- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- One mobilszolgáltatások
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
-
Mobilarena
ZTE GRAND X In
Új hozzászólás Aktív témák
-
heidricha
őstag
E-bay-en egyenest Tajvanból valami 1800 körül volt. Nem olyan gáz leszedni, de egy puha szilikont nyilván könnyebb.
Más: Voltam GPS-t javíttatni. Nem akarom elkiabálni, még csak 30 órája volt, de egyelőre úgy fest, segített a hátlap cseréje. Állítólag abban van az antenna. Nem hittem benne kicsit sem, de ennyi ideig, és eleve ennyire jó korábban sosem volt, az tényállás! Lassan korrigálhatom a táblázatot, azt hiszem egy hibátlan készükkel javítom a statisztikát, ha holnap is így marad a GPS.
-
Keeperv85
nagyúr
..és amit adott az működik is? (Ez esetben én szeretném elkérni tőled!
) Mert amit most kitett cuccot, az már majdnem jó. Ugyan nem megy a touch (csak néha), de az nem is kell. Csak annyi kéne hogy a boot és a recovery részt ki kéne venni a partíció kezelésből, meg fel kéne éleszteni az USB-t és kész is ide is. Más funkciók már így is működnek. Ja, meg nem ártana, hogy ha fenn van, akkor még be is tudna bootolni a teló normál módban is...
-
Keeperv85
nagyúr
Nagyon szívesen megosztanám, de nekem egy byte-nyi sincs meg belőle. A razr i-re készült binárist használtam fel egy módosított ramdisk mellé. Ha lenne forrásom, már újrafordítottam volna, de ezt valószínű nem fogja kiadni a srác, bár majd írok neki.
Ha legalább az adb menne már azt tudnám miért nem hagyja bootolni a normál kernelt, de mivel hál' istennek hiába látja a gép a telót és ismeri fel ADB eszközként, az istenért sem indul el, így egyelőre feladtam...
-
Keeperv85
nagyúr
"El kell fogadni azt a tényt, hogy ez a készülék 90%-ban Intel referenciatelefon - ez alapján kell törődni vele. Intel referenciaforrásunk pedig van"
Ezt az infót szeretném már egyszer látni, hogy honnan van! Légyszi mondjátok már meg nekem, hogy miből gondolod hogy a SoC-on kívül, ami nyilván azonosnak tűnik bármi egyezés van bármelyik eddig modellel is. Persze vannak még ismert részek: tudjuk milyen a GPU. Látjuk az akku paramétereket, tudjuk hogy rajta lóg egy BCM4330-as chip. Ki lehet csalni a végfokok típusát, lehet tudni még ezt azt, de itt vége a történetnek. Körbe az összes több kismillió paramétert nem ismerjük benne. Sehol egy utalás a memória kezelésre, stb. stb.
Nem azt mondtam, hogy meg sem próbáljuk, meg nem is arról van szó, hogy nem örülnék neki, hogy van bennetek kitartás, de ne tegyünk addig szerintem felelőtlen ígéreteket semmire, ameddig valami nem 100%. Itt majd akkor lesz érdemi előrelépés, ha tényleg elindult legalább bármelyik kernel. Nem rosszindulatból írtam a 3.4-est sem, csak kb. ugyan ott tartunk vele, mint ezzel, mert a SoC támogatás megvan, körbe meg úgyis fel kell építeni, mert ott vége is van minden átfedésnek ahogy elnézem.
Szét kéne szedni két ilyen modellt. Kiderülne merre hány méter. Szerzel egy Razr I-t? Én szétszedem a GXI-t, ha ezen múlik...
-
Keeperv85
nagyúr
"Ki mondta, hogy nem abból dolgozunk?"
"Dolgozunk"? Ki dolgozik rajta? Mert hogy te nem az elég valószínű! Legalábbis ha emlékeim nem csalnak te írtad, hogy nem értesz a C-hez... Utána meg azt hogy nem érsz rá. Szóval te nem dolgozol rajta. Esetleg neked segít valaki.
"Az ember azt hinné, hogy itt segítő szándékra lel, jóindulatú fejlesztőkre, aztán ezt kapja... Tipikus magyar hozzáállás..."
Mert ez aztán nagyon elmondható volt, mikor legutóbb segíteni akartam: kis híján én lettem nyíltan lehülyézve. Igaz nem általad.
Én belátom a saját korlátaimat, megmondtam hogy nem értek ennyire hozzá és nem hitegetem a népet az egy délután alatt megírt dev.tree-vel, meg egy nap alatt CWM stb... Szóval itt és most zárjuk rövidre ezt a tipikus magyar baromságot, mert nagyon unalmas!
-
Keeperv85
nagyúr
Az a verzió, ami nálam fut, nem az a verzió, amibe Zsocának csinálok dolgokat, szóval nem biztos, hogy a két módszer átfedi egymást. Én kézzel deodexelek, de elvileg a folyamat tökéletesen azonos az automatizált másával, kivéve, ha elfelejti valaki a bootclasspatch-ben felvenni esetleg a DRM-et. Én felvettem, nálam megy így is minden. Zsocát nem tudom...
-
apeelme
addikt
Szia!
Miféle csapat? Nekem senki nem segít Blade III-nál, egyedül ötletelek, de mivel ugyanaz a szoftveres korlátozás van mindkét készüléken így itt is működik GXI-n...ezt tesztelte zsoca...én még B3-on nem mert nincs már rá energiám...ne haragudj ha valamivel megsértettelek nem állt szándékomban.
A részleteket majd megfogom osztani...majd -
Keeperv85
nagyúr
Melyik kernelben, hmm? Abban amit mind tudjuk, nem ide való, vagy abban ami ide való és nincs konfig, hogy ezt meg tudd mondani róla, hogy be van-e kapcsolva?
A hátlapban (pontosabb a rear hausing jobb oldalán) van egy csatlakozó pár, ami lehet NFC, ellenben "A" hátlap egy darab műanyag, abban antenna és kivezetés nincsen!
Ha még be is tudod kapcsolni egy új kernelben, akkor sem fog működni az adás, mert nincs antenna. Noha a sim és az SD közötti cucc tényleg NFC modulnak tűnik. Hol szeretnél NFC-s hátlapot venni? Nem hiszem, hogy utólag kezdenék árulni...
-
-
Peter_Pan
tag
Vagy csak nem sugározza az SSID azonosítóját. Az tény, hogy a lokalizációt erősen segíti a környéken levő wifi hálózatok neve(szerintem nem IP alapján csinálja, mert az túl gyakran változik). Mi van, ha mégis van egy wifi router, amit már Corkban is használt a szomszéd, és a google azt a wifi nevet Corkhoz köti még ma is. Mivel a környéken nincs más wifinév, ezért a google szervernek nem tűnhet fel, hogy a corki wifinév hirtelen békési wifinevek köüzelében van, azaz mégsem lehet Corkban. Bár aztán mikor elérted a műholdakat, akkor is Corkba tett. Erre nem értem a magyrázatot, furcsa egy szomszéd
-
Peter_Pan
tag
Egy készüléket kicserélni nem is lenne különösebb móka nekik, na de ez már döfi!
Számos megoldási opciót javasolhatsz a szolgáltatóknak. Ötleteim:
- tekerjék lejjebb az adóik teljesítményét
- lövessenek fel számodra dedikált műholdakat
- vegyenek új házat neked ott, ahol nem okoz problémát a tornyuk (3-an könnyen össze is dobhatnák) -
Én ezt betudom annak, hogy ha az itthoni nettel próbálok helymeghatározást csinálni (az online Maps is tud ilyet), akkor azt mondja, hogy Szegeden vagyok...ami innen csak 250km...A lényeg az, hogy ez így piszok gyors.
Viszont újabb kérdésem lenne. Ahogy megjött a telefon, gyári Launcher-t leváltotta az ADW EX (az utolsó frissítés óta nagyon durván jó lett), ez alapból kirakott pár ikont a főképernyőre. Köztük az üzenetek ikonját is, a zöld kockaformájú Chat ikon alakú akármit, szóval a gyári üzenetkezelő ikonját. Mivel a Handcent váltotta azonnal, nem is érdekelt. Az SMS Backup+ visszaállította az üzeneteket a Gmail fiókomból, és élveztem, hogy megvan minden. Kíváncsiságból meg akartam nézni, milyen a gyári program, de azt kaptam, mikor ráböktem, hogy nincs telepítve a telefonra. És a menüben sem találtam. Nem is nagyon érdekelt. Erre reggel arra ébredek, hogy zöld LED jelzés van, és van 394 új üzenetem, és dupla jelzés. Egy a Handcent-től, és egy a gyári üzenetkezelőtől. Ami egyébként kinézetre pont olyan, mint a 2.3.7-ben volt. Hogy került fel magától ez, vagy miért nem láttam előtte?
Illetve az akkuhasználatnál, az előzményeknél nálam nincs Deep Sleep sor. Pedig itt a topikban pár oldallal ezelőtt egy ilyen képernyőmentésen ilyet is láttam.
-
Peter_Pan
tag
Amikor bajom volt, nálam álló helyzetben is -30m/s körüli értékeket mért két síkban is. Pedig nem zuhantam.
Néhány százados szórásban folyton változnak az értékek nálam is, pedig most minden ok.
A digitális iránytű pedig GPS nélkül néha eltéveszti merre nézek, valószínű amiatt, mert a mágneses szenzorok minden elektromos- és fémtárgy közelségére érzékenyek. Viszont minél több műholddal szinkronizál, annál pontosabb lesz az iránytű is. Szóval ezekmiatt szerintem inkább gyalogos navigációra alkalmas és néha gondolkodik egy kicsit mire pontos lesz. Külső autós antennával viszont még kiváncsi lennék rá, úgy gondolom jobb kell úgy legyen.
Az viszont érdekes, hogy sikeres műholdas kapcsolat után is Írországba tesz... -
Peter_Pan
tag
GPS terén abszolut novice end-user szintjén vagyok, bár pár napja belenéztem a confba, úgyse értem.
Örülnék ha csak energiatakarékossági okoból letekertek volna valamit szoftveresen, hogy épp eléggé működjön amikor kell. Viszont esetleg betehetnétek majd egy menüt, ahol a user választhat. Úgy értem amikor majd már ott tart a csapat support. -
Doky1988
senior tag
A kérdésem az lenne, hogy a készülék rootolásánál visszakell minden adatot állítanom? Mert az gáz már mindent feltelepítettem ami kellett
http://prohardver.hu/tema/re_zte_grand_x_in_intel_atom_es_android_ics/hsz_1906-1906.html
Erre gondolok.
Mert mikor elindítom a Runme.bat -ot és nyomok egy Y -t neki akkor bejön a teljes adatvisszaállítás ablak a telefonon, és visszaakar mindent állítani eredeti állapotra.
Ilyenkor ugyebár elvesznek az appok meg minden gondolom + névjegyzék.
-
-
Peter_Pan
tag
Kétlem, hogy ez hardveres hiba lenne. Akkor sűrűbben előfordult volna és nem mindig kártya (újra)csatolás esetén. Csupán két eddigi jelenségből próbáltam gondolni valami okra, mert a szoftverek nem véletlenszerűen működnek. Illetve úgy tűnt, hogy beavatkozásom után a rendszer szisztematikusan csinál valamit a háttérben. Konkrétan windowsos fájlkezelőben a szemem láttára építette újra az általam véletlenül törölt könyvtár struktúrát és ez több percen keresztül, lassan történt. Az azonos nevő mappák tartalma viszont nem mindig volt azonos. Furcsa és sehogy sem értem.
-
Úgy őszintén. Nem lehet, hogy a hívással kapcsolatos problémák oka ebből ered? Mármint másodlagos mikrofont zajszűrésre használják (és esetleg valódi sztereó videófelvételkor), de mi a helyzet, ha telefonálás közben az arcommal irittálom? Nem lehet, hogy az elektronika hülyén dolgozza fel az adatokat, ezért hallanak furcsán engem? Másodlagos mikrofont hátulra szokás tenni. Ez így eszembe jutott...
-
Akos_h
tag
Ez nekem sehogy sem akar összejönni. 4x lefutott és minden alkalommal azt írta hogy sikeres, de ROOT meg sehol.
B04 van fent és Win7 a gépen.
Amikor először próbálkoztam, akkor nem az alaplapba, hanem a ház elejébe dugtam az USB-t és akkor volt valami kérdése amire nem emlékszem de utána belassult a telefon és villogott a kijelző, amit a factory reset oldott meg csak.
Esetleg valami ötlet? -
spinkler
tag
Ezt a telefont is vissza lehet állítani ugyanúgy gyári állapotúra, mint más androidos telefont is? Mi lenne a folyamat? Csak azért tettem fel ezt a "buta" kérdést, mert amilyen szerencsés vagyok mindig van valami baja a telefonjaimnak, ami szervizeléssel jár. (remélem ennél nem lesz ilyen gond)
-
rizso
addikt
Na ja, Defy elvileg GG kijelzős (nekem is volt), mégis simán karcolódott. De ez elmondható a többi GG kijelzőre is. Hiába a nevesebb védelem, nem nehéz összehozni pár karcot rajtuk (legutóbb pl. S3-nál lepődtem meg: kiállított darab volt a T-nél, és bizony volt már jó pár karc a kijelzőn, pedig elvileg csak kézben lehet használni, szóval még zsebre sem tehették).
-
szponzor
senior tag
Powersave governor-nál nem szabadna felugrania, hanem a legkisebb frekvencián kellene üzemelni.
Lacko87:Ami miatt nincs különbség, az tényleg az, hogy nem vált át, vagyis végig 1600 MHz-en futottak le a tesztek. Vagyis valamelyik beállítási lehetőség itt csak dizájnból van kb.
Amúgy ez a frissített szoftverrel mért eredmény, vagy nem cseréltél szoftvert?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Google Pixel 9 Pro 5G 16/256GB Szürke Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- iPhone XS Max 64GB LEÍRÁST OLVASS!
- új bontatlan iPhone 16 Pro 128GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia ajándék
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest