- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Drága bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
-
Mobilarena
Üdv a GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Van egy teszt build a DDNS probléma javítására, aki szeretné és van rá módja, tesztelheti. A file-ok innen letölthetők. Én most sajnos nem tudom ezt kipróbálni, mert itthon van a család, mindenki netezik, nem örülnének neki, ha most nekiállnék routert buherálni.

Ja, és Boldog Karácsonyt Mindenkinek!

szerk.:
De végülis a teszt routerem is tud DDNS-t frissíteni, arra felteszem majd, ha végeztünk a konyhában kaja készítéssel. -
szaboi6512
őstag
válasz
lancethepant
üzenetére
Köszönöm Mester!
-
lancethepant
kezdő
válasz
szaboi6512
üzenetére
Ha szerencsém van, még az év vége előtt megjelenik, de ez nem biztos.
-
szaboi6512
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Várom, de eddig nem érkezett csak Nightly Build.
-
the radish
senior tag
válasz
SztiviVander
üzenetére
Van akit megnyugtat, hogy pl. éjjel kevesebb rádióhullám éri, bár szerintem ez hülyeség, egy telefon sokkal erősebben sugároz, viszont elvileg akár 4-8% energiát is meg lehet vele spórolni.
Nem hiszem, hogy használni fogom, viszont a gyári felületen van ilyen funkció és nem hagyott nyugodni a dolog.
Három irány nem vezetett eredményre, de végül működik. Ennyi. -
SztiviVander
addikt
válasz
the radish
üzenetére
Es ez az adoteljesitmeny valtoztatas amugy a gyakorlatban mire jo? Ugy ertem mi volt az igeny amire ez a megoldas?
-
the radish
senior tag
válasz
szaboi6512
üzenetére
Itt tudod megérteni, a fent említett paranccsal a dbm érték módosítható:

-
válasz
SztiviVander
üzenetére
Na köszönöm a tanácsot. Most már minden tiszta lett és csillog a hálózatom. Maradt a sagemcomon a két tv boxom. Az elülső TV boxhoz menő UTP-ről leválasztottam (a switch kiiktatásával) az AP-ként működő ai mesh AP módba tett Asus RT-AX53U routert és vittem hozzá egy másik UTP-t a switch-AP-nek betett D-Link DIR 842-es router
switch-éből. A Flint2-es csinálja a DHCP-t , hozzá van kötve egy UTP soron a másik két router. A nyomtató kapott egy MAC címhez kötött reservált IP-t a DHCP poolon kívül eső IP-közül és rá van akasztva a Flint2-es 2,4Ghz-es wifijére. A többi kliens a Flint2-es maradék portjaira lett rákötve. Így most a három routeren megy összesen kettő 2,4Ghz-es AP és kettő 5Ghz-es AP, így keresztbe-kasba lövik a lakást és bárhonnan akad szabad rálátás valamelyik wifire és bárhonnan lehet nyomtatni, vagy scannelni lévén hogy minden egy alhálózaton van . Az ont és a Flint2-es , valamint a maszekba csinált NAS így már kiérdemelt egy közös szünetmentes tápegységet. Már csak azt kellene kitudakolnom, hogy a TRUST Paxxon 1000VA UPS-t és az Openmediavault debian alapú NAS-t Usb-vel összekötvén mit kell telepíteni a debianba, hogy tudomásul vehesse, hogy álljon le, mert mindjárt elfogy a kakaó. ???
-
szaboi6512
őstag
válasz
the radish
üzenetére
Ha beállítom akkor mennyi lesz a jelszint?
Úgy értem hogy az 5 és a 10 érték mit takar a gyakorlatban ? -
the radish
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
SztiviVander #1010:

Intruder2k5 #1009:
Így van, de akár cronba is mókolható.
A lényeg, hogy műxik.
Persze a GUI onnantól nem a valós értéket mutatja megnyitáskor, de az nem is lényeges. -
SztiviVander
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ja oke, en nem vagyok ennyire jo gondolatolvasasbol

-
válasz
SztiviVander
üzenetére
Ebben még semmi, de beírhatod a scheduler menübe, akkor már az lesz.
-
SztiviVander
addikt
válasz
the radish
üzenetére
Ebben mi az idozitett?
-
the radish
senior tag
Ha valaki esetleg Tomato alatt hiányolná az időzített jelszint állításokat (pl):
uci set wireless.radio0.txpower='5'
uci set wireless.radio1.txpower='10'
uci commit wireless
wifi reloadEllenőrzés:
iw dev -
Megjelent a FreshTomato 2025.5
Érdekes, hogy holnapi dátummal, de már le is tölthető.
Remélem hamarosan érkezik a Tomato64 is. -
Jozsó
tag
Hát ja. Érdekes ez a kettősség a gyári kezelőfelülettel meg a lucival. Korábbi routeremen natív openwrt-vel hónapok alatt sem sikerült bekonfigolnom a vpn-t, itt meg három kattintás volt. Viszont a gyári felületen nem tudom hozzáadni a saját ddns-eimet, szóval egyelőre mindkettőre szükség van.
-
Jozsó
tag
Na, a Gemini intenzív segítségével úgy tűnik, hogy lehet, hogy rájöttem mi a hiba. Valószínű a router saját ddns-e (amit bekapcsoltam biztos, ami biztos) összeakad a cloudflare-es ddns scripttel és periódikusan leállítja. Most kikapcsoltam a router saját vackát, szerintem így most ok lesz.
-
the radish
senior tag
Miután ismételten próbáltam összhangba hozni az RT-AX56U boot és smb csatolásait a PI-vel (van, amikor full restart után a PI lekésik a CIFS mount-ról, viszont a boot folyamatát sem akarom nagyon megakasztani) megkérdeztem "Katit" a várható router élesítésről (csak kivonatok):
"Tomato64:
USB mount hamarabb feláll
Samba szolgáltatás deterministább
nincs „USB application későn ébred" jelenség
stabil USB-NAS teljesítmény"
"RT-AX56U → GL-MT6000 + Tomato64
= minőségi ugrás, nem csak csere."
De a legjobban ez tetszett:
"Tomato64 a GL-MT6000-en = jó választás.
Ez gyakorlatilag mindaz, ami a Merlin szeretett volna lenni, csak kevesebb korláttal."
Reméljük igaza lesz.
-
aldebaran
addikt
Sikerült már valakinek vlan-t csinálnia standard op alatt?
a luci-ban csináltam (Network-interfaces-devices) br-iot Bridge device-t, ugyanitt br-lan.30 VLAN-t, de a sima br-lan -on belül a bridge vlan filtering-et nem engedélyezi a rendszer.
Van valami megoldás erre, vagy ha vlan-t akarok mindenképpen térjek át tomato-ra? -
válasz
the radish
üzenetére
Tailscale vagy Netbirdet nem lehet feltenni erre?
Akkor nem kellene DDNS és portforward sem. -
szaboi6512
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
16, most becsatlakoztam én is.
Igen ez csak a Tomato 64 használók száma. -
-
Gyurka6
őstag
Az összes elég kevésnek tűnik, v.csak a most bejelentkezők szerepelnek a listán?
-
run4fun
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hamarosan gyarapítom a magyar csapatot én is.
-
-
Balinov
titán
válasz
the radish
üzenetére
Lehet a custom URL miatt ?nálam a ddns client1 a Cf cuccomat frissíti ,hogy menjen a reverse proxy és router reboot után is frissül ,kb 1 percen belül kapom a Discord ertesitest..
-
the radish
senior tag
válasz
Flashcash
üzenetére
Ugyanaz.....
Elkiabáltam.
Marad a script +figyelni Intruder2k5 által linkelt témát.
Mindenesetre köszi. -
válasz
the radish
üzenetére
Nálam jelentkezik a hiba, több nappal az újraindítás után sem frissít.
Lehet hamarabb probál ráfrissíteni akkor amikor még a WAN nem áll rendelkezésre. Ezután pedig nem próbálkozik többet. -
válasz
the radish
üzenetére
Azért nem egy megoldhatatlan feladat az Administration -> Scripts -> WAN up részbe beírni ezeket a parancsokat:

#!/bin/sh
ddns-update 0 force
ddns-update 1 force -
the radish
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Reboot után, de az előbb kb 20 perc után frissültek úgy, hogy a DDNS részt nem piszkáltam (smb részt piszkáltam).
Most pont ezért volt egy új reboot de most tényleg semmihez nem nyúlva várok, hátha frissül.
10 perc elteltével tökéletesen frissült. -
válasz
the radish
üzenetére
Ez neked is csak router reboot után jelentkezik, vagy soha nem frissít?
-
the radish
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
és tényleg...
Pedig jövő évtől élesben menne a kicsike és ez nagyon kéne, hogy stabilan működjön.
-
válasz
the radish
üzenetére
Nem hiszem, a linkelt threadben még mindig téma a hiba.
-
the radish
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Akkor lehet, hogy ez az update javítja?
-
válasz
the radish
üzenetére
Én írtam róla valamikor októberben, hogy egy frissítés után jelentkezett olyan DDNS hiba, hogy router indítás után az első WAN csatlakozáskor nem hajlandó frissíteni a DDNS címet. Aztán mivel utána már frissített, azt hittem megoldódott, de nem, reboot után első frissítéskor most sem jó. A Basic - DDNS menüben a Last Result sor ilyenkor üres marad. Ezután szoktam neki nyomni egy kényszerített frissítést, azt már hiba nélkül megcsinálja, és ezután a heti egyszeri IP váltáskor már nincs ilyen gond, ez csak router indítás után jelentkezik. A hiba azóta is fennáll. Nálam legalábbis...
Ja, és szintén customurl opcióval megy, két host is, mindkettő ugyanazt csinálja. Lehet kéne bele egy 10-15 másodperces késleltetés, hogy biztos legyen a siker.
szerk.:
Ahogy látom nem csak nálam gond ez.
https://www.linksysinfo.org/index.php?threads/2025-4-ddns.79430/#post-364360 -
the radish
senior tag
válasz
the radish
üzenetére
+1:
Még mindig Tomato:
tomato64-2025.4-gl-mt6000-sysupgrade.bin ment fel.
Minden jónak tűnik (DDNS-ek is), viszont látom, hogy van egy decemberi [ddns] mappában lévő frissítés is. Valamikor október környékén olvastam itt kimondottan ddns problémákról, de mivel nálam jónak tűnik egyelőre (mindkettő, az egyik custom), szerintetek, feltegyem, vagy sem? -
the radish
senior tag
válasz
the radish
üzenetére
Tegnap óta Tomato fw, kicsit elegem lett ebből ezt a gyári felületen, ezt a Luciban, stb...
Eddig minden pöpec, nem is értem miért ragadtam meg a gyárin, amikor régen is szerettem. Entware szerintem nem lesz, minden "extra" Pi-ről megy, ezen csak az alap dolgok (SMB, FTP, DDNS lesz élesítve.)
Kérdés: Spin down each HDD értékét nem lehet módosítani? -
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Tényleg ? Abba a topikba nem vagyok őshonos fajta
-
Jaa, de azért tegyük hozzá, hogy az egész akom-tól indult.
-
Balinov
titán
válasz
the radish
üzenetére
Teljesen egyetértek vele ,a legjobb ami a home networkommel történhetett hogy beszereztem...hála Intruder2k5 posztjanak anno az Asus totyikban
-
the radish
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
És a srác vígan futtat(t)ja a konténereket rajta+ AdBlock, stb, .
Közeledik az élesítés, két ünnep között megtörténik, addig persze minden nap játszok vele.
Igaz, gyári fw + LUCI, egyelőre maradtam ezen a vonalon.
Még uptime-t sem mértem, remélem stabilan működik a gyári rendszerrel is. -
A vicces az, hogy a mesterséges intelligencia a GL-MT6000-et "szörnyrouternek" nevezte, és egyetértek - ez egy nagyszerű gép!
-
válasz
SztiviVander
üzenetére
OKsa tiszta sort teremtek IPTV a sagemcomon marad a többi átgyalogol a flint2-re.
Köszi. -
SztiviVander
addikt
Nem wifis a nyomtató? Akkor nem kéne kábel hogy azt is a flintre kösd. Illetve ha tud is IPP-t a nyomtató, még akkor is gond lehet abból hogy a sagecom egyik wan lábáról a másik wan lábára kellene átmenni a forgalomnak, ez ennél komolyabb cuccoknál is probléma tud lenni. Csak azoknál általában van prerouting megoldás, de egy ilyen egyszerű ont box kb kizárt hogy ezt tudja. Meg én mondjuk nem is szívesen publikálnám ki a nagyvilágnak a nyomtatómat (se), https ide vagy oda.
-
the radish
senior tag
Szerintem ebben a formában nem fog működni, 2 teljesen külön hálózaton lóg a nyomtató (Sagem, boxok) és a többi eszköz. Ismerve a Telekom eszközét még csak pl.openvpn sem megy rá.
Szóval ahogy Sztivivander is mondta, külön kell őket megoldani.
Szóba jöhet még, hogy a boxokat is a flint-re dugod és átengeded rajta az igmp-t, de ennél nem próbáltam és asus routerel egy kicsit lassabban történetek a csatornaváltások. Viszont megvolt az egy hálózat box (nálad +nyomtató) és pc között. -
válasz
SztiviVander
üzenetére
Azért hagyom a sagemcom saját hálózatát is, mert azon jól múködnek a tv-s iptv dobozkák, a többit pedig intézem a flint kettesen. De ha felmérgelem magam akkor csak az androidos tv boxokat hagyom a sagemcomon. A többit pedig leoperálom róla és tiszta helyzetet teremtek. ... Ebben igazad van. A nyomtatót meg újratelepítem. Csak akkor az első házba még egy UTP kábelt előre kell húznom, mert ott hibridbe megy a kábel egy switch-csel az egyik tv- boxba és egy elülső routerbe. Nem lehetne ezt valahogy mégis egy valamilyen internetes printing protokollal megoldani? Epson L365-ös nyomtatóról van szó.
-
SztiviVander
addikt
Nekem ez igy eleg neccesnek tunik es egyben furanak is. A sagecom passth modban csinal maganak egy lnternetkapcsolatot amit benatol a sajat belso halozataba plusz atad egy netkapcsolatot a flint wan-jara? Ha igy mukodik akkor eleve nem a flinten tudnal barmit is beallitani. De azert se ertem mert passthrought/bridge modot akkor szokas hasznalni ha a modemet csak modemkent akarod hasznalni es a belso halozatot a sajat.router kezeli.
-
Portforwardból az ismereteim mélysége közelít a zérushoz. Segítséget kérnék.
A flint2-es routerem 1. portja rá van dugva a Sagemcom F@st 5670-es hálózati eszközre és passthrough módban csinál egy második internet sessiont.
A Sagemcom itthoni hálózata a 192.168.1.x
a flint2-es a 192.168.8.x
A hálózati nyomtatóm wifin lóg a 192.168.1.82 IP címen, tudom a MAC címét is. Verosim ez egy reservált IP cím.
Mit kell és hol megcsinálnom, hogy akkor is tudjak nyomtatni, ha a notim éppen mondjuk a Flint2.-es hálózatára van felkapcsolódva. Vagy ez kivihetetlen a két mellérendelt alhálózat miatt. -
válasz
lancethepant
üzenetére
Köszi, egyébként az NTFS teljesítmény így is rendben van. Samba fájlmegosztáson keresztül SSD-ről 110MByte/sec körüli sebességen másoltam 1Gbit/sec-es vezetékes kapcsolaton, lehet 2.5Gbit/sec-en még többet is tudott volna.
-
lancethepant
kezdő
válasz
Flashcash
üzenetére
A Tomato64 az ntfs-3g felhasználói térbeli eszközöket használja (mint például az mkfs.ntfs), mert jelenleg ez érhető el és nyílt forráskódú. A Paragonnak van ugyan felhasználói térbeli eszközkészlete, de ezek nem nyílt forráskódúak. Az ntfs-3g egy fuse fájlrendszer, de a többi kernelben lévő opcióval valószínűleg már nem túl népszerű. Egy jövőbeli commitban eltávolítok bizonyos ntfs-3g bináris fájlokat a buildből, mivel amúgy sem sokat tesz értünk. Ha a jövőbeli buildekben eltávolítom a bináris fájlt, akkor nem kell újra futtatnod a parancsot. Ha ez előtt frissítesz egy másik buildre, akkor újra kell futtatnod.
-
válasz
szaboi6512
üzenetére
VLC-t csak TV-n használok, szóval számítógépen passz, azt nem tudom leírni. Gondolom van róla sok YT videó, keress rá!
-
szaboi6512
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Akkor hogy pitlibe kell DLNA-n lejátszani?
-
válasz
szaboi6512
üzenetére
DLNA esetében nincs jelszó. Ha mégis kért, akkor az Samba vagy FTP.
-
szaboi6512
őstag
válasz
szaboi6512
üzenetére
Már oké a DLNA...
Jelszó problémája volt. -
szaboi6512
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Azt hiszem...
Valami átmeneti mappába appdata..... -
válasz
szaboi6512
üzenetére
DLNA-ról akarja letölteni?
-
szaboi6512
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Le akarja tölteni, hálózatból nézném letöltés nélkül.
FTP-ből se tudom. ott jelszót kér. -
válasz
szaboi6512
üzenetére
Beállítod, majd felül elindítod, és azután már el is éred VLC-ből.
-
szaboi6512
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
DLNA-n nézést hogy tudom megoldani?
VLC-n nézném. -
válasz
szaboi6512
üzenetére
Ha samba megosztásról néznéd, akkor az, amit megadtál az USB and NAS - File Sharing menüben, vagy ha bekapcsoltad akkor nézheted DLNA-n is (USB and NAS - Media Server), ott nincs jelszó, nem is lehet beállítani, mert a protokoll sem támogatja.

-
jan herz
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Egyenlőre nincs kedvem a visszaállításal vacakolni, ha valami félremegy. Át fogom nézni, van-e olyan újdonság, ami nekem jól jön.
-
szaboi6512
őstag
Azt tudja valaki ha usb-re csatolt háttértárról néznék filmet, ahhoz milyen Felhasználónév Password páros a megfelelő?
A router belépési jelszava nem jó neki.... -
-
jan herz
tag
Pénteken megérkezett, tegnap éjjel rászántam egy röpke 8 órás etapot az ismerkedésre.
A Tomatoval barátok leszünk, egyenlőre maradtam a stabil ágon, csaknem egészen belaktam. Az NFS-sel küzdök jelenleg, padawan alatt könnyebben ment, de gépasszony (értsd: Gemini) segítségével szépen haladok.
-
válasz
SztiviVander
üzenetére
Rendben.
Köszi. -
SztiviVander
addikt
válasz
instantwater
üzenetére
Azt nem tudom hasznal-e vki ilyet, de a flint2-nel is csak kezzel lehet felrakni az op24-re alapulo gyarit. Mivel jo ideje igy van nem is hiszem hogy egyhamar hivatalosan is atternek 24es branch alapokra. Azt irjak ugye hogy a 21es openwrt-ig az mtk wifi egysegekhez a mediatek altal kiadott sdk volt hasznalva, de az ennel ujabb openwrt release-ekben attertek egy opensource mtk sdk-ra ami a glinet szerint meg kisse bugos es anomaliakat okozhat, ezert maradtak a default gyari fw-el a 21es openwrt branch alapokon. Ettol fuggetlenul nekem a flinten az op24es verzio van fent, en nem vettem eszre semmi negativumot az op21hez kepest. Viszont a 21 repoja mar reg nem frissul, az ujabb openwrt appok pedig nem mind konpatibilisek a 21el, szoval ilyen szempontbol a 24nek nyilvan van elonye. Illetve a tomato64 is a legfrissebb 24.10.4-re epul es azzal sincs itt senkinek baja.
-
Es Intruder epp most nevezte at az eredetileg a flint2 nek keszult offtopikot altalanos gl inetre, szoval ha tovabbi kerdesed van OTT tedd majd fel kerlek. -
Nem találtam külön topikot erre vagy általános gl.inet topikot, ezért ide teszem.
Használ valaki Beryl AX travel routert?
A gyári firmwareből a legfrissebb is openwrt 21-et használ, viszont van kézzel telepíthető openwrt 24 alapú firmware is, de valamiért még nem frissíti magát erre a gyári firmware.Érdemes felrakni kézzel az újabbat?
Ahogy néztem a gl.inet GUI szinte ugyanaz a verzió mint az openwrt 21 alapú gyárin. -
-
válasz
lancethepant
üzenetére
Sajnos nem segített egyik sem.
root:/dev# ntfsfix /dev/sda1
Mounting volume... OK
Processing of $MFT and $MFTMirr completed successfully.
Checking the alternate boot sector... OK
NTFS volume version is 3.1.
NTFS partition /dev/sda1 was processed successfully.
root:/dev# ntfsfix -b -d /dev/sda1
Mounting volume... OK
Processing of $MFT and $MFTMirr completed successfully.
Checking the alternate boot sector... OK
NTFS volume version is 3.1.
Going to un-mark the bad clusters ($BadClus)... No bad clusters...OK
NTFS partition /dev/sda1 was processed successfully.
root:/dev#Lehet holnap visszateszem az R7000-et.
Megpróbáltam még egy 128GB-os NTFS pendrive-al azzal megy a mount, így lehet nem tud ekkora partíciót kezelni?Ezeket látom dmesg alatt:
[ 5057.906189] sd 0:0:0:0: [sda] Synchronizing SCSI cache
[ 5057.906275] sd 0:0:0:0: [sda] Synchronize Cache(10) failed: Result: hostbyte=0x01 driverbyte=DRIVER_OK
[17008.126249] usb 2-1: new SuperSpeed USB device number 4 using xhci-mtk
[17008.156994] usb 2-1: New USB device found, idVendor=174c, idProduct=1153, bcdDevice= 0.01
[17008.157010] usb 2-1: New USB device strings: Mfr=2, Product=3, SerialNumber=1
[17008.157016] usb 2-1: Product: AS2115
[17008.157019] usb 2-1: Manufacturer: ASMedia
[17008.157023] usb 2-1: SerialNumber: 00000000000000000000
[17008.157697] usb-storage 2-1:1.0: USB Mass Storage device detected
[17008.158659] scsi host0: usb-storage 2-1:1.0
[17009.165425] scsi 0:0:0:0: Direct-Access ASMT 2115 0 PQ: 0 ANSI: 6
[17009.166696] sd 0:0:0:0: [sda] Very big device. Trying to use READ CAPACITY(16).
[17013.177016] sd 0:0:0:0: [sda] 7501476528 512-byte logical blocks: (3.84 TB/3.49 TiB)
[17013.177035] sd 0:0:0:0: [sda] 4096-byte physical blocks
[17013.177419] sd 0:0:0:0: [sda] Write Protect is off
[17013.177425] sd 0:0:0:0: [sda] Mode Sense: 43 00 00 00
[17013.177741] sd 0:0:0:0: [sda] Write cache: enabled, read cache: enabled, doesn't support DPO or FUA
[17013.185636] sda: sda1
[17013.185931] sd 0:0:0:0: [sda] Attached SCSI disk -
válasz
lancethepant
üzenetére
Köszönöm, kipróbálom.
Igen egyébként a Freshtomato-n a Paragon NTFS driver csak Netgear routereken volt elérhető, jogi okokból, más routereken a Freshtomato is csak ntfs-3g-t használt.
A Paragon ott kb. 2-3x gyorsabb volt mint az ntfs-3g. -
lancethepant
kezdő
válasz
Flashcash
üzenetére
https://www.linksysinfo.org/index.php?threads/gl-inet-flint2-gl-mt6000-tomato64-port.78829/page-15
Ebben a témában másnak is ugyanez a problémája volt.Azt hiszem, nála ezek a parancsok segítettek a működésben.
ntfsfix /dev/sda1
vagy
ntfsfix -b -d /dev/sda1A fájl átnevezése is előfordult, de azt hiszem, az x86_64 buildekhez volt, hogy segítsen a dolgok működésében.
mv /usr/bin/ntfs-3g /usr/bin/ntfs-3g_bakA FreshTomato egy saját fejlesztésű kernel modult használt a Paragontól, azt hiszem, az ntfs implementálásához. A modern Linux kernel az elmúlt pár évben egy nyílt forráskódú ntfs verziót kapott a Paragontól, de ez egészen más. Potenciálisan egy új NTFS kernel implementáció is bekerülhet a kernelbe a jövőben.
-
Megpróbáltam ma lecserélni a Frehtomato-s Netgear R7000 routeremet a Flint2-re és Tomato64-re de végül nem sikerült.
Úgy tűnik hiba van az USB porton csatlakoztatott NTFS partíciók támogatásával.
-A mount nem sikerül a következő hibaüzenettel: [kép]
-Linux alatt ez a hibaüzenet:
root:/dev# mount sda2 /tmp/mnt/PASSPORT
mount: /tmp/mnt/PASSPORT: unknown filesystem type 'ntfs'.
dmesg(1) may have more information after failed mount system call.
A webes konfig felületen az USB Support -> File Systems Support pipákat nem lehet kikapcsolni sem, mindegyik alapértelmezetten be van kapcsolva a ZFS kivételével.Ugyanez a meghajtó évek óta hibátlanul működik Freshtomato alatt. 3,84TB-os SSD-ről van szó.
-
mrobes
tag
Probáltam telepíteni ezt csomagot luci felületen, de valamiért nem ment fel, hibára fut.
Találtam hasonlót, ez is jó lehet?
https://github.com/muink/luci-app-netspeedtestDe ahogy nézegetem, nem is értem, hogy mit kellene ezzel kezdeni.
Hogyan tudnám innen tesztelni a wireguard szerveremet? -
mrobes
tag
230-250 megabit feltöltést produkál nálam a digi, viszont a mobilnetem itthon nagyon harmatos a gyenge 4G térerő miatt.
Ezzel így nem tudom tesztelni a vpn-t, viszont a hálózati meghajtót lemértem, 80-100MB/s közötti sebességet tud helyi hálózaton.
A telefon maradt még esetleg, mint gyenge láncszem, de egy Xiaomi 12 elvileg meg kell, hogy birkózzon a feladattal. -
Balinov
titán
Sracok, raneznetek erre a "tunetre", nem tudom, hogy van-e tenyleges problema vagy csak szokas szerint tulaggodom
Szoval, T64, utolso stable. 40+ nap uptime-ot szakitottam meg mult hetvegen, mikor tuzriaszto csere miatt aramtalanitottam a 1/2 lakast
Van egy Dell Optiplexen futo PVE szerverem, VM-ben futkoso docker kontenerekkel. Az arr stack-et elerem sajat domain+cloudfare DNS-en keresztul az otthoni halon kivul. Ehez beallitottam Basic->DDNS-nel egy Dynamic DNS Client 1-t, ami figyeli, hogy a WAN IP-m valtozik (elvileg nem static IP-t kapok, gyakorlatban hetekig, neha honapokig ugyanaz a WAN IP-m, mondjuk nagyon nem is nezem.
Ez egy Uptime Karma event-en keresztul kuld discord-on keresztul egy ertesitest, ha valtozik az IP.
Namost ma hajnalban volt 2 event, 0109-kor, meg 0159-kor, ertesitendo hogy a WAN IP-m valtozott
Log-nal WAN szora szurve 12 db bejegyzest latok, de ehez (is) gyoker vagyok, nekem ebbol nem tunik semennyire sem egyertelmunek, hogy az ISP/ONT miatt vagy valami sajatrouter szintu eset miatt volt egypar "Redial: wan DOWN. Reconnecting ..." esemeny.

Amugy a setup rendkivul jol es stabilan megy, szoval afele huzok, hogy valami ISP altal okozott miatt kellett ujrakapcsolodnia, akarcsak egy utemezett ISP/ONT oldali karbantartas miatt
1000/100, FTTH/SIRO, pppoe kapcsolat
pppoe-ra szurve ezeket a bejegyzeseket latom

udv & koszi
B -
Jozsó
tag
Diginél 300 megabit a feltöltés, annak ki is kell jönnie. Nem lehet, hogy itt a láncnak valami másik szereplője a szűk keretsztmetszet?
Én most néztem, szintén digivel, 5G-s mobil net, simán 712/104, Wireguard mellett 286/69, és úgy tűnt, nem a router a szűk keresztmetszet.
-
mrobes
tag
válasz
SztiviVander
üzenetére
Ez hardveres gyorsítással ment, még nem próbáltam állogatni. Most nem nagyon van időm küzdeni vele, nem is vagyok otthon, de majd hétvégén megnézem mit lehet kihozni belőle.
Ha jól emlékszem, a digi feltöltése 300 megabit körül van, az elvileg nem lehet korlátozó tényező.
A fájl letöltést az usb hdd-ről még kipróbálom most, kíváncsiságból, a többit meghagyom későbbre, nem szeretek telefonról szerencsétlenkedni.Intruder2k5: Hát igen, amikor elindul teszt a terhelési grafikon jóformán meg se mozdul.
Na, kipróbáltam a letöltést, 3,5 MB/s sebességet ír. A mobilnetem kb 8-10 MB/s lehet egy szálon.
-
SztiviVander
addikt
válasz
SztiviVander
üzenetére
Na addig szerkesztettem hogy le is járt meg jó kusza is maradt

Tehát: ne a speedtest-et vedd mérvadónak mert ott egyidőben megy a fel és letöltés vpn kliens és vpn szerver között miközben a vpn szerver még a speedtest szerver felé is fel vagy feltölt. Illetve a gyári fw is openwrt, szóval arra is fel lehet rakni, mondjuk ez elvileg a 24.10-hez van azaz az op24-es gyári fw-hez, én azon használom. -
-
SztiviVander
addikt
Es melyik? Szoftveres vagy hardveres? Barmelyiken is van, probald meg a masikat. Bar ha jol emlekszem a hw gyorsitasnal mertek a 900at. Mekkora a digi feltöltése? És ne speedtest-et vedd mérvadónak mert ott duplán megy egyidőben a fel és letöltés vpn kliens - vpn szerver között miközben a vpn szerver még a speedtest szerver felé is fel és letölt egyidőben. Teljesne fals adatot fog mutatni, nekem is baromi tré, miközben a telefonon lévő plex kliens vígan lejátssza a 720p/4Mbit transzkódolt filmeket mobilneten (és wg vpn-en mert anélkül egy ideje már fizetős lenne). Valami helyi fájlszerverre/ről vagy akár a routerre kötött usb hdd-ről nézd meg mennyi az annyi, vagy ha openwrt van rajta akkor van olyan csomag amit telepítve a luci felületén beállítható egy iperf szerver és azzal lehet mérni valós sebességet.
-
mrobes
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Az "Average Load" 0,1-0,2 körül mozog.
-
Ez felettébb érdekes, kb. értetlenül állok előtte, mert a WireGuard VPN-nek gyári adat szerint körülbelül 900Mbps-el kéne mennie, ehhez képest a 11Mbps nevetséges. Sőt nem csak ehhez képest, de emlékeim szerint még a 10+ évvel ezelőtti routerek is, az ettől erőforrás igényesebb OpenVPN-en is tudtak 30-40Mbps-t.
És ha megnézed egy ilyen mérés közben a SoC terheltségét, ott mit látsz?
-
mrobes
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ha ez van Network Acceleration menü alatt, akkor igen.
-
-
mrobes
tag
Wireguard vpn-en keresztül próbáltam filmet nézni otthoni meghajtóról de sokszor megakad a lejátszás.
Csináltam sebességtesztet, nem túl bíztató.
Vpn nélkül:
Vpn bekapcsolva:
Az otthoni net digi 1000
Jól gondolom, hogy egy picivel többet kéne tudnia? -
szaboi6512
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Rendben, szólok ha kész a formázás.
Csatolom a képet. -
válasz
szaboi6512
üzenetére
Menjünk inkább át az offtopikba. [link]
-
szaboi6512
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Annyira nem vagyok képben hogy egy entware-t se tudok törölni...
-
szaboi6512
őstag
Ez lett belőle...
[kép] -
válasz
szaboi6512
üzenetére
Hát hogyne lenne... Telepítettél entware-t, nem? Amíg az elindul, addig nem fog menni az umount, ha meg fel van csatolva, akkor nem tudod formázni se.
-
szaboi6512
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nincs mit törölni...
-
válasz
szaboi6512
üzenetére
Szerintem töröld róla a telepített dolgokat, ezt simán mc-vel meg tudod tenni. Aztán indítsd újra a routert, akkor ugye már nem fog elindulni rajta semmi. Aztán válaszd le a csatolt köteteket. A kép szerint...
umount /opt
umount /media/sys
umount /tmp/mnt/sda1
umount /tmp/mnt/sda2Aztán ha megtartod a jelenlegi partíciókat, akkor a formázás így nézne ki:
mkfs.ext4 -j /dev/sda1
mkfs.ext4 -j /dev/sda5 -
szaboi6512
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ha megmondod hogyan.....
-
válasz
szaboi6512
üzenetére
Akkor javaslom formázd a routeren! Lehet valami jogosultsági probléma van.
-
szaboi6512
őstag
Szerintem újra formázom a háttértárat, mert itt valami nem kerek...
[kép] -
szaboi6512
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Van.
PING 8.8.8.8 (8.8.8.8): 56 data bytes
64 bytes from 8.8.8.8: seq=0 ttl=116 time=7.336 ms
64 bytes from 8.8.8.8: seq=1 ttl=116 time=7.461 ms
64 bytes from 8.8.8.8: seq=2 ttl=116 time=8.632 ms
64 bytes from 8.8.8.8: seq=3 ttl=116 time=7.419 ms
--- 8.8.8.8 ping statistics ---
4 packets transmitted, 4 packets received, 0% packet loss
round-trip min/avg/max = 7.336/7.712/8.632 ms -
válasz
szaboi6512
üzenetére
Ha belépsz SSH-n a routerre, és megpingeled a 8.8.8.8 címet akkor van rá válasz?
ping -c 4 8.8.8.8
A /jffs mappa a router gyökérkönyvtárában van. [kép]
Qbittorrent meg nem ment el semmit, se a letöltési könyvtárat se a port számot
Akkor állítsd le, és írd át a konfigba! -
szaboi6512
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Jelenleg ez már fő router, vagy csak másodlagosként van bekötve a hálózatba?
Telekomos szolga eszköz után van.
A Telekomos bridge-ben van.Ha utóbbi, akkor hogyan van kötve, milyen IP beállítása van
192.168.1.1 címen érem el.A /jffs mappa létezik, a transmissionweb mappát neked kell létrehozni alatta.
Oké, csak nem találom....WinSCP-re így nem tudok mit mondani, nálam simán megy, szóval működnie kéne. Kéne egy screenshot, vagy valami.
ftp-t állítottam be, csináltam usert jelszót az ftp server user account alatt, azzal megy.
Qbittorrent meg nem ment el semmit, se a letöltési könyvtárat se a port számot, egyáltalán semmit, és így mindig megakadtad jelez.
-
válasz
szaboi6512
üzenetére
Semmit sem tölt le? Jelenleg ez már fő router, vagy csak másodlagosként van bekötve a hálózatba? Ha utóbbi, akkor hogyan van kötve, milyen IP beállítása van, stb...? Ilyen akkor szokott előfordulni, ha valamiért a routeren nincs net, mert például nincs beállítva DNS szerver, vagy alapértelmezett átjáró.
A /jffs mappa létezik, a transmissionweb mappát neked kell létrehozni alatta. WinSCP-re így nem tudok mit mondani, nálam simán megy, szóval működnie kéne. Kéne egy screenshot, vagy valami. És amúgy igen, az alapértelmezett név/jelszó root/admin.
-
szaboi6512
őstag
válasz
szaboi6512
üzenetére
-
szaboi6512
őstag
WinSCP-be se tudok belépni, elutasítja mikor létrehoznám...
Nem root:admin páros kell a belépéshez?
Aztán jó lenn az ftp elérést is megoldani....
/jffs/transmissionweb ez is hol található?
Abba kéne kicsomagolni a mappa tartalmát, de az se megy... -
szaboi6512
őstag
válasz
szaboi6512
üzenetére
1 problem: Qbitorrent letöltés elakadt a státusza.. Port nyitva
2. Transmission . Kapcsolat sikertelen Nem sikerült csatlakozni a szerverhez. Lehetséges, hogy újra kell töltenie az oldalt az újracsatlakozáshoz. -
szaboi6512
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Sikerült kiderítenem a 2.4 ghz-es wifi probléma okát.
Van egy bluetooth Genius hangfal párosom.
Az okozta, ha kikapcsolom minden tökéletes.
Neki esek és belakom a paradicsomot, a segítségetekkel....
-
válasz
SztiviVander
üzenetére
Jaja, rtorrent-ben nincs saját webszerver, azt lighttpd-vel és rutorrent-el szokás telepíteni, amihez az entware repo-ban van is amolyan "all in one" telepítő script. Én viszont nem OpenWrt-zek, ezért is burkolóztam némaságba.

-
SztiviVander
addikt
válasz
szaboi6512
üzenetére
Annak úgy látom pont nincs webes felülete, parancssoros cucc. Transmissionnak van luciba épülő felülete (elég csak a luci-app-transmission -t telepíteni, többi szükséges csomagot felrakja magától), vagy innen tudod telepíteni a leírás alapján a qbittorentet GitHub - KryptonLee/qBittorrent-openwrt-package: Openwrt Makefiles for qBittorrent and its dependencies (libtorrent-rasterbar, qt5)
én nem torrentezek egyáltalán, gépról se, nemhogy routerről, szóval mélyebb infókat nem tudok mondani róluk. -
szaboi6512
őstag
válasz
SztiviVander
üzenetére
Gyári rendszer...
Fogalmam sincs hogy kell rá feltenni.
Merlint ismerem, ezeket nem.
Pl: rtorrent települt a csomagból, de hol érem el milyen címen? -
SztiviVander
addikt
válasz
szaboi6512
üzenetére
Minek openwrt ala entware? Opemwrt-nek egyreszt van sajat repoja, masreszt csomo olyan app ami bar nincs a repoban de le van forditva ipk-ba, githubrol letoltod, luciban feltoltod, telepited, ennyi. Pl ha mindenaron qbittorrentet akarsz mert a repoban levo rtorrent vagy a transmission nem szimpatikus. Csak nehez kovetni mikor mit akarsz es epp milyen os-en, mert elotte meg tomatorol beszeltel.
-
szaboi6512
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
root@GL-MT6000:~# opkg install qbittorrent
Unknown package 'qbittorrent'.
Collected errors:
* opkg_install_cmd: Cannot install package qbittorrent.
root@GL-MT6000:~# -
válasz
szaboi6512
üzenetére
Mivel a gyári rendszer OpenWrt alapú, így abban egész biztos nincs integrált entware telepítő script. Ahogy arról már korábban is beszéltünk, OpenWrt-re célszerűbb az OpenWrt repo-ból telepíteni. De ha mégis mindenképp entware-t szeretnél, akkor ott a "hivatalos" entware install script, töltsd le, adj neki futtatási jogot, és indítsd el.
cd /tmp
wget https://bin.entware.net/aarch64-k3.10/installer/generic.sh
chmod +x /tmp/generic.sh
/tmp/generic.sh -
szaboi6512
őstag
Azt valaki meg tudná mondani hogy a gyári rendszerre milyen parancs telepíti az Entware-t?
Amit próbáltam az nem lett jó.
[kép] -
válasz
szaboi6512
üzenetére
Mondjuk a qBittorrent-nek sok köze nincs a Tomato-hoz, legfeljebb a portnyitás ügyében, egyébként az leginkább entware téma.
-
szaboi6512
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Olyan vakon vagyok ezzel a paradicsommal hogy semmit se találok.
Nagy nehezen elindul és elakadt...
Ilyen ez a kezdők élete a paradicsommal... -
válasz
szaboi6512
üzenetére
Én mondjuk átraktam saját egyéni helyre, de ha jól rémlik alapból az /opt/etc alatt van.
-
szaboi6512
őstag
Nem enged be a qbittorent az admin adminadmin párossal.
Tudom, szerkesszem a config fájlt, de hol találom?
Nem akadtam rá...
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 32GP850-B 32'' Sík QHD 165 Hz 16:9 G-Sync/FreeSync NanoIPS Gamer Monitor - Karácsonyi akcióban!
- RYZEN 7 5800X + hűtött VRM-es A520 alaplap + 32GB hűtőbordás DDR4 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)!
- Noblechairs Epic - Valódi bőr
- iPhone 15 PLUS 128GB kék sérült kijelző, KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 90%! Fulldoboz!
- GAMER PC - i7-7700, 16GB DDR4, GTX 1650
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Remélem hamarosan érkezik a

Reboot után, de az előbb kb 20 perc után frissültek úgy, hogy a DDNS részt nem piszkáltam (smb részt piszkáltam).

Vpn bekapcsolva:
Az otthoni net digi 1000