- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
ZTE GRAND X In
Új hozzászólás Aktív témák
-
Robbertho
aktív tag
Az akksinak semmi baja nem lesz az USB-s töltéstől
Tovább tart a töltés, ennyi az egész.
A töltési ciklus végén még 500 mA-rel sem engedi tölteni a akksit a telefonban lévő elektronika, így az sem igaz, hogy nem tudja maxra tölteni USB-ről.
Az elején (kb. 0-70%-ig) korlátoz, hogy csak 500 mA árammal tud tölteni, de utána már nem igazán. -
Robbertho
aktív tag
Mondjuk szerintem a te eredményed a kimagasló, nem pedig a többieké hibás. Ettől függetlenül az tény, hogy ez szép eredmény.
Az a baj tényleg, hogy millió dolog befolyásolhatja a merülést.
Én egyáltalán nem spórolok az akksival, egész nap mobilnet, ált. napi 2-3 óra telefonálás, 3G mindig bekapcsolva, és így a nap végén tölteni kell. Viszont, ha óvatosabban használom, és mondjuk 60% estére az akksi, akkor is felteszem töltőre, mert ki tudja mi lesz holnap. Ennél fogva nem zavar, ha estére már kér is enni
-
Robbertho
aktív tag
válasz
tonyqa23 #16715 üzenetére
Nekem 100%-ról 99%-ra esik az akksi 3 mp alatt, attól kezdve, hogy reggel lehúzom a töltőről, amíg magam elé nem emelem.
8 óra alatt a megadott használattal teljesen elfogadható ennyi merülés (sokszor nem is értem mit várnak az emberek, kapcsold ki, akkor lassabban merül..)
És a repülő üzemmód se garancia a lassabb merülésre, ez is ki lett már tárgyalva. Van, hogy repülő módban gyorsabban merül.
-
Robbertho
aktív tag
válasz
ggeleven #16681 üzenetére
Nekem ilyen van: [link]
Előtte rendeltem kettőt olyanból, ami csak egy adapter volt, nem voltak rajta kábelek, csak egy nagyon rövid a micro USB-nek. Az drágább is volt, és annyit tudott az egyik (!), hogy töltötte a telót, de képet nem adott ki
A másik semmit nem csinált.
A dobozát mindkét félének szétszedve egyértelműen más típus a kettő, viszont valszeg ugyanaz a Silicon Image chip dolgozik bennük. (ami végülis egyáltalán nem baj, ha működik)
-
Robbertho
aktív tag
válasz
tonyqa23 #16659 üzenetére
Én pedig a minap úgy néztem egy 720p-s filmet, hogy MHL kábellel volt TV-re kötve, a film pedig a laptopomon volt, azaz wifin keresztül SMB szerverről töltöttem be.
Kétszer is megszakadt a lejátszás feltehetőleg WiFi hiba miatt, a töltés pedig végig akadozott (vagy volt vagy nem, MHL tölti ugye). Amikor pedig lehúztam éppen nem ment a kijelző, de nem is kapcsolt vissza, újraindult.Hasonló történhetett veled is, mert az torrent eléggé használja a procit. Túlmelegedésre pedig újraindulás/kikapcsolás a válasz.
Más kérdés, hogy vicces, nem vicces, úgy, hogy töltőn volt a telefon a gyári töltőről, a film alatt 20%-ot merült
-
Robbertho
aktív tag
válasz
tonyqa23 #16556 üzenetére
Az N-es WiFi elméleti maximum átviteli sebessége típustól függően 150 vagy 300 mbit lehet.
A G-s esetén ez 54 megabit.
A Grand X In-ben N-es WiFi van, de én eddig max. 40/30 megabitet mértem vele (le-/feltöltés). 40 megabitet a gyakorlatban nem érsz el egyetlen G-s routerrel sem szerintem, de 20-30-at akár még simán.Véleményem szerint, ha csak a Grand X-hez kell, csak emiatt nem lenne fontos N-es routert venni, viszont már annyira elterjedt, hogy 3-4 ezer forintért újonnan is kapsz. Ennél egy G-s sem lesz sokkal olcsóbb, úgyhogy N-eset érdemes mindenképpen
Működik mindkettővel egyébként, ugyanolyan jól.
vagy rosszul -
Robbertho
aktív tag
válasz
Keeperv85 #16025 üzenetére
Most, hogy mondod megnéztem én is a WC-ben és ott nekem sem tud csatlakozni a kamerához.Egyébként előfordult előző ROM-mal nekem is, ezzel most nem nagyon rémlik ilyen probléma (osztrák).
Egyébként Keeper, ez az a hiba lehet, amiről már te is beszéltél régebben (és akkor is mondtam, hogy nekem is), nem?
-
Robbertho
aktív tag
A héten döntöttem úgy, hogy a facebook alkalmazás megy a kukába*, mert szinte nem is használom, ennek ellenére egy hónap alatt a háttérben 25 MB adatforgalmat generál és tökéletesen működik a böngészős verzió is.
Így annyi változott csak, hogy a facebook ikon helyett van egy könyvjelző a mobilos facebook oldalra, ami megnyílik Chrome-ban és tök ugyanaz az egész*azt sajnálom csak, hogy nem jutott ez hamarabb eszembe :\
-
Robbertho
aktív tag
válasz
Keeperv85 #15882 üzenetére
,,Ne hidd, hogy a választék olyan nagyon széles. Nem azt szajkózom, hogy az ICS-nek nincs ilyen hibája, hanem azt, hogy itt és most ~150db userról van szó, akinél volt fagyási probléma, a maradék több 10 ezer vagy nem jelezte, vagy ha igen, akkor biztos nem jár semmi fórumra (...de még a nagyobbakra sem, mint pl. az XDA...) és egyből futottak a szervizben egy kört.´´
A mondanivalód második felét valószínűbbnek tartom, hiszen valóban nagy a szórás a fagyások hossza és sűrűsége közt, ezért sokan lehet még csak hibának sem veszik, mivel úgy általában, ha elő is fordul, nem annyira zavaró.
,,Már leírtam párszor, hogy nem a WiFi a közvetlen ok, az csak közvetett módon befolyásolja azt, hogy fagy a zárképernyőn. Nem megy az ICS alatt a WiFi-ről le-fel válogatás 3G-re. Ugyan így döglődik másik teló is. De még olyan is, ami ICS-t még hírből sem látott, pl. a Nexus 4...
Eleve a RIL-t kéne megcsinálni, mert főleg akkor fagy, ahol fagy, mikor ledobja a WiFi jelet és menne vissza 3G-re. (Ebből jön az, hogy ha nem dobja le, pl. fenn van a Regpon, akkor sokaknál nem fagy.)´´Ezzel kapcsolatban vannak homályos részek, de igen, valószínűleg a váltogatásnál akad el. Én személy szerint azt tapasztaltam, hogy a fentebb offtopic-ként említett problémát (megszakad aktív hívás közben) nekem a nextV2 orvosolta (teljesen eltűnt), de ott a WiFi máshogy működik. Akkor is lekapcsolódik (vagy eldobja), ha mindig bekapcsolva-ra van állítva, és a fagyások száma, talán pont emiatt, drasztikusan megnőtt. Nem használok wifit se munkahelyen, se koliban, ezért nem zavar annyira, de most itthon kb. 5-ből 4 elővételkor fagyva van, és van, hogy 4-5 percig úgy marad.
Ebben a reakcióban gondolom arra akartál kilyukadni, hogy azért router hibája, mert eldobálja a hálózatot. Ebben az esetben viszont akkor olyan rövid ideig tartó megszakadásról van szó, ami a folyamatos használatot nem zavarja, de az eszköz nem bírja. Szerintem emiatt nem nagyon lehet egy olcsóbb kategóriájú routert szidni, ha egyéb eszköz esetén nem okoz gondot. Más kérdés, hogy ekkor valóban lehet különbség router és router közt, de a hiba oka mégiscsak a telefonban keresendő.,,Nézd, nálam sorban a harmadik GXI, hoztak még kettőt is mások közben, ami elvileg fagy. Szívesen megmutatom neked, hogy itt nem fagynak, ha az meggyőz téged. Többnyire mindenki arról számol be, hogy lokálisan, tehát egy-egy helyen szét sz*pják maguk, máshol meg nem fagy. Valami csak van azon a helyen, ami befolyásolja....´´
Elhiszem, hogy így van, mert amikor egy ősrégi iBook wifijét használtam huzamosabb ideig, akkor nekem sem fagyott. A többit már fentebb kifejtettem, mindkettő hozzátesz, de a telefonon kellene változtatni, hogy bírja a váltásokat.
Az a várva-várt frissítés már a legkésőbbi dátumhoz képest is egy hetet késik lassan, de kíváncsi leszek rá. Azért remélem kijavítja -- bár mondom, a képernyőfagyás csak itthon zavar, nekem jelen pillanatban többet érne egy olyan frissítés, amiben optimalizálnak kicsit a touchscreen driver-én, mert eléggé ugrál, sokszor használhatatlan is miatta, pl. FPS játékokat nem is játszok(hatok) emiatt --, mert zavaró tud lenni.
-
Robbertho
aktív tag
válasz
Keeperv85 #15871 üzenetére
Azért azon én nem tudom túltenni magamat, hogy értelmes emberként még mindig azt szajkózod, hogy nem egy adott telefontípusban vagy annak a szoftverében kellene keresni a hibát, hanem mindenféle gyártó mindenféle WiFi routerében, szerte az országban, a legolcsóbbtól a legdrágábbig, amiket a legkülönbözőbb user és szakember konfigolt.
Arról nem is beszélve, hogy hivatalos hír jött ki arról, hogy már a ZTE is dolgozik a hiba kijavításán, (nem, nem Magyarország összes routerét fogják lecserélni) azaz elismerte, hogy a készülékben van a hiba.
Nem tudom milyen router beállításokra gondolsz, vagy, hogy egyáltalán hogy jön az, hogy rossz router beállítás miatt egy okostelefon kijelzője érzéketlenné válik (egyetlen egy modell, kizárólag csak ez).
A rossz router beállítás okozhatná azt, hogy nincs wifi, lassú a wifi, szakadozik a wifi, bármilyen szempontból rossz a wifi, de ezt nem.Én elfogadom az ész érveket, ha meg tudsz győzni, hogy én állítottam be rosszul a TP-Link routeremet (tudom, fos), ami gond nélkül szolgál ki akár 6-7 okostelefont és 4 számítógépet WiFi-n egyszerre már jó pár hónapos uptime-mal (bár nem tudom miért is fos...), akkor igazat adok neked, és elkezdem a telefonon kívül keresni a hibát. Amíg viszont te is (és tudom, én is...) alátámasztás nélkül beszélsz, addig nem fogom tudni ezt elhinni.
-
Robbertho
aktív tag
-
Robbertho
aktív tag
válasz
kelekyle #14899 üzenetére
Azonban ez nem úgy működik itt, hogy ami rá van írva a töltőre, azt rá is erőszakolja a telefon az akksira
A telefonban a akkumulátor töltő elektronika még átalakítja az 5V-ot töltöttségi szintnek megfelelően 3-4V környékére, és az áramot is szabályozza töltési ciklus szerint.
Az, hogy mennyi fér ki a csövön max. csak meghosszabbíthatja a töltést, ha kevés, viszont egy bizonyos határ felett már nem fog többet (ampereket) rákapcsolni az akksira, mert megölné vele.
-
Robbertho
aktív tag
válasz
callvote #14407 üzenetére
Az a videóhívás amiről te beszélsz, az csak néhány elég magas árfekvésű telefonban (hát még a szolgáltatás előfizetési díja) volt meg anno, amikor bejött, viszont igazán sohasem terjedt el. Szvsz. lassan a szolgáltatók se fogják már majd támogatni.
Ma egy mobilnetes előfizetéssel vagy ingyenes wifi hozzáféréssel az okostelefonok megoldják pl. Skype használatával, így semmi értelme beletenni. A te eseted különleges, és annyira ritka, hogy senki nem foglalkozik vele - értem ezalatt a gyártót, szoftverfejlesztőket és a szolgáltatót - és szerintem már nem is fog.
-
Robbertho
aktív tag
Akinek a frissítés elakad fekvő robottal piros felkiáltójellel a hasában, az ebben az állapotban nyomjon egy hangerő fel+bekapcs gombot röviden, ahogy azt már, ha jól emlékszem Keeperv85 is leírta. Ekkor bejön a recovery és látható a frissítés "logja" is, amiből kiderül, hol akadt el az egész. Ezenkívül még az első menüpont is segíthet, akksi kiszedése nélkül is újra tudjátok indítani a rendszert.
Nálam ezen a ponton (nem a saját készülékemmel) azzal a hibával akadt el, hogy Can't find E:\ (cache\update.zip) No such file or directory.
A következő sorban azt is kiírta, hogy az aláíráson is elbukott, de azok után, hogy nem találta a frissítéshez szükséges file-t, nem is csodálom.
Tovább nem próbálkoztam (pl. gyári állapot stb.). -
Robbertho
aktív tag
Kipróbáltam barátnőm gyári B04-esével az OTA frissítést, de sajnos elakadt.
Olyanon méghozzá, hogy Can't find cache\update.zip (vagy valami hasonló).Ezek szerint letörölte mielőtt felrakta volna?
Letölteni biztosan letöltötte, mert elszórakozott vele egy ideig.
-
Robbertho
aktív tag
Olvass vissza légy szíves néhány hozzászólást, és 400x fogsz ezzel a hibával találkozni (legalábbis mióta süt a Nap és nem esik a hó
)
A kijelző gyártási technológiájának egy mellékhatása ez az ún. "lilásodás". Nem bug, feature. Akkor jön elő, ha közvetlen napfény éri a képernyőt.
Más készülékeken, pl. hasonló kijelzővel gyártott Samsungokon is előjön ugyanez. -
Robbertho
aktív tag
Keeperv85 kolléga felhívta rá a figyelmemet, hogy ott van a ROM, csak én nem láttam
Nemzetközi az oldal, de ezek szerint a T-mobile megkapja, teszteli, és visszaadja a ZTE-nek, aki pedig közzéteszi a honlapján. Egyébként zárójelben ott van a ROM-oknál, hogy T-mobile (Hungary).
-
Robbertho
aktív tag
válasz
formengil #13427 üzenetére
Viszont felkerestem ezt az említett letöltési oldalt, és azt vettem észre, hogy már a B04 sincs fent.
Nem látogattam ezt az oldalt mostanában, így nem tudom, hogy ez újdonság-e vagy sem (esetleg, hogy azért vették le, mert mindjárt jön az új). -
Robbertho
aktív tag
válasz
Keeperv85 #13051 üzenetére
Tudom, hogy nagy falatról van szó, de hihetetlen számomra ez, mert ezt az egyetlen részét cseszték csak el, de ez annyira meg tudja pecsételni az egész telefon használhatóságát, hogy sokszor nagyon el tud tőle menni a kedvem.
Nemrég is pl. sikerült végre MHL-en keresztül kitenni a teló képét egy 107 centis TV-re és gyönyörűen vitte a FullHD-t. A fényképezőt leszámítva még, szó szerint nem is lenne vele gond, ha a RIL-t nem cseszik el...
-
Robbertho
aktív tag
-
Robbertho
aktív tag
válasz
Keeperv85 #12233 üzenetére
Ha kételkedés nélkül igaznak vesszük, hogy valamely német nyelvű területen kiadják a Jelly Beant a Grand X In-re, akkor bízhatunk benne, hogy nekünk is lesz, nem?
Úgy értem, ha még a T-mobile-ra nem is akar várni senki fél évet, azt a kiadást már egyszerű lesz számunkra is használható állapotba hozni, jól gondolom?Nem hiszek már a csodában új és/vagy jobb szoftverrel kapcsolatban, de ez mégis csak jót jelenthet (persze feltételeztük, hogy a hír igaz...)
-
Robbertho
aktív tag
válasz
Keeperv85 #11700 üzenetére
Rendkívül kellemetlen hiba, nekem is többször előjött már.
Viszont mivel előjött a skate és blade esetében is már anno, ezért kipróbáltam azt, amit akkor ajánlottak nekem:
Állítólag összefossa magát a kamera app, ha hibás vagy valamilyen oknál fogva neki nem tetsző file van a DCIM könyvtárban az SD-n (esetleg, ha nincs SD, belső memóriában).
Próbáld meg először a thumbnails-t törölni (nekem ez 1,5 GB volt), és utána próbáld ki. Nekem mióta legutóbb fagyott és ezt megcsináltam, nem jött elő a hiba.Ha megmarad pedig nézd meg, hogy töröld belső memória és SD nélkül vagy üres SD-vel előjön-e.
Egyébként volt, hogy 1-2 perc (!) várakozás után működött minden, de mondanom sem kell, nem hogy a pillanat elmúlt, azt se tudtam már mit akartam fotózni
-
Robbertho
aktív tag
-
Robbertho
aktív tag
válasz
atillaahun #11588 üzenetére
Nekem sajnos pont, hogy a gyári töltővel elég durván csinálja.
Tesóm Sony töltőjével viszont egyáltalán nem, és egy Blade 3-as töltővel sem annyira.Ettől függetlenül nagyon zavaró tud lenni az a kis remegés is, amit töltő nélkül produkál. Google fordítóban a rajzolós bemenetnél jól látszik, hogyha úgy húzogatok függőleges vonalakat, hogy éppen csak érzékeli, akkor elég durva kiugrások vannak.
Kipróbáltam ugyanezt Blade3-mal is, arról nincs képem, de nem volt semmi ilyesmi, bárhogy is próbáltam.Keeperv85 esetleg ezt te is megnézhetnéd, ha fent van a fordító. Amennyiben neked itt sem produkál semmi olyat, mint a képen, akkor lehet nekem rossz, vagy én csinálok rosszul valamit
Mint látszik, a jobb alsó sarok elég kritikus pontja az érintőképernyőnek. -
Robbertho
aktív tag
válasz
junkpod #11435 üzenetére
Viszont a legtöbb ilyen TV pont emiatt le tudja választani a digitális sokcsatornás hangot, amit pl. coax kábelen rákötök az 5.1-es házimozi erősítőmre, ami ismeri és szereti a DTS-s és akkor örülök
Sőt, az új erősítőkön is van HDMI, hogy még a tv előtt leszedje a hangot.
-
Robbertho
aktív tag
válasz
kelekyle #11419 üzenetére
Ezt pontosan hol állítottad át?
Egyébként: én őszintén remélem, legalábbis bízom benne, hogy ezen dolgoznak azért a ZTE-nél, mert a WiFi-s fagyás, és ezek a GSM problémák akár egy helyről is jöhetnek és remélhetőleg szoftveres problémából adódnak. Tudom, kicsit közhelyes, de bízzuk a B05-re, hátha megoldja
(És reméljük lesz is ilyen.)
Legalábbis én mindenképpen megvárom, mielőtt ítélkeznék, hogy "szar".
-
Robbertho
aktív tag
válasz
junkpod #11399 üzenetére
A baj azzal volt, hogy vannak olyan HD videók, amik csak DTS hangsávval rendelkeznek. 720p-s HD-nak szerintem még van értelme a telón, mert személy szerint én látom a különbséget, és a sima xVid-hez képest nagyobb is a képernyő felbontása. (Igaz, a 720p-nél pedig kisebb, de nem akarok konvertálgatni
)
Igazi értelme a DTS hangnak és a Full vagy sima HD-nak pedig HD TV-n lenne, MHL kábellel. Elvileg átviszi a hangot is 8 csatornáig, gyakorlatilag nem tudom
-
Robbertho
aktív tag
válasz
bubi92 #11390 üzenetére
Szomorú egyébként, hogy annak ellenére, hogy sok alkalmazás elég sok adatot gyűjt az SD kártyára, az android/data mappába, amikor letörlöd őket esze ágában sincs senkinek (se az appnak, se a rendszernek) letörölni ezeket a mappákat is.
Az SD gyökerébe szemetelő appokról nem is beszélve... -
Robbertho
aktív tag
válasz
kelekyle #11336 üzenetére
Nem tudtam, hogy támogatja is hivatalosan, de ettől még ugyanúgy igaz, hogy nem tudja lejátszani
Csak talán kicsit nagyobb szégyen neki így.Szerk.: Öröm és boldogság.
Hogy más is megtalálja: DTS, MxPlayer, codec, mx, player, dice, player
-
Robbertho
aktív tag
Talált valaki esetleg megoldást arra, hogy hardveres dekódolást használva lehessen GXI-n DTS-es hanggal rendelkező filmeket, videókat megnézni?
Jogi okok miatt sajnos az MX Player és a Dice Player is kivette ezt a támogatást a lejátszójukból. S e szerint a topik szerint pedig fizetős app se nagyon van erre a célra. Csak a VLC beta tudja lejátszani hardver támogatással is az ilyen videókat, az viszont nem megy x86-on
Hátha meg lehet valahogy oldani
-
Robbertho
aktív tag
válasz
atillaahun #11314 üzenetére
FAT32-re van formázva az SD, így arra nem megy fel egy kisebb HD film se. Ezért OTG kábellel, pendriveról néztem a filmet
Kicsit bután nézett ki, de na -
Robbertho
aktív tag
válasz
Canonfan #11282 üzenetére
Hasonló jelenségről én is beszámoltam már anno, azóta is felváltva "halott" és "jó" az akkumulátor állapota a kijelzés szerint.
Ennek ellenére:
- Az MX Player 15-ös fényerő skáláján 5-ösön egy kb. 2 órás fullHD film pendrive-ról (!) kb. 50%-ot szív le az akksiból.
- Síeltem tegnap, s ezt rögzítettem Cardio Trainerrel. 4 órán át folyamatosan ment a GPS, kikapcsolt kijelző mellett, fél percenként beszélt hozzám, hogy eddig mit produkáltam. 20% ment le összesen. Nem szabad elfelejteni, hogy max. 7-8 °C volt a telefon eközben.Véleményem szerint ez is valami rosszul megírt kód vagy az akksi elektronikájának hibája (de maga az akkumulátornak nincs baja), mint ahogy mindig USB Töltést ír, akkor is, ha hálózatról megy.
-
Robbertho
aktív tag
válasz
Winchester95 #9531 üzenetére
Vettem két fóliát is, tökéletesen szuperál, hamar meg is jött. Szerintem legkésőbb holnap meg kellene kapnod :-)
-
Robbertho
aktív tag
válasz
atillaahun #9439 üzenetére
A laptopról volt megosztva a WiFi a telónak. Amikor az UTP-t kihúztam, net nem volt, de a hálózatot továbbra is fenntartotta. Így bár WiFi kapcsolat volt, internetelérésem nem, és tkp. erre jó a szürke-kék ikon.
-
Robbertho
aktív tag
Hm, én ezzel próbálkoztam már, de nem jött be
Olyannal is próbálkoztam, hogy hozzáérintettem fagyáskor az érintőképernyőt óvatosan egy halogén asztali lámpa fém rúdjához (ezeknél a 12V ezen a két fém tartón halad át), és jé, rögtön használható lett
(persze nem a 12V miatt, hanem amiatt, hogy "leföldeltem"
/Nagy valószínűséggel csak véletlen volt/
-
Robbertho
aktív tag
-
Robbertho
aktív tag
Nálam v2 azért érezhetően segített a fagyáson. Azelőtt alvós wifi mellett fagyott ennyit, mint most (1 hete van fent kb., 2 alkalom volt).
Megjelent más kis zavaró bug, állandóan elfelejti a wifi hálózataimat azzal az indokkal, hogy "hibás jelszó". Ez persze nem igaz, olyannál is kiírja, ahol jelszó sincs :-\
-
Robbertho
aktív tag
válasz
.:T.H:. #8743 üzenetére
Így nem fogja, de hogy valaki válaszoljon is már a kérdésedre, a wifi direct hiányzik a gyári szoftverből, kifelejtették belőle, vagy nem érdekelte őket
Nem kéne hozzá semmi extra hardver, de a szoftver nincs megírva. Blade3-ban viszont benne van. Majd ha a fontosabb problémák elhárulnak, talán ráállnak erre is a "fejlesztők" -
Robbertho
aktív tag
S/N: 321722952456
Nekem mindenhol fagyott eddig, csak gyárin nem (nem volt fent sokáig).
-
Robbertho
aktív tag
Nekem is vadi új a SIM, és mégis fagy a kijelző néha.
Most "Mindig" beállítás mellett tesztelem egy mac megosztott WiFijével egy hétig, meglátjuk mit produkál.
Itt a magasban a térerő is sokszor gyatra. -
Robbertho
aktív tag
válasz
atillaahun #8451 üzenetére
Nekem is ez volt a problémám.
Dobj be egy .nomedia file-t a zene mappa gyökerébe, majd töröld a médiatároló adatait.
Restart és boldogság.(Kivéve, ha a gyári zenelejátszók egyikét használod, mert akkor ezzel előlük is elrejted a zenéidet.)
-
Robbertho
aktív tag
válasz
kelzsoca #8334 üzenetére
Reggel óta van fent a next v2, visszaállítás után direkt beállítottam, hogy a wifi maradjon mindig bekapcsolva.
Egylőre nincs baj, de írok ha lenne valami fagyás. Reméljük nem lesz :\Látom sikerült feloldani az arcképes feloldás funkciót (vagy csak most tűnt fel).
Kipróbáltam, nem csoda, hogy gyárilag nincs engedélyezve. Elég nehéz használni a gyatra előlapi kamerával. Az pedig, ha bizonyos szögben esik be a fény a kamerára, az arcom nem látszik 3 szösztől, már csak hab a tortán -
Robbertho
aktív tag
válasz
tonyqa23 #8259 üzenetére
Én innen rendeltem. Kb. két hét volt a szállítás. Eredeti csomagolásban érkezett. A csomagolás képeit és a kártyáról készült képeket elküldtem a SanDisknek, hogy szerintük eredeti-e a kártya és azt válaszolták, hogy igen. Szóval kb. 7000 Ft-ért is megkaphatod, eredetiben
-
-
Robbertho
aktív tag
válasz
kelzsoca #8240 üzenetére
Backupot próbáltam ki elsőként.
Azt írja, SD Card Space free: 460 MB, amikor legalább 5 GB van szabadon.
Valószínűleg a belsőbe ment éppen, de kilépni már nem tudok.Csak gondoltam szólok, mert nem emlékszem, hogy láttam volna lehetőséget kiválasztani a külső sd-t egy szinttel feljebbi menüben.
-
Robbertho
aktív tag
válasz
Keeperv85 #8189 üzenetére
Látszik is rajta, hogy kézzel van forrasztva, ráadásul elég gyatrán...
Amit nem értek az az, hogy látszik, hogy nem spóroltak az ónnal, mert van bőven rajta, ennek ellenére a microUSB csati első dolga volt, hogy leszakadjon, mert alig volt a rögzítőin egy kis ón... A HDMI csatlakozó egyikén rengeteg van a másikon pedig semmi...Nem zavarna egyébként, ha nem látnám és működne
-
Robbertho
aktív tag
-
Robbertho
aktív tag
válasz
Coolmat #8174 üzenetére
Egy kicsit kiegészíténém, mielőtt valaki tákol magának egy házi tápellátásos MHL adaptert.
Az adapter nem csak feszültésget ad a linknek, hanem előállítja az MHL kábel 5 pinjén megjelenő mindenféle különbségi vagy így-úgy összeadott jelből a 19 pines 'HDMI jelet'.
Mivel az enyém nem jó, szétkaptam, mikrokontroller is van benne.
Innentől viszont már nem vagyok abban biztos, hogy az újabb TV-k, amik az MHL-t is támogatják, észreveszik-e, ha nem HDMI hanem MHL jelet kapnak a bemenetükre, és ők állítják-e elő a számukra szükséges képjelet a tápforrás mellett. De a videóban amiben a kis kínai bácsi magyarázza, hogy milyen jó cucc is ez, nem volt adapter, csak egy sima microUSB-HDMI kábel volt a kezében.
-
Robbertho
aktív tag
válasz
Jano_023 #8170 üzenetére
Better battery stats-ot megpróbálhatod, hátha tud érdemleges infóval szolgálni.
Az alkalmazások kilövögetése teljesítményigényes dolog, hiszen mindegyik -- bár kérdés milyen alkalmazásokat lőttél ki, de ha olyat akkor -- visszajön szépen, ami csak járatja a procit és ébren tartja a telefont. -
Robbertho
aktív tag
válasz
Keeperv85 #8130 üzenetére
Nincs nálam tömegspektrométer, nem tudom az anyagát csak megbecsülni, de nekem is üveg érzete van.
Ennek ellenére mégis sikerült megkarcolnom. Sajnos az övem pont karcolja ahogy zsebre teszem, ez két észrevehetetlen hajszálvékony karcot eredményezett (szerencsére csak a) menügomb környékén.
Máshol nem vettem észre karcot, így a kijelző területe felett nincs (tapizás, törlés nem karcolja). -
Robbertho
aktív tag
1600 MHz-re van hitelesítve a processzor, akkor nehogy már károsodjon, ha véletlenül mindig ezen az órajelen jár. A túlhúzásnak van olyan káros következménye, hogy szükséges hozzá magfeszültség emelés, aminek járulékos következménye az átlaghőmérséklet emelkedése. Emiatt károsodhat a proci, de itt ugye ilyenről szó sincs
Tegyük fel, hogy mindig 900 MHz-en járatod a procit. Akkor se fog az ahhoz az órajelhez tartozó legnagyobb teljesítményt felvenni, mert nem lesz csutkára járatva.
Valamennyivel talán fog csökkenni az akkudiő, de kétlem, hogy ezt észrevennéd.
Nekem kb. 24 órai statisztika, hogy kb. 3 órát van ébren a telefon, 16 órát alszik, és 5 órát van 1600 MHz-en. Ez mondjuk elég poweruser statisztika (gép nélkül voltam 3 napot). Ennél jóval többet alszik a proci, szóval egy nap kb. 3 órát lesz a kiválasztott frekvencián. Az a 300 MHz emelés megkockáztatom akkustatból se fog majd kitűnni
Ja igen, elvileg az lesz a minimum, de nekem Quick System info-val nézve mégsem ez volt mindig a tapasztalatom. (Főleg mivel a HT miatt eleve érdekesen mutatta..)
-
Robbertho
aktív tag
válasz
philoxenia #8087 üzenetére
Az más kérdés
-
Robbertho
aktív tag
válasz
atillaahun #8084 üzenetére
Az optikának van egy látószöge, ahonnan az érkező fényt a CMOS-re vetíti (a fényérzékelőre).
Ebből a vetített képből csak a középső FullHD nagyságú részt rögzíti, mintha egy elkészült 8 megapixeles fényképnek a középső 1920x1080 pixeles részét kivágnád.Ez pl. a camera ics-ben látszik nagyon jól meg, mivel amíg nem rögzítesz egy az egyben kiadja az érzékelő képét, viszont amint elkezded a felvételt "bezoomol", ahogy a gyáriban. Ekkor természetesen nem zoomolás történik, csak egy nagy kép kis részét teszi ki az ugyanakkora kijelzőre.
Ezt végeredményben a látószög csökkenésének tapasztaljuk, hiszen a leképezett kép nagy része nem kerül rögzítésre (6 megapixelnyi része, kb. a háromnegyede).
-
Robbertho
aktív tag
válasz
kelekyle #8065 üzenetére
A 8 megapixeles optika középső, 1920*1080-as (kb. 2 MP-es) részét használja csak videófelvételkor.
Nem a legjobb megoldás, de a GXI esetében normális.
Szerk.: A többi FullHD-s videófelvételre képes telónál ezt hogy oldják meg? Minden második pixelt teszi be a videóba pl.? Reméljük valami okos appal megoldható ez a kis kellemetlenség.
-
Robbertho
aktív tag
Az OTG szabvány támogatja a HUB-okat, ezt Coolmat fórumtárs korábban már kifejtette (keress erre: OTG, on the go, MHL). A mappa neve sem véletlenül usb_drive1 szerintem
Próbáld ki mondjuk egy kölcsön HUB-bal, érdekes kérdés. Szerintem nincs akadálya.Kicsivel másabb: HDMI-vel és On The Go-val kapcsolatban -- révén, hogy a T-mobile ezekről hallgat, de itt többen is kipróbáltuk és van róla tapasztalatunk -- nem lenne érdemes pár szót említeni az első hozzászólásban? Mivel sajnos nekem a HDMI-t nem sikerült még osszehozni, arról nem okoskodnék, de egy OTG-s összefoglalót szívesen össze tudnék írni a jövő hét folyamán. Csak egy ötlet
Keeperv85: Próbálj meg egyeztetni andikaaa-val, hátha megengedi, hogy netezgess kicsit a munkahelyén. Nekem eddig az tűnt a leírtakból a legjobb helynek a hiba reprodukálására
-
Robbertho
aktív tag
válasz
zer0fill #7655 üzenetére
Szintén ez a progi csak a hátrányok nélkül: az USB OTG funkció segítségével egy hordozható merevlemez vagy 8-16 GB-os pendrivera ha rárakod, akkor prímán megy
Kérdés, hogy van-e USB OTG kábeled. Kínából príma minőségű 220 Ft, csak 3 hét a szállítás. Itthon szerintem 500 Ft alsó hangon, de akkor még szerintem naív voltam -
Robbertho
aktív tag
válasz
zer0fill #7647 üzenetére
A FAT32 filerendszer fileméret korlátja 4 GB, ennél nagyobb filet nem fogsz tudni rárakni (technológiai korlát).
Próbáld meg win7-tel felmásolni kártyaolvasóval, ki fogja írni, hogy a fileméret túl nagy a filerendszernekA megoldás lehetne exFAT, de nekem nem ment, mindig elcseszte a kártyát, ha exFAT filerendszerben tettem bele az SD-t a telóba.
Fun fact viszont, hogy ha rendelkezel root-tal és feltelepíted a Paragon NTFS and HFS+-t, akkor ez a progi a teló indításakor fogja tudni neked mountolni az SD-t NTFS filerendszerben (kb. 2TB körül van a max. fileméret, nem tudom pontosan, de az SD-k jelenlegi méretéhez képest végtelen).
Más kérdés, hogy a jövőben (ROM-ok, frissítések telepítése, recovery felismeri-e stb.) mennyire fog téged boldogítani az, hogy NTFS filerendszerű a kártyádÉn inkább belenyugodtam, hogy 4 GB a max. és kész.
-
Robbertho
aktív tag
Ma szépen sütött a Nap, így észre is vettem, hogy be van porosodva az előlapi kamera. Gondoltam, sebaj, úgyse látszik a képén.
Megfelelő körülmények között azért sikerült előidéznem azt a 'kis' port
-
Robbertho
aktív tag
válasz
counterbill #7496 üzenetére
Kedves (#7363) counterbill, (#7433) counterbill és (#7496) counterbill
Kérlek legközelebb, ha ütemezve teszed fel ugyanazt a kérdést, amire senki se válaszol (ugyanígy ütemezve), legalább javítsd ki az elírást a kérdésben! Mert, bár igaz, hogy a ,,Ha minden igaz a következő telefonon egy GXI lesz´´ egy értelmes magyar mondat, de érdekes jelentése van.
Apropó: ,,mellet´´
Miért nem válaszolnak? Mert kb. kérdezhetted volna azt is, hogy "A játékok elfutnak a telefonon?", "Elfut rajta egy zenelejátszó?","Elmegy egy szövegszerkesztő?" stb.
Amire tudtunk is volna válaszolni: EZ és EZ az app megy, vagy nem? Mi honnan tudjuk, te melyik emulátort szereted használni?Én sem tudtam, de azért, hogy hasznos legyen valamennyire ez számodra, leírtam néhány appot, ami a Play szerint feltelepülne és gond nélkül futna. Kipróbálni nem tudtam, nem is akartam, mert nem játszom ilyesmivel, úgyhogy azt se tudom mit kéne várnom:
FPse for android kompatibilis
Mupen64Plus kompatibilis
N64.emu kompatibilis
GENPlusDroid kompatibilis
Mojo NES lite kompatibilis
Gameboy Color A.D. kompatibilis
My Boy! - GBA emulator kompatibilis -
Robbertho
aktív tag
válasz
andrás47 #7458 üzenetére
Valószínűleg, ha HTC-ről állsz át, kicsit szokni kell majd a kijelzőt. Nem az a baj vele, hogy nem érzékel, csak nem olyan jó a szűrése (pl. ha kicsit megcsúszik a kezed, már nem rábök az ikonra, hanem képernyőt vált stb.), de megszokható hamar.
A hangminőséggel nincsen probléma a legtöbb esetben, így nekem sem. Annyit észre fogsz majd venni, hogy a szokásosnál kicsit mélyebb lesz a másik fél hangja, de ez olyan dolog, hogy csak első néhány hívásnál vettem észre egyáltalán. A hangerő olyan skálán mozog, aminek az alja is sokszor már-már sok, úgyhogy hallani biztosan fogod a túloldalt.
A WiFi kb. 2 mp alatt csatlakozik és vissza is csatlakozik, ha elaludt. A max. sebességét nekem valahol 30/30 Mbit környékére sikerült belőnöm, ennél lehet többet is ki lehet majd csikarni belőle.
A böngészés sebességét egy számítógépéhez tudnám hasonlítaniFullHD youtube videó beágyazva megy, én pedig vígan görgetek jobbra-balra akadás nélkül (Skate-nek pl. egy 9gag mobil oldal is sokszor nehézséget okozott, tehát a képekkel is küszködött).
-
Robbertho
aktív tag
válasz
heidricha #7436 üzenetére
Köszi a felvételt privátban is
Meghallgatva, azt tudom csak én is mondani a szokásos kérdéseken kívül, hogy elég garancia-gyanús :\
Szokásos kérdések: Nem takartad el a mikrofont véletlenül? Esetleg a másodlagos mikrofont?
Azonban igazából lehet rajta hallani is, hogy nincs ilyenről szó. Egyszer csak elkezd hullámozni a hang. Hallottam viszont olyat is a felvételben, amit én is tapasztaltam már GXI tulajként egy másik GXI-ssel beszélve. Úgy hallottam a hangját, mintha levágták volna a mélyeket, magasakat és halkítottak is volna rajta
Szerencsére ez ritkán jön elő, tkp. 1-2 alkalom volt eddig egy hónap alatt, és azok se tartottak sokáig (néhány másodperc). Tény egyébként, hogy könnyű rosszul tartani a telefont.
Valószínűnek tartom, hogy kikerült néhány valóban hibás készülék is ezen a téren, de összességében szerintem elfogadható. Valamint a határt is nehéz megtalálni a között, hogy a szolgáltató vagy a készülék a hibás. Szaggatások mindig előfordulnak, és elő is fordultak Blade és Skate esetében is nálam. Csak is arra lehet következtetni, hogy az összes operátor cseszik fejleszteni a hálózatot (persze, 4G már van, de a hívások sok helyen megszakadnak, szaggatnak stb.). Értem én, hogy profitorientáltak vagyunk, és még 200 adótorony építése rendkívül költséges, ugyanakkor többletbevételt nem okoz, de na... átmentem közben offba
-
Robbertho
aktív tag
válasz
atillaahun #7411 üzenetére
Érdekes mód anno első ROM csere után jött elő, akkor annyira sűrű lett hirtelen, hogy azóta leszoktam a 'Mindig' beállításról. Így igazán nagyon ritkán jön elő, több nap is eltelik hiba nélkül. Azonban, mint látszik, előfordulhat, hogy két ébresztés közt nem alszik el a WiFi, így néha még emellett a beállítás mellett is előfordul.
Nálam még extraként akkor szokott behülyülni az értintőképernyő, amikor hívnak. Ilyenkor, főleg, ha éppen hozzáérek a kijelzőhöz (zsebre dugott kéz) és úgy kezd el csörögni, van hogy érzéketlen. Néha meg benyomva marad a kis kör és csak össze-vissza megy, ha hozzáérek, nem a jó irányba. Egy képernyő ki-bekapcs. segít rajta, és fel tudom venni a hívást hiba nélkül, szóval ez annyira nem zavaró.
xSide: Ezt (wideband) kipróbáltam én is, és ahogy te is mondtad, nekem is lehet csak a placebo miatt, de mintha jobb lett volna
Igazából csodát úgy sem tudsz vele művelni, mert a GSM is sávkorlátos, méghozzá ha jól tudom 4 kHz a sávszélessége.
Azt pontosan hogyan is oldottad meg a Next rom picasa szinkronizációjával, hogy ne legyenek pixelesek a hívóképek?
-
Robbertho
aktív tag
válasz
atillaahun #7377 üzenetére
-
Robbertho
aktív tag
Jobb, gyorsabb és egyszerűbb lett volna ezt egy titanium backup-pal vagy a gyári ZTE-s biztonsági mentés alkalmazással megoldani
Nem tudom, hogy így működni fog-e, de elvileg kéne neki... A libekre is figyelj viszont.
ragnar69 és Doosa
Tegnap hívtak rokonaim Svédországból, csak hogy jó messzi példát mondjak. Első próbálkozásra nem hallottak semmit belőlem, én tökéletesen őket. Második próbálkozásnál pedig tökéletes volt a kapcsolat, jobb is mint a GSM (és mennyivel olcsóbb). Jobb minőség alatt a talán kicsit szélesebb sávú átvitelt értem, tisztább volt a hang, mint GSM esetén, de ezt Vibernél hamarabb is észrevettem már.
Skype esetében tapasztaltam furcsát csak, bár ez valószínűleg a progi hibája. A telón 25/5 MBit-et mérek, és emellett a Skype-os videochat közben csak szaggató pacát láttam és alig hallottam a túloldalt. Ennek ellenére (valszeg egy iPhone 5 volt a túloldalon) visszajelzésük alapján tökéletesen láttak és hallottak. (Szintén Svédország
)
-
Robbertho
aktív tag
válasz
#40993792 #6854 üzenetére
Arra fel mondtam, hogy volt már róla szó korábban.
Sajnos saját készülékemen tapasztaltam (és tapasztalom is, ha a wifi nem alszik el), hogy nem oldotta meg sajnosKeeperv85: A videón is jól látszik, hogy néha a hópelyhek elmosódnak, az érintés elcsúszik valamelyik irányba. Emiatt van az, hogy ha egy ikonra akarnál bökni, akkor csak kijelöli vagy nem történik semmi. Mivel nem ugyanott engeded fel, ahol megérintetted, úgy fogja érzékelni, hogy te nem is oda akartál bökni.
A panel jó, sőt...
Amin változtatni kellene: a érzékelés szűrésén. Hozzáteszem, jobb, mint az előző ZTE-k esetében (1-2 mp-ig egy helyben tartva előbb-utóbb már nem remeg), azonban nem tökéletes még itt se.Próbálj meg görgetni böngészőben, de ne engedd el és úgy állj meg. Remegni fog egy ideig, majd abbahagyja.
-
Robbertho
aktív tag
Nekem is pontosan ugyanilyen kártyám van. Taiwanból rendeltem eBay-en és már volt pár levélváltásom a SanDisk supporttal is, aminek következtében az derült ki, hogy eBay és Taiwan ide vagy oda, eredeti kártyám van
Hasonlóakat mérek a CrystalDiskMarkkal mint te, ami végülis szerintem teljesen jó, főleg a kártya árához és kapacitásához képestEgyetlen problémám van vele, egy nagyobb file másolása közben sokszor leesik a sebesség 0-ra, s majd 5-10 mp múlva folytatja csak az eredeti sebességgel. Ezt filemérettől függően többször is megcsinálja. Tehát megy 10-12 MB/s-mal a másolás, majd megáll, vár kicsit, majd folytatja 10-12-vel megint. Emiatt egy teljes h2testw tesztet se tudtam végigvinni, mert valahol 16 GB után megáll a másolás, és utána kb. gigabájtonként megáll ha folytatni próbálom (gondolom ugyanez a probléma, csak nem tudja valamiért folytatni a másolást).
Az nem lehet, hogy 16 GB-nyi memória van 2x megcímezve,egy azért mert nem hamis, másik pedig, mert volt már tele a kártya és nem vesztettem adatot.
Teljes felület tesztre nem volt még időm, mert eladtam a régi kártyámat. A h2testw-t próbálgattam, de utána inkább elkezdtem használni a kártyát.A hiba csak akkor fordul elő, ha írok a kártyára, olvasáskor stabil 20MB/s, és nem esik le soha a sebesség.
Próbáltam a Next ROM SD kártya csatolásával és SD olvasóval is, és ugyanez a hiba. HD videó felvételekor nem tapasztalok azonban problémát, több száz megányi felvétel is akadás mentesen kerül rögzítésre.
Kicsit zavaró dolog ez, nem egetrengető, csak kíváncsi vagyok találkoztatok-e már ilyen problémával vagy neked produkál-e hasonlóakat.
-
Robbertho
aktív tag
Nekem akkor vált egyértelművé, hogy mi okozza, amikor egyik este nagyon sokat volt zsebre dugva a kezem a telefonnal együtt
Mindig rezzent, elővettem: kikapcsolás...
Nagyon fusztrált a dolog, de aztán rájöttem, hogy mivel fejjel lefelé szoktam zsebre rakni a telefont, egyszerűen a gombbal kikapcsolom (hosszan nyomva).Elég zavaró funkció az állapotsávval együtt, hogy azt is lehet használni lockscreen mellett. Ez nyáron (véknyabb zsebek, izzadtabb láb) állandóan azt eredményezte a skate-nél, hogy mindent átkapcsolgatott és még a zenét is elindította egy sima pakolás során a combom
A kikapcsolás érthető okokból itt nem jelentkezett
A töltő fejem nekem is széttört, most ragasztószalag tartja, de végülis van másik...
-
Robbertho
aktív tag
Kellemes Ünnepeket!
Valakinek sikerült felrakni a GXI-re a Google Now-ot valahogy? A Google Now handlebars - t próbáltam link, de azzal nem működött
-
Robbertho
aktív tag
válasz
Keeperv85 #5948 üzenetére
No igen, erre akartam rákérdezni.
Ezzel érveltél akkor is, de azt hittem máshonnan is biztos vagy benne.
A 6.2 V neked rá van valahova írva? Én bárhogy néztem csak 4.2 maximális 3.7 nominál feszt láttam rajta.
Ha két cella van, az sorba kötve legalább 7.4 V kellene lennie, párhuzamosan meg ugye marad az eredeti.Nem lehet, hogy a wattórával keverted össze? Csak mert az pont 6.2 Wh
Itt egy kép, hogy ne kelljen kikapcsolni a telefont
Elég zavaró ilyen szempontból, hogy arccal befelé van az akksi.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3055
- Új FULL HD webkamera + Számla
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest