Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A33 5G - a három az majdnem öt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
MiZo1990
aktív tag
A 15T és 15T Pro frissen bemutatott készülék, az F7 Ultra a Poco almárka csúcsa és a sima 15-re is kijött.
Én olyan logikát látok a kiadási tervbe, hogy a friss és népszerű készülékek kapják meg előbb az új HyperOS-t. A 15 Ultra pont abban a körben van, mint a már 16-ra váltott telefonok.
Az Andoid 16 már nyáron kijött a 14T Pro-ra.
Az októberi frissítés meg 23 környékén jött meg az én esetemben, persze ez lehet valakinek "rég"Az bal oldalról lehúzható értesítések és jobb oldali kapcsolók megmaradnak, évek óta ilyan a Xiaomi felület.
Arra van lehetőség, hogy gyorskapcsolókat adj a kezdőképernyőhöz (pl. wifi, adatforgalom) és akkor nem kell lehúzogatni az értesítési sávot. -
szkaroly
senior tag
Pedig egyszerű a magyarázat. A 15t és t pro a legfrissebb kiadásúak, ezért vannak a sor elején. Utánna jön majd a sima 15 és a 15 ultra. Az F7 ultra pedig eddig is elsőként kapta az update-et a Poconál, törvényszerű hogy most is első. Ehhez a Xiaomi sorrendnek semmi köze sincs.
-
cs.zs.
veterán
Én nem éreztem késésnek.
Nekem sokkal bosszantóbb az, hogy a "4+1" frissítés nem 5 év lesz, hanem kevesebb. Az Android 15 és 16 között fél év sem telt el. Ennek semmi értelme, csak számháború.4 db főverzió, majd az utolsó után +1 évnyi biztonság?
(ez így elég hamar le fog ketyegni)
vagy
4 db főverzió, és 5 évnyi biztonság?
vagy
4 évnyi főverzió és 5 évig biztonság? -
Throst
tag
Igen de ott következetesek voltak állt minden régebbi modellen de itt meg a 15t-sek és a poco f7 ultrások meg mi kitudja kik kapják de nem csak a 16-ról van szó a biztonságit is előbb kapják bizonyos telók ez a bajom, ha késne egyésgesen a 16 el tudom fogadni mert lehet van benn egy bug vagy valami és inkább jót adjanak ki.
De ez hogy közbe meg tudják szórni ezzel van bajom. -
cs.zs.
veterán
Samsung példa:
2023 decemberben jelent meg az A25, az akkor legfrissebb Android 14-gyel, 4+1 frissítési ígérettel.
Én 2024 májusban vettem egy 8/256GB példányt, Android 14-gyel.
2025 májusban, az én telefonom 1 éves szülinapján megérkezett az Android 15, most pedig 2025 októberben megjött rá a 16 is.Tehát még 2 éve sincs hogy egyáltalán beharangozták/bemutatták, és már 2 db főverzió érkezett rá.
(és ez egy kis olcsó hétköznapi, 100e Ft-os telefon) -
Throst
tag
válasz
mjani1172
üzenetére
Pl hogy az aksi jobban bírja(mert optimalizálást ígértek) hogy esetleg végre a xiaomi is hajlandó lesz az értesítések classic módjára hogy ne 2 fület keljen lapozni az értesítésekhez és ha mobil netet váltanék, a legtöbb gyártó ezt megoldotta.
Nekem sokszor kell váltanom a meló miatt és sok üzim jön nagyon kényelmetlen ez a váltogatás.
De nem az az alap bajom hogy nincs még A16 hanem hogy az aktuális zászlós hajó elég hátul van a frissítési sorrendben. Azért az hogy a poco f7re ami fele annyiba kerül már minden globalban kint van az A16 és már megkapták rég az októberi securityt.
Míg a zászlóshajóra október végén kapom meg a szeptemberi securityt...ez gáz.
És itt nem arról van szó hogy váltásál régiót és megjön meg hasonlók mert 15 ultrára csak Kínában van 3.0. ugyan ez a sec updatetek.
Itt a latest ami nekem is van:
Szóval én csalódtam a xiaomiban, a samsung legalább teló kategóriák szerint fentről lefele következetesen adta az updateket és minden hó közepére legkésőbb meg volt az aktuális sec update az más kérdés vas szinten nem fejlődik sehova.
Itt minden földi jót bele raknak vas szinten de hozzá szoftver meg gatya...
-
PeteePeti
őstag
15T Pro 256 jelzett
-
MiZo1990
aktív tag
Ahogy írtam is, ez nem kizárólag Telekom sajátosság.
Abban teljesen igazad van, hogy a máshol megvett készüléknek is alkalmasnak kell lennie az ő hálózatuk és alkalmazásaik kezelésére.
A szolgáltatói firmware annyiban több egy "sima bolti" telefon firmware-énél, hogy a szolgálatató alkalmazásai alapból rajta vannak meg akár szolgáltatói csengőhangot tesznek bele (ilyen régen volt a Sony Ericsson telefonomon).A gyártó kiadja havonta a frissítést, a szolgáltató meg ül rajta akár hónapokat is. Őket semmi nem kötelezi 1-2-3 havonta biztonsági frissítés kiadására, nincs az ÁSZF-ben és nincs jogszabályban. Arra meg tuti nincs kapacitás, hogy havonta több száz telefon frissítését piszkálgassák a központban.
-
Smiro
senior tag
A régiófrissítés sem segít. 14 fórum: mindenki mindent végig próbált, hidd el. Az összes régión végig mentem, külföldi fórumokon is. Mellesleg svájci régión vagyok, de a föld minden zugát "bejártam" a biztonsági frissítésért, hiába. Márciustól szeptemberig (augusztusig) vártuk, akkor jött, majd október 1-jén ami már 3-a környékén megérkezett. Erre írtam, hogy valószínűleg a sok felháborodás miatt leválthatták, de legalább figyelmeztették az ottani kiskirályt, aki sok kedves és rohadt mérges vásárló életét megkeseríti. Oké, így is müxik a telefon, legtöbben nem is foglalkoznak ezzel. Csak azok, akik itt, fórumokon írogatnak.
-
Smiro
senior tag
Erre még nem került sor. De az X14 fórumon beidéztem a írásbeli dokumentumot, amit én kaptam a T-tól, a lényeg: 1.) igen, belenyúlnak, mert ellenőrzik, hogy az új szoftver kompatibilis-e a saját szoftvereivel. 2.) Nem ellenőrzik, mert független készülékeket kapunk, de bizonyos ideig visszatartják, de mégsem. Szóval össze-vissza duma. Ehhez képest márciusi frissítés!!! után jött az augusztusi, ha jól emlékszem. Mindenkinél, aki T-t vett. Nem vagyok gép előtt, de lehet szeptemberben jött csak. A biztonsági frissítés is márciusi volt. Szóval ezt támadtuk be többen és az X15 fórumról is, mert szintén visszatartották a frissítést. Hogyan? A dobozokon rajta van az IMEI szám és az általuk megrendelt készülékeket befolyásolják.
MoZo-nak: nincs benne a szerződésben! Sem apró betűvel, sem másképp.
Szóval én is fenyegetőztem, követeltem, hogy vegyék vissza a januárban vett telefonomat mert nem azért váltottam, hogy fél évig biztonsági frissítés nélkül legyek és a szoftverfrissítést is korlátozzák.
Most jött ki egy hónapja a ...109 ... és ahogy a Xiaomi oldalon a legfrissebb EU csomag látható lett, pár nap múlva frissült nálunk - T-seknél - is. De ezt jóformán anyázás előzte meg. Már rég ...2. akárminek kellene rajta lenni. Mint a gyengébb telefonokon.
A fogyasztóvédelemnek meg talán itt lehet köze a dologhoz: megveszel 300-ért egy telefont, amire a gyár folyamatosan kiadja a javításokat, frissítéseket, és egy viszonteladó korlátozza a telefonodat? És még mit csinál? Milyen alapon? Bárhol veszel egy bármilyen telefont, arra fel tudod rakni a Telekom programokat. Érdekes módon azokat nem kell ellenőrizni? Szóval ez valami ordas baromság és nincs joguk bármit is korlátozni. Már nem "szolgáltatós" a telefon. Örüljenek, hogy van olyan marha - magamra gondolok - , aki náluk veszi. Ezek után remélem sokan meggondolják! Utolsó mondatodhoz: akkor miért írták le, hogy: igen, visszatartják. A logikát én sem értem. Adj magyarázatot kérlek, hogyan lehetséges ez és csak a Telekomtól vett telefonok esetében. MM, Euronics, és bármi más időben frissül a miénk akkor miért nem? Tudod cáfolni a Telekom el/beismerő nyilatkozatát? Kire tartozhat a megoldás, mert nem akarom, hogy bármilyen módon egyoldalúan belenyúljanak a telefonomba. -
cs.zs.
veterán
Ez (a barátomé) nem Telekomos.
Egy másik nagynevű üzlethalózat, sok bolttal. Hivatalos bolti vásárlás, első tulaj.
(nem a név, a jelenség a fontos)
Próbaképpen átállította németre a régiót, és elindult minden frissítés...
Most jogosan adódik a kérdés: 2025.06.01-ig miért jött meg rá minden, és miért állt ott meg? -
LouiS22
veterán
-
Smiro
senior tag
Ez pontosan így van. De mutasd már meg, a szerződésben ez hol szerepel? Mert sokan vertük magunkat a Tkomnál emiatt, össze-vissza hazudoznak. Ahány válasz, annyi kamu. De majd ha emiatt késik a 16, akkor a fogyasztóvédelem jön. Ha ezt a Tkom közli vásárláskor bármilyen formában, szerintem senki nem vesz ott lósz@rt sem, nem hogy zászlóshajót...
-
válasz
Viktor0610
üzenetére
Komplett kikapcsolásra viszont nem láttam opciót.
-
-
szkaroly
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Egy kérdés akkor: ez a h*lye sziget középen felül kikapcsolható?
-
-
MiZo1990
aktív tag
Tegnap megjött a HyperOS 3 a Poco F7 Ultrára egy héttel az legu tolsó, októberi biztonsági frissítés után.
A telefon havonta kapja a frissítéseket nagyjából.
Aki szeretne elsők közt frissítést kapni, annak érdemes belépnie a Mi Pilot programba.
-
cs.zs.
veterán
A cégnek még van hová fejlődnie.
A közel 200.000 Ft-os 14T Pro-n a negyedéves frissítés sincs betartva. Létezik fél éves ciklus is?
Így néz ki most:
-
Drughi
addikt
Xiaomi 15-ön már páran felrakták valami átnevezős trükkel. Várjuk a tapasztalataikat.
Én megvárom az OTA frissítést. Pár napon nem fog múlni, de én spec. utálom a buherát... -
domos
senior tag
Ez elég ciki így. -
BoB
veterán
Akkor a 90 nap azt jelenti hogy maximum annyi idő telik el két frissítés között. A lényeg, hogy senki ne panaszkodjon ha nem kap havonta frissítést, mert a Xiaomi nem vállalt ilyet.
Amit linkeltem, az a hivatalos oldaluk.
Egyébként meg a linkeden nem látni hogy ezek közül melyik tartalmaz biztonsági frissítést, és könnyen lehet hogy a 90 nap arra vonatkozik, vagyis hiába van havi frissítés ha csak minden 3-ik tartlamaz biztonságit is.
-
szkaroly
senior tag
Bocs, de ez nem igaz. Itt [link] meg lehet nézni hogy a 15 Ultra mennyi frissítést kapott és kb. mikor. Személyes tapasztalat: a Poco F6 tavaly augusztus óta minden hónapban kapott update-et (kivéve év elején a verziófrissítéskor ami késett 2-3 hetet) és még régiót se kellett változtatnom.
-
retroid
senior tag
Tablet fronton meg a jó ízlés határain belül is nem tudom jellemezni a szoftveres támogatást....
Xiaomi régen se most se és később se lesz a frissítések élharcosa sajnos
Samsung S25 legalább becsülettel kap havi biztonsági frissítést és nemrég kapta meg az Android 16-ot is.....
-
szkaroly
senior tag
1. Jónéhány más gyártó is van amelyik még nem frissítette tavalyi modelljeit, Oppo se szerintem.
2. A 14 Ultra (mert gondolom erről van szó) ugyanúgy havonta kap frissítést mint a többi. Novemberre ígérik az új verziót rá. Először az idei flagship modellek vannak soron, ez már jó ideje így van. Megnyugtatlak, eddig egyik Poco sem előzőtt meg.. -
Throst
tag
-
Throst
tag
Ultra meg sehol ennyit a Prémiumról.
Azt hiszem 1 év xiaomi elég is volt, jó kamera, gyenge aksi, harmat szoftveres támogatás.
Lehet kipróbálom az oppo x9prot nem tudom ott milyen a szoftver támogatás de kamera nem rosszabb és legalább az aksi erős.
Új hozzászólás Aktív témák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Linux Mint
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Samsung Galaxy A33 5G - a három az majdnem öt
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Formula-1
- Ubiquiti hálózati eszközök
- További aktív témák...
- iPhone 11 Fehér - Makulátlan - Sok kiegészítővel
- iPhone 14 pro 128 gb gold 100% akksi
- iPhone SE 3 2022 128GB gyári független szép gyári 95% akku
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Samsung Galaxy S25 12/256GB gyári független 2028.08.03. Alza jótállás + ajándék
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3376, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÚJ HP OmniBook Ultra Flip 14"OLED 2,8 K 120Hz - Ultra 7 256V - 16GB - 1TB - 2,5 év gari - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 Super 12GB GameMax Aero Mini ECO 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

És nem, egy termék ára és a frissítés/support között sincs semmiféle logikai kapcsolat (csak a magyarok fejében).