Hirdetés
- iPhone topik
- Yettel topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- IPTV App Live stream - Androidra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Napfény alatt sose merül le az Instinct 2 Solar
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A Tesla robotaxi víziója még mindig a jövő, de egyre közelebbi
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
4Grider
nagyúr
válasz akaszajanos #130134 üzenetére
Én először telefon oldalon néznék körbe, ha eSIM, átregisztrálnám másik használhatóbb telefonba.
-
4Grider
nagyúr
válasz akaszajanos #130137 üzenetére
Azért gondolok hibás/rossz telefonra, mert Gyulán a deep indoor lefedettségben a Telekom a legjobb, az más kérdés, hogy eléggé túlterhelhető frekvenciával. De a lényeg, beltéren neki van a legtöbb helyen használható térereje. Az nem titok, hogy a Yettel viszont modernebb hálózattal rendelkezik ott.
-
Bl.Gyo.
őstag
Köszönhető a 3G gyors országos lekapcsolásának, és lassú fejlesztésnek ezután. Telekom Domino -t vettem a maraton net miatt de gondolkodom hogy maradok a voda netnél inkább és ahol nincs 4G ott 3Gvel is megy minden, és fizetek havonta, de nem akarok szívni telekommal mert a 3G helyébe nem fejlesztettek semmit, és 2G-n kell szenvedni ahol nincs 4G.
[ Szerkesztve ]
-
lugosi
MODERÁTOR
Igaz csak pihenni, de gyakran járok Gyulán (az egyik legélhetőbb város szerintem, nagyon szeretem), nekem semmi gondom nem volt a telekommal, a saját telefonommal is használtam, illetve egy mobil routerben amin 3-an voltunk rajta, semmi gond nem volt vele, gyors volt.
Egyetlen nyűgöm az volt csak, hogy ott még nem volt 5G, de a 4G teljesen rendben volt. A belvárosban keveset jártam (inkább vár és környéke), de amennyit a belvárosban használtam, az is teljesen oké volt. Lehet, hogy a bejelentésed nyomán tudnak segíteni. -
4Grider
nagyúr
válasz akaszajanos #130243 üzenetére
Folyamatos a fejlesztés a 3 nagy szolgáltatónál. A bázisállomások viszont több ezren vannak, a ráfordítható pénz sem végtelen.
-
martonl
senior tag
válasz akaszajanos #130755 üzenetére
19. voltam Gyulán utoljára, de a településen belül is volt, hogy simán átment a Telekom RO hálózatra.
-
Oliverda
félisten
válasz akaszajanos #130759 üzenetére
Tegyél hivatalos panaszt. Azt ki kell vizsgálják.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
rin33
senior tag
válasz akaszajanos #130985 üzenetére
Országhatár közelsége miatt kicsi az adó teljesítmény.. Lehet hogy nincs túl messze a legközelebbi bázis de olyan kicsi power-el megy hogy alig van jeled. Ugyanezt tapasztaltam pl. Nagylakon (RO), a központban (!) beltéren az egyik ottani hálózaton, -125dBm volt a 4G (B3 és B7 között ugrált).
-
kchris78
veterán
válasz akaszajanos #130987 üzenetére
lehet hogy pont a telekom sziv mert neki van olyan frekvenciaja ami leginkabb interferenciat okozhat.
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz akaszajanos #130985 üzenetére
A vár környékén szoktam néha lenni Gyulán, ott teljesen rendben volt a 4G.
-
válasz akaszajanos #130993 üzenetére
5G NSA vagy 5G SA?
Ugyan a lefedettségi térképen még nincs fent, de Fehérvàron is itt-ott akad már 5G, de csak NSA.
[ Szerkesztve ]
Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
Kaba
veterán
válasz akaszajanos #131105 üzenetére
Újabb 2 év hűséggel tudsz vásárolni egy másik készüléket. A kapott kedvezmény alacsonyabb lesz, mivel az előző kedvezmény kötbérrésze levonódik. A két részletfizetés együtt fut majd, viszont lehetséges, hogy a második készülékre mobilelőleget kér a rendszer.
-
Kaba
veterán
válasz akaszajanos #131107 üzenetére
Elvileg nem. Végezz egy próbavásárlást online az új hűséggel(nem kell véglegesíteni a rendelést), akkor látod a részleteket. Az előre kifizetés az csak az esetleges mobilelőleget befolyásolhatja.
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz akaszajanos #131504 üzenetére
El nem tudom képzelni, hogy egy ilyen bejelentéssel bármelyik szolgáltatónál is érdemben foglalkozzanak. A bázisállomások helyét, az ott használt berendezéseket és frekvenciákat nem ezen az alapon tervezik és üzemeltetik.
Az látszik, hogy Gyulán a fejlesztésekkel a legjobban a Telekom van elmaradva, de ami késik, arra várni kell. A fejlesztéseket sem a betelefonálások alapján rendezik sorba, a rendszerükben elég jól látják a rádiós eszközeiken lógó végberendezések minden adatát (így a térerőket is). -
Kaba
veterán
válasz akaszajanos #131565 üzenetére
A Telekom fiókodból le tudod mondani bármikor. Néha van egy kis átfudási idő is. A lemondást követően is működhet az HBO pár napig.
[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
válasz akaszajanos #131684 üzenetére
Ma már ha probléma a 4G és van ott 5G ahol jár kel az ember akkor 5Gsre kell váltani. Anno a 3G kapacitás hiányából is a feljebb lépés adott kiugrási lehetőséget.. Nem a 3Gt reszelték tovább. Lehetett volna másképp is de ma már nem egy nagy truváj egy 5Gs telefon.. iphoneból is már a 12 is 5Gs.
-
Kbali
nagyúr
válasz akaszajanos #131686 üzenetére
Azért kapcsolták le, mert esetleg kötelező volt? A hálózatfejlesztés sajnos ilyen, nagyon el voltunk/vagyunk kényeztetve, hogy mindenki 100%-os kültéri/beltéri lefedettséget szeretne és nem lakosságarányosan, hanem területileg.
A rádióhullámok terjedésének van fizikája is - és nem, egyetlen lakossági előfizetőért nem fog senki 100 milliós beruházásba kezdeni (ez saját tapasztalat, hogy nagyságrendileg 100-as ügyfélkörért sem).
Szolgáltatóváltás ezért lehetséges. Tudom, hogy jólesik egy fórumon kipuffogni magát az embernek, ahol támogatólag megveregetik a hátát a többiek, hogy igazad van, de ettől még nem lesz térerőd.
Szóval vagy kivárod, amíg eljut odáig a fejlesztéssel a T, hogy végre Gyulán is lesz 5G érdemi sebességgel, lefedettséggel (nem Voda szinten), vagy váltasz olyanhoz, akinél jobb szolgáltatást kapsz (esetleg te magad cseszegeted a T-t, hogy csináljanak valamit, mert attól, hogy hetente kétszer beírod ide, dehogy Gyulán nincs 4G, nem fog változni semmi). -
Doky586
nagyúr
válasz akaszajanos #131686 üzenetére
Celmapper térkép szerint Gyulán bőven van 4G térerő...
-
Cs1csó
félisten
válasz akaszajanos #131691 üzenetére
Nekem az a véleményem (igaz a közös lónak túrós a háta) hogy ezt a mobiltelefóniát mint KÖZMŰ kellett volna felfogni, és az országban egyetlen, egységes, mérések alapján kialakított hálózat megépítése kellett volna amit kvázi béreltek volna a szolgáltatók (akikből emiatt nem 3-4 (vagy most már talán csak 3 Telekom, 4IG (magyar voda) meg a Yettel) hanem lett volna akár 6-8 is.
-
kchris78
veterán
válasz akaszajanos #131691 üzenetére
mindenesetre ebből látszik hogy mennyire van igaza annak aki azt gondolja hogy a vezetéknélküli kommunikáció bármikor is átveheti azt a szerepet amit a sok sok üvegszál nyújt PLUSZban a mobil mellett...
-
gabor9991
őstag
válasz akaszajanos #131684 üzenetére
Nálunk azért történt valami a 3G lekapcsolása után, Alföldi kis faluban sima B20 után megjelent az LTE+,
bár érdekesen működik mert a toronyhoz közel 1800+800+700 -on működik, 1.7km távolság mellett pedig csak az 1800 marad, nem valamelyik alacsony frekvencia.[ Szerkesztve ]
-
ballazol
senior tag
válasz akaszajanos #131730 üzenetére
8-15 évre saccolok az elmúlt 20-25 év tapasztalatai alapján
"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
KillerATi
tag
válasz akaszajanos #132663 üzenetére
Budapesten, a belvárosban én is rendszeresen járok így, hogy hiába van 5G, kb semmit nem tolt be, vagy ha igen csak nagyon lassan. Főleg a Nyugati Pu környéken.
-
kl122
tag
válasz akaszajanos #132663 üzenetére
Én ezt tapasztalom:
Csinálgatják, de érzhetően jóval lassabban mint a másik kettő, főleg a Yettel.
És a modernizációjuk egyelőre annyit jelent, hogy bekapcsolják a jelenlegi sávok mellé a 2100-as és/vagy 700-as/900-as 4G-t is és a modernizált állomások minimális részén az 5G-t.Mondjuk és ez nem mentesíti őket, Telekomnak egymaga van annyi mobilos ügyfele mint a másik kettőnek együtt.
-
kl122
tag
válasz akaszajanos #132683 üzenetére
Pont ez az oka a műszaki hanyatlásuknak. Toronymagasan piacvezetők több, mint 6 millió aktív SIM kártyával, stabil ügyfélbázissal, hatalmas profittal. Csak aktív SIMek számában van annyi nekik önmagában mint a másik kettőnek összesen. Miért is kellene nekik tízmillárdokat fejlesztésre költeni, mikor így is folyamatosan növekszik az ügyfélszám. Inkább csak amit muszály a többet meg kiveszi a tulaj osztalékként.
-
Avayasoft
tag
válasz akaszajanos #132921 üzenetére
"De bízom benne, hogy egy ponton nekik is leesik majd, mennyire pocsék már a túlterhelt hálózatuk"
Hidd el tisztában vannak vele. De valahol olvastam, hogy a telekomadó miatt leálltak/minimumra vették vissza a fejlesztéseket.
-
Landsmann
addikt
válasz akaszajanos #133307 üzenetére
Gyulán egyre nagyobb az 5G-je is a Yettelnek. Sebességet nem mértem, de a lefedett terület határozottan nagyobb lett a másfél hónappal ezelőtti ottjártamkor. VoWiFi miért nincs? Telefonod nem támogatja? Telekomos SIM-emet nem néztem, hogy milyen térerőt mutat. Igaz, inkább szabadban járkáltunk vasárnap. Almássy kastély és a vár környéke.
Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1
-
rin33
senior tag
válasz akaszajanos #133451 üzenetére
Szegeden is megszaporodtak az új, B28, B1 cellák, a belvárosban haladva ugrál B28 és B3 között.
-
totron
addikt
válasz akaszajanos #133715 üzenetére
Szép példastatuálás lett volna - bevételkiesésre. Nem tapadnak hozzá érdekek. A másik, hogy ha az idő lejárta után ugrana meg az időközben felgyűlt tényleges/vélt/belemagyarázott inflálódás, akkor meg abból lenne népharag, nem tetszene a mértéke senkinek. A többség úgy sem ugrál, a drágulást meg le kell nyelni, a szolgáltatásra igénye van, így a háborgások mikéntje, ideje tulajdonképpen csak szőrözés, a trend ugyanaz, a lényeg nem változik.
-
Soulfly842
addikt
válasz akaszajanos #133983 üzenetére
Az is lehet egyébként, hogy direkt futattják kezdetben tesztüzem/alacsonyabb teszt sebességgel és fokról fokra engedik rá csak a terheléses tesztet.
-
aktív tag
válasz akaszajanos #134473 üzenetére
Nekem "marha nagy mázlim van" e téren, mert pont egy, a lefedettségi térképen sötét-magentára színezett területen élek (nincs olyan sok belőle, ez tény). Ott pedig az általad írtnál magasan jobb fel/letöltési értékek érhetőek el.
Természetesen ez a többséget nem vígasztalja, így téged sem...
-
Avayasoft
tag
Én ezt az 5 G-t nem engedném 5 G-nek nevezni. Max 4,5 G-nek. Az igazi 5G lejáratása és az ügyfelek megtévesztése csupán.
-
insight
aktív tag
Siófokon 5G 600mbit körül megy, átlagos napon, én nem panaszkodom.
Viszont kaptam ma egy SMS-t , hogy próbáljam ki az 5G-t ingyenesen augusztus 31-ig. Ez mit jelent, hogy feláras lesz utána???
aka Coyote2000 ('05-'13) / S24 Ultra / Flip 5 / QE75QN90A / Q5'20 / Corvette'81 / Wrangler '97 / A3 e-tron '15 / Scott e-bike
-
csaszi75
senior tag
Itt valami félreértés lehet..
Az, hogy 5G van a Telekomnak, vagy a Vodafone-nak, vagy a Yettel-nek az még soha nem jelenti azt, hogy ott durva nagy sebességnek kellene lennie...
Az 5G technológiai változás a háttérben, inkább csak a PING időnek kellene feltétlenül javulnia..
A Vodafone 5G már elég sok helyen van az országban régóta.. De bárhol voltam, a 4G sebesség mindig nagyobb értékeket mutatott, mint az 5G-n elérhető letöltési sebesség.
Kivéve mondjuk Budapest belváros, mert az minden cégnek kirakat.. Vodával és Telekommal is mértem már 1000 (!) Mbit/sec-es értéket 5G hálózaton.
Szóval összegezve, az hogy 5G-n vannak a userek és a Telekom is mindenkit oda terel, az inkább a hálózati oldalról kedvezőbb, mivel több előfizetőt tudnak kiszolgálni, igaz sokkal lassabb sebességen..
S az 5G nem egyenlő feltétlenül a baromi nagy sebességgel..[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
válasz akaszajanos #134967 üzenetére
Pozitív tapasztalataim vannak a biztosításokat illetően, autónál például nagyon jól jött a casco vadgázolásnál. Annyit nem pakolgattam volna félre, amennyi a javítás volt, de az önrészt lazán ki lehetett zsebből fizetni. Ez a Simple 36k lenne egy évre törés/lopás, az szerintem nem olyan veszélyes. Az önerő 15%.
[ Szerkesztve ]
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
félisten
válasz akaszajanos #134988 üzenetére
Itt megy a Wifihang.
Azért egy panel önmagában is csoda, nem lehetetlen, hogy nincs térerő.
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz akaszajanos #134988 üzenetére
Működik, bár csak a teszt kedvéért kapcsoltam be, mert nem használom, jó a térerő mindenhol.
Az 5G bekapcsolása előtt volt a lakásban (panel) olyan eldugott pont, ahol gyengébb volt, bár ott is lehetett telefonálni, de a fejlesztés óta ott is jobb a helyzet.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Mostvid
újonc
válasz akaszajanos #134991 üzenetére
Békéscsaba 224/62 mbps 4G most benti mérés, Vowifi is rendben volt napközben.
-
félisten
Teljesen mindegy, Vowifi ezért van kitalálva, hogy ahol a szolgáltató nem tud rendes térerőt ez menjen.
-
Mostvid
újonc
Ha rendszeresen ilyen rossz, nem lenne jobb yettelre váltanod? Bár Békéscsabán volt egy céges méréssorozat, megismertem az eredményeket, hasonlóan muzsikált a két cég, a Yettel kicsit jobb letöltésben, a Telekom feltöltésben.
Y 86/36 T 79/44 -
Landsmann
addikt
válasz akaszajanos #134995 üzenetére
Füzesgyarmaton is oké a wifi hang.
-
kchris78
veterán
válasz akaszajanos #135156 üzenetére
Tegnap mi is kaptunk egy fals alarmot hogy valami van az üzemeltetett portálunkkal. Megnéztük, nem volt semmi.. Aztán rákérdeztem mégis milyen neten próbálta. Telekom 4G. Ok, megvan a bűnös . De az biztos nem Gyulán volt... Illetve inkább csak akadozás szerűség volt a gond, nem a totál behalás újracsatlakozásig. Mondjuk nekem lekopogom semmi ilyesmi nincs.. 4G 5G nem speedtestezek de nem is érzékelek semmi gondot. Miskolc Diósgyőr, Tapolca, Bp...
[ Szerkesztve ]
-
Landsmann
addikt
Ma voltam Gyulán. A Yettel 5G a Part utcán 27,3/11,4-et produkált. Máskor, máshol sem nagyon mértem többet. A Mátyás király utcai parkolóban 4G-n 42,8/9,27-et mértem. Nálunk tegnapelőtt lett 5G a Telekomnak Hasonló az eredmény, illetve arányaiban még rosszabb. A feltöltés az nagyjából egyforma, de a letöltés 5G-n majdnem csak harmada a 4G-nek. De ugyanez a helyzet a Vodafone-nál is. De azért mindegyik mért érték nem olyan rossz, hogy egy online jegy ne lehessen betölthető. Gyulán a Telekom 5G-t nem néztem, ahhoz cserélgetni kellett volna a kártyákat. Így is az 5G-s telefon kicsit meg lett szédítve a tegnapi teszt után. Egy Yetteles kártya van benne, de a Cellmapper emellett vígan méri a Vodafone-t is. Hogy ezt hogy csinálja, rejtély, hiszen nincs ami arra a hálózatra álljon.
-
Avayasoft
tag
...de remélem, egyszer apadni fog ez a bázis, és rájönnek, ...
Miért apadna? Most lett a 4 szolgáltatóból 3. Sőt, ebből 2-ben szinte ugyanaz a tulajdonos. Ok a Yettelben csak 25%.
-
Oliverda
félisten
Attól, hogy ezt ide leírod, semmi nem változik. Tegyél hivatalos panaszt, annak legalább nyoma van.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Oliverda
félisten
válasz akaszajanos #135253 üzenetére
Ha megnézed kicsit alaposabban a térképet, van ott pár kisebb település, illetve a Békéscsaba-Gyula főút is ott húzódik, egészen a román határig.
-
csaszi75
senior tag
válasz akaszajanos #135253 üzenetére
Azt valaki másik felhasználó töltötte fel, lehet bug
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz akaszajanos #135258 üzenetére
Appban ezt meg lehet próbálni:
Alul menü>beállítások>értesítések és nyilatkozatok>nyilatkozatok fül
Itt nekem csak a felső van bejelölve hogy tudjam használni az appot, a többi ilyen marketing szarság. Nem is jön semmi. Lehet a szüleid az elején rá nyomtak a mindent elfogadomra. Talán evvel megoldható, meg lehet próbálni.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz akaszajanos #135258 üzenetére
Telekom fiók, beállítások, hozzájárulások kezelése.
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest