Hirdetés
- Kiszivárgott, mikor érkezik a Galaxy S26
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Redmi Note 15 Pro+ - több plusz, mint mínusz
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
4Grider
félisten
válasz
bringasisti
üzenetére
1., Ellenőrzöd, hogy az MR6400 nincs hozzákötve semmihez, csak a számítógéphez.
2., Windows-ban rákeresel a parancssorra és elindítod, vagy a futtatásba beírod: cmd (és entert ütsz)
3., Egy fekete ablakot kapsz, ahova beírod: ipconfig (és entert ütsz)
4., Az ethernet adapter sor alatt megtalálod a routertől kapott ipv4 címed (ez lényegtelen, ha nem 169-el kezdődik, ha igen, nem látszódik a router) és alatta a Default gateway sort (ez lényeges). Ez utóbbi ip címet ütöd be egy böngésző címsorába. Akkor jutsz el a router admin felületéhez. -
bringasisti
őstag
válasz
4Grider
üzenetére
Feladtam a harcot. Az egyik oldalon van egy link miszerint droid alkalmazást a telefonra telepítve lehet megoldani. Telepítettem, és szintén nem működik. Közben azt vettem észre, hogy van olyan oldal amit meg tud nyitni a wifi mint a Facebook többek között, de ezt az oldalt és még sok másikat meg nem
-
kpityu2
addikt
válasz
bringasisti
üzenetére
Azt írd be, hogy
http://192.168.1.1 -
4Grider
félisten
válasz
bringasisti
üzenetére
Megoldás az lehet, ha nyitsz egy másik böngészőt és tényleg a címsorába írod be a router ip címét (nem pedig a keresőmezőbe).
Ellenőrizted egyébként az ipconfig-al, hogy tuti 192.168.1.1 a default gateway? -
Gyurka6
őstag
válasz
bringasisti
üzenetére
Azt kellene megnézned, hogy a gépednek milyen ip-címe van...(elsőre, szerintem )
-
bringasisti
őstag
válasz
Tompika777
üzenetére
Valós segítséget elfogadok, de a probléma az hogy megvettem a készüléket másfél éve. SIM kártyát beraktam, és csatlakoztam a telefonhoz. Utána a leírás szerint a PC böngészőben megnyitottam a TP oldalát és simán tudtam navigálni le föl jobbra balra. Most nem tudok belépni. Hogy miért nem működik úgy mint másfél éve abban nem tudtok segíteni, csak azt hajtogatjátok hogy értelmi fogyatékos vagyok.
-
Tompika777
senior tag
válasz
bringasisti
üzenetére
Segíteni próbálnak,de te önjáróban a brossúrát szajkózod.
Ahhoz minek neked segítség? Elolvasod és kész, ha nem megy akkor tudjál rá, mert valós segítséget meg nem fogadsz el,annak ellenére, hogy ahogy olvasom igen laikus vagy a beállításokhoz. -
4Grider
félisten
válasz
bringasisti
üzenetére
Az a gond veled, hogy ha szájbarágós segítség (ipconfig használata/értelmezése, admin felület elérése, stb.) alapján sem találod meg az admin felületét, helyette hajtogatod a saját eddig bevált dolgaidat, akkor hiába vársz segítséget, mert más sem fog tudni neked segíteni. Próbáld meg végrehajtani azokat a lépéseket, amiket írtam és ne rögtönözz helyette. Ha valahol elakadsz, akkor azt írd ée, melyik lépésnél akadtál el. Első körben az már jó lenne, ha a lépéseket nem egy másik eszközzel összedugva hajtanád végre, hanem csak a csupasz MR6400-as és egy rádugott pc/laptop segítségével.
-
bringasisti
őstag
Üdv. Van egy TP-Link TL-MR6400 router. Ethernet csatlakozás esetén a PC és a wifi egyaránt működik. Ha SIM kártyáról akarom az internetet használni, akkor bár a telefon a wifi-re csatlakozik, nincs internetkapcsolat. Le van ellenőrizve a SIM egyenleg. Gondoltam megpróbálom egy reset meg egy wifi on/off kapcsolgatással de nem segít. Akartam frissíteni, de a használati útmutató szerinti megoldás nem működik. A tplinkmodem.net vagy a 192.168.1.1 oldal ethernet csatlakozás esetén Chrome böngészővel nem ismeri fel, nem tudok tovább lépni. Másfél évvel ezelőtt vettem egy 100- as sorozatút, két hétig bírta. Akkor váltottam a 6400- ra. Elég gyakran adja meg magát nálam ez a sok💩
-
Viiktor1989
aktív tag
Rendben, köszönöm.
-
válasz
Viiktor1989
üzenetére
ITT érdeklődjél ez ügyben.
-
4Grider
félisten
válasz
Viiktor1989
üzenetére
Veszel egy néhány 10e Ft-os, erőforrásokban kicsit többel rendelkező saját routert és máris megoldod a problémát. Vagy elviszed a tv-ig Cat5e/Cat6 kábellel az ethernetet (már ha van a tv-ben ethernet adapter).
-
Viiktor1989
aktív tag
Sziasztok!
SAGEMCOM F@ST3890v3 ilyen modem/routerünk van.
Az a probléma,hogy amint bekapcsolom a pc-t,elkezdek internetes játékkal játszani,drasztikusan visszaesik a tv-n (netflix) a kép minősége,pixeles lesz.
Hol tudnék ezen állítani,hogy ne legyen ilyen probléma?
2.4 ghz-es internetre csatlakozik a TV,a pc pedig lan kábellel.
-
Mr. V.
tag
Hello!
DynDNS problémám akadt.
A noip.com oldalán ha frissítem az aktuális IP-m, az rendben lezajlik, de ha a router akarja ezt automatikusan megtenni, a log szerint az elküldés sikerült, de órákkal később sem látható a noip oldalán sem az új IP, tehát nincs beregisztrálva.Mivel nem mindig használok PC-t, ezért a PC-s IP-frissítés felejtős, a routernek kéne megoldania.
Kerestem több más DynDNS szolgáltatót, de értelmes, egyszerű és ingyenes egy sem akadt, ahol az automata címfrissítést a routerre bíznák és nem különböző op-rendszereken futó alprogramokra.Ehhez kérnék segítséget, hogy egy "LuCI openwrt-19.07 branch (git-22.115.68448-712bc8e) / OpenWrt 19.07.7 r11306-c4a6851c72" rendszerű routeren milyen ingyenes szolgáltató használható, ami a router közreműködésével (nem PC, nem telefon) képes címet váltani automatikusan.
-
dReeZyr
csendes tag
válasz
Gyurka6
üzenetére
Erre tudsz dobni egy linket? Van erre valami átfogó leírás a beállításról? Régi inviteles cucc találtam a fórumban linket ami elvileg összefoglalta volna az admin felületen mit és hogyan kell beállítani de most már csak simán a One kezdő oldalára mutat a link. Nincs esetleg lementve valakinek?
-
dReeZyr
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon röviden: bajlódtam az internettel mai nap és végső megoldásként benyomtam a reset gombot a routeren. Innentől elszált minden pirosan világít az Internet ikon.
Router típusa: ZTE ZXHN H168N Inviteltől indultunk aztán Digi most meg One.Forumon hosszasan olvasgatva eljutottam odáig, hogy nagynehezen IP címet átírva betudtam jelentkezni a ZTE admin felületén, itt viszont teljesen elakadtam, nem találtam az interneten se magyar se angol nyelven semmilyen útmutatót, hogy hogyan lehet konfigurálni és működésre bírni a routert.
Fogalmam sincs mi a baja de egyértelműen a reset után gajdult meg és gondolom az admin felületen lehetne orvosolni. Hálás köszönet ha valakinek van meglátása.
-
fecaga21
senior tag
válasz
Gyurka6
üzenetére
Nem fogadta el a jelszót. Böngészőben kell megnyitni a tplink oldalát és beírni a felhasználónevet,jelszót. A jelszót elsőre nem fogadta el,arra tippelek miután ezt felbontott termékként rendeltem az Alza-ról,lehet megváltoztatták a jelszót,így csak sokadik reset-elésre tudtam megoldani.
-
akisbandi
aktív tag
válasz
4Grider
üzenetére
Igazad lehet, 2017-ben vettem a sticket, valószínűleg tudja a 4g-t és a támogatott eszközök listáján is rajta volt szerintem. A szolgálatató amúgy a yettel.
Minimális adatforgalom van havi szinten, azt bírja. A végén van egy kamera, mozgásnál küld 3 képet és időnként betekintek, erre tökéletes volt eddig.
Kell kettő LAN port, openvpn tudás. Erre mondjuk a TP link mr100 is jó lehetne és akkor megy az Asus RT N18 a háztól. -
4Grider
félisten
válasz
akisbandi
üzenetére
3G? Melyik hazai szolgáltatónál találsz még 3G-t?
Az általad kinézett 4G router egy 4G LTE Cat4-es eszköz. Kb. 6-7 évvel ezelőtti technológia. Megoldás lehet, de biztos nem akarsz annyi sávot egyszerre használni tudó routerre váltani, amennyit a szolgáltatók többsége tud? A szolgáltatók ma már jellemzően 3-4-5 sávon adják a 4G-t. ennek több oka is van, a legfontosabb az, hogy ezek összevonhatóak, így a sávszélességük is összevonhatóan használható. Ha egy ilyen infrastruktúrába begyalogolsz egy Cat4-es eszközzel az olyan, mint ha a német autópályán kétütemű trabanttal akarsz nyomulni. Biztos ezt akarod? -
akisbandi
aktív tag
Sziasztok,
Egy RT-N18 routert használok 3g-s D-Link USB modemmel vagy 8 éve.
Random időközönként lefagy, eldobja a netet vagy csak elérhetetlen lesz openvpn-en (ez a ritkább) és ilyenkor csak az újraindítás segít.
Betettem egy időzítő konnektort, hogy naponta egyszer egy percre áramtalanítsa az egészet.
A gond az, hogy az esetek felében nem talál vissza a mobil hálózatra, ilyenkor csak az segít, ha újraindítom a dlink stick nélkül és csak akkor dugom a sticket vissza, amikor már a router elindult.Megoldás lehet-e, hogy veszek egy 4G-N16 routert, amiben van SIM hely és Bridge módban csatlakoztatom egymáshoz őket?
Ennél sokkal többet nem akarok költeni rá. Esetleg van valakinek javaslata, hogy miként tudnám az egészet stabillá tenni?
-
fecaga21
senior tag
Sziasztok. Vettem egy Tp-link Td-W9960-as VDSL/ADSL modem routert,össze van kötve a kábelekkel,pc-vel,de nincs kapcsolat,nem tudom hogy miért nem látja a pc-m,de mobilról sem tudok csatlakozni wifi-n. Az 5 ledből mindegyik világít,kiveve a középső internet led nem.A tplinkmodem.net oldalra felmegyek egyből egy jelszót kér,beírtam a modem aljan lévő passwordot,de azt sem fogadja el. Tud valaki segíteni a telepítésébe? Magyar nyelvű leírást sajnos nem találtam hozzá.
-
unicumnext
aktív tag
válasz
kerekes.pter
üzenetére
Volt nekem is asus routerem, nincs véletlenül bekapcsolva az adaptív qos? Az okozhatja ami miatt nincs meg a sebesség, és annó én is sokat szívtam az asus beállításaival.
-
Mr. V.
tag
válasz
Mr. V.
üzenetére
Végül sikerült elérni külső netről, csak valamiért első próbálkozásra nem elérhető címet ír, de utána működik, tehát a kamera gondom megoldódott, a mobilos torrent és a DC++ fájlcserélő még mindig kérdés maradt, hogy miért nem megy, ha minden port az adott gépre van irányítva.
-
4Grider
félisten
válasz
kerekes.pter
üzenetére
Véletlenül valami extra szolgáltatás nincs bekapcsolva ezeken a routereken? Elsősorban tartalomszűrésre, biztonsági szoftverre, szülői felügyeletre, stb. gondolok. Mert maga a standard címfordítás és routing nem kellene ilyen jellegű problémákat okozzon.
-
Mr. V.
tag
válasz
4Grider
üzenetére
Mobilnál mivel fix IP-t használok DHCP nélkül, egyértelmű, hogy a MAC randomizáció le van tiltva, különben nem is kapna netet.
A DC-t korábban hosszabban is leírtam, az valójában DC++ fájlcserélő. [link]Idő közben kiderült, hogy a kamera mégsem érhető el külső címről.
Tehát a PC-s torrent nyitott portjai megvannak, de azon kívül semmi.
TOR böngészővel próbáltam imitálni, hogy kívülről próbálom elérni a kamerát, ott sikerült elérnem a megfelelő portot beírva DDNS-en keresztül is, a DDNS működik, mert port nélkül a router belépési oldalát be tudja tölteni.
Egy másik wifiről a DDNS címet nem tudta betölteni egyáltalán, pedig az IP ellenőrzés 60 percenként fut és 3 napja változatlan is az IP-m.Így meg kicsit furcsa, hogy itthon elérem tor hálózaton keresztül kívülről a routert, de egy idegen hálózatról meg nem érek el semmit.
-
4Grider
félisten
válasz
kerekes.pter
üzenetére
És nem jön ki ilyenkor egy-két héten belül javítás arra a fw-re? Ezekből egyszerre nem ezer darabot gyártanak és van rendes gyártói támogatás, azért nem értem, hogy miről írsz..
-
4Grider
félisten
válasz
kerekes.pter
üzenetére
Én nem használok Asus eszközöket, de ezt nehezen tudom elképzelni...
-
4Grider
félisten
válasz
kerekes.pter
üzenetére
Akkor cserélj dns-t. IPv6-ot beállítottad rendesen? Publikus ip-t az Asus WAN portján ellenőrizted?
-
4Grider
félisten
válasz
kerekes.pter
üzenetére
Ha torrentről van szó, akkor az új routeren is be kell állítanod port továbbítást a torrent kliensed portjára. Azt is ellenőrizd, hogy a publikus ip címed a szolgáltató nem cserélte-e le 100-as kezdetű privátra.
-
kerekes.pter
tag
Sziasztok
Olyan gondom lenne, hogy lecseréltem a routeremet egy Asus Be9400-ra és PPPOe -val kapcsolódok a Telekom routerre. Azt a jelenséget tapasztalom hogy a feltöltási sebbeségem nem hajlandó 5 MB-nál nagyobbra menni a Windowsos eszközökön az előző Asus ax6000 -es routernél nem volt ilyen probléma. Találkozott-e már valaki ilyen problémával illetve van erre valami megoldás válaszokat előre is köszönöm. -
4Grider
félisten
válasz
Mr. V.
üzenetére
Mobilnál ügyelned kell arra, hogy android alatt az alapértelmezés az, hogy nem a valós mac címét mutatja a mobil a routernek, így pedig nem lehet neki fix belső ip címet beállítani, csak ha ezt a mobilon felülbírálod.
A DC nálam domain controller, gondolom nálad discord szerver lesz. Ha igen, a szerver oldali eszköz tűzfalán kell körülnézni. -
Mr. V.
tag
válasz
Multibit
üzenetére
Ennyi van VLAN oldalon:
Tűzfal zónák:
LAN-WAN továbbítás: bemenet, kimenet, továbbítás mind "elfogadás" módban és álcázás bekapcsolva
WAN-LAN továbbítás: bemenet, kimenet, továbbítás mind "elfogadás" módban és álcázás bekapcsolvaA port továbbítás jelenleg ezen áll:
Az Ule_torrent az nem működik, illetve a legutolsó kamera nem érhető el kívülről, a DC-t hagyhatjuk későbbre. A kamera talán az egyszerűbb.Forgalmi és NAT szabályok mind kiiktatva.
(IPv6 a routeren teljesen tiltott minden csatolón, csak IPv4-et használok.)DynDNS aktív, a valós IP-m látható: 31.46.xxx.xxx
Port továbbításban viszont ezzel találkoztam:
Tehát a WAN IP nem az, ami a valós külső IP. De gondolom ezen segít a DynDNS. -
Multibit
nagyúr
válasz
Mr. V.
üzenetére
Csak, hogy tisztázzuk! A modemen már semmilyen tűzfal szabály, DMZ, port forward nem kell!
Mindent a saját routereden kell csinálni. A saját routereden csak a port forwardokat állítsd be első körben, ha vannak tűzfal szabályok is, azokat - egyelőre - tiltsd le! Így könnyebb a hibakeresés. Vannak definiálva az OpenWrt-ben VLAN-ok és azokra vonatkozó izolációs szabályok? -
Mr. V.
tag
válasz
Multibit
üzenetére
Azért kellett uPnP mert nem minden eszköz szokta beállítani magát. (QbitTorrent felismeri az uPnP-t, au uTorrent viszont nem.)
A felsoroltak mind fix IP-n és porton vannak, a többi is fix IP-n, de amit nem én használok, abban nincsenek beállított portok, de most le lett tiltva.WAN-PPPOE módba állítottam, így már a "modem" nem elérhető a 192.168.1.1 címen, viszont továbbra sem elérhetőek a tűzfalon megnyitott portok.
Talán rossz az irány? Nem LAN-WAN, hanem WAN-LAN? Átírtam, semmi változás.A NO-IP így már kapcsolódik a routeren, tehát tudja a külső IP-t, ennek ellenére továbbra sincs kívülről elérhető nyitott port és a DC++ keresés továbbra sem működik, ahogy a mobilos torrent sem..
Szóval valami még mindig nem stimmel. -
Multibit
nagyúr
válasz
Mr. V.
üzenetére
Gondolom, Telekom optikáról van szó. Hogy ne kelljen két helyen port forwardot belőni, érdemes lenne a Sagemcom-on PPPoE passthrough-t beállítani, és a saját routeren intézni a PPPoE betárcsázást (ebben az esetben DMZ-re sincs szükség). Persze, ahhoz, hogy a port nyitás jól működjön, a modemnek publikus IP címet kell kapnia! Ezt leellenőrizted?
Amúgy, ha mindenhol aktív a UPnP, miért kell port forward?
-
Mr. V.
tag
Hello!
Van egy olyan problémám, hogy 2 router van egymás mögött, mióta új helyre költöztem és azóta furcsa dolgok történnek.
Korábban a mobilon működött a torrent letöltése és a PC-n csak nagyon nehezen indult el a letöltés 1-2 perc után, de mióta új szolgáltatóm van és nem modemet használ, hanem routert (amit később "modem" megnevezéssel használok), azóta a PC-n a korábbi DC++ egyáltalán nem működik, a torrent viszont azonnal elkezd letölteni a korábbi várakozás helyett, ezzel szemben a telefonon, ahol eddig tökéletesen indult a torrent, most egyáltalán nem akar.
Szoftveresen semmi nem lett megpiszkálva, fix IP-ket és portokat használok mindenhol, a saját routeren át lett állítva a "modem" címe, hogy oda továbbítson.
Eddig Vidaneten voltam, most Telekom neten vagyok, azóta nem működik pl. a megfigyelőkamera sem külső címről.Ami furcsa, hogy a saját routerem először megkapja a külső címet, majd végül a "modemtől" már SERVFAIL választ kap vissza.
192.168.0.222/58510 query[A] tracker.justseed.it from 192.168.0.222
192.168.0.222/58510 forwarded tracker.justseed.it to 76.76.19.19
192.168.0.222/58510 forwarded tracker.justseed.it to 76.223.122.150
192.168.0.222/58510 forwarded tracker.justseed.it to 192.168.1.1
192.168.0.222/58510 reply error is SERVFAIL
Ennek ellenére a torrent letöltése működik... kizárólag PC-n.A saját router WR1700JS OpenWRT 19.07.7 rendszerrel rendelkezik, a "modem" Sagecom Fast 5670 típusú.
A "modem" port forward" beállítása:
A router port forward beállítása:
Port checker alapján kívülről semmilyen port nincs nyitva.
Mi van elrontva és hogyan lehet helyrehozni?IP címek (mind fix), amik a kérdéses történetben szerepelnek:
192.168.1.1 a "modem" címe
192.168.1.5 a router WAN címe ("modem"-ben DMZ-re állítva)
192.168.0.10 a router belső címe (és DNS kiszolgáló)
192.168.0.16 a megfigyelő kamera
192.168.0.222 a PC
192.168.0.254 a mobil
UPnP minden eszközön aktív.Az "egyszerű" megoldás, miszerint dobjam ki a routert és használjam a csak modemet routerként, azért nem működik, mert fájlszervernek, reklámblokkolónak, nyomtatószervernek van használva a mostani, amit a "modem" funkcióban nem tud.
Fontos lenne, hogy a DC++ ismét működjön (korábban semmi beállításra nem volt szükség, ezek már azóta kerültek a listába), illetve a 16-os végű IP-n levő kamera elérhető legyen kívülről, de sajnos a no-ip sem tud kommunikálni a hálózattal, így pillanatnyilag használhatatlan.
Lehet én írtam el valamit, bár költözés után semmi nem lett változtatva, onnantól nem megy, tehát mindenképp a Sagecom modemen nem nyitottak a portok, vagy rossz helyre irányítódnak át, de onnan a belső hálózatra csak a router címére tudom irányítani.
Aki átlátja a leírt hálózatot és van ötlete, hol a hiba, megköszönném, ha részletesen leírná, hogy mit és hol írjak át.
Köszönöm!
-
Daemon09
őstag
Sziasztok!
Beszereztem egy BE220-ats routert.
Problémám adódott vele egyből, 2 hete van nálam. 3-ból 2 tv folyamatosan nem tud csatlakozni rá. Jelszót beírom, majd sikertelen csatlakozás. WPS-el tudok csatlakozni, de amint kikapcsolom és újra be, ezt eljátsza. 2.4Ghz-es eszközök nagy része szintén problémás. Klíma, okos konnektorok, wifi-s kapcsolók... Egy nap után offline állapotban van 10-ből 7, de nem mindegyik.
Mi lehet a probléma? Én rontok el valamit? Már kikapcsoltam a smart connect-et, 5ghz-et, wifi kulcsot wpa3-ról wpa2-re, amivel a régi routerrel mentek. Többször újra konfiguráltam már. Nem jövök rá, mi lehet a hiba. Telefonokkal, laptopokkal nincs gond.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
kpityu2
addikt
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Nézz bele az asus logjába amikor rádugod meg amikor leszakad, hátha látsz valamit. Keresd a TP-Link IP/MAC címét.
-
kpityu2
addikt
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Fordított felállás nem játszik? VR kábellel a TP-Linkbe amit közelebb viszel a routerhez és kliens módban csatlakozik hozzá.
-
Sziszifeca
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Mert azt csak wifinek kell használni és csak a VR csatlakozhat rá a jelveszteség miatt..
Cat 7 kábel lehet hibás..ma kiprobalom cat5e-vel..
Vagy nem tudom.. -
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Miért nem a TP-Link-et használod önmagában?
-
Sziszifeca
őstag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Nem tudom ez fontos infó-e, most olvasgattam. A 2 router Cat7 kábellel van összekötve.
-
Sziszifeca
őstag
Sziasztok!
Remélem tudtok segíteni:
Adott egy Asus RT-AC65P router.. eddig nem volt vele semmi gondom.
Vettem egy Quest 3 VR-t, és emiatt vettem az Asus router mellé egy Tplink AXE75 Wifi 6E routert, hogy vezeték nélkül tudjak játszani. Az Asus routerből Lan2-n a TV-hez és Lan3-an a lányom szobájába vezeték.
Ahogy nekem össze van kötve: Asus Lan1-> Tplink Lan1-be (Acces Point).
De próbáltam már Asus Lan1-> Tplink WAN (Acces Point).
Van hogy működik, lehet hogy 2 órát is, de van hogy 1 óra után oops, az Asus router-nél elmegy a net. És kb 20 perc mire sikerül újraélesztenem a dolgokat.Mi lehet a probléma, mitől hal be az internet, eddig semmi gond nem volt

Volt hogy egy játék futott VR-on wifire kapcsolódva, közbe a neten valamit elindítottam és oops lefagyott a net.. majd meg is szűnt. Valamit nem jól dugok össze, vagy ilyenkor az Asus routerbe kellene valamit állítani? Vagy a Tplink a rossz, küldjem vissza? Az Asus-on gyári firmware van rajta, nem tudom, Openwrt-t érdemes lenne rátenni? Tanácstalan vagyok.
u.i. : Most lekötöttem a Tp-linket róla, és így stabil ugyanúgy az Asus mint régen, de tesztelem még..
Köszi előre is a segítséget!
-
poolbig
aktív tag
válasz
szaboi6512
üzenetére
Gondolkodtam rajta, de kissé visszariasztott az, hogy Merlin update-nél azt írja a leírás,ha gyári firmware-ről áll át az ember és használ VPN-t (én igen), akkor javasolt a reset és semmiképp nem szabad visszatölteni a korábbi config fájlt. Na ez azt eredményezné, hogy mindent konfigurálhatnék újra, amihez most nem nagyon van kedvem. Még gyűjtöm hozzá az erőt.

-
poolbig
aktív tag
Hali!
Adott egy Asus RT-AX58U és az utóbbi időben eldobálja a wifi-n lévő eszközöket. AZ eszközön (laptop, mobil) wifi ki-be kapcsolása szokott segíteni, a nyomtatóhoz, kamerákhoz viszont magát a routert kell folyton újra indítani.
Ugyanehhez a routerhez egyszerűen nem tudtam az RT-AX55-öt meshbe kötni, mindig valami hibába futott, úgyhogy kénytelen voltam az AX-55-t repeaterként alkalmazni.
Olvastam valahol, hogy az AX58U hajlamos eldobálni a wifi-t. De akkor meg mi értelme magának a routernek? Van valakinek tapasztalata és persze megoldása erre?
Köszi -
-
mrots
tag
válasz
atus72
üzenetére
A link aggregacio altalanossagban ugy mukodik, hogy a halozati csomag valamely parameteret vagy parametereit hasznalva egy algoritmus kidobja, hogy azt a konkret csomagot az egyik vagy a masik linkre kell tenni es ott kikuldeni. Ilyen parameter vagy parameterek peldaul a kommunikaciot indito IP cim (forras IP cim), a vele kommunikalo masik (cel IP cim), portszam (cel vagy forras), a forras MAC cim, vagy a cel MAC cim lehet, illetve lehet ezek kombinacioja.
Nagyon leegyszerusitve peldaul lehet ugy tekinteni, hogy ha a forras IP cim paros, akkor az egyik linket hasznalja, ha paratlan, akkor a masikat. Vagy ha portszam ez, akkor az egyiket, ha amaz, akkor a masikat.
Mindebbol pedig az kovetkezik, hogy altalaban egy forrassal es egy cellal, egyetlen protokollt hasznalva egyetlen session-ben nem fogod tudni kihasznalni a dupla savszelesseget. Mivel egy session-on belul nem fog valtozni sem a forras, sem a cel IP cim, sem egyik portszam sem, sem pedig egyik MAC cim sem, ezert az algoritmus mindig ugyanazt a linket fogja valasztani a csomagoknak, a linkek pedig egyenkent gigabitesek, tehat ez lesz a plafon is.
A gigabitnel nagyobb sebesseghez minimum tobb session kell (peldaul ket kulon FTP kapcsolat, ugyanazon vegpontok kozott, ahol mas a portszam, vagy ket kulon FTP kapcsolat ket kulon IP cimrol inditva, stb) amivel ki lehet hajtani a gigabit feletti sebesseget.
-
atus72
őstag
A F@ST 5670-es Telekomos router tud a LAN és LAN/WAN portok közt gigabitnél nagyobb átvitelt? Vagy a link aggregation-je csak az OPT - LAN útvonal esetén működik?
Konfoguráció:
-LAN1 1Gb <-> Sinology NAS Port1 (link aggregation enabled)
-LAN2 1Gb <> -Sinology NAS Port2 (link aggregation enabled)
-LAN/WAN <-> PC (2.5GbE)A NAS-on (DS418+) be van állítva a link aggregation, de a PC és a NAS közt még mindig "csak" a gigabitnek megfelelő max. ~110MB/s átvitel van.
-
atus72
őstag
válasz
Multibit
üzenetére
Közben megoldódott a probléma, igaz elég érdekes jelenségek voltak

A lényeg, az alaplapi chipset drivert frissíteni kellett (nem a lan drivertm azt már rég megtettem), miután ez megtörtént jó lett a sebesség, gondoltam rebootolok egyet, na ezután a lan adapter sem látta már a gép, próbálkoztam mindenfélével (felidegeltem magam totál), végül cmos reset oldotta meg a problémát. Nem értem a dolgot, gyártó oldaláról töltöttem le az chipset drivereket ...
Már nézegettem pci-os ethernet kártyákat is hogy hol kapok azonnal raktárról
Köszi mindenkinek a segítséget! -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Meze poet high end planár fejhallgató
- Videókártya felvásárlás
- Samsung Galaxy Tab S10 FE / S10+ / S10 Ultra / S11 / S11 Ultra tablet új BONTATLAN 3év garancia
- Újszerű Lenovo 15,6"FullHD,10.gen.Core i5(8x3,6Ghz)Intel UHD VGA,8-40GB DDR4 RAM/256-512SSD,jó akku
- Jonsbo V10 mini itx ház+LianLi sfx 750w tápegység..
- Apple iPhone 14 Pro / 256GB / Voda függő ( függetlenités alatt ) / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core Ultra 5 235 14 mag 14 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)