- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
petarda92
csendes tag
Sziasztok,
A Pro támogatja Bluetooth-on az LDAC-ot? -
-
-
vence
aktív tag
Lehet "rossz" telót vettél ...
Az edge 50 Fusion az elsők között kapta meg az And 15 -öt ...
Gyorsabban, mint az abszolút-top S Ultra az agyon-ajnározott Samu
frissítéssel.Nem feltétlenül tudjuk, hogy mikor, mi van a háttérben.
Van, amin nincs And 15 ... de semmi hiányát nem érzem.
... és nem is írtem a "frissítések" fétisizálását, mert nem ritkán okoznak problémát, de van amikor egyszerűen csak azzal teszik használhatatlanná a cuccokat.
És ebben a G. a legnagyobb mester. -
PeteePeti
őstag
Hardveraprón már 180 környékén lehet találni 60 Prót! Na az az ár már jó érte!
-
mhydas99
senior tag
Huha...
Tensor G4, ami a Pixel 9 szeriaban van (a-ban is) az bizony vagy pariban van a Dimensity 8350 Ultraval. Egyszalos teljesitmenyben 20 szazalekkal jobb a G4, tobbszalon 20 szazalekkal jobb a Mediatek.
Az, hogy mennyiert vettem az edge 40-et az en dolgom. Nem panaszkent irtam. Arra celoztam, hogy az erwdeti araert, plane hogy felso-kozepkategoriaba pozicionaltak joggal varhato el, hogy a frissiteseket kozel a leggyorsabban megkapja. Ez nem tortent meg a mai napig. -
vence
aktív tag
válasz
janeszgol #39 üzenetére
Valahol írjál már akkor egy bemutatót légy szíves, hogy milyen csodák várnak ránk a 16-osban!
Én semmi előnyét nem érzem az And 15-nek,
ellenben szinte minden Kugli-kavarásnál ... akarom mondani frissítésnek nevezett változtatásnál ugrik vmi megszokott és hasznos dolog.
Leginkább pedig csak az adatgyűjtési módszereiket fejlesztgetik / terjesztik az utóbbi időben.Nem még a 9 sem olyan erős, mint a Dim 8350 ,
nem hogy a 9a ...
Persze az sem derül ki egyértelműen, hogy melyikre gondoltál.Az sima Edge 60 pedig felejtős ezen az eltévedt áron ...
és spec-val (512 GB-os tár).
Szerintem ez utóbbi abszolút tévedés, különösen, hogy bővíthető.
Nem tudom, h ki-hol dönti el ezeket, de a piacról nem sok sejtelme lehet!Az pedig, hogy Te rosszul időzíted a vásárlásodat, az magánügy ...
A piac, az piac és a saját szabályai szerint működik, amit figyelni és tanulni lehet, sőt kell, ha nem szeretnél hasonló meglepetéseket.
Az edge 40 € 300 körül / alatt volt jó vétel ...
vagy mostanában € 200 körül! -
judas13
veterán
válasz
ghiottone #48 üzenetére
Igen jót írsz, csak a júniustól hatályba lépő rendeletre utaltam. És csak az utána kezdődő értékesítésekre vonatkozik az öt év természetesen, elnézést ha félreérthetően fogalmaztam. A lényeg a lényeg, hogy mostantól az a minimum 5 év bármilyen telefon is lesz az, az már nem túl rossz opció
-
ghiottone
nagyúr
Ez biztos nem, mert a visszamenőleges hatály tilalmába ütközne. A rendelet hatályba lépését követően forgalomba helyezett készülékekre vonatkozik. 10. Cikk : [link]
Az Edge 50 esetén a 2+3 év amúgy sem adódik össze. 2 fő verzió, 3 év biztonsági frissítés. Az edge 50 hivatalos bejelentése múlt évben volt. [link]
Az Edge 60/60 Pro és Fusion is hamarabb lett hivatalosan bejelentve, mint a hivatkozott EU rendelet hatályba lépése.Csak az Edge 50 Neo esetén van 5 év. Egyszerre mutatták be az Edge 50-est a Neoval és a gsmarena egyszerűen összekeverte. Azért a gyártó hivatalos oldala és a Google Android Enterprise oldala nem kellene, hogy tévedjen.
-
Az árazását nem igazán értem egyiknek sem. De ez majd masszív zuhanásba kezd.
Nem is sorolom az opciókat, mert rengeteg más van a piacon.
( Még nem győzött meg, én addig maradok a OnePlus 13R-nél, az túl jól sikerült az én nézőpontom szerint, kivéve vezeték nélküli töltés, de az egyelőre nem kell... És az egyesek által említett eSIM is megvan. ) -
mhydas99
senior tag
Az a 8 ev Motonal hogy jott ki? Mert nalam 2+3 ev az bizony 5. Es ez a szabalyozas csak a juniustol hivatalos europai forgalmazasu ujonnan bemutatott telefonokra vonatkozik.
Amugy Edge 40-em van, jarna meg ra az android 15 (2. es utolso fofrissites) de meg nincs sehol. Lassan 1 eve mar, hogy kiadtak a 15-ot a Googletol. A biztonsagi frissites is sokaig 2havonta jott, nem havi, most mar az is 3 honap lett. Maga a telefon nagyon jo es szeretem, de ilyen szolgaltatas mellett addig nem veszek tobbe Motot, amig nem zarkoznak fel a nagyokhoz szoftvertamogatasban. Ja es en meg kozel teljes aron vettem, 220 ezerert, ami 23-ban nem volt olcso, massziv kozepkategorias arazas, tehat lehetnek fenntartasaim. A hivatalos forumukban azt sem tudjak megmondani, mikorra varhato a frissites. Nalam ez mar szanalom kategoria.
Akinek nem fontosak a frissitesek, azoknak mindegy, engem megnyugtat, ha van es pontosan jon, ahogy megigertek, mint peldaul a Samsungnal (ott is volt most csuszas a 15-tel, az elso legnagyobb csuszasuk 4 ev alatt, miota ujra Samsungom is van). -
vence
aktív tag
válasz
ghiottone #31 üzenetére
Erről azért elég ellentmondásos adatok vannak a neten ...
( >> és régiótól is függhet! )2024. nov. 13.
— The Motorola Edge 50 is promised 5 major OS updates and 5 years of security updates, ...Írja a GSM Arena és ők ott szoktak lenni a bemutatókon, ill. kapják a hivatalos sajtóanyagokat.
( Motorola Edge 50 review:
Software, performance
... oldal )
Majd próbálok kutatni a hivatalos spec-lap után ...
egyébként pedig majdnem mindegy, mert a változtatás jogát fenntartják és a piaci siker alapján szoktak hosszabbítani, vagy esetleg akármilyen okból elmarad .... és akkor ki fogja tudni bevasalni rajtuk?! -
mhydas99
senior tag
Yettelnel kartyas csomagban 200 ezer forint, igaz a 128 GB-os verzio. A nagyobbat nem neztem. 290 ezret a 9a egyszeruen nem er. Kulfoldon a 8, 8a, 9, 9a hol itt hol ott, de akcioban van. Az "a" szeriak rendre 150-180 ezer forint kozott mozognak, a simak pedig 180-220 ezer kozott. Tudom nyugat, nem Magyarorszag, de ez van.
-
judas13
veterán
válasz
ghiottone #36 üzenetére
"A Motorola hivatalosan és az android Enterprise programban is csak ennyit vállalt."
"Az Európai Bizottság két rendeletet léptetett életbe, amelyek 2025. június 20-tól hatályosak, és az EU-n belül értékesített okostelefonok, táblagépek, vezeték nélküli telefonok és hagyományos mobiltelefonok környezettudatos tervezését és energiacímkézését szabályozzák.
...a gyártók kötelesek operációs rendszer frissítéseket szavatolni legalább öt évig azt követően, hogy egy adott modell utolsó darabját is eladták, és garantálniuk kell a javítószoftverekhez való megkülönböztetésmentes hozzáférést a szakemberek számára."
Napidroid(EU) 2023/1670 és (EU) 2023/1669 rendeletek
Végülis ha ez igaz akkor hozzák a kötelező 2+3 minimumut azaz 5évet akkor. Például gyártás megy 2025–2028 között, szoftveres frissítés akkor megy minimum 2033-ig. Tehát 8 év támogatás is befigyelhet akár.
Szerintem ez már alapból nem rossz. Sőt.szerk. mondjuk mi számít egyáltalán uccsó darab eladásának amúgy, honnan ketyeg az a bizonyos 5 év?
-
Phoenixy
senior tag
Hát, én 290-ért látom hivatalos helyről.
-
mhydas99
senior tag
Biztos jol irtad? A 9a nem 290 ezer, inkabb 190 ezer. Amugy meg kozel ugyanannyiert van mar 9 is. A proci van olyan eros, mint a Dimensity 8350 Ultra. Sokkal tovabb es gyorsabban kap frissiteseket. A Moto 1 even at viszonylag idoben kuldi, utana viszont akar 1 evbe is beletelik, mire kijon az uj OS mig a tobbi gyarto az eggyel kesobbit terjeszti mar. Kameraban a Pixelek jobbak, nincs verseny ezekkel. Plusz kisebb meretu is a telefon, mar akinek szamit. A 8 vagy 12 GB ram meg jelen pillanatban es a kovetkezo 3-4 evben meg teljesen mindegy. Hattertar valoban kevesebb.
-
-
janeszgol
félisten
Őszinte leszek. Én egyiket se venném meg. Ott a remek Pixel 8a, Pixel 9a, aztán az S23 FE, meg stb, több jó vétel van. Ezek nem azok.
-
zolya1973
aktív tag
Megvettem ezt a telefont.
Már az 50 fusionnál se tudtam rájönni,hogy autórádióval összekapcsolva hogyan lehet az automata hívásfogadást kikapcsolni.Egyet jelez és már fogadja is a hívást magától.
Van valakinek valami ötlete erre???? -
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet.
-
guftabi96
addikt
válasz
ghiottone #22 üzenetére
A sima Edge 50-re is 5 év van elvileg.
Kár, hogy visszább léptek, főleg a Pro-nál.
A sima Edge 60-nál meg sok sikert ilyen árcédulával. Ott áll vele a többi gyártó sok-sok modellje és elég nehezen tudnám magamnak megindokolni, hogy miért a Motorolát válasszam ezért az árért. -
NoMagix
addikt
Valahogy ez a teszt nem hozta meg a kedvemet erre a pro-ra, pedig nagyon vártam egy jó összegzést.
-
guftabi96
addikt
A sima Edge 60-nál az a Dimensity 7300 számomra érthetetlen ezen az árszinten.
Főleg, hogy a Fusion-ben is ez van.
Inkább lett volna csak 256gb tárhely egy erősebb soc mellett.A Pro egy sokkal kiegyensúlyozottabb készüléknek néz ki.
A szoftveres támogatás viszont megint kevés, pedig a későbbi Edge 50 szériás modelleknél már hosszabb járt ettől, nem?
Tekintve, hogy nekem a mostani készülékem a mai napig, 3 éves létére is gyors, jönnek rá a frissítések havonta, nem szívesen vennék ilyen árkategóriában készüléket ilyen rövid szoftveres támogatással. -
nightshadow
veterán
Én kb. 3 hónapja vettem meg az Edge 50 Pro-t 170k-ért. Maximálisan meg vagyok vele elégedve. Volt kezemben az utódja, a 60 Pro. Lehet másnak apróság, de én óriási visszalépésnek tartom, hogy idén dobták a fém keretet. Teljesen más az érintése a fémnek a műanyaghoz képest. A fém keret önmagában prémium érzetet ad a készüléknek használat közben, mert én sohasem használok tokot. A 60 Pro-ból egyedül az akksi méretét irigylem, mert ott valóban óriási előrelépés történt, 4500 mAh vs 6000 mAh.
-
mhydas99
senior tag
válasz
kbyte1024 #17 üzenetére
A Nord 4 170.000-210.000 kozott mozog hivatalos eladotol, nem szurkeimportbol Magyarorszagon. 130 maximum zuggsmbol, bolti garival, ketes szarmaztatassal.
Bar 170 ezerert is jobb vetel, mint a Moto az teny. Jo telefonra sikeredett, igaz vezetek nelkuli toltes ertheto okokbol nincs benne pl. -
kbyte1024
veterán
Én simán venném a pro-t a motobol de amig pl egy Nord 4 130-ba meg áll addig nincs miről beszélni. Az a baj hogy nagyon kevés a vas a motorban az árához képest. Ahogy a cikk -ró is mondja. Pedig tetszenek.
Az adatok meg stb eszmecsere meg ne menjünk bele -
mhydas99
senior tag
A 60 Fusiont nem nezted? Az ar-ertek aranyban egesz jo.
Ha nem odzkodsz a kisse hasznalt telefonoktol, akkor meg hardverapron vannak nagyon jo ajanlatok. 180 korul S24(1 eves, garival) vagy mas tipusok is. Meg mas markak. Es hat tudasban azert eg es fold a 2...szoftvertamogatasban szinten. -
mhydas99
senior tag
Jo nyilvan vannak jo vetelek. Ami a Nothingnak a CMF, az a Xiaominak a Poco. Tesco gazdasagos. A Motonak viszont nincs low budget almarkaja. Ha lenne, akkor az is hasonlo aron menne, mint ezek.
Pocok tenyleg nagyon jo ar-ertek aranyban vannak, szemely szerint sosem vennek. Nekem tobbet er az adataim biztonsaga (vagy mondjuk ugy, joval nagyobb biztonsaga) mint a nyomott ar. -
atosan
veterán
Telekomnál most 172 ezer az Edge 60, úgy is hosszabbítok. De! A Neo meg 131 ezer. Vas ugyan az, kamerában csak az ultraszéles külömbözik, Neoban az akksit kicsinylem.
Vajon megéri a plus negyven lepedő? -
mhydas99
senior tag
Ezek szerint veszik az emberek, kulonben nem igy csinalnak. Peofittermelo cegek ezek, ha kevesebb raforditasbol lehet tobb penzt csinalni, akkor ugy tesznek. Fogyasztokent nyilvan nem szeretjuk ezt, de cegvezetokent mi is ezt csinalnank. Aztan ha lebuknak a szamok, lehet valtoztatni, addig viszont felesleges.
Nothing ugyanezt fogja tenni, mar most latszik, hogy a OnePlus a pelda. Jo aron jo termeket adni, majd folyamatosan fwlzarkoztatni a konkurensekhez, csak a kisebb volumenu gyartas miatt ar/ertek aranyban le fognak maradni. Mint mindig. -
kbyte1024
veterán
Mintha a fogukat húznák ha a vasból van szó..a sima Edge 60 is megérdemelt volna erősebben bőven. Jó hogy nem a7300-al adják mind,vicc.
-
natë
nagyúr
Annyira nem melegszik a Pro, hogy sosem volt még melegebb, mint a kezem, még töltőről levéve vagy azon használva sem. Talán a belakásnál, első1-2 napban volt langyos.
Akkuidő pazar, a kamera sokkal kiegyensúlyozottabb, mint a cikkben megjelölt konkurrenseknél. Igen, a Pixelnél is. Fóliát én sem értem, filléres cucc, beszerezni viszont viszonylag nehézkes. -
ghiottone
nagyúr
Az AnTuTu-n meglepődtem, nálam hozta a Snapdragon 8s gen 3 szintet kb. :
Amúgy így pár nap használat után egy kiegyensúlyozott készülék szerintem az Edge 60 Pro. Jó lett volna egy 3.x-es usb és jobb zoom kamera + kevesebb előre telepített felesleges app és egy gyári kijelző védő fólia. És még valami - elfelejthetnék már ezt a túlzottan lekerekített szélű kijelzőt, nem értem miért ragaszkodnak hozzá ilyen görcsösen.....
-
mhydas99
senior tag
A Motorolakban az a legjobb, hogy viszonylag hamar bezuhan az aruk. Most mar kamerakban is jobbak, mint 2 eve. Mar csak a szoftveres GYORS tamogatason kell dolgozniuk, hogy az igert 4 eves frissites hamar megjojjon es ne 1 eves keseasel, mint az Edge 40 eseteben...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Xiaomi 13T 8GB+256GB 1 év Garanciával!
- Makulátlan állapotú fekete Xiaomi 15 12+12/256GB+8GB
- Samsung Galaxy s23 256GB !!! (Snapdragon Gen 2-es SOC) Cream színű gyári gari + carbon szálas tok.
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone SE 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Crucial 240GB SSD eladó
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest