Hirdetés
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- DIGI Mobil
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple Watch
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
akaszajanos
tag
Sziasztok! Egy hónapja váltottam Telekomra a Yettelről (utóbbi céges volt, ez már saját), és tök őszinte leszek, egészen komoly, hogy mióta 2015 körül eljöttem, mennyit romlott a Telekom színvonala.
Adott egy iPhone 13 mini, amiben még mindkét kártya benne van, remek összehasonlítási alapot nyújtva. A helyszín Gyula város.
... a belvárosban, és a frekventált helyeken egy csomó helyszínen nincs mobilhálózat, amint belép az ember egy épületbe, boltba, miközben a Yettel ugyanott maximális, vagy ahhoz közeli térerőt mutat 4G-vel, és egy ideje már több mint 120 megabit jön rajta. A Telekom meg elszáll 2G-re, és egy hívás is alig épül fel...
Konkrétan a lakásunkban is ez a gond, a város egyik frekventált részén. Ha nincs WiFi hang, nem érnek el, és én sem tudok hívni. EDGE van, egy egységnyi, de néha az is nullázódik. A Yettel ugyanitt csakis maximum térerőt tud felmutatni, és március óta (akkor csináltak valamit) 120-130 megabit a letöltés stabilan.Nem gondoltam volna, hogy ekkora szívás lesz a Magyar Telekomra váltani. Van bármi mód arra, hogy ezt érdemben (!) kivizsgálják? Azért 2022-ben ez nagyon nincs rendben...
M1 MacBook Air / iPad Air M1 2022 Celluar /iPhone 13 Mini / Watch 7 45 mm / AirPods Pro 2 (USB-C)
-
-
akaszajanos
tag
Van most jelentősebb fejlesztés kilátásban a Telekomnál? Sajnos sok helyen túlterhelt már a hálózat, maximum térerő mellett is csak 2-3 megabit csordogál itt vidéken sokszor.
De hogy valami pozitívat is mondjak: a Károlyi-kertben nemrég 1226 megabitet mértem 5G-n. Sejtettem, hogy jó lesz, de hogy ennyire, azt nem.M1 MacBook Air / iPad Air M1 2022 Celluar /iPhone 13 Mini / Watch 7 45 mm / AirPods Pro 2 (USB-C)
-
akaszajanos
tag
Folytatódik a gyulai mobilhálózat-kálvária: annyira gyenge a szolgáltatás frekventált (belvárosi) helyeken is, hogy egy egyszerű rádióstream is rendszeresen megszakad. Mivel nagyjából ugyanazt az útvonalat járom be reggelente (gyalog), már meg is van a mintázat, hogy hol nem fog menni a rádió, hiába van még 2 csík.
A stream jó, a másik SIM-mel (Yettel) nincs semmi gond, és ugyanez a rádió mindig hibátlanul megy WiFin is. Csak a Telekommal van gond itt.
Akar a fene panaszkodni, de havi 13.000 forintot fizetek ezért. És még nem is tanyavilág, ahol alig-alig van hálózat...M1 MacBook Air / iPad Air M1 2022 Celluar /iPhone 13 Mini / Watch 7 45 mm / AirPods Pro 2 (USB-C)
-
akaszajanos
tag
válasz martonl #130757 üzenetére
Most szintet lépett a cég. Ma délután az Élővíz-csatorna sétányán (belvárosi rész) csak EDGE van. Végig. A Yettel hibátlanul működik 4G-vel végig, ugyanebben a telefonban (dual-sim).
Most már jelzem nekik szerintem, hogy ez elég gáz. (Bár szerintem pont le….ják majd, ahogy ez lenni szokott. )
M1 MacBook Air / iPad Air M1 2022 Celluar /iPhone 13 Mini / Watch 7 45 mm / AirPods Pro 2 (USB-C)
-
akaszajanos
tag
Hát, egyre szomorúbb vagyok. Gyulán változatlanul küzdök a hálózattal, a Budapest körúton lévő lakásunkban konkrétan egy egységnyi EDGE van. Ha nincs WiFi Hang, akkor olykor ki se cseng, nem érnek el.
Az Élővíz-csatorna partján (ami szintén belvárosi rész) a rádiós stream folyamatosan szakadozik, mindig ugyanazokon a részeken.
Yettellel minden rendben, ugyanebben a telefonban.
Pont azért jöttem el, hogy a yetit felszámolhassam, mert mindenki T-s, és itt össze lehetett vonni az előfizukat kedvezménnyel.
De 2022-ben hajkurászni kell a térerőt?
[ Szerkesztve ]
-
akaszajanos
tag
-
-
akaszajanos
tag
Sziasztok,
A nyár folyamán vettem részletre egy i13 minit, ami lehet, hogy érdekelné páromat jövőre, így én újra elhoznék magamnak valamit.
Mi ennek a menetrendje, ha még lesz hűség, és tart a részlet erre? Ennek pöröghet tovább a részletfizetése egy másik mellett, vagy a fennmaradót akkor rendezni kell?
És újabb 2 év hűséggel egyáltalán ki tudok-e hozni egy készüléket kedvezménnyel?
Előre is köszi.
-
akaszajanos
tag
-
akaszajanos
tag
válasz zola899 #131307 üzenetére
Ne válts. Minden percét bánni fogod. Az elmúlt időszakban szinte csak szívok ezzel a céggel, annyira sok a túlterhelt cella, hiába a max térerő is olykor. A Yeti most sokat fejleszt, persze az sem mindenhol tökéletes, de egyre jobban nyílik az olló. Én is onnan jövök, a régi kártyám még benne van a telefonban... össze sem lehet hasonlítani a kettőt.
BP-Szolnok között speciel nem rossz a Telekom, múltkor én is meglepődtem, hogy csak néha kellett megállnom a munkában azért, mert nem volt net. De ritka, hogy valamiben jobb...
[ Szerkesztve ]
-
akaszajanos
tag
Ha már Gyula egyes belső részein, kültéren, tökéletes térerő mellett sincs internet (ez ilyen 0,2 megabites letöltést jelent, de a Speedtest is megszakad), és a telefonhívás is szakadozik sétálás közben, hol lehet panaszt tenni, amivel érdemben foglalkoznak? Arról nem is beszélve, hogy a törökzugi lakótelepen lévő lakásunkban nincs szolgáltatás... csak WiFi Hanggal érnek el.
Nem, semmi baja a telefonnak, a másik slotban lévő yetteles kártya ugyanitt 170 megabit környékén jár LTE-vel, de csúcsidőben is 100 felett tud maradni. Tehát, meg lehetne oldani. Fel tudnék robbanni, ez annyira hányadék. Ez nem szolgáltatás, épp azért jöttem el a Y-től, mert korábban azzal voltak problémák, és itt tök jól össze lehet hangolni a több szolgáltatást, és lehet elhozni készüléket is... erre kapok havi 14-ért egy büdös nagy semmit.
-
akaszajanos
tag
válasz 4Grider #131505 üzenetére
De hogy lehet egy piacvezető cég ennyire nemtörődöm egy turisztikailag fontos városban? Rommá van terhelve a hálózatuk, semmit nem lehet rajta csinálni, nem indul el a podcast, nem töltődnek be a weboldalak, streamingen zenét hallgatni már lehetetlen. És akkor a legdurvább, hogy 4G-n telefonálni is kihívás néhol. Bent! A városban! Nem is a külső részeken.
Kezdem érteni, hogy a gyulaiak közül miért van mindenki máshol. (pár éve vagyok itt, és kb 10 helyi emberből 9 a másik két szolgáltatónál van...)
-
akaszajanos
tag
Ti sem tudjátok kikapcsolni az HBO Maxot a Telekom appban?
Azt írja, hiba történt. Lehet, hogy ez a trükk? Az ingyenes időszak letelik, lemondani nem tudod…M1 MacBook Air / iPad Air M1 2022 Celluar /iPhone 13 Mini / Watch 7 45 mm / AirPods Pro 2 (USB-C)
-
akaszajanos
tag
válasz glaci #131683 üzenetére
Ez általánosságban is igaz. Kimondhatjuk: egy kalap trágya a Telekom 4G-je a 3G lekapcsolása óta.
Mi volt a cél? A spóroláson túl. Csak mert rohadtul nem fejlődik azóta sem a 4G-jük, ami legalább most már rogyásig van terhelve is.
Valami hálózatfejlesztés láthatáron? Az 5G nem megoldás egyelőre, van egy rakás 4G only készülék a piacon.
-
akaszajanos
tag
válasz kchris78 #131685 üzenetére
Szuper! De van 5G az alföldi részeken? Nyomokban sincs, csak 1-2 nagyvárosban. Ezzel is bealudtak kissé. Francnak kapcsolták le a 3G-t ott, ahol nincs még 5? Hogy direkt bosszantsák az ügyfeleket a rommá terhelt LTE-vel?
i13 Minim van, nem megyek sokra az 5G preferált beállításokkal Gyulán, meg még ezernyi településen. Az a csoda, ha full térerő mellett nem szakad be a belvárosban 1 megabit (!!!) alá a letöltés.
Nooormális? De komolyan.
-
akaszajanos
tag
válasz Doky586 #131689 üzenetére
A térerővel jellemzően nincs is probléma, az a mi lakásunkban valami egyedi jelenség lehet, hogy csak EDGE van (bár nem hinném, hogy a város egyik fontos részén ez rendben lenne, de mindegy is). Inkább a túlterheltség a problémás: hiába van a központban is maximális térerő, sokszor nem jön le 1 megabit sem, csak ilyen 0,7-0,9 körül mozog. Ennél pedig a legelső 3G hálózatok elméleti maximuma is magasabb tudtommal.
Nem több száz megabitet várok el, csak hogy legyen használható. És nem értem, miért nem foglalkoznak azzal, hogy legalább egy weboldal be tudjon tölteni egy ilyen város központjában. Most ráadásul turista sincs sok szerintem.
Ha legalább a 10 megabit meglenne, nem háborognék.
A Yettel itt különösen jó, de persze ők meg máshol szörnyűek, ahol a T nem. Ördögi kör.M1 MacBook Air / iPad Air M1 2022 Celluar /iPhone 13 Mini / Watch 7 45 mm / AirPods Pro 2 (USB-C)
-
akaszajanos
tag
Hogy ne csak szidjam mindig őket: Budapesten már nagyon jó az 5G, mióta nem lakom fent, és csak ritkábban járok a városban, mindig jelentős pozitív változást látok.
Gyakorlatilag már teljes BP le van fedve 5G-vel.
Remélem, hamarosan beröffennek a vidéki nagyvárosokban is az 5G-s fejlesztések.
-
akaszajanos
tag
-
akaszajanos
tag
Mit tudtok a Telekom hálózatmodernizációs programjáról? A 3G lekapcsolásakor hangoztatták, hogy az Ericssonnal karöltve a teljes infrastruktúrát lecserélik, és minden 5G-képes is lesz a végén. Azt persze értem, hogy nem lesz mindenhol azonnal elindítva az 5G, de úgy érzem az országban utazva, mintha ez a fejlesztés is csak kacsa lenne, mert a 4G is a kapacitásai végét járja gyakorlatilag mindenhol. Ami elég ciki lenne új berendezésekkel, mert nem jutottunk előrébb.
Nem lenne rossz, ha havi 15K-ért nem ezt kéne látnom jó térerő mellett, egy nagyobb város központjában. Meg ha betöltődne ugyanitt a Mobiljegy appban a jegyem, full térerő mellett, és nem kéne a másik slotban lévő yetteles kártyára váltanom, hogy fel tudjak szállni a buszra. Nem egyszer fordult már elő, és nem egyedi hiba, nem is egyszeri: a Speedtest el sem indul, vagy ha mégis, 0,3 megabitnél nem tudok többet mérni.
Szerintem botrány. Ha a boltban kérek 10 deka felvágottat, az sem oké, ha kapok egy leheletvékony, 5 grammos szeletet. Kéne valami törvény, amivel rommá lehetne büntetni a szolgáltatókat, ha egy városban sem képesek egy elvárható minimumot biztosítani.
(A fenti kép – mint már oly sokszor – Gyula központjában készült, hosszú várakozást követően. De ez csak egy példa: 4G-vel az ország számos pontján tapasztalok ilyen problémákat, miközben a térerő teljesen rendben van.)
[ Szerkesztve ]
-
akaszajanos
tag
válasz kl122 #132669 üzenetére
Elképesztő, fel tudnék robbanni, hogy havi 15-ért komolyan azzal kell foglalkoznom és idegeskednem, hogy hibátlan térerő mellett egy csomó helyen nem tudom használni a szolgáltatást a piacvezető cégnél.
Ők meg mossák kezeiket, hát menjenek a... tornyokra kapacitást bővíteni. Nagyon durva, hogy ezt megtehetik következmények nélkül. Értem, miért 0/0 a garantált – a Bükkben túrázva tényleg nem várhatom el, hogy legyen mindig szolgáltatás – de az isten szerelmére, milyen jogon tesznek az ügyfelekre a városokban? Nem kéne adni nekik valamit egy vagyonért?
Nem csodákat várok el, csak azt, hogy tudja a 4G azt, amit 2014-ben, még vodásként, 3G-n tudtam: megnyitni egy weboldalt és online rádiót (vagy ma már podcastot, bármit) hallgatni. Akkoriban 30 megabitet is elérte a Voda 3G-je. Így közel 10 évvel később nagy luxus lenne ez a 4G-től?
És főleg azért forrongok, mert hűség köt hozzájuk, még igen sokáig, és fokozatosan lett ennyire botrány az egész szolgáltatás, 1-2 éve még kifejezetten erős volt a 4G a Telekomnál. Az utóbbi egy évben pedig drasztikus a romlás, sok közel nullás értékkel.
Ha meg panaszt teszek náluk, tojnak a fejemre. Fizetek a semmiért gyakorlatilag.M1 MacBook Air / iPad Air M1 2022 Celluar /iPhone 13 Mini / Watch 7 45 mm / AirPods Pro 2 (USB-C)
-
akaszajanos
tag
válasz SirKero #132906 üzenetére
Üdv a klubban, én két évet írtam alá, és a lakásomban csak EDGE van, míg a Yeti közben fejlesztett, és 4G-vel a 170 megabit is megvan.
De nem jobb a helyzet máshol sem, amerre járok.
De bízom benne, hogy egy ponton nekik is leesik majd, mennyire pocsék már a túlterhelt hálózatuk.M1 MacBook Air / iPad Air M1 2022 Celluar /iPhone 13 Mini / Watch 7 45 mm / AirPods Pro 2 (USB-C)
-
akaszajanos
tag
válasz 4Grider #133301 üzenetére
Óriási hálával tartozom a technológiának, mivel 2023-ban még mindig nem jutott el oda Telekom, hogy egy olyan jelentéktelen kisváros nagy lakótelepén, mint Gyula, legyen bent térerő. Konkrétan ki se cseng a telefon, és nem is érnek el, ha a lakásban vagyok, és nincs VoWiFi. Ugyanitt a Yettelnek 170 megabites, betonstabil 4G-je van, ugyanazon telefon másik slotjában.
Szóval, tényleg életmentő a 15 000 forintos csomagomhoz.M1 MacBook Air / iPad Air M1 2022 Celluar /iPhone 13 Mini / Watch 7 45 mm / AirPods Pro 2 (USB-C)
-
akaszajanos
tag
válasz Gyuree91 #133450 üzenetére
Végre már, valami értékelhető fejlesztés errefelé is. A nyári turistaszezonra, és az azzal érkező, őrültem túlterhelődő 4G-vel is kezdhetnének már valamit a srácok Gyulán.
-
akaszajanos
tag
Tudom, általános gyakorlat, nem Telekom-jelenség, de én fel tudnék robbanni ettől az inflációkövető ökörködéstől. Oké, emeljenek, de a hűségidő alatti áremelés szerintem nettó pofátlanság, annak is a csúcsa.
Azzal lehetett volna példát statuálni, ha valaki nem lépi meg a három távközlési cég közül. Azt még megérteném, ha a hűség letelte után azonnal hozzácsapnák az időközben történt inflációt, de így...
Bezzeg, ha egy belvárosi lakásban néhány hónap alatt 0,x megabitre zuhant a maximum, amit a hálózatuk produkálni tud, nincs jogom "egyoldalú szerződésmódosításra".
Ez így nem fair. De az is borzalmas, hogy az NMHH erre áldását adta.
// off vége.M1 MacBook Air / iPad Air M1 2022 Celluar /iPhone 13 Mini / Watch 7 45 mm / AirPods Pro 2 (USB-C)
-
akaszajanos
tag
Gyulán egyelőre – egy iPhone 13 Minivel méregetve – nem túl acélos az 5G. A térerő, lefedettség egész jó már, de még mindig sokszor mérek 1-2-3 megabitet rajta, max térerővel is. Bizakodom azért, hogy ez javul majd idővel, elvégre hivatalosan június 1-jétől lesz majd éles a dolog. Meg hát, gondolom, később tovább tuningolják majd új sávokkal.
Túl a számokon, amit észleltem, hogy már sokkal gördülékenyebb a lossless streaming, a zenék lapozásakor (nincs lementve semmi a telefonra) nem telnek el másodpercek a városban, hanem szinte azonnal megtörténik minden. Tehát jobb, még ha a mérések nem is ezt mutatják. Bár érdekes módon a ping sem javult a Speedtest szerint, ugyanazt hozza, mint a 4G.
Egyelőre itt, ahol már van, a Yettel sokkal jobb 5G-ben: 500 megabit környéki a letöltési sebesség, de az LTE-t is kipofozták, azzal 150-180 megabit jön most le.
Kíváncsi leszek, hogy alakul, hétköznapi felhasználó – aki nincs rágyógyulva a Speedtestre – már érezheti a pozitív változást most is.M1 MacBook Air / iPad Air M1 2022 Celluar /iPhone 13 Mini / Watch 7 45 mm / AirPods Pro 2 (USB-C)
-
-
akaszajanos
tag
Hát én feladom. Pár hét tapasztalat alapján ez az 5G-fejlesztés tényleg csak marketingbullshit. Amerre jártam, csak azt tapasztaltam, hogy ugyanazt tudja az 5G, mint a 4: max pár megabit, esetenként pár tíz, de vicces módon ezt ugyanazokon a helyeken a 4G is hozta. És persze, ez csak egy dolog, de ami méginkább siralmas, az az, hogy a ping is ugyanolyan gyatra, miközben épp a jobb válaszidő volt az 5G nagy ígérete.
Hát tessék, a Telekom sikeresen átmatricázta a 4G-t, vagyis, alapvetően még a 3G-t, mert a pár megabitet ilyen válaszidővel az is hozta egykoron. Legfeljebb több felhasználó mehet fel egy cellára, ez minden fejlődés.
Eközben a Yettel a tapasztalataim szerint komolyan veszi a fejlesztést, ott érdemi változások vannak minden modernizált környéken, már 4G-n is sok helyen mérek 150+ megabitet, nagyon jó válaszidővel. Vicces módon, sok ilyen helyen a T 5G-je nem éri el a 10 megát, ugyanabban a készülékben.Tudom, ezerszer meg lett már tárgyalva, mi ez és milyen sávokon, de néhány kivételtől eltekintve semmi érdemi előrelépés nem történt.
-
-
akaszajanos
tag
Nálatok megy a WiFi Hang? Nálam Gyulán egész nap nem ment, a beállítások rendben, a WiFi is megy szépen.
Azért gáz, mert ez a r*hadt cég nem tudja megoldani, hogy egy lakótelepen legyen térereje. Mert a lakásunkban konkrétan nincs, néhanapján van egy csík EDGE. (A konkurencia meg tudta oldani, még a megboldogult DIGI is.)
Csak kérdem, nem-e más is tapasztalja, aztán holnap valahogy felhívom őket (kint 🤣).
De így ki se cseng a telefonom, ha hívnak.
(sorry a kiakadásért, de ez 2023-ban eleve komikus, a VoFiWi is csak szépségtapasz…)
[ Szerkesztve ]
-
akaszajanos
tag
válasz szabonagyur #134989 üzenetére
Nem panel, tégla. És ha a Yettel meg tudja ugrani (max térerős 4G, olykor 200 megabit környéki letöltési értékkel), akkor szerintem a Telekomnak is menne. Vodát mérni nem tudok, de használható a 4G itt, ha nem lenne wifi épp.
Még szegény DIGI Mobil is teljesen oké volt.
Telekom: nincs hálózat.
Persze, most lehetne azzal jönni, hogy akkor váltsak, de az macera és nem általános az ilyen súlyos gond itt sem.
Egyszerűen ciki. De rémesen. És nem egy tanyán vagyunk a semmi közepén…De köszi, akkor nem országos a gond.
-
akaszajanos
tag
válasz szabonagyur #134994 üzenetére
Világos, abszolút. Csak a munkámhoz elengedhetetlen, hogy mindig legyen netem. Éppen ezért (is) fizetek havi 15-öt a korlátlan csomagért, mert olykor a DIGI itthoni net is elszállhat egy időre - itt jönne képbe a Telekom 4/5G.
Na mindegy, kipanaszkodtam magam. De azt tartom, hogy ez így nem oké. A wifi hang miatt pedig majd holnap felhívom őket, hátha látnak valamit a rendszerben.M1 MacBook Air / iPad Air M1 2022 Celluar /iPhone 13 Mini / Watch 7 45 mm / AirPods Pro 2 (USB-C)
-
akaszajanos
tag
Azt hittem, a kamu 5G legalább ezt felszámolja majd, de nem: a napokban Gyula szívében, a buszpályaudvaron annyira túl volt terhelve a hálózat, hogy nem töltött be a mobiljegy, sőt, semmi más sem. Speedtest sem indult el.
Térerő maximumon, de ez a jelenség már a 4G-s korszakban is jelentkezett hónapokkal ezelőtt egyszer, akkor volt még yetteles SIM a telefonban, és az mentett meg. Most csak a net ki-be kapcsolgatása, aztán egyszer lett annyi sávszél, hogy letöltődött ez az igen komplikált jegy a Mobiljegy appban.
Mi a jó franc történik ennél a cégnél? Én elhiszem, hogy nagyon kényelmes toronymagasan piacvezetőnek lenni, de remélem, egyszer apadni fog ez a bázis, és rájönnek, hogy inkább a túlterhelt hálózatba kéne tolni a pénzt, nem a marketingbe, hogy átírták a 3G-t 5G-re, hűha!
(Szerencsére nem általános jelenség, de már mástól is hallottam, hogy forgalmasabb időszakokban elszáll a net ott... máskor meg több megabit is van.)
Szomorú vagyok, mert ahol kicsit foglalkoznak a dologgal, és optika is van, Magenta 1-ben abszolút ők a legjobb választás. De azt itt nem is fejtegetném, hogy Gyulán még az optikát sem sikerült kiépíteni, csak a csapnivaló ősi hálózaton van ""gigabit"".M1 MacBook Air / iPad Air M1 2022 Celluar /iPhone 13 Mini / Watch 7 45 mm / AirPods Pro 2 (USB-C)
-
akaszajanos
tag
Haló,
A különféle promóciós hívásokat, SMS-eket hol lehet letiltani? Engem soha nem keresnek (tavaly óta vagyok mobil ügyfél), szüleimnek viszont állandóan küldi a Telekom az SMS-t a promóciókról, meg hogy majd Vanda ekkor-akkor ilyen számról majd hívja, hogy faggassa, szeretné-e a szuper csomagot...
Nem találtam meg eddig, miként lehetne megszabadulni ezektől.M1 MacBook Air / iPad Air M1 2022 Celluar /iPhone 13 Mini / Watch 7 45 mm / AirPods Pro 2 (USB-C)
-
akaszajanos
tag
Ismét nem értettem, mi történik: Békéscsabán, a buszpályaudvaron tökéletes térerő - 5G - mellett alig akart betölteni a mobiljegy.
Ránéztem Speedtesttel, 0,4-ről indult a letöltés, de a teszt végére a 3,6 megabit is meglett lassan.
Ez is fura, hogy ilyen nyögvenyelősen indul a teszt, gyakorlatilag nulláról.Jár a pacsi a Telekomnak, így 2023-ban már sikerült megütni az első 3G-s hálózatok elméleti maximumát. Bravó!
Ennél azért illene többet tenni, de ilyen kényelmes piacvezető pozícióban sajnos nyugodt szívvel le****hatják. Szomorú.M1 MacBook Air / iPad Air M1 2022 Celluar /iPhone 13 Mini / Watch 7 45 mm / AirPods Pro 2 (USB-C)
-
akaszajanos
tag
Halló,
Már lassan 8 éve hordozok egy biztonsági mentést, és szerintem eljött az ideje, hogy gyárilag, nulláról újratelepítsem az iPhone-t. A bibi csak az, hogy egy telekomos eSIM van benne, ami gyanítom, ennek során ugrani fog.
Hol tudok új QR-t igényelni az aktiváláshoz? Nem igazán találok online ilyesmit, szaküzlet pedig csak elég messze van tőlem.
Köszi előre is!M1 MacBook Air / iPad Air M1 2022 Celluar /iPhone 13 Mini / Watch 7 45 mm / AirPods Pro 2 (USB-C)
-
akaszajanos
tag
Halló,
Csak nálam adta meg magát a WiFi Hang? Az i13 Minim egyik napról a másikra nem hajlandó átállni rá. Funkció ki-bekapcsolása többször is megvolt, telefon újraindítása úgyszintén. Változás semmi.
[ Szerkesztve ]
-
akaszajanos
tag
A 30-as számmal végrehajtott telefonos csalás-gyanút lehet jelenteni a Telekomnál, vagy inkább máshoz forduljak?
Az OTP nevében hívtak az imént, persze rögtön felbasztam az agyát azzal a kérdéssel, hogy oké, szép napot, de kit keres? Nem tudta, letette rögvest egy sóhajt követően.
Mivel volt számkijelzés, jó lenne jelenteni, de nem tudom, hol érdemes. Csepp a tengerben, de mégis.M1 MacBook Air / iPad Air M1 2022 Celluar /iPhone 13 Mini / Watch 7 45 mm / AirPods Pro 2 (USB-C)
-
akaszajanos
tag
válasz Red product #137665 üzenetére
A tettek hálózata. Szerencsére úgy látom, kezdik ők is észrevenni magukat, hogy ez már rém ciki. Egyre több vidéki városban javítanak a 4G-n is, bár a Yettellel nem tudják tartani a lépést. Piacvezetőként illő lenne a gyakorlatban is felmutatni valamit, egykoron ez volt az etalon... most meg lassan csak rohannak a konkurencia után.
Elkényelmesedtek.M1 MacBook Air / iPad Air M1 2022 Celluar /iPhone 13 Mini / Watch 7 45 mm / AirPods Pro 2 (USB-C)
-
akaszajanos
tag
Sziasztok,
Aktualizálni tervezem a díjcsomagjaimat, és az újban lenne MultiSIM. Mindkettőt igényelni szeretném, méghozzá fizikai formában. (Egyébként, a multik lehetnek eSIM-ek? Órában nyilván, de mondjuk egy iPadben, másik telefonban. Nem találtam infót.)
Még nem váltottam, csak nyomkodtam, konfiguráltam. Azt viszont nem látom, hogy a megigényelt MultiSIM-eket hogyan tervezik eljuttatni hozzám.A kérdés, hogy ezeket vajon lehet más címre kérni, mint ami a Telekomnál meg van adva? Az a bejelentett lakcímem, míg ahol élek, albérlet, ahová (még) nem jelentkeztem be tartózkodási helyre.
Próbáltam minél tovább elmenni a folyamatban, de egyelőre nem kérdezett semmit a simekről a rendszer.Köszi előre is.
-
akaszajanos
tag
Sziasztok,
Mielőtt Vandával kiidegelném magam, megkérdezlek titeket.
Most vettem át az új csomagomhoz járó két multisimet. Az egyiket rögtön bele is tettem az iPadbe (M1-es Air), majd a PIN sikeres beírása után no service.Egyszerűen nem regisztrál fel hálózatra a tab. Az APN online/internet.telekom, repülő mód és újraindítás sem oldotta meg.
Az iPad hivatalos magyarországi helyről van, az itteni hálózatokat támogató modell, ami egy yetteles kártyával már volt használva sokat gond nélkül.
Hálás köszönet előre is, ha van valami bevált dolog, amire érdemes ránézni!M1 MacBook Air / iPad Air M1 2022 Celluar /iPhone 13 Mini / Watch 7 45 mm / AirPods Pro 2 (USB-C)
-
akaszajanos
tag
válasz csaszi75 #139932 üzenetére
Időközben felhívtam a 1414-et, ahol kiderült, hogy aktiválni kell a kártyákat. Megtették, és már látszik is a fiókomban mindkét MultiSIM. Egy dolog nem változott: az iPad továbbra is no service-t ír.
Ki- és bekapcsolás, sok repülő mód és a hálózati paraméterek alaphelyzetbe állítása után is ez van mindkét kártyával.
iPhone-ba rakva sem lép fel hálózatra egyik MultiSIM sem. Pedig már egy óra eltelt az ügyintézés óta.(Az iPhone-ból nem tudom átrakni másba a kártyát, mert az eSIM-es már. De az iPad is hibátlan: ha belerakom a yetteles SIM-et, azonnal kapcsolódik 5G-re.)
Nem értem. A hívást is azzal tettük le, hogy ők már mindent rendben látnak, várjak. 🫠M1 MacBook Air / iPad Air M1 2022 Celluar /iPhone 13 Mini / Watch 7 45 mm / AirPods Pro 2 (USB-C)
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen