-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
vence
aktív tag
válasz
Narxis #144742 üzenetére
Semmi (szokásos és trükkös megoldás) sem segített ...
csak az újratelepítés !!A kétfaktoros be sem volt kapcsolva ...
És az akár-mikori engedély nélküli frissítés után is ment még,
csak egyik éjjel (gondolom akkor is mókoltak valamit ...)
kiléptetett és utána már nem engedett be.
(Igen SZ este még bekapcsoltam a D-Day-t ...)A tetű felugrókat persze még a hibaüzenet fölé is "szépen" tolta!
(web persze ment, csak ugye ott sok funkció nem elérhető.)
300-400 MB rámehetett erre a játékra és kb két nap bosszúság,
inkl. jó pár óra kisérletezgetés,
+ felesleges tel support. -
dptrsk
Topikgazda
válasz
Narxis #143214 üzenetére
Szerintem, ha felteszed a kérdésedet, nagyobb az esélye, hogy itt kapsz választ, vagy esetleg privátban megírja neked, ha van itt jelen olyan, aki tud válaszolni.
Az esetek jelentős részében itt a fórumon, mi is tudunk segíteni, de szerintem kevés olyan dolog van, amihez kimondottan Ts értékesítő kell.(pl hitelképességi rendszert ők sem ismerik belülről, amit kiír nekik a gép azt csinálhatják…, pont azért, hogy ne lehessen kijátszani)
-
-
-
-
Rick4
félisten
válasz
Narxis #142509 üzenetére
Pedig ez elég egyszerű lenne, nem nyomozni kell, hanem az ilyen jellegű híváasokat kitiltani a hálóztatokból. A digitális rendszereken simán ellenőrizhető egy bejövő hvásból az a néhány apróság, amiből a szolgáltatónak kiderül, valóban arról a számról jön-e ahívás vagy sem, valóban küld-e bármiféle- azonosítót a sim a hívás kezdetén, mert hogy egy számhoz egy sim szám tartozik, az adatbázis a szolgáltatóknál megvan, egy sima táblázatba gyűjtve fél másodperccel később cseng ki, de ha kicseng, az csak a valós simről érkező hívás lehessen. És ennyi. Egy huszárvágással tiltanák azokat a hívásokat, amik nem a valós sim által kezdeményezettek, és meg lenne oldva. Erre meg csak egy törvényt kellene hozni, és majd a szolgáltatók lépnek.
-
RVR400
veterán
válasz
Narxis #142509 üzenetére
A két cselekmény és elkövetői kör ugyanaz, mivel a "hívószámhamisítók" próbálják kicsalni a milliókat.
Kérdés, hogy van-e napi 50 hívás, és az menny ideig. Neked kellemetlen ugyan, de jelentősnek nem nevezhető, ha van egy nap, amikor felhívnak mondjuk 20-an, hogy mi a bánatot akarsz. Másrészt még mindig a csalás az alapbűncselekmény (ez mindenképpen megvalósul, akár csak a kísérlet is), mellékesen vizsgálható a személyes adattal visszaélés, ha megvalósul.#142513
RoyalAirForc:
Tegyük fel, hogy valaki megtudja a Telekom-fiókodhoz regisztrált e-mail címet és jelszót, majd kér egy e-simet, mert megteheti. Ezután, ha mondjuk a valamilyen jelszószéfed van telefonos kétlépcsős azonosítással, vagy bármilyen fiókod, ami ehhez a számhoz köthető, akkor vajon mit teszel?
Nyilván többrétű a dolog, de ha valaki a Telekomos jelszavadhoz hozzájut valamilyen kémprogrammal, akkor bizony más jelszavadhoz is hozzá tudott jutni. Onnantól már tényleg csak a telefonos azonosítás védhet meg, de ilyen módon már az sem.Halkan mondom, hogy amit leírtam, megtörtént események alapján van teoretizálva...
-
válasz
Narxis #142505 üzenetére
Ha olyan esetről van szó, ahol hivatalból vagy feljelentés alapján el kell járnia a rendőrségnek, akkor nem lehet kapacitás kérdése.
Más kérdés, hogy ha nem valósul meg bűncselekmény, akkor nincs miért eljárniuk.
Ráadásul jogi és adatvédelmi szempontból is sokkal összetettebb az egész történet, itt viszont részben szét kell választani a kettőt. -
RVR400
veterán
válasz
Narxis #142505 üzenetére
Ha megnézed a BTK-t, akkor rájössz, hogy a csalás (akár a kísérlete is) komolyabb súlyú cselekmény, mint egy személyes adattal visszaélés. Másrészt a törvényi tényállást figyelembe véve még inkább látható, hogy magában az, hogy valakinek látszólag a telefonszámáról felhívnak valakit, nem valósítja meg a bűncselekményt, csak akkor, ha az érintett részére jelentős érdeksérelem következik be.
A nem nagyon foglakozik ezzel kijelentést erősen megcáfolja az, hogy az utóbbi időben kerültek felállításra a kibercsoportok már az általános rendőrségi feladatokat ellátó szerveknél is. -
Zeki
nagyúr
válasz
Narxis #142478 üzenetére
A mobilszolgáltató logolja a hívásaid, szóval a VoIP által hamisított számról hívásindítás , az így nem megy át a rendszerükön.
Ezek amúgy le vannak maradva, tizenéve már tudtam hamisított számról hívni. Sőt szót is ki tudott írni a hívottnál.
De már akkor sem érdekelt ez, kis poén volt a haverokkal. -
RoyalAirForc
aktív tag
válasz
Narxis #142473 üzenetére
Az ausztrál smsglobal sms szolgáltatásával már 2009-ben meglehetett azt csinálni, hogy tetszőleges számot, vagy nevet adtál meg küldőnek - pl. FACEBOOK. Azóta sms-t már nem lehet így küldeni itthon. Ha ezt sms-nél meg tudták lépni, érdekes, hogy hívásnál nincs rá mód.
-
válasz
Narxis #142478 üzenetére
Fizikailag Magyarországon belül vannak egyébként, egész Call Centereket üzemeltetnek, és kvázi képzést tartanak nekik, pl ismerik az összes hazai banknak minden mobilos, és webes felületét, ha "elakadna az ügyfél"....
és vannak ilyen esetek:
Felhívtak egy ajkai férfit, hogy gyanús tranzakciót észleltek a számláján, majd bement a bankba, és elutalt négymilliót egy csalónak | 24.hu
Azt lehetne tenni, hogy ne koptassanak le a rendőrségnél, hogy ügyvéddel mész, csak az neked kerül majd sokba. Meg ugye az csak arra az egy esetre szól.Szerk: amúgy itt van topicja a dolognak: Hívószám-hamisítás - LOGOUT.hu Hozzászólások
-
válasz
Narxis #142475 üzenetére
Speciel én bementem a rendőrségre. Még tanúvallomást sem vettek fel, mondták, hogy nem tudnak vele mit csinálni, örüljek, hogy nekem nem lett anyagi károm. Ez akkor életveszélyes, ha valakit egy ilyen lehúz a te számoddal, a károsult meg valahogy tévnyomon eljut hozzád, és elégtételt vesz.
Amúgy a romaning tiltás után, lekoptak a számomról, szóval külföldről tolták. -
-
válasz
Narxis #141626 üzenetére
De később rá lehet venni másikat, legalábbis eddig lehetett, mert most is van olyan SIM-em, amin össze van adódva két 5GB-os Maraton egyenlege, és azt írja, hogy van még 6.27GB. Csak azokat több hónapos különbséggel vettem, nem egymás után három perc alatt. Viszont a régebbi 4GB-os Maratonból megmaradtat nem adja hozzá az újabb 5GB-oshoz. [kép] [kép] Sőt most nézem, hogy az adott egyenleg alatt a jobb alsó sarokban írja azt is, hogy mennyi volt rajta eredetileg összesen.
-
Top cat
addikt
válasz
Narxis #141540 üzenetére
Sok helyen nem is tudod használni. Azért elég hiányos még a lefedettség.
És érdekes módon, az ország keleti felén van a jobban kiépített terület.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Narxis #141540 üzenetére
A hivatalos oldal ezt írja:
2024. június 3. és szeptember 15. között a Telekomnál 5G-n mobilnetezhetsz. Havi díjasként automatikusan biztosítjuk számodra 5G-hálózatunk elérését. Dominosként kapcsold be a Díjmentes 5G opciót a Telekom alkalmazásban vagy a www.telekom.hu oldalon belépve. Ha Dominosként már be van kapcsolva az 5G opció, akkor nincs teendőd. Amikor megújul az opció, a díja 0 Ft lesz az akciós időszakban.
Appba belépve is csak a 0 Ft-s van nekem is "megrendelve". Ha véget ér gondolom ez a megrendelés eltűnik és lehet külön rendelni.
Én sem fogom megrendelni
-
-
-
Landsmann
addikt
válasz
Narxis #139072 üzenetére
Én azért nem vagyok ebben annyira biztos. Ha a feltöltős és havi díjas káűrtyákat egy rendszerbe akarnák integrálni, ahhoz az ügyfélszolgálat elérhetetlensége szerintem nem lenne szükséges. Nem gondolom, hogy ezt modernizálnák. Nyilván nem befolyásolja őket, hogy pár éve a Vodafone esetén egy ilyen majdnem rutinszerű karbantartásból jószerével 2 év lett és hatalmas káosszal járt, ahogy olvasgatom azért vannak még problémák. DE nyilván többször is alaposan megtnézik leellenőrzik a dolgokat, de még így is csúszhatnak be hibák. Szerintem ehhez a fajta kétkártyás rendszerhez nnem fognak nyúlni amíg égetően fontos nem lesz az egy egységbe ötvözés. Az is lehet ez majd valami átmeneti rendszer lesz, azaz az újabb feltöltőkártyás SIM-.ek már egy egységbebn lesznek a számlásokkal. Addig meg a régiek szépen fogynak, kopnak. Persze elfogyni nem fognak teljesen, de azért nem mindegy, hogy mennyit kell beintegrálni. De azt is elképzelhetőnek tartom, hogy amikor már kezelhető mennyiségűre csökkentek a régi renbdszerben használt kártyák száma, akkor az adott kártyák cseréjével oldják meg. Magyarán az érintett kártyás előfizetőknek kipostázzák az új kártyát. Ez sem egy egyszerű fdolog. No nem a postázás, hanem az üzemebehelyezés, mert főleg az idősek nem biztos hogy meg tudjéák oldani a kártya cseréjét a telefonban. Szóval nem olyan egyszerű ez és szerintem nem is ennyi idő alatt lehetne megejteni.
-
yogibear
addikt
válasz
Narxis #139043 üzenetére
Nem, személyesen mentem be nyitásra... jó idő is volt, ráértem és kis kerülővel útba is esett...
Nem foglaltam időpontot sem, nyitáskor 2-3 ember volt csak... mondjuk helye válogatja, mert az Allee előtt már vagy 20-an toporognak ilyenkor bár ott meg 10plusz ügyintéző dolgozik...
Az is kérdés, hogy van-e az adott boltjukban éppen sim kártya... Alle-ban volt hogy nem volt... például... -
yogibear
addikt
válasz
Narxis #139036 üzenetére
Na most ehhez nem jár havonta mobilintenet..
Nem de vehetsz havonta megújulót, de van maraton 5Gb 4ezerért, az addig él, míg el nem fogy... szvsz az a legjobb és a többieknél ilyen nincs kártyásoknak én is részben ezért hoztam át a yetitől...
Ezt kell utána megrendelnem hozzá, hogy havonta legyen 1 GB netem(nekem ennyi elég,
Igen, de szvsz olcsóbb a maraton 5Gb... ha elfogy veszel újat...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- ROG Maximus Z790 Dark Hero
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged