Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦

A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.

Új hozzászólás Aktív témák
-
pigsty
aktív tag
Szervusztok!
Még annak idején Ády forumtárstól vettem innen egy "FA-50W, CREE" jellegű lámpát.
Ez meglepően rengeteget kibírt, zsebből aszfaltra, elázást, kimosást, poros környezetet. Túlzás nélkül mondható, akár közelharc esetén önvédelmi védőeszköz is lehetne.
Kicsit a festék jött le eséseknél, meg picit kopott a markolatnál. Egyébként milyen festékkel érdemes javítani a fekete festést, ha érdemes egyáltalán? Sima fém vagy modellező festék? A lanyard, meg saját töltője hamar szétment, 1-2 év alatt.De már kevés nekem, meg a bekapcsoló kezdi megadni magát. Ha picit mozgatom a kezem, épphogy rázkódik, már villog, arrébb kapcsol üzemmódot, nem egyenletes a fényerő.
Ezt tartaléknak meghagynám, vennék újat, jobbat. Kb hasonló méretben. (esetleg később egy nagyobbat is)Átolvasva a bekezdő ismertetőt, meg sok blogot, van kérdésem, mégis, most mit ajánlotok. Szerencsére van annyi pénzem, utángyártott, utánzatok helyett eredeti, jobb bestbuyt is megengedhetek magamnak.
Most mit tudni, ha valamelyik Convoyt venném, az összefoglalóban írt helyről továbbra is érdemes venni, EU-s vám szigorítások mennyire drágítják meg/hosszabbítják meg a vásárt?Alapvetően egy darab 18650-es akkuval üzemelő szó szerint zseblámpára gondoltam, nem kell brutális fényerő, sok outdoor, kirándulás, régi épületek felfedezése, otthonra, szereléshez.
Bírja az esést de nagyon, és cseppvédelem mellett jó lenne, ha kis, rövid idejű vízbe esést, legalábbis erős esős időt is kibírna.
Ez a régi lencsés, zoomos.
Ha este kirándulok, kb 20-50mre világítson, nem kell kézi reflektor. Nekem az számít, amikor nagy ritkán állítottam a zoomon, inkább nagyobb teret fogjon át a fény csóva.Jó lenne, ha lanyardot, szóval erős "kézi kötelet" lehetne rá stabilan kötni.
A bekapcs gomb jó kérdés, eddig a felső peremen volt. Nekem bejött így. Esetleg amit vennék, azon lehet(ne cserélni) fluoreszkálós gumi kapcsolóra? Az is érdekel, sokadlagos prioritás, tud-e vörösen világítani program váltáskor (éjszakai sétán szemkímélőbb, kevésbé feltűnőbb, nem vakító, vadállatok is másképp látják) vagy van akár vörös szín előtét. Erről egyszer túrablogban olvastam, van racionalitása.Ja. A driverekben még mindig benne van ez az idegesítő villogó mód? Elég, ha tud teljes és fele fényerő között váltani, de van a kommersz chipben benne van a villogás, kibírom. Több embert zavart a környezetemben, ha véletlenül a villogó módra váltott.
Azt tudni kell, laptop akkupack bontásból sok, köztük egészen jó belső ellenállású, nagy kapacitású [védelem nélküli] akkum van. Igazából az se baj, ha fél óránként kell cserélni akkut, majd később veszek újszerű, ultra akkut.
Esetleg új töltőn gondolkoztam, egy noname kínai ezer forintos 2 csatornásat vettem szintén innen javasoltátok, sajna egyik bontott akku kinyírta az egyik csatornát töltés közben. Anyagfáradása is van már,kellett 230V-s kábelt cserélni rajta.Most több mindent vennék, túraruhát, túracuccot, medkitet stb. szóval azért limitált a költés. Nem tudom, 10-30 ezer HUF között mozognék így első blikkre, de érdemi érvet elfogadok.
Erősebb, kézi reflektoros led lámpák gondolom 2-3 db 18650-el mennek, ugye?
Gondolkoztam fejlámpán, abban van értelmes modell, ami elüzemel 18650-s akkuval, vagy inkább build in akkusat vegyek, vagy kisebb li-ion hengereset, XX650 Li-io, azt majd toldalékkal, krokodil csipesszel tölteném a töltőmben?
Köszönöm előre is a tippeket, tanácsokat.
-
"Nállam egész nap van legalább egy kisebb lámpa"
Nálam is egy L alakú relatíve nagyobb (tenyérnyi méretű) rendes lámpa, meg egy mini kulcstartós ami itt a topikban lett ajánlva. Az L az a táskában van, a kulcstartós a kulcstartómon. Mióta megvannak, ha nélkülük mennék el itthonról, hiányérzetem lenne. Az egyiket (L) néha itthon hagyom, ha másik táskával megyek el itthonról, de a kulcstartósat soha. És annak is van elég fénye a mindennapokban (városi körülmények között).
-
H-Zol
őstag
válasz
sherlock82
üzenetére
Ez egy kicsit nagyobb lámpa , mert 21700-as aksival üzemel , és szortabb a fénye , nekem van mindkettő , ha érdekel osszetudom fotózni !
-
H-Zol
őstag
válasz
Balázs Z.
üzenetére
Örülök , hogy tetszik
, használd sokáig egészséggel , nekem már a 4000K is nagyon sárga , de kinek mi jön be
!
A kezelése fent van az oldalon , például kikapcsolt állapotból 3 gyors kattintás a villogó, kikapcsolt állapotból 5 gyors kattintás , feszültség ellenőrzés , visszavilogja az aki szintet például 3 gyors villanás kis szünet és utánna 8 villanás az 3,8 voltot jelent de ha kérdésed lesz állunk rendelkezésedre ! -
Balázs Z.
aktív tag
Megjött a lámpa, nagyon fasza!!!
Ez lett: Convoy S21E orange 21700 flashlight
LED type: XHP50.3 HI R70
Color temperature: 3000K
Driver type: constant current driver
Battery: Vapcell F63 6250mAhKöszi szépen a tanácsot!
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
FBLLMAG
üzenetére
Kicsit ránéztem az UC lámpák táblázatára. Az ECO fokozat 5 lm az UC20 és 10 lm az UC25 esetében. Hát tényleg nem holdfény. Viszont az UC20 esetében ott a piros fény, ami nem szedi ki a szemem éjjel. Az UC25 esetében az oldalsó fény oldja meg a problémát. 3 lm a legalacsonyabb fokozata. Konrétan a fényforrásra közvetlen rá lehet nézni. Meg tudom számolni, hány led világít. Ez a csekély fény is elegendő fényt ad arra, hogy tudjak tájékozódni pl a szobában. Az oldalsó fény a kezemet is szabaddá teszi. Az UC25 mágnessel is el van látva. Az UC20 meg 2 oldalas klipsszel van ellátva.
Használhatók ezek.
-
FBLLMAG
senior tag
23 fele éreztette a szemem, hogy valami nincs rendben. Mértem, rendben minden. Az előjel meg jelentkezett. Nem veszek be gyógyszert, nem mérgezem magam. Inkább sétálok kicsit.
Lakott terület + rövid séta = nem kell a fényágyú. Ezek a vékony, lapos EDC lámpák egész kellemesek. Jobb a fogásuk mint a toll lámpáké. Nekem az Acebeam UC20 és UC25 van meg. A toll lámpából az Acebeam TAC 2AA jött velem. Valamint, a biztonság kedvéért, az Acebeam Terminator M2-X is.
Tudtátok? Éjjel a szélső utcákban még kevesebb lámpa világít. Vagy semennyi. Jöhet a teszt.
Az UC lámpák nem tartalmaznak rendes holdfényt. Inkább ECO fokozatnak hívnám a legalacsonyabb fokozatukat. Járdán ez is használható. (Az UC20 fénye a TAC 2AA fényére hajaz. Csak még szélesebb a középső fényköre. Az UC25 fénye pedig a Terminator szórt fényére hasonlít. Közelre az UC25 fénye a kellemesebb.) Az UC20 esetében a turbo fokozat a hátsó gomb megnyomásával érhető el. (A dupla kapcsolás a piros fényt aktiválja.) Az UC25 esetében a turbo fokozat a hátsó gomb és az oldalkapcsoló segítségével is aktiválható. Távolra az UC20 fénye élesebb, az UC25 meg erővel, sok szórt fénnyel oldja meg a helyzetet. Igazság szerint, lakott területen nem kell több fény. Az UC20 a maga 80 g -jával, nagyon kényelmes. Az UC25 -höz meg jár tok.
Lakásban, reggelente kipróbáltam az UC25 oldalfényét. Mint a munkalámpáknál, rengeteg szórt fény, miközben a fényforrás nem zavar, nem égeti ki a szemem. Az UC20 a sima hátsó része végett, gyertyaként is használható (az UC25 is).
-
H-Zol
őstag
válasz
Zoli-bácsi
üzenetére
Későn válaszolok ( elvoltam ma nagyon foglalva ) , de örülök , hogy megoldódott ! Én sima bankkártyával szoktam nálluk vásárolni és minden rendben van azzal is !!
-
WestBam
Topikgazda
Tegnap este lámpa nélkül indultam neki még világosban a kutyasétáltatásnak
Hiba volt, hazafelé már csak a kulcstartómon lévő TIKI jelentette az egyetlen értelmezhető fényforrásom.
Már majdnem megnyitottam a nyarat hivatalosan is, de úgy tűnik még a zsebbe mindig be kell tegyek egy "rendes" lámpát is. Pár napja bent a faluban láttam egy őzet, szegény nagyon megijedt tőlünk, tegnap esélyem sem lett volna azonosítani, hogy őz vagy vaddisznó. Ez utóbbit szeretném elkerülni amennyire lehet. -
Cyborg
őstag
Hoppá,
találtam egy ilyet, Nitecore Kellék Akkumulátor 21700 NL2150RX
Ez egy 21700 akku, ami powerbank is, ez nagyon tetszik
-
WestBam
Topikgazda
válasz
sherlock82
üzenetére
Gyártótól függően kb. 2-3 alkalommal. Van aki ki meri írni a névleges (kivehető) kapacitást, általában a normálisabbak, vannak akik nem. Tehát a powerbank kapacitása soha nem egyenlő a kivehető kapacitással, az a beépített akku kapacitása, aminek a feszültségét növelni kell 5V fölé, hogy töltse a telefont. Erre vezethető vissza a powerbank akkujának és a kivehető kapacitása közti különbség.
10000mAh szerintem a mindennapokban felesleges plusz tömeg, hiszen egy napot azért kibírnak az okostelefonok, ha meg nem akkor elég általában egy egész vagy egy résztöltés is, hogy kihúzzuk vele hazáig.
Én pl. EDC-re a Carbon 6K-t hordom magammal (kb. rúzs méret, bár olyanom nincs
), az kb. 1 teljes töltést ad a telefonomnak (i14).
Ami még fontos, hogy minél magasabb a töltőáram (minél gyorsabb a töltés) annál magasabb a koverziós veszteség, így annál alacsonyabb a kivehető kapacitás. -
Cyborg
őstag
válasz
sherlock82
üzenetére
10000mAh-ból kivehető olyan 6000mAh, azaz kb. 2x tudod belőle teletölteni a 13minit, szerintem olyan max 3000mAh lehet a mini akkuja.
Kameleon5
Sofirn IF22A van itthon, az pl tudja a visszafelé töltést, kicsi, olcsó lámpa -
Kameleon5
csendes tag
Ha már téma, 18650es lámpából lenne olyan, ami használható powerbankként és nem is drága? Feleségem melóbajárós táskájába lenne egy Convoy s3 helyett vésztartaléknak, ezért lenne fontos, hogy kicsi, könnyű legyen.
-
Cyborg
őstag
válasz
sherlock82
üzenetére
Azt azért vedd figyelembe, hogy tényleg csak vésztartalék.
5000es akksibol jó, ha 3000mAh-t ki tudsz venni.
Én 10000mAh alatt nem vennék, pont annyi nyűg, mint az 5000-est cipelni.
Nekem baseus van, a 10000es, nem nagy az sem -
H-Zol
őstag
válasz
sherlock82
üzenetére
Vésztartaléknak jó ( vagy 3 lámpám tud visszatölteni ) , vettem Usb C-C kábelokat , van a kocsiba , traktorba ithon is , a múltkor nem volt villanyáram 12 óra hosszán keresztül ( kiütöttek két poznát ) és akkor töltöttem a telót a lampáról, nekem nincs powerbankom , nem költöttem rá ( nem használnám ki ) !
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
sherlock82
üzenetére
A Nitecore NB10000 GEN4 és a NB PLUS kicsit nagyobb mint a NB AIR. A 10000 mAh -sok 22 W feletti töltésre képesek, az AIR 18 W -tos töltésre, de csak 5000 mAh -ás a kapacitása.
A Nitecore NEF01 csupán 5 W, az Olight Batton 4 tokja 15 W teljesítményű töltésre képes. Hogy lásd a különbséget.
Hálózati tápról 45 W teljesítményt láttam. Max.
-
H-Zol
őstag
válasz
sherlock82
üzenetére
Nekem az előadja van a TS21 , de azt már nem gyártják , de itt a TS22 [link] , nekem van benne egy 6000mAh aksi és ő a tartalék powerbankom !
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
sherlock82
üzenetére
Ha nagyon bele akarunk menni, hogy naponta mit hordok magammal mobilon kívül (ez nélkül már élni sem lehet
), leírhatom. Ilyenkor azért reggel, délben, este hazakerülök.1., Powerbank - van, hogy csak a Nitecore AIR 5000 mAh -ás, vagy / és nyáron a Nitecore NEF01 ventilátor (Powerbanknak is használható), vagy télen az Olight Batton 4 tokkal együtt (a tok Powerbanknak is használható).
2., Papírzsebkendő - gondolom nem kell bemutatni.
3., Alkoholos törlőkendő, pár db
4., Rágógumi, mert nincs mindig lehetőség fogmosásra
5., 2 - 3 m hosszú 3 mm -es madzag. Nem foglal helyet, de ha a nadrágszíj, vagy a cipőfűző megadja magát, akkor jól jöhet.
6., 2 db biztosítótű, ha pl a cipzár elenged.
7., pár ragtapasz, fájdalomcsillapító, szöllőcukorMivel nyáron, délben is kerültem sötétbe az ablaktalan lépcsőházban, ezért mindig van nálam lámpa. És mivel az ördög nem alszik, ezért több is. Alkalomtól függően válogathatok.
Bicska, multi szintén jól jön. Van, hogy csak az üveg kupakját kell meglazítani, a SOG PowerPint is tud segítani. Valamelyik VIC bicskámmal aláírni is tudok. Apropó, a Fenix T6 tollam meg tud világítani.
-
sherlock82
senior tag
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
sherlock82
üzenetére
Bicskánál, zsebre 1 gyorsan nyitható, ővre VIC bicska, +1 nagyobb pengéjű, +1 multi, hátha a fogórészre is szükségem lesz. A nyakba, madzazagra, tokban ott a VIC Swiss Schamp -ból a 6 cm -es. Túrán még jön a Leatherman Signal is, mert ebben van síp is.
A lámpák esetében a zsebbe kerül pl a Zebralight SC53C N, a gyors kezelés végett. Oldalamon lóg a Fenix E09R, így azonnal a lámpát fogom meg. Oldalamon a tokjában az Acebeam UC25 található. Ezzel mutogatni is lehet, meg mindent is láthatok vele.
A kis táskámban a Terminator M2-X is elfér. Túrára fejlámpa, nagyobb rúdlámpa is jön velem. Biztos ami biztos.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
sherlock82
üzenetére
Mint ahogy a többiek már írták, az SK 40-et kint-hazafelé használom, inkább kicsit dobó, de van elég szórt fény is, a TS 25 pedig abszolút szórt fényű, viszont 5000k-es és magas színhűségű, ezt bent-közelre szoktam inkább. Táskában elfér, nem vesznek össze.

-
H-Zol
őstag
válasz
sherlock82
üzenetére
Én is fordítva vagyok , egy bicska a zsebben vagy az övön , esetleg a nadrág szélén a klipszel és egy kis Convoy EDC a kulcstartón [link] és ha csak kis lámpákat viszek magammal akkor egy szórt fényű egy throw ( esetleg még egy throw
) , de ez nagyon ritka eset és egy két nagyobb esetleg NAGY lámpákat is viszek magammal , tegnap például a Sofirn SP70 volt velem [kép] ! -
FBLLMAG
senior tag
válasz
sherlock82
üzenetére
Az egyik tönkremegy, ott a másik.
A másik dolog, hogy a TS25 szórja a fényt, a SK40 lámpával meg távolabbra látsz.
Szerintem többen így gondolkodunk. Esetleg lehet még a tartalék tartaléka is.
-
sherlock82
senior tag
válasz
Digitalpimp
üzenetére
köszönöm, amugy mi az oka h kettő lámpa is van benne ?
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
sherlock82
üzenetére
Kimondottan csomagom nincs, de ezek vannak jelenleg a táskámban: 75mm-es Higonokami, egy kis mini folder kb. 5cm-es pengével, viszont széles és vastag, egy Swisstech multitool, Sofirn SK 40 lámpa, Wurkkos TS 25 lámpa.
-
sherlock82
senior tag
H-Zol
WestBamKöszönöm a támogató szavakat és a segítséget .
Használni fogom rendszeresen !
-
WestBam
Topikgazda
válasz
sherlock82
üzenetére
Nincs jobb lámpa, mint ami elsőre is pozitív benyomást kelt, majd használat során is tetszik a fényprofil, valamint a kezelhetősége

-
H-Zol
őstag
válasz
sherlock82
üzenetére
Csomagom nincsen , de sok mindenből vannak EDC dolgaim !
Örülök , hogy tetszik a kis lámpa , ha zsebben akarod hordani , egy kicsit érzékeny a kapcsolja , de kikapcsolt állapotból 4 gyors gombnyomás és lezáródik és ugyanígy 4 gyors gombnyomás és már üzemkész , de lezárva is ha nyomva tartod a gombot világítani fog ameddig nyomod !! -
sherlock82
senior tag
Tegnap megérkezett a topik tagok ajánlására vásárolt Sofirin sc 18 lámpa.
Nagyon kellemes csalódás volt az ára és a fényereje mindenképpen. Kompakt ( ki nem állhatom ezt a szót ) mérete pedig még előnyőssé teszi ezt a kis eszközt.
Köszönöm hogy segítettetek nekem.
EDC csomagnak is kiváló eleme lehet.
Nektek amugy van ilyen kis csomagotok ?
-
-
H-Zol
őstag
válasz
Balázs Z.
üzenetére
Helló !
Convoy S21E [link] , XHP50.3 HI-R70 LED, állandó áramu meghajtó ( driver ) lejjebb lehet aksit választani hozzá , a Vapcell F58 5800mAh tökéletes , van usb C töltési lehetőség és a színhőmérséklet a 6500k a hófehér ( nekem minden lámpám ilyen ) az 5000k a természetes fehér ( nekem már ez sárgás
) a 4000K szerintem nagyon sárga , de van aki ezt szereti , én siva fakadok tölle
!! -
FBLLMAG
senior tag
válasz
Balázs Z.
üzenetére
Olcsó pl a Convoy S21a. De ez Li-Ion akkut használ. 4000 K körüli fénnyel érdemes megvenni. Szerintem a 3000 K már túlságosan sárga, túlságosan melegfehér fényű.
Nekem az Acebeam Rider RX2 van meg magas színvisszaadással, melegebb fehér fénnyel. Ez AA elemet / akkut is tud használni.
Fejlámpának meg a NITECORE HA27. Ez is tud melegfehér fényt is. Szintén magas színvisszaadással.
-
Balázs Z.
aktív tag
Sziasztok! Általános felhasználásra, esti kerti matatáshoz meg kisebb sétához keresek olyan elemlámpát, aminek meleg fehér fénye van, mint egy klasszikus zsebtelepes csodának. Létezik ilyen? Forma mindegy, férjen el zsebben.
-
milan26
senior tag
Ti ki szoktátok venni az akkukat a bizonyos ideig nem használt lámpákból? Érdemes elem/akku tartóba tenni, vagy elég meglazítani a kupakot? Egyáltalán kell foglalkozni ezzel? A beépített akkusakból amúgy sem lehet kivenni.
-
FBLLMAG
senior tag
Mint írtam, én sem haaználok ilyen fényágyúkat a homlokomon, bár láttam párat működés közben.
Nekem, több fejlámpám is van. Összegyűlt az évek alatt. Apróbbak. Lestem 18650 / 21700 -as akkuval üzemelő fejlámpákat is, de felesleges számomra a töblet súly / méret. Itt van pár a teljesség igénye nélkül.
- A Fenix HL45R fejlámpámmal elég messze, akár 100 m -re is ellátok. A fénye fókuszálható, Fenix módra. A 30 lm fokozatán 50 órán keresztül világít. A 130 lm fényáramú, több fokozatú piros fényével is jól elvagyok a természetben. Külső töltés + energiaszint visszajelzés, minden megvan. Még a kézlegyezős vezérlés is előhívható.
- Az Armytek Tiara A1 PRO fényénél a szemem sarkából is látom a dolgokat. 60° / 120° a betekintési szöge. (A frissebb Armytek fejlámpák 150° -ra is képesek. Ehhez már kaméleonnak kéne lenni.
)
- Az Olight Perun3 MINI 50 g tömegével, kb 18650 akku tömegű. 6 cm hosszú, tehát nincs kifogás, hogy nem lehet velem. A fejpánt + szerelék is minimalista méretű, tömegű.
A klipsszel rögzül a fejlámpa a fejpántra. A fehér fénye 1250 lm / 155 m, holdfény 2 lm. A 10 - 15 lm alacsony fokozata is használható, 30 órán át világít vel. 100 lm közepes és 500 lm magas fokozat is rendelkezésemre áll. A piros fénye meg akár 45 lm is lehet. Mágnestalp, időzített kikapcsolás, azonnali holdfény / turbo, energiaszint visszajelzés, minden megvan.
- A Nitecore HA27 -esről meg már elég sokat olvashattál.
- A LedLenser HF06R CORE fejlámpámhoz meg a klipsz, bicikli modul is használható, amit még a P5 Core lámpámhoz szereztem be. Így nagyon széles körben használható lámpa lett belőle. Ez is félig fém a jobb hűtés végett. Stabilabban tartja a fényét mint a Nitecore NU lámpái. És a fejen is stabilabban ül a duplapánt és a szivacsos homlokra felfekvés végett. Digitális fókusz amit 3 led - optika rendszerrel ér el. IPX8 -as besorolású, ami egyedül álló a belső akkus fejlámpák között. 2 Ah -ás az akkuja mint a NU33 esetében. Ez is tud piros fényt. -
H-Zol
őstag
válasz
FBLLMAG
üzenetére
5000 lumen nem semmi egy fejlámpátol
, én inkább az ilyen erős lámpákat kézbe szeretem tartani , amúgy sem vagyok egy nagy fejlámpás , nincs is csak kettő a Sofirn Sp40 ( abba tettem egy Convoy tir optikát , úgy tudom 65 fokosat ) , és egy Convoy H4 , ezzel kimerült a gyűjtemény ! -
FBLLMAG
senior tag
1 percig kb 50000 cd fényerő, utánna meg a 10000 cd fényerőt már jobban tartja. A legtöbb fejlámpa röviden sem tudja ezt a fényerőt. Ez unkább a kereső szolgálatoknak való. Túrára biztos nem vinnék ilyet, és ház körüli használatra is sokallom.
Kevert fénynél az 5000 lm is megvan. Szóval arra az 1 percre elég fényes.
-
H-Zol
őstag
válasz
milan26
üzenetére
"Vagy szo-szo mindkettő, de az meg mocsok drága.
"Nehogy azt gondold , hogy eget verő a különbség , nem
a fizikát nem lehet megb@szni
, van egy nagy reklám szöveg , egy nagy név egy kicsit hatékonyabb ( saját , új fejlesztésű ) LED és egy kis különbség amit én nem vagyok hajlandó, sokszor a háromszoros áron megfizetni !! -
jjeahh
nagyúr
válasz
csibe1
üzenetére
Itt a Hargitán nagyobb az esélye, hogy a medve öl meg, vagy a több tízezernyi egyenként 90 kilós kaukázusi vagy kangal medveölő
. Nem is olyan vicces, a montizást nagyjából pont ezért hagytam abba, elegem lett a folyamatos stresszből, veszélyből, de ha a szaladásba picit belejönnék, elvileg lenne egy szép nagy banda, akikkel lehet futni. Ha 10-20 emberrel szaladok, statisztikailag kevesebb az esélye, hogy pont engem nyír ki valami
-
milan26
senior tag
Úgy látom, hogy a fejlámpáknál sincs csoda. Vagy üzemidő/fényerő lesz vagy könnyű lesz. Vagy szo-szo mindkettő, de az meg mocsok drága.

A Sofirn H25S egyébként megtetszett, de szerintem is inkább munka/túra lámpa. Ha profi futó lennék, megvenném a 30 ezreseket, ha amatőr, beérném a Decathlonosokkal, vagy megbarátkoznék vele hogy kicsit nehezebb.
Soforn HS10 nem jó futáshoz?
-
bedvóter
tag
Nézegetm ezt a HA27-et az UT27 ellenében és nem igazán látom, miért jobb a HA27.
-
yanna
addikt
Gugli dob több féle kütyüt harkály riasztó keresésre. Egyiket sem ismerem, több féle elven működők. (Bár lehet láttad már.)
-
Csápájev
őstag
válasz
ledgeri
üzenetére
Igen,tulajdonképpen nem kell feltétlenül zseblámpa.
Viccesen fog hangzani,de egy napi szinten bosszantó madarat akarok vele elriasztani.
A ház sarkát teszi tönkre minden reggel és ki akarok tenni egy lámpát,amit ha ilyenkor bekapcsolok,arra remélhetőleg elmegy.
Hosszú story, mozgásérzékelős nem játszik és mással se tudtam eddig elűzni.
A legtökéletesebb egy mágneses aljú lenne,aminek állítható a szöge. Hogy zseblámpa,kemping lámpa, stroboszkóp vagy bármi más,tökmindegy.
A lényeg,hogy kb 2 méterre azért elvilágítson,tehát nem jók a különböző kis hangulat fények.
Első körben 10 ezret szánnék rá.
Ha nem kültéri az sem feltétlen baj,hajlandó vagyok félévente újra venni
,mert erre megoldást kell találnom.
Másik szobában lenne,de ha nem viszi át a falat a távirányító,az sem akkora baj,át tudok menni
Minden megoldás érdekel,mert holnap is jön, 6 óra felé és a következő topic az airsoftos lesz,ha ez nem válik be. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Csápájev
őstag
Sziasztok.
Akkumulátoros,vagy elemes lámpát keresek,ami távirányítós,létezik ilyen?
Azt szeretném elérni,hogy kikapcsolt állapotóból távirányításra bekapcsoljon a villogó funkció.
Nézelődtem mindenfelé,de nemigazán találok ilyet.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
jjeahh
üzenetére
Ha ilyen olcsón lehet kapni 7-800 lumeneket, akkor valszeg kihagyom a gyengébbeket, pedig nézegettem már én is a NU20 Classicot is, de a HA27 UHE jobb vételnek tűnik.
Azzal ugye tisztában vagy, hogy ezek a 6-800 lumenek nem tartósan, visszalépés nélkül értendők? Műanyag, könnyű fejlámpákban nincs hova vezetni a keletkező hulladékhőt, ezért szépen vissza is lépnek. Erre vannak megoldások, az NU széria pl. félig műanyag, félig alulemez, a HA25 UHE és a HA27 UHE fém betétet alkalmaz, a Petzl Swift RL szintén ezzel operál, hogy hatékonyabban, magasabb fényáramon is legyen könnyű fejlámpája. -
jjeahh
nagyúr
-
Cyborg
őstag
válasz
jjeahh
üzenetére
Nem állok le vitázni a többiekkel, én futottam vele, Nekem teljesen jó, nem lötyög, mert közel van a fejedhez könnyű, kb annyi a súlya, mint a decathlonosnak, akkuval 120g, a decathlonos meg 105g talán?
100 vagy 120g mindegy fejen, viszont ugyanazt a távot nagyobb "fényárban" tudod teljesiteni
Ennél olcsóbb nem lesz ugyse semmi, és ez volt az egyik szempontod, bárki bármit ajánl, ennél csak drágábbat tud javasolni
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
jjeahh
üzenetére
A NU25 helyett inkább a NU20 CLASSIK. Nekem jobban bevált. De a NU30 is jó lehet. A belső akkuja 1500 mAh. A 2 fejlámpa közé a NU27 -est pozicionálnám. Nagyobbnak meg inkább a Ledlenser HF06R Core lenne jobb, 2000 mAh -ás akkuval. Akkuval meg a MH5 lenne jó a LL gyártótól. A LL a homlokon szivaccsal tartja stabilan a lámpát. A HF06R duplapántot is használ.
AAA lámpánál a Nitecoce HA23, HA25, HA27 lehet érdekes. Jó szokott lenni a Black Diamond a STORM 450 -es is. Vagy a belső akkus modellje.
Kicsit más akkuval a Fenix HM51R V3, vagy az Olight Perun3 MINI lehet jó választás. 16340 -es akku megy beléjük.
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz
bedvóter
üzenetére
Jóval olcsóbb is és nem kell akkura is költeni vagy elemekkel foglalkozni, nekem az csak plusz macera. Gyári specifikációból nem lehet kibogozni, de ha jól látom 2 órát és 40 percet bírja maxon, ami szerintem nekem elég, mert (még) nem szaladok annyira hosszakat, ha meg mégis rávenném magam, nem hiszem, hogy folyamatosan maxon kéne járatni. A 400 lumen viszont nem tudom elég-e pl. lejtőn nagyobb tempónál, de valszeg igen.
-
bedvóter
tag
válasz
jjeahh
üzenetére
Hát pl. a NU25 könnyebb, mint az UT27, viszont kisebb kapacitású beépített akkuval rendelkezik (700 mAh vs 1500 mAh) és nem fogad AAA elemet/akkut. A súly mellett tehát érdemes figyelembe venni az üzemidőt is. Ezek a fejlámpák akkuval üzemelnek, de szükség esetén AAA elemet is használhatsz hozzájuk (pl. ha lemerül az akku a terepen).
-
bedvóter
tag
válasz
jjeahh
üzenetére
Futáshoz semmiképp nem javaslom az olyan fejlámpát, ami 18650-es vagy 21700-as akkuval működik, mert nehéz. Az olyan fejlámpát, ami ezen akkukkal működik és középen a fejtetőn nincs pántja, az még inkább hajlamos lesz futás közben elmozdulni. Ennek ellensúlyozására persze meg lehet tépni a körbefutó pántot, az viszont baromi kényelmetlen lesz.
Így tehát maradnak a beépített és/vagy 3 db AAA akkuval működő típusok. Nem olcsók, viszont jók.
pl. Nitecore UT27 vagy Fenix HL32R-T
Nem ezekből fogsz választani, de aztán később rá fogsz jönni, jobb lett volna mégiscsak így tenni. -
jjeahh
nagyúr
válasz
Cyborg
üzenetére
Köszi! A Sofirn futás közben nem fordul el? Nem lötyög? Kissé kiáll és nehéznek tűnik, a pánton a tartóban lehet forgatni, így magától a szaladástól, ugrálástól is elforoghat, nem? Wurkkoson nem tetszik a felső harmadik pánt. Decathlonosak jónak tűnnek, de ha már van 1000+ lumen is olcsóért...
-
Cyborg
őstag
válasz
jjeahh
üzenetére
Az én tippjeim:
Decathlon Forclaz, vagy most Simond HL900- gyorsan beszerezhető, könnyű
Decathlon HL900 V3 - ez ugyanaz, csak nem rendelhető online
Wurkkos hd15
Sofirn H25S - ilyennel futpttam már, ez is szuper, nem nehéz, szög egyszerű, olcsó -
jjeahh
nagyúr
Hejhó! Melyek a legolcsóbb, de már ajánlott fejlámpák (terep)futáshoz? Minimum 2-300 lumen gondolom jó lenne, 1000 körül perfekt és szórja a fényt rendesen, legyen belőle 6400k vagy hasonlóan hideg verzió, más elvárásom nincs. A Családban tökéletesen elvagyunk S2+ és S21E lámpákkal, de szaladáshoz azok nem jók.
-
WestBam
Topikgazda
Elkezdődött a hazai akciók sora
Olight akciók
Nitecore akciók
Armytek eddig nincs
Fenix eddig nincs
Ledelnser eddig nincs -
H-Zol
őstag
válasz
sherlock82
üzenetére
Várjuk
, általában tíz, tizenkét nap alatt ideér , mostanában gyorsan jönnek a kínai csomagok , több Témus rendelésem volt mostanában és azok különösen gyorsan itt voltak ( 8-10 nap ) , ma is jön a Temu , nekem csak egy füles jön a többi az asszonynak !! -
-
ledgeri
nagyúr
-
H-Zol
őstag
válasz
milan26
üzenetére
Igen ő egy kicsit a throw felé hajlik , de azért kényszerből el tudok vele bóklászni , nagyobb fokozaton meg kimondott sok szórt fénye van , nekem nagyon bejött !
Szerintem is a Convoy verhetetlen és , hogy több féle LED - el , driverrel , optikával tudod kérni , sőt apró pénzből te is tudod alakítani ( módolni ) ! -
H-Zol
őstag
válasz
sherlock82
üzenetére
Várjuk a véleményedet , de szerintem nem fog csalódást okozni !!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
WestBam
üzenetére
Pakk alatt az egyben, amit megkapsz, doboz, vagy csomagolás és annak tartalma, amire gondoltam, nem akkupakkra - vagy túl sok angol (package), vagy túl népies, válassz
. Az UT27 után nézelődve UT27 pro -ként volt említve az a kiszerelés, amiben nem 1 hanem 2 akku volt (tipusának betűít félreírtam). Talán láttam dobozt is így címkézve, már nem emlékszem! -
WestBam
Topikgazda
válasz
milan26
üzenetére
T3 helyett esetleg a T5 lehet alternatíva még szórtabb fénnyel, hogy legyen egy teljesen szórt fényű lámpád is.
Azzal számolj, hogy a Convoy "kis" lámpái annyira nem kicsik, pl. a T3/T5 majdnem akkora, mint más gyártók, vagy akár házon belül is a 18650 akkus lámpák. Ilyen esetekben érdemes mérlegelni, hogy ha nincs másik 14500 akkus lámpád, biztosan beáldozod-e a minimum 2x akkora akkukapacitást a picit kisebb méret árán.
A képen S2+ és a T3 Ti egymás mellett:
-
kory24
őstag
Sziasztok!
A Wuben L1 lámpáról vannak tapasztalatok?
-
WestBam
Topikgazda
válasz
ledgeri
üzenetére
UT27 kialakítása miatt nem tud nagyobb fizikai méretű akkut fogadni sehogy, le kellene venni a hátlapot, de akkor is a HLB akku méretének helyére kellene beférnie sokkal nagyobb akkukapacitásnak:

A HA27 teljes hátsó felét (akkutartó házat is) le lehet szedni a fejlámpáról egészen a hűtőbordáig bezárólag, nincs műanyag ház, amibe ble kell férjen, csak a két szélső fül szab mérethatárt:
-
WestBam
Topikgazda
válasz
Ereshkigal
üzenetére
Szia!
Sok infót nem lehet erről begyűjteni, ahogy az új érkezőkről sem, én ezt tudtam eddig összerakni: Ez egy külön termék, csak akkumulátor, nem igazán lesz kompatibilis más modellekkel (valószínűleg új fejlámpákkal igen), és a HA27UHE kialakítása miatt teljesen biztos vagyok benne, hogy a jelenlegi akkut házzal együtt kell levenni és a helyre tenni az új akkut.
Ha érdekelnek újdonságok akkor érdemes youtube-on követni a nagyobb vásárokat, hol vannak kint preview termékek: P17iX, P27iX, UT2000, HA29UHE (lehet, hogy ezen már az új akkupakk van a videón?), Carbo 20, ennyi újdonság lett összevágva ebben a perc alatti videóba. -
H-Zol
őstag
válasz
sherlock82
üzenetére
A kolléga által említett Sofirn SC18-al egy napon sem lehet említeni
, itt egy jó videó rolla [link] és itt az árban van egy 3000mAh tölthető 18650-es aksi ami több ( akár 10 ) évig is kiszolgálja a lámpát !! -
milan26
senior tag
Sziasztok!
Ezek ugye jó választások a kategóriájukban? Általános felhasználásra kellenek, Convoy S21E mellé. Illetve el is kezdett érdekelni a téma.

Convoy T3/519A/5700K/12 Groups/Vapcell F15 1500mAh+Vapcell Q1 charger/150-500 lumen/60-135m
Ezt szükség esetén és az erő rovására akár Aldis elemmel vagy a meglévő Varta akkumulátoraimmal is tudom használni. Ehhez vannak is Varta, Energizer, Sony töltőim, és még tudok is venni olcsón plusz NiMH akkukat, pl az Ikeában. A 35%-os fokozaton vállalható ideig bírja. Kicsike EDC-nek feltételezem, hogy kiválóan alkalmas lámpa.
Wurkkos FC11C/519A/5000K/Buck circuit/18650 Li-lon battery (gyári)+type-C beépített töltés/50-1200 lumen/max 155m
Ez minden tulajdonságában gyengébb mint a Convoy S21E, de lényegesen kisebb is.
Jól gondolkozom? Mondtam butaságot?
-
-
bedvóter
tag
válasz
Ereshkigal
üzenetére
Én úgy vettem ki WestBam leírásából, hogy nem új lámpaként fog megjelenni, hanem csak kapható lesz hozzá egy nagyobb kapacitású akkupakk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Mesterséges intelligencia topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- Filmvilág
- Gitáros topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i9 12900KF 16 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Huawei Nova 9 SE 128GB, Kártytafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ 16" Dell Precision 5690 - Intel Ultra 7, 16 mag, 32 GB RAM, 512 GB SSD, RTX A1000 6GB 27% ÁFÁS
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, használd sokáig egészséggel , nekem már a 4000K is nagyon sárga , de kinek mi jön be
!
!!

A klipsszel rögzül a fejlámpa a fejpántra. A fehér fénye 1250 lm / 155 m, holdfény 2 lm. A 10 - 15 lm alacsony fokozata is használható, 30 órán át világít vel. 100 lm közepes és 500 lm magas fokozat is rendelkezésemre áll. A piros fénye meg akár 45 lm is lehet. Mágnestalp, időzített kikapcsolás, azonnali holdfény / turbo, energiaszint visszajelzés, minden megvan.
de ott van az S8-hoz az átalakító és a 18350-es aksi és ezzel azért már jó kis EDC
nekem kettő is van belőle