Hirdetés
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kapcsolja ki, kapcsolja be!
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- iPhone topik
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyee30
csendes tag
Sziasztok. Adott egy exDigi 1000-es net, ZTE F618-es ONT (bridge/modem üzemmódban) és egy TP-Link AX23 wifi6 router (cat5e kábellel összekötve). A routerben az IPv6 ki van kapcsolva. Minden csatlakozik, kivéve a laptopokat, illetve az is csatlakozik, de azt írja, hogy nincs internet. Ez három laptopnál is így van. A laptop wifire csatlakozásakor IPv6 címet DNS-t, stb ír, pedig a routerben tiltva van. Ha a windowsban is kiveszem a pipát az IPv6 elől a hálózati kapcsolatoknál, akkor sem látja a netet. Van a padláson egy wifi jelerősítő, arra csatlakozva tudom a gépeket használni. Ha az IPv6-ot beállítom a routeren, akkor a lapot már érzékeli a netet, de nem tölti be az oldalakat. Ez a router miatt lehet, de szerintem az ont is szarakodik, mert az 2,5 GHz-es jel lassú, szinte használhatatlan. A 5 GHz-es bőven 300 fölött jön, de néha ott sem úgy jön ahogy kellene, mert a videok néha akadnak, megállnak. Modemből kábellel 350/350 Mbps-ot mértem, többször egymás után, a One mérőjével és a Speetestel is. Miért nem látja a netet a laptop?
-
tench
tag
Sziasztok,
Sagemcom f@st 5670 - es router beállításában jártas valaki? A ráakasztott switch- ből nem jön net semmilyen eszközre (laptop, PC) Az eszközt látni a router admin felületén…. A switch ( Mercusys 105) biztos jó, mert más routerre kötve hibátlanul működik. A kábelek is jók. -
venom8888
őstag
Eskü nem.szopatlak.tudoktudok igen. És ott 337 et mértem,de a pc n 94 et
-
Alex91
félisten
válasz
venom8888 #42257 üzenetére
Azt kene kideriteni, hogy mind jo-e vagy valamelyik xar-e… ezert kene mind a 3 kabekt kiprobalni az ont es a router koze teve, es minden esetben a telowal wifi-n merni, ha minden esetben 94 Mbps folott mersz, akkor a kabeleid jok, ha valamelyik esetben nem mersz e-folott, akkor az a kabel xar…
-
venom8888
őstag
Van 3 kábelem,de csak 2 kell. Abbol a fehér vadi új. Tehat a 2 sárgát cserelgetem,de az se lehet hogy 2 kábel szar.
-
venom8888
őstag
Hiába cserelgetem a kábelt,akkor is ugyan azt méri. Felcsereltem a labeleket a feher doboz es a router.kozt,de igyan az a speed.
Mint ha le lenne korlatozva. Min dig 94 et mér -
venom8888
őstag
Na a telefonon mertem speedet a wifivel. 350 et mert. De a pc-n nincs net ,hiaba van összekotve a wifivel. Illetve hol van,hol nincs net a pc n. De ha van akkor is az a 90 amit merek mindig.
-
4Grider
nagyúr
válasz
venom8888 #42243 üzenetére
Nézz körül a routered státusz vagy wan részénél, sokszor feltüntetik, hogy milyen sebességet egyeztetett az onttal. Ha ott nem 1 Gbps szerepel, akkor ennél nem is lesz több, tehát maradt a kábel probléma (esetleg az ont ethernet portjának hibája, de ez jóval ritkább).
-
venom8888
őstag
Arra nyomtam es pppoe felhadznaloi nev es jelszot ker,ami fogalmam nincs mi.
-
4Grider
nagyúr
válasz
venom8888 #42233 üzenetére
Ezek szerint akkor az ont modem üzemmódban működik, az nem biztosít neked netet.
Miután reset-elted, a rá dugott pc-dnek net nélkül is kell tőle kapni egy belső ip címet.
Ehhez az ip címhez tartozik egy gateway, a gateway ip címe pedig megegyezik a routerével, azaz azzal elérhető a routered az mwlogin.net helyett.
Beállítva a jelszót (jegyezd meg!) utána már csak az a dolgod, hogy a wan lábon beállítsd a pppoe felhasználói neved és jelszavad. -
venom8888
őstag
Most benne vagyok a TP link eifiben, a masikat hagyom,hátha ezzel.mukodik,maris tovabb jutottam,mert benne vagyok az options ban.
-
venom8888
őstag
válasz
4Grider #42230 üzenetére
Be irom a keresbobe azt a http://mwlogin.net et de semmi nem jön be.
Igen mar 1 eve,vagy több, amugy van nekem itthon egy sajat router talaltam a szekrenyben. Tp link Archer c64Tudnal segiteni hogy lehetne megoldani nrm csak a speed.problemat,de.már a netet is? Sajnos ehhrz nem.ertek,nem vagyok IT s
-
4Grider
nagyúr
válasz
venom8888 #42229 üzenetére
Nem a saját routered? Nem vagy egyszerű eset...
A használati világosan leírja, hogy amikor először jelentkezel be egy ilyen routeren, akkor bekér a router tőled egy adminisztratív jelszót. Ha ezt nem tudod megjegyezni, akkor logikus, hogy reset-elned kell, és utána minden beállítást elölről kell kezdeni. -
4Grider
nagyúr
válasz
venom8888 #42226 üzenetére
Igen, gigabitesek a LAN portjai, és WiFi5-ös. Utóbbi az én WiFi6 eszközeimmel max. 600 Mbps-ot tud.
Utána nézek, hogy tud-e AP módot, és visszajelzek. Ettől függ, hogy a sárga kábelt melyik portjába kell dugni...
Szerk.:
Meg is van, tud AP módot.
Böngészőben jelentkezz be a http://mwlogin.net oldalon a routerre.
Kattints a jobb felső sarokban található Mód módosítása elemre, és válaszd a Hozzáférési pont mód lehetőséget. Várd meg a router újraindítását. -
venom8888
őstag
válasz
4Grider #42225 üzenetére
MRG30
De idaig jo volt, lattad a foton mertem vele 600 at is,meg 900 at is. Ugyan ezekkel a kabelekkel, routerral stb. Csak eszrevettem, hogy a YT videokat tekeri,mondom merek mar egyet, nem-e lassu a net, es hat az volt a baj. Nem tudom miert ilyen lassu most a cucc. Veszek majd holnap 2db 2m es ethernet kabelt a boltban,de nem hinnem hogy az a baj, egyiket ki is csereltem, talaltam itthon egyet, a msik routerembol kivettem . -
venom8888
őstag
válasz
4Grider #42209 üzenetére
Szia. Nekem ugy volt beallitva, hogy a wifi router,es az a feher egyutt mukodik. Mert kell a wifi a tv hez, azert van szuksegem ra.Meg a telefonon is, otthon a wifit hasznaljuk.
Tehat hogyan tovabb? A feherbol a sarga megy a WAN ba, es a tobbi?
Ezt csak 1 fele keppen lehet osszekotni? Mert ha igen, akkor nem a kabelezessel, kotogetessel lesz a baj, csak szimplan gyenge a netem a szolgaltatotol egyes napokon.
Mert mertem.600 felett sőt 900 felett,most meg 90 et. -
4Grider
nagyúr
válasz
venom8888 #42208 üzenetére
Az ontból a sárga kábel a routered WAN portjába megy.
Ha az ont modem (bridge) módban megy, akkor a saját routeren be kell állítani a wan porthoz a pppoe felhasználói nevet és jelszavat.
Ha az ont router üzemmódban megy, akkor a saját routeren ezt pont nem szabad beállítani, mivel tiltja a rendszer a szimultán bejelentkezést. -
4Grider
nagyúr
válasz
dzf007 #42206 üzenetére
Még mindig mobilnetes topikba való a kérdésed. Ez itt a router gondok.
Mint írtam, tök mindegy melyiken van, a TD-LTE-t úgysem fogja használni itthon. A preferred azt jelenti, hogy azzal próbálja meg, de mivel nem megy, LTE FDD-t használ.
Kezdd a B1-el, teszteld egy darabig, mennyit bír. Majd állj át a B3-ra és azzal is teszteld ki. A B20 valószínűleg vackabb lesz, de azzal is kitesztelheted, lehetnek még csodák.
Ha jól rémlik Cat4-es routered van, tehát egyszerre úgyis csak egy sávot fog tudni használni.
És légyszi ne offolj itt tovább. -
4Grider
nagyúr
válasz
dzf007 #42204 üzenetére
Mobilinternetes topik...
Semmi értelme nincs ennek a beállításnak, úgyis itthon LTE FDD-t fog használni bármelyik beállítással. Szűkíteni sem érdemes, mert itthon úgyis azt fogja használni amit talál és a bázisállomás vele leegyeztet. Akkor érdemes csak szűkíteni, ha fix helyen használod és fos annak az egy frekvenciának a sávszélessége, amit épp használ. Írtad, hogy nálad B1, B3, B20 van. Ebben a sorrendben érdemes 1-1 sávot engedélyezni/tehát az összes többit letiltani, hogy kiderüljön, melyikkel lesz a leggyorsabb... -
dzf007
aktív tag
CLM920 wifi6 router. Melyik a jobb beállítás?
Ezeket a sávokat tudja. Nálam elérhető Vodafone B1,B3,B20
Érdemes azokat a sávokat használni a többit tíltani, amik elérhetőek nálam?
-
Ádám16
addikt
Köszi srácok, jelentkezek majd, hogy sikerült-e!
-
kpityu2
őstag
válasz
Ádám16 #42194 üzenetére
Nézf meg, hogy a fiberrhome milyen csatornát használ, milyen biztonsági beállítást, stb és arra állítsd a saját wifit. Kapcsold ki ha be van a smart wifit, vagyis az 5GHz-2.4GHz összefűzést. Akkor elvileg látnia kell a kajaadagolónak. A kínai vackok gyakran csak a régebbi protokollokat ismerik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest