- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Műholdakkal is beszélgethet a Redmi Note 15 Pro+
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Ezek az új Google Pixel cuccok hivatalos magyar árai
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
SztiviVander
addikt
válasz
szaboi6512 #241 üzenetére
Pfff, hat ez remek.. Jovo heten akartam rendelni hogy at is tudjam venni (nehogy visszakuldje par nap utan a kreten posta) amikor mar otthon leszek jovo het utani heten. De akkor ezek szerint ennyi volt a nemet raktar keszlete
Ezt utalom az alis kinai cuccoknal, ha kifogy akkor utana hetekig/honapokig nincs mig ide nem er a kontenerhajo, addigra meg nuku akcio + szar arfolyam es veheted balek modra joval dragabban
-
válasz
Intruder2k5 #245 üzenetére
Köszönöm!
Az inssider képeket nézve én is így gondoltam. -
-
válasz
Intruder2k5 #243 üzenetére
Ha falun lakom kulák portás beépítettség mellett, akkor az 500 miliwatt kb mindkét tartományban mennyire vágja pofán a szomszédokat? Gondolom, hogy a 300 is elég lehet talán? De mindenesetre a 100miliwatt az nagyon zsenge, már egy szilikát falazat is taccsra tudja tenni-.
-
-
-
szaboi6512
őstag
Viszik mint a cukrot, jelenleg el is fogyott.
-
Balinov
titán
Juheej ,DHL oeszallitotta ma a helyi ,ír postanak ,ha minden igaz ,7fon meg is kapom
Eus webshopjuk,Németországból jön ,DHL Packet szolgáltatással,nem express ,bár free shipping
Mondjuk amennyire várom ,még fizettem is volna az expresszert
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #238 üzenetére
Ok, köszi.
Ja, a plafon volt a cél (160mHZ)
-
Ja igen, TKIP-t már nem használunk, nem is biztonságos, de sajnos eddig nem jutottunk a screenshot-okkal. A kizárólagos WPA3-at meg azért nem ajánlom, mert ha olyan eszköz akarna csatlakozni ami még nem támogatja, akkor megint szívás lesz belőle, ha nem jut eszedbe épp akkor. Szóval talán ez az ideális középút, ami még a régebbi eszközöket is engedi csatlakozni, biztonságos is, és nem is korlátoz. Én magam ezt használom.
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #209 üzenetére
Na meglett a bibi. AI segített:
Titkosítás
Menü: Wireless > Security
Állítsd: WPA2 Personal (AES), vagy ha elérhető: WPA3-SAE.
Ne legyen: WPA/WPA2 Mixed, TKIP vagy TKIP+AES.
→ A TKIP azonnal 54 Mbps plafont okoz.
WMM bekapcsolása
Menü: Wireless > Advanced
Kapcsold be a WMM (802.11e QoS) opciót (mindkét rádión).
→ WMM nélkül nincs HT/VHT/HE → 54 Mbps.WMM is ki volt kapcsolva, mert azt hittem azért rossz. Titkosítás meg tkip n volt
-
Balinov
titán
TM temaban kicsit off. szemelyes tapasztalat. Asus Ax56u ra tettem TM-et entware/merlin alatt, egy sima usb3-s 128GB-os Sandisk pendrive-val, Gbit, elotte 500/50 de en TM-el sosem mertem/lattam 12-14mbyte/sec-nel tobbet. Tavaly lett egy home szerver, PVE alatt OMV VM-ben, GBiten kotve direktbe a routerre, FTTH 1000/100 alatt mar. Eloszor dockerbol feltettem en is a TM-et, mert azt hasznaltam evekig, de 40-50mbyte-nal tobbet sosem tapasztaltam. Aztan arr stack reven feltettem a Qbit-et docker alol, F1khm...szoval kurrens Linux ISO letoltesnel a legtobb, amit lattam az 105MByte/sec volt, kesz csoda hogy a terras Enterprise Lenovo/Sandisk sata vinyo birta
.
-
válasz
szaboi6512 #234 üzenetére
Szerintem USB-tokba tett NVME SSD is jó lehet vinyó helyett. Jó szellős helyre tettem a polc alá szerelt drótkeretbe. Saját magát trimmeli. Nem pendrive, hogy egyből bekakkantson. Samsung 980 1 Terás.
Az SSD csere miatt nem telepítettem újra az entware-t, cak át-DD-ztem a két partíciót, aztán a másodikat Gparted segítségével megnagyobbítottam. -
szaboi6512
őstag
válasz
Intruder2k5 #233 üzenetére
Nekem Entware alatt van...
Hdd, de lehet hogy kell neki egy formázás .
Vennék is egy routert, csak van 3 Ax58-am, ami Asus.. -
válasz
szaboi6512 #232 üzenetére
Hát amit ide betettem screenshot-ot, azon is közel 10MB/sec-el tölt, de egyrészt annyira volt limitálva, másrészt az a file mindössze 754MB volt, szóval felpörögni se nagyon volt ideje. Most megpróbáltam gyorsan megint a Transmission-t, egy linux.iso közel 40MB/sec sebességgel jött le, ugyanaz a torrent 3 perccel később qBIttorrent-el 50MB/sec körül volt. De szerintem itt már a HDD is lassított, mert eléggé kerregett is a sok szál miatt, szóval aki SSD-t köt rá, az qBittorrent-el szerintem mehet akár 70-80MB/sec köré is.
Ja igen, én nem szeretem a Transmission-t, szóval csak azoknak szoktam ajánlani, akik nem akarnak Entware telepítéssel időzni, csak a legegyszerűbb és leggyorsabb megoldást keresik.
-
szaboi6512
őstag
válasz
Intruder2k5 #230 üzenetére
Jó ez a transmisi, de annak ellenére hogy nincs korlátozva, csak 3 megaval hajlandó letölteni.
Letöltésben jobban teljesít a qbittorrent nálam..
De még nem ez a routerem van... -
válasz
Intruder2k5 #230 üzenetére
megjegyzés az utólag kutakodóknak ... ez az entware transmission tuningjához való
Köszönöm szépen!
Valóban két partícióm van már csak és azt hiszem, hogy sikerült megcsinálni és kigyomlálni is a fájlrendszert a ga(rá)zdálkodásom után. -
A /jffs/rootfs mappát megtarthatod, az később még jól jöhet másra is. Ugyanígy az Administration -> Scripts alatt is maradhat a parancs, legfeljebb a /jffs/rootfs mappából töröld ami nem kell, jelen esetben a ./usr/share/transmission/public_html alkönyvtárat a tartalmával együtt.
Ja igen, és láttam a videóban, hogy az Administration -> Scripts alatt csak annyi volt Neked is, hogy...
cp -r -f -p /jffs/rootfs/* /
mkdir -p /media/sys
mkdir -p /media/torrentDe Neked mintha három partíciód lett volna, volt így kéne a végére még egy harmadik sor is. Vagy nem?
mkdir -p /media/share
Meg ugyanúgy az USB mount scriptbe is kellene egy harmadik sor. Ezeket most törölted?
-
válasz
Intruder2k5 #228 üzenetére
köszi megnézem!
csak azt nem tudom, hogy mi legyen a jffs tacepao-val? -
Ja, hát akkor azért nem jó az én leírásom... Akkor annyit kéne csinálni, hogy megkeresed az entware verziós transmission megfelelő file-jait, ami gondolom, de tényleg csak gondolom, hogy akkor talán az /opt/usr/share/transmission/public_html alatt lesznek, és azokat írod felül a letöltött tar-gz file tartalmával.
-
válasz
Intruder2k5 #226 üzenetére
entware verzió, korábban azt olvatam valahol , hogy a tomato fw transmission bugos, akkor ebben jó a fw transmission?
Szedjem le az entware transmissiont? Hogyan?
Az fw transmission verziót hogy kell beizzítani? -
Pedig látszólag minden jó.
Milyen transmission.t használsz, azt ami a firmware-ben van, vagy entware-be telepítettél?
Ha entware verzió, akkor az a baj, ha a firmware-ben lévő, akkor kérnék egy screenshot-ot még a bittorrent oldalról is.
-
válasz
Intruder2k5 #201 üzenetére
Ez sajnos most sem megy. Itt egy videó rólam. Mit csináljak?
[link] -
-
attires
tag
válasz
Intruder2k5 #219 üzenetére
Köszönöm az információt. Most legalább tudom hogy mennyi ideig tart fordítani
.
Még egy kérdés (nem találtam rá egyértelmű választ):
a sysupgrade.bin -t minden egyes alkalommal "használni" kell, vagy csak akkor ha pl. kernel update is van? -
xabolcs
őstag
Tavaly oktoberi OpenWrt SNAPSHOT (r27913-a2aabc9a7a)-vel dumb AP-kent hasznalva, 120 napos uptime mellett semmi hiba:
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #218 üzenetére
Ez jó hír,köszi ,amott még van vagy 20 oldalnyi atolvasnivalo,de nem semmi amit lancethepants csinált idáig
-
Egyébként emiatt nem kell feltétlenül fordítani, vannak letölthető nightly buildek is.
-
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #216 üzenetére
Lynksysfirumos topikot olvastam ,9-10ik oldal körül van ez a téma hogy ha PPPoE a kapcsolat akkor van olyan szitu hogy lesik a link speed .ez még a 2025rc1 előtt volt ott emlitve
-
-
Balinov
titán
Srácok ,a 4db GB lan port mennyire stabil ?1db home szervert (Intel GB pan),1db zyxel nast (1db ,asszem valami régebbi RTL vezérlő )ill egy hive hubot ,ami csak 10mbiten kommunikál )kéne kiszolgalnia, jól gondolom hogy se gyári se openwrt,se t64 fwvel nem kellene semmi gondnak lenni vezetékes halon .
-
attires
tag
Akit érdekel... (sikerült röpke 3 óra alatt fordítani egyet. M1 MacBook Air)
tomato64-gl-mt6000_a467e04_update.tzst.zip [link]
A 2025.08.19.-I [commit_a467e04] szerint.
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #209 üzenetére
Másik WiFi-s eszköz nincs kéznél, amivel tudnál mérni egyet?
-De van, egy kínai Tab, ami szintén ugyanezeket a számokat produkálja amit a telefonom.Majd a jövó héten OFF-olom a kaon mesht (4 eszköz) és úgy mérek. Mert már nem tudok másra gondolni, csak arra, hogy zavarja a MT6000 device-ot. Pedig aztán más csatorna, más sávszél, más helység. Viszont nekem is úton a második MT6000, ennek ellenére
Ki fog tisztulni minden anomália. -
the radish
senior tag
válasz
Intruder2k5 #202 üzenetére
Azonos.
Most bezzeg nem találom a leírást, ami miatt abbahagytam a szórakozást vele.
Végülis nem okoz problémát, mert igaz, hogy fapados, de legalább nem használom. (Tr remote, pc-n és telón is.)
(Ugyanazt szerettem volna feltenni, amit a leírásodban is linkeltél.) -
attires
tag
Köszönöm szépen!
Közben nekem is elindult Debian 12 (ARM64, Parallels) alatt.
A trükk az volt hogy a "downloads"-s alatt kellett létrehozni a tomato64 könyvtárat...
Most várok, hogy végezzen...Hogy én is írjak valami hasznosat:
Nekem azért volt erre szükségem mert az OpenVPN kliensek több száz km-re vannak...Padavan-ról hogyan migráljuk az OpenVPN szerver "kulcsokat" Tomato64-re:
A "Padavan" routerre bejelentkezunk SSH-n és megkeressük az
/etc/storage/openvpn/server mappát. Az itt található fileokat megnyitjuk (szövegszerkesztő) és a tartalmukat átmásoljuk (CTRL-C, CTRL-V) a megfelelő helyre.
Ezután nyomunk egy SAVE-t, és máris csatlakozhatnak a távoli kliensek.(Azért ellenőrizzük le a szerver indítása előtt a beállításokat. pl. port, dyndns)
-
AcCEsS
senior tag
válasz
Intruder2k5 #194 üzenetére
Back to the School -15$ kupon + ZEN kártyával fizettem, ami további 4% visszatérítést ad, és ezzel a mai jó dollár árfolyammal ennyire jött ki. Az üzi szerint már feladták mindkettőt. Csak beváljon!
-
Szia nekem debian 13 trixie rc2 alatt működött a dolog elég mostoha körülmények között egy magam által eszkábált wifi repeateren keresztül kaptam a netet igen lomha hálózati körülmények mellett másodjára, mert először a befejezés előtt a nővér odébb tolta a repeater routert és dobott két hibát ... kishíján megütött a guta. Aztán az adott paranccsal kitakarítottam a szemetet és újra nekiugrottam , akkor végre lefutott a folyamat ... egy fél délelőtt kelett hozzá.
Amúgy semmi különös.sudo nala update && sudo nala upgrade
sudo nala autoremove
sudo nala autopurge
sudo nala cleanapt install bc build-essential file git libncurses-dev rsync unzip wget
git clone https://github.com/tomato64/tomato64.git
cd tomato64make mt6000
és ennyi volt ... a szemem gúvadt fél napig, néha megmozgattam az egeret, hogy ne aludjon be a rendszer.
A mappa tisztításhoz a
make distclean parancsot használtam.Hajrá!
-
attires
tag
Szia!
Leírnád légy szíves röviden, hogy hogyan sikerült fordítanod?
Nekem a "make mt6000" -nél elrepül mindig.
Ha root vagyok akkor az a baja, ha nem vagyok akkor meg az...Az újabb commitban javítottak az "OpenVPN-en" (OpenVPN Client: IPSET incorrectly configured w/ DNSMasq) ami miatt szeretnék fordítani.
-
válasz
Intruder2k5 #201 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
válasz
the radish #199 üzenetére
Akkor gondolom a Tomato64-ben régebbi van még. [kép]
-
Átírtam a leírást Tomato64-re is.
-
akom
őstag
Belinkelek pár oldalt, amik nekem sokat segítettek:
tomato64.org (Ez a fő Tomat64 oldal.)
linksysinfo.org (Itt rengeteg topic foglalkozik a Tomato64-el, akár a fejlesztőknek is tudsz közvetlen írni.)
GitHub (Itt követheted a verziókat, és van egy elég jó wiki oldal.) -
Ne mesterezz már please, tök ciki, nem vagyok én mester.
Kapásból ezt a kérdést is passzolom, nem tudok róla, hogy nagyon összeszedett dokumentáció lenne valahol, ez sajnos nem OpenWrt, aminek nagy fejlesztőcsapata van világszerte. Van egy foghíjas Wiki-je, de amúgy a funkcionalitásban a FreshTomato is lényegében azonos, a Tomato64 annak a forkja, és mivel a FreshTomato már egy sok éves fejlesztés, így arra keresve lehet előbb találsz válaszokat a kérdéseidre.
Ja és persze van Tomato firmware is.
-
Mobilon a 2.4GHz nekem se sokkal több, de mondjuk engem nem zavar.
Redmi Note 13 4G
2.4GHz [kép]
5GHz [kép]Párom tabletje (Xiaomi Pad 6)
2.4GHz és 5GHzSaját laptop
2.4GHz [kép]
5GHz [kép]Illetve amit írtam már minap, fiam szobájában a második Flint 2 is 5GHz linken csatlakozik az enyémhez, a két router között van körülbelül 9-10 méter távolság, 2 téglafal, és így szokott körülbelül 800-1000Mbps sebességen csatlakozni a két router egymáshoz.
Xiaomi routerekkel ez a link -70dBm körül volt, és a sebesség nem ment 300Mbps fölé, de inkább még kevesebb volt. Kábelen csatlakozva a második Flint 2-höz, ott is kb. 600-800Mbps-t lehet mérni.
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #194 üzenetére
Mester ,erről a tomato64rol hol tudnék bővebb utanaolvasni
-
-
-
válasz
Intruder2k5 #148 üzenetére
Felraktam ezt a másik transmission Web UI-t, de ha tótágast állok, akkor is csak a sima transmission web jön be. Mit rontok el?
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #187 üzenetére
Hmm, ez valahogy elkerülte a figyelmemet. Viszont most próbáltam ki a PA régiót. Tényleg engedi 1584mW-ig, el is indul, látszólag OK, viszont a telefonommal 20-40 mbit/sec jön vele, fel-le speedtesten. Amúgy 700-800 at tud a kaon ar1344 5Ghz-es wifijén.
Én továbbra is keresem azt a jó régió/emelt adóteljesítmény/sávszél/csatorna kombót, ami megfelelne.
Igen, 2025.03 verzió.
-
AcCEsS
senior tag
válasz
Intruder2k5 #175 üzenetére
Végül én is berendeltem 2 darabot, 36524 lett a vége darabonként! Köszi a tippet!
-
Ezt olvastad amit a minap írtam? Nekem így megy most 501mW-on, de egyébként ugyanúgy választható 33 és 32dBm-ig mint driver default-on. [kép] [kép]
A Tomato nálad is 2025.03 verzió?
-
Buvana
aktív tag
Mit kell ezeken a beállításokon érteni?
Én tegnap újraraktam a tomatot. Egyből azzal kezdtem, hogy a wifi driver defaulton maradt. És ott nem enged 100 mw nál többet, úgy mint Intruder2k5 nek. Megnéznéd nálad mit enged ott?
Nem lehet hogy van már meglévő 5g wifi itthon, és ezért nem engedi defaulton az erősebb wifit? Néhány beállítással (régiónál) engedi, viszont nem indul el a rádió, látom a logból. (5g)
-
2,4GHz Vatican City
5GHz Panama
-
válasz
Intruder2k5 #183 üzenetére
Köszi így lesz! Úgyis a 2,4ghz-re van szükségem ott és a repeatert azon simán a gyári FW-ből kristálytisztán meg lehet valósítani, úgy, hogy nem a fő router kliensei között kell leskelnem, hogy mi lehet a repeater saját IP címe.
-
-
válasz
Intruder2k5 #180 üzenetére
Egy kicsit off, de mégis megkérdezném. Az egyik munkahelyemen beáldoznék egy routert wifi repeater céljára. Melyiktől válhatok meg inkább Asus RT-N18U , vagy MI R3G ?
-
the radish
senior tag
válasz
Intruder2k5 #180 üzenetére
A második is csak 40.380,- volt.
Szerintem egy időre elköteleződtem úgy, hogy a jelenlegi RT-AX56U kifogástalanul, és teher nélkül teszi a dolgát, hiszen mindent levett a válláról egy raspberry pi.
Na mindegy, elvégre mindenkinek kell egy hóbort. (Mondjuk van egy pár.)
-
válasz
szaboi6512 #179 üzenetére
Jaja, úgyhogy nekem is érkezik a harmadik.
-
szaboi6512
őstag
válasz
38680 ft lett.
-
the radish
senior tag
válasz
Intruder2k5 #177 üzenetére
Szuper, köszi!
-
válasz
the radish #176 üzenetére
-
the radish
senior tag
válasz
Az alján van falra rögzítési lehetőség, azonban nem tudom, hogy ebben az esetben az antennáit fel lehet-e állítani, vagy sem.
Azt látom, hogy előre hajthatók, de vajon hátra is? -
válasz
Intruder2k5 #141 üzenetére
Az árfolyamnak köszönhetően azóta 44k alá ment az ár, és mindjárt indul az akció.
-
válasz
Intruder2k5 #108 üzenetére
Ez a "driver default" beállítás mégsem szerencsés a wireless régiónak. Azóta volt pár újraindításom konfigurációs változtatások miatt, és többször is eljátszotta s router, hogy reboot után a "Maximum transmit power" is visszaállt a "driver default" értékre, és nem is szórta a WiFi jelet. Szóval most a hétvégén átállítottam a javasolt Panama régióra, azóta csináltam megint pár teszt-újraindítást, ezzel hibátlan, és ugyanúgy választhatók a magasabb "transmit power" értékek.
-
-
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #164 üzenetére
-
Abszolút jól bírja. Ebben is MediaTek SoC van, 4 mag 2GHz + 1 GB RAM. És igen, ismerős az AC65P is, bár konkrétan olyanom nem volt, de majdnem koppra ugyanaz a hardver, mint a Xiaomi Mi-R3G, MT7621 SoC, 256MBRAM.
-
TeeJay
félisten
válasz
Intruder2k5 #166 üzenetére
Jól bírja a torrentezést?
ASUS AC65P-t kellene lecserélnem és nem tudom hogy valami herélt wifi7 router-t vegyek-e vagy ez a combos AX Flint 2 elég-e nekemEgyelőre wifi 7 eszközünk nincs még de jövőre már lehet új telefon képében
ami nekem viszont fontos hogy 1000-es netet röhögve vigye a procija
AC65P is Mediatek procis és wifis, 6év alatt sosem tudtuk letérdeltetni pedig sima ASUS szoftver megy rajta és már vagy 3éve semmi FW-t nem adtak ki rá -
válasz
szaboi6512 #163 üzenetére
Az OpenWrt hozzám se állt közel soha, nem tudtam megszeretni. Bár azt elismerem, hogy a leginkább konfigurálható, legnagyobb felhasználói táborral és fejlesztő csapattal bíró rendszer ilyen eszközökre, de szerintem nem annyira "user friendly". Még Tomato előtt próbálkoztam DD-WRT-vel, de az sajnos tiszta bugos, és azt is mindig nagyon akadozva fejlesztették, vagy még inkább nem fejlesztették.
ASUS gyári fw:
Hát igen, amit ma látunk az ASUS eszközökben az már egy másik kategória, de amikor én Tomato-ra váltottam és megkedveltem ezt a rendszert, akkor az ASUS gyári fw-k így néztek ki. [kép] -
Ez kicsit hosszú válasz lesz, sorry!
Én a magam részéről úgy 16 évvel ezelőtt kezdtem Tomato firmware-t használni, még ASUS WL-500g Premium routeren. Aztán persze cserélgettem alatta a vasakat, lett ASUS RT-N16, RT-N66U, és RT-N18U is, meg másodlagos eszközként még jó néhány más is, de mindig mind Tomato-s volt. Nagyon megkedveltem, mert stabil, felhasználóbarát a felülete, ugyanakkor mindig mindent meg tudtam oldani benne amit akartam. Aztán elért hozzánk is a Gbit-es FTTH, amit a Tomato támogatással bíró BroadCom alapú ASUS routerek már nehezen bírtak, gyors letöltésnél, főleg sok szálon elég erősen terhelődtek, lassúk voltak az USB-s NAS funkciókat illetően, és hiába vártam, újabb, erősebb vasakra valahogy nem akart jönni a Tomato támogatás, így aztán 2019 elején váltottam Xiaomi Mi-R3G routerre, és Padavan rendszerre. Amúgy az a szoftver is hasonló adottságokkal bír, alakítgattam is a magam kedvére, és a MediaTek SoC egészen mostanáig ki is szolgálta az igényeimet, de azért az utóbbi 1-2 évben már kerestem az utódot, mind Padavan, mind pedig Tomato vonalon is, és eközben jött szembe a Flint 2, és tértem vissza Tomato-ra. Tényleg semmi gondom nem volt a Padavannal, de azért a Tomato az igazi.
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #161 üzenetére
Ez lesz az ,köszi
Amúgy Te/Ti miért használjátok az openwrtt helyett ,mivel tud többet vagy szimplán más mint a gyári wrt alapú fw?
Szerk ,első openwrt /tomato képes router lesz,elnézést az esetleges triviális kérdésért
-
Nem igazán ismerem ezt a szolgáltatói beállítást, de lehet VLAN ID-t (röviden VID) állítani. Ez elérhető Tomato-ban, és gondolom a másik két említett fw-ben is.
Gondolom ez lesz az:
Azért az nem semmi, hogy ilyen kell az internetszolgáltatás beállításához, mert ugye a VLAN funkciót nem ismeri és támogatja túl sok SOHO router.
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #159 üzenetére
Amiket itt is írtok ,meg Redditen ,snbn,itt-ott olvasok az alapján ax56nal erősebb wifit várok ,ezért is ugrottam bele én is
Viszont ftth/siro optika van ,szolgáltató axes fritzboxot adott ami helyett az asust használom ,de rémlik hogy valami vlan 10 értéket kellett Asus guin megadni hogy működjön ,azt megtalalom ugye mind a gyári fwvel ,mind a stock openwrt es/vagy tomaton?
-
Amúgy a két Flint 2 közötti kapcsolat sokkal gyorsabb lett mint a korábbi volt, szóval már csak ezért is megérte mindkét végpontra ezt rakni. Ugye nem egyszerre vettük mi sem, amíg csak az első volt beüzemelve, és a másodlagos eszköz még egy Mi-R3G volt, nem volt ilyen látványos az előrelépés.
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #157 üzenetére
Hoarder ..
-
-
Balinov
titán
Végül is megvettem a gyártó eus webshopjabol ,kb 1 hét mire ideer,Asus Ax56u lesz kivaltva vele ,amugyis EOL modell ,merlin sem nagyon lesz rá már friss találtam kupont ,így 15eurral kevesebb lett a vége
Intruder,Asus topikos hszed kicsit sokba kerül ,de amit idáig olvastam erről a modellrol,szerintem jó döntés volt
Majd úgy is jövök egy csomó kérdéssel ,és ez nem fenyegetés
Bali
-
Balinov
titán
Srácok ,Ali nem szállít ide ,amazonokrol 160 eur körül van .be merjem 130 eur körül rendelni a gyártó hivatalos EU webshopjabol.?mas elerhetoseget Európában nem nagyon találtam
-
szaboi6512
őstag
-
-
válasz
Intruder2k5 #150 üzenetére
Nem baj az a lényeg, hogy zöldfülű telepítésem működik. Azért a LM 22.2 béta csak kell egyes népeknek.
A transmission web guiból ki lehet szállni valahogy, vagy csak kiikszelem, mont az asszony a facebookot? -
-
válasz
Intruder2k5 #148 üzenetére
csak miért nem tölt fel, nincs igény, port elvileg nyitva van
-
Szerintem igen, de amúgy Transmission-hoz is van másik WebUI, bár én másik klienst használok.
-
válasz
Intruder2k5 #146 üzenetére
Akkor ez most működik?
-
Az ASUS topikból folytatva... Ezzel az a baj, hogy én sosem használtam Merlint, de ASUS gyári fw-t se tegnap, meg a fiam is 30 múlt, szóval nem nagyon van mit korlátozni, így összehasonlítási alapom se nagyon van. Tomato64-ról azt tudom mondani, hogy bár elég részletesen lehet konfigurálni, de ezekkel a filterekkel mindig az volt a baj, hogy nem látnak bele a https forgalomba, így aztán nincs facebook blokkolás és társai. Szerintem amire jól használható, az teljes internet elérés blokkolás vagy engedélyezés, fekete és fehér listákkal, MAC címek alapján, időre korlátozva, de minden mást inkább a klienseken célszerű megoldani, valami felügyeleti szoftverrel.
-
válasz
the radish #144 üzenetére
A számból vette ki a szót. ... csak én nem mertem ...
-
the radish
senior tag
követem... ja és üdv!
-
-
válasz
Intruder2k5 #141 üzenetére
Megformáztam Ext4-re
root@unknown:/tmp/home/root# df -h
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
/dev/root 7.1G 620.6M 6.2G 9% /
devtmpfs 490.4M 68.0K 490.3M 0% /dev
tmpfs 490.7M 276.0K 490.4M 0% /tmp
/dev/sda1 3.9G 26.6M 3.6G 1% /media/sys
/dev/sda2 216.0G 28.0K 204.9G 0% /media/torrent
/dev/sda3 216.0G 28.0K 204.9G 0% /media/share
/dev/sda1 3.9G 26.6M 3.6G 1% /opt
root@unknown:/tmp/home/root# -
Ha valaki esetleg még vásárlás előtt áll, jövő héttől 39300Ft lesz a vas, ha csak nem emelik fel az árát az akció előtt. Ja és igen, ugyanarról az AliExpress shopról van szó.
-
-
válasz
Intruder2k5 #138 üzenetére
Köszi megértettem ftp-n és sambán keresztüla postás hozza-viszi az adatokat, a két végállomás pedig a saját módszere szerint rója a saját agyag tábláját illetve olvassa fel azt és súgja a postás fülébe.
De azért mégis ez milyen lenne ntfs fájlrendszerrel:
mount -t none bind,nofail,x-gvfs-hide /dev/sda3 /media/share -
Ehhez nem kell entware, az itt felsorolt filrendszerek mind a firmware-ből támogatottak, csak nem tudom a biztos mount parancsot, mert azt sem tudom, milyen ntfs driver van az fw-ben. De valamilyen biztosan van, szóval ennek telepítésével ne bajlódj, amúgy is csak bekavarna.
De mivel ezzel a routerrel amúgy teljesen vállalható már a samba és az ftp sebessége is, nem hiszem, hogy érdemes lenne vacakolni azzal, hogy átkötözgesd a gépre. Ha csak nem arról a régi félreértésről van szó, amivel többször is találkoztam már, hogy a windows rendszerek samba-n és ftp-n is csak az ntfs-t tudják kezelni. Mert ez ugye nem igaz, minden további nélkül írják és olvassák a router ext4 megosztásait is.
-
válasz
Intruder2k5 #136 üzenetére
Igen , azért akartam egy ntfs partíciót is hogy windowssal is lehessen rajta garázdálkodni. Úgy láttam, hogy az entware repoban ott van az ntfs-3g is. Emlékeim szerint anno az openwrt kezelte az ntfs partíciót is , csak lassabban. Majd csak kialakul. Most megint ügyelek , nem hoztam magammal a flintet, mert a nejem otthon lehet elakadna wifi nélkül és telefonon keresztül megfakanalazna.
-
Erről jut eszembe, valahol valamikor írtam a routerre csatlakoztatott HDD sebességéről, bár most nem találom a posztot, lehet a szerverhiba elvitte azt is. Lényeg a lényeg, akkor először FTP-n 100MB/sec fölötti sebességeket mértem, Samba-n Windows11 kliensről meg olyan 65MB/sec volt a letöltés. Tegnap viszont egyéb okok miatt újra kellett telepítenem az egész laptopot, és ma azt vettem észre, hogy olyan 85MB/sec körül teker a Samba, letöltés, azaz router -> laptop irányba.
-
Huhh, azt most meg nem mondom fejből, milyen paranccsal és opciókkal kéne csatolni. Talán ennek működnie kéne:
mount -t ntfs-3g /dev/sda3 /media/share
De lehet nem is ntfs3-g-t kéne használni, mert pl. paragon driver van az fw-ben. Passz.
De miért NTFS? Miért nem jó az ext4? Használnád gépen Windows alatt is?Esetleg meg lehet próbálni 3g nélkül is a parancsot.
mount -t ntfs /dev/sda3 /media/share
-
válasz
Intruder2k5 #133 üzenetére
az sda3 ntfs, lehet, hogy azért nem mountolja
-
Lényegében jó. Talán annyi, hogy a
/tmp/mnt/ware
csatolás felesleges, az csak az automount eredménye, szóval ezt beteheted aRun after mounting
script elejére:umount /tmp/mnt/*
Illetve mintha három partíciót említettél volna, de itt csak kettő látszik. Van /dev/sda3 is?
fdisk -l /dev/sda*
-
válasz
Intruder2k5 #131 üzenetére
root@unknown:/tmp/home/root# df -h
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
/dev/root 7.1G 620.6M 6.2G 9% /
devtmpfs 490.4M 68.0K 490.3M 0% /dev
tmpfs 490.7M 292.0K 490.4M 0% /tmp
/dev/sda1 3.9G 26.6M 3.6G 1% /tmp/mnt/ware
/dev/sda1 3.9G 26.6M 3.6G 1% /media/sys
/dev/sda2 216.0G 28.0K 204.9G 0% /media/torrent
/dev/sda1 3.9G 26.6M 3.6G 1% /opt
root@unknown:/tmp/home/root# -
-
válasz
Intruder2k5 #129 üzenetére
Köszönöm. Így támpontokkal biztosabban tudok majd bánni vele
-
-
Attól függ, hogy egyszerűbben vagy (legalább részben) szakszerűbben szeretnéd megoldani... Az egyszerűbb megoldás az, ha simán scriptekkel oldod meg a csatolásokat. Ehhez először is az
Administration -> Scripts -> Init
részbe tedd be ezeket:mkdir -p /media/sys
mkdir -p /media/torrent
mkdir -p /media/share
Majd azUSB and NAS -> USB Support
oldalon aRun after mounting
részbe írod be ezeket a sorokat:
mount -t ext4 -o rw,noatime,nodiratime,commit=15,data=writeback /dev/sda1 /media/sys
mount -t ext4 -o rw,noatime,nodiratime,commit=15,data=writeback /dev/sda2 /media/torrent
mount -t ext4 -o rw,noatime,nodiratime,commit=15,data=writeback /dev/sda3 /media/share
mount -o bind /media/sys /opt
/opt/etc/init.d/rc.unslung startHa pedig a részben szakszerűbb megoldást szeretnéd, akkor lehet használni fstab-ot is, de sajnos azért csak részben, mert a bind-et nem támogatja Tomato alatt, szóval a feladat egyik felét mégiscsak scriptből kell megoldani.
Ha ez megvan, akkor egy újraindítással azért csekkold le az eredményt, főleg, hogy az /opt mappa alá felcsatolódott-e a partíció. Ha igen, akkor mehet is az entware telepítés:
/usr/sbin/entware-install.sh
Ezzel felmegy az opkg csomagkezelő, meg néhány alap dolog, a többit magadnak kell feltenned, amiket szeretnél. Pl.
opkg install mc
-
A "gyári" integrált transmission még most is bugos?
-
Ez így eddig jó?
root@unknown:/tmp/home/root# mkdir /mnt/sda1/opt
mkdir: can't create directory '/mnt/sda1/opt': No such file or directory
root@unknown:/tmp/home/root# mc
sfs_init(): Warning: file /etc/mc/sfs.ini not found
root@unknown:/mnt# ;6M;6m
root@unknown:/mnt# ;6M;6m
/bin/sh: syntax error: unexpected ";"
root@unknown:/mnt# ls
torext4 ware
torext4 ware
root@unknown:/# ls
bin cifs1 etc lib lost+found mnt opt root sys usr
bkp cifs2 home lib64 media nas proc run tftpboot var
boot dev jffs libexec mmc nvram rom sbin tmp www
bin cifs1 etc lib lost+found mnt opt root sys usr
bkp cifs2 home lib64 media nas proc run tftpboot var
boot dev jffs libexec mmc nvram rom sbin tmp www
root@unknown:/# mkdir /mnt
root@unknown:/# mkdir /mnt
mkdir: can't create directory '/mnt': File exists
root@unknown:/tmp/home/root# mc
sfs_init(): Warning: file /etc/mc/sfs.ini not found
root@unknown:/tmp/home/root# cd /mnt/ware
root@unknown:/mnt/ware# mkdir /mnt/ware/opt
root@unknown:/mnt/ware# ls
lost+found opt
root@unknown:/mnt/ware# mount -o bind /mnt/ware/opt /opt
root@unknown:/mnt/ware# /usr/sbin/entware-install.sh
Info: Checking for prerequisites and creating folders...
Warning: Folder /opt exists!
Info: Opkg package manager deployment...
Connecting to bin.entware.net (107.189.14.230:80)
saving to '/opt/bin/opkg'
opkg 100% |*************************************************************************************************************************| 836k 0:00:00 ETA
'/opt/bin/opkg' saved
Connecting to bin.entware.net (107.189.14.230:80)
saving to '/opt/etc/opkg.conf'
opkg.conf 100% |*************************************************************************************************************************| 175 0:00:00 ETA
'/opt/etc/opkg.conf' saved
Info: Basic packages installation...
Downloading http://bin.entware.net/aarch64-k3.10/Packages.gz
Updated list of available packages in /opt/var/opkg-lists/entware
Installing entware-opt (227000-3) to root...
Downloading http://bin.entware.net/aarch64-k3.10/entware-opt_227000-3_all.ipk
Installing libgcc (8.4.0-11) to root...
Downloading http://bin.entware.net/aarch64-k3.10/libgcc_8.4.0-11_aarch64-3.10.ipk
Installing libc (2.27-11) to root...
Downloading http://bin.entware.net/aarch64-k3.10/libc_2.27-11_aarch64-3.10.ipk
Installing libssp (8.4.0-11) to root...
Downloading http://bin.entware.net/aarch64-k3.10/libssp_8.4.0-11_aarch64-3.10.ipk
Installing libpthread (2.27-11) to root...
Downloading http://bin.entware.net/aarch64-k3.10/libpthread_2.27-11_aarch64-3.10.ipk
Installing librt (2.27-11) to root...
Downloading http://bin.entware.net/aarch64-k3.10/librt_2.27-11_aarch64-3.10.ipk
Installing libstdcpp (8.4.0-11) to root...
Downloading http://bin.entware.net/aarch64-k3.10/libstdcpp_8.4.0-11_aarch64-3.10.ipk
Installing entware-release (2025.05-1) to root...
Downloading http://bin.entware.net/aarch64-k3.10/entware-release_2025.05-1_all.ipk
Installing zoneinfo-core (2025b-1) to root...
Downloading http://bin.entware.net/aarch64-k3.10/zoneinfo-core_2025b-1_aarch64-3.10.ipk
Installing zoneinfo-asia (2025b-1) to root...
Downloading http://bin.entware.net/aarch64-k3.10/zoneinfo-asia_2025b-1_aarch64-3.10.ipk
Installing zoneinfo-europe (2025b-1) to root...
Downloading http://bin.entware.net/aarch64-k3.10/zoneinfo-europe_2025b-1_aarch64-3.10.ipk
Installing findutils (4.10.0-1) to root...
Downloading http://bin.entware.net/aarch64-k3.10/findutils_4.10.0-1_aarch64-3.10.ipk
Installing terminfo (6.4-3) to root...
Downloading http://bin.entware.net/aarch64-k3.10/terminfo_6.4-3_aarch64-3.10.ipk
Installing libpcre2 (10.42-1) to root...
Downloading http://bin.entware.net/aarch64-k3.10/libpcre2_10.42-1_aarch64-3.10.ipk
Installing grep (3.11-2) to root...
Downloading http://bin.entware.net/aarch64-k3.10/grep_3.11-2_aarch64-3.10.ipk
Installing locales (2.27-9) to root...
Downloading http://bin.entware.net/aarch64-k3.10/locales_2.27-9_aarch64-3.10.ipk
Installing opkg (2024.10.16~38eccbb1-1) to root...
Downloading http://bin.entware.net/aarch64-k3.10/opkg_2024.10.16~38eccbb1-1_aarch64-3.10.ipk
Installing entware-upgrade (1.0-1) to root...
Downloading http://bin.entware.net/aarch64-k3.10/entware-upgrade_1.0-1_all.ipk
Configuring libgcc.
Configuring libc.
Configuring libssp.
Configuring libpthread.
Configuring librt.
Configuring terminfo.
Configuring libpcre2.
Configuring grep.
Configuring locales.
Entware uses separate locale-archive file independent from main system
Creating locale archive /opt/usr/lib/locale/locale-archive
Adding en_EN.UTF-8
Adding ru_RU.UTF-8
You can download locale sources from http://bin.entware.net/other/i18n_glib227.tar.gz
You can add new locales to Entware using /opt/bin/localedef.new
Configuring entware-upgrade.
Upgrade operations are not required.
Configuring opkg.
Configuring zoneinfo-core.
Configuring zoneinfo-europe.
Configuring zoneinfo-asia.
Configuring libstdcpp.
Configuring entware-release.
Configuring findutils.
Configuring entware-opt.
Info: Congratulations!
Info: If there are no errors above then Entware was successfully initialized.
Info: Add /opt/bin & /opt/sbin to $PATH variable
Info: Add "/opt/etc/init.d/rc.unslung start" to startup script for Entware services to start
Info: Found a Bug? Please report at https://github.com/Entware/Entware/issues
root@unknown:/mnt/ware# opkg update && opkg upgrade
Downloading http://bin.entware.net/aarch64-k3.10/Packages.gz
Updated list of available packages in /opt/var/opkg-lists/entware
root@unknown:/mnt/ware# opkg upgrade
root@unknown:/mnt/ware# opkg install htop
Installing htop (3.4.1-1) to root...
Downloading http://bin.entware.net/aarch64-k3.10/htop_3.4.1-1_aarch64-3.10.ipk
Installing libncursesw (6.4-3) to root...
Downloading http://bin.entware.net/aarch64-k3.10/libncursesw_6.4-3_aarch64-3.10.ipk
Installing libncurses (6.4-3) to root...
Downloading http://bin.entware.net/aarch64-k3.10/libncurses_6.4-3_aarch64-3.10.ipk
Configuring libncursesw.
Configuring libncurses.
Configuring htop.
root@unknown:/mnt/ware# htop
Ha jó, akkor hogyan tovább? Ha nem jó akkor hogy?
-
Entware telepítésen töröm magam, de a tudásom ezügyben slágvortokban közelít a zérushoz, .... kivéve néhány technikai tudat kövületet. Szeretnék torrentezni, dlna, fájlmegosztás, NAS funkció is a terveim között szerepel. Egy NVME SSD-t szeretnék az USB portra dugni. A lentebbi képen látszik hogyan készítettem elő. Az első 4 gigás partíció lenne a entware helye, a második ext4-re torrentezgetnék, a harmadik a NAS, samba, ftp satöbbi célját szolgálná. A negyedik partícionálatlan terület örökre úgy maradna, hogy az NVME vezérlő szabadon garázdálkodhasson vele, ower provisioning, vearlevelling satöbbi céljára (6-7%-nyi területet mindig így szabadon szoktam hagyni az SSD-n, tudom, hogy van enélkül is általam nem látható tartalék terület, de azért nem árt ez, hadd kavarja a vezérlő úgy a cellákat ahogy a szükség hozza.). Az NVME a trimmelést belügyként kezeli, magának intézi. Elsőkét kérnék segítséget, hogy kell ezt a 3 partíciót csatolni és hogy kell az entware-t telepíteni ?? SSH-n már egyszer belekukkantottam a fájlrendszerbe, csak úgy linux consolból. Nem puttyolok.
-
Ezeket a képeket kínai oldalakon találtam, csak úgy itt hagyom a topikban, hogy meglegyen, mi micsoda.
-
Jaa ja értem.
Még jó, hogy nem vettem belőle basszus!
Mindenesetre a komplett router jobban össze van rakva és tetszetősebb, funkcionálisan kompletten benne van a switch is. A router boardnak meg nagyobb a ramja és SSD-vel bővíthető, de arra oly nagy szükség úgy sincs. Az USB 3.-ra tett SSD is megfelel a célnak és mobilizálható is. -
ez komoly?
[bana pibpi r3 mini] -
válasz
Intruder2k5 #117 üzenetére
Köszi , akkor a felső 0 perces bejegyzés én lehetek, csak még akkor az időt nem állítottam be, azért a hajnali időpont. Majd holnap ha hazamegyek pontosítom, egyelőre csak úgy behajítottam a hálózatba a routert, ahogy hazaugrottam egy marhapofa vadasra megétkezni.
-
Ha rányomsz a konfigurációs oldalon alul a Save gombra, akkor frissíti az adatokat, illetve felül a jelölt linken meg tudod nézni a saját routered adatait. Van automatikus frissítés is, hetente egyszer, ez gondolom mindenkinél eltérő időpontban, hogy ne döntse romba az Anon szerverét, ha a fél világ egyszerre frissítene. A saját időpontot a crontabból tudod kinyerni, SSH-ban.
cru l | grep anonupdate
Illetve ugye ezek módosításával tudod az automatikus frissítés beállításait változtatni.
-
Milyen gyakran frissül a tomato anon oldal, mintha ezer éve odafagyott adatok lennének benne. Az időpontok az oldal ideje szerint, vagy az adott router órája szerint rögzítődnek?
Ki frissít a user, vagy az oldal? Én is megengedtemezt ezt az opciót, mindkét kockát kipipáltam,, de magamat nem találom a listán. Ha már van ez az oldal és ugye anoním, akkor az adott user honnan tudja hogy melyik sor szól őróla? -
-
Először állíts be egy régiót , pl. Costa Rica, vagy USA. Ezután jobb oldalt alul mentsed (save). Most menj vissza és állítsd be a Transmit Powert és a csatornát. Az adott régiónak megfelelő értékek közül tudsz válogatni. Találtam egy régiót ahol egészen 1985 milliwattig fel lehet tekerni, csak elfelejtettem, hogy melyik volt.
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #111 üzenetére
Sajnos igen. Más böngészőből bejelentkezve sem enged más értékeket beállítani, úgy, ahogy nálad van.
Más régióknál engedi itt-ott, de driver default régión nem! Pedig még a csatornát is ugyanarra állítottam ahogy te. sávszélt is, stb...
-
Na már működik üzemszerűen
-
-
Buvana
aktív tag
válasz
-
Buvana
aktív tag
válasz
Na, az jó. Köszi én meg a driver defaultot a transmit power-ra értettem, nem is tudtam hogy a régiónál is van.
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #87 üzenetére
Melyik régión? Mert nekem nem látják az eszközök, csak ha driver defaulton van, illetve bizonyos értékeknél. 501mW látszólag beállítva (5ghz) de telefon, tab nem látja. PL CA régión.
-
Működik egyenlőre.
Intruder2k5 #104, Én köszönöm. Ráérek most ügyeletben.nighly 250808-nak írja fejlécben az aboutnál.
-
-
A frissítést fel is toltam:
[lihttps://mega.nz/file/o5kE2JJI#iY_Wo5B1gXzce8OeFqSwlxOc_GuZdUx9iaFOMAjPJAwnk]
midjárt ki is próbálom -
Mivel eddig érdemben nem fértem úgy hozzá a routerhez, hogy neten lóghasson, ezért mérgemben buildeltem egy friss verziót, amolyan dayly build from CsI, majd feltolom valahová. Elég a két utolsó fájl ugye, csináljak hozzájuk md5sumot is? Semmiség az egész, csak fél nappalig tart egy buildelés, még a Mari néni bugyogó címkéje is bele van fordítva.
-
Érdekes hogy az FTP-vel szinte a teljes gigabites sebességet ki sikerül használni.
Ez már régebben, még a WL-500gP -s időkben is így volt. Persze nem a Gbit-es sebesség, de a különbség ott is megvolt, többnyire az SMB a leglassabb, azután az FTP, és végül az NFS, de ez utóbbi csak Linux klienssel, a Windows kliens lassú.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus ROG Strix Flare II Animate Gamer Billentyűzet - Magyar kiosztás
- Lenovo 14 Ideapad 3 FHD LED Matt i3-1115G4 4.1Ghz 8GB 256GB SSD Intel UHD Graphics Win11 Garancia
- Acer, notebook, laptop, Ryzen 5 5500u, 16gb ddr4, 1tb ssd, 15.6 col
- Eladó 3. generációs I7-es számítógép
- ASUS ROG STRIX 850W 80 PLUS Gold - Garancia 2033.05.04
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3049, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest