Hirdetés
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Bib
addikt
Itt már több olyan hozzászólást olvastam, hogy 3600 vagy 3600x-ről váltás 5000-es sorozatra, akkora ugrás volt és megtáltosodott a masina stb..
A jövőre tekintve, és kicsi ár csökkenés hatására én is 5800x-re váltottam. Kicsit magasabb hőfokok, magasabb órajelek és magasabb fogyasztás a 3700x-hez képest, de 1440p-ben egyenlőre semmi érezhető különbség. Úgyhogy továbbra is azt mondom hogy az újabb agesákkal, biosokkal alap pbo-val mindenre is elegek még ezek a procik.
-
Bib
addikt
Proci csere után cmos clear és mennie kell a gépnek minden féle varázslat nélkül. Ha bootol akkor lehet beállítani az xmp profilt a hozzá tartozó memória feszültséggel és kész mehet a tesztelés.Ha minden jó, lehet babrálgatni a beállításokkal ha valaki arra érez késztetést.
-
Bib
addikt
válasz
Mayweather
üzenetére
Biztos hogy jobb, főleg tesztprogramokban az tuti. Egy másik topikban 6700xt -vel a Fh5-ben 4Fps-sel tud többet egy 5800x-es konfig az én 3700x-esemhez képest, pedig ott a vga is húzva van persze 1440p-ben extreme presettel. Én azért megvárom a 3d cache mit mutat majd és milyen áron lesz, abban látok egy kis fantáziát.
-
Bib
addikt
válasz
Mayweather
üzenetére
Másik topikban azt írták, hogy még az intéző is gyorsabban indul. Igaz ez?
Vannak előtte-utána teszteredményeid? Szívesen megnézem, mert én egy majd 5 éves fele annyi magos intelről váltva sem éreztem ezt amit itt sokan 3xxx-ről 5xxx-re váltva írnak. -
Bib
addikt
válasz
joco009
üzenetére
Mondjuk lehet alaplap függő, de az új biosokkal pont ezt tudják ezek a procik. Nálam idle, böngészés nincs hőmérséklet ugrálás, de 4,4-re boostolgat egy magon 35-36 fokon, játék közben 4250-4350mhz összes magra 58 fok. Persze mindenki úgy használja ahogy neki szimpi.Én csak arra mutattam rá,hogy sokat javultak.
Most a tegnapi biosra vagyok kíváncsi mit tud az agesa 1.2.0.5. Ha jól láttam tartalmaz új kódot a 3xxx cpukra is.
-
Bib
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
Egyértelmű ha ilyen jó chip van akkor érdemes az all core oc. Szerencsés vagy, ha kollégának is megy így akkor ez a megoldás. Azért a 6 magot könnyebb all .oc-zni.
-
Bib
addikt
Nekem az a véleményem, hogy jó hűtés és jól szellőző ház esetén a pbo mindenre is elég. Fiamnak is 3600 van, az is úgy boostol mint az álom.Az én 3700x-emen is sok mindent kipróbáltam és mindig visszatértem az alap pbo-hoz.Az előbb játék alatt ezt monitoroztam :
Az új Bf az más tészta, oda szerintem akár hová húzhatod a procit, de talán több magra váltás vagy majd talán a 3d cache segítene. -
Bib
addikt
válasz
joysefke
üzenetére
Teljesen jó az alapbeállítás, pbo auto-n ha v2 1.2.0.3c vagy 1.2.0.2 agesa van legalább. Nekem pbo advanced mode2 van beállítva -0,035 offsettel. Idle 40 alatt és nem ugrál , játékok 55-60 fok. Feszültséget itt nem kell nézni , ha nincs teljesítmény nincs áramerősség hozzá és attól nem melegszik. A power plan meg teljesítmény centrikus, vagy ryzen high perf.
-
Bib
addikt
Tegnap találtam a lapomhoz az msi oldalán friss chipset drivert ami 3.10.22.706 számú ami újabb az amd oldalán lévőnél. Érdekes.
állítólagos changelog:
Új AMD I2C vezérlő-illesztőprogram hozzáadása 1.2.0.118
Az illesztőprogram tulajdonságainak Powermanagement opciójának elrejtése az eszközkezelőben
AMDMICROPEP v1.0.30.0 - Az illesztőprogram-csomag főbb módosításai a következők:
A pontatlan HW DRIPS (a tényleges értéknél alacsonyabb) megkerülése az operációs rendszer korlátozása miatt, ha a VBS / Hyper-V engedélyezve van
Értesítés az AMD PMF illesztőprogramjáról a S0i3 be- és kilépésről
AMD processzor energiagazdálkodási támogatás / AMD Ryzen Energia terv 7.0.4.4 10/15/2021 -
Bib
addikt
válasz
Mrdead
üzenetére
Ha a stressz FPU is be volt kapcsolva akkor nem olyan rossz pbo -val.Szerintem hasonló árkategóriában léghűtéssel jobb eredményeket lehet elérni. A pbo mellé tehetsz egy kis - offsetet egyszálas boost rovására.Vagy pbo simán autó. Az újabb biosok már nem ugráltatják a hőmérsékletet.
-
Bib
addikt
válasz
***ANDRÁS***
üzenetére
fPrimary Video Adapter [PEG] (optional)
Selects a graphics device as the primary boot device. This item appears when the
installed CPU has iGPU.
[IGD] Integrated Graphics Display.
[PEG] PCI-Express Graphics DevicefInternal GOP Configuration
Manages the onboard Graphics Output Protocol (GOP). Press Enter to enter
the sub-menu. This sub-menu will appear when Windows 10 WHQL Support is
enabled.f Boot Mode Select [LEGACY+UEFI]
Sets the system boot mode from legacy or UEFI architecture depending on OS
installation requirement. This item will become un-selectable and will be configured
automatically by BIOS when Windows 10 WHQL Support is enabled.
[UEFI] Enables UEFI BIOS boot mode support only.
[LEGACY+UEFI] Enables both Legacy BIOS boot mode and UEFI BIOS boot
modeEzek a manualodban vannak, ezeket kell megnézni
-
Bib
addikt
válasz
***ANDRÁS***
üzenetére
Hát csak azt lehet hogy vga legyen e az első detektált eszköz, mivel a 3700x-ben nincs vga ezért azt a vga fogja eldönteni. A CSM vagy Uefi telepítés szólhat még bele szerintem. Örülök hogy bejött a monitor csere tippem és részben megoldódott a hiba.
-
Bib
addikt
válasz
***ANDRÁS***
üzenetére
Újraindításkor post képernyő sincsen? Bios defaultnál cmos-ra gondolsz amit csináltál?
Ctrl+F5-el lehet újraindításkor az usb pendrive-ról bios updatet indítani. Van másik billentyű és vagy monitor rádugni próbára? -
Bib
addikt
válasz
Rabbitf_24
üzenetére
Jelen helyzetben, nem hoz de ez biztosan változni fog. Nagyon mondják ,hogy az új konzolokban is 3700x teljesítményű procik vannak és ezt fogják használni a gémek is.
-
Bib
addikt
válasz
Rabbitf_24
üzenetére
Én 5800x-et vennék 3080-hoz.
-
Bib
addikt
válasz
gordonfreemN
üzenetére
igen én is így tudom
-
Bib
addikt
Sziasztok! B550-es lapra érdemes feltenni a ComboAM4PIV2 1.2. x x agesa-t tartalmazó biost a 3000-es szériához,vagy az 1.1 x x teljesen oké ? Köszi
-
Bib
addikt
Kicsit off,de az alaplapos topikban már érdeklődtem. Érdemes lenne 3700x melletti b450 tomahawk max-ról B550 tomahawkra vagy msi b550 A-pro-ra váltani? Most csak az új ár különbözetet kellene fizetnem. Ami jó lenne az alaplapi c csati, meg a rainbow rgb, mert a ház tuná ezeket hasznosítani. Valaki váltott így esetleg? Lett valami teljesítmény plussz? Köszi.
-
Bib
addikt
válasz
Nuada herceg
üzenetére
Lehet hogy csak a házad nem szellőzik eléggé és nagyon befűtt a vga. Ez az aio is elég alulméretezettnek tűnik pláne ha felül van a radiátor. Károsnak nem káros a 80C de ott már visszavesz a boosból.
-
Bib
addikt
válasz
GIORGIONE76
üzenetére
Igen arra.
A 3800 xt nekem is szimpi de a 3700x-hez képest nem hoz semmit gémekben amiket én használok. -
Bib
addikt
válasz
GIORGIONE76
üzenetére
Órajelben elmarad, játékokban meg semmivel ahogy én nézegettem.
-
Bib
addikt
válasz
atillaahun
üzenetére
Én már többször rápróbáltam frissebbre, de mindig visszatértem a 37-hez, szerintem ez volt a legjobb a 3000-es szériához.
-
Bib
addikt
válasz
atillaahun
üzenetére
Nekem nem volt teljesen stabil ez a bios, úgyhogy ment vissza a 37-es.
-
-
Bib
addikt
válasz
Zsoltszaba
üzenetére
Azért ehhez járna egy 3080 legalább.

-
Bib
addikt
válasz
GIORGIONE76
üzenetére
Lehet amúgy hogy fos. Én 4790k@4.7ghz-ről jöttem anno 3700x-re semmibe nem lett több fps-em a kb 5 éves fele magos procimhoz képest. Inkább jobb Vga kell mindig.
-
Bib
addikt
válasz
Zsoltszaba
üzenetére
Persze számít [link]
-
-
Bib
addikt
válasz
Goldmember01
üzenetére
Nincs értelme szerintem. Azért írtam, ha jó a hűtésed akkor simán boostol sima pbo auto-n játékok alatt 4250-4350-ig, és egy szálon is jobban megy mintha pl fix 4300-ra fixálod. Itt minél hűvösebben tartod, annál jobban boostol. 3600-akat jobban lehet húzogatni mert kevesebb a mag is és azokat lehet hogy megéri.Én mindent kipróbáltam ami csak létezik,hidd el. A memóriákat viszont érdemes finomhangolni az sokat hozhat a konyhára.
-
Bib
addikt
válasz
Goldmember01
üzenetére
A procit legjobb auto-n hagyni. Esetleg egy kis voltage offset -0.05v. Pbo auto, ramok xmp profil bekapcsolni aztán kész. Auto pboval nem nagyon megy fel a hőfok sem ha jól raktad fel a hűtőt és jóé szellőzik a házad.
-
Bib
addikt
Én ezt úgy oldottam meg, hogy vettem olcsón P-s arctic ventiket amik 800-900 rpm-en mennek fixen 14cm-esek és alig van hangjuk viszont rengeteg levegőt nyomnak be és ki. Cpu 55c-on red2dedeztem most is dark rock4-el. 5-10 fokkal hűvösebb minden ezekkel mint a sima F-esekkel fordulat babrálással, pedig terhelésen süvített már rendesen
-
Bib
addikt
És ezt a AGESA ComboAm4v2PI 1.1.0.0 BIOS-t érdemes feltenni még a 3000-es procikhoz vagy ez már az 5000-eseknek szól?
-
Bib
addikt
Van értelme még használni az 1usmus power plan-t újabb ryzen balanced séma helyett?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5, Xeon) 3dMark-al tesztelve!
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- AMD Ryzen 9 9950X3D2 4.30GHz
- Intel Core I9 14900KS - 24mag/32szál - Eladó!
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- iPhone 11 Pro 64GB 100% (3 hónap garancia)
- Újszerű MSI Thin 15 - 15.6"FHD 144Hz - i5 -13420H - 16GB - 512GB - Win11- RTX 3050 - 2+ év garancia
- iPhone 13 128Gb 100%(1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Workstation bazár - Dell, Lenovo - számla, 6 hó garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest