Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A vártnál korábban érkezhet a Xiaomi 17 Ultra
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
worxland
addikt
válasz
pckownz
üzenetére
Játéknál nekem nem számított, de amikor filmet néztem fotelben fetrengős, láb felrakós módban és kicsit lentebbről néztem a monitort, hát valami borzalom volt. IPS/VA panelnél nincs ilyen problémám, nézhetem bármilyen szögből. TN színei nálam fakóbbak voltak, de ez lehet, hogy a régebbi monitor sara volt, nem a technikáé.
-
worxland
addikt
"Ja, ugyanez a kitt 140 ezer volt másfél éve...darabja! Azaz a kettő lett volna 280 ezer, most meg 72 ezerért ki is hozták...Naná hogy bevásároltam." - ja, én is jártam így, mire megvettem volna a második kit RAM-ot, háromszorosára drágult. Most őszre is árcsökkenést ígértek, egyelőre a nekem kellő memóriánál nem jött be.
-
worxland
addikt
válasz
ballazol
üzenetére
Igen. A Pro sorozat a csúcskategória, igencsak prémium árért. Abba TLC-t rakni olyan, mint a 6 hengeres Ferrari vagy Rolls Royce. Olcsóbb, meg majdnem olyan jó, de attól még gáz...
Önmagában a TLC-vel nincs gond, nekem is az van, - a 840 Pro és 850 Pro a család többi gépébe került át - csak hát a SLC cache kifogyása után a sebesség, meg a TBW is szolidabb. -
worxland
addikt
Mi nem igaz? Amit leírtam, igaz és nem mond ellent Wombath cikkének. Viszont, ha a 3950X-nek sem kell valójában vízhűtés, akkor a kevesebbet (3600XT, 3800XT) vagy nagyjából ugyanannyit (3900XT) fogyasztó prociknak majd kell? Próbáljunk meg a tényeknél és a realitásnál maradni a marketingrizsa visszaböfögése helyett.
-
worxland
addikt
válasz
Beba Snake
üzenetére
Na ez érdekel. Hogy kell(ett) 286-ot tuningolni? Mert az XT Turbo-n elég volt benyomni a Turbo gombot, és lőn 4,77-ből 10 MHz
. Utána legközelebb a K5-PR100-at volt lehetőségem húzni, a 386SX-nél és 486DLC-nél ehhez nem volt infóm. -
worxland
addikt
válasz
Puma K
üzenetére
" Így semmi meglepő nincs abban, hogy egy 16mag/32szálas procit nem tud kellően hűteni adott feltételek mellett." - nem mondtam olyasmit, hogy nem tudja kellően hűteni, annyit mondtam, hogy halkan nem tudja - ugyanis a pumpa a max sebesség 40, a ventik 30 százalékáig halkak, az pedig kevés. Játéknál a proci 60-70 fok között van - ekkor még alig-alig emelkedik a fordulat a beállított ventigörbék okán, CPU stressz-teszteknél megy fel 80 fölé (és csak ekkor forog maximumon a pumpa és a ventik). De most gyorsan nyomok egy játékot, hogy leellenőrizzem.

-
worxland
addikt
válasz
Puma K
üzenetére
"Egy AIO-nál a szivattyút úgy kell beszabályozni, hogy a tól-ig terjedő fordulatszám tartományának a maximuma vagy az állandó-fix fordulata még olyan érték legyen ami nem hallható ki a gépből.
A bordán lévő ventilátor pedig egyszerűen cserélhető olyanra ami halk és kellő mennyiségű statikus nyomást tud generálni hogy áttolja a levegőt a hőátadó lamellák között.."
Hát az én AIO-mnál a szivattyú csak kis fordulaton halk igazán, az meg komolyabb terhelésnél nem elég. Szerencsére terhelésnél a játék hangja elnyomja.
A venti cseréje meg eléggé megdobja egy occó AIO 25-40 ezres árát (pláne hogy ha már cserélném, akkor csak Noctua-ra).Előttem mindent elmondtatok pro és kontra AIO vs lég ügyben, egy dolog maradt ki:
az AIO kábelborzalmak. Nálam a 240-esnek van ugye alapból 3+3 madzag, egy egyesítő Y-kábel a két 120-as tápkábel alaplapra kötéséhez, egy egyesítő a három RGB-hez, ami belemegy egy külön vezérlőkütyübe, amibe még bele kell dugni egy SATA-t is, hogy áramot kapjon. Ez 9 kábel, és akkor az RGB még nincs is az alaplapra dugva.
Cserébe van egy átgondolatlan csillámf@szpónim, ami sok hülye módit tud, csak egyet nem, fixen adott színben világítani villódzó effektek nélkül.
Így maradt a nekem legelfogadhatóbb szivárvány effekt, amit több-kevesebb sikerrel nyom el a ház- és alaplapvilágítás fehér színe. -
worxland
addikt
válasz
RECSKA
üzenetére
2x200 (ház front) + 1x140 (ház hátul) + 2x120 (AIO) + 2 venti a 1070-en (ez a 2 alapban nem forog).
M.2-ből is csak egy van (jelenleg) - kevesebb hő, kevesebb indok a venti beindítására. Silentben a mókuskerék nekem nem forog, ha terhelést kap, akkor elindul és 1800-on pörög. Normalról silentre váltva 2-3 fokot ment fel a chipset hőmérséklete, számomra vállalható. A gépem nincs kussban, de jóval halkabb, mint az egy szobával odébb elhelyezkedő hűtő + fagyasztó + az utca zárt ablakon beszűrődő zaja, így nincs miért javítani rajta. -
worxland
addikt
válasz
Brekkk
üzenetére
"BIOS-ban belőttem a max 75 fokos proci hőfok limitet, így túl sem fog melegedni." - na ez tök felesleges volt, mintha egy sportautóból kiszednéd az utolsó két fokozatot. 95 fokig mehet a proci (vagy 85 fokig, ha sok évig akarod használni és folyamatosan 100% terhelésen van).
-
worxland
addikt
válasz
Steven
üzenetére
"An unofficial and thus beta test BIOS is available for the MEG X570 Ace and MEG X570 Godlike reports Hardwareluxx. From the looks of things, MSI testing its B450 mainboards before extending the update to other models.
The changes list is minimal though:
Updated AMD AGESA ComboAm4PI 1.0.0.5
Fix HDMI audio lost issue when use AMD RX570 vga card.You can find and download the firmware updates at the corresponding MSU support pages."
Másik forrás:
"MSI Rolls Out AMD AGESA 1.0.0.5 BIOS Firmware For Its AM4 Lineup, Improves System Reliability & DDR4 DRAM Compatibility
The BIOS firmware 'AMD AM4 Combo PI 1.0.0.5' is available for download on MSI's official webpage for a select amount of motherboards at the moment with the vast majority being B450 based. The X470 motherboards would receive the BIOS slightly later but it is planned while X570 boards will be receiving a BETA version of the BIOS firmware. The main highlight of the Combo PI 1.0.0.5 firmware is:Improving DRAM, USB devices compatibility.
Improving system reliability." -
worxland
addikt
-
worxland
addikt
válasz
viperabácsi
üzenetére
Ez van.
-
worxland
addikt
válasz
viperabácsi
üzenetére
300*302,73*1,27=115340,13. Majdnem 120k. i*onban meg 106790-ért adják a 3700x-et. Mi is a baj? A 3900x ára is eléggé bezuhant, 200k-ról indult, most kicsivel 170k alatt van.
-
worxland
addikt
válasz
SECTORnooB
üzenetére
"Ryzen 3950X
- Szempetmberi debütálás..."helyette:
Ryzen 3950X
- 16 mag/32 szál
- 3.5GHz alap- és 4.7GHz boost órajel (alapesetben 4-4,1 GHz all core)
- L2 cache: 8 MB, L3 cache 64 MB
- 105W TDP
- nincs gyári hűtő -
worxland
addikt
válasz
mihellers56
üzenetére
Valami jobb AIO (240, 280, 360), Noctua NH-D15, Dark Rock Pro 4 - van választék. - A Krakened megfelelő a célra.
-
worxland
addikt
válasz
Strezi
üzenetére
1)
RAM-ok jó slotokban vannak (procitól távolabbiak)?most nézem, ez X570 i , ott csak 2 memória slot van.
2) RAM-oknál XMP-t, procinál PBO-t kapcsold ki
3) rendes Windows ugye, nem virágboltos? Az is lehet, hogy a telepítő CD/pendrive sérült meg
4) milyen hűtő van hozzá? -
worxland
addikt
Atish19 gyorsabban válaszolt, de most már nem törlöm ki.
Szarul állítod be a ventiprofilt és utána panaszkodsz. Ez így user error. Még1x, ha sokan mondjuk, talán megérted.
Nem a sok kis lépcső a megoldás.
A proci hőmérséklete mindenkinek ugrál alapjáraton, de csak 65 fok magasságig.
60-65 fokig egy lépcső legyen a ventiprofilban, alacsony fordulatra belőve, hogy ne változzon a fordulatszám és akkor nincs zaj. 65 fok fölé csak akkor fog menni a proci, ha dolgozik, akkor meg már tényleg kell is a hűtés és a magasabb fordulat - ezért onnantól felfelé állíts csak be a lépcsőidet. -
worxland
addikt
válasz
boogie84
üzenetére
" már lassan agyf...zt kapok a ventilátorok felpörgésétől mikor terhelést kap a proci ugrik kb 10-15 fokot a hőmérséklet." - már leírtuk a megoldást, megnézed, meddig ugrik fel a hőfok, és a ventillátorprofilt addig a hőmérsékletig (meg még +2-3 fokig) alacsonyan tartod. Eredmény: nem pörög fel félpercenként, csak akkor, amikor tartósan magas a hőmérséklet, magyarán tényleg van terhelés is.
-
worxland
addikt
válasz
DzsannyX
üzenetére
Ja, jó lesz. Miután 2x pelust cseréltem, jó lett.
1) Letöltöm az @bios-t, telepít, semmi ablak vagy szöveg, úgy kellett megkeresnem, hová pakolta a programot az installer.
2) Szerverről csak az F5 bios-t hajlandó felrakni, OK, hadd szóljon
3) Reboot után üzen, hogy nem indul, kell egy load bios with defaults
4) defaulttal indul, mem visszament 3200-ről 2133-ra, miután visszaállítom, persze ugyanúgy megy rendesen 3200-ön
5) letöltöm az F10 biost (ez az 1.0.0.4 B), felrakom (persze itt is volt izgulás, mert a fájl neve nem bios.bin)
6) reboot után mem kérdés nélkül visszament 2133-ra, megint állíthattam vissza, meg kapcsolhattam be a jól eldugott CPU virtualizációt (VMware-hez kell), meg macerálhattam újra végig a ventillátor-beállításokat, hogy kussoljon alapjáraton a gép (AIO pumpa és radi+frontventi+hátventi)A bootidőt meg pont leszarom, restart-ra nem vonatkozik, cold boot meg havonta 1-2x fordul elő (éljen a sleep).
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Projektor topic
- Path of Exile (ARPG)
- Gumi és felni topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós kamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Építő/felújító topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 9 285K - Új, Gari 2028.08.05. -ig - Eladó!
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, 4.6GHz) AM4 Processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- I7 7700K
- Intel Core i7-10700 8-Core 2.9GHz LGA1200 (16M Cache, up to 4.80 GHz) Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing - Xiaomi 14T Pro Titan Gray Vékony, prémium kivitel, nagy kijelző 12/512
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- Bomba ár! HP ProBook 450 G8 - i3-1115G4 I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 Aorus Elite R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB ZALMAN S2 TG 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

. Utána legközelebb a K5-PR100-at volt lehetőségem húzni, a 386SX-nél és 486DLC-nél ehhez nem volt infóm.

Hard-on nyomod az Élet nevű játékot.