- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Honor Magic V2 - origami
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
ZTE GRAND X In
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
moriak
tag
Sziasztok!
Kb. 1 hete van nálam a készülék, így megosztanám a tapasztalataimat illetve az észrevételeimet.
Készülék masszív, doboz + csomagolás bőven elegendő a minősége, kiegészítők minősége jobb mint vártam. Kicsit a HTC Diamondomnak volt hasonló headsetje.Fülesnek az egyik fele nem szólt bevittem a T-be és megrendelték az újat.
Kijelző érzékenységre nálam nincs panasz. Nem hiszem, hogy gyengébb lenne mint egy középkategóriás Samsung. (Galaxy Ace-hez viszonyítva)
Gyári fordításban a beállításokban 1-2 helyen elgépelés történt.
Akkumulátor idő se vészes 1.5 - 2 naponta kell tölteni.
Ami megfogott benne, hogy nagyon gördülékeny mind a menüben és mind az alkalmazásokban.
Böngészés meglepően nagyon gyors.
FM rádió nekem nem hiányzik.Kamera minősége viszont abból a szempontból gyenge, hogy a vaku fénye megfelelő erősségű, viszont az időzítése nem a legmegfelelőbb. Azt veszem észre, hogy más LED vakuval rendelkező telefonokon hosszabb a vakuzás ideje.
AnTuTu-ban 6900+ körül jött ki az eredmény.
Én abszolút meg vagyok elégedve vele és nem bántam meg. -
kelzsoca
félisten
Napi tipp:
A hangerő LE+POWER gomb egyidejű lenyomásával, és nyomva tartásukkal képernyőkép készíthető, a készített képet a /mnt/sdcard/Pictures/Screenshots/ mappa alá menti el.
-
Robbertho
aktív tag
válasz
89BDave89 #4592 üzenetére
Ezzel a magyarázattal mi a probléma?
A színkódok feltehetően a adóteljesítménynek felelnek meg, minél sötétebb, annál nagyobb (és annál többet fogyaszt). Arra írtam, hogy nem tudom, hogy pontosan hány dBm-et jelentenek az egyes színek.
-
spinkler
tag
válasz
89BDave89 #4590 üzenetére
Köszi! Folyamatos 2g-n használom a telefont. De rájöttem (mivel ritkán telefonálok), hogy a telefonálást jelzi. Volt egy 9perces hívásom azt jelezte a folyamatos barnás jelzés. Most volt egy 3perces és azt is így jelezte.. De, hogyha azt jelzi, akkor miért van elszórva ilyen jelzés amikor nem is telefonálok.
Lehet hülyeség amit írtam, de ezt következtettem ki.Kérdésedre válaszolva, igaz nem próbáltam a Soundhound-ot, de a Shazam elég jó, eddig minden külföldi számot megtalált, és tárolja is az eredményeket, a magyar zenékből is ismer sokat, de nem mindet (amiket próbáltam).
-
89BDave89
tag
válasz
spinkler #4588 üzenetére
Ez mindenkinek ilyen szerintem. Nincs semmi probléma a telefonnal, azthiszem olyankor amikor nem zöld hanem barnás, akkor nem 3G hálózaton van, mert elveszíti azt a kapcsolatot (pl lift, pince, ilyesmi) ezzel nem kell foglalkoznod, nekem is ilyen, sose zavart.
Hálózaton voltál végig. Elérhető vagy ha barna akkor is.
(a piros csík pedig azt jelenti hogy nem volt elérhető hálózat)MÁS:
Tapasztalaitok alapján....
Melyik a jobb program? Shazam vagy a Soundhound? -
spinkler
tag
Sziasztok! Tudom már kérdeztem, de más nem tapasztalt ilyen statisztikát a mobil hálózat jelénél?
Screenshot
Mitől lehet ez? Ilyenkor lehet nem vagyok elérhető mobilon? -
tPedro_
őstag
válasz
toltessyzoli #4584 üzenetére
Hello,
Megoldas a #4285 es #4286 kommentben.
-
Jano_023
őstag
Használjátok a soundhound-ot.
-
alien19
tag
válasz
toltessyzoli #4584 üzenetére
Nálam is ezt írja
Valószínûleg szoftver probléma...
-
toltessyzoli
csendes tag
üdv!
Olyan problémám lenne hogy a shazam app nem működik nekem hiba ként ezt írja ki:
más app használja a mikrofont ezért nem lehetséges taggelni?!
Valaki találkozott már ilyen gonddal? Lehet hw-es hiba?
-
batai15
félisten
Meg lehet oldani már hogy a vakut lámpaként használjam?nem asszem csak a zte csinálja így csak tudnám minek.. Igo navi fut a telon am?koszi
-
Tigryss76
tag
Helló!
Igen, egyről beszélünk, de nem gondolnám, hogy egy ilyen műveletet csupán root segítségével eszközölhetnék. Vagy csak félre értem a My Backup root elnevezést ...
Bődületes nagy butaság lenne. Ezt az LG Suite dolgot akkor megerőszakolom valahogy, hogy jó legyen.
No azt én sem tudom, hogy az Astro az tartalmat, illetve beállításokat is ment-e ... Valaki esetleg?
Tehát ha jól gondolom, nincs olyan stuff, ami mindent begyúr egy file-ba, amiből később újra vissza lehet rakni.Köszönettel:
T
-
válasz
Tigryss76 #4574 üzenetére
Kérdés, mit akarsz átmenteni...Ha a Google szinkronizálja a névjegyeid (ezt nézd meg minden névjegynél, az LG hajlamos erőltetni a saját LG Suite alkalmazását, a gyári ROMokban új névjegynél nem a Google az alapértelmezett, hanem a Suite, ami nem ment online, és csak LG-k között megy, amikor épp megy), akkor azon jönnek maguktól, mihelyt bejelentkeztél az új készülékről. SMS mentésre az SMS backup + tökéletes, szintén Gmail fiókba ment (automatizáltan), emiatt verziófüggetlen. Az Astro-t nem ismerem, ES File Explorer-t használok, hogy mit tud menteni, mit nem, de ha csak az alkalmazást tudja menteni, annak nem sok értelme van, mert minden elérhető Market-ről, amit megvettél, az összes készülékedre telepítheted (ha kompatibilis). Az más, ha az alkalmazások beállításait is menteni szeretnéd, erre talán érdemesebb direkt erre szakosodott programot használni, pl.: MyBackup root. Bár nem tudom, hogy 2.x és 4.x alatt minden beállítást ugyanott tárolnak-e az alkalmazások...
-
Tigryss76
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy ha csinálok Astro-val egy backupot, valamint szinkronizálok egy google-t, akkor az elég, hogy átköltözzek a telefonra, ha megvettem? Vagy van valami "egyszerűbb" lehetőség, ami mindent átránt egyben egy helyre, majd onnan vissza lehet szipkázni az új telefonra?
Egy Optimus One-ról költöznék hamarosan, ha minden jól megy.Ha már itt tartunk, valahol lehet bekapcsolt állapotban nyúzni a vasat Budapest VI. kerületében?
Köszönettel:
T
-
Peter_Pan
tag
válasz
philoxenia #4548 üzenetére
Nem tudom egyről beszélünk-e, de úgy rémlik egyet mintha alacsony akku töltöttségnél használna
-
Jano_023
őstag
Tényleg nem akarok beleszólni és nem is értek hozzá de lehet valami platformon érdemes lenne moddereknek egy közös csoport ahol beszélhetnek ötletelhetnek. Csak egy ötlet. JA ÉS ÖRÜLÖK HOGY ILYEN SOKAN VAGYTOK, EZ TÖK JÓ! :-)
-
apeelme
addikt
Szia!
Miféle csapat? Nekem senki nem segít Blade III-nál, egyedül ötletelek, de mivel ugyanaz a szoftveres korlátozás van mindkét készüléken így itt is működik GXI-n...ezt tesztelte zsoca...én még B3-on nem mert nincs már rá energiám...ne haragudj ha valamivel megsértettelek nem állt szándékomban.
A részleteket majd megfogom osztani...majd -
apeelme
addikt
Tisztelt Fórumtársak!
A mai napon sikerült kijátszanom a gyári recovery védelmét, és egy módosított recovery-vel AOSP kulccsal aláírt ZIP-et feltelepíteni gond nélkül.
Az említett módosítás tesztelése kelzsoca nélkül nem jött volna létre, hiszen én nem rendelkezem készülékkel.
Így megint csak köszönet érte!Ez a korlátozás a Blade III-nál is jelen...volt!
-
Torento
tag
Hali! Telefon vételnél az alábbira is figyeljetek:
Kijelző! Menjetek bele az "üzenetek"be ott tiszta fehér képet ad (majdnem teljesen persze)
Forgassátok minden irányba,mint amikor a betekintési szöget nézitek.
Én az alábbi miatt cseréltettem eggyet:
Volt a kijelzőn középtájékon egy 2*3cm-es folt kb... úgy nézett ki mintha meg lenne gyűrődve belül ott a kijelző... ezen a folton ilyen hullámokba más volt e betekintési szög(nemtudom jobban leírni)... ezt sajna már csak itthon vettem észre énis 5 perc nyomkodás után... Akkor lehet jól kiszúrni ha egy szinű a kijelző fehér,szürke.... egyedül fekete színnél nem volt gond...utána persze már amikor tudtam h ott van mindig csak azt láttam...simán cserélték...és most mindenki végrehajtja ezt a telójával.....
Robbertho: nemhiszem
-
Robbertho
aktív tag
-
Tomacko
őstag
NFC-t azt hiszem írtam én is régebben már, hogy munkatársam GXI-je és az enyém közt....NEM megy. Majd egyszer talán meg csinálják, látok benne én is fantáziát amúgy.
-
Jano_023
őstag
Köszi a screenshoot megoldást!
Ez a custom ROM erős használat mellet, egész napos 2G, 1-2 óra telefonálás, fórumozás, hírolvasás, játszani nem játszottam. (reggel 6.30-tól 21.30-ig kb.)
-
philoxenia
MODERÁTOR
A gyári romban van egy veszélyt jelző tábla ikon. Az mihez kellene?
-
Robbertho
aktív tag
válasz
Jano_023 #4541 üzenetére
Hang le+kikapcs kb. 2mp-ig nyomva tartva, vagy amíg nem lesz kész a kép
Megint lassú voltam@Zsolt_72: engem az NFC egyébként a (Magyarországon még nem annyira elterjedt) mobilos fizetés miatt érdekelne, maaajd, ha lesz ilyen egyszer. Emiatt szerintem hasznos cucc lehet a jövőben.
-
Jano_023
őstag
Hogy kell screenshotot csinálni? Milyen gomb kombinációval?
-
tlac
nagyúr
csak engem nem hoz lázba az nfc? abszolút nem izgat, hogy van vagy nincs benne
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
gulyatoma #4533 üzenetére
Nincs benne NFC antenna, de neked korábban olyan eszközzel is sikerült a párosítás, amiben még papíron sem... Alcatel ugye.
Ehhez képest össze lett szinte ragasztva a szerencsétlen egy olyan cuccal (SGSIII), amiben VAN NFC. Esze ágában sincs észrevenni, még rá nem tenyerel az ember az eszközre. Magától nem csatlakozik össze, mert nem megy az NFC... Lényegtelen mit ír a menüben.
-
Tomacko
őstag
Közbe felmerült bennem is egy kérdés, mert nem kicsit "kínai" a dolog nekem is és a munkatársamnak is....
Szóval van ugye a Battery Tweaks azon belül a powertool és abban egy aktív üresjárat be állítási lehetőség 7 választható móddal. mindegyik 3 karakterből áll, na ezekre lennék kiváncsi, hogy melyik mit csinál. Van erről valahol valami részletezés a neten? Én nem találtam sehol, amióta meg van a telefon azóta érdekel a dolog, csak még nem találtam semmi leírást erről.
-
gulyatoma
csendes tag
válasz
Keeperv85 #4524 üzenetére
Szép estét mindenkinek!
Ezzel az NFC-vel kapcsolatban lenne annyi mondani valóm,hogy simán párosítottam a telómat /bluetooth/egy LG vel a készülékkek összeérintésével. Ha gyér ismereteim nem csalnak az nfc nek pont ez a feladata hogy a magasabb szintű kapcsolatok /PL
luetooth/gyors felépítésében segédkezzen. Ha ez így van akkor ez kiválóan működik!
Near Field Communication
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
NFC (Near field communication), rövid hatótávú kommunikációs szabványgyűjtemény okostelefonok és hasonló (általában mobil) eszközök között, egymáshoz érintéssel vagy egymáshoz nagyon közel helyezéssel (maximum pár centiméter) létrejövő rádiós kommunikációra. Alkalmazási területe a kommunikációs kapcsolatok létrehozásához szükséges adatcsere (például bonyolultabb, magasabb szintű kapcsolatok, WiFi, Bluetooth, beállítási adatai) gyorsítása, valamint az eszközök közötti azonosítási folyamat (pl. mobiltelefon - headset) gyorsítása, elvégzése. -
spinkler
tag
Sziasztok! Azt hittem az én telefonom elkerüli azt a hibát, hogy elveszti a hálózatot... Tévedtem.. Most az imént elkezdett villogni a piros led jó 10-20 sec-ig, térerő ikon "x" . Megnéztem az akkustatisztikát ott is jelezte a mobil hálózat jelénél piros csíkkal (eddig nem vettem észre ilyet). Ám van 3 másik csík is narancs, vagy barna csíkkal az mi lehet?
ScreenshotSzerk: Meglestem ismét, még egy új sárgás csík jelent meg.. Utána ránéztem mégegyszer, a piros csík eltűnt, és más helyre került a sárgás csík de csak 2..
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
ko9
addikt
válasz
Keeperv85 #4524 üzenetére
<6>[ 3.531339] info[ 6]: controller = penwell_gpio_1, pin_name = NFC-enable, pin = 114
<6>[ 3.531607] info[ 7]: controller = penwell_gpio_1, pin_name = NFC-reset, pin = 116
<6>[ 3.531759] info[ 8]: controller = penwell_gpio_0, pin_name = NFC-intr, pin = 76Idézet a dmesgből - hirtelen ezt találtam.
-
Keeperv85
nagyúr
Melyik kernelben, hmm? Abban amit mind tudjuk, nem ide való, vagy abban ami ide való és nincs konfig, hogy ezt meg tudd mondani róla, hogy be van-e kapcsolva?
A hátlapban (pontosabb a rear hausing jobb oldalán) van egy csatlakozó pár, ami lehet NFC, ellenben "A" hátlap egy darab műanyag, abban antenna és kivezetés nincsen!
Ha még be is tudod kapcsolni egy új kernelben, akkor sem fog működni az adás, mert nincs antenna. Noha a sim és az SD közötti cucc tényleg NFC modulnak tűnik. Hol szeretnél NFC-s hátlapot venni? Nem hiszem, hogy utólag kezdenék árulni...
-
Tomacko
őstag
Bizony, hogy nem jöhetsz ki jól ebből. Én pl olyan helyen dolgozom ahol nonstop kell a netet használnom, otthon megint csak ott a világháló. Viszont szeretem a praktikus eszközöket amik sok mindenre jók és nem kell egy szatyornyi kütyüt hordanom magammal ha zenét hallgatnék navigálnék stb stb...nem részletezem tovább. Ugyanakkor utálnám is magamat, ha valahol pl csak azért nem tudnék megnézni egy fontos infót, pl egy településről ahol családi kiránduláson vagyok, mert nincs nálam egy nyamvadt cucc amin elérhetem a világhálót hétvégén amikor ugye se könyvtár se egyéb inoformációs hely nincs nyitva ahol az egyszerű túristát eligazítanák. Hát röviden ennyi
Nyilván ebből vágod is, hogy nem 15-6 éves kis suttyó vagyok aki ezen az 5 centi képátlón akar full HD műsort nézni meg csicsa grafikás játékot játszani 24 colos monitor helyett
Ui.: én meg azokat nem tudom megérteni akiről a végén írtam 2 sort...szintén nem vita alapnak szánom csak egy kis fricskának és nem kell komolyan venni :
-
-
Ricardo
titán
válasz
atillaahun #4518 üzenetére
Ahogy olvastam a telefonálásra vonatkozik.
-
Ricardo
titán
Akkor összefoglalva. Mire kell odafigyelni az új készülék megérkezése után?
-Rezgőmotor ereje
-Hangszóró ne legyen torz
-Elhalkulások
-Beszélgetés eleji csendKihagytam valamit?
-
Keeperv85
nagyúr
"Hát irigyellek.Bezárok mindent amit lehet,hogy ne fusson a hátérben még is estére lemerül."
Hát én a helyedben nem lennék meglepődve. A bezárógátassal keresztbe coptatod magad is, meg a rendszert is. Totál felesleges. Az egyik legerősebb user error...
@andikaaa:
Nem NFC képes. Ha azért vennéd: ne tedd.
-
andikaaa
aktív tag
Sziasztok! Bocs, ha már beszéltetek róla... Nem olvastam vissza! Szóval, a ZTE Grand X NFC kompatibilis? Valahol azt olvasom, hogy igen, de pl. a T-nél nincs megemlítve? Valaki, aki vett már a T-nél ilyet, mit tud? Van benne NFC chip? Matricát vagy mit (tag-et) nem tudom is adnak a dobozban hozzá? Vagy azt honnan kell beszerezni? Köszi!!
-
89BDave89
tag
válasz
Jano_023 #4511 üzenetére
erősebb használatnál akár 4 óra alatt is le tudtam meríteni (folyamatos játék) de egy átlagos de ERŐS használat mellett ilyen:
akkumulátor idő 1Egy kevésbé durva használatnál viszont (félóra GPS kb+ átlagos net+wifi néha +zene több óra, fényképezve is volt vele, telefonáltam is) ezt tudta:
akkumulátor idő 2 -
Jano_023
őstag
Hali, szerintem nagyon jó ha beszélünk erről is hogy kinek mennyit bír a telefon, csak ne felejtsétek el odaírni, hogy milyen használat mellett. Nagyon megtévesztő lehet egy olyannak aki betéved a topicba és azt látja hoyg a telefon megy 4-5 napot. Megveszi és neki meg fél nap alatt lemerül ...
Szóval ha írtok ilyen témában et az apró infot is tegyétek oda, szerintem. -
philoxenia
MODERÁTOR
Van itthon két asztali gép, ellenben mobilnet nincs, van egy telefonom, amin nem akarok adatkapcsolatot, van egy mobilnetes Galaxy Tabom. Így tényleg csak akkor kapcsolom be, az adatkapcsolatot, ha muszáj... A wifit meg ha a Playról töltök valamit a telefonra... ellenben játszani, olvasni, videózni miért ne lenne jó?
Mindig nem használom minden funkcióját, de tegye föl a kezét, aki például az otthoni PC-je képességeinek akár a felét is kihasználja... -
alien19
tag
Valaki próbálkozott már emulatorral? (N64oid stb. )
-
TBG
senior tag
Nekem irodai gép brutális, ráadásul otthon is azt használom. Családnak külön lapi. Szóval, mielőtt bárki leszólsz, hogy miért nem okostelefonként használja, vedd figyelembe, hogy minden élethelyzet más. Egyrészt, Másrészt meg miért zavar Téged, hogy ki és hogyan szórja el a pénzét?
-
TBG
senior tag
Minek neked okostelefon, ha telefonként nem használod?
Munkahelyemen számítógép, otthon számítógép. A hazaérés kb. 40 perc autóval. Addig szokott bekapcsolva lenni a mobilnet. Nekem ezért a napi 2x 40 percért kell okostelefon.
Meg este, mikor a gyerek elaszik és nincs kedvem a géphez ülni, akkor wifi-n netezek a fotelből. Ennyi.
-
golyós
addikt
Off.
Szerintem igen.Én nem beszélek csak napi átlag 1 hívást mert a többit egy régi cégesről intézem.
Viszont az összes funkcióját amiért okostelefon azt használom napi szinten mert kell.
Azért írtam, hogy minek okostelefon annak akinek kibír 3-4 napot az aksija mert nyilván nem használja ki a telefont.Tehát nincs rá igazából szüksége.Ha nem használja akkor persze,hogy elmegy sokáig.
Off.
De mint írtam nem kötekedés volt, mindenki azt vesz és használ amit akar.
Lehet,hogy szar az aksim ha másnak közel ilyen használattal több ideig megy?
-
G4B
csendes tag
"...akinek 3-4 napot kibír az aksi annak minek okostelefon?"
Egyetértek, én is pont ezen gondolkoztam. Kikapcsolt adatkapcsolattal pont a lényeg veszett el.
Nem kapod meg a maileket, nem vagy elérhető gtalkon, viberen...
Ennyi erővel úgy is lehetne csinálni, hogy folyton kikapcsolva tartom a telót és csak akkor kapcsolom be, amikor telefonálni akarok, vagy netezni, így például a Blade-em hetekig bírja.Zseblámpára hack: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.stwalkerster.android.apps.strobelight
Ha rövidre állítod az Off-ot és hosszabbra az On-t, akkor már-már folyamatos fényt kapsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honda topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- PlayStation 4
- Milyen házat vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- EA Sports WRC '23
- Okos Otthon / Smart Home
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged