- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
-
Mobilarena
ZTE GRAND X In
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kipróbáltam a GPS-t. Szobában, ablak mellett két perc alatt sem talált jelet (ekkor próbáltam először). Ekkor kikapcsoltam a GPS-t. Pár perc múlva eszembe jutott, hogy az LG-m mobilnettel kombinálva fél perc alatt megmondta hol vagyok. Elindultam az előtér felé, bekapcsoltam az adatkapcsolatot, majd a GPS-t. A terasz fedett, ahogy kiértem a szabad ég alá (ami nagyon felhős és épp elég jól ködös is volt), azonnal megmondta, hol vagyok. 10 méteres pontossággal. Nem kellett neki 15 mp hozzá. Szerintem ez egész jó eredmény
-
Doky1988
senior tag
válasz
Peter_Pan #3462 üzenetére
Szia Peter_Pan!
Hát egy teljes gyáribeállítások visszaállítása segített neki, törölt mindent SD-ről, meg telefonról.. Igaz appokat meg a névjegyeket visszakellett tennem, még jóhogy myPhoneExplorer -rel csináltam mentést előtte.. De megjavult, sőt updateltem a facebookomat, és ugyanúgy megy..
Ott volt a hiba, hogy Facebook for Android appba mikor rámentem a "Check In" -re, beadta a helyeket ugye ami körülöttem van, vagyis környékembe, de rányomtam 1re, és nem adta be a postot ahol bejelölöm h kivel vagyok, meg írok hozzá valamit, hanem ugyanott maradt.. Vissza nyílra rámentem, akkor beadta de ha Post -olni akartam facere akkor A(z) facebook alkalmazás sajnos leállt. és kifagyott..
Gyári visszaállítás jót tett neki
Köszi a tippet!
-
Palesz191
aktív tag
kérdésem kamerával kaposlat.sa..
HDR képek készítése lehetséges valahogy? kül. hatások alkalmazása?
Ha nem is alap szoftverbe.. valami más? -
Gedeon31
addikt
Ebben a telefonnál van flash
player támogatás? -
Keeperv85
nagyúr
válasz
SziberTomi #3492 üzenetére
tokban van? Nyomja a hangerő gombot...
-
SziberTomi
tag
Ma észrevettem egy furcsaságot. Délután ZH előtt ki kellett kapcsolni a telefont. Utána mikor visszakapcsoltam az intel logo után bejött egy fekvő android és felette egy piros háromszög jele. Nem is reagált semmi, tiszta ideg voltam, zsebreraktam. Mire hazaértem bicajjal, ami kb. 15 perc lehetett, arra már a pin kódot kérte és működött normálisan. Mi lehetett a probléma?
-
tPedro_
őstag
Én is beléptem a klubba, megvan a teló.
Valaki kérdezte pár oldallal ezelőtt, nekem is lötyög a hangerő gomb, de szerintem nem zavaró.
-
kidarida
csendes tag
Na nekem sikerült megoldanom a gps problémámat, factory reset elég volt neki...
Még soha nem telepítettem vissza ilyen gyorsan telefonra mindent, kb 10 percembe került.
A kontaktokat vissza gmailból az appokat meg manuálisan gyorsan -
Peter_Pan
tag
Amikor bajom volt, nálam álló helyzetben is -30m/s körüli értékeket mért két síkban is. Pedig nem zuhantam.
Néhány százados szórásban folyton változnak az értékek nálam is, pedig most minden ok.
A digitális iránytű pedig GPS nélkül néha eltéveszti merre nézek, valószínű amiatt, mert a mágneses szenzorok minden elektromos- és fémtárgy közelségére érzékenyek. Viszont minél több műholddal szinkronizál, annál pontosabb lesz az iránytű is. Szóval ezekmiatt szerintem inkább gyalogos navigációra alkalmas és néha gondolkodik egy kicsit mire pontos lesz. Külső autós antennával viszont még kiváncsi lennék rá, úgy gondolom jobb kell úgy legyen.
Az viszont érdekes, hogy sikeres műholdas kapcsolat után is Írországba tesz... -
ko9
addikt
válasz
Peter_Pan #3476 üzenetére
Köszönöm, megnéztem. Az Androsensor szerint az Accelerometer, a Gyroscope és a Meagnetic field folyamatosan változik, még ha az asztalra le van téve a készülék is - igaz minimáslisan, de szerintem ennek akkor is állandónak kéne lennie. Orientation is 10fokos értéken belül ugrál.
Kimentem az udvarra, most talált 9 műholdat, és mindre csatlakozott is (zöld lett a sáv), és megerősítette, hogy Írország/Cort-ban vagyok...
Facebookra Check-In is ez dobta. -
Peter_Pan
tag
válasz
adamsz82 #3484 üzenetére
B04 újratelepítése is kiüt mindent?
Sajnos nekem úgy tűnik nem.
Factory reset biztosan töröl minden felhasználói programot és appot, de /system/etc/media_profiles.xml kofigurációs fájl nem került utána ismét gyári állapotba (illetve egy másik sem). Így gyanús, hogy nem teljesen azt teszi, mint amire a neve utal.Ha csak a B04-es ROM-ot telepíted újra sd-kártyáról az meg pont fordítva: a konfigurációs fájlok gyári állapotba kerültek vissza, de érintetlenül marad minden felhasználói app és adat.
Mivel ki tudja a duplázás mögött mi van pontosan, így emiatt szerintem a kombinált megoldás a legbiztosabb.
Első újrainduláskor én engedtem, hogy a google szerverekkel szinkronizáljon, így az összes kontaktot és appot is letöltötte magától pár perc múltán (sőt a wifi jelszavát is, ami hasznos de mégis érdekes). Persze én csak a store-ból telepítettem programot.
Vagyis a factory reset + B04 újratelepítése max. 10 percig tart, utána meg kicsit békén kell hagyni szinkronizálni. Illetve ha sok dokumentomod van azok előzetes Pc-re mentésével mehet el inkább sok idő. -
adamsz82
tag
válasz
Peter_Pan #3482 üzenetére
Köszi az infót!
Egyenlőre sajnos semmi időm kinullázni factory resettel és visszapakolászni mindent, a B04 újratelepítése is kiüt mindent?
Még használom így a telefont, mivel csak a másolásnál zavaró windows-ról nézve, a telefonon nem látszik duplikálás ahogy nálad sem. -
adamsz82
tag
válasz
sarkanyolo2 #3481 üzenetére
Az van rajta második napjától kezdve.
-
Peter_Pan
tag
-
Peter_Pan
tag
válasz
Keeperv85 #3475 üzenetére
Úgy van. Még B03 alatt /system/etc/wifi alatt voltak a cuccai, illetve más mappákban túrkálva találtam egy rakat másik drivert a legkülönbözőbb FM chipekhez. Lehet próba-szerencse alapon is megtették amit lehetett
B04 alatt még nem kerestem hol lehetnek ezek.A Spirit FM alkotója a log file és a sercegés alapján ezt írta:
It appears your phone has the most common Broadcom FM/BT/WiFi combo chip, specifically a BCM4330.
Spirit should have worked if the Broadcom "OEM Proprietary API" was there, but it wasn't it appears. -
adamsz82
tag
Az mitől lehet, hogy windows alatt, az sd kártya tartalmát nézve minden duplázódva látszik és ha másolnék egy ilyen mappába akkor nem kezdi el a másolást és hibát dob.
A telefonon nézve nem látszik duplikáció és nincs semmi gond.
Ha windows alól új mappát hozok létre az sd kártya gyökerében és abba másolok nincs gond, működik.
Hogy jöhet elő ilyen duplán "látás"? -
alexka79
csendes tag
válasz
sarkanyolo2 #3473 üzenetére
Én is onnan jövök...
Kipróbáltam egy 3.5-es dugóval rendelkező Sony discman fejhallgatómmal és eszméletlen jól szól! Zene hallgatáshoz nem is kell nekem headset. Ilyennel: Sony Discman headphone -
sambuce
tag
Szép estét!
Azt lehet tudni,hogy milyen FM chips van benne vagy esetleg a SpiritFM-t próbálta vki? -
ko9
addikt
válasz
Peter_Pan #3432 üzenetére
Nekem is szürkék maradnak a sávok... És nem hiszem, hogy a tesztprogram hibája lenne, mert ezekszerint hibás a Beautiful Widget és a Minimalistic Text is. Amúgy szerintem az se életszerű ha a Maps szabad ég alatt jó 3km-el arrébb rák le, a puszta középen.
Ja és nem a konyháig navigálok, hanem pl a Llama is jó lenne ha használható lenne (másik lakhely egy cellán van az elsővel), és 1-2 időjárás programot is jó lenne auto helyzetfelismerésen hagyni. -
szaszii
tag
válasz
Keeperv85 #3465 üzenetére
A matt fóliákkal ki mennyire van megelégedve? Szerintem jobbak, mint ezek a sima felületű fóliák, könnyebben "siklik" rajta az ember ujja. Én valami olyasmit keresek rá, aki talál szóljon.
A betekintési szögtől én is el vagyok ájulva, majdhogynem vízszintesen is jól látni.
-
-
zoli03
őstag
Miért fontos ennyire a fólia? Nekem Bladem van, a kezdetektől nincs rajta fólia, és nincs rajta karc, tökéletes a kijelzője (igaz tokban tartottam). Valószínűleg én is veszek majd egy Grand X IN-t, de amennyien itt problémáznak a fólián, már én is elgondolkodtam, hogy előre rendelek rá
(bár szerintem ugyanúgy fólia nélkül fogom használni).
-
zannor
tag
Sunspider: 1302,8 ms +/- 5,4%
Triangle Texture Test: 28,379382 Millió/sec
Egypt HD Offscreen 1080p: 13 fpViszonyításképpen (jobbat nem találtam):
-
Peter_Pan
tag
válasz
Doky1988 #3460 üzenetére
5letem: factory reset + rögtön utána teljes B04 ROM visszaállítás sd-ről. Ha utána sem jó, akkor valószínű még mindig maradt valami hiba a legfrissebb facebook app-ban is, és a jelenség nem függ össze a rootolással.
Bár szerintem valami kedvezőbb és egyértelműbb dolgot akartál hallani -
Doky1988
senior tag
Valakinek volt-e olyan problémája, hogy rootolta a telefont és Facebooknál a Check in -nél ha meghatározza ugye h holvan GPS alapján rámek bármelyik helyre és "A(z) facebook alkalmazás sajnos leállt" hiba üzenetet kapok.Eddig jó volt. :/ Unrootoljam? Unrootoltam, így sem jó.Ötletek?
-
rizso
addikt
Töltöttem fel pár, rosszabb fényviszonyok között készült képet (borús, felhős, ködös időben, este vagy éppen beltérben)
lajbi101: ha már nálad van, akkor sokkal többet érsz a saját tapasztalataiddal, mint egy másik ember véleményével
-
Kijelzőre ki milyen fóliát használ? Az emelegetett német fólia nem a legjobb, a gyári le fog jönni, és nehéz is rajta keresztül simogatni a telefont. Valami olyan kellene, amin könnyen csúszik az ujj, nem túl vastag, de jól vég és nem is túl drága.
Tokot vettem, belebújtatós műbőr, kihúzó füllel, Galaxy S II a telefon pontos mérete (köszönet egy fórumtársnak érte), Redant típusú (egy hangyafej a logója). 2k volt, elég minőségi hatást kelt.
Kolléga jelezte úgy 10 hozzászólással ezelőtt, hogy ma látott egy Grand X IN-t a szerkesztőségben. Jövő héten várható a bemutató...
-
lajbi101
tag
Sziasztok! Nem tudjátok mikor lesz mobilarénás teszt! Igaz megvettem már a telefont de érdekelne mert az nekem nagyon mérvadó és nagyon érdekelne mit mondanak róla!
-
CoolMan
MODERÁTOR
Megkérek mindenkit, hogy maradjon a kulturált fórumozás keretein belül! Flamet sem kell indítani senkinek! Köszönöm.
-
Peter_Pan
tag
válasz
szaszii #3442 üzenetére
A gomb hossztengelye irányában semennyire sem lötyög. Benyomáskor max. 0,1mm játéka van, de úgy érzem, mintha egy gumiharangon ülne, illetve ekkora mérték semmi esetre sem zavaró.
Gondolom nálad nagyobb lehet. Kérdés hogy ez a rendeltetés szerű használatot korlátozza-e?
Vagyis szerintem határeset, hogy garancia vonatkozik-e esetedre. -
Kajt
tag
GTA III (v1.1) tesztelve: Tökéletes! Nem akad, gyorsan tölt, jól irányítható, átvezető filmek is ok. Kicsivel több mint egy Gb hely kell neki, hogy letöltse amit kell, de utána 500 Mb körül foglal.
-
szaszii
tag
Valaki lenne oly kedves és megnézné, hogy mennyire lötyög neki a hangerő gomb? Szerintem az enyém túlságosan is "üres járatban" van..
-
sdd2
veterán
A jövőhéten várható egy ZTE grand x IN teszt a mobilarénától ugyanis ma láttam náluk egy példányt.
-
Peter_Pan
tag
Saját lakásban nem a navigáció miatt hasznos.
Így ebből a szempontból mindegy is. A fórumtársak viszont megneveztek 1-2 alkalmazást, amelyek a felhasználó tartózkodási helyétől függő adatokat jelenítenek meg. Ha valaki kikapcsolta a tartózkodási hely naplózásának lehetőségét, akkor egyes alkalmazások mindig megpróbálnak lokalizálni. Gond akkor van, ha ilyenkor nem lát rá a műholdra és az adott program végső esetben egy alapértelmezett helyet feltételez. Számomra különösebb jelentősége nincs, csak tanakodunk.
Elvileg valamely gmaps menüben be lehet állítani egy alapértelmezett tartózkodási helyet, illetve androidban a lokalizáció naplózást. Kérdés, hogy ezek segítenek-e pl. abban, hogy ko9 ne egy írországi falu időjárását lássa. Persze az is hasznos lehet, ha éppen oda kívánna utazni... -
rizso
addikt
Uhh, két napig nem vagyok gép előtt, és itt van több száz hsz. A topik simán bevállalhatná az Egri csillag 2 megírását
-
Peter_Pan
tag
válasz
kidarida #3430 üzenetére
Hmm... ha ablak mellett is szürkék maradnak a sávok az nem normális. Esetleg próbáld ki szabad ég alatt. A nevezett tartományban a sávoknak már zöldnek kéne lenniük. Valami miatt a gps test program hibásan működik nálad. Lehet valami más szoftver zavarja. Szerintem ha factory reset és azt követő ROM újratelepítés után sem tud kapcsolódni a műholdakhoz, akkor valószínű, hogy hardveres hiba lehet, azaz csere/javítás.
-
kidarida
csendes tag
válasz
Peter_Pan #3417 üzenetére
Tökéletesen megtslal vagy 9 műholdat, de nem csatlakozik râ..a gps test nevű programmal csekkoltam ezt.. 3s nem szinesek a műhold jelerősseget mutato csikok hanem szurkek valamint 50-78 tartomany kozott mozog a jelerosseg.
Testverem azt ajànlotta huzzam ujra az android rendszert memkarirol, mert a frissitest en a gyari frissito appal raktam fel es lehet ekkor tortent valami. B03 on egyebkent tokeletesen mukodott..
Holnap ha lesz idom megprobalom ezt hàtha
Addig varom a tippeket mert en meg soha nem talalkoztam ilyennel es ez az elso androidos telom. -
Peter_Pan
tag
válasz
Altradan #3424 üzenetére
Nekem a kamera körül melegszik, de csak akkor ha 10-15 percig fényképezek. Illetve én külső programokkal 100%-os jpg minőséget (néha png-ben való mentést) kérek. Azaz a gyári beállításoknál jobban igénybe veszem. Hosszú aktivitás során az egész készülék langyosabb lesz, de szerintem ez normális.
Ha igazán forró különösebb terhelés nélkül, az viszont gyanús... -
szaszii
tag
Indult már újra valakinek Play-ből való telepítés során? Csak úgy?
-
Peter_Pan
tag
GPS terén abszolut novice end-user szintjén vagyok, bár pár napja belenéztem a confba, úgyse értem.
Örülnék ha csak energiatakarékossági okoból letekertek volna valamit szoftveresen, hogy épp eléggé működjön amikor kell. Viszont esetleg betehetnétek majd egy menüt, ahol a user választhat. Úgy értem amikor majd már ott tart a csapat support. -
Altradan
tag
Na megvan nekem is, nagyon tetszik. Szép is, okos is. Egy kérdésem van, nektek is ilyen rohadt forró néha? Szilikon tok van rajta, de még igy is érzem hogy a hátulja durván meleg. Meg az alsó gombsor is.
-
Peter_Pan
tag
válasz
Cooler96 #3420 üzenetére
Értem, akkor játék után állítsd vissza és akkor csak addig pörög, amíg tényleg kell. Esetleg ha mindig ugyanazzal játszol, akkor lehet, hogy a Tasker programmal "házirendet" tudsz egy-egy játékhoz rendelni, amit magától végrehajt be-/kikapcsolás során. Bár magam még nem próbáltam
-
Peter_Pan
tag
válasz
Cooler96 #3415 üzenetére
Ami biztos, hogy úgy nagyobb teljesítményt vesz fel a feltétlen indokoltnál, azaz hamarabb kell akkut töltened. Feltételezem, hogy a melegedést valamilyen szinten szemmel tartja és vészhelyzetben (~80 C) csak letekeri a processzort, bár ezt megelőzen valószínű te észreveszed, hogy süt a készülék...
Összességében ha nem feltétlen indokolt én nem állítanám át csak a tudat kedvéért. -
Peter_Pan
tag
válasz
kidarida #3406 üzenetére
@kidarida, ko9
Számomra úgy tűnik, hogy nem éppen kiváló a GPS-antennája. Gyakorlatilag akkor talál jelet, ha az ablaküveg mellé tartom. Ekkor is alulról súrolja a 30-as SNR értéket a jelerő. Mondjuk én így is elvagyok vele, mert ha navigálásra kell, akkor úgyis szabadéleg alatt használom.
Nálatok így sem lát rá?
Illetve vajon autóban kiválthat-e navigációs céleszközt olyan módon, hogy valahogyan külső antennáról GPS-jelet kapjon, vagy ez praktikusan nem megvalósítható elképzelés részemről? -
csill4g
csendes tag
válasz
csill4g #2975 üzenetére
Vissza kaptam a telefonomat, vagyis egy másikat. 3 napba telt a procedúra. Kicserélték a telefont, a tartozékok és az akksi maradt a régi. Még nem tudtam tesztelni, remélem ezzel a példánnyal több szerencsém lesz. Annyit már észrevettem, hogy ez "halkabban" rezeg mint az elődje, cserébe kicsit gyengébben is.
-
Cooler96
aktív tag
történhet valami baj ha benyomta userspace-re 1.6ghz állandó frekvenciára?Spy-al néztem,amikor be van kapcsolva mindig 1600-on van,kikapcsolva deep sleep-ben.Esetleg bánthatja e a telót,ha bekapcsolt képernypőnél folyton 1600onvan?
-
Nos. Ha a telefont nem tartom a fülemhez, vagy a lyukkal jelölt részét (fent, ami elvileg a másodlagos mikrofon) igyekszem úgy fordítani, hogy ne érjen a fülemhez, akkor nincs baj a hangommal. Ezt ma teszteltük 15 percen keresztül semmi probléma nem volt (az egy dolog, hogy a hangszóró kicsit recsegett néha, csak mert a másik fél hangosan beszélt (autóbusz állomásról), ezt ő mondta, mikor érdeklődtem a hangminőségről. Szóval lehet, hogy ez ugyanolyan probléma, mint a szifon esetében. "Rosszul fogod"...Az viszont tény, hogy feltekerve a hangerőt, iszonyatosan hangos a telefon, tehát jól használható akár zajos helyen is (lehet, hogy ennek a hangerőnek köze van a "valószínűleg" mikrofon lyukhoz?).
Hátlap könnyű leszedése: van egy mélyedés, ha hátulról nézed, akkor a bal alsó sarokban. Ott alá lehet kapni. Na innen ne felfelé, a hangerőgombok felé indulj el, hanem a telefon alján jobbra, majd mikor elértél a közepéig a gombmentes oldalon, kezd el lebontani a hangerőgombokkal "zsúfolt" résznél is, lentről. Így könnyen és gyorsan leszedhető. De nagyon patent módon illeszkedik, az tuti.
-
szaszii
tag
Tudja valaki, hogy miként lehet egyesével törölni névjegyeket? Illetve a gyakran hívott listát hogy lehet kiiktatni? Úgy értem, hogy 2.3.7-es rendszeren volt olyan lehetőség, hogy ne mutassa a gyakran hívottakat.
És még egy: képernyőzár stílust hol lehet változtatni?
Köszi -
kidarida
csendes tag
Sziasztok! Olyan problèmám van hogy a gps nem működik rendesen.. latja a műholdakat de nem csatlakozik fel rájuk hogy pontos helyet számítson.. gps test programmal csekkoltam, szürkèn mutatja csak a műholdakat (8-9db)... újraindítàs után sem jött helyre
Valakinèl hasonlò törtènt már? Mi a teendő? -
TBG
senior tag
Szia!
Ha Jelly sosem érkezik hozzá, ICS + frissítések tuti elég lesz hozzá vagy 3 évig. Én 2 évre kalkuláltam az enyémet, addig ICS is kitart. Előtte 2 évig 2.1-es és 2.2-es droid volt, azzal is bírtam
Aztán ha elavul, jöhet a következő ZTE. Samsungom volt előtte. D500, D600, U900,L700, Galaxy 3..most ugrottam egy nagyot, de semmiképpen nem bántam meg. Eddig minden ment, amit felraktam.
Játékok: Angry Birds SW, Inotia 4...más nem kell.
Appok: AVG Free, Zeam Launcher, MX Player+codecA többi cuccom gyári, tökéletesen megfelel. (Facebook böngészőből, bár állítólag azóta jó lett)
-
Peter_Pan
tag
válasz
SteelRain #3402 üzenetére
Ott is válaszolhattam volna, de akkor meg nem láthatja a megoldást más, aki szintén találkozik e zavaró jelenséggel. Én is most ismerkedem az androiddal, úh. nálam is vannak okosabbak.
Illetve a türelmemet ma már próbára tette itt néhány értelmetlen kérdés és ezt érezhetted a válaszomból. Bocsi.Emiatt jobb is ha szünetet tartok, mert úgy érzem hamarosan felteszik a kérdések kérdését:
"Van-e képernyője a készüléknek, mert ha nincs akkor kipróbálás nélkül megvenném."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- OLED monitor topik
- Asztalos klub
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Counter-Strike 1.6
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged