- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Minden út Palindrómába vezet: leépítésekkel tér vissza a Realme a gyökereihez
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Ultrák összecsapása: 500 megapixel fölé lő a Vivo
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Elmossa a Samsung a valóság és az AI-fantázia határát
- Rövid teaserrel erősítette meg a Google a Pixel 10a érkezését
-
Mobilarena
Üdv a GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
attires
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nálam is hibátlanul megy a 30.01.26 verzió a fő routeren.
-
válasz
SztiviVander
üzenetére
Ha Te mondod...
Én, főleg az OpenWrt vonalat, ennyire nem követem.
-
SztiviVander
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
aha, hát ez a 25.12.0 rc3 kernele. az rc4 -ben a 6.12.66 -os volt. de szerintem bugos mind a kettő még mint az állat, én ezeket még nightly-ba se tenném be.
-
válasz
SztiviVander
üzenetére
Jelenleg ez van. [kép]
-
SztiviVander
addikt
válasz
lancethepant
üzenetére
Én nem raktam még fel nightly-t, ezért nem tudom hogy a kernel a nightly-kben is még mindig a 24.10.4-ből származó 6.6.110? Mert a 2025.5 -ben még az volt. Nem lenne érdemes a kernelből is legalább a legutolsó 6.6.119-et beletenni a t64-be ha már a wifi driverből mindig a lgfrissebb kerül bele?
Egyébként a 25.12.0 rc-kről annyit hogy felraktam ma a 24.10.5 -re asu-val az rc4-et mert kíváncsi voltam rá, röviden: 1. nem bírtam a wifit életre lehelni sehogy, látszólag minden oké volt, minden működött, de mégsem látta egy eszköz sem se a 2.4-es se az 5g-es ssid-t (nyilván kipróbáltam a törlés és kézzel újra létrehozást is, hátha a konfigban van ugye valami amit nem ért a 25.x), 2. panama régión sem lehetett nagyobb adóteljesítményt állítani csak a max 20dBm-et, 3. nem lehetett átírni a lan ip-t az általam favorizált és rágóta használt 192.0.0.1 -re. Asu nélkül, tiszta sysupgrade-el is detto ugyanez volt a helyzet. Szerintem az átírt mtk driverrel valami még nagyon nem oké. Bugtracker is teli van lan nem indul meg wifi nem indul jelentésekkel. Szóval én elengedtem a 25-öt egyelőre, legalábbis amíg még rc vonalon mozog addig biztos. -
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi
-
Nálam a 30.01.26 hibátlanul megy, igaz csak a 2nd routeren, de az említett WiFi hiba ott nem jelentkezik, és más gondom sincs vele.
A mait egyelőre ne tedd fel, itt jött rá egy hibajelzés.
-
válasz
szaboi6512
üzenetére
Kinek melyik nightly build van most fenn aktuálisan hiba nélkül. Csak az írjon, aki jobbat tud annál mint amit az előtte szólók feltettek.
Nálam most a 2026.01.26.-i build fut éppen. Még nem vettem észre hibát. Bár látom, hogy a nálam futó vissza lett vonva, ..... szóval mire cserélhetem? -
szaboi6512
őstag
válasz
lancethepant
üzenetére
I sent it.
-
lancethepant
kezdő
válasz
szaboi6512
üzenetére
Szóval, pár hete frissítettem a Tomato64 wifi stackjét a legújabb OpenWrt Release Candidate verziókra. Lehetséges, hogy hibák vannak a keretrendszerükben, átírtak sok Wifi-vel kapcsolatos szkriptet. Ha a saját kényelmedre vagy, először készíts biztonsági másolatot a konfigurációdról, majd a gyári beállítások visszaállítása után próbáld meg a routert a nulláról beállítani? Nem vagyok benne biztos, hogy ezeken a fórumokon van-e mód személyes üzenet küldésére, de ha úgy érzed, hogy így van, küldhetnél nekem egy biztonsági másolatot a jelenlegi konfigurációdról is? Ha lemásolhatom magamnak a környezetedet, az segíthet felgyorsítani a probléma megtalálását. Köszönöm!
-
szaboi6512
őstag
válasz
lancethepant
üzenetére
Sajnos reboot után nem látszik a hálózat...
3x volt áramtalanítva, reboot de semmi.

Update: 4.-ikre megjött a hálózat.. -
lancethepant
kezdő
válasz
szaboi6512
üzenetére
Azt hiszem, megvan a megoldás, kérlek, próbáld ki.
https://tomato64.org/files/GL-MT6000/test/
-
szaboi6512
őstag
-
szoftos
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ja, ugyanezektol rendeltem de nekem nem volt kupon.
Mindegy, csak erkezzen meg es mukodjon.
Jon meg hozza egy HiPOE+ (90W) switch is, aztan epul a matrix.
Starlink a net kimenete, az ele akarom router helyett ezt. -
válasz
szoftos
üzenetére
47 ezerért? Hisz itt van 43,5-ért is kuponnal.
-
szoftos
csendes tag
válasz
szaboi6512
üzenetére
Most rendeltem egyet 47ezerert aliexpressrol szal nemtom

tukon ulve varom hogy megjojjon, az itteni tapasztalatok alapjan egybol ramerek a tapjara mielott bedugnam, utana meg OpenWRT lesz.
nalam most epul a matrix, o lesz a fo routere hozza

-
válasz
hunaqua
üzenetére
Nem, ott nem tudod feltenni, a recovery módot kell használni hozzá, első alkalommal. Azután a frissítések persze mennek már a Tomato saját Upgrade menüjéből is.
-
hunaqua
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm,és az a gyári felületről is ?
-
-
hunaqua
addikt
Amennyiben megérkezik és Tomato-t szeretnék rá rakni rögtön akkor először egy régebbi sysupgrade bint raktok rá és azt frissítitek be az utolsó update.tzst cuccal,vagy rögtön rárakjátok az utolsó sysupgrade bint ?
-
jan herz
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Gemini félrevitt, szerinte a tomato wget-et használ itt... Köszönöm!
-
-
jan herz
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Megosztanád, kérlek, hogyan frissíted?
-
szaboi6512
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nekem [kép] ezek vannak meg.
-
válasz
lancethepant
üzenetére
Ha tudsz nekem linket adni a korábbi hibás kiadásokhoz, mert látom ezeket törölted az oldalról, én szívesen felteszem sorban és leírom a tapasztalatokat. Jelenleg már a mai legújabb van fent, és sajnos nincs meg egyik korábbi se.
-
szaboi6512
őstag
válasz
lancethepant
üzenetére
-
lancethepant
kezdő
válasz
szaboi6512
üzenetére
Vissza tudsz menni egy éjszakai builddel, hogy megállapítsd, melyik éjszakai buildben tapasztaltad a problémát?
-
válasz
szaboi6512
üzenetére
Ezzel én is így vagyok, ha lenne magyar nyelv se használnám, de elfogadom ha valaki hiányolja.
-
szaboi6512
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Aki ezt a rendszert használja, annak már van annyi angol tudása, hogy nem okoz neki gondot a magyar nyelv hiánya.
Egyértelműbb is lehet minden benne, angolul. -
hunaqua
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Értem, ezért gondoltam, hogy esetleg a fejlesztő meg tudná nézni a magyar csomaggal mint alfa támogatásként be lehetne integrálni. Akár olyan formában ssh-ról mint az OpenWrt-ben. Természetesen ezt Ő tudja.
-
-
hunaqua
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igen, ezt olvastam ,köszönöm. Arra gondoltam, hogy elvileg van rá régebbről talán valami nyelvi magyar csomag és ez a router elbírná. Egy alfa próbálkozásra gondoltam.
-
válasz
hunaqua
üzenetére
Nem lehet, jelenleg nincs nyelvi támogatás a Tomato-ban. Nem csak a webes felületen nincs, hanem egyáltalán nincs.
-
hunaqua
addikt
Tervezek én is venni egy ilyen routert. Tomato alatt tudom, hogy nem támogatott jelenleg a nemzetközi nyelv, igaz régen volt rá kezdeményezés. Viszont esetleg nem lehet egyedileg telepíteni a magyart ? Arra gondolok ,hogy SSH-n telepíteni adott nyelvi csomagot ? Hasonlóan mint talán az OpenWrt alatt.
-
szaboi6512
őstag
válasz
lancethepant
üzenetére
Megtörtént.
Egy áramtalanítás kellett a wifi hálózat megjelenéséhez, egy reboot után nem volt látható. -
lancethepant
kezdő
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Azt hiszem, egyelőre ennyi. Visszaállítottam egy módosítást, és azóta egy csomószor újraindítottam a gépet, de azóta nem tudom előidézni a problémát. Úgy tűnik, csak a rendszerindításkor jelentkezett.
-
válasz
lancethepant
üzenetére
Feltettem a 2nd routerre. Újraindítottam vagy 5x, de még megy a WiFi.
Mit nézzek ezen kívül?
-
lancethepant
kezdő
válasz
szaboi6512
üzenetére
Ha hajlandó vagy kipróbálni, le tudnád tesztelni ezt a buildet? Ez csak egy találgatás, csak megpróbálom leszűkíteni, hogy hol van a problémás commit.
https://tomato64.org/files/GL-MT6000/Nightly/01-29-2026/
-
szaboi6512
őstag
válasz
lancethepant
üzenetére
Egyáltalán nem...
-
lancethepant
kezdő
válasz
szaboi6512
üzenetére
Használsz véletlenül wireguardot?
-
szaboi6512
őstag
válasz
lancethepant
üzenetére
De.....
-
lancethepant
kezdő
válasz
szaboi6512
üzenetére
Nem egy LED frissítéssel ellátott verzión voltál? 01.21.26, azt hiszem, a frissítés előtt volt.
-
szaboi6512
őstag
válasz
lancethepant
üzenetére
tomato64-01.21.26-gl-mt6000-update
Ez volt rajta. -
szaboi6512
őstag
válasz
lancethepant
üzenetére
Nekem 5 reboot kellett hozzá, visszateszem a stabilt...
-
lancethepant
kezdő
válasz
szaboi6512
üzenetére
Friss éjszakai buildet futtatsz? Léptem pár commitot a FreshTomato-ból, de gyanítom, hogy problémásak. Ugyanez a probléma jelentkezett egy újraindítás után. Egy újabb újraindítás után működött.
-
szaboi6512
őstag
Sziasztok!
Volt egy reboot a routere.
Eltűnt mindkét wifi ssid...
Most nem örülök.... -
-
hunaqua
addikt
válasz
szaboi6512
üzenetére
Igen,a németnél még van pár darab, azért lett 110-ről 140. Ahogy lesz megint készlet,lesz újra "normális" ár.
-
hunaqua
addikt
válasz
szaboi6512
üzenetére
Az Alin a gyári oldalról is lekerült. Nem láttam csak más táppal. Az meg,ha kevés van,akkor biztosan drágább.
-
hunaqua
addikt
válasz
hunaqua
üzenetére
Egyébként nem tudom,hogy van e összefüggés, de eltűntek az EU tápos gépek. Itt egy kollégánk jelezte múltkor ,hogy gondja volt a táppal.
szaboi6512
Azzal csak az a gond ,hogy szerintem azt kevesen követik. Nem vagyok biztos abban ,hogy szükség van arra is. Itt is van,hogy akár napokig nincs egy hozzászólás sem. -
betyarr
veterán
sziasztok!
a napokban hallottam erről a routerről. a régi mikrotikem lehalt még talán nyáron és azóta a vodás szolgáltatói eszközön vagyok, de az egyenlő a nullával. felizgatta a fantáziám ez a flint2. vajon lesz még baráti áron az alin? vagy véglegesen búcsút kell mondani a ~100 dolláros árnak? melyik store árulta ezen az áron?
-
Balinov
titán
Találtam egy friss rivjut,hátha érdekesnek talaljatok
-
szaboi6512
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Már volt vagy 10x, reboot is...
Megjött...
-
válasz
szaboi6512
üzenetére
CTRL+F5
-
szaboi6512
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Frissítettem de sehol sincs led menüpont...
-
Ha valakit esetleg érdekel, a mai Tomato nightly-ba bekerültek a LED vezérlő funkciók.

-
wicktor93
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igen, teljesen új, fóliás, minden gyárinak tűnik. Gondolom a tápot máshol gyártják és félrecímkézték, 12V4A van rajta, de 19,96V-ot mértem.
GL-iNet Overseas Store Store volt az eladó Alin, egyelőre továbbított a supporthoz. -
SztiviVander
addikt
válasz
the radish
üzenetére
Mondjuk én pont fordítva használom, megíratom vele ami kell majd kijavítom a hülyeségeit. De még így is megéri hogy nem nekem kell fél-1 órát gépelni egy közepes bonyolultságú scriptnél. Az biztos hogy azt aki teljesen vakon van egy támában azt többnyire totálisan megvezeti az ai... A baj ott van amikor valaki a megszerzett "tudással" osztja tovább az eszet (és ez az ami egyre jobban terjed), úgy mintha hirtelen a téma szakértőjévé vált volna, holott fogalma nincs róla. De az AI mondta, ami meg szentírás, mert az AI okos. A valódi szakértőnek meg ettől sorba durrognak el az erek az agyában. Nekem legalábbis..
-
the radish
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igen, azért is írtam a végén, hogy sok esetben szerintem eléggé változékony és nem biztosan helyes az AI állásfoglalása. (Viszont pl. a szintaxikai hibákat jól kiszúrja, párszor már yoyózott a szemem, "Ő" vagy ez, vagy minek is nevezzem meg pillanatok alatt kiszúrja.)
Egyébként bocs a bemásolásért, nem akartam szemetelni.
-
válasz
the radish
üzenetére
Igen, többek közt ezért is vitatéma, hogy mi legyen ezekkel az AI-s posztokkal.
-
the radish
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
„Nem tudom a gyári / OpenWrt fw-kben mik a lehetőségek....”
Vanilla-ban ugyanúgy megvannak, de akkor gondolom gyári alatt Luci-ban is.Egyébként miután ezeken a platformokon tökéletesen működnek a kamerák, úgy néz ki (Gemini és ChatGP-T egyöntetű véleménye alapján) hogy Tomato64 specifikus a problémám:
"Nem arról van szó, hogy „a Tomato64 hibás”, hanem arról, hogy a Flint2-re készült Tomato64 build több, nem upstreamelt hálózati optimalizálást és default beállítást tartalmaz (NAT offload, flow acceleration, multicast/IGMP kezelés), amelyek ütköznek az Imilab kamerák tipikus működésével (UDP broadcast/multicast felfedezés + agresszív keep-alive).
A gyári firmware és a vanilla OpenWrt ezzel szemben konzervatív, referencia netfilter/conntrack viselkedést használ, ezért „unalmasan jól” működik az Imilab – ott nincs mi elrontsa.
Ha nagyon precízen akarjuk megfogalmazni:
👉 nem implementációs bug, hanem kompatibilitási regresszió egyedi gyorsítási és multicast döntések miatt.
Ez az oka annak, hogy OpenWrt-n reprodukálhatatlan, Tomato64-en viszont intermittensen előjön.""A Tomato64 a kernel alatt egy régebbi vágányon mozgó, IPTables alapú tűzfal- és NAT-kezelést használ, amelynél a szigorú (Symmetric) NAT-típus gyakran blokkolja a kamerák P2P (pont-pont közötti) kapcsolódási kísérleteit.
Ezzel szemben az OpenWrt (és a gyári szoftver) az újabb NFTables keretrendszerre és modernebb „Full Cone NAT” megoldásokra épít, ami sokkal rugalmasabban engedi át a kamerák által használt véletlenszerű UDP-portokat és felhő alapú áttöréseket."
Aztán hogy mi az igazság nem tudom, ezekhez már f...om sincs (bocs), mindenesetre ezeken nincs probléma velük.
(Azért fogadom kétkedve mindig az AI véleményeket, mert szerintem valamennyire a kérdező kedvében akarnak járni és bizony képesek a következő, másképp feltett kérdésre teljesen mást válaszolni. Meg sem merem kérdezni tőlük, hogy pl. de a haveromnál jól működik a Tomato64 az imilab kamerákkal, mert tuti, hogy teljesen mást írnának, le.
) -
A WiFi jel erősségét EIRP-ben határozzák meg, ami az adó teljesítményéből és az antenna nyereségéből adódik össze. Vagyis elvileg egy belső - de kisebb nyereségű - antennás eszköz erősebb adóval érhet el ugyanolyan effektív kisugárzott teljesítményt, hétköznapiasan mondjuk lefedettségnek, mint egy fordított arányban álló másik eszköz.
Nem tudom a gyári / OpenWrt fw-kben mik a lehetőségek, Tomato64-ben lehet lényegesen emelni, ahogy korábban volt is szó erről itt. Keress rá itt a topikban a Panama és Vatikán szavakra! Csak ugye a végtelenségig ennek sincs értelme, mert a WiFi kétirányú kapcsolat, és ha csak az egyik oldal (router) teljesítményét emeled, az korlátozott sikerekkel járhat csak.
-
Begi
senior tag
válasz
wicktor93
üzenetére
Nekem is tegnap jött. Szerencsére nincs táp gondom.
Még ismerkedem a felülettel, amit eddig tapasztaltam, hogy MAX-on a wifi jelerősség egyezik a szolgáltatói GPON-nal, ami picit fura nekem, mert annak csak belső antennája van. Viszont sokkal jobb, mint az ASUS.
Esetleg lehet belőle többet kicsikarni? -
válasz
wicktor93
üzenetére
Szia!
Nem semmi! És mindeközben a csomagolás sértetlen, fóliás volt?
Amúgy megmértem most az enyémet, terheletlenül 12.2V-ot ad le. Még a topik elején mértem a router fogyasztását, ami elég messze van attól, hogy kihasználná a gyári 48W-os tápot, szóval amiatt nem kell aggódni.
-
wicktor93
csendes tag
-
wicktor93
csendes tag
válasz
sanchez77
üzenetére
Sziasztok,
Rendeltem egy Flint 2-t Aliexpressről, ami ma érkezett meg, viszont nem kapcsol be. Nem világít a középső LED, illetve a wifik között sem jelenik meg a hozzátartozó SSID.
Rámértem multiméterrel a saját tápjára és 20V-ot ad ki a ráírt 12V helyett.
Én nézek be valamit vagy sikerült kifognom egy hibás eszközt/tápot?
-
sanchez77
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nincs private relay.
Közben megtaláltam a hibát:
A DHCP beállításoknál nem töltöttem ki a DHCP-Options mezőt. (Ezek szerint a windows-nak ez nem volt fontos…)
Azért köszi a választ!
-
the radish
senior tag
válasz
sanchez77
üzenetére
"Majd ezután jött az Adguard Home, amit szintén sikerült beconfigolni, de valamiért csak a windows laptopon van netem (vezetékes és wifi), iphone/ipad nem megy a net (wifi-re csatlakozik, a routert is elérem, csak nem jön be az internet)."
Iphone nálam tabu (bezzeg a nagylányomnál nem
), de még megpróbálnám az eszközön a privát DNS címnek manuálisan megadni a router IP címét, amennyiben automatán van.
Mondjuk akkor meg mobilneten állna meg a tudomány.
Tipikus DNS dolog, az egész netet fogja és a kliensek mégsem mennek át rajta. Sztem...
-
-
sanchez77
csendes tag
Sziasztok!
Sikerült nekem is beszereznem egy Flint 2 eszközt.
Az alábbiak miatt kérném ki a véleményeteket, mivel még új vagyok a témában:
Vanilla Openwrt-t húztam rá, sikerült beconfigolni a hálózatot. A Lan interface-en megy a fő Wifi (5 és 2.4 ghz-n), illetve egy külön IoT interface-t is beállítottam, egy külön "guest" és egy "IoT" wifivel (ezek 2.4 ghz-n) izoláltan. Ezek le is voltak tesztelve, minden faszán működött (windows laptopon, és iphone ill. ipad).
Majd ezután jött az Adguard Home, amit szintén sikerült beconfigolni, de valamiért csak a windows laptopon van netem (vezetékes és wifi), iphone/ipad nem megy a net (wifi-re csatlakozik, a routert is elérem, csak nem jön be az internet).
Szerintetek mi lehet a gond? Subnet mask-ban sincs különbség az eszközök közt. ipv6 kikapcsolással is próbálkoztam, az sem segített.
A modemből Yettel 5G Otthonnet biztosítja a netet, ha ez releváns.
Köszönöm előre is a segítséget.
-
szaboi6512
őstag
-
válasz
Gyurka6
üzenetére
Szia!
Mindenképp egyszerűbb a DDNS, ez az email címes IP küldés csak ilyen mazochista megoldás, amit még valamikor 10+ éve oldottam meg, az akkor még ingyenes, de éppen döglődő DynDNS.org miatt. Viszont megmondom őszintén, soha az életbe nem volt rá szükségem élesben, mert amikor el akartam érni, mindig működött a DDNS. Egy dologra jó, ha nem is vagyok itthon, távolról is látom ha szakadozik a net, vagy épp újraindulna a router. Bár szerencsére utóbbira egyáltalán, meg az előbbire is csak ritkán van példa.
-
Gyurka6
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hali!
Éppen mostanában töprengtem azon, hogy nekem "elég lenne", ha küldenék egy mailt, és visszaküldené a jelenlegi ip-t. Nekem csak ritkán kellene elérés. (Az is lehet, hogy egyszerűbb volna egy ddns) -
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Kitaláltam magamban, hogy mivel a routeren már úgyis van telepítve msmtp, ami WAN up eseménykor mindig küldi az új WAN IP címet meg még egy-két sztenderd dolgot email-ben, lehetne azt valami másra is használni. Így lett az alábbi script, ami futtatáskor csekkolja, hogy van-e frissíthető csomag a Debian chroot-ban, és az eredményt egy txt file-ba írja, amit msmtp-vel el is tudok küldeni magamnak. Így nem kell napi szinten nézegetni, hogy van-e valami frissítés.
#!/bin/bash
OUTFILE="/tmp/apt-upgrades.txt"
DATE="$(date '+%Y-%m-%d %H:%M:%S')"
apt update -qq
UPGRADABLE=$(apt list --upgradable 2>/dev/null | grep -v '^Listing')
: > "$OUTFILE"
echo "Ellenőrzés ideje: $DATE" >> "$OUTFILE"
echo "----------------------------------------" >> "$OUTFILE"
if [ -n "$UPGRADABLE" ]; then
echo "Frissíthető csomagok:" >> "$OUTFILE"
echo >> "$OUTFILE"
echo "$UPGRADABLE" >> "$OUTFILE"
else
echo "Nincs frissíthető csomag." >> "$OUTFILE"
fi -
Gre@T
tag
válasz
szaboi6512
üzenetére
Sajnos

Én a gyártó oldalán vásároltam karácsonyi akcióban, de ott is $137-be került.
-
szaboi6512
őstag
válasz
szaboi6512
üzenetére
Múltidő
-
szaboi6512
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Újra van 111 dodóért.
Szerintem csak játszadozik az árral, hogy elviszik-e drágábban is.
1-1 db-ot tesz ki időnként.
Volt már 103 dodó is. kb 37 000 ft se rossz ár érte. -
-
Druantia
csendes tag
válasz
szaboi6512
üzenetére
Úgy néz ki én vittem el az utolsót

-
szaboi6512
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
111 USD volt mikor néztem, most több és nincs is.
-
Druantia
csendes tag
Köszi, megrendeltem
Majd beszámolok a tapasztalatokról. -
válasz
szaboi6512
üzenetére
Az drága.
108 USD alatt van most, 35500 Ft környéke, ennyiért ajándék. [kép] -
Begi
senior tag
válasz
szaboi6512
üzenetére
Nekem 2 napja sikerült ennyiért rendelni. Előtte nem volt elérhető.
Ha az IoT eszközöknek külön 2.4-es wifit csinálok, az mennyivel veszi le a fő 2.4-es wifi hálózat teljesítményét?
Illetve még az OpenWRT vs. Tomato-n gondolkodom. -
válasz
Druantia
üzenetére
Üdv!
Én meg Xiaomi Mi-R3G-ről váltottam, abszolút nem bántam meg. Évekkel előtte sok ASUS routerem volt, akkor azokkal se volt problémám, de nekem fontos a CFW lehetősége, vagy Padavan vagy Tomato kompatibilis routert kerestem, és az ASUS jelenlegi palettáján nem találtam megfelelőt. Először persze kicsit tartottam tőle, lévén nekem teljesen ismeretlen gyártó volt, de 1 nap habozás után megrendeltem, és rögtön nagy barátok lettünk. Olyannyira, hogy azóta már 3 is van belőle itthon.
-
Druantia
csendes tag
Sziasztok!
Épp router vásárlás előtt állok és a Flint 2-t néztem ki egy gyors research alapján.
Gondoltam megkérdezem a véleményeteket mielőtt megnyomom a rendelés gombot.
Egyébként egy 70-80m2-es lakásba lesz csak alap dolgokra, van pár okosotthonos eszközöm ami wifin csatlakozik, de többsége Zigbee-n megy. Valamint AdGuard, VLAN funkciókat biztos használnám.
Néztem a Flin 3-at is, de sok helyen azt olvastam, hogy inkább csak visszalépés a 2-höz képest és őszintén szólva nem érzem, hogy szükségem lenne a Wifi 7-re és a 6ghz-re.
Szóval a kérdésem, hogy ti bátran ajánljátok ezt az eszközt, vagy érdemes Asus eszközök között keresgélni inkább? -
szaboi6512
őstag
Lehet hogy már nem annyira keresett..
US $111.88 -
Az adblock a nejem indavideóján (török sorozat) blokkolja a reklámokat , emiatt az inavideo blokkolja az asszonyt. Hogy kell kifürkészni, hogy milyen url-t kell kivételbe, vagy white listára tenni, hogy ne kelljen kikapcsolnom az egész adblockot?
-
válasz
the radish
üzenetére
A wifi analyzert nézegetném jobban, hogy nincs-e az éterben azon a csatornán valami szemét. Régi kütyük 2,4Ghz-en 20 megaherces sávszélességgel jobban elboldogultak.
-
SztiviVander
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Talan ott lehet a gond hogy (ha jol ertelmezem az snb-n irtakat) hogy a t64-ben a kernel a regi stabil op21-es (bar nem ertem akkor az uname miert mutatja a 6.6.110-et hiszen az nem a wifi driver verzio) de a wifi driver (aka opensource mtk sdk) az ujabb op24-bol lett kiveve es beillesztve a t64-be. Ami azert is fura mivel pont az uj opensource sdk-ra mondja a glinet hogy az a bugosabb, a regi allitolag stabilabb. Ettol fuggetlenul ugy tunik radishnal az op24-es kernel es a hozza tartozo ujabb sdk jol mukodik, tehat valahol megis a t64-ben lesz vmi olyan inkomptibilitas ami ritka esetben ilyen anomaliat okozhat.
-
válasz
the radish
üzenetére
Upsz, akkor ez most zsákutca.
-
the radish
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
nálam is:
root@GL-MT6000:~# uname -a
Linux GL-MT6000 6.6.110 #0 SMP Sun Oct 19 16:37:45 2025 aarch64 GNU/Linux
Version4.8.3-op24Firmware Typebeta1 Update Time2025-11-07 16:25:09 (UTC+00:00) -
aldebaran
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nekem a gyári stabil ilyen:
OpenWrt 21.02-SNAPSHOT,
-----------------------------------------------------
root@GL-MT6000:~# uname -a
Linux GL-MT6000 5.4.238 #0 SMP Thu Oct 16 04:05:39 2025 aarch64 GNU/Linux -
válasz
the radish
üzenetére
Majd ha újra előszeded, akkor esetleg nézd már meg, hogy a fent lévő gyári fw-ben milyen kernel van. Csak a wireless driver miatt lehet lényeges.
uname -a
Tomato-ban ez ugye most 6.6.110
-
the radish
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igen, mint kiderült, csak Tomato-val van gond. Azért ez így nem kicsi megkönnyebbülés, mert először azt hittem, a router hw a gond, de szerencsére nem. Azért T64-et sem engedem el, v ha már kettő van, lehet játszani velük, mindenesetre most egy kicsit hanyagolom őket
-
válasz
the radish
üzenetére
Akkor az eredeti Flint fw-vel is jó, csak Tomato-val van probléma? Akkor ezt lehet valahol félreértettem, azt hittem a Flint routerrel sehogyan sem jó, csak az ASUS-al.
Nekem szerencsére minden WiFi eszközöm jó jelszintekkel megy. [kép] Bár tudom a Te problémádon ez most nem segít, csak mellékesen jegyeztem meg.
-
the radish
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi, de egyelőre elpakoltam őket.
Miután minden létező dolgot kipróbáltam Tomato-n, egyelőre nem erőltetem, viszont ugyanakkor megnyugodtam, hogy eredeti fw-n gond nélkül működnek.
Plusz, ahogy itt írtam, nem csak a távoli kamerákkal van probléma. -
válasz
the radish
üzenetére
Az lehet, de Tomato-ban látod. [kép] Amúgy javaslom nézd meg úgy, hogy közben nézd a kamerát, vagy indíts róla visszajátszást, a lényeg, hogy legalább próbáljon forgalmazni a router felé, mert lehet anélkül valami energiatakarékos módba vált. Csak azért gondolom, mert ez a -85 dBm is elég gyengének tűnik nekem.
-
the radish
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Kár, hogy Flint-en nem látom:
-
válasz
the radish
üzenetére
Az ASUS-nak van a Tomato-hoz hasonló WiFi kliens listája, ahol látszanak a jelerősségek? Ha igen, ott nézd meg ezeket a kamerákat, hogy milyen erősséggel érkeznek meg a routerre, és ugyanezt tedd meg a Tomato felületén is, és azokat az adatokat vesd össze! Nekem az a gyanúm, hogy a jelek szerint akkor az ASUS-nak "jobb a füle". Amit az előbb betett képeken látsz az az, hogy a kamera milyen erősséggel veszi a router jelét, de ez csak a kapcsolat egyik fele.
-
the radish
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ezek így vannak belőve? - igen
És a legmegdöbbentgőbb, ami miatt végképp nem értem, most jön:
1. Tomato default HU:
Asus:
Flint2 stock fw:
Minden létező konfigot kipróbáltam. Kiszedtem a br1 alól az eszközöket, csináltam resetet fw-n, csökkentettem minimumra a dbm szintet és mégsem vezetett eredményre.
Asus és stock fw.el tökéletes minden.
Na, ez az amit nem értek... -
válasz
the radish
üzenetére
Amúgy még a múltkor írtak után futottam bele a WiFiman appba, nekem most ez jött be nagyon. Sokkal jobb a frissítési rátája minden üzemmódban, mint nálam eddig bármelyik másik appnak. Persze nem hiába jó, Ubiquiti Inc...
Szóval ahogy a múltkor is céloztam, annak ellenére, hogy szépen látszik a dbm növelés, sajnos nem érvényesül.
Mert ahogy fentebb is írtam, minden bizonnyal a visszairánnyal lehet gond, tehát a router nem veszi rendesen a kamerák jelét.Ezek így vannak belőve? [kép]
-
the radish
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igen, már mindennel próbálkoztam. Engem is dühít, és nem is nyugszom bele, míg megoldást nem találok rá, mert egyrészt nem azért vettem, hogy porosodjanak a szekrényben, másrészt meg különben - ahogy azt múltkor is írtam - érezhetőbben gyorsabban "kezeli" a hálózatot.
Most mindenesetre a távoli helyről képernyőképet mentegetek a wifi analyzertől elkezdve a mihome app-ig, stb.
Szóval ahogy a múltkor is céloztam, annak ellenére, hogy szépen látszik a dbm növelés, sajnos nem érvényesül. Mindegy, most nyomozgatok majd, valahol csak kiugrik a bibi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Robotporszívók
- Nintendo Switch 2
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Assetto Corsa EVO
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Asztali PC , R7 5700 , RTX 3080 , 24GB DDR4 , 1TB NVME
- Secretlab MAGNUS Pro elektromos asztal - FULL EXTRÁS szett (2 monitor kar, PC tartó, kiegészítők...)
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga GEN 9/14"WUXGA /2-in-1/Ultra 7/165U vPro/32GB/512GBB SSD/ÚJ/GARANCIA
- www.olcsogamerpc.hu - V055 - DDR4 - INTEL i5-14400F - 16GB RAM - RTX 5060 - 1TB SSD - HITELRE IS!
- www.olcsogamerpc.hu - V051 - DDR4 - INTEL i5-12400F - 16GB RAM - RTX 5060 - 1TB SSD - HITELRE IS!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Én, főleg az OpenWrt vonalat, ennyire nem követem.
Jon meg hozza egy HiPOE+ (90W) switch is, aztan epul a matrix.

108 USD alatt van most, 35500 Ft környéke, ennyiért ajándék.