- Red Magic 11 Air – vékony házból süvít a szél
- Csíptetős fülesek csatája – Sony LinkBuds Clip vs. Huawei FreeClip 2
- Mérföldkő a szilárdtest-akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
- Újabb óriásakku a Honortól: az X80 lehet a következő 10 000 mAh-s modell
- iPhone 18 Pro Max: kis kapacitásbővítés hoz nagy előrelépést üzemidőben
Új hozzászólás Aktív témák
-
Üdv! Jövőre jár le a webkártyám. Lehet-e cserét kérni hamarabb?! Köszi!
-
Peter.70
addikt
Sziasztok,
Elképzelhető hogy az otp az értékpapírszámlán keletkezett forgalomról nem küld kimutatást, ami az szja bevalláshoz szükséges?
-
Ma is mi volt ez a bug? Számlák között nem lehetett utalni, később már az egyenleget se volt képes megjeleníteni az app... Elég ijesztő volt. 11 óra körül jött rendbe. Elég kellemetlen, hogy fizetni kéne a virtuális kártyával, de nem lehet rá pénzt rakni. Nyilván megint sehol egy beismerő kiírás pl az otp honlapon, hogy bocsi, átmeneti hiba vagy ilyesmi.
-
Moleman
addikt
A Revolutnál a "loopback" tranzakciókat nem szeretik, ha ugyanarra a számlára utalod vissza azonnal, de a fene tudja, hogy mennyire tudják pontosan ellenőrizni. Én inkább már pár nappal előtte rátöltöm, amit majd később visszautalok a magyar számlákra (az Unicredit számlámat is így tartom ingyenesen).
erre a karaktersorra szűrnek
Pontosan, ezt pár éve megerősítette egy ügyintéző a fiókban. Én azt írom be, hogy _MUNKABER_. -
Üdv! Már sokadik alkalommal járok úgy, miközben előtte működött a dolog, hogy ha a Simple app küldd egy értesítést fizetési felkéréssel (fizetnék egy webshopban), nem sikerül a művelet, "Váratlan hiba történt! Próbáld újra vagy nézz vissza később!" hibaüzenettel. Ha ugyanazon a felületen belépek a Simple fiókba és a QR kódos fizetést kérem, akkor is ugyanez, pedig ez is ment rengetegszer. Ha a mentett kártyával való fizetést választom, rögtön működik, de akkor meg a jóváhagyásos metódust kell eljátszanom. Nyilván kibírom, de gyorsabb lenne az tappolós megoldás.
Más tapasztalt már ilyet? Köszönöm!
-
-
Moleman
addikt
válasz
acqua8
üzenetére
Ha nem használod ki a prémium számla előnyeit (nem tudom mik azok), akkor én a Smart számlát javasolnám. A hitelkártya esetén pedig számold ki a jellemző költéseiddel, Gold helyett lehet, hogy jobban jössz ki 2 db sima Bonus hitelkártyával.
A brókeres dolgot nem tudom, de az OTP jellemzően nem jó befektetésekre. Itthon még az Erste a legjobb, pedig az is elég drága.
-
acqua8
csendes tag
Sziasztok!
- OTP Bonus Gold hitelkártyát szeretnék igényelni és láttam a weboldalon, hogy jelenleg 10 eFt-os belépési bónuszt adnak. A hirdetményt átfutottam, jól látom, hogy ez az összeg beleszámít az éves 50 eFt-os visszatérítésbe?
- Jelenleg régi Prémium+ számlacsomagom van amelynek a költsége a következőképp alakul: 1834 Ft (Prémium szolg. díj) + 449 Ft (Bázis számla díj) + prémium betéti kártya díj ami kb. havi 1102 Ft. Összegezve ennek a csomagnak a díja 3385 Ft/hó. Van tapasztalatotok azzal kapcsolatban, hogy mennyire éri meg prémium ügyfél státuszban maradni a banknál (kedvezőbb hitel konstrukciók esetleg?) vagy érdemesebb Smart számlára váltani? A TOP számlacsomag kb. 300 Ft-tal lenne olcsóbb így azt nem gondolom érdemi változásnak. Amennyiben maradok a jelenlegi számlacsomagban a prémium betéti kártyát lehet cserélni az elérhető legolcsóbb betéti kártyára? Ennek mi a módja?
- A SingleMarket létrejöttével most már "ingyen" elérhető a Xetra és nem kell a horribilis OTP Direkt Bróker havi díjat fizetni?Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Noxy
veterán
válasz
Winnie The P
üzenetére
Leírtam azt is, + nem kell hozzá sehova belépni. Pld még a Simple-be sem, a bizt.. díj kifizetéshez. [kép] GooglePay-l szintén.
A pénzügyi műveletek fogalmával ha már itt vagy, illene tisztába lenni.
-
axioma
veterán
válasz
Winnie The P
üzenetére
ugy jo, csak utalast irtal, az egy masik penzugyi muvelet
hiba passz -
vg
veterán
Bocsánat, nem ide.

-
Noxy
veterán
válasz
Winnie The P
üzenetére
Ez Google vagy ApplePay-l pár mp, és ingyenes.
Revolutra utalás meg nemzetközi utalásnak számolja az OTP, a hirdetményben szereplő díjért. -
Winnie The P
őstag
Hali!
Ma reggel próbáltam az otp-ről a revolutra pénzt utalni. Az első alkalommal a jóváhagyás után nem történt semmi. Majd egy kis ídő után kiléptem az otp-ből, a számla összege nem változott. Pár perc elteltével ismét próbálkoztam, de nem sikerült, bár az otp azt írta ki, hogy sikeres, de a számla összege nem változott, a revolutnál sem. Sőt valami err connection aborted hibát írt a revolut. Most akkor hol a hiba?
Tegnap símán ment ugyanez a projekt! -
namenlos
tag
válasz
yogibear
üzenetére
Egy biztos, az OTP bankkártyáit eddig ez a cég gyártotta, amit most valóban az egyik nagy alvállalkozójuk vett át. Ettól függetlenül lehet, a kisebb bankok esetén úgy van ahogy írod, de az OTP-nek nincsenek ilyen kötöttségei, hogy csak hetente gyártja/gyártassa a kártyáit.
-
RBJ
addikt
Lejárt az OTP kártya küldtek újat. Ok. Goggle wallet hoz hozzáad nagy nehezen megeszi.
Mai nap eszembe jut, hogy a fitbit google wallet Ben is hozzá kell adjam.
Nyomatnám elvileg a walletba aktív de a fitbit be istennek se akarja az online azonosítást hozni állandóan bankot hívná. Na ezzel aztán sokra megyek szerintem a telefonos aktivalassal. -
psg5
veterán
Sziasztok! Hiába telepitem céges smartbankot ujra az applikációban az osszegek csak félig látszanak. Ez most valami rendszerhiba?
-
Sziasztok! A qvik kerelem nem működik más bankok felé tegnap óta, sikertelen minden alkalommal, egyedül OTP-s címzett esetén működik. Valaki tapasztalt már ilyet?
-
zykzeck
újonc
Üdv!
Esetleg valakinek van ajánlókódja?
-
Sziasztok.
Segítséget kérnék. Vásároltam egy új tabletet, amire telepítettem az otp mobilbankot, működik is rendesen. Viszont a régi tabletemen a vásárlások jóváhagyásánál elég volt megadni a mobilbank 6 jegyű pinkódját, most az új esetében minden vásárláskor vagy beállítás módosításkor a megadott telefonszámomra sms-ben küld egy 6 jegyű kódot és azzal tudom jóváhagyni a vásárlást. Hogy tudnám elérni, hogy ezen az új tableten se kelljen a telefonom, hanem úgy ahogy a régin, úgy a kifizetés jóváhagyásánál a mobilbank 6 jegyű pinkódját kérje?
Előre is köszönöm ha valakinek van ötlete. -
yogibear
addikt
válasz
namenlos
üzenetére
az OTP-nek külön cége van rá: OTP Kártyagyártó Kft.
Aha... [link]
Plasztik kártyát bárki gyárthat, de kimondottan bankkártyát csak akkreditált gyártók:
A bankkártyák biztonságát és szabványosságát a VISA és Mastercard előírásai garantálják.És igen, ha fizetsz felárat akkor pár nap a legyártás...
És nem azt mondtam, hogy kizárólag az MNB gyárthat, hanem hogy például, mert pár éve is volt még vagy 2-3 másik Visa/MC által akkreditál gyártó is mellettük, de nem tömegesen... -
namenlos
tag
válasz
yogibear
üzenetére
"a fizikai plasztikot nem egyesével gyártatják le, hanem kb hetente egy adagban a lejártak helyetti újakat meg a letiltottak helyetti újakat, van kb 3-4 jogosult gyártó, pl MNB, akik a bankkártyákat hivatalosan gyárthatják MC VISA engedéllyel..."
Ez hülyeség. Egyrészt, ha nagyon sürgősen kell a kártya, és fizetsz felárat, van expressz átvétel/kézbesítés 2 napon belül. Másrészt biztos nem az MNB gyártja a plasztikot, mivel az OTP-nek külön cége van rá: OTP Kártyagyártó Kft.
-
yogibear
addikt
válasz
Croft-21
üzenetére
ezért kellett letiltani mindkettőt.
Így már érthető... sajnálom...Ezért kellett bemennem személyesen
Ahogy mondtam, adatmódosítás (ez is az volt) csak személyesen lehetséges...
mert állítólag a mobil app csak úgy működik
Macera, de ha lehetne csak úgy user/passt módosítani akkor bárki megtehetné akárki nevében...
Hasonló vintedes kamura volt olyan nő aki meggondolatlanul kiadta minden számlaadatát üzenetben, még az smsben kapott kódot is, a csalók meg azonnal be is léptek vele és lefosztották a számlát, meg még kölcsönt is vettek fel online a számlára...
tavaly, vagy tavalyelőtt volt
Szóval macera hogy csak fiókban lehet bármilyen adatot módosítani, de inkább ez, mint hogy a nevemben garázdálkodjanak és megszívjam, kifosztanak, vagy extrémebb esetben elutalják a pénzem valami tenorista számlájára és még a zsandárok is megkeressenek... -
Croft-21
őstag
válasz
yogibear
üzenetére
De miért kellett a plasztikot letiltaniuk?
Illetve ha a plasztikkal próbálkoztak online valahol, akkor meg a mobilbankot miért tiltották le külön?Hát mert sajnos egyszer én is belefutottam csalásba, a Vaterán meghirdettem egy terméket és jött a vateràs email (legalábbis annak látszó), hogy xy megvette tőlem a terméket, sőt már ki is fizette a Vaterának, én meg fogadjam el a pénzt. Én akkor még nem gyanakodtam.
...na és ennek az lett a vége, hogy mivel illetéktelenek kezébe került a bankkártyám illetve a mobilbankos fiókom is. Jött sms vásárlási limit módosításról, hogy hagyjam jóvá, ezért kellett letiltani mindkettőt.
Ezért kellett bemennem személyesen és kérvényezni egy új szerződést az OTP direktre, mert állítólag a mobil app csak úgy működik. Mindegy, már egy éve volt, csak azóta óvatosabb vagyok ha bankkártyás fizetésről van szó. Ezért kérdezgettem a témában. -
yogibear
addikt
válasz
Croft-21
üzenetére
Amikor a fizikai kártyámat letiltották, akkor az otp mobilbankos hozzáférésemet is letiltották és be kellett mennem személyesen egy új szerződést aláírni
De miért kellett a plasztikot letiltaniuk?
Illetve ha a plasztikkal próbálkoztak online valahol, akkor meg a mobilbankot miért tiltották le külön?
Ha elhagyom a plasztikot, vagy ellopják, letiltom és ennyi, kérek újat, de akkor a mobilbankot miért kell letiltani?.... Azt értem hogy olyankor személyesen kell új email/jelszó párost kérni, kapni, ez eddig is így volt, mert online át lehet esetleg verni a rendszert és a nevedben kérni új belépést... macera persze, nem is vitás.. de bármilyen adatmódosítás eddig is csak személyesen volt lehetséges...netes vásárláshoz a webkàrtyàt, vagy Revolut egyszer használatos virtuális kártyát fogok használni.
Helyes.
Plasztikomon le van tiltva minden online vásárlás, csak fizikai bolti vásárlásra (telefon, óra) használom, magát a plasztikot max akkor viszem ha ATM pénzfelvét kell, mert van ahol nem mindig működik a gép NFC-je, de ha működik akkor persze azt használom óra, telefon,
minden onlinera meg csakis a webkártyát de azt sem regelem be sehol... csekkbefizetésre is (iCsekk) webkártyával...
Pénz sosincs a webkártyán csak max minimális, közvetlen vásárlás előtt teszem csak rá.
Ennyit tudok tenni a saját védelmemben... de azt legalább megtettem.
-
Croft-21
őstag
válasz
yogibear
üzenetére
Nem azzal van a gond, hogy ha letiltjàk a webkàrtyàt, akkor automatikusan kapok egy újat.
Amikor a fizikai kártyámat letiltották, akkor az otp mobilbankos hozzáférésemet is letiltották és be kellett mennem személyesen egy új szerződést aláírni az otp direktre. Új email címmel regisztrálni az appba, új jelszót kitalálni. Meg pénzt kivenni a számlámról, hogy amíg megérkezik az új plasztik kártyám, addig is legyen nálam pénz. Ugye ez mind idő, várakozással jár, amíg hív az ügyintéző, lehet le se tudsz ülni, mert annyian vannak. Erre értettem azt, hogy nekem okoznak gondot. Mármint nem az OTP-re gondolok, hanem arra, aki miatt le kellett tiltani a kártyámat.De most már okosabb leszek és netes vásárláshoz a webkàrtyàt, vagy Revolut egyszer használatos virtuális kártyát fogok használni.
-
lacam
aktív tag
Sziasztok,
Csak nálam rendetlenkedik az applikáció?
Hálózati hibára panaszkodik (próbáltam 3 különbözőről) épp átutalásban voltam, mikor elkezdett homokórázni és most semmi. (10perce azért jött a push üzenet a csomagdíj felszámolásáról) -
Bondix
aktív tag
válasz
namenlos
üzenetére
Granit bank és forint alapú kártya amit 3 éve használok és sose volt eddig ilyen vele
Tehát tuti az otp-be változás volt az ATM -nél de akkor se értem minek ajánlja fel nekem és nem magyar nyelven amikor az elején arra nyomok és azon is megy végig minden míg amit küldtem kép nem jön be angolul...De kiderul mi lesz mi a válaszuk majd, írtam panaszt az OTP és a Granit felé is. Nem fogok hagyni közel 50 ezer csak úgy. Ha nem lesz korrekt válasz akkor megyek tovább van egy nyílt fórum ahova ezt lehet jelezni meg több lehetőség is tehát...
-
yogibear
addikt
válasz
Croft-21
üzenetére
és két hetet kellett várnom az újra,
Ez eddig sem volt másként... a fizikai plasztikot nem egyesével gyártatják le, hanem kb hetente egy adagban a lejártak helyetti újakat meg a letiltottak helyetti újakat, van kb 3-4 jogosult gyártó, pl MNB, akik a bankkártyákat hivatalosan gyárthatják MC VISA engedéllyel...És akkor egy szóval sem említették a webkàrtyàt, teljesen meg voltam lőve.
Pedig létezik vagy 25 éve, mikor bevezették a NET csomagot, ahhoz alapból jár (nekem pl kb 21 éve van meg), de azóta kb bármelyik csomaghoz kérhető kiegészítésként, évente egyszer legalább a számla hirdetményét át kellene lapozni... vagy a bankkártyákat a bank oldalán...
4 éve karikor vettem akciósan a Mi Band 6 órámat, akkor még Visához telefonos app sem volt (pedig már 3 éve azt adtak lejárt MC helyett), regeltem egy ingyenes Curve kártyát, az alá simán be lehet tenni akár a webkártyát is és minden boltban azzal fizettem az órával, a plasztikot már nem is vittem onnantól...
Csak némi utánaolvasás kellett, hogy ez a módszer is működik... Visa app csak fél év múlva lett, Gpay, Xiaomi Pay, meg a többi, meg csak rá két évre lett elérhető direktben az OTP-nél...
Most arra leszek kíváncsi, hogy mikor lehet majd hivatalosan is NFC gyűrűt használni (CIB meg Gránit már lehet), mert a gyűrűt is csak Curve kártya közbeiktatásával lehet most használni, mint anno az órát is...Kvázi ezzel nekem okoznak gondot, mert igényelnem kéne egy új webkàrtyàt?
Miért gond, ez nem értem... örülni kéne, hogy a rendszer ebben az esetben megvéd attól, hogy kifosszanak... Neked meg csak akkor kell igényelned, webkártyát, vagy plasztikot, ha te magad tiltod le valamiért, ha a bank tiltja le automatikusan, mert zavart észlel az erőben, akkor automatikusan újat kapsz, semmi dolgod nincs... Hidd el, sokkal nagyobb gondod lenne, ha a bank rendszere nem észlelné, hogy ellopják a pénzed...
Az lenne az igazán nagy gond...
Figyeljen csak a bank rendszere... pár napja áttoltam egy összeget a webkártyára, elvásároltam, másnap kellett megint pénz rá és a rendszer külön megkérdezte, hogy 24 órán belül megint ugyanannyit tennék a webkártyára, biztos akarom? Nem okozott gondot kipipálni, hogy igen akarom... Jobb ez így, mintha valaki lenyúlná a pénzem és futhatnék utána, hidd el....
-
Croft-21
őstag
-
yogibear
addikt
válasz
Croft-21
üzenetére
Kvázi ezzel nekem okoznak gondot, mert igényelnem kéne egy új webkàrtyàt?
Édes kenyér...
Képzeld el, az mekkora gondot okozna, ha ráteszel pénzt vásárláshoz és azonnal le is húznák róla a csalók... Akkor meg menne a visítás jó magyar szokás szerint, hogy a bank miért nem akadályozta meg, miért nem tiltotta le a kártyát azonnal?
Bakker ez annyira magyarosch...
Ha a bank tiltja le generálnak újat, mint már előttem írták, ha te tiltod le, egy telefonodba kerül és generálnak újat... roppant nagy gond ám hogy 2-3 napig nem lehet Temun vásárolgatni... kvázi...
Új hozzászólás Aktív témák
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Helldivers 2 (PC, PS5)
- Home server / házi szerver építése
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- World of Tanks - MMO
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Így tüzelt el százbillió forintot az AI a héten
- OnePlus 15 - van plusz energia
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 14100F / RTX 3070 8GB / 16GB DDR4 / 512 Nvme SSD
- AKCIÓ!! HP Zbook Studio G8 i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1200 400NIT, 100% sRGB Garis!
- 4db keveset futott 12TB-s HDD
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 512GB FHD 400nit 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad B71-80: Intel 4415U I 8GB I 500GB I 17,3" HD+ I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest