- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Z Fold8 Ultra – névváltoztatás utáni teendők
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sztárok hada fogja prezentálni a Pixel 11-eket
- Poco X8 Pro - majdnem tökéletes
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Mobil flották
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-12-06 19:08 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Nálam most 57 fokos a CPU, 64 a 2,4 és 62 az 5 GHz-es Wifi, az sok vagy még elmegy?
A plafonon egy rack szekrényben vannak a cuccok, az egyik oldalsó ajtót lenyitottam és van 2 db ventilátor is, ami hőfok kapcsolóval 35 fokra állítva, de még nem indult be. kipróbáltam 30 foknál kapcsolnak be a ventilátorok...Ahogy látom, SSH-ban a sensors parancs szépen kiírja a maximum értékeket. [kép]
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Akkor az meglehetősen érdekesen működik, mert ahogy írtam is, a PON LED az optikai oldal (GPON) visszajelzője. Na de, majd csak kiderül...
Bevallom, nem néztem utána a chipset dokumentációjában, hogy mettől meddig terjed a normál üzemi hőfok, de ez szerintem még simán belefér. Ugye nagyban függ a környezeti hőmérséklettől is, nálam ilyenkor általában megy a klíma, így hűvösebb a szoba, de volt aki írta, hogy nála 30 fokban van. Tegnap óta azért nekem is fentebb ment, gondolom amikor fél órával indítás után néztem, még nem volt átmelegedve a műanyag ház.Jelenleg ilyen 52, 57, 55 C fokra állt be, miközben a szobában pont 25 C fok van. [kép]
-
Csixi68
tag
Nagytakarítást csináltam itt az asztalomon, leállítottam a routert is és az ONT-t is, és kivittem mindkettőt a műhelybe, kifújtam kompresszorral. Jelenleg már fél órája megy, de egész jó a hőmérséklete. Kíváncsi leszek estig, hogy alakul...
Nálam most 57 fokos a CPU, 64 a 2,4 és 62 az 5 GHz-es Wifi, az sok vagy még elmegy?
A plafonon egy rack szekrényben vannak a cuccok, az egyik oldalsó ajtót lenyitottam és van 2 db ventilátor is, ami hőfok kapcsolóval 35 fokra állítva, de még nem indult be. kipróbáltam 30 foknál kapcsolnak be a ventilátorok... -
Csixi68
tag
Szia!
A Flint 2-nek semmi köze a PON LED-hez, az ugyanis az ONT WAN felőli oldala, vagyis az ONT és az OLT közti kapcsolat kontroll lámpája. Nem tudom adott esetben mit jelent ha nem világít a LED, lehet optikai jelszint probléma, de lehet csak meghibásodott az ONT. Kérdezz rá a Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon) topikban, lehet ott többet tudnak segíteni.
ui.:
Én amikor indítom újra a rendszert, akkor eleve úgy szoktam csinálni, hogy a routert csak azután kapcsolom be, ha az (Huawei, DIGI) ONT-n már világít a PON LED is, vagyis él az optikai kapcsolat.Ok, köszi a választ.
A fura az, hogy ha visszarakom a Xiaomi BE6500-as routert, rögtön megjelenik a PON led, de a Flint 2-nél nem. Ezért gondoltam, hogy valamit beállíthattam a Flint 2-nél, de rákérdezek a Telekomnál, biztos ami biztos. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Szia!
A Flint 2-nek semmi köze a PON LED-hez, az ugyanis az ONT WAN felőli oldala, vagyis az ONT és az OLT közti kapcsolat kontroll lámpája. Nem tudom adott esetben mit jelent ha nem világít a LED, lehet optikai jelszint probléma, de lehet csak meghibásodott az ONT. Kérdezz rá a Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon) topikban, lehet ott többet tudnak segíteni.
ui.:
Én amikor indítom újra a rendszert, akkor eleve úgy szoktam csinálni, hogy a routert csak azután kapcsolom be, ha az (Huawei, DIGI) ONT-n már világít a PON LED is, vagyis él az optikai kapcsolat. -
Csixi68
tag
Sziasztok,
amióta újra raktam a Flint 2-t, azóta a Telekom ONT -on a PON rész nem világít, pedig van rendesen net és sebesség is. Mit állíthattam el? Ja Tomato64 legfrissebb van benne... -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Nagytakarítást csináltam itt az asztalomon, leállítottam a routert is és az ONT-t is, és kivittem mindkettőt a műhelybe, kifújtam kompresszorral. Jelenleg már fél órája megy, de egész jó a hőmérséklete. Kíváncsi leszek estig, hogy alakul...
-
akom
őstag
-
csixy
addikt
Sziasztok!
Adott egy ilyen router T64-el, ami Wireless Ethernet Bridge módban kapja a netet egy másik épületből. Jelenleg 10-15 Mbps sebességet produkál, ami eddig elég is volt, de az lenne a feladat hogy növeljem ezt a sebességet.
Kipróbáltam és ha az épületen kívülre rakom a routert akkor 40-50 Mbps-es sebesség érhető el. Ez jó is lenne, de nem szívesen raknám ki esztétikai, és időjárási okok miatt az eszközt.
Mivel sajnos az antennák sem cserélhetők, így arra gondoltam, hogy mi van ha egy USB-s Wi-Fi sticket dugnék a router-re amit ki tudnék vezetni falon kívülre. Mondjuk egy ilyen eszközt.Szerintetek működhet a dolog? Vajon mennyire lenne nehéz beüzemelni T64-alatt? Drivert kellene fordítani? Szívesen veszek más ötletet is.
Egy linket küldenél kérlek.Erre a drivert buildelni kell csalifántos módon.
[link] -
akom
őstag
modprobe rtw89_8852bu
Amíg az eszközöd kompatibilis lapkakészlettel rendelkezik (Realtek RTL8832BU/RTL8852BU), ezt beillesztheted az init szkriptbe, hogy a meghajtóprogramok betöltsék a rendszerindításkor. Milyen eszközön futtatod a Tomato64-et? Lehet, hogy az interferencia nem túl vészes, de a gl-mt6000-emen bizonyos eszközöknél jelminőség-romlást látok az Eszközlista oldalon. Nem vagyok benne biztos, hogy egy USB elosztó segítene-e ezen vagy sem.GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router.
FW: Tomato64 Firmware 2026.3 GL-MT6000 AIO -
lancethepant
kezdő
#1726 Intruder2k5
Minél költséghatékonyabban megoldást szeretnék, így a Flint 2 nem fér most bele.
Köszönöm a linkeket.#1727 lancethepant
Szerinted ezt a interferenciát egy USB HUB-al nem lehetne megszüntetni? Nem közvetlen a routerba dugni a stick-et hanem egy USB HUB-ba és azt a routerbe.Abban tudnál segíteni, hogy mit kell az init szkripthez írni ahhoz hogy betöltse a Realtek drivereket?

modprobe rtw89_8852bu
Amíg az eszközöd kompatibilis lapkakészlettel rendelkezik (Realtek RTL8832BU/RTL8852BU), ezt beillesztheted az init szkriptbe, hogy a meghajtóprogramok betöltsék a rendszerindításkor. Milyen eszközön futtatod a Tomato64-et? Lehet, hogy az interferencia nem túl vészes, de a gl-mt6000-emen bizonyos eszközöknél jelminőség-romlást látok az Eszközlista oldalon. Nem vagyok benne biztos, hogy egy USB elosztó segítene-e ezen vagy sem. -
akom
őstag
#1726 Intruder2k5
Minél költséghatékonyabban megoldást szeretnék, így a Flint 2 nem fér most bele.
Köszönöm a linkeket.#1727 lancethepant
Szerinted ezt a interferenciát egy USB HUB-al nem lehetne megszüntetni? Nem közvetlen a routerba dugni a stick-et hanem egy USB HUB-ba és azt a routerbe.Abban tudnál segíteni, hogy mit kell az init szkripthez írni ahhoz hogy betöltse a Realtek drivereket?

-
bali66
tag
I have added support for this similar device, which I believe probably has the same Realtek chipset (Realtek RTL8832BU).
However, I can't get it to work at USB3 speeds on my GL-MT6000 router. I've had much better results with devices with the mt7921u USB chipset, such as this one.
https://www.amazon.com/dp/B0CVVWNSH2?ref_=ppx_hzsearch_conn_dt_b_fed_asin_title_14Actually, at the speeds you mentioned, you might want to downgrade to USB2 because sometimes running USB3 devices, especially with long cables, causes 2.4GHz interference. You can probably choose any device, but the one you mentioned should be the Realtek RTL8832BU. With current builds, the Realtek driver is not loaded automatically like the Mediatek one, but you just need to add the modprobe command to your init script.
ez szerintem akom-nak szól
-
lancethepant
kezdő
I have added support for this similar device, which I believe probably has the same Realtek chipset (Realtek RTL8832BU).
However, I can't get it to work at USB3 speeds on my GL-MT6000 router. I've had much better results with devices with the mt7921u USB chipset, such as this one.
https://www.amazon.com/dp/B0CVVWNSH2?ref_=ppx_hzsearch_conn_dt_b_fed_asin_title_14Actually, at the speeds you mentioned, you might want to downgrade to USB2 because sometimes running USB3 devices, especially with long cables, causes 2.4GHz interference. You can probably choose any device, but the one you mentioned should be the Realtek RTL8832BU. With current builds, the Realtek driver is not loaded automatically like the Mediatek one, but you just need to add the modprobe command to your init script.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Sziasztok!
Adott egy ilyen router T64-el, ami Wireless Ethernet Bridge módban kapja a netet egy másik épületből. Jelenleg 10-15 Mbps sebességet produkál, ami eddig elég is volt, de az lenne a feladat hogy növeljem ezt a sebességet.
Kipróbáltam és ha az épületen kívülre rakom a routert akkor 40-50 Mbps-es sebesség érhető el. Ez jó is lenne, de nem szívesen raknám ki esztétikai, és időjárási okok miatt az eszközt.
Mivel sajnos az antennák sem cserélhetők, így arra gondoltam, hogy mi van ha egy USB-s Wi-Fi sticket dugnék a router-re amit ki tudnék vezetni falon kívülre. Mondjuk egy ilyen eszközt.Szerintetek működhet a dolog? Vajon mennyire lenne nehéz beüzemelni T64-alatt? Drivert kellene fordítani? Szívesen veszek más ötletet is.
Egy linket küldenél kérlek.Szia!
A linksysinfo fórumon olvastam hasonlóról, ott lancethepant egy 6GHz-es WiFi adaptert kötött az USB portra, és sikerült működésre bírnia. Ő azt írta érdemes MediaTek chipset-es eszközben gondolkodni a nyílt forráskódú driverek miatt, de a kernel verziója miatt még így is adódhatnak nehézségek. Én sosem csináltam ilyet, szóval ettől konkrétabb segítséget nem tudok ígérni. Esetleg ha a túloldal is a Te kezelésedben áll, javíthat a helyzeten, ha oda is egy Flint 2 kerülne.
A link ez lenne, és kell hozzá a VIOSC11 kupon, amivel lejön belőle 3500 HUF.
-
akom
őstag
Sziasztok!
Egy linket küldenél kérlek. -
bali66
tag
-
bali66
tag
most megint jó áron van
-
bali66
tag
A wg0 szerverben a Peers -> Peer's Parameters -> VPN Interface IP mezőbe milyen IP címet adtál meg?
Kitöröltem mindent a wg0-ból, újrakezdtem,jó lett.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
A wg0 szerverben a Peers -> Peer's Parameters -> VPN Interface IP mezőbe milyen IP címet adtál meg?
-
bali66
tag
Nekem a wg0 megy. Valamit akkor biztosan másképp állítottál be, mint a wg1 esetében.
Jul 23 21:30:56usererrwg0-start.shcommand failed: when using mask, check if the entry is correct (for the /24-31 mask the last IP octet must be 0, for the /9-16 mask the last two octets must be 0, etc.) Ez a log. wg0-n
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
bali66
tag
-
bali66
tag
Szia!
Tudomásom szerint igen, én legalábbis napi szinten használom telefonnal, és nem tudok problémáról. Mondjuk jó lenne tudni, hogy milyen hibára gondolsz. Ha esetleg arra amit én vetettem itt fel néhány hónapja, az nem is a WireGuard hibája volt, hanem bizonyos körülmények együttállása esetén a tűzfal miatt nem lehetett elérni a WG szervert távolról. Az viszont már jó ideje javítva lett. [link]
Köszi. Csak délután tudom bűvölni,lehet még kereslek.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Szia!
Tudomásom szerint igen, én legalábbis napi szinten használom telefonnal, és nem tudok problémáról. Mondjuk jó lenne tudni, hogy milyen hibára gondolsz. Ha esetleg arra amit én vetettem itt fel néhány hónapja, az nem is a WireGuard hibája volt, hanem bizonyos körülmények együttállása esetén a tűzfal miatt nem lehetett elérni a WG szervert távolról. Az viszont már jó ideje javítva lett. [link]
-
bali66
tag
Sziasztok. A Wireguard a legújabb Tomatoval már hibátlan?
-
trance89
őstag
Passz. Jo ideje mar csak szetvalasztva hasznalom mivel 3db router ax savon is siman lefedi a teljes hazat, igy aztan nem is latom ertelmet. Az n-es savot meghagytam a regebbi eszkozoknek
-
Doky1988
senior tag
-
Doky1988
senior tag
Mivel 2db 2.5g portja is van ezert nekem mindenkeppen megerte mert a belso halo sebessege jocskan megnott(1000/300 net mellett), hiaba csak AX-es router meg nagyon hosszu ideig hasznalhato lesz. Ezt a tipust ugyis azok veszik ma elsosorban akik cfw-vel szeretnek hasznalni, es bizony nem kicsi rajongoi bazisa van ezen a teren.
Ha neked megfelel a mostani akkor nem erdemes valtanod, foleg ha nem tervezel openwrt esetleg tomato-t futtatni es elvagy 1g-s haloval. Mas teszta a biztonsag, az AX3600 utolso gyari fw-e nagyjabol 5 eves, ezido alatt mindossze nehany ezer sebezhetoseg latott napvilagot. Eleg beleolvasni a legutolso openwrt changelogba mennyi kritikus hiba lett javitva: [link]
Hozzateszem a gyartok nagy resze openwrt-re alapozza a sajat szoftveret es sokszor nehany frissites utan kaszaljak a termektamogatast...Tehát akkor ajánlatosabb az openwrt. Dual wifit meglehet vele rendesen oldani? 2.4g + 5g egybe. Így van most is
-
trance89
őstag
Mivel 2db 2.5g portja is van ezert nekem mindenkeppen megerte mert a belso halo sebessege jocskan megnott(1000/300 net mellett), hiaba csak AX-es router meg nagyon hosszu ideig hasznalhato lesz. Ezt a tipust ugyis azok veszik ma elsosorban akik cfw-vel szeretnek hasznalni, es bizony nem kicsi rajongoi bazisa van ezen a teren.
Ha neked megfelel a mostani akkor nem erdemes valtanod, foleg ha nem tervezel openwrt esetleg tomato-t futtatni es elvagy 1g-s haloval. Mas teszta a biztonsag, az AX3600 utolso gyari fw-e nagyjabol 5 eves, ezido alatt mindossze nehany ezer sebezhetoseg latott napvilagot. Eleg beleolvasni a legutolso openwrt changelogba mennyi kritikus hiba lett javitva: [link]
Hozzateszem a gyartok nagy resze openwrt-re alapozza a sajat szoftveret es sokszor nehany frissites utan kaszaljak a termektamogatast... -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Még annyit, hogy szerkeszteni nem tudom már az előzőt, igazából semmi bajom nincs az AX3600-al sem, se hogy egy ilyen tudású routerhez egy deka szoftverfrissítés nincs, csak kb OpenWRT.. az elég durca.. nagyon gyenge router ügyben a Xiaomi szoftverfejlesztése.. Telefonom is Xiaomi 13T Pro de itt azért negyedévente beesik 1-1 update... Számomra ez érthetetlen miért sz@rnak ennyire bele.... Mondjuk egyébként semmibajom a MiWiFivel se, a router megy patikán jóideje... Se lefagyás, se lassulás, se szakadás, semmi gond vele. Évekóta nyúzom... Még 2020 szeptemberbe vettem, lassan 6 éve...
Azért az sem mellékes, hogy az AX3600 2020 márciusi megjelenésű, még a Xiaomi 13T Pro 2023 szeptemberi. Elvileg...
-
Doky1988
senior tag
Még annyit, hogy szerkeszteni nem tudom már az előzőt, igazából semmi bajom nincs az AX3600-al sem, se hogy egy ilyen tudású routerhez egy deka szoftverfrissítés nincs, csak kb OpenWRT.. az elég durca.. nagyon gyenge router ügyben a Xiaomi szoftverfejlesztése.. Telefonom is Xiaomi 13T Pro de itt azért negyedévente beesik 1-1 update... Számomra ez érthetetlen miért sz@rnak ennyire bele.... Mondjuk egyébként semmibajom a MiWiFivel se, a router megy patikán jóideje... Se lefagyás, se lassulás, se szakadás, semmi gond vele. Évekóta nyúzom... Még 2020 szeptemberbe vettem, lassan 6 éve...
-
Doky1988
senior tag
Es hogy erzed? Volt ertelme valtani? Igazabol nincs bajom az AX3600-al se, en meg MiWifivel hasznalom. Volt fenn openwrt is, de aztan igazabol nem adott nekem tobbet mint a gyari fw, igy visszavaltottam

-
trance89
őstag
Sziasztok!
Xiaomi AX3600 topicból jöttem át. Gondolkozom, illetve ajánlották is, hogy lecseréljem a mostani routert egy ilyenre. Mivel érdemes ezt használni? Gyári fw, Tomato, esetleg OpenWRT? Mennyire stabil, gyors, ilyesmi? OpenWRT-ben járatos vagyok. Honnan érdemes esetleg rendelni? Alin olyan 67ezer körül láttam mostanában.
Udv
Meg en voltam aki ajanlotta az AX3600 topicban a Flint 2-ot. Nehany honapja valtottam en is. Ha custom fw a cel akkor nemnagyon talalsz ennel ajanlottabb tipust, betonstabil openwrt-vel es tomato-val is. Amugy Intruder minden lenyeges dolgot leirt
-
klrt
tag
Szia!
Akkor ne pipáld be! Ha törlöd az NVRAM tartalmát, akkor vesznek el a beállítások, mivel azok nagy része ott van tárolva.
Köszönöm!
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Doky1988
senior tag
Igen, több topikban is összefutottunk már, Tomato, RT-N18U, TL-WR1043ND, stb.
Jajahm
1043ND volt az első routerem kb, aztán RT-N18U (ez még megvan tallonnban
) aztán Xiaomi AX3600-am van már jó pár éve. Igazából azzal sincs úgy baj. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Doky1988
senior tag
Szia!
Szerintem itt mindenki meg tudja erősíteni, hogy a router stabil. Én személy szerint eddig nem emlékszem rá, hogy történt volna spontán újraindulás, vagy megmagyarázhatatlan lassulás, vagy bármi hasonló. Amivel én használom WiFi kliensekkel, mindegyikkel hibátlan, nincs ledobálás, stb. Hogy mely rendszerrel használod, az a Te döntésed. Én személy szerint konkrétan a Tomato miatt döntöttem a típus mellett, szóval nem is kérdés, hogy nálam Tomato64 fut, de nem gondolom, hogy a gyári rendszer vagy a natív OpenWrt bármiben rosszabb lenne. Egyébként a gyári rendszer is egy teljes értékű OpenWrt, úgy működik, hogy van rajta egy gyári egyszerűsített felület az alapvető beállításoknak, és ebben van egy "advanced" menüpont, amit megnyitva eléred a LuCI-t, és az összes OpenWrt-s funkciót. A WiFi teljesítményét elég brutál módon fel lehet húzni, bár ez nem egészen szabályos, de ha nem zavarsz vele másokat, akkor némi hatótáv kiterjesztésre jó lehet. Az ára eléggé hektikus, a legtöbben AliExpress-en vettük ennél az eladónál, pont a napokban volt is egy elég jó akció, akkor 43 ezer forint alatt elérhető volt, de volt már 50k HUF alatt a GLiNet webshopban is. AliExpress tényleg olyan, hogy figyelni kell naponta többször, mert van, hogy felkerül olcsóbban pár darab, aztán utána x ideig megint 60-70 ezer forint.
szerk.:
Most megnéztem, jelenleg a GL-iNet EU store-ban kb. 54 ezer forintnak megfelelő EUR-ért meg lehet venni, szóval jelen pillanatban ez a legjobb.Köszönöm. A te neved sok helyről ismerős

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Sziasztok!
Xiaomi AX3600 topicból jöttem át. Gondolkozom, illetve ajánlották is, hogy lecseréljem a mostani routert egy ilyenre. Mivel érdemes ezt használni? Gyári fw, Tomato, esetleg OpenWRT? Mennyire stabil, gyors, ilyesmi? OpenWRT-ben járatos vagyok. Honnan érdemes esetleg rendelni? Alin olyan 67ezer körül láttam mostanában.
Szia!
Szerintem itt mindenki meg tudja erősíteni, hogy a router stabil. Én személy szerint eddig nem emlékszem rá, hogy történt volna spontán újraindulás, vagy megmagyarázhatatlan lassulás, vagy bármi hasonló. Amivel én használom WiFi kliensekkel, mindegyikkel hibátlan, nincs ledobálás, stb. Hogy mely rendszerrel használod, az a Te döntésed. Én személy szerint konkrétan a Tomato miatt döntöttem a típus mellett, szóval nem is kérdés, hogy nálam Tomato64 fut, de nem gondolom, hogy a gyári rendszer vagy a natív OpenWrt bármiben rosszabb lenne. Egyébként a gyári rendszer is egy teljes értékű OpenWrt, úgy működik, hogy van rajta egy gyári egyszerűsített felület az alapvető beállításoknak, és ebben van egy "advanced" menüpont, amit megnyitva eléred a LuCI-t, és az összes OpenWrt-s funkciót. A WiFi teljesítményét elég brutál módon fel lehet húzni, bár ez nem egészen szabályos, de ha nem zavarsz vele másokat, akkor némi hatótáv kiterjesztésre jó lehet. Az ára eléggé hektikus, a legtöbben AliExpress-en vettük ennél az eladónál, pont a napokban volt is egy elég jó akció, akkor 43 ezer forint alatt elérhető volt, de volt már 50k HUF alatt a GLiNet webshopban is. AliExpress tényleg olyan, hogy figyelni kell naponta többször, mert van, hogy felkerül olcsóbban pár darab, aztán utána x ideig megint 60-70 ezer forint.
szerk.:
Most megnéztem, jelenleg a GL-iNet EU store-ban kb. 54 ezer forintnak megfelelő EUR-ért meg lehet venni, szóval jelen pillanatban ez a legjobb. -
Doky1988
senior tag
Sziasztok!
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Szia!
Akkor ne pipáld be! Ha törlöd az NVRAM tartalmát, akkor vesznek el a beállítások, mivel azok nagy része ott van tárolva.
-
klrt
tag
Sziasztok!
Hogy csináljam?
Gondoltam frissítek 2026.2.1-ról 2026.3-ra, de nem tudom, hogy az NVRAM törlést bepipáljam vagy sem? Nem szeretném, ha a beállításaim elvesznének. -
peby92
csendes tag
Szia.Egy AC-65P-t vált.Jó kis router,de mostanában a 5G-t eldobálja. Néztem a tápban a kondikat,de nem az a rossz. Másik táppal is próbáltam.Reset is volt,de maradt a probléma. Teljesen véletlen találtam erre a fórumra.Ez nem a nagy "híres"gyártók terméke,de annyira dicséritek,hogy kedved kaptam. Tomató megy majd rá. A Jellyfin elfut ezen vagy az már sok neki? Torrentezni azt látom,hogy jó és ha lehet a Jellyfint is használnám.
Openwrtvel használom, dockerbe fut a transmission és a Plex, gond nélkül megy, direktben 4K videóval is, nyilván transzkódolást el kell felejteni. Rövid ideig próbáltam a Jellyfint is Plex helyett, az is működik.
-
bali66
tag
Én (meg többen mások is itt) Xiaomi Mi-R3G-ről váltottunk, az nagyon hasonló hardver mint az ASUS RT-AC65P. Jellyfin-t sosem használtam, így semmi tapasztalatom nincs vele, de gyors keresés után azt találtam róla, hogy 4K/1080p transzkódolás valószínűleg sok lesz a routernek, de Direct Play üzemmódban működhet, akár konténerben futtatva is.
És tényleg egy nagyon stabil, jó router?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Szia.Egy AC-65P-t vált.Jó kis router,de mostanában a 5G-t eldobálja. Néztem a tápban a kondikat,de nem az a rossz. Másik táppal is próbáltam.Reset is volt,de maradt a probléma. Teljesen véletlen találtam erre a fórumra.Ez nem a nagy "híres"gyártók terméke,de annyira dicséritek,hogy kedved kaptam. Tomató megy majd rá. A Jellyfin elfut ezen vagy az már sok neki? Torrentezni azt látom,hogy jó és ha lehet a Jellyfint is használnám.
Én (meg többen mások is itt) Xiaomi Mi-R3G-ről váltottunk, az nagyon hasonló hardver mint az ASUS RT-AC65P. Jellyfin-t sosem használtam, így semmi tapasztalatom nincs vele, de gyors keresés után azt találtam róla, hogy 4K/1080p transzkódolás valószínűleg sok lesz a routernek, de Direct Play üzemmódban működhet, akár konténerben futtatva is.
-
bali66
tag
Szia!
És mire szeretnéd használni, csak simán, általános router lesz belőle, vagy esetleg NAS funkciókat is be fog tölteni, esetleg torrentre? Illetve milyen fw-t tervezel használni rajta?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
bali66
tag
Sziasztok, én is beszállok a csoportba egy ilyen készülékkel. Most 43,200 az Alin.
-
trance89
őstag
Pillanatok alatt fel is csusszant mind3 routeremre

Nagyon ajanlott amugy feltenni, az utobbi openwrt frissitesekben rengeteg CVE javitas volt -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Ja kérem ahol különbejáratú fejlesztő van....

Már épp hiányoltam, hogy nem került fel a megszokott reggeli órákban a friss fw, neki is fogtam, hogy lefordítom forrásból, erre tessék, most lett elérhető pár perce.
Mindegy, szerintem most már megvárom a fordítást, kíváncsi leszek mennyi idő alatt fut le. Padavant körülbelül ~25 perc alatt tudtam fordítani két lépésben, ezt most 18:12-kor indítottam, meglátom mikor lesz kész. Minden esetre pörgeti a gépet szépen. [kép]
-
szaboi6512
addikt
Holnap reggel jön a Tomato64 2026.3
Ja kérem ahol különbejáratú fejlesztő van....

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Holnap reggel jön a Tomato64 2026.3
-
fila
senior tag
Egy kicsit off, egy hete kötötték be a Telekom 4/2-es netet.
Ont után van egy 2,5-es Switch, azon vannak rajta a routerek.
//android tv box a telekom cuccára van rákötve vezetéken//Pc sebesség:

5 GHz Wifi, gyári Firmware, IPhone 14 Pro:

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Ha úgy van, akkor viszont nem értem, hogy minek kell "visszakötni" a Flint 2 LAN portját, a Telekom-os eszköz LAN portjába? Ilyenről csixy sem írt.
-
Csixi68
tag
Azt hiszem az Advanced -> Firewall -> Multicast menüben kell az IGMP proxy ehhez, meg lehet alatta az Udpxy is, de "sajnos" (vagy inkább szerencsére) sosem volt IPTV-m, szóval ebben nulla tapasztalatom van.
De néhány hozzászólással fentebb is volt egy megoldás.
Most így van, de gondoltam hátha jobb, ha 1 kábellel kevesebb van!
-
Csixi68
tag
Azt hiszem az Advanced -> Firewall -> Multicast menüben kell az IGMP proxy ehhez, meg lehet alatta az Udpxy is, de "sajnos" (vagy inkább szerencsére) sosem volt IPTV-m, szóval ebben nulla tapasztalatom van.
Ok megpróbálom hátha... jelzek ha jutottam valamire.
-
fila
senior tag
4.9.0 gyári Firmware: kipróbáltam, a wifi jóval gyengébb lett. Emeleten így nem volt jel..
Vissza is került a 4.8.3.
- ami furcsa, hogy korábban magyar nyelven használtam, most még nem tudom kiválasztani, hiába nyomogatom az Updatet.Másik routeren is valamelyik régi tomato megy a pincében.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Ok köszönöm, így elmentette.
Biztosan jövök még pár kérdéssel, most használom először a tomato-t, pár dolgot nem találok.
Már van is egy, van-e benne iptv vezérelhetőség. Most úgy megy, hogy az ONT-ből jön a Tomato WAN-ba egy kábel és vissza kellett vinnem egy másik kábelt a T-Com routerébe, így megy az IPTV, de ha az nincs akkor lefagy pár másodperc után.Azt hiszem az Advanced -> Firewall -> Multicast menüben kell az IGMP proxy ehhez, meg lehet alatta az Udpxy is, de "sajnos" (vagy inkább szerencsére) sosem volt IPTV-m, szóval ebben nulla tapasztalatom van.
-
Csixi68
tag
Ok köszönöm, így elmentette.
Biztosan jövök még pár kérdéssel, most használom először a tomato-t, pár dolgot nem találok.
Már van is egy, van-e benne iptv vezérelhetőség. Most úgy megy, hogy az ONT-ből jön a Tomato WAN-ba egy kábel és vissza kellett vinnem egy másik kábelt a T-Com routerébe, így megy az IPTV, de ha az nincs akkor lefagy pár másodperc után. -
csixy
addikt
Basic - DHCP Reservation
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Szia!
A végére kell még egy "Save", az oldal alján.
-
Csixi68
tag
Sziasztok, tudom alapvető dolog, de hogyan tudok fix ip címeket kiosztani?
A device list-nél rámegyek a mac address-re és ott a rajzszegre. Az átvisz a DHCP Reservation-ra és ott azt mondom, hogy add+, de nem menti el.
Mit csinálok rosszul? Tomato 64 van fent. -
Bazs-
aktív tag
Én kettős internet sessiont csináltam. Nekem Sagemcom F@st 5670 ONT van. A TV boxokat és a számomra nem fontos eszközöket (pl a napelemes invertert) rajta hagytam az ONT internet sessionján. A Flint 2-essel pedig passthrough módban az ONT-ra kötve a routerrel is betárcsázom pppoe és van egy második internet session másik alhálózattal és ezen van mindaz ami nekem fontos. A TV boxok, meg boxolkodjanak maguknak úgy ahogy nekik, meg a telekomnak tetszik. Persze a két alhálózatnak nincs közös metszete.
Köszi szépen. Ez a megoldás nem jutott eszembe, de tetszik. Közben találtam itthon egy switchet és azzal oldottam, így csak két kábel kellett és megy minden .
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
lali303
tag
Ugyanez, de a "a két alhálózatnak nincs közös metszete" megoldva boxokra telepített wg-vel, így a KODI eléri a ruouter smb-t.
Mi az a wg?
-
the radish
senior tag
Én kettős internet sessiont csináltam. Nekem Sagemcom F@st 5670 ONT van. A TV boxokat és a számomra nem fontos eszközöket (pl a napelemes invertert) rajta hagytam az ONT internet sessionján. A Flint 2-essel pedig passthrough módban az ONT-ra kötve a routerrel is betárcsázom pppoe és van egy második internet session másik alhálózattal és ezen van mindaz ami nekem fontos. A TV boxok, meg boxolkodjanak maguknak úgy ahogy nekik, meg a telekomnak tetszik. Persze a két alhálózatnak nincs közös metszete.
Ugyanez, de a "a két alhálózatnak nincs közös metszete" megoldva boxokra telepített wg-vel, így a KODI eléri a ruouter smb-t.
-
csixy
addikt
Sziasztok
Abban tudnátok segíteni, hogy Telekom TV-hez milyen beállításokat kellene megtennem, hogy működjön? Modem -> Router -> Set Topbox lenne a sorrend. IGMP bekapcsolva. Pár másodpercig van kép, aztán semmi. Ha AP módba teszem a routert, akkor működik, de hosszabb távon nem megoldás. Gyári szoftver van még a routeren.
Köszi előre is.
-
Bazs-
aktív tag
Sziasztok
Abban tudnátok segíteni, hogy Telekom TV-hez milyen beállításokat kellene megtennem, hogy működjön? Modem -> Router -> Set Topbox lenne a sorrend. IGMP bekapcsolva. Pár másodpercig van kép, aztán semmi. Ha AP módba teszem a routert, akkor működik, de hosszabb távon nem megoldás. Gyári szoftver van még a routeren.
Köszi előre is.
-
Buvana
aktív tag
Nálam is megy a vpn server, minden hókusz-pókusz nélkül, lan on is, kívülről is elérem.
Sokáig DCO nélkül ment, elkerülte a figyelmemet a fontossága. Igaz sokat nem használom, de amióta bekapcsoltam ég és föld. Alap! -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Egyszer már próbálgattam Tailscale-t.. Igazi előnyét abban látom, ha egy kis stúdióban RaspberryPi alatt sűrűbben kellene video filet cseréljek, egy mobilos CGNAT-os kis hálózaton. Az nagyon megkönnyítené az elérését.
Intruder2k5 válasza megnyugtató volt, hogy alapból beállítva nála LAN oldalról s működött. Abban a tudatban voltam, hogy itt ez alapból nem megy, és ügyeskedni kell hozzá valamit, csak nem találok tomato64-es specifikus infót.
Megnéztem újra, egyértelműen működik a VPN saját WiFi hálózatra csatlakozva. Még a VoWiFi is aktív úgy, hogy egyébként minden forgalom a tunnelbe van irányítva. Bár nálam most már Wireguard megy, de ez lényegtelen, ugyanígy volt OpenVPN esetében is.
-
Hummin
tag
Egyszer már próbálgattam Tailscale-t.. Igazi előnyét abban látom, ha egy kis stúdióban RaspberryPi alatt sűrűbben kellene video filet cseréljek, egy mobilos CGNAT-os kis hálózaton. Az nagyon megkönnyítené az elérését.
Intruder2k5 válasza megnyugtató volt, hogy alapból beállítva nála LAN oldalról s működött. Abban a tudatban voltam, hogy itt ez alapból nem megy, és ügyeskedni kell hozzá valamit, csak nem találok tomato64-es specifikus infót.
-
aldebaran
addikt
Más IP címről (pl cégből, mobil adatról) működik a DDNS cím. Helyi hálóról nem volt se kép, se hang, utána írtam át a remote sort belső router címre. Akkor csatlakozott, de a kommunikáció megszűnt a routerrel. WAN IP-vel is se kép, se hang, nem indul a csatlakozási kommunikáció LAN oldalról. A VPNServer nem csinál semmi bejegyzést a logba.
Én az ilyen kínlódás miattváltottam a tailscale-re. tökéletes telón és pc-n is. free
-
Hummin
tag
Akkor csak az lehet, hogy valamiért a DDNS cím nem jó IP-re mutat. Ha WAN IP-t írsz az ovpn file-ba, akkor sem tud csatlakozni? Ha úgy sem működik, akkor X-akta.
Más IP címről (pl cégből, mobil adatról) működik a DDNS cím. Helyi hálóról nem volt se kép, se hang, utána írtam át a remote sort belső router címre. Akkor csatlakozott, de a kommunikáció megszűnt a routerrel. WAN IP-vel is se kép, se hang, nem indul a csatlakozási kommunikáció LAN oldalról. A VPNServer nem csinál semmi bejegyzést a logba.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Akkor csak az lehet, hogy valamiért a DDNS cím nem jó IP-re mutat. Ha WAN IP-t írsz az ovpn file-ba, akkor sem tud csatlakozni? Ha úgy sem működik, akkor X-akta.
-
Hummin
tag
Mikori rajta a Tomato, melyik verzió? A korábbi verziókban volt egy "bug", hogy ha voltak beállítva egyéni tűzfalszabályok az Administration - Scripts - Firewall részben, az elérhetetlenné tudta tenni a VPN-t. Aztán lancthepants valamikor március második felében módosította az iptables-t, hogy a VPN szabályokat mindig a lánc elejére tegye.
Mikor megjött a 2026.1.1-et raktam fel. Most 2026.2.1. Administ. scipteknél csak az init-nél van beállítva a transmission webes control másolása.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Úgy van konfigurálva mint nálad a Firewall NAT része, meg az egész oldal is.
PPoE kap a tomato rendes IP4 címet.
Ez jó hír, hogy nálad különösebb állítás nélkül megy a VPN LAN-ról.
Route táblám így néz ki tomaton, és a desktop gépen. WAN IP-m meg 5.38.221.x .dsl.pool.telekom.hu
Kernel IP routing table
Destination Gateway Genmask Flags Metric Ref Use Iface
default 145.236.238.15 0.0.0.0 UG 0 0 0 ppp0
10.6.0.0 * 255.255.255.0 U 0 0 0 tun21
127.0.0.0 * 255.0.0.0 U 0 0 0 lo
145.236.238.15 * 255.255.255.255 UH 0 0 0 ppp0
192.168.55.0 * 255.255.255.0 U 0 0 0 br0
IPv4 Route Table
===========================================================================
Active Routes:
Network Destination Netmask Gateway Interface Metric
0.0.0.0 0.0.0.0 192.168.55.1 192.168.55.11 25
0.0.0.0 128.0.0.0 10.6.0.1 10.6.0.2 281
10.6.0.0 255.255.255.0 On-link 10.6.0.2 281
10.6.0.2 255.255.255.255 On-link 10.6.0.2 281
10.6.0.255 255.255.255.255 On-link 10.6.0.2 281
127.0.0.0 255.0.0.0 On-link 127.0.0.1 331
127.0.0.1 255.255.255.255 On-link 127.0.0.1 331
127.255.255.255 255.255.255.255 On-link 127.0.0.1 331
128.0.0.0 128.0.0.0 10.6.0.1 10.6.0.2 281
192.168.55.0 255.255.255.0 On-link 192.168.55.11 281
192.168.55.0 255.255.255.0 10.6.0.1 10.6.0.2 281
192.168.55.11 255.255.255.255 On-link 192.168.55.11 281
192.168.55.255 255.255.255.255 On-link 192.168.55.11 281
224.0.0.0 240.0.0.0 On-link 127.0.0.1 331
224.0.0.0 240.0.0.0 On-link 10.6.0.2 281
224.0.0.0 240.0.0.0 On-link 192.168.55.11 281
255.255.255.255 255.255.255.255 On-link 127.0.0.1 331
255.255.255.255 255.255.255.255 On-link 10.6.0.2 281
255.255.255.255 255.255.255.255 On-link 192.168.55.11 281
===========================================================================Mikori rajta a Tomato, melyik verzió? A korábbi verziókban volt egy "bug", hogy ha voltak beállítva egyéni tűzfalszabályok az Administration - Scripts - Firewall részben, az elérhetetlenné tudta tenni a VPN-t. Aztán lancthepants valamikor március második felében módosította az iptables-t, hogy a VPN szabályokat mindig a lánc elejére tegye.
-
Hummin
tag
Az Advanced - Firewall oldalon a NAT részben aktív a NAT Loopback? Én így konfigoltam be az OpenVPN-t, külön semmilyen firewall szabályt nem kellett létrehozni, mindent intéz a Tomato, és LAN-ról is lehet DDNS címmel csatlakozni, ahogy Wireguard szerver esetén is.
A külső, WAN IP címet a Tomato64 kapja, vagy a Telekom eszköze? Ha utóbbi eset van nálad, akkor az lehet a baj.
Úgy van konfigurálva mint nálad a Firewall NAT része, meg az egész oldal is.
PPoE kap a tomato rendes IP4 címet.
Ez jó hír, hogy nálad különösebb állítás nélkül megy a VPN LAN-ról.
Route táblám így néz ki tomaton, és a desktop gépen. WAN IP-m meg 5.38.221.x .dsl.pool.telekom.hu
Kernel IP routing table
Destination Gateway Genmask Flags Metric Ref Use Iface
default 145.236.238.15 0.0.0.0 UG 0 0 0 ppp0
10.6.0.0 * 255.255.255.0 U 0 0 0 tun21
127.0.0.0 * 255.0.0.0 U 0 0 0 lo
145.236.238.15 * 255.255.255.255 UH 0 0 0 ppp0
192.168.55.0 * 255.255.255.0 U 0 0 0 br0
IPv4 Route Table
===========================================================================
Active Routes:
Network Destination Netmask Gateway Interface Metric
0.0.0.0 0.0.0.0 192.168.55.1 192.168.55.11 25
0.0.0.0 128.0.0.0 10.6.0.1 10.6.0.2 281
10.6.0.0 255.255.255.0 On-link 10.6.0.2 281
10.6.0.2 255.255.255.255 On-link 10.6.0.2 281
10.6.0.255 255.255.255.255 On-link 10.6.0.2 281
127.0.0.0 255.0.0.0 On-link 127.0.0.1 331
127.0.0.1 255.255.255.255 On-link 127.0.0.1 331
127.255.255.255 255.255.255.255 On-link 127.0.0.1 331
128.0.0.0 128.0.0.0 10.6.0.1 10.6.0.2 281
192.168.55.0 255.255.255.0 On-link 192.168.55.11 281
192.168.55.0 255.255.255.0 10.6.0.1 10.6.0.2 281
192.168.55.11 255.255.255.255 On-link 192.168.55.11 281
192.168.55.255 255.255.255.255 On-link 192.168.55.11 281
224.0.0.0 240.0.0.0 On-link 127.0.0.1 331
224.0.0.0 240.0.0.0 On-link 10.6.0.2 281
224.0.0.0 240.0.0.0 On-link 192.168.55.11 281
255.255.255.255 255.255.255.255 On-link 127.0.0.1 331
255.255.255.255 255.255.255.255 On-link 10.6.0.2 281
255.255.255.255 255.255.255.255 On-link 192.168.55.11 281
=========================================================================== -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Tomato64.
OpenVPN. múltkor távolról nem működött, Így elkezdtem újra konfigolni. Mint később rájöttem Telekom NAT mögé tett. Telefonálás, működött.
Igazából az lenne a kérdésem Asus-nál régen működött az a csatlakozás / teszt is, mikor a helyi hálóról építettem fel az OpenVPN kapcsolatot. Tomato64-en ez nem megy. Firewall szabályokat is adtam hozzá, hogy legyen átjárás a két alhálózat közt.Ha az .opvn fileban a remote cím névvel van megadva (DDNS), akkor fel sem akar épülni a kapcsolat. Ha a router helyi IP-je van megadva a fileban, felépül, de végül azt írja hibás lehet a kapcsolat. (ERROR: Some routes were not successfully added. The connection may not function correctly)
Ez valóban így is van, mert gondolom a route megbolondul, net eltűnik. Routert nem tudom pingelni se a normális helyi címén, sem a VPN alhálózati címén sem.Próbálkozott valamelyikőtök ilyesmivel?
Az Advanced - Firewall oldalon a NAT részben aktív a NAT Loopback? Én így konfigoltam be az OpenVPN-t, külön semmilyen firewall szabályt nem kellett létrehozni, mindent intéz a Tomato, és LAN-ról is lehet DDNS címmel csatlakozni, ahogy Wireguard szerver esetén is.
A külső, WAN IP címet a Tomato64 kapja, vagy a Telekom eszköze? Ha utóbbi eset van nálad, akkor az lehet a baj.
-
Hummin
tag
Tomato64.
OpenVPN. múltkor távolról nem működött, Így elkezdtem újra konfigolni. Mint később rájöttem Telekom NAT mögé tett. Telefonálás, működött.
Igazából az lenne a kérdésem Asus-nál régen működött az a csatlakozás / teszt is, mikor a helyi hálóról építettem fel az OpenVPN kapcsolatot. Tomato64-en ez nem megy. Firewall szabályokat is adtam hozzá, hogy legyen átjárás a két alhálózat közt.Ha az .opvn fileban a remote cím névvel van megadva (DDNS), akkor fel sem akar épülni a kapcsolat. Ha a router helyi IP-je van megadva a fileban, felépül, de végül azt írja hibás lehet a kapcsolat. (ERROR: Some routes were not successfully added. The connection may not function correctly)
Ez valóban így is van, mert gondolom a route megbolondul, net eltűnik. Routert nem tudom pingelni se a normális helyi címén, sem a VPN alhálózati címén sem.Próbálkozott valamelyikőtök ilyesmivel?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Sziasztok, most rendeltem meg a vasat, egyelőre csak várom - értékelések olvasása és kollegiális ajánlások miatt döntöttem e mellett, a bekakukkolt Xiaomi AX3600 után.
Látom a fórumon, hogy számosan a Tomato-t pártoljátok, ami számomra egy ismeretlen sw, eddig csak ddwrt és openwrt volt a vasaimon. Ha valaki esetleg volna olyan kedves és egy-két mondatban összefoglalná, miért Tomato párti, miben más és/vagy jobb mint az openwrt, azt nagyon megköszönném (*). Viszonylag ritkán szeretnék az eszközön alapvető változtatásokat végrehajtani, szóval még a megérkezés előtt szeretnék elköteleződni, hogy érdemes-e ebbe az irányba nyitnom.
De azok véleméne is érdekelne akik a gyári helyett tettek fel vanilla openwrt-t, miért, és megérte-e...
(*) Ha voltak e témák a topicban, bocsi, elsőre nem találtam, a ChatGPTmeg úgy tolja az openwrt-t, mintha onnan kapna jutalékot
Szia!
Nyilván ez is csak egy a sok egyéni és szubjektív vélemény közül, de úgy gondolom, hogy a Tomato felülete felhasználóbarátabb, és több dolgot "készen" kapsz vele és egyszerűbb megvalósítani mint OpenWrt-ben. Persze ha valaki már használta és megbarátkozott az OpenWrt-vel, annak lehet felesleges váltani, és jó lesz neki a gyári, vagy a natív OpenWrt is, de én pl. kimondottan a Tomato támogatás miatt döntöttem a típus mellett.
-
bnj
csendes tag
Sziasztok, most rendeltem meg a vasat, egyelőre csak várom - értékelések olvasása és kollegiális ajánlások miatt döntöttem e mellett, a bekakukkolt Xiaomi AX3600 után.
Látom a fórumon, hogy számosan a Tomato-t pártoljátok, ami számomra egy ismeretlen sw, eddig csak ddwrt és openwrt volt a vasaimon. Ha valaki esetleg volna olyan kedves és egy-két mondatban összefoglalná, miért Tomato párti, miben más és/vagy jobb mint az openwrt, azt nagyon megköszönném (*). Viszonylag ritkán szeretnék az eszközön alapvető változtatásokat végrehajtani, szóval még a megérkezés előtt szeretnék elköteleződni, hogy érdemes-e ebbe az irányba nyitnom.
De azok véleméne is érdekelne akik a gyári helyett tettek fel vanilla openwrt-t, miért, és megérte-e...
(*) Ha voltak e témák a topicban, bocsi, elsőre nem találtam, a ChatGPTmeg úgy tolja az openwrt-t, mintha onnan kapna jutalékot
-
Balinov
titán
-
gaston63
tag
-
Balinov
titán
-
gaston63
tag
De nyertünk!kutya jelez,le kell menni vele az esti körre ,kb 30 perc
Kutya visszaaludt,szoval nalam igy van T64 alatt az AB beallitva

Listabeallitasok

Whitelist-be az osszes PH domain be van rakva (prohardrver, nem a masik PH
)Jelenlegi status/control adatok

Nalam kb osz ota megy igy, azota egy T64 foverzio frissitesem volt, jelenleg meg 2026.1.1 GL-MT6000 AIO-n vagyok.
Teljesen meg vagyok vele elegedve, bar azt hozza kell tennem, en W11-en, Androidon Brave bongeszot hasznalok, valszeg Chrome alatt kisebb hatasfokkal menne a szures.
24/7 Proxmox szerveren van egy adguard LXC, de lusta vagyok honapok ota beallitani azt is az egesz itthoni halora.
udv
BA status/control adatok azok mire jók? Mit akarnak nekem mondani?
-
gaston63
tag

Listabeallitasok

Nalam kb osz ota megy igy, azota egy T64 foverzio frissitesem volt, jelenleg meg 2026.1.1 GL-MT6000 AIO-n vagyok.
Teljesen meg vagyok vele elegedve, bar azt hozza kell tennem, en W11-en, Androidon Brave bongeszot hasznalok, valszeg Chrome alatt kisebb hatasfokkal menne a szures.
24/7 Proxmox szerveren van egy adguard LXC, de lusta vagyok honapok ota beallitani azt is az egesz itthoni halora.
udv
BNecces volt, de meg van! Köszi, mindjárt megvizslatom!
-
Balinov
titán

Listabeallitasok

udv
B -
gaston63
tag
-
Balinov
titán
-
gaston63
tag
Passz, én ezt nem használom, nincs vele tapasztalatom. Ha te is így vagy vele, próbáld meg alapbeállításokkal, aztán majd meglátod.
Ok, köszönöm!
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
gaston63
tag
Advanced -> AdBlock menüben van reklámblokkoló.
Ez a topik leült? A linksysinfo.org oldalon már április vége óta csend van. Ehhez képest itt pezseg az élet.
Ok, de itt mit érdemes bekapcsolni egyszerű usernek?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Advanced -> AdBlock menüben van reklámblokkoló.
Ez a topik leült? A linksysinfo.org oldalon már április vége óta csend van. Ehhez képest itt pezseg az élet.
-
gaston63
tag
Itt van beépített reklámblokkoló? Ha igen hol tudom bekapcsolni? Ha nincs hogyan lehet hozzáadni? A Vireguardot megtaláltam, gondolom kód generálás és ennyi.
Olvasom, hogy leült a topic. Itt vagyok az amatőr kérdésekkel.
-
gaston63
tag
5 GHz bekapcsolása: [kép]
Teljesítmény emeléséhez a "Country code" opciót állítsd Panama-ra, ezután a "Maximum transmit power" növelhető nagyobb értékre.
szerk.:
A régió átállítása után nem elég a mentés, újra kell tölteni az oldalt, csak azt követően jelennek majd meg a nagyobb dBm értékek.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Ááááá, akkor ezért reklamál a család a gyenge wifi miatt.
Mivel esős idő van, ma én is felraktam a Tomato64-et.
Csak hát ehhez is tök vagyok. Nálam csak 2,4-es wifi aktív, az sem valami izmos.
Az 5 Ghz-et hogy lehet aktiválni, illetve felhúzni mindkettőt egy kicsit nagyobb teljesítményre? Valahol téma volt a topicban, de most hirtelen nem találom.5 GHz bekapcsolása: [kép]
Teljesítmény emeléséhez a "Country code" opciót állítsd Panama-ra, ezután a "Maximum transmit power" növelhető nagyobb értékre.
szerk.:
A régió átállítása után nem elég a mentés, újra kell tölteni az oldalt, csak azt követően jelennek majd meg a nagyobb dBm értékek. -
gaston63
tag
Ááááá, akkor ezért reklamál a család a gyenge wifi miatt.
Mivel esős idő van, ma én is felraktam a Tomato64-et.
Csak hát ehhez is tök vagyok. Nálam csak 2,4-es wifi aktív, az sem valami izmos.
Az 5 Ghz-et hogy lehet aktiválni, illetve felhúzni mindkettőt egy kicsit nagyobb teljesítményre? Valahol téma volt a topicban, de most hirtelen nem találom. -
Buvana
aktív tag
-
szaboi6512
addikt
Semmi extra....

Különösebben nincs most terhelve Szobában 27 fok mellett....
CPU Temperature 51°C / 124°F
Wireless Temperature phy0: 2.4G - 55°C / 131°F phy1: 5G - 55°C / 131°F -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Most a 22 fokos szobában, nagyjából nyugalmi állapotban 49 C fok.
-
SztiviVander
addikt
Nekem is 55 fok +/-5fok korul volt barmilyen fw-el az atlag 25 fokos szobaban. Ez a normalis. Az asus ac68u-m egy kulon 12 centis ventivel a hatan (ami a router usb-jerol megy) tud 55-60 fok kozott lenni, anelkul 68-75
Szoval eleg jo a flint hutese. -
trance89
őstag
Annyira OK minden Tomato64 fw-el, hogy alig írunk ide. Teszi amit ígért, tudja, stabilan. A hw hűvös, a fw mindig jobb, thx to lancethepant, és többiek, akik megalkották, csiszolják!
Én sem gondolom hogy a gyári rendszerrel baj lenne, bár soha nem próbáltam, azonnal ment rá a T64. Szokások, hitek, berögződések, vallás kérdése!
Nalatok hany fokot ir a cpu-ra tomato alatt? Nalunk 3db Flint 2 lett beuzemelve (router +2 AP), mind3 router 50-55 fok kozotti homersekleteket ir. Kapcsolat pppoe es hw offload kikapcsolva mivel tervezek qos-t is beuzemelni hamarosan
-
Buvana
aktív tag
Annyira OK minden Tomato64 fw-el, hogy alig írunk ide. Teszi amit ígért, tudja, stabilan. A hw hűvös, a fw mindig jobb, thx to lancethepant, és többiek, akik megalkották, csiszolják!
Én sem gondolom hogy a gyári rendszerrel baj lenne, bár soha nem próbáltam, azonnal ment rá a T64. Szokások, hitek, berögződések, vallás kérdése!
-
SztiviVander
addikt
A kuponról sajnos lemaradtam - de így is bedobott valami discountot, nem értem pontosan miért, elég érdekesen ketyeg az oldal. Különböző böngészőkből különböző árakról indul, balra chrome, jobbra safari. Aztán egyik ablakban egyszer csak feldobott valamit hogy discount, az ára leesett 13x EUR-ra aztán rányomtam. Érdekes.
A gyári firmware-t megnézem de szerintem újra fogom rakni. Az OpenWRT problémás, vagy mindenki Tomato-val használja inkább? OpenWRT cuccok között keresgélve találtam ezt a routert, a Tomato-t nem ismerem, jobb?
gyari fw = openwrt + glinet felulet (+luci is). tomato = aktualis majdnem legujabb openwrt kernel es driverek + tomato felulet es funkciok. es van meg az original openwrt is amibol.a legujabb is rateheto, akkor nincs glinet felulet csak luci. szoval alapvetoen elmondhato hogy erre a routerre eleve csak openwrt alapu fw van :)
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
A kuponról sajnos lemaradtam - de így is bedobott valami discountot, nem értem pontosan miért, elég érdekesen ketyeg az oldal. Különböző böngészőkből különböző árakról indul, balra chrome, jobbra safari. Aztán egyik ablakban egyszer csak feldobott valamit hogy discount, az ára leesett 13x EUR-ra aztán rányomtam. Érdekes.
A gyári firmware-t megnézem de szerintem újra fogom rakni. Az OpenWRT problémás, vagy mindenki Tomato-val használja inkább? OpenWRT cuccok között keresgélve találtam ezt a routert, a Tomato-t nem ismerem, jobb?
Itt szerintem többen használjuk Tomato-val, én speciel kimondottan a Tomato support miatt választottam ezt a routert, de nem gondolom, hogy a gyári vagy az OpenWrt problémás lenne. A Tomato felülete szerintem felhasználóbarátabb, de ha jól ismered és már megszoktad az OpenWrt-t, akkor a másik kettővel sem lesz problémád.
-
hunaqua
addikt
A Tomato atom stabil. 2 hónapja rá sem néztem,nincs fagyás,nincs lassulás.
-
psolymos
újonc
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
SztiviVander
addikt
-
Balinov
titán
Sziasztok, az imént rendeltem egyet GLI Europe-ról. Ahogy nézem ez egyáltalán nem Europe, és Kínából jön vámmal?
Mit érdemes felnyomni rá ha nem akarom folyamatosan menedzselni az eszközt, az a tervem hogy bekonfigolom aztán három havonta ránézek. Van tapasztalati közös nevező hogy mit tegyek rá. OpenWRT miatt vettem, de lehet hogy más jobb? A konfig kb abból állna jelenleg hogy 4 network, 1 magunknak, 1 a gyerekeknek lebutítva, 1 vpn 1 iot. Némi loggolással hogy mit bambulnak a gyerekek. Később esetleg okosotthon agyat csinálok belőle ha tudok.
Én is a glinet eu storebol rendeltem tavaly ,DHL Packet szolgáltatással jött germaniabol
Plusz egy a t64re
-
aldebaran
addikt
Sziasztok, az imént rendeltem egyet GLI Europe-ról. Ahogy nézem ez egyáltalán nem Europe, és Kínából jön vámmal?
Mit érdemes felnyomni rá ha nem akarom folyamatosan menedzselni az eszközt, az a tervem hogy bekonfigolom aztán három havonta ránézek. Van tapasztalati közös nevező hogy mit tegyek rá. OpenWRT miatt vettem, de lehet hogy más jobb? A konfig kb abból állna jelenleg hogy 4 network, 1 magunknak, 1 a gyerekeknek lebutítva, 1 vpn 1 iot. Némi loggolással hogy mit bambulnak a gyerekek. Később esetleg okosotthon agyat csinálok belőle ha tudok.
neked tomato kell. a stabil gyáriban nem lehet külön networköket beállítani.
-
psolymos
újonc
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Valami routing probléma lehet, de innen is le tudod szedni az aktuális fw-t:
-
szaboi6512
addikt
-
Begi
senior tag
-
Begi
senior tag
Oh. Köszi az infót.
Akkor megy a gyári.Intorder2k5: Köszi, de NAT-o a telekom, ha jól olvastam, akkor a Tailscale lesz nekem jó.
-
trance89
őstag
Megnéztem, valóban 4.8.4 esetén már LUCI-ból sem húzható feljebb, pedig előtte simán lehetett ugyanazokat az értékeket beállítani, mint Tomaton (pl. Panama extra mW) Mondjuk nálam alapból nem volt túlhúzva, nem tudom ettől, vagy sem, de nem vettem észre gyengülést update-t követően. Mindenesetre köszi az infót.
Én amikor vettem a routereket, 4.8.2-vel érkeztek, és kb. 30-40 méterre a kert végében is volt használható 5Ghz-es Wi-Fi-jel, miután update-eltem 4.8.4-re, a hatótáv kb. megfeleződött. Furcsa is volt, ezért rákerestem a neten, és ekkor jöttem rá a turpisságra.
-
the radish
senior tag
Pont a 4.8.4 miatt lett rosszabb a lefedettség: https://forum.gl-inet.com/t/flint-2-worse-wi-fi-coverage-on-4-8-4-compared-to-4-8-3/67859
OpenWRT és Tomato alatt tetszés szerint állítható, hogy hány mW-on szórja a wifit, szóval azok egyikével kiküszöbölhető a probléma, esetlegesen egy 4.8.3-ra való rollback a gyári firmware-en segíthet.Megnéztem, valóban 4.8.4 esetén már LUCI-ból sem húzható feljebb, pedig előtte simán lehetett ugyanazokat az értékeket beállítani, mint Tomaton (pl. Panama extra mW) Mondjuk nálam alapból nem volt túlhúzva, nem tudom ettől, vagy sem, de nem vettem észre gyengülést update-t követően. Mindenesetre köszi az infót.
-
trance89
őstag
Áprilisban jött ki a 4.8.4.
Próbáld meg frissíteni, de őszinte leszek, nálam előtte és azóta is tökéletes.
Referencia a garázs melletti kis műhely, az elődöknél ott még sosem volt wifi, most pedig még az ott lévő smartcharger is online.
Pont a 4.8.4 miatt lett rosszabb a lefedettség: https://forum.gl-inet.com/t/flint-2-worse-wi-fi-coverage-on-4-8-4-compared-to-4-8-3/67859
OpenWRT és Tomato alatt tetszés szerint állítható, hogy hány mW-on szórja a wifit, szóval azok egyikével kiküszöbölhető a probléma, esetlegesen egy 4.8.3-ra való rollback a gyári firmware-en segíthet. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Balinov
titán
-
Begi
senior tag
-
Balinov
titán
-
Begi
senior tag
Referencia a garázs melletti kis műhely, az elődöknél ott még sosem volt wifi, most pedig még az ott lévő smartcharger is online.
Ezen már túl vagyok. Most rendeltem még1-et, berakom a ház másik végére, kábellel összekötve

-
the radish
senior tag
Sziasztok!
Január óta használom a routert, eléggé szeretem, szerencsére sok dolgom nem volt vele. A gyári fw fut rajta és kb. 30 eszközt kezel egyszerre.
Viszont az utóbbi időben, mintha gyengébb lenne a 2.4-es wifi. Nem nyúltam hozzá, de ahol eddig rendesen volt jel, ott most néha van, néha nincs. Új wifi hálózatot nem látok, ami bezavarhat, újraindítás megvolt.
Az lenne a kérdésem, hogy a gyári fw és a vanilla OpenWRT között van wifi jelerősségben különbség? Esetleg Tomato64 jobb lehet?Ha nem, akkor mit javasoltok AP-nak mellé? Esetleg valamilyen Mesh rendszert lehet ezekkel építeni?
-
Begi
senior tag
Sziasztok!
Január óta használom a routert, eléggé szeretem, szerencsére sok dolgom nem volt vele. A gyári fw fut rajta és kb. 30 eszközt kezel egyszerre.
Viszont az utóbbi időben, mintha gyengébb lenne a 2.4-es wifi. Nem nyúltam hozzá, de ahol eddig rendesen volt jel, ott most néha van, néha nincs. Új wifi hálózatot nem látok, ami bezavarhat, újraindítás megvolt.
Az lenne a kérdésem, hogy a gyári fw és a vanilla OpenWRT között van wifi jelerősségben különbség? Esetleg Tomato64 jobb lehet?Ha nem, akkor mit javasoltok AP-nak mellé? Esetleg valamilyen Mesh rendszert lehet ezekkel építeni?
-
szaboi6512
addikt
Áh, köszi...
Rossz helyen kerestem...
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Ezeket a tűzfal szabályokat hol tudom elérni?
Firewall menüpont alatt nem látom....
KösziPort Forwarding -> Basic
-
szaboi6512
addikt
Szia!
Ezek csak szemléltető példák, az első oszlopban nincsenek bekapcsolva. De törölhető is, szóval semmi probléma nem történt.
Ezeket a tűzfal szabályokat hol tudom elérni?
Firewall menüpont alatt nem látom....
Köszi -
klrt
tag
Szia!
Ezek csak szemléltető példák, az első oszlopban nincsenek bekapcsolva. De törölhető is, szóval semmi probléma nem történt.
Köszönöm!
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Szia!
-
klrt
tag
Sziasztok!
Tegnap vettem észre pár számomra érdekes sort a tűzfalszabályaim közepén.
Töröltem őket, nem vettem észre semmi hibát.
Mik ezek és, hogy kerülhettek oda? Tomato64 fut a routeren.
-
Warter
addikt
Tudja valaki, hogy hogyan lehet a guiból kikapcsolni a dnsmasq-t? Script Initből oké ki tudom, de hátha van valami szebb megoldás.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
2.1 is kint van...
Igen láttam, de őszintén megmondom, nem tudom mi a különbség köztük. Ott mindössze egy törölt commit szerepel, aminek a linkje 404-et dob. Én a 2026.2-t tettem fel.
-
szaboi6512
addikt
Kijött a 2026.2-es Tomato64.
2.1 is kint van...
-
the radish
senior tag
Odaadom a xiaomi 3g-t ha annyira szarakodni akarsz
-
PainKiller13
őstag
Olyan unalmas ez a router, semmi gond, semmi tennivaló. Pedig ebben az időben gondoltam átbogarászom legalább a logokat, de ott sincs semmi érdekes...
Odaadom a xiaomi 3g-t ha annyira szarakodni akarsz
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Olyan unalmas ez a router, semmi gond, semmi tennivaló. Pedig ebben az időben gondoltam átbogarászom legalább a logokat, de ott sincs semmi érdekes...
+ Balinov
Ja, eléggé leült a topik. Mostanában én sem csináltam új dolgokat rajta, a korábbiak meg hibátlanul működnek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gyúrósok ide!
- Elemlámpa, zseblámpa
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen egeret válasszak?
- PlayStation 5
- Spórolós topik
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- 286 - Lenovo Legion Pro 5 (16AFR10) - AMD Ryzen 9 9955HX, RTX 5070
- Áthajtós-érintős-tollas! Lenovo X13 Yoga Gen2 i5-1135G7 16GB 512GB FHD+ 1 év teljeskörű garancia
- HP OMEN Transcend 2.8K OLED / Ultra 7 155H / RTX4060 8GB / 16GB 7467MHz / 1TB NVMe! BeszámítOK
- Lenovo Yoga Pro 7 "Kis Gamer" Ultrabook Laptop 14,5" -60% Ryzen 7 7840H 32/1TB 2,5K Radeon 780M 4GB!
- Samsung Galaxy S24 8/256GB, Újszerű 12 Hónap garanciával

1043ND volt az első routerem kb, aztán RT-N18U (ez még megvan tallonnban