- Yettel topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kezünkben a Honor Magic V5
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
ZTE GRAND X In
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter_Pan
tag
Sőt, 5.1-es ROM is van állítólag:
http://upgradelollipops.website/scarica-android-5-1-lollipop-per-zte-grand-x-in/
Sajnos magam nem tudom tesztelni, mert nem működik a készülékem.
Valaki megtenné, hogy kipróbálja? Köszönöm! -
Peter_Pan
tag
Találtam egy linket, állítólag Lollipop-os rom erre a készülékre:
http://www.kernels.info/mp3-0/zte-grand-x-in-4962.html
Az én készülékem sajnos egy nagyobb esést nem élt túl, de ha valóban működik a fenti rom (?), akkor szerintem megpróbálnám szervizben feltámasztani. -
Peter_Pan
tag
Szeretném OTA-val a B06-os frissítést feltenni, de vagy negyedóra keresés után sem talál semmilyen frissítést.
Mobilnet van, gyári reco-t és B04 ROM-ot frissen tettem vissza.
Ez másnál is előfordul és várjak ameddig kikerül végre a honlapra, vagy valamit nem jól csinálok? -
Peter_Pan
tag
válasz
atillaahun #10344 üzenetére
Ezek igen csak jók. Sajnos változatlan apertura és pici szenzor mellett a pixelháborúnak ez az ára.
A vakuszinkron szerintem is olyasmi, ami nem ritkán olyan mintha nem lenne. Számomra úgy fest, a segédfény csupán a fókuszálás kapcsán látja el megfelelően a feladatát. A camera FV5 legújabb változata épp ebben ígér változást, így gondolom ez más készülékeknél is előfordul. Úgy tűnik nem teljesen alaptalan az ígéret, bár eddig nem sok vakus képet készítettem a legutóbbi verzióval, így nem tudom kellő bizonyossággal megerősíteni ezt.Ha jól emlékszem Rizso készüléke mintha egy munkatársához került volna, de lehet nem pontosan emlékszem mit írt.
-
Peter_Pan
tag
válasz
bajaki #10307 üzenetére
Egyelőre rejtély, hogy néhanyatoknál miért indul újra. Rizso fórumtárs példánya őnála egyszer sem produkálta, majd miután másnak adta, hirtelen gyakori jelenséggé vált, amelyet legutóbbi információ szerint egy akkumulátor csere orvoslni látszik. Lehet érzékeny a feszültségingadozásra. Ha szoftveres helyreállítás után is ismétlődne érdemes lehet levenned a hátlapot és megnézni nincs-e valamilyen piszok/szösz az akku érintkezősorán?
-
Peter_Pan
tag
válasz
Winchester95 #10301 üzenetére
Ismered a vicced, amely szerint az agresszív kismalacnak semmi sem elég jó? Ide jösz warezolni, meg privátban warezolni, nyeferegni azon, hogy nem 5perc alatt tudsz 1,2 GB-ot a class 10-es kártyádra áttölteni, és nagyon úgy tűnik, hogy igencsak hardwer igényes játékok használata nagyon fontos a számodra. Nincs is ezekkel semmi gond, csak elég lenne elolvasni az 1. hozzászólást és tudhatnád, hogy ezen igényeknek nem fog megfelelni ez a készülék. Legalábbis nem azon a szinten amennyire elvárod. Felteszed a kérdést, hogy mit kéne csinálnod, erre mondtam azt, hogy rendeltetésszerűen kéne használnod. Amennyiben túlzóak az elvárásáid, akkor meg bírd ki, hogy amikor 1,2GB-ot akarsz mozgatni, akkor az nem 2 percig tart. Nyilván 2 órát is ki lehet bírni ha erre csak ritkán van szükség. Szerintem nem kevéssel többet olvasol ki abból, mint amit én leírtam. De engedd meg, hogy én csak azért vállaljak felelősséget, amit írtam. Azért amit te bele vízionálsz, azért pedig nem fogok elnézést kérni. A stílust pedig én kérem ki magamnak. Ezennel pedig megkérlek, hogy warezolni, meg vibrátoros alliterációkkal élni menjél innen máshova, mert a következőnél moderátorhoz fogok fordulni. Kb. olyanok a megnyilvánulásaid, mintha fingani meg böfögni járnál ide.
-
Peter_Pan
tag
válasz
Winchester95 #10274 üzenetére
V.ki valami ötlet?
Nagyszerű ötletem van:
Mi lenne, ha a mobiltelefont rendeltetésszerűen használnád?
Ha játékkonzolra van szükséged, akkor azt kell venni, a hordozható merevlemezre, akkor pedig azt.
Ha egy mobiltól várod el ugyanazt a teljesítményt, mint egy céleszköztől, akkor a hiba nem biztos, hogy a telefonban van. -
Peter_Pan
tag
válasz
atillaahun #10242 üzenetére
Camscanner lámpával
Szerintem ez sokkal jobb az előbbieknél és jobbat mobiltól nem is érdemes várni. Vakuval viszont pocsék lesz amit outputként ad. Lámpaként egy 20 W-os halogén olvasólámát használtam, ami bőven elégnek tűnik. -
Peter_Pan
tag
válasz
atillaahun #10242 üzenetére
Nehéz kérdés ám, mert a képeket mindenki másképp érzékeli. Nekem pl. a camera FV5 képei élesebbnek tűnnek és emiatt jobban tudom olvasni. Nyilván ha nem olvasásra készül a kép, akkor a részletgazdagság kerül előtérbe az élesség helyett.
Egyébként a fókuszálás még profi fényképezőgépeken sem tökéletes, sőt objektívenként eltérhet. Emiatt azokban fókusz korrekciót is be lehet kézzel állítani. Nyilván itt is lehetne, kérdés van-e olyan program, amiben ez lehetséges? Szerintem ez teljesen megoldaná ezt a helyzetet.
-
Peter_Pan
tag
válasz
gonger #10240 üzenetére
Nekem a 4 hónap alatt 1x volt képernyőfagyásom. Az úgy néz ki, hogy hiába érsz a képernyőhöz, semmi sem történik, azaz kezelhetetlenné válik a készülék. Kb. 20 másodpercig volt hozzá türelmem aztán kikapcsoltam. Azóta nem jelentkezett és így nem zavar. Ha hetente előfordulna, nyilván bosszantana és egyből kicseréltetném.
-
Peter_Pan
tag
válasz
Winchester95 #10238 üzenetére
Nem mindegy pl. hogy milyen üzemmódban másolsz (MTP?) és milyen fájlrendszerrel formatált a kártya. Annyit kell várnod amennyit kiír, akár sokallod akár nem. Előbbi esetben próbáld a számítógépeden kártyaolvasójával kiírni, lehet azzal gyorsabb.
-
Peter_Pan
tag
válasz
atillaahun #10223 üzenetére
Ha visszaveszed a felbontást "csak" 3 megapixelre, akkor észrevehetően olvashatóbbak maradnak a betűk.
-
Peter_Pan
tag
válasz
atillaahun #10232 üzenetére
Stock app vakuval
Camera_FV5_vakuvalStock app lámpával
Camera_FV5_lámpávalEgyébként a gyári kamera app még rá is lapátol azzal, hogy a jpg tömörítés során csupán 90%-os képminőségre törekszik. Camera ICS-ben ezt elvileg Ultra-ra is állíthatod, akkor jóval több részlet marad meg.
Camera FV5-ben elvileg png formátumú, tömörítetlen képet is lehet készíteni, ahol elvileg minden élesebb kéne maradjon. Ilyen képet most nem készítettem. -
Peter_Pan
tag
válasz
atillaahun #10232 üzenetére
pillanat...
-
Peter_Pan
tag
Nálam is előfordult a forgatás-érzéketlenség. Hiába kapcsoltam ki-be a forgatást. Volt factory reset és ROM újrahúzás, stb. Semmi sem segített, illetve ezzel egyidőben a gyorsulásmérő szerint 33m/s volt a sebességem álló helyzetben, azután is ha a menüben újra kalibráltam e szenzort. Másnap visszavittem, megnézték és kérdés nélkül cserélték.
-
Peter_Pan
tag
válasz
atillaahun #10223 üzenetére
A tünet lehetséges okai:
1. Maszatos lett a lencse (nevetségesen hangzik, de már nekem is sikerült emiatt 2x hasonlót lőnöm)
2. Nagyon gyenge fényben készült, olyankor nem valami fényesen teljesít...
3. Túl közelről készült és emiatt nem tudott pontosan ráfókuszálni.
4. Ritkán nem sikerül pontosan fókuszálnia, de olyankor is készít képet.
5. Akár hibás is lehet a készülék, ha a fentiek közül egyik sem áll fenn.Igaziból a megoldás végtelenül egyszerű: vagy minimális odafigyeléssel elkerülhető a dolog, vagy a készülékkel van baj, akkor meg könnyen kicserélik és miért is szenvednél vele tovább?
Kifejezetten erre a célra én is a camscannert ajánlom, mert perspektíva korrekciót végez a képen, ha nem tökéletes szögből készült.
-
Peter_Pan
tag
A különbség a teleringes B04-es ROMhoz képest, hogy ebben a heapsize 8-256MB közt változhat a B04 fix 64MB helyett, illetve ez a sor B04-ben benne volt: persist.service.adb.enable=0, ebben nincs.
Ebben ro.com.google.gmsversion=4.0_r7 a korábbi r6 helyett. Illetve úgy tűnik a kernel december 24-ei. Márcsak azt nem tudom, ezt feltegyem-e a szolgáltatófüggő készülékemre? -
Peter_Pan
tag
válasz
atillaahun #9916 üzenetére
Én is arra vagyok kiváncsi, de ma valamiért irtó lassú..még mindig csak tölt
-
Peter_Pan
tag
Az osztrák ZTE támogató honlapon tegnapi dátummal új update.zip van fent. Még csak töltöm, aztán belenézek mi van benne..
-
Peter_Pan
tag
válasz
atillaahun #8451 üzenetére
Legutóbb update.zip-ből úgy kértem ROM újratelepítést, hogy csak a belső tár törlését kértem, az SD-kártyán mindent rajtahagytam. Azon a Music mappában található fájlok a készülék elindulása után automatikusan bekerültek a csengőhangok közé. Korábban mindig kértem az SD-kártya törlését is, olyankor mindig csak a gyári csengőhangok szerepeltek rajta. A hangfájlokat ezután tettem SD-re és azután sem kerültek automatikusan a csengőhangok közé.
-
Peter_Pan
tag
válasz
ASRMartyn #8162 üzenetére
Én osztrák szolgáltatónál vagyok. Hazautazáskor csupán az adatroamingolást kapcsolom ki. Mindkét országban tartózkodva rendben vannak a kimenő/bejövő hívások bármelyik országban is legyen a másik fél.
Szerintem is a szolgáltatónál érdemes rákérdezni.Illetve van egy gyanúm, amely szerint ritkán, de mintha a telefon mintha nem tudná GSM hálózati adatok alapján megállapítani a tartózkodási helyét (sajnos nem tudom reprodukálni a tünetet). Lehet, hogy ilyenkor a roaming hívások sem működnek. Talán épp ilyen fordult elő veled. Sajnos nem értek a GSM technikai részleteihez, így ez csak találgatás részemről. Mindenesetre hasznos lehet ha majd elmondod, hogy a szolgáltató tartotta-e vissza a roaming hívásokat, vagy elvileg mennie kellett volna.
-
Peter_Pan
tag
válasz
Cooler96 #7726 üzenetére
Tegráson már ki is jött, és valahol mintha ennek kapcsán ismét jelezték volna, hogy inteles verzióra is jönni fog. Az inteles mérnökök már portolták a jelly bean-t, így a munka nagy része elvileg már kész. Persze nyilván semmi sem biztos, és egyébként én a mostani állapottal is elégedett vagyok.
-
Peter_Pan
tag
válasz
Torento #7724 üzenetére
Öhmm...ez a macedón ROM kissé összezavart. Odaát le is írtam, hogy az csak B02-es, vagyis korábbi változat mint a B04-es. A kernel számot viszont nem néztem végig...tényleg egy hónappal frissebb kernel van benne!
Sőt ha jól látom már a macedón ROM is custom-má lett odaát. Mivel az osztrák telefonomra valószínű nem jó, így én kivárom a B05-öt (vagy JB-t).
-
-
Peter_Pan
tag
Két furcsát tapasztaltam: az ünnepekre hazautaztam, és csak azt vettem észre, hogy már 1 hete nem kell feltölteni a telefont. Kiderült, hogy nem keresett/talált semmilyen hálózatot. Mivel nekem osztrák előfizetésem van és minden adatkommunikációt letiltottam határátlépés előtt, ezért nem tulajdonítottam nagy jelentőséget neki. Az akkumulátoros menüben a mobilhálózat alatt piros sáv volt a hiba miatt és már 6 nap x órája ment de még mindig 18%-on állt :-). Újraindítás után felcsatlakozott az egyik magyar hálózatra.
Aztán ma visszajöttem Ausztriába, de itt semmilyen hálózatra nem csatlakozik fel. Még factory reset+ROM visszaállítás után sem. Úgy tűnik GPS-sem akar menni, most elmegyek egy üzletbe és majd jelentkezem ha esetleg kiderül valami. Eddig az én példányom hibátlan volt.
-
Peter_Pan
tag
Még épp csak letöltöm, így fogalmam sincs mihez nyúltak hozzá. Bizonyára olyan dolgok kerültek bele, amit a gyár érdemi előrelépésnek gondol, különben nem foglalkoznának lényegtelen dolgokkal. Downgradelni meg szerintem senkinek sem jut eszébe...
-
-
Peter_Pan
tag
Mai dátummal új SD-upgrade van. Láttátok/próbáltátok már?
-
Peter_Pan
tag
Ne én legyek a telefonért, hanem az értem. Ne kelljen már arra figyelnem 60 ezerért, hogy
várok-e vagy sem.
Kb. úgy írsz, mintha telefonálásra alkalmatlan lenne. Illetve mivel hosszabb idő alatt többedszerre jutsz arra az összbenyomásra, hogy mekkora áldozat részedről ezzel a készülékkel együttélni, szerintem válts modellt. Jobban fogod érezni magad utána. -
Peter_Pan
tag
válasz
philoxenia #4548 üzenetére
Nem tudom egyről beszélünk-e, de úgy rémlik egyet mintha alacsony akku töltöttségnél használna
-
Peter_Pan
tag
válasz
alien19 #4418 üzenetére
Én hol minősítettelek téged? Egyszerűen semmi értelme annak, ha egymás után 25-en jelzitek ugyanazt a jelenséget a saját hipotéziseitekkel, ha pedig válaszolnak akkor annak kipróbálása helyett tovább találgattok.
Jelenleg senki nem tudja egész pontosan az okot, de már van eddig beváltnak látszó megoldás. Kérlek olvass figyelmesen a sértődés helyett. -
-
Peter_Pan
tag
Elmondom még 1x azt ami eddig tudható. A mappaduplázás az MTP üzemmód és az android 4 esetenként előforduló hibás működéséből fakad. Ráadásul nem egyszerűen a mappanevek duplánlátásáról van szó, hanem arról, hogy valamely oknál fogva PC-ről nézve egyszerre listázza ki a telefonon valójában 2 (azaz kettő) helyen szereplő mappákat. /sdcard (itt a microsd mappái vannak) /mnt/sdcard (itt meg a telefon beépített memóriája van). Ezek tartalma azonban nem feltétlen azonos, ebből fakadóan a duplánlátott mappák tartalma sem.
Nem tudom másképp elmondani, korábban írtam mi a teendő, azóta nálam a hiba nem ismétlődött. -
Peter_Pan
tag
Szerintem akik az űrből jöttek, azok ne trollkodjanak, hanem kérdezzenek és pontosan a kapott válasz szerint cselekedjenek a találgatás helyett. Sokkal kevesebb téves információhoz vezetne.
-
Peter_Pan
tag
válasz
Doky1988 #4369 üzenetére
Párszor már volt szó erről. Röviden: ne foglalkozz ezzel, mert a rendszer maga kezeli a dolgot. Nagyon el kell bénázni egy appot ahhoz, hogy az android memória kezelésébe bezavarjon. Ha telepítesz egy ilyen semmire való placebó appot, az szintén eszi az erőforrást. Azt persze nem sajnálod. Amúgy ha nem elég neked a RAM, akkor a gyári feladatkezelővel bármikor leállíthatod.
-
Peter_Pan
tag
válasz
szponzor #4354 üzenetére
Az egyeseknél jelentkező recsegő hangot is már leírták 80x és a megoldási kísérletét is.
A vergődést arra értettem, hogy nem tudod eldönteni mit is akarsz a telefonnal. Az app-listát az elején is megoszthattad volna, mert anélkül nehéz bármit is mondani. Azt pedig, hogy egy app gagyi kódból áll-e nem az dönti el hogyan cseng a neve számodra. Pl. Facebook app korábbi frissítése el sem indult.Gyárilag van: Gmail, Google Play Music, Google+, Youtube. Ha ezekkel lenne gond, az mindenkinél jelentkezne. Adobe Reader, ES Explorer nálam is van, nincs probléma, így ezek sem lehetnek sarasak.
Ha szoftveres a gond, akkor marad tehát: Android Lost Free, App Lock, Dictionary German Hungarian, Dropbox, Facebook, Google Reader, Google Translate, Koin, Opera Mini, Opera Mobile, Skype, TV24. (Félkövéren jelöltem azt, ami mégsem biztos, hogy olyan sokszázezer letöltéssel bír)
Persze véletlenül se csináld azt, hogy ezeket csak egyesével teszed fel.Ha meg annyira biztos vagy abban, hogy a példányod hibás, akkor meg ne factory resetelj meg szoftverezz, hanem cseréltesd ki, amit viszont nyilván nem a fórumon tudsz megtenni.
-
Peter_Pan
tag
Nálam eddig ilyen nem volt. Döntsd el, hogy azzal a pár másodperces eldobással együtt tudsz-e élni? Ha nem, és rá akarsz jönni az okára, akkor lásd előbbi posztomat. Ha a vasban lenne a hiba, akkor valószínű mindig előfordulna, ha a gyári szoftverben, akkor pedig sokunknál jelentkezne.
-
Peter_Pan
tag
válasz
szponzor #4337 üzenetére
Elhiszem, hogy bosszantó, de az is amit vergődsz. Először is eddig alig jónéhányszor írtuk le, hogy ha a hiba eredete ismeretlen, akkor factory reset önmagában nem elég, hanem ROM újra telepítéssel kombinálva oldhatja meg a hibát, amennyiben az szoftveres volt (ehhez el sem kell vinni T-pontba). Nyilván a hardveres hibán nem javít, de olyankor van a csere/szerviz.
Androidra pedig tényleg bárki írhat programot és az, hogy fut, még nem jelenti azt, hogy nem hulladék a kód ami mögötte van. Az sem biztosíték semmire, hogy play-ről töltesz le valamit, mert ott is van silány program szép számmal.
Mit csinálj?
A) FR+ROM újratelepítés. Ne tegyél rá semmit 1-2 napig. Ha előjön a hiba, akkor szerviz. Ha nem jön elő, akkor mégis a hölgynek volt igaza, és valami sz@rt raksz rá, amitől megbolondul. Ha naponta csak 1 programot teszel rá és figyelsz, akkor még meg is találhatod melyik az.B) Ha ezek ellenére állandóan bajod lenne vele, akkor ez a modell nem neked való, így érdemes váltanod.
-
Peter_Pan
tag
Videót viszont tényleg vehetne már MP4-ben fel, nem ebben a szemét 3GP formátumban
Szerintem nem tudod miről beszélsz. Pontosan azzal az eljárással tömörít, mint amit mp4 konténerbe szoktak tenni. Nem szaporítanám a szót, de egyszerűen írd át a kiterjesztést 3gp-ről mp4-re és pontosan azt fogod kapni amit szeretnél. -
Peter_Pan
tag
válasz
tPedro_ #4047 üzenetére
Most azt mondod végre működik.
Akkor miért akarnád addig bonyolítani, ameddig megint nem érted majd mi történik?
Előnye: eltérő személyek szerepelhetnek a telefonos és gmailes címlistádon.
Minden más szempontból csak hátránya lenne (pl valószínű kapásból ugrik a szinkronizáció és két helyre kell kézzel beírnod mindent, illetve a telefon tárában talán kevesebb részletet tudsz megadni) -
Peter_Pan
tag
válasz
tPedro_ #4027 üzenetére
Szerinted a szinkronizáció nem azt jelenti, hogy mindent feltölt a telefonról, ami addig nem szerepelt gmail-ben ÉS fordítva??
Pontosítok: első alkalommal, amikor korábban még nem volt szinkronizálva a telefon a gmail-hez, akkor tölti le és fel az eltérést. Amint ez készen van, szinkronizáltnak tekinti a két dolgot és bármit csinálsz a továbbiakban, az automatikusan megtörténik a másikon is.Rákerestem neked valamire
Hazaérve kapcsold ki telefonon a szinkronizációt. AZTÁN minden kontaktot törölj a telefonról. AZTÁN PC-ről gmailbe lépve állíts vissza egy törlés előtti állapotot. AZTÁN a telefonon kapcsold ismét be a szinkronizációt, majd várj 5-10 percet, de ne csinálj semmit. Utána nézd meg a kontaktjaid. -
Peter_Pan
tag
válasz
Keeperv85 #4025 üzenetére
keresni sem tud...
A free változat nem tud keresni. Ha viszont átírod a build.prop-od így, és a Play app adatait törlöd, majd újra indítod a készüléket, akkor letöltheted az unlocked változat legújabb verzióját, és kipróbálhatod a keresést, RDS-t...csak mivel hang nem jön ki, 15 percen belül úgyis leveszed, hogy ne kerüljön pénzbe. -
Peter_Pan
tag
válasz
Keeperv85 #4021 üzenetére
Én már /system/etc/permissions/ alá betettem egy android.hardware.nfc.xml-t, de újraindítás után semmi hatása nem volt.
Te jobban értesz hozzá, lehet ez is kernelben van letiltva mint az FM csip. Bár az meg rootolás mellett mégis működik csak az audiocsipet még nem támogatja a Spirit FM, így vétel már van, csak hang nincs -
Peter_Pan
tag
válasz
tPedro_ #4005 üzenetére
Jol sejtem hogy legegyszerubb most pc-rol kipucolni a google fiokot es onnan megprobalni atmasolni a telefonra?
Erre igennel válaszolok. Ehhez képest mégsem ezt teszed, hanem a bekapcsolt szinkronizáció mellett ezt:Na egyszer csak sikerult, kitorolni a telorol, de aztan szinkronizalaskor kitorolte a gmailrol is.
Szerinted a szinkronizáció nem azt jelenti, hogy mindent feltölt a telefonról, ami addig nem szerepelt gmail-ben ÉS fordítva??Vagyis ha mindent szépen rendbe teszel PC-ről azután meg mindent törölsz a telefonon miközben azok szinkronizálása be van kapcsolva, akkor szerinted mi a helyes működés eredménye?
-
Peter_Pan
tag
válasz
SziberTomi #3995 üzenetére
A repülőmódot NE használd! Ha csak nem valami marslakók nyomogatják a gombokat, akkor csak valami szoftveres aktivitás válthatja ki. Főleg ha azonos időközönként történik. Szerintem factory reset ÉS B04 újratelepítés. Utána semmilyen nem gyári appot ne tegyél rá és figyeld meg előfordul-e? Ha igen akkor csere. Ha nem, akkor mindig csak egy új appot telepíts és előbb-utóbb kiderül melyik után jelentkezik ismét a probléma. Azt viszont írd meg nekünk is.
-
Peter_Pan
tag
Még hányszor méritek meg azt a nyamvadt benchmarkot?
Ha ennyire fontos egy szintetikus szám, akkor vegyetek olyan készüléket, amiben egy szerverparkra való mag dolgozik.
-
Peter_Pan
tag
Lehet néhány összegányolt app miatt valami elállítódott az androidon. Úgy tapasztalom a factory reset nem igazán nyúl az operációs rendszerhez, csak a felhasználói sallangokat törli. Emiatt javaslom próbálj rögtön azután egy B04 újratelepítést sd-ről. Ha ez sem segít akkor tényleg vidd el megnézetni.
-
Peter_Pan
tag
A valódi kérdés az, hogy...
Érdekes. Azon aggódsz mennyit tölt, de amikor a Robertho által futtatott program (ami szintén ébrentarthatja a rendszert) logján feketén-fehéren ott vannak a számok, akkor meg nem hiszed el. Épp ezért mondom, hogy ki kellene próbálni kikapcsolt állapotban 0-ról feltölteni.
A kép alapján egyértelmű, hogy az elején 1000mA-rrel tölt 50%-ig, azaz képes rá. Bizonyára alapos oka van annak, hogy a végén már mégsem ekkora áramerősséggel folytatja a dolgát. Sőt, ha a töltés típusát a töltőáram erősségéből állapítja meg, akkor még az is lehet, hogy 50% alatt hálózati töltést ír ki. -
Peter_Pan
tag
Szerintem túl sokat aggódsz. Mi lenne, ha ma jól lemerítenéd és utána kikapcsolt állapotban is megmérnéd másodperc pontosan
mennyi idő alatt tölt fel?
Egyébként ez gyakorlatilag csak akkor okozhat problémát, ha 4 óránál kevesebbet alszol. A kisülés időtartama meg a felhasználói szokásoktól függ. -
Peter_Pan
tag
-
Peter_Pan
tag
válasz
tPedro_ #3781 üzenetére
Ki tudja mit tettél rá és rootoltad-e. Ötlet? Az van: ne csinálj semmit, ha ismétlődik, akkor factory reset + B04 újratelepítés egymás után és gondold meg mit telepítesz rá. Mondjuk naponta csak egyet és ha újra előjön akkor tudod mihez kötni. Aztán elmondod nekünk is melyik app a gyanús.
-
Peter_Pan
tag
válasz
Keeperv85 #3717 üzenetére
A 11.15-i free verzió. A fejlesztő nemrég leszűkítette a fizetős változatok kompatibilitási listáját, így most nekünk azok nem érhetőek el.
Első indításkor superuser engedélyeket kér. Utána ha settings->Audio->Method->Galaxy S3/Note/S2_ICS-re állítod, akkor a fülhallgató aktív lesz. Bal felső sarokban a jelerősséget látod. Nekem mindig akkor kúszik fel, ha olyan frekvenciára állítom, ahol tényleg létezik állomás. Azaz maga az FM-modul veszi a jelet és az app rá is lát. Márcsak a hang nem talál be a a fülhallgatóba. Van saját fóruma, az alapján gondolom, hogy audiorouting-gal nem stimmel valami, de az talán könnyen orvosolható ha már a többi ok. -
Peter_Pan
tag
Azt hiszem némi jó jel az FM-rádióhoz:
rootolás után a Spirit FM (bedugott fülhallgató mellett) végre jelet talál!! Nálam olyan 37 RSSI körülit, képes a következő állomásokra hangolni...azaz a lényeg működik.
De hang még nem jön ki. Valami audiorouting-os probléma lehet, de az nekem már magas.
Valaki tud ezzel továbblépni? -
Peter_Pan
tag
válasz
petike2014 #3662 üzenetére
Köszönöm. Akkor ez az app sem mond semmit. Már /system/etc/permissions/ mappába is bemásoltam egy android.hardware.nfc engedélyt, újraindítás... Semmi változás. Úh. feladom egyelőre.
csak tudnám miért volt NFC képesnek bejelentve és miért van a kivezetéseken túl egy Keeperv85 szerint külön NFC modulnak látszó izé, amiben csak kéne legyen antenna, ha a hátlapra nem is jutott -
Peter_Pan
tag
Valakinek van olyan készüléke, amiben biztosan nincs NFC. Találtam egy teszt appot, ami GXI-n azt mondja, hogy az NFC egység nincs engedélyezve. Ha egy bizonyosan NFC mentes modellen ezt nem írná ki, akkor legalább az bizonyos lenne, hogy az android érzékeli a modult csak még nem használhatjuk.
-
Peter_Pan
tag
Rájöttem, hogy a belső tár írás szempontjából class6, olvasásban gyors.
Közben nézem a media_profiles.xml-t. 1080p-hez 15000000 bit/sec tartozik, ami olyan 1,7 MB/sec lehet.
Nagyon úgy fest biztosan csak a kártyacserével dől el biztosan, de akkor a tiedet be ne kapcsold ameddig vissza nem kerül bele a saját kártyája, mert ha elő akar jönni a duplánlátás, akkor az nem kell mindjárt 2 készüléken.. -
Peter_Pan
tag
Teszteljétek mekkora a kártya sebessége valójában.
Belső tárra rögzítve is akad? Ha ott minden sima, akkor biztos a kártya nem tud néha lépést tartani az adatfolyammal... -
Peter_Pan
tag
Vagy csak nem sugározza az SSID azonosítóját. Az tény, hogy a lokalizációt erősen segíti a környéken levő wifi hálózatok neve(szerintem nem IP alapján csinálja, mert az túl gyakran változik). Mi van, ha mégis van egy wifi router, amit már Corkban is használt a szomszéd, és a google azt a wifi nevet Corkhoz köti még ma is. Mivel a környéken nincs más wifinév, ezért a google szervernek nem tűnhet fel, hogy a corki wifinév hirtelen békési wifinevek köüzelében van, azaz mégsem lehet Corkban. Bár aztán mikor elérted a műholdakat, akkor is Corkba tett. Erre nem értem a magyrázatot, furcsa egy szomszéd
-
Peter_Pan
tag
válasz
Coolmat #3588 üzenetére
Kipróbáltam a DLNA-t
Köszi! A lényeg, hogy működik. Már többen írtátok, hogy HD videóhoz az MX Player kell.
Nekem a saját gyári lejátszóval is megy 1080x720pixeles, progresszív módú 30fps videó. Legalábbis mp4-ként biztosan. Ti milyen formátumot próbáltok, ami nem megy a gyárival? -
Peter_Pan
tag
Akár alacsony töltés miatt is lehet, ha elég okos az energiagazdálkodás.
Most nem mondom, hogy cseréljetek majd sd-kártyát, mert akár előjöhet a mappaduplázós jelenség...
Viszont érdemes lenne töltött akku mellett a belső tárolóra rögzíteni majd.
Illetve ha az sem segít, akkor a factory reset + ROM visszaállítást javaslom sd-ről. Ha azután még mindig szaggatna, akkor a gond szerintem garanciális körbe esik.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest