- A Nothingnál is Európa húzta a rövidebbet
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Mobil flották
- VoLTE/VoWiFi
- Az EU finomít, nem mindenben lesz kötelező a cserélhető akku
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
-
85204 - 85101
85204 - 85101 85100 - 85001 85000 - 84901 84900 - 84801 84800 - 84701 84700 - 84601 84600 - 84501 84500 - 84401 84400 - 84301 84300 - 84201 84200 - 84101 84100 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:03 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
WestBam
Topikgazda
Mostanában aktívan használtam megint a lámpáimat, nem csak szokásos esti kutyaséták alkalmával, pár estét kint töltöttem a Szigetcsúcson, sok esetben éjszaka jöttem onnan haza. A HA27UHE volt a fejlámpám, Technik CX pedig a keminglámpám.
Végtelenül elégedett vagyok mindkettővel.CX: még mindig az egyik legjobb választás függőágyazáshoz. Két fa közé bőven elég a 10 méternyi rejtett fényfüzér. A fénye se nem kevés, se nem sok, pont elegendő. Látni mellette, de mégsem bántja a szemet vagy a mellettem kempingezőket. Mivel végigfut felettem így egyenletes fény van minden részen, ami nagy segítség, nem kell a fejlámpával bajlódni, a tábort pedig egyszerűbb megtalálni, mert elég egyedi a többi megoldáshoz képest. Felszerelni és leszerelni kb. 3 perc, ami ugyan nem egy bekapcsolás ideje, cserébe többet ad, mint egy normál kempinglámpa.
HA27UHE: kemping környezetben használva szóba sem kerülhet turbó mód, meg több száz lumen. A vörös fényt használtam és legtöbbet a 8 lumenes ultra alacsony fokozatot. Arra elég, hogy a táborhelyen elpakoljak, szétnézzek magam után, hogy hagytam-e valamit szanaszét, mindent sikerült-e elpakolnom, valamint erdei ösvényen kisétáljak kb. 700 métert a parkolóig. A séta alatt a fénye elég ahhoz, hogy ne essünk hasra, kb. 8 méterrel előre látni vele. Amiért az MCT funkciót használtam az a rettentő nagy mennyiségű szálló por, valamivel tényleg jobban lehetett vele látni, mint a neutrál, vagy a hideg fénnyel, ami viszont sokkal erőteljesebbnek hatott. 2 alkalommal kellett felkapcsolnom a 100 lumenes alacsony fokozatot: táborhely közvetlen környékének ellenőrzésekor, valamint egyszer bringások jöttek szembe relatív erősebb lámpával, ami annyira elvakított, hogy nem láttam az utat magam előtt, ekkor kaptak egy kis ellenfényt, plusz láttam én is az utat.
Kellemes esték voltak, kellemes lámpákkal megspékelve. Backupnak az MT1A Pro volt a zsebemben, de nem került elő.
-
jézusom
addikt
-
H-Zol
őstag
-
jézusom
addikt
Convoyéknál van LED és driverek is [link] , elméletileg sok munkával össze lehet hozni , de vigyázz a driver a lámpákban ahogy be vannak fogatva van nekik hűtésük ( ahogy bevan csavarozva a lámpa testbe a nyákon a réz levezeti a hőt , van tudomásom rolla , hogy több féle fajta driver szabadon hagyva kifüstölt
) !Ez az, hogy 20v inputtal nem látok drivert.
-
H-Zol
őstag
Convoyéknál van LED és driverek is [link] , elméletileg sok munkával össze lehet hozni , de vigyázz a driver a lámpákban ahogy be vannak fogatva van nekik hűtésük ( ahogy bevan csavarozva a lámpa testbe a nyákon a réz levezeti a hőt , van tudomásom rolla , hogy több féle fajta driver szabadon hagyva kifüstölt
) ! -
jézusom
addikt
-
H-Zol
őstag
Sziasztok!
Kellene egy ajànlás driver+ led kombóra. Adott egy halott parkside kézi refi, ez 20v volt akkuról meg 12v ment szivargyújtóról.
2500 lumen volt elég nagy hűtőbordával, a készülékház is elég nagy, bármi elfér benne. 7db 3 wattos led volt egy 8-10 centis kör nyákon, de egy darabbal is jó lenne, ha erős.
Ahogy méregettem a nyák 50 voltot adott gondolom ez nyírta ki a ledeket...
A kapcsolója egy sima nyomógomb mikrokapcsoló, gondolom a vezérléshrz nemindegy.
Valmi xhp70.3-ra gondoltam, de fogalmam sincs milyen driver kellene 20 voltos akkuhoz. Egy két fokozat kellene villogás nélkül.
Köszi!
Én nem vagyok egy nagy ász
, de ez így nem fog működni
, kel hozzá egy DC -Dc konverter amivel be tudod állítani , hogy a LED 6 voltot kapjon és az Amper is állítható !! -
jézusom
addikt
Sziasztok!
Kellene egy ajànlás driver+ led kombóra. Adott egy halott parkside kézi refi, ez 20v volt akkuról meg 12v ment szivargyújtóról.
2500 lumen volt elég nagy hűtőbordával, a készülékház is elég nagy, bármi elfér benne. 7db 3 wattos led volt egy 8-10 centis kör nyákon, de egy darabbal is jó lenne, ha erős.
Ahogy méregettem a nyák 50 voltot adott gondolom ez nyírta ki a ledeket...
A kapcsolója egy sima nyomógomb mikrokapcsoló, gondolom a vezérléshrz nemindegy.
Valmi xhp70.3-ra gondoltam, de fogalmam sincs milyen driver kellene 20 voltos akkuhoz. Egy két fokozat kellene villogás nélkül.
Köszi!
-
csibe1
veterán
Hát nem egészen
, nekem öreg gépem ( trakorjaim , kombájn ) vannak , de ebben a döcögő mezőgazdasági években sokkal gazdaságosabb azokkal dolgozni
! Igaz nem az a kényelem , de a kényelmet meg kell fizetni és most megint az önköltsége alig jön vissza a kalászosoknak , olyan nagy az aszály felénk !!Kellene lízingelni pár jéghegyet valahonnan.

-
H-Zol
őstag
Hát nem egészen
, nekem öreg gépem ( trakorjaim , kombájn ) vannak , de ebben a döcögő mezőgazdasági években sokkal gazdaságosabb azokkal dolgozni
! Igaz nem az a kényelem , de a kényelmet meg kell fizetni és most megint az önköltsége alig jön vissza a kalászosoknak , olyan nagy az aszály felénk !! -
hugi0
őstag
Megvagyok , sok volt a földeken a munka , a kombájn is teljeskörű felújításon esett át ( most jó pár évig bírni fogja ) , közben egy traktort is vásároltunk de a régi is nagyjavitás alatt van !
Az aratásnak vége , úgyhogy megint jöhet a lámpázás
, de munka közben is több lámpa világitott !!Igy nyomod te is ?

-
pittlaren
tag
A military.eu-n nyári kiárusítás van, vannak jó akciók, pl. Olight Baton 4 pro 19k. (20k- tol ingyenes szállítás, hírlevélre feliratkozásért, vagy termékértékelés írasáért pontokat írnak jóvá, ami a vételárnál forintosítható. Pl. 2 értékelés, plusz hírlevéler feliratkozásért 2250,- ft-ot vont nálam a végösszegböl.)
-
Vlah
tag
Azért van sok választási lehetőség, mert ttudni kell a preferenciáid. Ha maximalizálni akarod a bevilágított távot, de nem akarsz lemondani a nagy lumenekről, akkor az sft-42R ledet javaslom, szűkebben világít az sft25r, ez kevesebbet fogyaszt, ugyanakkora távra, de kevesebb a fény is. Ezen kerek ledek esetén legszűkebb állasban sem zavaró négyzet lesz a nyaláb. Flood fényt mindegyikkel tudsz csinálni, így a legnagyobb dinamikatartománya ezeknek van. Ezekkel akár 400m-t is ellátsz, papíron 800-at.
Ha le tudsz mondani valamennyi távolsagról mondjuk 250m-re, akkor több fényed lesz ebben az esetben az xhp50.3 hi ledet válaszd, ami négyzet alakú.
Ha van különleges színhőmérséklet iránti vágyad, vagy magas színhűségű fényt szeretnél, akkor kitérhetünk a többi lehetőségre is.
-
FBLLMAG
senior tag
Ha már fókuszálható kell, a Fenix HL45R nagyon csúcs. És a Ledlenser HF06R (digitális fókusz) sem kutya. A fejlámpák közül.
Kézi lámpának a Fenix E08R UE szúró / szórt / piros fényt tud. Az oldalfény fényénél este akár kajálni is tudsz. De ez belső aakus. Viszont power-bank segítségével töltés közben is használható.
A Ledlenser lámpái fókuszálhatók. Ha nagyon kell a fókusz. Van is jópár ilyen lámpám. De szerintem az új Acebeam L16 V2 -es jobb választás lehet. 80 € alatti áron beszerezhető. (A Terminator M2-X lámpám is tud szórt és szúró fényt is, ahogy a Nitecore EX7 lámpám is, de ezek nem világítanak olyan messzire.)
-
HPAA
őstag
Túrázáshoz szerintem fejlámpát keress. A fókuszálhatót felejtsd el, normális TIR lencsés lámpával a cipőd orrától nagyobb távolságig látsz egyszerre alacsony fényveszteség (magasabb optikai hatásfok) mellett, mint egy konvex lencsés fejlámpával.
Ha mindenképp zseblámpa kell és fókuszálható akkor ezt lesd meg: Technik P26V2. Magas/alacsony/stroboszkóp (de minek) fokozatokat tud, kerek a LED, így nem a szokásos kockát vetíti ki fókuszálva. Meglepően erőteljes a fénye, valamint melegszik rendesen, tehát meg is van hajtva. Drágábban vannak jobb fókuszálható lámpák is, pl. Convoy Z1, de annak szerintem már nagy a feje hordáshoz. Ledlenserek jók még hibrid lencsés megoldásukkal, ellenben jóval a kereted felett vannak árban.
Convoy Z1 21700 flashlight,zoomable
a linkelt oldalon milyen led ill. akku amit választok hozzá ? legjobb gondolom
akkuból legnagyobb , de led nél "nem érteni hozzá"

-
HPAA
őstag
köszönöm mindkettőtöknek , átnézem az ajánlottakat
-
WestBam
Topikgazda
üdv
túrázáshoz /éjszakai IS/ keresek egy elemlámpát , nem "zseb" ,valamivel nagyobbat
20e pénz amiből ki szeretném hozni nagyjából
mivel nem vagyok hozzáértő, így konyhanyelven: fontos lenne a fókuszálhatósága, és az ellenkezője is, na meg persze a távolság
ár érték arányban mit ajánlanátok ?
köszönöm
Túrázáshoz szerintem fejlámpát keress. A fókuszálhatót felejtsd el, normális TIR lencsés lámpával a cipőd orrától nagyobb távolságig látsz egyszerre alacsony fényveszteség (magasabb optikai hatásfok) mellett, mint egy konvex lencsés fejlámpával.
Ha mindenképp zseblámpa kell és fókuszálható akkor ezt lesd meg: Technik P26V2. Magas/alacsony/stroboszkóp (de minek) fokozatokat tud, kerek a LED, így nem a szokásos kockát vetíti ki fókuszálva. Meglepően erőteljes a fénye, valamint melegszik rendesen, tehát meg is van hajtva. Drágábban vannak jobb fókuszálható lámpák is, pl. Convoy Z1, de annak szerintem már nagy a feje hordáshoz. Ledlenserek jók még hibrid lencsés megoldásukkal, ellenben jóval a kereted felett vannak árban.
-
Vlah
tag
üdv
túrázáshoz /éjszakai IS/ keresek egy elemlámpát , nem "zseb" ,valamivel nagyobbat
mivel nem vagyok hozzáértő, így konyhanyelven: fontos lenne a fókuszálhatósága, és az ellenkezője is, na meg persze a távolság
köszönöm
Fejlámpában és az újabb lapos duplaoptikás lámpákban már van legalább kétféle fény, egy szórtabb közelebbre és egy koncentráltabb távolabbra. Ezeken kívül van a Nitecorenak több ledmátrix alapú 2-3 állású különböző koncentráltságú fénnyel operáló lámpája, méretben és erőben ez illeszkedik leginkább az igényedhez.IIlyen a p27ix és az ex7, de ezeket még talán lehet zseblámpának hívni.
Túrázásra egyébként a nagyon szórt fényre nekem nincs szükségem, 150 m-nél távolabbra pedig mindenképp throwerre, egy külön lámpára lenne szükség, ami szerintem szintén nélkülözhető. Ilyen egyfajta nyalábú, nem fókuszálható lámpából olyasmit érdemes választanod ami 10-20 cd/lm állandóval bír. Legnépszerűbbek nagyobb méretben az acebeam L35 v1 és v2 lámpái, de ilyesmi a convoy M21H is.
-
HPAA
őstag
üdv
köszönöm
-
luciferk
senior tag
Ok, azt láttam, hogy szinte minden nap benéztél ide, csak furcsa volt az, hogy hogyan tuttad megállni, hogy ne kommentelj ide.🤔 Na de most már sikerült kihozni belőled, hogy be írj ide, igaz egy kicsit off de legalább pörög a topik.

-
H-Zol
őstag
-
H-Zol
őstag
Megvagyok , sok volt a földeken a munka , a kombájn is teljeskörű felújításon esett át ( most jó pár évig bírni fogja ) , közben egy traktort is vásároltunk de a régi is nagyjavitás alatt van !
Az aratásnak vége , úgyhogy megint jöhet a lámpázás
, de munka közben is több lámpa világitott !! -
WestBam
Topikgazda
-
luciferk
senior tag
Mit csináltatok a lelkes H-Zol lámpa guruval, aliig van egy pár hozzászólása az utóbbi hónapokban.🤔
-
csibe1
veterán
-
sarajhvh
tag
-
csibe1
veterán
-
sarajhvh
tag
-
FBLLMAG
senior tag
És aki mondjuk a melegfehérre gerjed ? Nos az pont úgy fogt szopni, mint aki a hidegfehérre bukik. Szerintem ez nagyon gáz !!! Ha már lehetőség van 3 féle színhőmérsékletre lehetőség, akkor hadd döntsön a (l)user.
Még jobb lett volna, ha bekapcsoláskor mondjuk mindig a piros LED-ek indulnak el.Ez kicsit olyan, mint amikor beindítom az autót és automatikusan elindul a rádió.
Ki kérte ???? Majd ha akarom, akkor bekapcsolom. Ilyen alapon elindulhatna automatikusan mindig az ablaktörlő, mondván úgyis mindig koszos a szélvédő. És a szoftver úgy van megírva, hogy megváltozhatatlan ez az "opció". Ekkora baromságra is csak egy humanoid képes. Fetrengve röhög rajtunk az egész univerzum.Azért piros fénnyel tudod indítani, ha kissebik (MODE) gombot nyomva tartod. A színhőmérséklet meg gyorsan módosítható a kisebbik kapcsolóval. Szóval, szerintem, nincs szívás.
-
csibe1
veterán
-
hushshs
csendes tag
-
csibe1
veterán
És aki mondjuk a melegfehérre gerjed ? Nos az pont úgy fogt szopni, mint aki a hidegfehérre bukik. Szerintem ez nagyon gáz !!! Ha már lehetőség van 3 féle színhőmérsékletre lehetőség, akkor hadd döntsön a (l)user.
Még jobb lett volna, ha bekapcsoláskor mondjuk mindig a piros LED-ek indulnak el.Ez kicsit olyan, mint amikor beindítom az autót és automatikusan elindul a rádió.
Ki kérte ???? Majd ha akarom, akkor bekapcsolom. Ilyen alapon elindulhatna automatikusan mindig az ablaktörlő, mondván úgyis mindig koszos a szélvédő. És a szoftver úgy van megírva, hogy megváltozhatatlan ez az "opció". Ekkora baromságra is csak egy humanoid képes. Fetrengve röhög rajtunk az egész univerzum."És aki mondjuk a melegfehérre gerjed ? Nos az pont úgy fogt szopni, mint aki a hidegfehérre bukik. "
Mi van ha fordítva van?

-
Ereshkigal
őstag
-
hushshs
csendes tag
Azért van fémből a háza, hogy jobban le tudja adni a hőt, magas hőterhelésen várhatóan kisebb lesz az élettartama. A fém ház biztonsági szempontból biztos, h kevésbé jó, de gondolom átment eus és magyar biztonsági teszteken, ha itt forgalmazzák. Persze ez csak akkor igaz, ha nem kínából rendelted. Hiába megy a hype a Gan töltők körül, ugyanolyan hőveszteséget produkálnak, mint a normál töltők, szóval érdemes olyan usb töltöfejet venni,ami kb akkora, mint a laptop saját töltője. Én 100w-osat vettem az a 65w-os laptopot langyos állapotban tudja kiszolgálni.
Köszi
Érdekes amúgy, hogy manapság sincs valami olyan anyag, ami jó hővezető, de az àramot nem vezeti.. -
bedvóter
tag
Az újabb két gombos modellekben már régóta nincs módmemória

Alapvetően nem is feltétlenül hiányzik, talán (tényleg csak talán) de évente 2-3 alkalommal jó lenne közvetlen turbó elérés kikapcsolt állapotból is, de ennek hiányával még bőven elvagyok, a HA23-al szemben a HA27 már tud dupla kattintásos turbót, egy kattintásos visszalépéssel, ami viszont hasznos, mert én pl. az alacsony fokozatot használom legtöbbet, de néha szétnézek turbóval, ami így nagyon gyorsan megy.Amit írtál színhőmérsékletes hülyeség amúgy jól ki van találva, mert a hideg fényt jobb kihagyni ha nem célirányosan azt kapcsolod be, ez számomra pl. pont pozitívum, én NW-ot használom az esetek 99%-ban, és nagyon rendben van a fény színhőmérséklete, plusz a CRI is 80 (LL-nél ez már a magas színhűség vastag felárral), ha valaki erre gerjed.
Ki kérte ???? Majd ha akarom, akkor bekapcsolom. Ilyen alapon elindulhatna automatikusan mindig az ablaktörlő, mondván úgyis mindig koszos a szélvédő. És a szoftver úgy van megírva, hogy megváltozhatatlan ez az "opció". Ekkora baromságra is csak egy humanoid képes. Fetrengve röhög rajtunk az egész univerzum. -
FBLLMAG
senior tag
Az újabb két gombos modellekben már régóta nincs módmemória

Alapvetően nem is feltétlenül hiányzik, talán (tényleg csak talán) de évente 2-3 alkalommal jó lenne közvetlen turbó elérés kikapcsolt állapotból is, de ennek hiányával még bőven elvagyok, a HA23-al szemben a HA27 már tud dupla kattintásos turbót, egy kattintásos visszalépéssel, ami viszont hasznos, mert én pl. az alacsony fokozatot használom legtöbbet, de néha szétnézek turbóval, ami így nagyon gyorsan megy.Amit írtál színhőmérsékletes hülyeség amúgy jól ki van találva, mert a hideg fényt jobb kihagyni ha nem célirányosan azt kapcsolod be, ez számomra pl. pont pozitívum, én NW-ot használom az esetek 99%-ban, és nagyon rendben van a fény színhőmérséklete, plusz a CRI is 80 (LL-nél ez már a magas színhűség vastag felárral), ha valaki erre gerjed.
Azért a LL HF8R WORK 4500 K színhőmérsékletet is el tud érni.
-
WestBam
Topikgazda
Olvasgatom a Nitecore HA29 UHE használati utasítását.Tényleg nincs módmemória ?
Mindenféle baromság az bezzeg van (pl. ha neutrálfehérrról melegfehérre váltok és 1 percen belül nem nyomok le más gombot, akkor a MODE gomb lenyomása nem továbbvisz a hidegfehérre, hanem visszavisz a neutrálra; hát ez baromi fontos funkció, de módmemória az nincs).Az újabb két gombos modellekben már régóta nincs módmemória

-
WestBam
Topikgazda
Azért van fémből a háza, hogy jobban le tudja adni a hőt, magas hőterhelésen várhatóan kisebb lesz az élettartama. A fém ház biztonsági szempontból biztos, h kevésbé jó, de gondolom átment eus és magyar biztonsági teszteken, ha itt forgalmazzák. Persze ez csak akkor igaz, ha nem kínából rendelted. Hiába megy a hype a Gan töltők körül, ugyanolyan hőveszteséget produkálnak, mint a normál töltők, szóval érdemes olyan usb töltöfejet venni,ami kb akkora, mint a laptop saját töltője. Én 100w-osat vettem az a 65w-os laptopot langyos állapotban tudja kiszolgálni.
Pontosan ezt gondolom én is. Ezek a maroknyi sokwattos töltők tutira nem arra lettek kitalálva, hogy laptopot töltsenek órákon át. Nekem is van ilyen GaN szabványú de telefont töltök csak vele, a laposhoz a gyári nagykocka van bevetve.
-
Vlah
tag
Sziasztok, bocs, hogy itt, de itt szokott ilyesmi tudás lenni
Vettem egy ugreen nexode x 65w töltőfejet és kicsit fura, hogy fémnek tűnik a háza. Ez nem biztonsági kockázat, ha valami gajra megy a töltőben?Meg amúgy szerintetek, ha gáz ilyen töltőt használni laptophoz? Elbírja, de kicsit melegszik, nem tudom erre van e tervezve hosszú távon, hogy egész nap egy laptopot tol, szóval gondolom elég maxon megy.
-
hushshs
csendes tag
Sziasztok, bocs, hogy itt, de itt szokott ilyesmi tudás lenni
Vettem egy ugreen nexode x 65w töltőfejet és kicsit fura, hogy fémnek tűnik a háza. Ez nem biztonsági kockázat, ha valami gajra megy a töltőben?Meg amúgy szerintetek, ha gáz ilyen töltőt használni laptophoz? Elbírja, de kicsit melegszik, nem tudom erre van e tervezve hosszú távon, hogy egész nap egy laptopot tol, szóval gondolom elég maxon megy.
-
csibe1
veterán
-
bedvóter
tag
Olvasgatom a Nitecore HA29 UHE használati utasítását.Tényleg nincs módmemória ?
Mindenféle baromság az bezzeg van (pl. ha neutrálfehérrról melegfehérre váltok és 1 percen belül nem nyomok le más gombot, akkor a MODE gomb lenyomása nem továbbvisz a hidegfehérre, hanem visszavisz a neutrálra; hát ez baromi fontos funkció, de módmemória az nincs). -
(jan)
őstag
Sziasztok!
A tudomány mai állása szerint, honnan érdemes 18650 cellát venni? bontott is szóbajöhet. köszi

-
WestBam
Topikgazda
Már nem követem, de a 2. generáció is tört, nem tudom ezt a tervezési bakit megoldották-e. Szerintem a zsanérmegoldással ment az egész félre, mert valamiért újítani akartak a bevált megoldásokon. A HA27 is újfajta zsanért alkalmaz, remélem tartós lesz. Erről még nem hallottam panaszt, plusz egy pillanat cserélni a tartókeretet.
-
bedvóter
tag
Inkább azt mondanám, hogy másabb, bár az UT27 tartózsanér törések miatt alapból hanyagolnám azt.
Én biztosan nem hezitálnék és a HA29-est választanám, mert:
- újabb
- fém hűtőborda (1. legnyomósabb érv)
- nagyobb akkupakk, de megy a kicsi és olcsóbb HLB1500-al is (2. legnyomósabb érv)
- vörös fény 2 fokozatúAmúgy az UT27 helyett ott van a HA27 UHE, szemrebbenés nélkül azt mondanám alternatívának és még olcsóbb is azonos speckóval.
A zsanértörés nem csak az 1. generációs UT27-nél fordult elő ?
-
FBLLMAG
senior tag
Más. Ez a lényeg.
A HA27 / HA29 ECO fokozattal is rendelkezik, 2 fokozattal a piros fénynél. Több ledfényforrásból érkezik a fény (ez csak kartávolságon belül lehet érdekes). A fehér diffúzornak is használható hordtáska ehhez és ahhoz is jár. A HA széria klipszet is kapott. Az UT27 foszforeszkáló akku / elem tartóval rendelkezik. A HA29 akkuja tölthető az akku eltávolítása nélkül is. A HA sorozat villogó funkciókkal is rendelkezik. Az UT27 valamivel szűkebb fénykörrel rendelkezik.
-
WestBam
Topikgazda
Inkább azt mondanám, hogy másabb, bár az UT27 tartózsanér törések miatt alapból hanyagolnám azt.
Én biztosan nem hezitálnék és a HA29-est választanám, mert:
- újabb
- fém hűtőborda (1. legnyomósabb érv)
- nagyobb akkupakk, de megy a kicsi és olcsóbb HLB1500-al is (2. legnyomósabb érv)
- vörös fény 2 fokozatúAmúgy az UT27 helyett ott van a HA27 UHE, szemrebbenés nélkül azt mondanám alternatívának és még olcsóbb is azonos speckóval.
-
bedvóter
tag
Embörök !
Lehet, meghülyültem már, de nem értem, miért jobb a Nitecore HA29 UHE az UT27-nél (a nagyobb akkupakkot leszámítva; 2500 vs 1500 mAh) ? Hatótáv egyforma (kb. 170 m), fényerő kb. egyforma (7100 vs 7200 cd), fényáram jobb a HA29 esetében (1200 vs 800 lm). -
csibe1
veterán
Megjött a HLB2500 akkupakk, feltettem, feltöltöttem, működik
A száraz tények:
HA27UHE + HLB1500 akkupakk - 99,7g
HA27UHE + HLB2500 akkupakk - 107,7g
8 gramm többlet 1000mAh plusz kapacitás, annyira nem is rossz.Ami még nagyobb pozitívum, hogy ezt a pakkot kívülről tudom tölteni, ami a HLB1500 pakk esetében csak az akkutartó kinyitása után lehetséges minden modellben. A többi pozitívum benne van a marketing maszlagban, igazából számomra nem releváns a vízállóság, mert a HLB1500-al is pont mindent kibír, hegyre sem fogok mászni őrülten magasra, viszont a téli kapacitástartás az valós fegyvertény normál emberi használat során is.
Egy kis összevetés közvetlen vetélytársakkal, ami pozitív a többiekhez képest azt kiemeltem mindegyiknél:
HA27 UHE
800lm, 150m
3 CCT, CRI97 és CRI80+ meleg és kombinált fénynél
5 + 15lm vörös fény
kettős áramforrás: HLB1500 + 3x AAA
belső akkutöltés
magnézium LED hűtő
99,7g menetkészen
18,3e Ft
További 8500Ft-ért fejleszthető:
2500mAh hidegtűrő akkupakk
külső töltés
107,7g menetkész tömeg
teljes ára 26,8e Ft, viszont lesz két külön akkuHL18R-T V2.0
800lm, 125m
2 CCT, CRI80 meleg fénynél, nincs kombinált fény mód
5lm vörös fény
kettős áramforrás: ARB-LP1900 + 3x AAA
külső akkutöltés
fizikai kapcsolású gombzár
104g menetkészen
25e FtHL32R-T
800lm, 132m
2 CCT, normál CRI
flood + spot fény (nem kombinálható)
nincs vörös fény
magnézium lámpatest
fényáram változtatás futás sebessége alapján
külső akkutöltés
108g menetkészen
30e FtPetzl Actik Core (2026)
625lm, 115m
Hideg fény, normál CRI
2lm vörös fény
kettős áramforrás: Core 1250 USB-C + 3x AAA
belső töltés
82,9g menetkészen
24,9e FtFentiek alapján mindenki el tudja dönteni aki könnyű, mégis már erőteljesebb fejlámpát keres a prémium szegmensből, hogy számára melyik lehet a megfelelő modell.
Szerintem ezekkel a fejlámpákkal egy átlagos felhasználó nem tud mellélőni és felkészült mindenre is, ha nem extrém maximalista valaki, hogy 18650 akku és full fém az igénye, hanem inkább az alacsony tömeg és funkcionalitás.
Sportolóknak, futóknak szintén bőven jó az összes modell, egy UB vagy hasonló, vagy pl, 50+km-es teljesítménytúrázóknak is kellő üzemidőt nyújtanak, de végszükség esetére 3 darab AAA elem a zsebbe és gond letudva. Itt azért felhívnám a figyelmet arra, hogy nézzük meg az egyes modellek fokozatkiosztását, hogy biztosan megfelelő lesz-e számunkra.Köszi a bemutatót!
Ilyet se veszek, az biztos.
-
WestBam
Topikgazda
Nem tudom, de IRL szerintem teljesen mindegy, hogy IPX6 vagy IP68 egy fejlámpa, amit kaphat vizet használat közben azt mindkettő bőven bírja. Igazából már IPX4-től azt mondják, hogy teljesen időjárásálló egy fejlámpa.
-
ledgeri
nagyúr
A száraz tények:
8 gramm többlet 1000mAh plusz kapacitás, annyira nem is rossz.Ami még nagyobb pozitívum, hogy ezt a pakkot kívülről tudom tölteni, ami a HLB1500 pakk esetében csak az akkutartó kinyitása után lehetséges minden modellben. A többi pozitívum benne van a marketing maszlagban, igazából számomra nem releváns a vízállóság, mert a HLB1500-al is pont mindent kibír, hegyre sem fogok mászni őrülten magasra, viszont a téli kapacitástartás az valós fegyvertény normál emberi használat során is.
Egy kis összevetés közvetlen vetélytársakkal, ami pozitív a többiekhez képest azt kiemeltem mindegyiknél:
HA27 UHE
800lm, 150m
5 + 15lm vörös fény
belső akkutöltés
magnézium LED hűtő
99,7g menetkészen
18,3e Ft
külső töltés
107,7g menetkész tömeg
800lm, 125m
5lm vörös fény
külső akkutöltés
104g menetkészen
25e FtHL32R-T
800lm, 132m
2 CCT, normál CRI
nincs vörös fény
magnézium lámpatest
külső akkutöltés
108g menetkészen
625lm, 115m
Hideg fény, normál CRI
2lm vörös fény
belső töltés
82,9g menetkészen
24,9e FtFentiek alapján mindenki el tudja dönteni aki könnyű, mégis már erőteljesebb fejlámpát keres a prémium szegmensből, hogy számára melyik lehet a megfelelő modell.
Szerintem ezekkel a fejlámpákkal egy átlagos felhasználó nem tud mellélőni és felkészült mindenre is, ha nem extrém maximalista valaki, hogy 18650 akku és full fém az igénye, hanem inkább az alacsony tömeg és funkcionalitás.
Sportolóknak, futóknak szintén bőven jó az összes modell, egy UB vagy hasonló, vagy pl, 50+km-es teljesítménytúrázóknak is kellő üzemidőt nyújtanak, de végszükség esetére 3 darab AAA elem a zsebbe és gond letudva. Itt azért felhívnám a figyelmet arra, hogy nézzük meg az egyes modellek fokozatkiosztását, hogy biztosan megfelelő lesz-e számunkra.HLB2500-zal nem lesz a HE27 UHE is IPx8? (és itt inkább gondolok "a használatija nem említ ilyesmit"-re)
-
WestBam
Topikgazda
Volt még más is a dobozban ahonnan a HLB2500 akkupakk jött, szóval írok arról is kicsit.
Nitecore EDC17
OTF kés szerű külső, deep carry clip, UV, lézer, csúsztatható kapcsolás, csupa olyan, amire csoroghat az ember nyála. FB-on az EDC09-est dícsérték többen is, szóval hezitáltam, hogy 09 vagy 17 legyen, végül a számomra vonzóbb külső és az erős UV miatt az EDC17 mellett döntöttem.
Jóval nehezebb mint az EDC07, nyilván a fém háznak tudható be ez. Méretre kb. azonos a két lámpa, mégis más stílust képviselnek.
Kezelés: bazi nagy ötlet ez a csúsztatható kapcsoló, nem is értem miért nem terjedt el jobban. Pillanatok alatt lehet oda-vissza lépkedni a fokozatok között, jól kezelhető, a lépések közti "kattanás" érzés nem túl tolakodó, de mégis jól érezhető. A holdfény rejtett, alacsony fokozat van az alap menüben és a stroboszkópos hülyeségek sincsenek útban a mindennapi használat során, mert hiányoznak a funkciók közül, szóval zseniális, jól illik ehhez a lámpához ez a kapcsoló. Egytlen negatívumot vettem észre: a holdény bekapcsolásakor a lézer mindenképp felvillan egy pillanatra legalább, mivel az pillanatnyi kapcsolással is aktiválható, illetve a holdfény fokozatról nem lehet ellépni sem fokozatban, sem fényforrásban, csak kikapcsolni.
A módválasztás vagy inkább fényforrás választás egyértelmű, igaz ezt nem lehet előre kiválasztani, csak bekapcsolást követően. Mivel nincs vörös fény talán ez még nem annyira zavaró, ha az is lenne benne akkor már kevésbé tetszene.
A lézer egy jobb lézerpointer szintjén van, nem életveszéles, mint a "Laser 303" alis lézerem, aminek fehér falról visszaverődő fénye is bántja a szemem annyira erős. A lézernyaláb nem látható, csak a pont.
Az UV viszont brutális. 3 fokozatban kapcsolható és ha békét akartok otthon akkor az asszonynak ne is mutassátok meg, csak magatok szórakoztatására nézelődjetek vele a lakásban, mert nagyon sok mindent megmutat. Az is furcsa tapasztalat, hogy nem minden esetben a max UV fény az előnyös, sok szennyeződést alacsony fokozaton jól látni, míg max teljesítményen már annyira erős a fény, hogy sokat halványodik és kevésbé észrevehető.
A fehér fénye mindennapokban bőven elegendő, sokkal hotspotosabb, mint az EDC07, de még ez is inkább szórtabb fényű lámpa, mint távolsági. Fény árnyalata a megszokott fehér, számomra teljesen kellemes, a színhő ebben a modellben nem változtatható.
Minőségérzet szokás szerint tökéletes, nem nyeklik-nyaklik, nincs rossz minőségű megmunkálás vagy felület, ami nagy pozitívum, hogy a klipsz is végig akadály nélkül csúszik a zsebbe, tartócsavarjai süllyesztve vannak, nem akadnak el és nem is tépik a zseb szélét. A PVD bevonatos rozsdamentes acél héjszekezet elpusztíthatatlan, max karcolódni fog az idők során.
Az olcsótól eléggé távol van, az nyújthat némi vígszt, hogy a szintén prémium ArkPro ára is innen indul ezekkel a funkciókkal. Az EDC07-hez viszonyítva a dupla ár szerintem irreálisan magas, cserébe tényleg magasabb a minőségérzet és ugye van plusz funkció is, cserébe le kell mondani a HCRI 3 színhőmérsékletű LED-ről. Ha valaki ilyet lát kérje el és tapizza meg, mert elenyészően kicsi az esélye, hogy még egyszer látni fog ilyen lámpát élőben
-
WestBam
Topikgazda
Tényleg, szemfüles vagy! Eredetileg a magas ára miatt nem is akartam bevenni egy kategóriába, de végül is mivel kb. 100g és akkupakk/3x AAA elemes mégis betettem, de ezt kifelejtettem. Cserébe nyomok egy kis infót lejebb más modellről
-
bedvóter
tag
A száraz tények:
HA27 UHE
800lm, 150m
5 + 15lm vörös fény
belső akkutöltés
magnézium LED hűtő
99,7g menetkészen
18,3e Ft
külső töltés
107,7g menetkész tömeg
800lm, 125m
5lm vörös fény
külső akkutöltés
104g menetkészen
25e FtHL32R-T
800lm, 132m
2 CCT, normál CRI
nincs vörös fény
magnézium lámpatest
külső akkutöltés
108g menetkészen
625lm, 115m
Hideg fény, normál CRI
2lm vörös fény
belső töltés
82,9g menetkészen
Sportolóknak, futóknak szintén bőven jó az összes modell, egy UB vagy hasonló, vagy pl, 50+km-es teljesítménytúrázóknak is kellő üzemidőt nyújtanak, de végszükség esetére 3 darab AAA elem a zsebbe és gond letudva. Itt azért felhívnám a figyelmet arra, hogy nézzük meg az egyes modellek fokozatkiosztását, hogy biztosan megfelelő lesz-e számunkra.Köszönjük ezt a remek összefoglalót !
A HL32R-T-nél kimaradt, hogy az is megy 3 x AAA elemmel/akkuval. -
WestBam
Topikgazda
A száraz tények:
HA27 UHE
800lm, 150m
5 + 15lm vörös fény
belső akkutöltés
magnézium LED hűtő
99,7g menetkészen
18,3e Ft
külső töltés
107,7g menetkész tömeg
800lm, 125m
5lm vörös fény
külső akkutöltés
104g menetkészen
25e FtHL32R-T
800lm, 132m
2 CCT, normál CRI
nincs vörös fény
magnézium lámpatest
külső akkutöltés
108g menetkészen
625lm, 115m
Hideg fény, normál CRI
2lm vörös fény
belső töltés
82,9g menetkészen
Sportolóknak, futóknak szintén bőven jó az összes modell, egy UB vagy hasonló, vagy pl, 50+km-es teljesítménytúrázóknak is kellő üzemidőt nyújtanak, de végszükség esetére 3 darab AAA elem a zsebbe és gond letudva. Itt azért felhívnám a figyelmet arra, hogy nézzük meg az egyes modellek fokozatkiosztását, hogy biztosan megfelelő lesz-e számunkra. -
WestBam
Topikgazda
-
bedvóter
tag
Köszi!
Több töltőnél láttam fix töltőáramot más módokban is, pl. 1.2V-on is. Meg a discharge is fura, hogy szinte sehol nem láttam, talán csak a Vapcell-nél. 1.2-eshez az jó lenne, nem?Eléggé szór az áruk, Xtar is van 8-9-től 15k-ig. Vapcell a saját oldalon 10-11k-ból kijön elvileg, de ott is találkoztam 20k-s árakkal is.
Igazából vegyes a dolog, ha az tényleg több/jobb a többinél akkor nyilván nem feltétlen gond, hogy drágább. De úgy látom vannak különbségek, gondoltam előbb kérdezek mielőtt feleslegesen Kínából rendelek be vmit... vagy 1.5-2x áron és a végén kiderül, hogy béna/felesleges.
Xtar akksikat már megrendeltem. Kiderül milyenek... alapvetően tök másra, Lego/egyéb robotika cuccokhoz kellene fiamnak. Ott a NiMH-k kevesek is 1.2V-al a legtöbb esetben, plusz ott előny lenne a konstans feszültség, főleg emiatt kerestem ilyen megoldást. Remélem azért bírni fogják, de ha kicsit kisebb a kapacitás az még nem lenne gáz a fix fesz előnyei mellett.
Persze az igazán jó megoldás vmi custom akksi lenne amit akár (6x)AA helyére is be lehetne pattintani. Gondolkodtam rajta, hogy veszek sima lapos cellákat, mellé van feszszabályzó, töltő, balancer mini áramkörök és vmit összetákolok, de annyira nem értek hozzá.
Szerintem a Vapcell-t megveheted, az XTAR-oknál azért vigyázni kell, mert van néhány modellljuk, ahol a 4 fészket nem lehet külön-külön vezérelni.
-
WestBam
Topikgazda
Ha maximalista vagy akkor a HC65 UHE, annál jobb szerintem normális (sőt, bőven normális feletti) használatra sem kell. Van magasabb lumenszámmal, meg nagyobb akkuval is fejlámpa, de átlagos, normál használatra szerintem is bőven jó a HA27 UHE. Ma jött meg a HLB2500 akku hozzá, este próbálgatom is
-
Ereshkigal
őstag
-
draco31
veterán
Hello!
Fejlámpában mostanság mi a bevált jóféle? -
ledgeri
nagyúr
-
sb
veterán
A LiitoKala-kat nem ismerem.
Mind az XTAR, mind a Vapcell töltők esetében többnyire állítható a töltőáram mértéke, kivéve a 1,5 V-os Li-ion akkuk esetét, ott minden esetben automatikusan 500 mA a töltőáram (azért van így, mert ezen akkukban elektronika van; 1,5 V vs 3,7 V).
A Vapcell BL4 szerintem új töltő, valószínűleg jó is.
A vapcelltech.com-ról még sosem rendeltem.
A sportlampa.hu-n levő ár (15e) sok neked ? (én onnan venném a helyedben)Köszi!
Több töltőnél láttam fix töltőáramot más módokban is, pl. 1.2V-on is. Meg a discharge is fura, hogy szinte sehol nem láttam, talán csak a Vapcell-nél. 1.2-eshez az jó lenne, nem?Eléggé szór az áruk, Xtar is van 8-9-től 15k-ig. Vapcell a saját oldalon 10-11k-ból kijön elvileg, de ott is találkoztam 20k-s árakkal is.
Igazából vegyes a dolog, ha az tényleg több/jobb a többinél akkor nyilván nem feltétlen gond, hogy drágább. De úgy látom vannak különbségek, gondoltam előbb kérdezek mielőtt feleslegesen Kínából rendelek be vmit... vagy 1.5-2x áron és a végén kiderül, hogy béna/felesleges.
Xtar akksikat már megrendeltem. Kiderül milyenek... alapvetően tök másra, Lego/egyéb robotika cuccokhoz kellene fiamnak. Ott a NiMH-k kevesek is 1.2V-al a legtöbb esetben, plusz ott előny lenne a konstans feszültség, főleg emiatt kerestem ilyen megoldást. Remélem azért bírni fogják, de ha kicsit kisebb a kapacitás az még nem lenne gáz a fix fesz előnyei mellett.
Persze az igazán jó megoldás vmi custom akksi lenne amit akár (6x)AA helyére is be lehetne pattintani. Gondolkodtam rajta, hogy veszek sima lapos cellákat, mellé van feszszabályzó, töltő, balancer mini áramkörök és vmit összetákolok, de annyira nem értek hozzá.
-
FBLLMAG
senior tag
-
csibe1
veterán
-
Cyborg
őstag
-
ledgeri
nagyúr
-
bedvóter
tag
Mindazonáltal én lebeszélnélek az XTAR 1,5 V-os akkuiról. Lehet, csak nekem nem volt szerencsém velük, de baromi gyorsan lemerültek és a kapacitásuk is gyanús volt.
Itthon vettem őket. -
bedvóter
tag
Nézelődtem már, írtam is fentebb konkrét típusokat amik mindhárom típust töltik: 1.5V Li-Ion, 1.2 és 3.7... sőt még 3.2 is szokott lenni. Négy rekeszestől felfelé.
A kérdés igazából a fentebb írt lett volna:
1. Van-e érdemi különbség vagy ezek nem igazán számítanak: Pár típusnál nem állítható szinte semmi: töltési áram, de még ha jól láttam discharge sincs (Ni-MH-hoz nem kellene?). Xtar, LiitoKala, Vapcell.
2. Honnan érdemes rendelni? Itt már konkrétan a Vapcell BL4 volt leginkább kérdés. Az tűnt a legprofibban, de drágább/alig elérhető, csak 1-2 helyen találkoztam vele.A LiitoKala-kat nem ismerem.
Mind az XTAR, mind a Vapcell töltők esetében többnyire állítható a töltőáram mértéke, kivéve a 1,5 V-os Li-ion akkuk esetét, ott minden esetben automatikusan 500 mA a töltőáram (azért van így, mert ezen akkukban elektronika van; 1,5 V vs 3,7 V).
A Vapcell BL4 szerintem új töltő, valószínűleg jó is.
A vapcelltech.com-ról még sosem rendeltem.
A sportlampa.hu-n levő ár (15e) sok neked ? (én onnan venném a helyedben) -
sb
veterán
Nézelődtem már, írtam is fentebb konkrét típusokat amik mindhárom típust töltik: 1.5V Li-Ion, 1.2 és 3.7... sőt még 3.2 is szokott lenni. Négy rekeszestől felfelé.
A kérdés igazából a fentebb írt lett volna:
1. Van-e érdemi különbség vagy ezek nem igazán számítanak: Pár típusnál nem állítható szinte semmi: töltési áram, de még ha jól láttam discharge sincs (Ni-MH-hoz nem kellene?). Xtar, LiitoKala, Vapcell.
2. Honnan érdemes rendelni? Itt már konkrétan a Vapcell BL4 volt leginkább kérdés. Az tűnt a legprofibban, de drágább/alig elérhető, csak 1-2 helyen találkoztam vele. -
pittlaren
tag
Hosszú idő után NFD
A Wuben X2 Pro+ kicsit a 30-as, kora 40-es évek szovjet harckocsifejlesztéseinek korát idézi, mikor rövid intervallumban, hasonló paraméterekkel, kicsit cizellalva, újabb- és újabb, jobb/rosszabb típusok gördültek le a gyártósorról. Ez a lámpa is hasonlóképpen született: ha a kiforratlanabb X2, X2+, X2 pro RGB, X2 pro UV a korabeli T25, T26, T37, T70 harckocsikonstukcióknak feleltethető meg, akkor az X2 pro +, maga a T34-es: levetkőzte az elődök gyermekbetegségeit, nincs talmi RGB, a műanyag lencse miatt haszontalan UV, a mágnes végre vízszintesen is atomstabilan tartja a lámpát. 2x14500 li-ion a motor, ez szükség esetén ni-mh, vagy alkáli elemre is cserélhető, adott esetben - csökkent módban- egy akkuval / elemmel is lehet csapatni, van piros fény, a fényerősség tárcsával fokozatmentesen szabályozható, míg annak lenyomásàval a módok válthatók. Ma már elvárható módon a beépített töltés USB C, mondjuk a gumi zárófedél nem vmi masszív. A súlya miatt nem mondom, hogy rövidgatyás szezonban is mindennapos hordasért kiált, de ezt leszámítva _ szerintem_ állati jó ki lámpa. Go for Berlin!
-
bedvóter
tag
-
sb
veterán
-
WestBam
Topikgazda
Én most nagyon jól elvagyok a jelenlegi lámpáimmal, egyelőre nem érzem a késztetést új vásárlására.
Megjelent a P17iX, már kapható itthon, de engem az EX7 mellett nem mozgat meg nagyon. Persze biztosan könnyebb kezelni a két hátsó kapcsoló miatt, így a luminshield és a search módok külön-külön és azonnal kapcsolhatók, nem kell duplán kattintani, fene sem tudja emiatt kellene-e venni ilyet is. Az tetszik, hogy sokkal zsebbarátabb méret.
Fejlámpában a HA29 UHE ami újdonságként érdekes, de engem inkább az akkuja érdekel (HLB2500), abból azonnal be fogok egyet szerezni a HA27 UHE-hez amivel több, mint elvagyok jelenleg és azzal az akkupakkal nekem tökéletes könnyű túrafejlámpám lesz a HC széria helyett
Szerintem írtam már, hogy sikerült nagyon jó áron egy kb. új MT2C Pro-t is vennem 1-2 hónapja, azt nagyon megszerettem pont a faék egyszerűsége miatt. Egyik elsődleges lámpám lett a HA27 UHE mellé. Tök jó párost alkotnak és tömegben sem szállnak el. Most a hétvégét vidéken (vidékebben, mivel én is vidéki vagyok) töltöttem, csak egy lámpát hoztam, az EDC07 jött velem mint könnyű zseblakó. Szerintem ez egy átlag felhasználónak untig elég lámpa, a turbó az full mosolygós még mindig, pedig "csak" 1500 lumen. Próbálgattam este a magas színhűségű meleg fényt, de nekem még mindig a neutrál fény jön be leginkább, nem túl sárga és nem is full hideg a fénye, amivel viszont én tényleg sokkal jobban látok, sokkal erősebbnek tűnik a lámpa.
Idén ismét megyek egy hetes kempingezésre, ott sokkal aktívabban fogom a lámpákat használni, nincs világítás a kemping erdei részén ahová szoktunk menni. Jövő hétvégén pedig Balatonfelvidéken fogok kicsit vadkempingezni a tervek szerint, de szerintem a HA27 el fog mindent látni. Azért oda is viszek még 1-2 lámpát tesztelgetni.
Késeimmel is jól elvagyok, bár a Para 3 full fekete PVD pengés változata rossz csere volt, sajnálom használni mert össze fogom rondítani, nem szoktam hímestojásként bánni velük. Ellenben sikerült fillérekért egy Resilience-t is beszereznem, ma raktam gyorsan rendbe az élét. Igazából nem szeretem az ekkora késeket (10+cm pengehossz), de valamire csak jó lesz ez is
-
FBLLMAG
senior tag
Sziasztok!
Univerzális töltőt keresnék, úgy látom a lámpák kapcsán itt van a legtöbb infó ebben az ügyben is.
Xtar 1.5V Li-ion-t tervezek venni, innen jött az igény. Viszont ha már töltő, akkor látok - igaz, elég kevés - univerzálisat, ami NiCd/NiMH 1.2V és Li-Ion 3.7-4.2V-ra is jó az 1.5V Li-Ion-on felül (bónusz LiFePo4 3.2V is).Amiket találtam:
1. Xtar-nak van 4-es és 8-as töltője, de egyik kb semmit, a másik is alig lehet pl. tőltőáramot állítani.
2. Liitokala Lii-CH4. Itt is korlátozott a töltési áram állítás. Van discharge és pár extra Xtar-hoz képest.
3. Vapcell S4 Pro és BL4. Előbbihez vmi USB-C kieg is kell, BL4 lenne szimpi, de azt alig látok és drágán. A legolcsóbb vapcelltech.com-on (11k), de nem nagyon van infó a szállításról. 4USD-t számol rá, de nincs szó arról, hogy lenne-e vám, áfa, bármi extra.Esetleg rendelt már vki onnan? Van más bolt amit ajánlotok vagy más töltő?
Itthon, aliexpress, amazon.de, allegro-t néztem eddig. Xtar-ok 10k körül kifoghatóak de korlátozottnak látom mit tud. Lii-CH4 5k körül megvan, akkor inkább az. De a Vapcell ránézésre a legjobb. 11-12k-t megérne, máshol 15-20k körül már nem lenne szimpi.
Köszönöm!Nitecore UMS4, LiitoKala Lii600, Lii500S, OPUS BT-C3100 pl.
-
FBLLMAG
senior tag
-
sb
veterán
Sziasztok!
Univerzális töltőt keresnék, úgy látom a lámpák kapcsán itt van a legtöbb infó ebben az ügyben is.
Xtar 1.5V Li-ion-t tervezek venni, innen jött az igény. Viszont ha már töltő, akkor látok - igaz, elég kevés - univerzálisat, ami NiCd/NiMH 1.2V és Li-Ion 3.7-4.2V-ra is jó az 1.5V Li-Ion-on felül (bónusz LiFePo4 3.2V is).Amiket találtam:
1. Xtar-nak van 4-es és 8-as töltője, de egyik kb semmit, a másik is alig lehet pl. tőltőáramot állítani.
2. Liitokala Lii-CH4. Itt is korlátozott a töltési áram állítás. Van discharge és pár extra Xtar-hoz képest.
3. Vapcell S4 Pro és BL4. Előbbihez vmi USB-C kieg is kell, BL4 lenne szimpi, de azt alig látok és drágán. A legolcsóbb vapcelltech.com-on (11k), de nem nagyon van infó a szállításról. 4USD-t számol rá, de nincs szó arról, hogy lenne-e vám, áfa, bármi extra.Esetleg rendelt már vki onnan? Van más bolt amit ajánlotok vagy más töltő?
Itthon, aliexpress, amazon.de, allegro-t néztem eddig. Xtar-ok 10k körül kifoghatóak de korlátozottnak látom mit tud. Lii-CH4 5k körül megvan, akkor inkább az. De a Vapcell ránézésre a legjobb. 11-12k-t megérne, máshol 15-20k körül már nem lenne szimpi.
Köszönöm! -
csibe1
veterán
2026 -ot írunk. Hónap elején a Balaton körül voltunk elszálásolva. Borászatnál. A szálások mind a 2 oldalon el voltak helyezve. Közöttük ott volt még a feldolgozó udvar is. Az ajtók felett mozgásérzékelős fényforrás, de maga az út kivilágítatlan. Ki gondolta volna, hogy lámpára lesz szükség. A mai kulcstartó lámpák már elég fényesek, hogy ne maradjunk fény nélkül. És aprók, hogy mindig nálunk legyenek. A Ledlenser K6R 31 g a Nitecore TIKI 15 g. A K6R -hez tápvezeték sem kell. Elég az USB bemenet.
Ha biztosabbra akarunk menni, cserélhető akkuval / elemmel, fémházzal, IPX8 besorolással, jönnek a kicsit nehezebb EDC lámpák. Az Olight Baton 4 -esem (Perun 3) 50 g körül van, és kb 65 mm hosszú. Ezzel már körbe is tudok lesni. Az Acebeam, Nitecore, Fenix, stb lámpáim AA alkáli elemmel is üzemelnek szükség esetén. Ezekkel már a 15 - 30 kcd fényerő is elérhező. Kényelmesen 100 m sugarú körben körbeleshetek.
Még mindig aprók, toll szerű kialakításúak, a 2AA -s lámpák. Még mindig 100 g alatt, körül vagyunk, akkuval együtt. A test meg 2 cm átmérő alatt mozog. Üzemidőben már 1 nap feletti, 30 óra, üzemidő is elérhető. Ezek a hosszabb akkuk 1800 mAh kapacitással rendelkeznek. Ezek is helyetesíthetők AA alkáli elemekkel is.
Elindult más irányba is a fejlődés. 1 ideje. A lapos EDC lámpák irányába. Ezek 15 - 16 mm vastagok is lehetnek. A lapos kialakítás tőbb fényforrási lehetőséget tesz lehetővé. (Szúró / szórt fény, lézer, UV, munkafény, RGB, stb) Akár több kapcsolóval is vezérelhető. Mágnes is elhelyezhető a lámpán. A legtöbb esetben Li-Po akku az energiaforrás. Szóval belső akku. USB-C töltéssel. A súlyuk 100 g körüli tömegtől indul.
A 18650 50 g a 21700 akku 70 g magában. Maga a 18650 -es akku 18 mm vastag, mint a 2AA -s toll lámpák. Persze az akku kapacitása is nagyobb. Meg persze az áram leadó képessége is. Nagyobb méretű, nagyobb teljesítményű lámpák. Az biztos, hogy az apróbb teljesítményű lámpákat nem vennék ezekkel az akkukkal.
Ehh, ez valami reklám szöveg?
-
FBLLMAG
senior tag
2026 -ot írunk. Hónap elején a Balaton körül voltunk elszálásolva. Borászatnál. A szálások mind a 2 oldalon el voltak helyezve. Közöttük ott volt még a feldolgozó udvar is. Az ajtók felett mozgásérzékelős fényforrás, de maga az út kivilágítatlan. Ki gondolta volna, hogy lámpára lesz szükség. A mai kulcstartó lámpák már elég fényesek, hogy ne maradjunk fény nélkül. És aprók, hogy mindig nálunk legyenek. A Ledlenser K6R 31 g a Nitecore TIKI 15 g. A K6R -hez tápvezeték sem kell. Elég az USB bemenet.
Ha biztosabbra akarunk menni, cserélhető akkuval / elemmel, fémházzal, IPX8 besorolással, jönnek a kicsit nehezebb EDC lámpák. Az Olight Baton 4 -esem (Perun 3) 50 g körül van, és kb 65 mm hosszú. Ezzel már körbe is tudok lesni. Az Acebeam, Nitecore, Fenix, stb lámpáim AA alkáli elemmel is üzemelnek szükség esetén. Ezekkel már a 15 - 30 kcd fényerő is elérhező. Kényelmesen 100 m sugarú körben körbeleshetek.
Még mindig aprók, toll szerű kialakításúak, a 2AA -s lámpák. Még mindig 100 g alatt, körül vagyunk, akkuval együtt. A test meg 2 cm átmérő alatt mozog. Üzemidőben már 1 nap feletti, 30 óra, üzemidő is elérhető. Ezek a hosszabb akkuk 1800 mAh kapacitással rendelkeznek. Ezek is helyetesíthetők AA alkáli elemekkel is.
Elindult más irányba is a fejlődés. 1 ideje. A lapos EDC lámpák irányába. Ezek 15 - 16 mm vastagok is lehetnek. A lapos kialakítás tőbb fényforrási lehetőséget tesz lehetővé. (Szúró / szórt fény, lézer, UV, munkafény, RGB, stb) Akár több kapcsolóval is vezérelhető. Mágnes is elhelyezhető a lámpán. A legtöbb esetben Li-Po akku az energiaforrás. Szóval belső akku. USB-C töltéssel. A súlyuk 100 g körüli tömegtől indul.
A 18650 50 g a 21700 akku 70 g magában. Maga a 18650 -es akku 18 mm vastag, mint a 2AA -s toll lámpák. Persze az akku kapacitása is nagyobb. Meg persze az áram leadó képessége is. Nagyobb méretű, nagyobb teljesítményű lámpák. Az biztos, hogy az apróbb teljesítményű lámpákat nem vennék ezekkel az akkukkal.
-
krmcz
tag
Sziasztok! Kroniumtól jött tegnap a hírlevél, hogy 20% kedvezmény van minden termékükre. ALL20 kuponkódot kell használni.
-
FBLLMAG
senior tag
A Petzl is frissített. A Swift RL 1200 elég mutatósra sikeredett. A fényességét automatikusan is tudja állítani (3 szintben), de persze manuálisan is állítható (pl por, köd esetében). A piros fény sem maradhat el. 2250 mAh -ás akkuja is cserélhető, de a fejlámpával csatlakoztatva tölthető. 90 g körüli tömegével is bejövős. 1200 lm, és 170 m körüli hatótávja is használható. Az 1200 lm fokozatát, a BD oldalérintős megoldását lemásolva, éri el. A fény formáját ennél is 3 led + tir lencse keverésével éri el. Töltötségi szint kijelzés is van. Amolyan zsebre csapható apróság.
Az ára kissé borsosra sikeredett.
-
Dzsee326
tag
Köszi
Így elsőre elég furi volt ez a leírás amit linkeltél, de bekerült a pakliba.
Azért ez már kicsit szerintem túl van tolva -
csibe1
veterán
-
Zoli-bácsi
senior tag
Sziasztok,
Na ennek a topiknak most megörültem
Már egy ideje piszkálja a lelkemet egy új lámpa beszerzése, csak fogalmam nem volt milyen irányba kutassak, így itt egyből meg is ragadnám az alkalmat, hogy tanácsot kérjek.Szóval volt anno egy Nitecore mh20-am, imádtam, amíg működött , az egyik forrasztas sajnos megadta magát, úgy, hogy nem volt lehetőség a javításra. Ehelyett vadászok most valamit, eddig ahogy nézegettem a fenti márka Mh10 v2 áll a legközelebb. Mivel hosszú ideig nem volt nyűgje, így más márkával nincs tapasztalatom.
Ami "elvárás" lenne:
- otthonra és munkára is használható multifunkciós lámpa
- ha nincs áram, ne merüljön le fél óra alatt
- akksi, ne kelljen külön töltő
- állítható fényerő (vt miatt fontos)
- kézi
- méretileg olyan 12-15 cmÚgy nagyjából ennyi. Ha van más, aminél esetlegesen nem csak márkanevet fizetek meg, szívesen veszem az ötleteket
KösziSzia,
-
Dzsee326
tag
Bár fényerősebb, de talán jó lehet az MH12 Pro is, szerintem mai napig az egyik legjobb lámpa vegyes felhasználásra.
Ha kell van hatótáv is (300 méter körül van a vége IRL), van fényárama is rendesen, a hotspot szélesebb mint a megszokott, viszont a szórt fénye nem zavaróan szűk, elég széles az is általános felhasználásra. Ha csak rövid távra kell akkor nem feltétlen ez a legjobb megoldás, nem részletezted, hogy mit takar a munka, mert ha pl. szereléshez kell arra általában jobb egy szórtabb fényű lámpa, ami igaz az otthoni, benti használatra is. Ellenben ha kertes házban laksz akkor hasznos a hatótáv is, főleg ha falun, normál méretű telken fogod használni. Van akit zavar a LED zöldes árnyalata, van akit nem, ezt sajnos csak a saját szemed tudja megmondani mennyire érzékeny rá. Szerintem nézz rá, ha tetszik ennél nem nagyon találsz jobbat ár/érték arányban ha a prémium vonalon maradunk.Köszi, néztem, végül is azért ekkora hatótáv nem feltétlenül szükséges
Valóban, némiképpen felületes voltam. Bedobtam a vt-t munkának, de igazából mindenféle quality, főként felület ellenőrzés. Hegesztések, repedések, festés felülete, stb. Megvilágított, de sokszor 'sötét' helyen
Valóban ilyen vegyes vágott a leendő felhasználás, ahogy írtad is, kertes ház, úgyhogy otthoni felhasználásra is lesz.
A színének szerintem nagyjából mindegy az árnyalata, az előző szélein is azt hiszem volt némi más árnyalatú derenges -
FBLLMAG
senior tag
Nekem a Tip SE van, de már USB-C porttal, és az sem mai darab.

Ezért is voltak furcsa a microUSB-s portos lámpák az oldalon.Nem tudom milyen kijelzős lámpákról írsz.

Nitecore Elemlámpa Thumb (akkumulátoros) HP LED (85 lumen) 7490 FtNitecore Elemlámpa TIP CREE XP-G2 S3 Akkumulátoros (360 lumen) 8490 Ft
Nitecore Elemlámpa Thumb LEO (Akkumulátoros) HP LED (45 lumen) 8990 Ft
Mindegyik microUSB töltőporttal.
Ennyit nem adok egy lámpáért sem ha nincs rajta USB-C port.
Annyira azért mégsem tűntek el microUSB töltőportos lámpák.A mylitee keresője elég vacak, mert a "Beépített USB Töltés (type-c)"-re keresve kidobta ezt is: Nitecore Elemlámpa TUBE V2 Akkumulátoros LED (55 lumen)
"Jellemzők:
55 lumen fényáram 58 óra üzemidővel
156 kandella fényerő és 25 méter hatótáv
beépített 125 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor
intelligens töltőáramkör Micro-USB csatlakozóval
integrált nagy teherbírású rögzítő gyűrű
tartozék kulcskarika
1 m magasságig ejtésálló
IP65 védettséggel rendelkezik por és víz ellen
többféle színben elérhető""Beépített Micro-USB töltése gyorsan feltölti a magas kapacitású beépített lítium-ion akkumulátorát."
Ezen jót nevettem.Szóval van még hova fejlődniük, de nekem már alapból nincs sok bizodalmam egy olyan oldalban ahol a kereső sem működik normálisan.
Gondolom nem most kerültek fel a cuccok, de azóta senki nem nézte át, hogy minden adat jól van megadva, akad esetleg hiba?
Ezek szerint nem.Húúú, Te meg az 1 (első) generációt hozod fel? Azóta már pár csep víz lefojt a Dunán.

Nekem is van TIP SE kulcstartó lámpám.
-
csibe1
veterán
Szeritnem már leszoktak, szép csendben mindent frissítenek. A TIP amit írsz régi modell, a Thumb és Thumb LEO pedig mostanában frissült USB-C-re a gyártói oldal szerint, tehát előbb-utóbb azok is kikopnak és frissülnek. Páromnak ilyen régi TIP van a kulcstartóján már évek óta, nagyon megbízható modell egyébként, én ezeket a kijelzősöket nem annyira csípem, valószínűleg az fog először bedögleni rajtuk, mint minden gyártónál.

FBLLMAG
Ezek az MCT LED-ek egyébként szimpatikusak, van már pár lámpám ilyen LED-del szerelve, alapavetően nem nagyon szoktam variálni a színhővel, a neutrálnak szép árnyalata van, se nem meleg, se nem hideg, mégis kellemes árnyalatú. A meleg fény nekem ezekben is túl sárga (barna), ez nem változott.Nekem a Tip SE van, de már USB-C porttal, és az sem mai darab.

Ezért is voltak furcsa a microUSB-s portos lámpák az oldalon.Nem tudom milyen kijelzős lámpákról írsz.

Nitecore Elemlámpa Thumb (akkumulátoros) HP LED (85 lumen) 7490 FtNitecore Elemlámpa TIP CREE XP-G2 S3 Akkumulátoros (360 lumen) 8490 Ft
Nitecore Elemlámpa Thumb LEO (Akkumulátoros) HP LED (45 lumen) 8990 Ft
Mindegyik microUSB töltőporttal.
Ennyit nem adok egy lámpáért sem ha nincs rajta USB-C port.
Annyira azért mégsem tűntek el microUSB töltőportos lámpák.A mylitee keresője elég vacak, mert a "Beépített USB Töltés (type-c)"-re keresve kidobta ezt is: Nitecore Elemlámpa TUBE V2 Akkumulátoros LED (55 lumen)
"Jellemzők:
55 lumen fényáram 58 óra üzemidővel
156 kandella fényerő és 25 méter hatótáv
beépített 125 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor
intelligens töltőáramkör Micro-USB csatlakozóval
integrált nagy teherbírású rögzítő gyűrű
tartozék kulcskarika
1 m magasságig ejtésálló
IP65 védettséggel rendelkezik por és víz ellen
többféle színben elérhető""Beépített Micro-USB töltése gyorsan feltölti a magas kapacitású beépített lítium-ion akkumulátorát."
Ezen jót nevettem.Szóval van még hova fejlődniük, de nekem már alapból nincs sok bizodalmam egy olyan oldalban ahol a kereső sem működik normálisan.
Gondolom nem most kerültek fel a cuccok, de azóta senki nem nézte át, hogy minden adat jól van megadva, akad esetleg hiba?
Ezek szerint nem. -
yanna
addikt
Üdv srácok!
Kb. másfél éve használok egy Wurkkos HD50 lámpát 2 db Wapcell 5000 mAh-s akksival. Mindkét akksi első használata során teljesen jól működött a töltöttségi szint jelzése a kapcsolókon (teli zöld, villogó zöld, teli piros, villogó piros). A második akksi rotáció alkalmával viszont nem mutatta a szinteket.
Kerestem, mi lehet a baj, de megoldásra nem jutottam.
Kíváncsi vagyok a véleményetekre, tanácsotokra, orvosolható-e a probléma. -
WestBam
Topikgazda
Kíváncsi leszek, hogy mikor szoknak már le a microUSB portról a Nitecore-nál?
Néztem az oldalon egy Thub, és egy TIP CREE XP-G2 S3 kisebb lámpát, és mindegyik microUSB-s töltéssel van. Nekem van még az első Tube lámpákból is, de csak otthon használom, mert nem hordok magammal microUSB töltőt.
Lehet emiatt akciózzák mindegyiket?Szeritnem már leszoktak, szép csendben mindent frissítenek. A TIP amit írsz régi modell, a Thumb és Thumb LEO pedig mostanában frissült USB-C-re a gyártói oldal szerint, tehát előbb-utóbb azok is kikopnak és frissülnek. Páromnak ilyen régi TIP van a kulcstartóján már évek óta, nagyon megbízható modell egyébként, én ezeket a kijelzősöket nem annyira csípem, valószínűleg az fog először bedögleni rajtuk, mint minden gyártónál.

FBLLMAG
Ezek az MCT LED-ek egyébként szimpatikusak, van már pár lámpám ilyen LED-del szerelve, alapavetően nem nagyon szoktam variálni a színhővel, a neutrálnak szép árnyalata van, se nem meleg, se nem hideg, mégis kellemes árnyalatú. A meleg fény nekem ezekben is túl sárga (barna), ez nem változott. -
FBLLMAG
senior tag
Kíváncsi leszek, hogy mikor szoknak már le a microUSB portról a Nitecore-nál?
Néztem az oldalon egy Thub, és egy TIP CREE XP-G2 S3 kisebb lámpát, és mindegyik microUSB-s töltéssel van. Nekem van még az első Tube lámpákból is, de csak otthon használom, mert nem hordok magammal microUSB töltőt.
Lehet emiatt akciózzák mindegyiket?A frissebb TINI 3, TIP 3 már USB-C porttal rendelkezik. Ezek már a MCT ledekkel rendelkeznek.
-
csibe1
veterán
Bár fényerősebb, de talán jó lehet az MH12 Pro is, szerintem mai napig az egyik legjobb lámpa vegyes felhasználásra.
Ha kell van hatótáv is (300 méter körül van a vége IRL), van fényárama is rendesen, a hotspot szélesebb mint a megszokott, viszont a szórt fénye nem zavaróan szűk, elég széles az is általános felhasználásra. Ha csak rövid távra kell akkor nem feltétlen ez a legjobb megoldás, nem részletezted, hogy mit takar a munka, mert ha pl. szereléshez kell arra általában jobb egy szórtabb fényű lámpa, ami igaz az otthoni, benti használatra is. Ellenben ha kertes házban laksz akkor hasznos a hatótáv is, főleg ha falun, normál méretű telken fogod használni. Van akit zavar a LED zöldes árnyalata, van akit nem, ezt sajnos csak a saját szemed tudja megmondani mennyire érzékeny rá. Szerintem nézz rá, ha tetszik ennél nem nagyon találsz jobbat ár/érték arányban ha a prémium vonalon maradunk.Kíváncsi leszek, hogy mikor szoknak már le a microUSB portról a Nitecore-nál?
Lehet emiatt akciózzák mindegyiket? -
FBLLMAG
senior tag
Azok a buborékok adnak pár lehetőséget a lámpának. Ha mind világít
- fehér - 8 lm - meglepően használható
- kék / piros - 1 lm - figyelemfelkeltő
- fix RGB - 0,5 lm - én határozom meg milyen szín világítson
- RGB színváltós - 0,5 lm - mint a lámpás, a szivárvány minden színében játszikÉs ha részben
- dobó kocka - automatán maga pörgeti ki, vagy 2x megrázva, ad ki eredményt
- homokóra - hol le, hol fel, színt váltva a végén. 😉 -
WestBam
Topikgazda
Engedelmetekkel, bemutatok pár lapos EDC lámpát. 1 kis "történelem" bekezdésnek. Egyre több gyártó palettáján jelennek meg ezek a lapos lámpák. Az Olight kezdte az Ark sorozatával. A Nitecore az EDC sorozatával kicsit máshonnan indult, más filozófiával. Ma már mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt.
Acebeam UC20 - mindössze 80 g a tömege, 15 mm a vastagsága, viszont 10000+ cd fényerővel rebdelkezik. Fő fehér fény + UV + piros fény. Külön hátsó kapcsoló a turbo és strobe eléréséhez. A hármasból ez világít a legszűkebben.
Acebeam UC25 - ehhez alapból jár tok is. A gyűrűs kapcsolóval választom ki a fényforrást (fehér, UV, lézer, magas CRI). 3000 mAh akkukapacitás, 3000+ lm fényáram, +mágnes a hátulján a hátsó kapcsoló mellett. Fő fénye szélesebben világít mint az Acebeam Terminator M2-X szórt fényén. Az oldalsó szórt fényét 10 db magas CRI -vel rendelkező led biztosítja, a fehér diffúzor lap mögött.
Fenix E08R UE - Piros fény (5lm / 50lm), zöld lézer, fehér szórt fény (5000 K), fehér szúró fény (6500 K), +RGB fény. Minden fényforrás külön kapcsolóval kezelhető, + a turbo / strobe is külön kapcsolót kapott. Az RGB fény 8 lm fehér fényt is ki tud keverni. A szórt fény nagyon szórt. Matt tükör biztosítja a szórt fényt. A cipőm orrától világítja meg az utat. Az 1000 lm szúró fényével távolabb világít az UC25 fő fényénél.
Nagyon tetszik a Fenix dizájnja, tök jó, hogy kis buborékok vannak az oldalán
-
WestBam
Topikgazda
Ha kell van hatótáv is (300 méter körül van a vége IRL), van fényárama is rendesen, a hotspot szélesebb mint a megszokott, viszont a szórt fénye nem zavaróan szűk, elég széles az is általános felhasználásra. Ha csak rövid távra kell akkor nem feltétlen ez a legjobb megoldás, nem részletezted, hogy mit takar a munka, mert ha pl. szereléshez kell arra általában jobb egy szórtabb fényű lámpa, ami igaz az otthoni, benti használatra is. Ellenben ha kertes házban laksz akkor hasznos a hatótáv is, főleg ha falun, normál méretű telken fogod használni. Van akit zavar a LED zöldes árnyalata, van akit nem, ezt sajnos csak a saját szemed tudja megmondani mennyire érzékeny rá. Szerintem nézz rá, ha tetszik ennél nem nagyon találsz jobbat ár/érték arányban ha a prémium vonalon maradunk. -
FBLLMAG
senior tag
Engedelmetekkel, bemutatok pár lapos EDC lámpát. 1 kis "történelem" bekezdésnek. Egyre több gyártó palettáján jelennek meg ezek a lapos lámpák. Az Olight kezdte az Ark sorozatával. A Nitecore az EDC sorozatával kicsit máshonnan indult, más filozófiával. Ma már mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt.
Acebeam UC20 - mindössze 80 g a tömege, 15 mm a vastagsága, viszont 10000+ cd fényerővel rebdelkezik. Fő fehér fény + UV + piros fény. Külön hátsó kapcsoló a turbo és strobe eléréséhez. A hármasból ez világít a legszűkebben.
Acebeam UC25 - ehhez alapból jár tok is. A gyűrűs kapcsolóval választom ki a fényforrást (fehér, UV, lézer, magas CRI). 3000 mAh akkukapacitás, 3000+ lm fényáram, +mágnes a hátulján a hátsó kapcsoló mellett. Fő fénye szélesebben világít mint az Acebeam Terminator M2-X szórt fényén. Az oldalsó szórt fényét 10 db magas CRI -vel rendelkező led biztosítja, a fehér diffúzor lap mögött.
Fenix E08R UE - Piros fény (5lm / 50lm), zöld lézer, fehér szórt fény (5000 K), fehér szúró fény (6500 K), +RGB fény. Minden fényforrás külön kapcsolóval kezelhető, + a turbo / strobe is külön kapcsolót kapott. Az RGB fény 8 lm fehér fényt is ki tud keverni. A szórt fény nagyon szórt. Matt tükör biztosítja a szórt fényt. A cipőm orrától világítja meg az utat. Az 1000 lm szúró fényével távolabb világít az UC25 fő fényénél.
-
csibe1
veterán
A maximum pénz amit rászánsz is egy lényeges dolog.
Nem mindegy. hogy 6 ezerért vagy 26 ezerért ajánlanak lámpát.
-
Dzsee326
tag
Köszi,
Megnéztem hirtelen, úgy látom nagyjából ezek a tulajdonságok egy arkategoria mindhárom gyártónál. Úgyhogy még megvárok pár ötletet, hátha könnyebb lesz a döntés -
sarajhvh
tag
Sziasztok,
Már egy ideje piszkálja a lelkemet egy új lámpa beszerzése, csak fogalmam nem volt milyen irányba kutassak, így itt egyből meg is ragadnám az alkalmat, hogy tanácsot kérjek.Szóval volt anno egy Nitecore mh20-am, imádtam, amíg működött , az egyik forrasztas sajnos megadta magát, úgy, hogy nem volt lehetőség a javításra. Ehelyett vadászok most valamit, eddig ahogy nézegettem a fenti márka Mh10 v2 áll a legközelebb. Mivel hosszú ideig nem volt nyűgje, így más márkával nincs tapasztalatom.
Ami "elvárás" lenne:
- kézi
- méretileg olyan 12-15 cmÚgy nagyjából ennyi. Ha van más, aminél esetlegesen nem csak márkanevet fizetek meg, szívesen veszem az ötleteket
KösziSzia! A Fenix, vagy az Olight háztáján is szétnézhetsz, kiváló minőségű, hosszú élettartamú kézi, és fejlámpákat gyártanak.
Nem az olcsó kategóriába tartoznak, de cserébe csalódásmentes.
Majd jönnek még nagy lámpafan topik társak, az ő ajánlásaikat is érdemes fontolóra venni! -
ledgeri
nagyúr
Kijött a Nitecore HA29 UHE
Alap oldala, mylitee gondolom későbbHA27-hez pedzegettett akkuval, IPx8 vízvédettként
-
Dzsee326
tag
Sziasztok,
Ami "elvárás" lenne:
- kézi
Köszi -
G@ben
addikt
Én értem, de nyugdíjasnak lesz, aki usb-ről még nem hallott, nincs usb-s töltője, mert régi Nokiája van, csak AA akksija van, ahhoz töltője.

Több fokozat nem kell, mert csak elnyomogatja, szóval a kínai piacos a megfelelő számára, vagy esetleg valami Varta/Energizer, ami tovább bírja. De egyelőre megoldódott, ha ez is tönkremegy, akkor jövök újra.
-
Cyborg
őstag
...de ebben van beépített töltő, és akkuval adják

Sőt adok neki bontott laptop akkut szivesen, ha kell🙂...mindegy, viccet félretéve, megoldódott, az a lényeg.
-
G@ben
addikt
Közben találtam a fiókban egy megfelelő kínait, de köszi!

Cyborg: AA-s kell, azt tudja tölteni, meg olyan akksija van. Lakásba még ez a kínai is bőven elég, nem kell erősebb. De egyelőre megoldódott, köszi!
-
FBLLMAG
senior tag
Végre kijött a Fenix E08R UE. Már az idei katalógus óta tudtam róla, hogy kijön. YT -on még nem láttam normális videót róla. Az E06R PRO -ból tudok csak kiindulni. Na meg a tapasztalatokból. Szórt / szúró fény, turbo, ugyanaz. Az UV helyett piros fény (5 lm / 50 lm), a lézer meg zöldre módosult. Az oldalsó körök alatt RGB ledek találhatók. Akár 8 lm fehér fényt is tudnak biztosítani. Elmarad az Acebeam UC25 oldalfényétől, de azért használható. Minden az 1 -ben EDC lámpa. Olight, Nitecore, és sok más gyártó is készít hasonló lámpákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
85204 - 85101
85204 - 85101 85100 - 85001 85000 - 84901 84900 - 84801 84800 - 84701 84700 - 84601 84600 - 84501 84500 - 84401 84400 - 84301 84300 - 84201 84200 - 84101 84100 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- AliExpress tapasztalatok
- League of Legends
- Revolut
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- MasterDeeJay: A száz dolláros RTX 3060-as kártya tesztje (Jieshuo RTX 3060M 6GB)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- MÁV topic
- Viccrovat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Apple Watch Ultra 3 (2025) 5G 49mm Natural Titanium + Trail Loop S/M Blue/Bright Blue 27% áfás ár
- GIGA-AKCIÓS! ÚJ -DOBOZOS! Dell Pro 14 Ultra 7 255U 16GB DDR5 1TB AI PC FHD+ 1 év garancia
- HP ProBook 650 G5 - i5 8265U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- HP EliteBook 640 G9 - i5-1235U 16GB 512GB 1 év garancia
- iPhone 12 Pro 256GB Graphite-2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4752, 100% AKKSI

, azért írtam , hogy neked kelleni fog egy ilyen
) !
) !