Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- IFA 2025: Telepcsere kikapcsolás nélkül
- IFA 2025: Nem is látszik, hogy strapatelefon
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
-
Mobilarena
ZTE GRAND X In
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter_Pan
tag
válasz
Coolmat #3588 üzenetére
Kipróbáltam a DLNA-t
Köszi! A lényeg, hogy működik. Már többen írtátok, hogy HD videóhoz az MX Player kell.
Nekem a saját gyári lejátszóval is megy 1080x720pixeles, progresszív módú 30fps videó. Legalábbis mp4-ként biztosan. Ti milyen formátumot próbáltok, ami nem megy a gyárival? -
alien19
tag
játék közben normális a melegedese a telefonnak? a kamera alatt és körül szokott melegedni...
-
Peter_Pan
tag
Akár alacsony töltés miatt is lehet, ha elég okos az energiagazdálkodás.
Most nem mondom, hogy cseréljetek majd sd-kártyát, mert akár előjöhet a mappaduplázós jelenség...
Viszont érdemes lenne töltött akku mellett a belső tárolóra rögzíteni majd.
Illetve ha az sem segít, akkor a factory reset + ROM visszaállítást javaslom sd-ről. Ha azután még mindig szaggatna, akkor a gond szerintem garanciális körbe esik. -
w333
félisten
Én is itt vagyok ...
boldog Zte Grand X tulaj lettem
-
Altradan
tag
Nektek is szarakodik a Play? (Leáll letöltés/frissítés közben, stb)
-
Coolmat
őstag
Kipróbáltam a DLNA-t. A gyári programmal (Teljes megosztás) látja a routeremre kötött HDD-t, csak lejátszani nem hajlandó vele semmit, viszont az iMediaShare Lite programmal ki lehet választani, hogy melyik videólejátszót használja, így MX playerrel frankón mennek a HD videók is (egy 1080P-snek csak a képe ment, mert a dts hangformátumot valamiért nem kezelte). Persze ugyanez működik ES File Explorerrel is ha hálózati megosztásra keresek rá.
ko9: Ez csak úgy lehetséges, ha a szomszéd wifijét használod, ugyanis a kedves Google regisztrálja minden wifi hálózatnak a helyét, így ha rácsatlakozol, egyből megmondja hogy hol vagy. Velem is megtörtént, hogy Budapestről hazahoztam vidékre egy routert, amire rácsatlakozva Budapestnek mutatta az aktuális pozíciómat. Ahhoz hogy ezt elfelejtse, be kell írni az SSID végére hogy "_nomap".
Szerk: lehet nem is kell a wifijét használnod, elég ha rálátsz a wifijére, már az alapján be tud tájolni.Más: Megtaláltam az equalizert a gyári zenelejátszóban (ha már volt bocsi): ha éppen megy egy szám nyomj menü gombot -> Egyebek -> Hangeffektek. Van egy csomó előre definiált hangszín, de lehet 5 csúszkán kézzel is szabályozni, + van mélyhangkiemelő és 3D hatás is, de ezek valamiért ki vannak szürkítve akkor is, ha bekapcsolom a hangszínszabályozót.
-
rizso
addikt
válasz
philoxenia #3576 üzenetére
& Peter_Pan: nem tudom milyen kártya van benne (azt hiszem 8GB cl4 vagy cl6). Viszont eszembe jutott valami, amit meg is nézek még: nem lehet, hogy alacsony akkutöltöttség miatt visszavesz a teljesítményből, és azért nem tud 1080p-t rendesen rögzíteni? 720p-t még gond nélkül rögzített. Na de kicsit töltjük, aztán kiderül, hogy ez lesz, vagy pedig tényleg lassú a kártya...
-
Peter_Pan
tag
válasz
philoxenia #3585 üzenetére
Azért tök ciki lehet egy kínai mobiltelefon miatt lebukni
-
ko9
addikt
válasz
Peter_Pan #3580 üzenetére
Jó hogy megláttalak, mondok még valami érdekest a GPSről:
Na szóval ahogy tegnap nyomtam egy Check-In-t Facebookra, a szomszédom rákérdezett, hogy hogyan kerültem oda, mert ő ott lakott 10évig, tavaly költöztek ide Írországból.
Szóval, hogy milyen jelet fog a GPS, arról tippem sincs ... -
Peter_Pan
tag
válasz
philoxenia #3581 üzenetére
Ez biztos, mert akkor az elégedettség sem lenne általános.
-
Peter_Pan
tag
válasz
philoxenia #3579 üzenetére
Köszi, ismerem milyen amikor jól működik.
Azt nem tudom milyen lehet a problémás felvétel.
-
ko9
addikt
Akinek hiányzik a DSP Manager, annak ajánlom az Equalizer appot, nem egy DSP Manager, de működik frankón
-
Peter_Pan
tag
Ha video a külső SD-kártyára kerül akkor érdekes lehet milyen oszályú..
A belső tárolók sebessége illene, hogy teljesen egyforma legyen.
Illetve tennék arra a telefonra is egy ingyenes Camera ICS-t és dupla sávszélességű videót készítenék. Elvileg ha adatátviteli probléma, akkor ettől romlania kéne. Ha más oka van, akkor még az is lehet, hogy javít...
+1: legalacsonyabb felbontású videóval is szaggat? -
rizso
addikt
válasz
philoxenia #3574 üzenetére
Köszi
Más: az előbb nyomkodtam kicsit öcsém példányát, és azt vettem észre, hogy videózás közben folyamatosan megakad, olyan, mintha diavetítést csinálva - és visszajátszva is ez a helyzet. Volt egy gyári visszaállítás, de továbbra is ilyen. Vélemények? Találkozott már valaki ilyen hibával?
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
rizso
addikt
Jöhetne pár tesztkép
Ma megvettem az AfterFocus PRO-t, csináltam is páromnak két háttérképet a laptopjára - természetesen mindkét kép alapja a GXI-vel készült.
-
Samus
addikt
válasz
philoxenia #3569 üzenetére
Ugyan már megrendelted, minden szempontból jobb az L7-nél, hisz újabb, és borzasztó erős a hardver. A fényképek meggyőzőek. Néztem rizso képeit anno, de az enyém még talán annál is szebbet készít (lehet az új szoftververzió hozománya, néhány kép 2 mb feletti, valószínű csökkentették a JPEG tömörítést, és a zajszűrés sem mos el fontos dolgokat)
A megbízhatóságról nem tudok mit mondani, erre évek múltán lehetne válaszolni. Vannak ismert hibái, de ami nálam előfordult, az mind szoftveres, mert csak időnként jelentkezik, és az is csak a hívásokra korlátozódik. Szerintem ezen az áron egy nagyon korrekt masina, ami sebességben, teljesítményben simán hozza jónéhány felső-közép kategóriás telefon teljesítményét. Fele annyiért, vagy néha olcsóbban. Az összeszerelési minősége, az anyaghasználat elsőrangú, semmi csicsa, nagyon szolid és elegáns, nincsenek illesztési hézagok, minden passzentos.
Amit hátrányként lehet említeni az LG-hez képest, az a saját UI hiánya. Itt a jégkrémszendvics kéksége fogad.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
philoxenia #3569 üzenetére
Jó választás volt!
-
philoxenia
MODERÁTOR
Na megrendeltem a webshopból inkább ezt akkor, majd beszámolok.
-
Badboys
őstag
válasz
Peter_Pan #3567 üzenetére
Szerintem az antenna mindenképpen kell,de lehet,hogy nem így van. Itt úgy írta,csak a kapott tagokkal működik és másikakkal nem is kompatibilis mármint másik készülékekével. Legyen szerencsétek. Azért írtam,hogy az antenna fontos hozzá mert az veszi a jelet a tagekről. Meg hát a párosítás miként jön létre nélküle?
-
Peter_Pan
tag
válasz
Badboys #3566 üzenetére
Köszi, de itt van olyan kivezetés, amit te is írsz, de olyan antenna nincs. Viszont úgy fest külön NFC modul is van...de még senki nem írta, hogy működésre tudta volna bírni. Most vagy nem jól próbáljuk, vagy a szoftveres rész nincs meg hozzá még. Bár a feladatkezelőben többeknek fut egy NFC-s app. Úh ez csak akkor dől el, ha működésre bírjuk.
-
Badboys
őstag
Az NFC re, lefejtettem a 4x HD hátlapját és itt úgy néz ki az NFC,hogy a sim mellett van két réz érintkező. A hátlap 90% a antenna ami le van fedve valamilyen fekete anyaggal. 2 gondolom réz érintkező a színéből ítélve + 2 valamilyen szemölcs ez van a hátlapba integrálva. A be állításokban van egy kapcsoló amivel ki-be lehet kapcsolni az NFC t. Amennyiben ez segít eldönteni a kérdést.
-
rizso
addikt
Most próbáltam, van egy kis késés (az első fél-egy másodpercben halkabb), de eddig amúgy fel sem tűnt, mert a hívásfogadástól a beszélgetés indításáig (vagy pontosabban a fülemhez emelésig) eltelik ez a rövid idő.
Stabilizátort a gyári kamera alkalmazásban nem tudsz ki/bekapcsolni, valami külső alkalmazás kell rá.
Peter_Pan: magát a párosítás menetét tudom, csak furcsa az ott lévő "érintéses" szöveg.
-
murdoq
tag
Lg optimus blacknél is volt ilyen1-2 másodperces szünet és azt orvosolták szoftveresen.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Kicsit off, de itt ismeritek legjobban a telefont:
Összehasonlítás kellene az Optimus L7-el nagyjából, miben jobb, miben rosszabb...
Nem benchmarkokra gondolok, hanem kijelző, megbízhatóság ilyesmi.
Esetleg van már hír a Tegra-s verzióról? Lesz-e a T-nél? -
Peter_Pan
tag
Én átváltottam a nyelvet, és lehet megvilágosodtam. Azt hiszem más nyelveken egyértelműbb, hogy ott a BT -s párosításhoz a készülék nevére kell bökni.
Ez persze az NFC-re még mindig nem egyértelmű, főleg ha a szükséges antenna egy külön NFC-modulban benne van, mint ahogy Keeperv85 írja. -
Samus
addikt
válasz
valikund #3555 üzenetére
Ez az úgynevezett aszimmetrikus kialakítás, nagyon kedvelem, de nagyon kevés gyártó használja. A rövid része a bal, a jobb részét pedig a nyakad körül, hátulról kell elvezeti, mint egy nyakláncot. Ha agybadugós fülest adtak volna mellé, örültem volna, de ez kiesik a fülemből. A kialakítás előnye, hogy csak egy oldalról megy vezeték, én ezt sokkal kényelmesebbnek találtam, nem akadt el, könnyű volt elvezetni. Anno a CX300as is ilyen volt, de szerettem...A gyári headset egyébként felvevőgombos, de hangtárcsázásra nem alkalmas, ha nincs hívás, mindig a zenelejátszó play/pause funkcióját látja el a gomb.
A hívás előtti másodperces szünet MINDENKINÉL fennáll? Például rizso, nektek a családban kettő is van, ahogy olvastam, mindkettőnél tapasztalható a jelenség?
Már nagyon úgy vagyok, hogy visszaküldöm, (szerintem a 3 napos cseréből kiestem már, szerdán délután hozta a futár), ezt csütörtökig megtehetem, és rendelek egy másikat. Egyszerűen imádom, mert semmi hibája, csak a hívásokkal kapcsolatos anomáliákat tapasztalom. Ami nagyon érdekes, hogy nem állandó egyik jelenség sem (csak a másodperc szünet)...
Oh, a videófelvétel nálam kicsit "remeg". Olvastam a digitális stabilizálásról. Hol lehet ezt állítani? A videónál csak felbontás lehetőség van...A kamerakezelő szoftvert kicsit jobban megcsinálhatták volna, hogy ne legyen ekkorra hely jobb oldalon...
-
valikund
csendes tag
Sziasztok!
A zte grand x az első androidos telefonom, még csak egy napos, de nagyon tetszik, viszont lenne néhány kérdésem.
A gyári fülhallgatóm egyik fele kb 4x olyan hosszú mint a másik, ez hibás gyártmány, ha nem akkor miért ilyen?
Kell az akut 3x lemeríteni teljesen és föltölteni mint régi telóknál, vagy ezt már nem?
Hogy lehet egy programból kilépni, mert én azt vettem észre, hogyha megnyomom a vissza gombot, akkor háttérben fut még a program.
A telefon specifikációjában 4 giga háttértár van, nekem csak 1 gigát lát a fájlkezelő. Most tényleg 3 giga maga az android(ennél még a win xp is kisebb)?
Aku nálatok meddig bírja, mert nálam kb 4 óra nyomkodás után kifogyott a szuszból?
Érdemes rá fóliát venni, milyen pluszt ad, illetve ami eredetileg rajta van azt lekell szedni, csak porfogó?Előre is köszi a válaszokat
-
Peter_Pan
tag
válasz
Keeperv85 #3551 üzenetére
Nos, én NFC ügyben már összezavarodtam...
Nálam pl. B04 alatt már a feladatkezelőben sincs, korábban pedig ott volt. Persze lehet amiatt szállt ez el nálam, mert sikerült véletlenül kézi törléssel telefon beépített tárolójának tartalmát törölnöm. A ROM-ot már újra tettem, mivel mégsem látom, gyanítom ott lehetett a hozzávaló.
-
Peter_Pan
tag
Nos akkor a specifikáció szerinti rádiós képességek így foglalhatóak össze: FM-rádió jelenleg nem használható, NFC antenna miatt nincs (ez ugye szoftveres nem orvosolható).
Valaki legyen kedves próbálja ki a DLNA-t, nekem nincs mivel. -
Samus
addikt
Akkor recseg a hangszóró, ha hívás elején teljes hangerőről indul a dolog. Ez ma a harmadik hívásnál fordult elő. Maximum hangerő, hiába veszem le nullára...viszont ez a hívás elején másodperces csend dolog kezd bazi idegesítő lenni...
-
Coolmat
őstag
válasz
Peter_Pan #3539 üzenetére
Nálam B04-en is fut az NFC szolgáltatás, gyári feladatkezelővel mutatja, le sem lehet állítani vele, a BT menüben viszont nekem sem jön elő az érintéssel párosítás menüpont, úgy emlékszem ez B03-nál sem volt ott nálam. Szvsz akkor lenne értelme ennek a szabványnak, ha lehetne használni fizetésre is (lásd pl. PayPass kártyák), vagy tömegközlekedésen jegyként/bérletként használni (talán Japánban működik már ilyen) stb. Arra hogy két telefont összepárosítson az ember szerintem tök felesleges, a sávszélessége meg úgyis maximum névjegyek átküldését teszi lehetővé.
Kicsit visszatérnék a hívás recsegős problémához: azt tapasztaltam, hogy ha T-Mobileost hívok, akkor az elejétől a végéig tökéletesen hallható vagyok a másik oldalon is (több perces hívásoknál is), viszont pl. ha édesapám hív (Telenoros) akkor a hívás elején pár mp-ig nem érti mit mondok, és közben is néha előjön a probléma, sőt, néha én is rosszabbul hallom őt, és a saját hangom is visszhangzik a másik oldalról (nem volt kihangosítva). Szerintem ez inkább hálózati probléma lesz.
-
tonyqa23
senior tag
Sziasztok!
Miért van az, h a névjegyzékben van olyan név is, amiből 4 db is van? Előző telefonból felmásoltam az összes nevet sim kártyára, betettem ebbe a szűz telefonba és szinte minden név duplán van, de olyan is van, amiből 3-4. Hogy lehet törölni?
Tud valaki olyan térképprogramról,ami nem adatforgalom függő? Lehet nagyítani meg minden, de nem használ se gps-t, se adatforgalmat? -
rizso
addikt
Robbertho fórumtárs emlékeztetett, hogy én is ki tudom próbálni öcsémmel, aki most pont itthon is van. Sajnos nem megy az általam NFC-s párosításnak/küldésnek gondolt módszer. BT-n mindkettőn bekapcsolva, kép/link/bármi átmegy, de csak úgy, ha kiválasztom, hogy mire akarom küldeni, majd azon fogadom is, tehát a hagyományos küldéssel, nem pedig ilyen érintéses módszerrel.
Aztán ha én vagyok a béna, mondjátok nyugodtan, kipróbálhatom máshogy is...
-
Peter_Pan
tag
válasz
petike2014 #3521 üzenetére
Nem tudom mennyire drága/bonyolult egy ilyen antenna, de ha már nem fért bele szériaként, akkor létezhetne opcionális hátlap is. -
alien19
tag
Nekem is csinálja a térerő problémát de csak 1-2 mpre ritkán...
-
-
petike2014
aktív tag
válasz
Peter_Pan #3517 üzenetére
Van két nfc-s telefonom, de nem sikerült átkülden GXI-re semmit..., érdekes,h a feladatkezelőben benne van, sőt az antenna kivezetés helye is megvan, csak le van vakítva (hátlapon). Térerő gondom visziont nekem is van/volt, olyat csinál ha asztalon van 1 indikátor világít, bekapcsolom a wifit elkezdek netezni és egyszercsak ki x-el és pirosan villog 1-2 mp-ig majd újra van, és ezt eljátsza úgy 20-30 mp-enként. Ahol kicsit jobb a térerő ott csak térerőt vagy még azt sem veszít. Tehát mintha a wifi bezavarna a radio antennának.
-
Peter_Pan
tag
Egy készüléket kicserélni nem is lenne különösebb móka nekik, na de ez már döfi!
Számos megoldási opciót javasolhatsz a szolgáltatóknak. Ötleteim:
- tekerjék lejjebb az adóik teljesítményét
- lövessenek fel számodra dedikált műholdakat
- vegyenek új házat neked ott, ahol nem okoz problémát a tornyuk (3-an könnyen össze is dobhatnák) -
kelzsoca
félisten
válasz
#40993792 #3513 üzenetére
Nincs kivezetve NFC antenna, így azzal kár is próbálkozni.
Az NFC antennát vagy akkumulátor vagy hátlaphoz "kötik"
Mivel a GXI akkumulátra csak 3 érintkezős, ezért ott nem lehet NFC antenna, mivel a hátlap egy darab műanyag darab, ezért sajnos ott sincs meg az antenna.
-
Robbertho
aktív tag
válasz
Gabee76 #3508 üzenetére
Szia,
Sajnos csak egy pár órára tudtam kölcsön kérni egy kábelt hozzá, Így már nem tudom megnézni mivel megy, mivel nem.
Próbáltam 4 GBos pendriveval, azzal nem ment, de betudtam annak, hogy a kábel rossz (elég kontaktos volt).Rizso: hogy hívják öcsédet, hanyadikon lakik? (akár püben, ha gobdolod)
-
Samus
addikt
Előfordult mással is, hogy feloldás után telefon pár másodpercre elvesztette a térerőt, vagyis a teljes hálózatot? IIyenkor pirosan villog a LED. Két-három másodperc és minden rendben...
-
ko9
addikt
válasz
adamsz82 #3504 üzenetére
Ne telepítsd, másold be a /system/app mappába pl Root Explorerrel, add meg neki a megfelelő jogokat. és restart után menni fog.
GPS-problémára: átjöttem szüleimhez, ott egyből megtalálta, hogy hol vagyok minden, és nem Írországra rakott le. Szvsz van 500m a két hely között.
Elképzelhető, hogy a lakhelyem melletti víztornyon lévő 3 mobilszolgáltató erősítője zavart be? -
rizso
addikt
válasz
#40993792 #3507 üzenetére
Azt hittem valami új, hasznos infóval szolgálhatok, de akkor csak nekem volt ez újdonság...
Esetleg más fontosabb események az elmúlt 2-3 napból? Esetleg valaki címzett nekem hsz-t, amire nem válaszoltam? Bevallom, kicsit lusta voltam tegnap, és nem olvastam át azt a pár száz hozzászólást
Robbertho: öcsém is a Schönherzben van, ha esetleg valamelyikőtöknek valami furcsa a telefonon, akkor össze tudjátok hasonlítani a kettőt
Meg itthon mi is...
-
rizso
addikt
Nem tudom volt-e mar, de a legujabb 1.9.12-es verzioszamu facebook mar mukodik!
-
Robbertho
aktív tag
válasz
alexka79 #3477 üzenetére
Én is azt tapasztaltam, hogy jobban szól, mint bármely másik telefonom, azonban halk zenénél hallható, hogy nagyon nagy az alapzaja
igazából nem zavaró, de észrevehető.
Egyébként 3 napja van nálam a telefon, és hogy ne csak a hibákkal legyen tele a fórum: nekem minden tekintetben gyors, tökéletes és semmi itt felsorolt hiba nem jelentkezett.
Összefoglalva:
- GPS a Schönherzben (ahol azelőtt mindig Pusztavacson voltam) kb. 5mp alatt helyére tett
- wifi kb. 40/40 mbites
- külön kiemelték, mennyivel érthetőbb vagyok telefonban a skatehez képest
- a kijelző gyönyörű, pixelhiba nincs
- eddig minden alkalmazás működik (kb. 1 GB-nyit pakoltam már fel)
- USB OTG is megy
- a hátlap olyan szép, sokszor csak abban gyönyörködöm
- a fényképező okosan bánik a vakuval, és nagyon jó képeket készít. A videofelvétel kikapcsolt stab. mellett a jó, de ott nagyon pöpec
-wifinek nagyon jó a jele
-akkuido nálam kevés egyelőre, de nem mérvadó, mert le se teszem a telefont
-rezgés ok -
Samus
addikt
Én ezt betudom annak, hogy ha az itthoni nettel próbálok helymeghatározást csinálni (az online Maps is tud ilyet), akkor azt mondja, hogy Szegeden vagyok...ami innen csak 250km...A lényeg az, hogy ez így piszok gyors.
Viszont újabb kérdésem lenne. Ahogy megjött a telefon, gyári Launcher-t leváltotta az ADW EX (az utolsó frissítés óta nagyon durván jó lett), ez alapból kirakott pár ikont a főképernyőre. Köztük az üzenetek ikonját is, a zöld kockaformájú Chat ikon alakú akármit, szóval a gyári üzenetkezelő ikonját. Mivel a Handcent váltotta azonnal, nem is érdekelt. Az SMS Backup+ visszaállította az üzeneteket a Gmail fiókomból, és élveztem, hogy megvan minden. Kíváncsiságból meg akartam nézni, milyen a gyári program, de azt kaptam, mikor ráböktem, hogy nincs telepítve a telefonra. És a menüben sem találtam. Nem is nagyon érdekelt. Erre reggel arra ébredek, hogy zöld LED jelzés van, és van 394 új üzenetem, és dupla jelzés. Egy a Handcent-től, és egy a gyári üzenetkezelőtől. Ami egyébként kinézetre pont olyan, mint a 2.3.7-ben volt. Hogy került fel magától ez, vagy miért nem láttam előtte?
Illetve az akkuhasználatnál, az előzményeknél nálam nincs Deep Sleep sor. Pedig itt a topikban pár oldallal ezelőtt egy ilyen képernyőmentésen ilyet is láttam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Formula-1
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Konteó topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hardcore café
- Valami baja van a tápomnak
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Sorozatok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- HP 14 Elitebook 640 G9 FHD IPS i5-1235U 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HIBÁTLAN Apple Watch Ultra 2 Natural Titanium 49mm -1 ÉV GARANCIA - 100% Akkumulátor, MS3220
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest