, +200mhz, 1x scalar)
*(az egyik 3521, ez húzta le, a többi 3544/3545)
Ebből az látszik, hogy a -0,025v undervolt akár még előnyös is lehet, azonban ahogy írtam, minimálisan, de csökken a teljesítmény/effektív órajel (kb a vlaós). Ha kinagyítjátok a képeket, ott látszanak az eredmények a fájlok neveinél, és a stocknál egyet kivéve minden eredmény magasabb, mint a -0.025v legjobb eredménye. Oké, 10 pontokról beszélünk, meg 0,17v/3 watt,meg 1 °C különbségekről. A pbo-t is megnéztem, ott a legjobb a proci, de +2 °C, +3w, a fesz nem változott szinte a stockhoz képest. Ami a legrosszabb, az egyértelműen a pbo+undervolt: a leggyengébb, és semmivel sem takarékosabb a sima undervoltnál.
Ez az egy alkalmazás ennyit mutat, majd a cine r15-ös kört végigcsinálom, ott 6-8 program is szerepel.
Ezek alapján továbbra is azt mondom: nem éri meg az uv.Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
Kupszi
aktív tag
válasz chopin42 #26021 üzenetére
Én személy szerint nem értem hogy ha csökkentem a gyári feszt akkor miért kapok kevesebb pontszámot a benchekben.
Logika azt mondaná hogy kevesebb fesz = alacsonyabb hőfok = magasabb órajel / mármint Ryzen elgondolással.Pipapapa strikes back again! Avagy újabb tégla a falba!
-
GIORGIONE76
őstag
válasz chopin42 #25931 üzenetére
nem szerettem volna ennyire erős kijelentést tenni, de ja
én egyébként a 3700X mellé nézegettem megfelelőt, az Alpha EisBaer lett volna a szerelhetőség karbantarthatóság miatt, a második a Freezer II, de végül a Fractal lett ami szintén megbontható és bővíthető, szóval így az Arctic kiesett, de amúgy a teljesítménye annak a legjobb mind közülhttps://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
HwGuru
csendes tag
válasz chopin42 #25679 üzenetére
Köszönöm a ramos infókat!
10500-hoz én is ugyanezt akartam írni.: nem éri meg jelenleg.
B460-as lappal a 10500 pontosan ugyanannyiba kerül mint a 3600 egy B550-el, viszont a 10500-nál nincs tuning, és ráadásul a B460-as lap se támogat húzást, hiába teszek bele később egy K-s procit.Sebességben kb ott van mint egy 3600x húzás nélkül.
Ha meg veszek egy z490es lapot meg egy 10600k-t, az 50ezer! pluszban, és annyira meg nem jó....Szóval marad az, hogy vadászok egy 3600/3600x procira, mert minden más már megvan.
(akinek van eladó írjon bátran )Vagy veszek egy 3100-at átmeneti megoldásra, mer az most jó árban van, kis tuninggal egész jó játékoknál, és használom félévet-évet, aztán veszek egy 4600-at, vagy más zen3-as procit, mikor azok már jó árban vannak... vagy ez nagyon rossz ötlet?
-
veterán
válasz chopin42 #25679 üzenetére
Ne feletsuk el, hogy az az i5-10500 kitartja vegig a turbot minden magra...
Kifejezetten nem ajanlom senkinek sem, de azert nem olyan rosszak... Allcore mar egy ilyennek is elonye van... ZEN3 mellett borul remelhetoleg a dolog, mert most egy 5GHzes intel ellen egy 4.4es ryzen azonos magszam mellett majdnem eleg. Erre a vermeer 4.4en olyan lesz, mintha a mostani ryzen 5.2on menne... Nagyon varom, mekkorat ut IPCben... Ha mar csak 10%ot is hoz, az rohadt jo... De annal tobbet fog
Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
HwGuru
csendes tag
válasz chopin42 #25641 üzenetére
Szia!
Meggyőző érvek, ezt szeretem.
Ebben az irányban mentem el, amúgy, csak a megerősítésre vártam, hogy jól döntöttem.
A lap egy B550-es lett, pont azért, mert ezt már támogatja majd a ZEN3-as procikat is.Ramnál mire kell figyelni?
Abból 3200 mhz-es, CL16-ost vettem, ami ennél jobb lett volna, az sokkal drágább.
3600-as CL19 volt még tűrhető árban, de az sztem lassabb
Vagy tévedek?A hűtés nem lesz probléma, se hangos, van egy PURE ROCK a szekrényben.
Köszi a választ!
-
pacni120
tag
válasz chopin42 #25442 üzenetére
Szóval beraktam az AIO-t (koszi ismét Speed(R) ) és hat ez valami csoda. Nem sajnáltam a LM-et sem de tényleg igazad lehetett a leszorító erővel kapcsolatban. Érezhetően nagyobb erővel szorít ez az aio. A LM ráadásul direkt vékony rétegben lett rárakva a procira lehet ki sem töltötte teljesen a réseket a Matterhornnal IDK. Poenbol kipróbáltam az acceleroIV-en kicsit meglazitottam a felfogatot és DIRR 40rol 70re ugrott teszt alatt.
A lényeg hogy most cpu stressteszt Alatt 50 fok Vga hasonlóan. Szóval öröm bódottá’De ha már ilyen hideg minden elkezdtem a ryzen masterrel is szórakozni.
ryzen3600 all core 4400, 1.3Vig mentem le, de tok stabilnak tűnik Teszt alatt 59fokig ment fel és ott megállt mint a cövek. All core 4200 1.1V környékén halt le.
Meddig lehet ezt így gyilkolni? Ezek lehetetlen érzékek vagy valamit rosszul latok vagy csak szerencsém volt a procival?
KOSZI! -
HSM
félisten
A Matterhorn vélhetőleg éppen akkora leszorító erővel rendelkezik, ami meg van határozva a foglalathoz. Elég korrektül kivitelezett, ráadásul rugóval a CPU-ra szorított rendszer. A 40-60 fok idle nekem is éppen annyi volt azzal a hűtővel, de valójában azért, mert kis háttér terhelésekre egyből felszaladt 60 fokra is az agresszív órajel vezérlés és PB megoldástól. Annyiból nem gondolom, hogy a Matterhorn lenne kevés, mert a fogyasztásmérő alapján vidáman meghűtötte Prime95 Small FFT FMA3 alatt is 90 fok alatt [link] , pedig a fogyasztása a CPU-nak szvsz bőven 100W magasságában lehetett, és közben kb. hideg volt maga a hűtő.
(#25443) pacni120: Nem mai darab, de attól még nagyon jó hűtő. Az eddig elérhető tesztek alapján amúgy a grafit paddal nem lesz jobb a hőfokod. A hőátadás a CPU-mag és az IHS között korlátolt, mivel túl pici a mag, ezzel kívülről nem sokat tudsz csinálni.
Azért csinálj valami mérést, mennyit hoz a vízhűtő, én arra tippelek, kb. semennyit. Grafit paddal még szerintem rosszabb is lehet. -
pacni120
tag
A szorítóerő témában tök vakon vagyok, aszongyák' már nem mai darab ez a hűtő. A hotspot kérdéskörön már én is agyaltam, vettem is "grafit padot", elvileg a horizontális hővezetése brutális, cserébe a vertikális annyira nem nagy kaland, de ez a tulajdonság szerintem a tökéletes megoldás a "hotspotok" legyűrésére. Eddig még nem próbáltam ki, de csak lustaságból, macera a folyékony fémet szétszedni. Pont az előbb vettem át egy vízhűtőt, amit itt vettem, este ráteszem, aztán meglátjuk.
A folyékony fém rétegvastagsága kapcsán amúgy igazad lehet, tudatosan kevesebbet raktam rá, mert korábban már próbálkoztam vele, akkor sok lett, le is csöppent, szerencsére nem lett baj, de másodjára már inkább nem kísértettem a szerencsémet. -
arabus
addikt
válasz chopin42 #25425 üzenetére
min 1.3V allcore 4300mhz sima a 90 fok.
Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
pacni120
tag
Mint említettem szeretek bütykölni, kísérletezgetni. Ha youtuber lennék azt mondanám megcsinálom, hogy Neked ne kelljen Ezért van a folyékony fém is és minden egyéb is.
Phanteks Entho Evolv ház kicsit modolva, hogy beleférjen 6 darab alpenföhn 140-es venti és 1 darab 120as venti. A ventik pozícióit tegnap kezdtem el tesztelgetni. Értékelhető eredményt nem tudtam produkálni, mert csak rövid tesztelésre volt időm, ami a rendszer teljes átmelegedését nem adta vissza. Semmi látványosat nem láttam.Szerk.: Inkább leírom, hogy utána néztem ennek a témának is. Próbáltam 6 intake, 1 exhaust / 4 intake, 3 exhaust, az ajánlott elején alul beszív hátulján tetején kifúj módokkal. Nem azt mondom, hogy nincs semmi különbség, csak azt, hogy szerintem kell neki egy jó órányi tesztelés úgy, hogy minden hardver termeli a hőt. Eleve a ház full alu, az is idő mire átmelegszik, az is (nem biztos hogy mérhető) hatással van a rendszer egészének hőmérsékletére.
A procin alpenföhn matterhorn pure van 2 darab ventivel. Szerintem a 90 fok csak egy "spike", de még nem volt időm tesztelni.[ Szerkesztve ]
-
tirszin
senior tag
Nálam első dolog a 3600-nál, hogy gyári hűtővel, 1000 rpm alatt, idle 40 fok alatt legyen. Amíg ez nincs meg, el sem kezdődnek a terhelt beállítások.
Ha nem bechmarkok futtatatásáért vetted a gépet, hanem dolgozol vele, sztem egy jóérzésű ember a standby fogyasztással kezdi. Nem az eszementen erős hűtés a megoldás, hanem, hogy egy rendszer ne fogyasszon 60-70W-ot, vagy még többet alapjáraton.Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto
-
tirszin
senior tag
válasz chopin42 #25249 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget, a sok, számomra új infót! Vissza fogok keresni.
Azt próbálom, beállítani, hogy hozza a gyári speckot, de a még stabil legalacsonyabb hőtetmeléssel, tehát kvázi gyári órajel, és alacsony vcore. De látom, itt ez nem olyan egyszerű.
Nem akarok semmit újra kezdeni, csak most cseppentem ebbe a ryzen világba. Tegnap raktam össze egyet. Az már nekem is gyanús volt, hogy ezek valójában nem annyian mennek, mint amit beállítok, legyen az feszültség vagy akár a nyers órajel. Mindig örülök, amikor ezek az eszközök elkezdenek gondolkodni helyettünk. :(Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto
-
tirszin
senior tag
válasz chopin42 #25246 üzenetére
Ok. Csak azt nem értem, miért kell egy procit 1.4 V-on járatni, ha 1.2-n is tudná azt ami nekem kell. Ha más nem, iszonyú hőt termel 1.4 - en, a ventilátorok nagyon zajosak. :(
A 2700X is u.így működik? Mert ha az beállítható alacsonyabb hőtetmelesre, eladom ezt a 3600-at. Így nem értem, minek a 7nm, egy 12nm-es proci is az egekbe húzható már 1.4 Volton.
Megtalálom valahol, mire gondolsz pontosan az allcore oc-val?
[ Szerkesztve ]
Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto
-
arabus
addikt
-
-
HSM
félisten
-
Brekkk
senior tag
válasz chopin42 #24605 üzenetére
Köszi.
Szerintem akkor belőttem a gépem. (Ha stabil is lesz öröm és boldogtá)
Idáig egy tesz sem dobta el magát.Svi2/tfn: 1,156 és 1,2 V ugrál átlag 1,171 V all core 4100-on.
Kézi beállításokkal sokat ki lehet hozni ebből a vasból.
Kezdünk jóban lenni, a kezdeti nehézségek után.
Ezek a hőfokok és fesz értékek már tetszenek.BF V alatt 60-65 fokos a proci a korábbi 70+ helyett.
Halkabb is a gép. Még gyári ventiprofilokkal is. -
HSM
félisten
válasz chopin42 #24396 üzenetére
"Egyébként avx alatt tuti többet fogyaszt az oc változat mint a gyári, ezen tényleg kár vitázni."
Ismét olyan dologban okoskodsz, amiről fogalmad sincs. Konkrétan Prime95 Small FFT AVX alatt is nagyjából 10W-al jobb a fix 4,2Ghz "OC"-m."akkor nyertél a szilikonlottón"
Tessék, 1,18V-on 3 óra AVX Prime95 Small FFT: [link] 'Nyertem' igen, egy vélhetőleg jó magas szivárgású darabot, amit illett volna gyárilag emiatt alacsonyabb feszre beállítani. Erről beszélek..."eleve kisfogyasztásúnak készült, speciállis turbó és idle órajel táblázattal"
Hát persze, egyenként, kézzel válogatott limited edition, hát hogyne. Pontosan ugyanaz a rendszer, mint az asztali verziók, csak alacsonyabb órajellel és limitekkel."Mert nem hülyék a mérnökök."
Annyit hivatkozol a mérnökökre, megkérdezem, mérnök vagy, dolgoztál mérnökként? Vagy ismét csak olyasmikkel dobálózol, amiről halvány fogalmad sincs?
Egyébként persze, nyilván nem hülyék, de ez nem ilyen egyszerű.(#24398) fudi2002: PB-al sem fog tudni a gyengébb példány ugyanannyit. Lásd pl. [link] , a 3600X-e többet tudott Linx alatt. Csak nyilván ezt nem kötik senki orrára, mert mindenkinek a jobban sikerült példányok kellenének, és a jobban sikerült példány sem egy egzakt valami, lehet egy 3600XT magasabb órajelet tud egy magon, de lehet összességében meg mondjuk kevésbé fér bele a TDP keretbe nagy terhelésen, mint egy más karakterű 3600X.
Azt kéne már végre felfognod, hogy attól, mert B procinak kell az 1,4V, attól még az A procit illene gyárilag is mondjuk 1,3V-ra állítani, ha 1,25V is elég lenne neki.
(#24399) morgyi: Én sem arra vágyom, hogy ki legyen centizve. De a 200mV is talán kicsit túlzó, főleg, amikor a 7nm miatt azért látványosan nem esnek neki jól az 1,4V-os csúcsok (hőfok, fogyasztás).
(#24401) hackeeeee: Igen, ezt tudod csinálni. Az ütemezővel is elvileg azokat a magokat/CCX-et fogja preferálni, ha megy a releváns opció. Ha nem megy jobban így sem, akkor sajnos ez van.
[ Szerkesztve ]
-
fudi2002
veterán
válasz chopin42 #24361 üzenetére
Kíváncsi lennék, hogy pl Recska kollégánk első legendásan gyengébb procija ami a 4.1et asszem alig futotta meg 1.3v-al (Kolléga nyilatkozz ha rosszul írtam ), mit szólna a 4.2ghz 1.2v-os gyári beállításához
Vagy akkor kollégánk beszopta oszt annyi? Nem lenne jó politika asszem..
Hozzáteszem, az én 3900x-em sem legendás darab, én is reszeltem mire jó lett.Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz chopin42 #24349 üzenetére
Felesleges ezen agyalni..
Én is inkább AC-ben használom, mert semmivel sem hoz jobb eredményeket pbo-val.. Vagyis, bench programokban látom a pluszt, hát csodás. Ezért, minek hajtsam a procit, azonos körülmények között ~10-20 fokkal melegebben? Szerintem felesleges.
Mint írtam, ac 4G körül simán meghajt a 3700x egy 2080Ti-t, úgy, hogy játékok alatt minimális, pár FPS különbség van egy szöggyári PBO-hoz képest..
Végig próbálgattam ezt egy 3600-al, 3700x-el, most pedig egy 3900X-el is.
Jelenleg, 1080P 240Hz-n tesztelgetek, szóval, elhiheted, tényleg így van..
Ps. Még ha 1.3V-n hajtaná 4.2-n, lehet akkor is hűvösebb lenne ingame, mint PBO-val.
Lásd lenti eredményem, pár hsz-el lentebb.. CCX OC-val, ingame 60 fok, ehhez képest a PBO, 70...
Véleményem szubjektív...
-
-
nagyúr
válasz chopin42 #23407 üzenetére
Régóta MX4-el kenek, erős közepes, megteszi.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
fudi2002
veterán
válasz chopin42 #22680 üzenetére
Ez sem feltétlen igaz. Már, az allcore előnye. A fix 4.1 az 4.1. De mi van, ha csak 70% a terhelés? Akkor is 4.1. Pedig, lehet hogy autón menne 4.3at. Nálam pl tipikus. Tömörítőnek vannak fázisai, néha csak 60%on terhel, öröm volt nézni 12x 4400mhzet, mikor megterheli akkor 4150 körülre visszaesik. Egy jól belőtt pbo akár jobb lehet..
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
nagyúr
válasz chopin42 #21116 üzenetére
Érdekes... nálam problémamentes az AI Suite.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
gaben88
őstag
válasz chopin42 #20961 üzenetére
Szarabb, mint a MSI Dragon Center X570 alatt? Nekem az konkrétan teljesítményt vett el. Érezhetően lassabban töltött be a Win és C20 alatt is kevesebb pontot kaptam, akár 100 ponttal is, ha fent volt a gépemen.
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
veterán
-
tag
válasz chopin42 #20203 üzenetére
Igazad van abban, hogy az Asus egyre gyengébb a csúcs kategória alatt. Ez sajnos nem az x470-es szériától kezdődött. Már a prime x370-nel is sok volt a gond annak idején, főleg a RAM kompatibilitása hagyott kívánni valót maga után. Kezdetben pedig azt akartam venni, aztán maradt a Giga GA-AX Gaming 5. Na az egy jó lap lett, igazábol az egyetlen jó a Giga akkori felgozatalából.
Most úgy látom a Giga azóta magára talált és az x570-es lapjaik kifejezetten jók lettek, az ASUS viszont nem előre inkább visszafelé lépdelt a közép kategóriában. -
Brekkk
senior tag
Nekem is vegyesen az érzéseim az ASUS-sal. Vannak jó termékeik, és vannak kifejezetten túlárazott és mondjuk ki őszintén, rossz termékeik.
A prime X570-p a legjobb választás ma azoknak akik semmilyen csicsát nem akarnak egy laptól. Nincs teleintegrálva felesleges vacakokkal. Így azoknak jó választás aki saját kártyákat akar használni. Az intel LAN hiányzik róla egyedül nekem.
Én a LAN és hangkártyát alapból tiltottam, és a SATA vezérlőt is lehet cserélem egyébre, mint az alaplapi.
Mivel nincs agyonintegrálva a lap így meg lehet tenni. A full csicsa lapokon erre esély sincs, mert minden IRQ foglalt rajtuk.
Lehet, hogy kicsit túlárazott, de legaláb pont olyan amire kitaláták. Fapad és tuningpotenciál. Ílyen más gyártóknál nincs. Rétegigényt szolgál ki, emiatt is drágább kicsit.
A VRM része kifejezetten használható.
De ugyanilyen lett az ASUS prime z490-p lap , fapad tuningbarát VRM-el.
Én pont a jövőállósága miatt vettem B450 TOMA MAX helyett, ami tudását tekintve szintén túlárazott szerintem, főleg úgy, hogy kifutó modell. Szinte semmiben nem jobb az X570-p-nél, főleg nem VRM-ben. -
nagyúr
Amúgy jogos az 5 pont.
A Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 wifi lapom roppant sajnálom, hogy eltávozott az örök bitmezőkre, nagyon penge lap volt + az RGB-s cucc is remekül ment rajta, BIOS-ból is.
VGA-ból úgy vagyok vele, ha Radeon, akkor Sapphire Pulse/Nitro. Asusék jó hűtést Radeon VGA esetén az R9 3xx szériában csináltak.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz chopin42 #20186 üzenetére
Azért eret nem kell vágni.
Más gyártóknál sincs ez másképp. Nekem az egyik legerősebb X370-es lapom van, kidöglésig fogom használni aztán megy dísznek. érdekes a power stage rajta "12" fázis, ami 4*2 CPU és 2*2 SOC leosztásban van, de 60A-es doublerekkel. A legendás MSI B450 Tomahawk MAX-é sem erősebb semmivel (sőt 46A-os "csak" a 4+2 valódi fázis), mégis vidáman viszi az R9 3950X-et is akár.
Hol itt a gond ?
Egy ideje már nem a CPU a kevés, hanem a VGA. úgyhogy én VGA-ra fogok gyúrni a közeljövőben.[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz chopin42 #20148 üzenetére
Hát ja sok dologgal én se értek egyet.
Pl: CB-vel tesztelni és arra azt mondani, hogy stabil, hát elég érdekes....
De majd ha lesz új lapom, egy all core 4.1-4.2 GHz körüli beállítást kipróbálok max 1.3V fesszel.
Ezzel persze kicsit bukni fogok, de kíváncsi vagyok számít-e, hogy nem ugrál állandóan az órajel (és fesz) játék alatt. Sokan erre esküsznek.[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz chopin42 #20139 üzenetére
Csak a végén nehogy igaza legyen.
Amúgy amit ő ajánl 1.35V-ot, levinném 1.3V-ra.
Nálam akkor tuti végig kevesebb feszt kapna a 3600X, mint akármilyen állapotban.
Ryzen Balanced, 99% MIN proci teljesítmény
Pl ez nálam IDLE (+ pár állandó háttérprogi) :
Ennél csak több kakaót kap, akár csak böngészek, játszok, vagy bármi mást csinálok ugyebár...
De még egy Cruncher alatt is 1.3V+ bőven.Csak még gagyi lapom van és nincs fix feszem addig ez elég felejtős, Ryzen masterből meg franc se akar tuningolni.
De amúgy persze nem aggódok, jó így alapon ahogy van. (Jelenleg a G.SKILL Trident Z CJR memóriával szórakozok csak)
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz chopin42 #20139 üzenetére
sajnos faj ilyet mondanom, sot, vegyuk ugy, meg se tortent...
De en fenyt kapok ettol a kiejtestol...
magyar a video, akkor tessek fonetikusan, mert igy rohadt idegen... Es nem, rohadtul nem édzsdíemáj az a rohadt hdmi, meg nem júeszbí az usb.Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
Zicokuka
senior tag
válasz chopin42 #19549 üzenetére
Ugyanígy használom Ha ez hamar beadja a dolgot,gyártsanak inkább traktort Ez az egész a mai fogyasztoi társadalomba kb lényegtelen,mire érezné az ember,rég lecserélte.Na meg elég ellentétesek a hitvallások pbo vagy ne pbo, a pbo agyonfeszeli rövid ideig,ám alacsonyan is tudja tartani,szóval döntse el az ember mi a jó Használtam mind2 mód,talán fix oc-val mintha stabilabb fps-eket kapnák multikba,vagy lehet csak placebo.
-
devast
addikt
válasz chopin42 #19549 üzenetére
Azért írtam, hogy lehet. Mindegyik chip egyedi, más karakterisztikával rendelkezik. Az én 3600-am pbo-val lemegy 1.28V körülre, a 3800x meg 3900x-ek pedig 1.25v alá szoktak menni terhelés alatt. Lehetnek olyan példányok, sőt 100%, hogy sok van ami simán elviseli hosszútávon is az 1.325v-ot, de vannak olyanok is amik fix 1.3v alatt is már degradálódtak.
-
gaben88
őstag
válasz chopin42 #19144 üzenetére
Értelek és egy oldalt fújunk úgy érzem, vagy én értek valamit félre a mondandódban? Én is azt mondom, hogy inkább PBO, mint manual allcore OC, 1.35 és pluszos feszekkel, amikor PBO-val allcore terhelésnél csak 1.2-1.3 között kap pl C20-ban a proci. Vagy, ha már manual allcore OC, akkor olyan feszek, mint amiket PBO alatt is kap a proci allcore terhelésnél. De, akkor meg nem hiszem, hogy (túl sokat) nyerne vele az ember.
Csokishurka: Sokadjára pont erről van szó itt a topikban, pl most penene miatt. Kérlek olvass vissza vagy 2 oldalt. (Röviden: nem kell alulfeszelni semmit. Jó venti profil (pl 60 fokig fix 40% és utána mehet felfelé) és XMP be és PBO enable, a többivel meg ne foglalkozz, semmi baja nem lesz!!!)
[ Szerkesztve ]
-
gaben88
őstag
válasz chopin42 #19087 üzenetére
Én nem is értem, volt már nem egyszer szó a topikban arról, hogy allcore terhelés esetén 1.3-1.35 felett már degradálódhat hosszú távon a CPU és nemegészséges így használni. Ennek ellenére megdöbbenve látom, hogy tök sokan itt a fórumban simán adnak manual all core OC 4.3, 4.4-hez 1.3-1.35, sőt 1.4 fölött is feszt... Ami hagyján, hogy nem tesz jót a procinak, de szerintem egy Y-cruncher 1-6-0 sem futna le vele... Vagy én nem értek/értek félre valamit?
Én is próbálkoztam a manual allcore OC-val, amivel 0/24 mehetne a gép, de bántott a dolog, hogy értelmes fesszel vesztek az egyszálas teljesítményből, többszálasban meg szerintem ez a 8 mag/16 szál még 3.6 GHz-en is elég lehetne.
Így próbálkoztam a win-win szitunak tűnő setuppal, vagyis CCX0 4.4GHz, CCX1 pedig 4.2GHz 1.29375V-os peak cores voltage(!!! tehát nem állandó) mellett. Így megvolt az egyszálas teljesítmény bőven, több szálon meg verte a PBO-t. Szépen le is futott egy csomó bench és játék tök jó hőfokokkal.
DE az Y-cruncher 1-6-0 tesztjének 2. szakasza, ami a leginkább megterheli a CPU-t pár mp után megállt. Tehát nem atomstabil a dolog (PBO-val simán lefut), ami számomra fontos, így hagytam végül ezt a vonalat is és maradtam ennél az igen egyszerű setupnál, amit ajánlok amúgy minden kezdő Ryzen tulajnak (Dragon Center nélkül...), hogy ez legyen szerintem a kiinduló alap: KATT!
(Nálam se Giga, se MSI lappal nem működik jobban a PBO enable verziónál az EDC1-es setup. Hiába mutat sokszor akár 4475MHz-t is, de benchekben az eredmények meg rosszabbak. )[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz chopin42 #18908 üzenetére
Nem érdemes elkapkodni szerintem.
Az elit lapok ára sosem lesz a béka segge alatt szerintem, eddig ez a trend.
Én egyre inkább úgy nézem, hogy VGA-ra fogok gyúrni, és kacsingatok a 4K@60 HZ felé, biztató, hogy a jelenlegi RX 480 8 GB-os VGA-val is tudtam használható FPS-eket összekalapálni, úgy hogy a játék se lett csúnya (SC2,WWZ,GTAV).
Ebből kiindulva egy RX 5700XT/2070s VGA -val tutira lehetne max közelébe játszani elég sok játékkal.
Megkockáztatom, a CPU-hoz hozzá se kell nyúlnom.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
snecy20
nagyúr
válasz chopin42 #18908 üzenetére
Viszont tipikusan igaz, hogy egy vadiúj platform legelső generációjára nem feltétlenül lesz érdemes még váltani. Nem feltétlen csak a kiforratlanság miatt, hanem mert 1-2 évre rá már DDR5-ös RAM-ból is jelentős lehet a továbbfejlődés. Még anno a DDR4 legelején jellemzően alig-alig voltak gyorsabbak a RAM-ok az OC-s DDR3-akhoz képest. Na meg ott van az ár kérdése, ami a megszokott AMD-s ár/érték arányhoz képest tuti hogy rosszabb lesz.
[ Szerkesztve ]
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
nagyúr
válasz chopin42 #18904 üzenetére
Ha jön ki 4xxx-es értelmes CPU jó áron, akkor nekem piszkálni fogja a fantáziámat.
GamersNexus videója a témáról.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Politika
- Napelem
- PlayStation 4
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Gyúrósok ide!
- Merevlemezek megbízhatósága, élettartama
- További aktív témák...
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- Processzor felvásárlás
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest