- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
-
Mobilarena
ZTE GRAND X In
Új hozzászólás Aktív témák
-
adamsz82
tag
válasz
alien19 #4399 üzenetére
Ha rootoltad, akkor rakd fel a telefonra a MassStorage alkalmazást, itt keress rá a fórumban és megtalálod a linkjét.
[link]
Elindítod, beállítod, hogy az sd kártyát mountolod és kész. A telefon újraindításáig így is fog maradni.
Innentől meghajtóként jön fel az SD kártya tartalma a PC-n, tehát, hogy az MTP módként feldugott telefon továbbra is mit bug-ol, az innentől nem érdekel és mivel más hibát nem vettem észre, így nem is akarom megoldani, vagy majd egy köv. javításban benne lesz magától. -
TBG
senior tag
válasz
junkpod #4389 üzenetére
Más, "márkásabb" telefonok topicjait is megnézed? Mert az alapján Te semmilyen telefont nem vennél. Nyilvánvalóan az ilyen topicok főleg hw/sw/user hibákkal vannak tele. Nagyon kevesen írnak ide azok közül(pl én), akinek az égvilágon minden rendben van a telefonnal, mert minek.
-
Jano_023
őstag
válasz
junkpod #4389 üzenetére
Szia, szerintem nem jól olvastad a topicot. Nyilván több itt az olyan ember aki panaszkodik és segítséget kér. De hát erre van a topick. Itt nem fogja minden ki leirni hogy mi minden jó. Erre ott vannak a tesztek. Az arénás teszt vagy már pár felhasználó is írt tesztet.
Szerintem ebben az ár kategóriában a legjobb vétel. -
adamsz82
tag
válasz
alien19 #4391 üzenetére
Nálam is van - volt duplázás probléma, de csak PC-ről nézve, a telefonon mindig minden rendben volt - van.
(egyébként W7x64, samsung 32 GB-s class 10-es microsd)
Ha rákerestek google-ban, valószínű a 4-es droid bakija az MTP módnál és az SGS3-soknál is előjött.
Nálam teljesen jó megoldás volt a rootolás, majd az ide a fórumba belinkelt MassStorage verzió, így az SD kártyát kimountolom, és a PC-n feljön szabályos drive-ként, ahol már nincsenek duplán-triplán látások és nem érdekel az MTP mód. -
alien19
tag
Ma nálam is jelentkezett a duplázás. Most dugtam először pc-re. Érdekes mert a quickpic a képekből 1-et mig az albumom kettőt lát... Ugyanez a helyzet a zenéknél is... Akinél előjött a duplázás milyen windowst és memokártyát használt?
-
junkpod
veterán
Ez a topic kezd olyan lenni mint az ot995 topic. Hemzsego hw gondok, rengeteg android user error amit egy altalanos android topic olvasassal meg lehetne oldani. Az itteniek alapjan tuti nem vennek ilyen telot. Azt hittem hasznos infok lesznek itt nekem is de tévedtem, kár...
-
válasz
tonyqa23 #4385 üzenetére
Arra való, hogy megvizsgáld, a letöltött fájl ugyanaz-e, mint amit a készítő feltöltött. Egy kis progi kell hozzá, ami képes ellenőrizni, például ez, de rengeteg pici program készült e célra. Megmutatod neki a fájlt, és megmondja az MD5 ellenőrző összegét. Egy adott fájlnak csak egy ilyenje van, ha módosítják, ez megváltozik (valaki belenyúlt, hibás a letöltés, stb. ROM esetében ez nagyon fontos, mert a rossz csomag hibás működést eredményezhet, még ha látszólag simán is ment a letöltés). Tehát ezt a checksum-ot összeveted azzal, amit a ROMhoz mellékeltek. Néhány programba be is lehet adni, és ellenőrzi. Ennyi, nem bonyolult művelet.
-
apeelme
addikt
válasz
atillaahun #4379 üzenetére
Úgy látszik minden nap le kell írni...én tegnap (is) megtettem már. Azt is fejbelőném aki azt az appot csinálta...
-
atillaahun
veterán
válasz
Doky1988 #4377 üzenetére
A háttérben lévő (nem futó!) alkalmazások néhány kivételtől eltekintve (mint faszbukk, egyéb video/voice/text-chat, és automatikus frissítésre beállított app-ok) nem használnak cpu-t, így extra fogyasztást sem generálnak. És ugyan nincs (még) ilyen telefonom, de feltételezem/merem remélni, hogy 1 gb ram esetén nem telik meg a memória 10 alkalmazástól és lassul be a rendszer.
-
-
golyós
addikt
-
Peter_Pan
tag
válasz
Doky1988 #4369 üzenetére
Párszor már volt szó erről. Röviden: ne foglalkozz ezzel, mert a rendszer maga kezeli a dolgot. Nagyon el kell bénázni egy appot ahhoz, hogy az android memória kezelésébe bezavarjon. Ha telepítesz egy ilyen semmire való placebó appot, az szintén eszi az erőforrást. Azt persze nem sajnálod. Amúgy ha nem elég neked a RAM, akkor a gyári feladatkezelővel bármikor leállíthatod.
-
kelzsoca
félisten
=========================
ZTE GRAND X IN custom rom
========================= -
Doky1988
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy mit érdemesebb használni a sok fölösleges háttérbefutó dolgokra?
Advanced Task Killer -t, vagy a Fejlesztői környezetnél a Háttérfolyamatok-korlátozása -t állítsam?
Utóbbi van jelenleg, elég szépen müxik!
Jelenleg 1re van állítva így elég pofás, hallottam olyat viszont hogy mivel így felszabadít egy halom memóriát (spec nekem szebben működik mint a Task Killer) lassul is a telefon.
Ezt még nem vettem eddig észre!Tapasztalatok?
-
Canonfan
senior tag
válasz
#40993792 #4333 üzenetére
Viszont, hogy mondjak pozitívumot: az ADW EX-t lecseréltem Novára. Egyelőre a simára, de érik a Prime
Én is kipróbáltam az ingyenes Novát és nekem is tetszik, de szerintem érdemes megpróbálni az Apex launchert is, többet tud az ingyenes verziója mint a Nova, és piszok gyors, legalábbis nálam, most fent van egyidejűleg nekem a Nova, a GO és az Apex is, egyelőre úgy tűnik hogy az Apex marad nálam
-
Jano_023
őstag
Nekem a pendriveon csinált ilyen duplikálást, egy vírus miatt. Lehet érdemes lenne ezt is megvizsgálni.
-
Joshi
titán
-
Peter_Pan
tag
válasz
szponzor #4354 üzenetére
Az egyeseknél jelentkező recsegő hangot is már leírták 80x és a megoldási kísérletét is.
A vergődést arra értettem, hogy nem tudod eldönteni mit is akarsz a telefonnal. Az app-listát az elején is megoszthattad volna, mert anélkül nehéz bármit is mondani. Azt pedig, hogy egy app gagyi kódból áll-e nem az dönti el hogyan cseng a neve számodra. Pl. Facebook app korábbi frissítése el sem indult.Gyárilag van: Gmail, Google Play Music, Google+, Youtube. Ha ezekkel lenne gond, az mindenkinél jelentkezne. Adobe Reader, ES Explorer nálam is van, nincs probléma, így ezek sem lehetnek sarasak.
Ha szoftveres a gond, akkor marad tehát: Android Lost Free, App Lock, Dictionary German Hungarian, Dropbox, Facebook, Google Reader, Google Translate, Koin, Opera Mini, Opera Mobile, Skype, TV24. (Félkövéren jelöltem azt, ami mégsem biztos, hogy olyan sokszázezer letöltéssel bír)
Persze véletlenül se csináld azt, hogy ezeket csak egyesével teszed fel.Ha meg annyira biztos vagy abban, hogy a példányod hibás, akkor meg ne factory resetelj meg szoftverezz, hanem cseréltesd ki, amit viszont nyilván nem a fórumon tudsz megtenni.
-
Az LG topikban össze-vissza hordják a ZTE-t, mi nem beszélünk az LG-ről. Én is filóztam, csak a megrendelés másnapján jelent meg az LG...Egy kézzel a 4.3" a legnagyobb, amit átérek, ha ennél nagyobb kijelző kell, akkor nem kérdés, LG. A ZTE képe élesebb, akármilyen is az L9 kijelzője, a pixelsűrűsége kisebb (azonos mennyiségű képpont ott nagyon területen van), teljesítményben megeszi reggelire a ZTE, de ha nagyon sokat játszol, akkor lehet jelen pillanatban az ARM miatt az LG a nyerő nálad. Fényképek terén is jobb a ZTE jelen pillanatban, de a LED nem működik zseblámpaként. FM rádió nincs, ha ez fontos. Az akku ideje szerintem a kínai modellnek jobb, hiába kisebb névlegesen.
Én nem adnék ki ennyivel többet. Az Optimus UI szép, de nincs rá szükségem. Viszont javaslom, ha teheted, próbáld ki mindkettőt, és dönts az alapján. Én arra vágytam, hogy egy villámgyors telefonom legyen, amivel tényleg bármit csinálhatok, nem esik kétségbe, ha izmosabb alkalmazással szembesítem. És a lehető legkevesebbért.
-
Joshi
titán
ZTE Grand X In vs LG Optimus L9? Engem a 2év hűséges előfizetés érdekelne Go!Net M internettel. Szerintetek megérne +13k-t az LG elfogultság nélkül?
-
szponzor
senior tag
válasz
Peter_Pan #4345 üzenetére
Vergődök? Megosztottam a tapasztalataimat, mint ahogy más is ebben a fórumban. A recsegő hangot le lehet írni 80-szor, de én nem írhatom le a saját problémámat?
Tudom, hogy bárki írhat rá, ahogy mondtam is, de ismét leírom, hogy nem a gagyi app-ok vannak a telefonon, de akkor itt a teljes lista: Adobe Reader, Android Lost Free, App Lock, Dictionary German Hungarian, Dropbox, ES File Explorer, Facebook, Gmail, Google Play Music, Google Reader, Google Translate, Google+, Koin, Opera Mini, Opera Mobile, Skype, TV24, Youtube...gondolom abban talán egyet értesz, hogy ezek nem gagyi programok.A) Felteszem minden progit, el is indítom őket és csak rá 3 napra jelentkezik a hiba?
B) Ez a modell? Konkrétan ez a darab inkább, nem? Nem a modellel van bajom, jó telefonnak tartom ennyi pénzért, arról nem is beszélve, hogy a pénzt meg amúgy sem adják már vissza.Ettől függetlenül köszönöm a tanácsot, újra fogom majd rakni a ROM-ot.
-
SilverToM
tag
Sziasztok!
Lehet, hogy hülye kérdés, de lehet régebben lementett appokat sd kártyára másolni és onnan telepíteni vagy rootolni kell?
Köszi -
válasz
#40993792 #4348 üzenetére
De mi jóval fontosabb nekem, az a gesztusok támogatása...illetve az átmeneti animációk képernyők között. De a legtöbb pluszt látod a simában a beállításoknál, csak ha ráböksz, mondja, hogy vedd meg. Kis kék Prime jel van a beállítások jobb oldalán ezek mellett. A teljes lista mondjuk az alkalmazás Play oldalán is ott van...
Mondjuk ez megint Android app topik téma...A gyári ICS lockscreen-t nem lehet valahogy elővarázsolni?
A hangról annyit, hogy biztos szoftveres probléma, így lehet az említett full wipe+gyári szoft segítene rajta. Én tisztán hallom a másik felet, csak néha egy pillanatra érthetetlen lesz, amit mondok. Headsetből viszont tökéletes, hiba nélkül...Ha HW hiba lenne, akkor folyamatosan érthetetlen lenne, amit mondok, de csak hébe-hóba fordul elő...
-
SziberTomi
tag
Többen mondtátok, hogy max. hangerőn a telefon beszélgetés közben recseg. Na most én összesen eddig 5ször hívtam a telóról, de szinte nem hallom a másik felet. Nagyon halk, pedig maxon van. Ma voltam kisboltban, felhívtam a párom, és leraktam 1 perc után, mert csak vmi duruzsolást hallottam, miközben Ő meg kiabált. Van erre szerintetek valami app vagy inkább vigyem vissza a készüléket?
-
Jano_023
őstag
Idáig a GB-nél ADW EX-et használtam de most felkeltettétek az érdeklődésemet. Ki milyen launchert használ ? Letöltöttem a Novát ... egész jó. Mi a különbség a fizetős és az ingyenes között funkcióban ?
-
Peter_Pan
tag
Nálam eddig ilyen nem volt. Döntsd el, hogy azzal a pár másodperces eldobással együtt tudsz-e élni? Ha nem, és rá akarsz jönni az okára, akkor lásd előbbi posztomat. Ha a vasban lenne a hiba, akkor valószínű mindig előfordulna, ha a gyári szoftverben, akkor pedig sokunknál jelentkezne.
-
Peter_Pan
tag
válasz
szponzor #4337 üzenetére
Elhiszem, hogy bosszantó, de az is amit vergődsz. Először is eddig alig jónéhányszor írtuk le, hogy ha a hiba eredete ismeretlen, akkor factory reset önmagában nem elég, hanem ROM újra telepítéssel kombinálva oldhatja meg a hibát, amennyiben az szoftveres volt (ehhez el sem kell vinni T-pontba). Nyilván a hardveres hibán nem javít, de olyankor van a csere/szerviz.
Androidra pedig tényleg bárki írhat programot és az, hogy fut, még nem jelenti azt, hogy nem hulladék a kód ami mögötte van. Az sem biztosíték semmire, hogy play-ről töltesz le valamit, mert ott is van silány program szép számmal.
Mit csinálj?
A) FR+ROM újratelepítés. Ne tegyél rá semmit 1-2 napig. Ha előjön a hiba, akkor szerviz. Ha nem jön elő, akkor mégis a hölgynek volt igaza, és valami sz@rt raksz rá, amitől megbolondul. Ha naponta csak 1 programot teszel rá és figyelsz, akkor még meg is találhatod melyik az.B) Ha ezek ellenére állandóan bajod lenne vele, akkor ez a modell nem neked való, így érdemes váltanod.
-
Most komolyan, másnál is előfordul, hogy lezárás és feloldás után néha eldobja a hálózatot? Pár másodpercre, és nem minden alkalommal. Most én lakok ilyen rossz környéken?
TBG: köszönöm, ismerem, de most olyan kell, ami elkényeztet mindenféle animációval. Örülök, hogy végre élvezhetem őket.
-
Jano_023
őstag
válasz
szponzor #4337 üzenetére
Szia, én azt mondanám, ha tényleg minden 2-3nap után előjön akkor próbáld meg hogy reset után nem telepítesz fel extra programokat. Tudom, hogy ez nem megoldás, de ha így is hozza a hibát akkor kicseréltetheted. Ha nem hozza a hibát akkor kezdheted feltenni a progikat. Ebben az esetben azt javasolnám, hogy dobj ide a fórumba egy listát a használt programokról és esetleg az emberek vissza jelezhetnek, hogy adott program náluk jó vagy sem. így hátha meglesz a ludas.
Zsolt_72: én úgy tudom és nekem is azt mondták, hogy a ZTE telefonokat csak úgy mint pl. az Iphonet nem javítják csak cserélik mert nem kaptak hozzá alkatrészt. Szóval sima csere.
-
szponzor
senior tag
válasz
szponzor #3949 üzenetére
Megosztanám az újabb élményeket, hátha érdekel valakit vagy esetleg más is így járt.
A nem működő Home gombbal visszavitettem a telefont a húgommal T-Mobile-ba. Csináltak neki egy factory reset-et, leformázták az SD kártyáját (de minek?) és utána megoldódott a Home gombos probléma...de van mááásik.
2-3 napra rá előjött egy olyan hiba, hogy híváskor dob egy hibaüzenetet, hogy az android.phone.com alkalmazás leáll és se felvenni, se lerakni nem lehet a hívást. Ugyanez fogad újraindítás után. Lehet, hogy egy FR megoldaná, de ki akarja 2-3 naponta reset-elni a telefonját és elveszteni a programok adatait. Bevittem én a telefont a T-Mobile-ba, ahol a hölgy szerint a dinamikus SIM kártya megoldja. Bár még nem hallottam ilyenről, de mondtam neki, hogy szerintem ennek nem sok köze lesz hozzá. Hiába cserélte a SIM-et, ugyanez fogadta. Azt mondta, hogy vigyem vissza hétfőn, amikor van szerviz és majd elküldik gyártói szervizbe. Én tudom rosszul, hogy ilyen nincs és csak cserélik a készülékeket? Ráadásul beviszem, megint csinál egy FR-t és jó lesz 2 napig, azzal megint nem vagyok előrébb.
Még hozzátette (engem teljesen hülyének nézve), hogy az Android-ra bárki írhat programot, akár még ő is, ha értene hozzá és lehet, hogy valami rossz program van fent, amire az én válaszom az volt, hogy csak a Play-ből telepített, legálisan beszerzett programok vannak a telefonon, amit a másik telefonomon is használok és nem a 2 letöltése van az adott programnak, hanem több 10-100 ezres. A hölgy szerint biztos mások nem ugyanazokat a programokat használják és valamelyik bekavar. Nem tartom túl valószínűnek, hogy pont a phone app-nak valami is bekavarhat, de mindegy. Persze még hozzátette, hogy csak az Android-os telefonokkal van ilyen baj, mert arra bárki írhat bármit és az ő iPhone-ja milyen jó. Én meg mondtam neki, hogy az iPhone-t nem is lehet úgy módosítani, ahogy az embernek tetszik és olyan kicsi, mint valami játéktelefon a babáknak. Arról nem beszélve, hogy ha jól tudom iOS-re is lehet fejleszteni, ha valaki kifizeti az SDK-t.Szerintetek ilyen helyzetben mit lehet csinálni?
-
válasz
#40993792 #4333 üzenetére
Egyébként ezt valahogy észrevettem, elég sok droidos telefonnál, hogy alkalmanként igénylik a restart-ot, egy hétnél tovább még nem húztam semmivel sem (csak az N82-vel, de az más). Mondjuk az újraindítás tart vagy 20 másodpercig, ennyi idő alatt PIN kóddal együtt kompletten feláll a rendszer...
-
Hajtottam a leghosszabb uptime címre, de nem jött össze...130 órája ment a rendszer, egyszer csak feloldottam éjjel, babráltam, lezártam, és a LED világít zölden. Mondom ennek a fele sem tréfa, valakit nagyon érdeklek. Feloldom, akkor ugye villog, ahogy kell, de semmi. Üres az értesítési sáv.
Még párszor eljátszottam ezt, akkor sorban, megnéztem az FB messengert, semmi, megnéztem a Handcent-et, és valóban sms-t kaptam, ráadásul számomra legfontosabb hölgyeménytől, de még tegnap este...Igazából egy napig eszébe sem jutott, hogy jelezzen, és az értesítési sávban sem volt semmi. Bár ez lehet a Handcent hibája...Ma viszont a Facebook messenger is csak akkor jelzett, mikor feloldottam, pedig az aztán mindig villog, bőszen, akkor is, ha ki van kapcsolva.
Viszont, hogy mondjak pozitívumot: az ADW EX-t lecseréltem Novára. Egyelőre a simára, de érik a Prime (sajnos nem volt a közelben ICS-es telefon, mikor akció volt), csak drága...Hihetetlen ez a fajta sebességérzet. Az ADW néha meg, megröccent, úgy láttam, de itt az állam leesett...Kipróbáltam az Apex-et is, de eddig a Teslacoil gyártmánya a nyerő (mondjuk nem csoda, ők követtél el a Widgetlocker-t is).
Illetőleg fél órányi töltögetés Wifiről, újabb fél órányi Nova piszkálás, teljesen feltöltött akkuról indulva, állandóan aktív Wifi és mobilnet mellett (3G/HSDPA hálón) reggelre csak 72%ra merült. A GT540-et ez a mutatvány 9 óra alatt kifektette, pedig kisebb kijelző, gyengébb hardver (és alig két éves akku).
-
havenday
tag
me megvettem a telcsit
a kijelzőről lejött egy óra alatt az eredeti fóliaez normál???
-
rizso
addikt
Sziasztok!
Leszedtem az Asphalt 7-et, mondom egy próbát megér. Aztán azt vettem észre, hogy hiába döntögetem a telefont, nem megy az irányítás, pedig a "g-sensor" van beállítva a játékon belül. Próbáltam egy újrakalibrálást, de nem oldotta meg. Vélemények?
-
Bobobot
csendes tag
válasz
#40993792 #4300 üzenetére
Megnéztem mégegyszer root checker-ben, azt írja, hogy rootolva van, viszont Sudo: Not found.
Próbáltam újrarootolni, úgy is hogy root, root, root, root (4x próbáltam), meg úgy is, hogy root, unroot, root unroot, root, de nem sikerült, maradt a "félroot". Esetleg segíthet, ha újrarakom az egész gyári szoftvert? -
Remington
őstag
válasz
philoxenia #4307 üzenetére
a blade-em sokkal masszívabb érzést sugall mikor rezeg
erősségre is erősebb a blade-em, bár azt se érzem meg nadrágzsebben, ellentétben az előző nokia 6120-vel -
89BDave89
tag
hali ismét!
Jol emlekszem hogy valaki panaszkodott hogy hangos volt a rezges visszajelzes? Talan mintha ki is csereltette volna emiatt a keszuleket. mennyire zajos esetleg nektek?
ja es ti nem kaptok allandoan kamu ipad nyeremenyes spam-et? az a baj h az ertesito savra is kidobalja, napi 3x 4x.... le lehet valahogy azt tiltani? -
Widgetlocker-ben be lehet állítani, hogy tiltsa le az értesítési sávot (emlékeim szerint root nélkül is megy). A gyárinál tényleg le lehet húzni, de ugye a kijelzőfeloldás gombbal megy, illetve csak érintésre reagál a kijelző, a nyomásra nem, így nem tudod zsebben lehúzni a sávot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Vicces képek
- Linux kezdőknek
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Linux Mint
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest