- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Oppo: kompakt lesz, vékony nem
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple iPhone 17 - alap
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Üdv a GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aldebaran
addikt
Egy kis élménybeszámoló a routerrel kapcsolatban. (Az official rendszert használom és azt frissítgetem)
A wireguard-ot használom a vpn-hez, hogy elérjem az itthoni rendszert. Ez a régi routere hagyatéka, mert ott egyszerűbb volt beállítani és a flint 2-n is egy-két kattintás.
Tegnap csináltam egy új profilt és egy 25H2-re frissített laptopon próbáltam beállítani, de az istennek se sikerült, míg telefonon simán ment. Elcsesztem vele egy egész napot. De a copilot írta, hogy ha minden megpróbáltam, akkor csak a 25H2 lehet a hibás, amiről vannak hibajelentések.Besokalltam, bekattintottam az OpenVPN-t. Két-három katt és ment minden; a local share-ek is egy kapcsoló és mennek. Na, jó, upt-t át kellett kattintani tcp-re, de egyébként a router minden tűzfalbeállítást és egyebet megcsinált. Nagyon király!
Így most egymás mellett lehet használni a wireguard-ot és az openvpn-t is.
Mikor a copilot ajánlotta ezt a routert megvétel előtt, még nem gondoltam volna, hogy ennyire elégedett leszek vele. -
fila
senior tag
válasz
Intruder2k5 #633 üzenetére
én hamarabb raktam fel, mint ahogy írtad a javaslatot.
utána úgy voltam vele ha működik, akkor nem kínlódok sysupgrade-del
-
-
fila
senior tag
válasz
lancethepant #629 üzenetére
Sysupgrade kész,
most jónak tűnik, bár még csak negyed óra telt el.
#Intruder2k5: LCP Echo-kat beállítottam, WAN Reconnect szintén, köszi!
-
-
-
lancethepant
lelkes újonc
-
fila
senior tag
szombaton felraktam az új Tomatot
Ma reggelig jó volt minden.
Reggel 6-tól nem tud csatlakozni Pppoe-n a digihez.
már újra raktam nvram törléssel a firmware-t, de nem segít.
Digi modemhez direktben tudok csatlakozni pc-n.
Mi a gond?
-
Laza...
addikt
Csak nem hagyott a kíváncsiságom, és feltettem ezt a paradicsomot én is. A kérdésem hogy létezik valami skin, color scheme, vagy valami erre a romra? Mert így alapállapotában eléggé a 90's évek hangulatát idézi
-
mike6
csendes tag
Jogos, tomato64-re gondoltam...
bocsánat
-
Laza...
addikt
Milyen romon? Gyárin Rendszer/ütemezésnél
-
mike6
csendes tag
A router tetején levő fehéren világító LEDet ki lehet kapcsolni valahogy?
-
Laza...
addikt
Aki eredeti romon van:
- V4.8.3
-This version mainly fixed some known bugs.
Optimized the firmware upgrade function, replacing Release Candidate with Gray Release.Fixed an issue where DNS packets failed to be blocked when toggling off the 'All Other Traffic' switch during a VPN connection failure, while AdGuard Home was enabled and the tunnel Killswitch was disabled.
Fixed an issue in OpenVPN Server mode where the client's IPv6 DNS was incorrectly pointed to Cloudflare (2606:4700:4700:1001) instead of the server's tunnel IP after connection.
Fixed the issue where the VPN dashboard page renders incompletely and causes content displa
-
lancethepant
lelkes újonc
A Tomato64 csak teljes OpenWrt támogatással rendelkező eszközökre lesz portolva. A Flint 3 Qualcomm lapkakészlettel érkezett, és jelenleg kérdéses, hogy mikor fogja támogatni az OpenWrt. Nekem is van egy ilyen eszközöm, bekerültem a gl.iNet béta tesztelési programjába, de jelenleg csak használatlanul áll a pincémben.
Van néhány eszköz, amire a jövőben a Wifi 7 támogatását tervezem. A következő hivatalos OpenWrt router, az "OpenWrt Two", amelyet a gl.iNet fog építeni, mindenképpen érdekel. A másik lehetséges eszköz, amit látok, a BPI-R4 Pro. A BPI-R4 Pro-val várok, amíg a BPI-BE 1900 wifi modul megjelenik és bebizonyítja, hogy működik. A BPI-BE 1400 wifi modul gyenge teljesítményűnek bizonyult. A BPI-R4 Pro akár elő is rendelhető már, de addig spórolok, amíg jókat nem hallok róla és a Wifi modulról. Mindkét megoldás szerintem egy kicsit drágább lesz. Mindkettő több mint 200 USD-ba kerül, azt hiszem.
Megpróbálok jobban utánajárni a 4g/5g modem drivereknek, ha lesz egy kis időm.
-
Victorio
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #616 üzenetére
&
Laza...
Sajnálattal hallom, hogy nem örökölte a jótulajdonságokat.
Az Asus RT-AC68U lassan dédnagypapa korú, és megjelent a családban az első WiFi7 eszköz: szóval lassan kellene egy kis fejlesztés az itthoni hálón, és gondoltam legyünk akkor jövőtállóak, rögtön rámegyek a WiFi7-re.
De ezek szerint nincs még jó és olcsó megoldás erre...Az aktív hűtést nem egy kikötéssel terveztem volna likvidálni. Kivágtam volna a házat és kapott volna egy bazi kilógó bordát. Valahogy így.
-
Laza...
addikt
válasz
Intruder2k5 #616 üzenetére
Most, mikor routert kerestem a régi Mi-3G helyett, pont ezen az úton indultam el, úgydöntöttem (főleg eszközök hiányában), hogy elég egyelőre nekem ez a Flint router, és nem bántam meg. Parádés a wifije, sok 2,4GHz eszközöm van (okos otthon - Home assistant), ezekhez inkább erős 2,4Ghz wifi kell (nekem) a sok eszköz miatt. Ott is van jel, ahová a kis xiaomi nem ért el (Padavan alatt pedig elég jól nyomta..). Én Tomato helyett valszeg szűz OpenWrt-t rakok majd fel, azt ismerem, a paradicsomot meg meghagyom levesnek
A Flint 3 meg nem sikerült ennyire jól, engem kifejezetten idegesítene a venti, nemcsak hangban. Vegyes tapasztalatokat olvastam vele kapcsolatban, és inkább visszalépésnek minősítik mindenhol a Flint 2-höz képest. Akinek nem kell a 6Ghz, (és a router mellé kockulás), az szerintem egyelőre nyugodtan skippelheti pár évre a wifi 7-et (szerintem).
-
válasz
Victorio #615 üzenetére
Nem tudok róla, hogy itt bárkinek is lenne, legalábbis nem volt említve. A ventilátoros hűtés ha van, akkor biztos nem véletlenül került bele, szóval lehet ha kikötöd, nem lesz hosszú élettartamú a router. A 6GHz-es rádiótól meg ha eltekintünk, amit nagy eséllyel jó darabig még alig tudsz használni, hisz csak elvétve támogatják a kliensek, 2.4 és 5GHz-en is gyengébb a Flint 3, és órajelben a SoC is lassabb benne, ami pl. a VPN képességén is jól tükröződik. De cserébe legalább 2,5x annyiba kerül.
-
Victorio
aktív tag
A nagytesóval (Flint 3 GL-BE9300) vannak már tapasztalatok? Ez is hasonlóan jó ár/teljesítmény arányú? Várható erre is a Tomato?
Ahogy néztem ez már WiFi7 és van 6 GHz rádiója is.
Mondjuk a ventilátoros hűtés kicsit elijeszt, de azt át lelet barkácsolni passzívra. -
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #613 üzenetére
-
Hát elvileg igen, ezt ajánlja lancethepant. Bár mondjuk lehet a nightly-ban már benne voltak ezek a változtatások, szóval passz. Ártani biztos nem ártasz vele.
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #611 üzenetére
hétvégén meglesz a program ,asszem .beállítás backupot érdemes csinálni ?másfél hónapos nightlyrol frissitenek
-
válasz
Intruder2k5 #610 üzenetére
És kijött a tényleges 2025.4 is, ha valakit érdekel.
-
Feltettem a tesztvasra a 10-15-2025 nightly fw-t, és 2025.4 stabil lett belőle.
-
válasz
SztiviVander #608 üzenetére
Igen, ezt a Hi-Link meg non-Hi-Link bohóckodást megtaláltam én is, de mélyebben nem is érdekel a téma mert nem vagyok érintett, meg aztán eszköz nélkül hiába akarok én bármit is.
más...
OFF: Szombat délelőtt lesz egy pár órás leállás, mert költözik a szerver.
Újjászületés: szombattól új szerverkörnyezetben a PROHARDVER! lapcsalád -
SztiviVander
addikt
válasz
Intruder2k5 #607 üzenetére
Szerintem a ft -ban van a gond eleve (driver gondolom), en is probaltam meg regebben az ac68u-n szinten egy huawei e3... valami feher 4g telekomtol szarmazo sticket, de nem tudtam eletre lehelni. Aztan forumokon talaltam hogy at kene allitani olyan modba (az a valami hilink modem vagy mi) amikor csak a modem resze el es nincs az a beepitett cd imitalo funkcioja amin rajta van a telekomos app meg a win driverek, es bar elvileg az en verziomra valo volt a fw amit raeroszakoltam de sikeresen le is teglaztam vele a sticket ugyhogy az repult a kukaba es azota eszembe se jutott ilyennel probalkozni. Nagy kar nem volt erte, meg cegnel selejteztuk le mert eleve valami CATzero koruli tudasa volt es win alatt is (ott mukodott a fw buzeralas elott) lassu volt mint a toloszekes csiga, talan ilyen 1-1.5Mbit jott ki belole max.
-
-
Laza...
addikt
válasz
Intruder2k5 #605 üzenetére
Én is kipróbáltam a tartaléktelóval, a routeren eredeti fw. A teló egy Poco F3
Bekapcsoltam az usb megosztást, és pöcc röff ment
-
válasz
lancethepant #601 üzenetére
-
-
válasz
A Tomato topikban láttam olyan fórumtársat, aki régebben használt hasonló modemet FreshTomato-val, és már ilyen GL MT6000 routere van Tomato64-el. Csak persze még az is kérdés, hogy azóta megvan-e még neki a modem.
-
fila
senior tag
válasz
Van itthon egy Asus TUF-AX3000_V2, ha jól látom erre rá lehet rakni a FreshTomato-t.
Hétvégén fogom tudni kipróbálni vele a modemet.
-
lancethepant
lelkes újonc
Pár évvel ezelőtt sikerült USB-n keresztül csatlakoztatnom a telefonomat, hogy kipróbáljam a Tomato64 funkcióját. Voltak furcsaságok a telefonnal, hogy működjön, de ugyanez igaz volt a FreshTomato-ra is. Én magam még nem használtam 3g/4g/5g modemet. Azt hiszem, mindennek a helyén kellene lennie, de nem tudok senkiről, aki eddig megpróbálta volna használni ezt a funkciót. Van olyan eszközöd, amin működik a FreshTomato, vagy megpróbálhatnád megnézni, hogy ott működik-e?
-
fila
senior tag
válasz
Intruder2k5 #599 üzenetére
jópár éve ezt a modemet simán használtam hónapokig talán az első verziós 1043ND-ben,
akkor már variáltam valamit vele, de már fogalmam sincs mit
(telekomos a stick, de most is megy simán PC-be dugva Yetteles kártyával) -
Hát igen, úgy néz ki ez csak "mass storage" eszközként látja.
Odaát a Tomato topikban is volt már szó erről, ahogy látom.
-
válasz
Intruder2k5 #596 üzenetére
Az mondjuk érdekes, hogy a Tomato64 WiKi-ben azt írja az USB 4G modemekhez, hogy...
Check USB and 3G/4G/5G modem support are enabled in the USB Support menu for the modem to be detected.
Emlékszem is rá, hogy régebben volt ilyen opció, de most nem látom. Esetleg ha járna erre lancethepant, ő megszakérthetné ezt a dolgot.
-
fila
senior tag
válasz
Intruder2k5 #596 üzenetére
log:
a modem firmwaret kellene variálni ahogy látom
-
fila
senior tag
válasz
SztiviVander #594 üzenetére
nem találtam kompatibilitási listát sajna,
bedugtam, újraindítottam, de nem megy modemként.
Ez egy Huawei e3372 LTE USB modem, van benne microSD kártyahely
-
fila
senior tag
válasz
Intruder2k5 #591 üzenetére
köszi, jó ötlet.
sajna nem megy
Ahogy nézem itt [link] , kellene lenni ezen az oldalon egy 3G/4G modem pipa lehetőségnek, ami nincs: -
Ha jól látom, hamarosan jön a 2025.4-es verzió Tomato64-ből is. FreshTomato is nem rég frissült.
-
Én sosem használtam mobilnetet routeren, de első körben megpróbálnám simán csak egy WAN kapcsolattal, kizárólag a mobilnetet beállítva, hogy lássam, hogy megy.
Aztán ha itt minden oké, akkor jöhet az, hogy be kell állítani a két WAN portot, amihez meg először egy újabb VLAN-t is fel kell venni majd, ha jól sejtem.
-
fila
senior tag
Tomato kérdés:
Valaki segíteni pls, szeretném beállítani az USB 4G modemet a DIGI (One) wan mellé.
Korlátlan, így teljesen mindegy mikor és hogy használja a router, a lényeg, hogy mindig legyen valamennyi net. Akkor is, ha a Digi-n nincs.
Gyári fw alatt nem sikerült túl sok sebességet kicsikarni belőle, ezt linkeltem is anno.Leírná valaki, hogy hol és mit állítsak be, hogy működjön?
köszi!!!
-
Laza...
addikt
válasz
Intruder2k5 #588 üzenetére
Már nem, mert átírtam a portját. Müxik mostmár
Köszi h foglalkoztál vele
-
-
Laza...
addikt
válasz
Intruder2k5 #586 üzenetére
Forward, egy virtuális gépen fut a szolgáltatás
Amikor tesztelem, természetesen fut. Simán ment a MI-3G-vel, nehogy már emiatt tegyem vissza...Eszerint van csinálva [link] Ment is a régi routerrel simán
-
-
Laza...
addikt
Segítsetek légyszi, mert kezdem feladni. A 443-as portot irányítanám át, de portchackerrel nézve (meg amúgyis), hiába elvileg minden OK, de a port zárt marad. Van valakinek vmi ötlete?
-
aldebaran
addikt
válasz
SztiviVander #583 üzenetére
Nekem kellett, és így tökéletesen működik. a wireguard.
Van NAS, megosztott meghajtó... ahogy fel van csatolva, úgy tudom használni egy szállodában, vendégségben, ahogy otthon is használom. -
pchris
tag
válasz
SztiviVander #580 üzenetére
Be volt pipálva mindkét esetben. Mégsem érem el a belső hálózatot.
-
pchris
tag
válasz
SztiviVander #578 üzenetére
Már próbálgatom azt is. Csatlakozik is a szerverhez, de csak a belső ip címét tudom pingelni 10.11.0.2 Minden másra nincs válasz. Wan IP rendben van. Ellenőriztem. A szolgáltatói modem bridge módban van, a router wan ip egyezik a lekérdezett ip-vel.
-
SztiviVander
addikt
En regota wireguardot hasznalok, de emlekeim szerint nem mindig sikerul a kliens konfigba a ddns nevet (mert ugye az van nalad bealllitva?) beraknia, ha notepadban megnyitod a klinsre importalando konfig fajlt es a remote utan nem a ddns nev van hanem vmi ip akkor ird at es ugy importald a kliensbe. A wan ip-d ugye nem natolt? Mert ha igen akkor se fog menni.
-
pchris
tag
Ma reggel átvettem a routert. Gyorsan beüzemeltem az alap funkciókat (wifi, vendég wifi, ddns). Ma este nekiálltam hogy életre keltsem az openvpn szervert. [Ez] alapján próbálom összehozni, de nem igazán jön össze. Odáig eljutok, hogy legenerálja a config file-t az általam létrehozott felhasználóhoz. Fel is veszem a telefonomon az appba, mint szervert, de nem tud csatlakozni.
Tud valaki valami jobb, aktuálisabb leírást? Vagy ötlet, hogy merre induljak?
Köszönöm -
válasz
Intruder2k5 #575 üzenetére
Na úgy néz ki a hiba ki lett javítva, immár tökéletesen működik a DDNS a WAN interfészről is, és külső IP checker oldallal is, szóval éjjel majd felteszem ezt az éles routerre is.
-
válasz
Intruder2k5 #574 üzenetére
Közben lett 10.11.2025 nightly fw is, mindjárt feltolom a tesztrouterre, aztán meglátom mi változott DDNS ügyben.
-
Remek, örülök, hogy egyre többen vagyunk ezzel a típusú routerrel. Megjegyzem jelenleg csak egyel kevesebb Hungary bejegyzés van a listában mint United States, ami azért szép.
Más...
Tegnap feltettem a 10.10.2025-ös nightly fw-t, amiben nekem nem akart működni a custom url-es DDNS frissítés. Már a WAN IP címet sem írta ki a DDNS oldalon sehol, Mondjuk látom azóta törölve is lett, szóval lehet más is észrevette ezt, vagy más baj is volt vele. Én visszatértem a 10.01.2025 verzióra, ez hibátlan. -
pchris
tag
válasz
Intruder2k5 #569 üzenetére
Nekem is érkezik, illetve már kihozta egyszer a posta, csak nem voltam itthon. Én AliExpress-ről rendeltem meg. UK shopból. Kuponokat £80 volt az ára, illetve itt UK-ben léteznek cashback oldalak, amiken keresztül rendelve még kapsz visszatérítést pár hét/hónap múlva vissza. Ez ebben az esetben még £12 lesz. Így már át tudtam nyomni a családi költségvetés szigorú őrén (asszony) is.
Az Asus WL-500gP után újra tomato lesz egy routeremen. Köszönöm az itteni információkat. Már vissza olvastam a fórumot, nem hinném, hogy gondom lenne a telepítéssel, beállítással. -
Laza...
addikt
válasz
Intruder2k5 #571 üzenetére
-
A Tomato64 firmware weboldala, feltenni pedig így tudod.
Használhatod bátran a nightly fw-t, jelenleg 10.08 a legújabb. Első körben a sysupgrade kell neked, de később frissíteni már a .tzst file-okkal tudod majd, a Tomato saját felületéről.
tomato64-10.08.25-gl-mt6000-sysupgrade.bin.zipDe ha ragaszkodsz a stabil kiadáshoz, akkor abból 2025.3 a legújabb, júliusi dátummal.
https://tomato64.org/files/GL-MT6000/Releases/2025/2025.3/ -
Laza...
addikt
No megjött tegnap nekem is...van súlya...
A Tomato firmwaret hogy tudom feltenni, honnan tudom letölteni?
-
-
Balinov
titán
Update, hatha valakit erdekel.
Szoval vasarnap irtam az ISP-nek, masnap delutan valszoltak, hogy tudnak a hibarol, nezik. Kb 1 ora mulva ramirtak megegyszer, hogy nezzem meg, elvileg megcsinaltak. Hetfo este minden trukk (VPN, CF WARP app) muxik minden itthoni eszkozon.
Azt mondjak, hogy az ISP uplinkjen, tehat utanuk volt valami zavar, par EU-s orszagban levo, a viszonlyag popularistol a mainstream weboldalig voltak site-ok erintettek.
Halistennek, hogy egy kisebb szolgaltato, nem Virgin, Voda, Eir, azoknal a Bangalore-i ugyfelszolgalatnak magyarazhattam volna napestig, hogy mi a problema.
Es most az ONtopik kerdes.
7vegen kinomban a default/auto DNS-t atraktam 1.1.1.1 + 8.8.8.8-ra, aztan miutan kiderult, nem nalam/ISP-mnel van a hiba vissza autora. Namost kozben eszrevettem, hogy az addig egeszen kivaloan mukodo adlbock egy rakas szart atenged.
Log semmi errorrt/warningot nem mutat se AB-re, se dnsmasq-ra szurve, 300k+ blocklistet rendben frissiti, ahogy en nezem, semmi aggaszto.
Korabban https://adblock-tester.com/-on teszteltem es a jelenlegi es valtozatlan AB listakkal olyan 94-94 pont korul kaptam, most viszont ilyen 38-40-et.
Kerdesem, milyen beallitas maszhatott el es hogyan tudnam helyreallitan a 90+/%-os AB hatasfokot. Blocklistakat ellenoriztem, mind elo link, le tudom tolteni mindet
udv
Bali -
Laza...
addikt
válasz
Intruder2k5 #563 üzenetére
Na, sikerült kuponozva 42 ezerért megvenni. Dojcslandól hozzák
-
Jaja, csak ez az eladó nem szállít Magyarországra, nem tudod megvenni nála. Másiknál van 59k HUF-ért, és rá tudsz tenni egy 7k-s kupont. Ez egyébként a GL.iNet Official Store.
-
Laza...
addikt
válasz
Intruder2k5 #561 üzenetére
Köszi, akkor nem csak én nem találok most jó árban. Egy Alis eladónál van HUF48,638.90 -fért, akkor várok még kicsit vele...
-
Szia!
Sajnos most nincs igazán jó ár, tudtommal az Ali-s 52000 HUF a legolcsóbb. Illetve látom Amazon-on is hasonló árban megy szállítással együtt, de említenek ott valami 10%-os kupont, amiről nem tudom, hogy micsoda, mert ha bepipálom azonnal be kéne jelentkezni, én viszont nem vagyok regisztrálva oda.
-
Laza...
addikt
Sziasztok! Most találtam rá a topicra, "jóárasított" linket nem tud valaki ehhez a routerhez?
-
válasz
lancethepant #557 üzenetére
Nekem az openwrt valahogy logikusabbnak tűnik mint a tomato.
Itt van a vendégwifi leírása openwrt-hez
Nincs a leírásban megemlítve a lan zóna és a vendég zóna letűzfalazása.
De!
A dumb ap openwrt-s vendégwifi leírásában már említve van a lan és a vendég zóna tűzfalas elválasztása, amely tűzfalszabályok a sima vendégwifis leíráshoz is alkalmazhatóak.
Ha tudsz szerezni valahogy egy AX3000T-t akkor kérlek portold rá a tomato64-et -
válasz
Intruder2k5 #556 üzenetére
Nem mondtam hogy tomato-ban nem lehetne beállítani csak nincs kivezetve a webfelületre.
Openwrt-s vendégwifi leírás (hivatalos) ebben nem említi a guest és a lan letűzfalazását. De ha megnézed ezt: vendégwifi leírás dumb-ap -n (hivatalos) akkor ott kitér a vendég és a lan letűzfalazására "Block all traffic that comes from “guest” zone if the guest wants to connect to network devices in your “LAN” zone", ezek a tűzfal szabályok sima, nem ap-s vendég wifi-re is alkalmazhatóak. -
-
válasz
attilav2 #555 üzenetére
Egyrészt aki akar használjon OpenWrt-t, én nem tiltottam meg senkinek, de én továbbra sem fogok.
Másrészt tűzfalszabályokat Tomato-ban is lehet beállítani.
Administration - Scripts - FirewallÉs végül, én nem szoktam felengedni még a vendég WiFi-re sem olyanokat, akik nekiállhatnak hackelni a routeremet. Sőt továbbmegyek, nincs is vendég WiFi-m, akiben meg megbízom a tágabb családból, azokat felengedem a saját WiFi-mre is, és az elmúlt 25 évben (kb. azóta van WiFi-s routerem) nem volt ebből probléma.
-
válasz
Intruder2k5 #542 üzenetére
Ezzel csak az a gond ha jól látom nincs tűzfalszabályokkal elválasztva a vendég wifi és a lan, az ip tartomány elkülönítés önmagában nem elég ha jól tudom. Ha valaki fellép a vendég wifi-re és utána manuálisan ip címet változtat egy a lan ip tartományába eső címre, akkor ugyanúgy elér minden eszközt mintha nem a vendéghálózatban lenne. Openwrt-s vendég wifi leírások kitérnek a vendég wifi és a lan letűzfalazására. Szóval lehet hogy itt mégiscsak az Openwrt a nyerő, bármennyire is idegenkedsz tőle
luci-ban összakttintgathatóak a megfelelő tűzfalszabályok.
-
fila
senior tag
na most volt egy kis hibám, miután bekapcsoltam az adblock-ot.
leszakadt állandóan a netről, mind a wifi, mind a vezetékes, 1 percen belül
hiába kapcsoltam ki az adblockot, meg indítottam újra párszor a routert.a lan kábeleket kihúzva, és úgy újra indítva a routert, úgy néz ki helyrejött
az ntp szervert is átírtam ezután, chat gpt javaslatára..
itt a log, ha valaki ránézne, megköszönném.
remélem nem nálam van hiba....
[link] -
AcCEsS
senior tag
Nem nagyon volt időm foglalkozni a routerrel az elmúlt egy hétben, de ma átnéztem a log és egyéb infókat. Rögtön feltűnt, hogy 35-37% folyamatos CPU terhelése van a routernek. A htop-ot lekérve láttam, hogy 6 napja fut egy fennakadt(?) Midnight Commander task, ami 100%-ban viszi az egyik magot, mindezt úgy, hogy nem voltam bejelentkezve, valszeg valami nem lezárt ssh/http kapcsolaton keresztül akadt fent(?). Kilőttem, utána helyreállt a normális 1-2% közeli terhelés.
-
AcCEsS
senior tag
válasz
lancethepant #511 üzenetére
Köszönöm!
-
lancethepant
lelkes újonc
Az nvram fw_strict_input=1 beállításával megakadályozható, hogy a router összes szolgáltatása rossz hidakról férjen hozzá. Tulajdonképpen innen jött az ötlet, hogy megvalósítsam ezt a funkciót, mivel valaki a vendéghálózaton a másik hálózat routerének IP-címét használva hozzáférhet a samba megosztáshoz akkor is, ha az állítólag le van tiltva a vendéghálózaton. Például egy 192.168.2.10 címmel rendelkező számítógép a 192.168.1.1 címen is elérheti a sambát. Ez nyilvánvalóan megkerüli a felhasználó szándékát, hogy letiltsa a sambát a vendéghálózaton.
-
-
fila
senior tag
válasz
SztiviVander #548 üzenetére
igen, ez a cél, köszi, így jó lett
#Intruder2k5: egyet alkalmaztam, csak lancethepant javaslatát állítottam be!
-
-
fila
senior tag
válasz
lancethepant #545 üzenetére
köszi, hogy ketten is segítetek
ezt próbáltam ki, nvram... (PuTTY)
most nem érem el a 192.168.50.1-en a tomato felületét,
de a 192.168.51.1-en viszont igenés ha minden igaz, pingelni a többi alap hálózaton lévő eszközöket nem tudom
-
Próbáld meg ezt a tűzfalszabályt betenni az Administration -> Scripts -> Firewall mezőbe:
iptables -I FORWARD -s 192.168.51.0/24 -d 192.168.50.0/24 -j REJECT --reject-with icmp-host-prohibited
Ez elvileg minden forgalmat blokkol a vendég wifi hálózatból a 192.168.50.0/24 alhálózat felé.
-
fila
senior tag
válasz
Intruder2k5 #542 üzenetére
köszi,
beállítottam ezeket, de valami biztos kimaradt, vagy nem jól csináltam, mert be tudok lépni a tomato64 beállítási felületére a vendéghálózati wifin (192.168.50.1-re) -
Setup a Guest Network for Guest WiFi with Tomato VLAN
Bár a leírás kicsit régi már, a Tomato64-ben nem pontosan olyan minden mint akkor, de azért meg lehet csinálni. A VLAN menü adott, új interfészt felvenni meg a Basic - Wireless menüben tudsz. Ja igen, új LAN interfészt meg itt tudsz hozzáadni.
-
fila
senior tag
sikerült felraknom a tomato-t...
2x felrakva az utolsó firmware, így a kernel a legfrissebb lett.alap dolgokat beállítottam, így a hálózat így jónak tűnik 192.168.50.xxxx
a vendéghálózatot segítsetek kérlek beállítani, 192.168.51.-től szeretném az IP címeket, nem találom hogyan, és mit állítsak
de lehet az ip végül is mindegy mi, csak vendég wifi hálózat legyen -
fila
senior tag
válasz
Intruder2k5 #539 üzenetére
itt ahogy látom, van bőven beállítási lehetőség..
jövő héten kipróbálom
-
-
fila
senior tag
válasz
SztiviVander #537 üzenetére
kösz, valamivel jobb lett, össze vissza próbáltam már mindent. (Glinet fórumok tele vannak ezzel a modem beállítás/firmware problémával)
ez a legjobb, amit ki tudtam hozni belőle:
Mbib- protocollal sehogy nem akart menni. -
SztiviVander
addikt
Akkor most mar kellene tudnod a prokollnal mbim-et valasztani. Service-nel meg ha van lte only akkor azt, mivel 3g nincs 2g-nek meg ertelme nincs ha csak azon menne. De openwrt topikban amugy lehet tudna olyan is valaszolni akinek naprakeszebb tapasztalata van ilyen lte stick-ekkel. Ha nem megy mbim-el se akkor szerintem kerdezz ra ott.
-
fila
senior tag
válasz
SztiviVander #535 üzenetére
ja, bocs, valahogy annak a rövidítésére gondoltam, mert mbim alapból nincs fent. Ezek vannak:
De megtaláltam, és letöltöttem az mbim-et, mondjuk méretet nem ír hozzá, meg leírást
-
fila
senior tag
válasz
SztiviVander #533 üzenetére
felraktam (modemmanager), ezek vannak még fent:
ezen kell valamit, valahol beállítani?
3G-ről még nem tudok 4G-re váltani
-
fila
senior tag
válasz
Intruder2k5 #526 üzenetére
és brutálisan lassan tényleg bejönnek csak mobiltickkel a weblapok....
de hogy fogom rávenni, hogy 4G-n menjen
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #517 üzenetére
Na, sikeresen el**tam a fel delutant megint, ChatGPT, ClaudeAI, volt egy kis ppoe csatlakozasi kernel panik (nalam, nem ment egesz lakasban a net, de megoldottam).
Arra jutottunk, hogy mivel a tracert valahol az 5-ik/6-ik hop utan elhasal valszeg valami az ISP-m es a kovetkezo, kozbenso lepesnel elhasal, mielott a hop a PH-t elerne. Cloudfare WARP appal mind telefonon, mind win10 alatt elertem most mar VPN nelkul is a PH-t.Szuboptimalis, es oszinten megmondva teljesen ertetlenul allok a dolog elott
-
fila
senior tag
válasz
Intruder2k5 #528 üzenetére
havi 1x megszakad egy fél napra a Digi(One) net, gondoltam legyen mellette tartalék ilyenkorra
még próbálgatom
-
-
-
fila
senior tag
válasz
Intruder2k5 #526 üzenetére
a modem LTE Cat4 modem, , azt írja LTE Multi-mód képes Usb modem ( ez 4G?, passz)
Ilyen opciót nem tudok kiválasztanimajd kipróbálom pc-re dugva, milyen sebességgel megy
-
Magyarországon a 3G szolgáltatást már vagy ~2 éve lekapcsolták, a Telekom a Yettel és a Vodafone is (akkor még így hívták), tehát az biztosan nem fog működni. Ha a stick nem támogatja a 4G/LTE szolgáltatást, akkor legfeljebb a 2G marad, ami briutálisan lassú, akár több percig is eltarthat rajta egy-egy weboldal betöltése. Az NCM-ről fogalmam sincs, hogy micsoda.
-
attires
tag
A legujabb nightly [link]
Tomato64 Firmware 2025.3 GL-MT6000 AIO Nightly 09.26.25
Linux kernel 6.6.104
Build commit: e7b1820 -
fila
senior tag
Beleraktam a routerbe egy Huawei E3372 LTE USB modemet, domino SIM kártyával.
Valami bibi van, persze nem a routerrel, én vagyok megint amatőr, de nem akar csatlakozni.
Ezek a beállítások vannak, mindent hagytam úgy ahogy volt.
(Évekkel ezelőtt ment erről router egy másik IQPro-s SIM-mel)Valakinek van ötlete mi a gond?
logban error:
-
attires
tag
válasz
Intruder2k5 #521 üzenetére
Meglehet…
Mindenesetre majd nézni fogom, mert egyszer már jártam úgy hogy lejárt az egyik CA-m…
Azóta “szeretem” ha legalább 2-3 évig érvényes 😁 -
-
attires
tag
válasz
Intruder2k5 #519 üzenetére
Köszönöm szépen!
Ezek szerint "gyárilag" fordításkor "került" bele... -
-
attires
tag
Sziasztok!
A /rom/etc/ssl/certs mappában levő ca-certificates.crt nektek meddig érvényes?
A következő parancssal lehet megnézni (cli):
openssl x509 -in ca-certificates.crt -text -noout
Nekem:
Not Before: Nov 27 20:23:42 2006 GMT
Not After : Nov 27 20:53:42 2026 GMTElőre is köszönöm!
(Még nem jöttem rá hogyan lehetne a routerről "hosszabbítani")
-
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #515 üzenetére
varjal, kikapcsolt VPN mellett ceges lapos OK, kikapcsolt VPN mellett (mas VPN szolgaltato) telefonon es egy masik androidos tableten NOK. Nem vagyok 100%-ig meggyozodve, hogy ez ISP - bar teljesen kizarni sem tudom
Kozben megneztem a haztartasban talalhato tobbi eszkozzel. Pixel 8 Pro, Oppo telo, 2 Lenovo androidos tab (eltero android verzioval), Chromecast with Google TV. Egyikkel sem jon be egyik PH-s domain se.
Sot, privat Lenovo T480S-en (w10) sem.
Pingelni sem tudom a prohardver.hu-t, nslookup-ra server unknown, address 192.168.1.1, non-authortative server name prohardver.hu, ip 92.61.114.179 jon vissza. IP alapjan sem tudom elerni a PH kezdoldalt. Egyedul a ceges (w11) laposon megy VPN nelkul is.
Minden jel arra mutat - mar amennyire ertek hozza - hogy ISP oldal. Szerintetek? Erdemes lenne felhivnom az ISP-met?
udv
Bali -
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #513 üzenetére
Erdekes, de nem, nap vegen mindig lelovom a ceges VPN-t. 100%, hogy tegnap este, amikor neztem laposon a normal 5ghz-es SSID-n logtam, VPN off.
Viszont reggel, mikor olvastam a hsz-edet probakeppen bekapcsoltam a telefonon wifi mellett a VPN-nt es megy a PH minden domainje.
IP checker erdekes, most ceges elott ulve, VPN-nel IP cimem X, VPN off IP cim Y, telefonon VPN off-ban ugyanazt az IP-t latom, mint laposon VPN off-nal.
WIFI kapcsolatnal mind a ketto eszkozon (VPN off allasban) ugyanaz a DNS - 192.168.1.1 (Unencrypted), ami ugye a router IP cime
Probaltam tegnap hogy 1.1.1.1-et meg 8.8.8.8-at allitok be a telefonon kezzel, ugy sem volt jo
-
És a céges laptop véletlenül nem használ valami VPN-t? Csak mert a DNS feloldás látszólag jó, ezek szerint laptopon a routing is, szóval tényleg érdekes. A saját IP címed ugyanaz mobilról és a laptopról nézve is?
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #510 üzenetére
Android alól (d)nslookup oké wifin ,de ping timeout,nem értem ,minden más oldal megy ,reddit ,9gag ,csak a szentháromság koronaekkove,a ph nem .8kor elugrottam asszonykaert mert végzett a melóval ,hazaértünk 40 perc múlva és nem megy .
Úgy látszik vonzom az ilyen anomáliakat..
-
-
Balinov
titán
Srácok ,érdekes anomália ,valakinek tippje ?ma estétől nem érem el a pht,se ph,se logout ,mobilarena.hu ,hardverapro.hu ,semmi .
Abhez nem nyúltam vagy egy hete ,ha wifin vagyok ezt dobja ki a Chrome vagy brave
This site can’t be reached
logout.hu’s DNS address could not be found. Diagnosing the problem.
DNS_PROBE_POSSIBLEHizzadtam próbaképpen a hardverapro.hut a whitelisthez,semmi ,kikapcsoltam ,semmi ,mobilnetrol megy minden domainen
Tanácstalan vagyok
SZerk: ceges laposon nezem eppen, ugyanazon 5ghz halon minden PH sub-domain bejon. Ez mobil problema lesz, de hogy mi??
-
AcCEsS
senior tag
Lehet, hogy a dnsmasq custom configuration ablakban nem lehet 4096 byte méretnél nagyobb configot megadni? "Invalid length. Please reduce the length to 4096 characters or less" Ha az /etc/dnsmasq.conf-ba írom be ugyanazt a plusz sort, és mentés után ellenőrzöm, minden ok!
dnsmasq --test
dnsmasq: syntax check OK. -
aldebaran
addikt
Hátha így megy:
1. VPN konfiguráció importálása
Lépj be a router admin felületére:http://192.168.1.1
Navigálj: VPN → OpenVPN Client vagy WireGuard Client
Importáld a VPN szolgáltatótól kapott konfigurációs fájlt
2. VPN mód váltása
Menj: VPN → VPN Dashboard
Válts Global Mode-ról Policy Mode-ra
Kattints az Apply gombra
3. Tunnel szabály létrehozása
A Policy Mode-ban három szekció jelenik meg: Primary Tunnel, Add Tunnel, All Other Traffic
Az Add Tunnel résznél:
Válaszd ki a VPN-t
Állítsd be, hogy csak egy adott eszköz (MAC cím vagy IP alapján) használja ezt a VPN-t
A többi eszköz automatikusan kimarad a VPN-ből -
SztiviVander
addikt
válasz
Intruder2k5 #500 üzenetére
Bizony ment mert emlekszem mindent kiprobaltam benne mikor eloszor raraktam 2021 elejen az ac68u-ra a FT-t. De azota se kapcsoltam be mert nekem nincs ra szuksegem, szoval passz hogy mikor romlott el.
-
xabolcs
őstag
válasz
Intruder2k5 #495 üzenetére
Ha már a bootloader sem működik, akkor ...
... akkor jon a kepbe Chuanhong Guo mtk_uartboot munkaja!
Termeszetesen az inditofajlokat be kell szerezni hozza!Ahogy a README irja:
With this, it's possible to recover Mediatek ARM routers over UART even if the bootloader in flash is completely broken.
Voltam olyan szerencsetlen, hogy ki kellett probaljam (egy masik routeren)! -
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #501 üzenetére
Ja, értem, köszi. Vannak fontosabb featurek, akkor csak egy javított kód kéne, és idővel kitisztulna.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- World of Tanks - MMO
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen asztali médialejátszót?
- BestBuy topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Gumi és felni topik
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Iiyama ProLite E2607WS (26" 1920x1200)
- BESZÁMÍTÁS! HUAWEI MateBook 14 üzleti notebook - i5 1135G7 16GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe IGP W11
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Pro 13 2024 M4 16GB/2TB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Gaming PC/Ryzen 9 3900x /RX6900XT/32GB RAM
- Apple Magic Keyboard iPad Pro 13" (M4,M5) - US, fekete 2 év garancia
- Bomba ár! HP Probook 450 G10 - i3-1315U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I W11 I Cam I Garancia!
- Asus ROG Zephyrus G14 - 14"2.8K OLED 120Hz - Ryzen 9 8945HS - 16GB - 1TB - RTX 4060 -2,5 év garancia
- Intel Core i5 4440 4mag 4szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar
- 10% tól elvihető BANKMENTES , KAMATMENTES , RÉSZLETFIZETÉS Legion Slim 5 16APH8 - Type 82Y9
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest