-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
totron
addikt
válasz
Mostvid #135065 üzenetére
Fele annyi árú a tényleges korlátlan net via yetteles flotta mint a Telekomnál és még hűség sincs, itt a lefedettsége is sokkal jobb a Yettelnek. Mik voltak azok a harcok, mikben lett igazad végül? Nem biztos, hogy objektív végeredményt tettek beléd ezek a folyamatok.
-
Zeki
nagyúr
válasz
Mostvid #135041 üzenetére
Lehet a fingot reszelni, de minek?
Minden ember MÁS!
Halomba látok embereket, akik mobilnettel , kihangosítva videotelefonálnak utcán, közösségi járművön, melóban, akárhol.
Kurvára idegesítő, pláne mikor járművön beszélgetnek így, többnyire az "eccerű" emberek.Mindenki nagy már, kitalálja mit hogy akar, szeret, tud.
-
válasz
Te valami ChatGPT vagy...ööö inkább WormGPT? Azért kérdem, mert néhány hsz-ed teljesen eltér a valóságtól és utána totál ellentmondóakat írsz! (jó, mondjuk emiatt mégsem lehetsz AI, bocs)
Telekom is érzi, korlátlan hívás minden irányban havi szinten csak párezer forint, korábban tízezer volt.
Ezt az okosságot írtad egy előző hsz-ben, nem lehet, hogy a fejedben keveredett a Telekom meg a flották?
Most meg írod, hogy te a flották helyett a benzinkúton elköltesz többet, mint amit más flottán spórol. Alapból többször írod, hogy fillérbaszók az emberek meg mit spórolnak ilyeneken....ez egyértelmű türheség amúgy, nem mindenki teheti meg, hogy csak úgy szórja a pénzt. Bár ezt feleslegesen írom, mert ha felfognád, nem lennél ilyen lekezelő.Az meg, hogy hol szidod a Telekomot, hol meg gyanúsan szarrádícséred....
Nincs valami más kedvenc topikod is?
-
Dave1984
őstag
válasz
flottákban nem hiszek, mindegyikben van valami korlátozás (net, hang, sms) nincs teljesen korlátlan csomag,Igaz, a flották olcsóbbak, sokan azért mennek bele de nehogy havi párezer forinton múljon már a teljes szabadság
Igen csak tévedsz, flottába bruttó 1885ft korlátlan hívás(bárhova) , sms, net. 3 elofizetésem van így, szerinted mennyivel olcsóbban jövök ki, mintha Magenta 1 be betenném ezt a 3 előfizut?
-
Bferibörs
addikt
válasz
Nagyon nevettem. 3 szolgáltató kártyáját használom folyamatosan,flottát is használtam.Szerintem,fel kell mérni,hogy az adott helyen melyik szolgáltató a megfelelő. Valamint nekem mire van szükségem,pld. csilliárt sms küldésre. De csak szerintem.🤔
Ja és megjegyzem a flották sokszor 50%- al olcsóbbak mint a közvetlen szolgáltató.
-
csaszi75
senior tag
válasz
Mostvid #135048 üzenetére
Mellesleg ma eddig egész nap szarakodik a Telekom APP és a Telekom weboldal is: nem tölti be az app az előfizetéseket.. "Hiba a szolgáltatás nem elérhető" "Újra próbálom" stb.. vagy valami ilyesmi..
Ha vásárolni akarna az ember, hibára fut.
Ebből csak mind az a lényeg, hogy minden szolgáltatásban (bármelyik cégnél) vannak hibák, kiesések, csak lehet nem minden user fut bele. -
csaszi75
senior tag
válasz
Mostvid #135048 üzenetére
Ez már kevés indok bármire is
A Vodás befizetés is megy rendesen.. (Az azért egyértelmű, hogy a CRM átállásukat 2 évvel ezelőtt.. öö hogy is mondjamelszabták, de nagyon, aztán szépen lassan kijavítgatták..)
Használom a Telekom APP-ot és a Vodafone APP-ot is, nem igazán van különbség a befizetésben.
Sőt, ahogy mások is írják a Yettel is ok..
A Telekom APP talán informatívabb, fejlettebb, több értelmes dolgot tettek bele már.. sőt ezt látni, hogy folyamatosan újabb és újabb funkciókat tesznek bele, mint ahogy a Voda is.
A különbség az egyéni szimpátián múlik inkább. -
válasz
Mostvid #135036 üzenetére
Akkor mindenki ezt használná, ismerve hogy milyen fillérb@szó a magyarok többsége.
Nem ismerik az emberek és nem igazán fillérb*szás ez, anno 8 éve 35 ft/perc helyett 4ft/perc. Egyik kollégám sem hallott azelőtt róla, 3 fős családja 20+ezres telószámlát csinált havonta, kipróbálta a megavoip-ot, aztán a családnak is felrakta az appot. Átlag családnál 8 éve nem volt mindegy, hogy 20eft vagy 3-4eft megy el telefonra. Ma meg sokan használnak Messengert és társait, szintén fillérbasz*sból szerinted? Nekem mondjuk nincs többszáz számom, amiket állandóan hívnom kéne, melóban sem használunk hagyományos hívást, lehet talán érzik ott is a 21. századot!
No mindegy, szóval minap is többfős videohívást eszközöltünk családban, haláljó képminőséggel és nyilván még a hívás hangja is nagyságrendekkel jobb volt, mint ha hagyományos hívás lett volna, de ebbe ne menjünk bele most, hogy miért... Szóval nekem ez jobb volt így, mintha...
-
válasz
Mostvid #135025 üzenetére
Szerintem kimerítetted a témát és a topiklakókat is! Többször leírod, hogy gagyi mobilalkalmazások, holott nem használsz ilyeneket! Ez egy szaktopik lenne, feleslegesen ismételgetsz fogalmatlanul marhabaromságokat. Azt se érted, mi a különbség a netet használó alkalmazások között...
-
4Grider
félisten
válasz
Mostvid #135020 üzenetére
Akkor még egyszer: Mobilevoippal csak az indítás oldala megy voip, a hívásvégződtetés a hívott fél szolgáltatójával történik.
A mi flottánkban is van jó pár havi 1000 perc felett beszélő, de az átlag messze nem ez, a még a korlátlan csomagosok jelentős többsége (90%<) is drágábban beszél le egy percet, mint a nettó 5 Ft-ért beszélgetők. Szóval nálunk 10%-nak sem éri meg a korlátlan beszélgetés. És miért különböznénk a nagy átlagtól...
Ja és dominoval a korlátlan beszélgetés 30 napra 9900 Ft-ba kerül. -
4Grider
félisten
válasz
Mostvid #135017 üzenetére
A mi flottánkban (kereskedő cég) az egy előfizetésre eső havi beszélgetési idő nincs 300 perc (másodperc alapon). Az 5 Ft-jával kb. 1500 Ft havonta. Aki tehát nem beszéli rákosra az agyát (átlagos előfizető), annak a voip hívások nagyon is megérhetik, mert 2000 Ft alatt elég kevés olyan előfizetéses díjcsomag van amiben van legalább 200 perc beszélgetés.
-
4Grider
félisten
válasz
Mostvid #135015 üzenetére
Én flottás vagyok, hasonló percdíjat harcoltunk ki, így nem szorulok rá voip hívásra. Kivéve a nemzetközi hívásokat (Szerbia, Ukrajna, stb.).
Még egyszer: A hívott félnek NEM kell használni voip alkalmazást ahhoz, hogy te MobileVOIP-al felhívd, mert a hívásvégződtetés a hívott fél mobilszolgáltatójával történik nem adatalapon. -
4Grider
félisten
válasz
Mostvid #135012 üzenetére
A MobileVoip olyan voip hívást tesz lehetővé, ahol a hívás a mobilszolgáltatónál végződik. Tehát nem alkalmazáson, hanem GSM/UMTS/VoLTE/VoNR hívásként. Általában olyan 4-6 Ft közötti mobil végződtetést tesz lehetővé valami Dellmont klón segítségével. Küldi a mobilod hívószámát is...
-
válasz
Mostvid #135007 üzenetére
Teljesen normális ez is, ha az embernek erre van igénye.
de nagyon gagyi a minőség és nem is kényelmes a több tucat alkalmazás miatt
Én egyszerre csak egy alkalmazást használok hívásra, több tucat valóban kényelmetlen lenne.
Ma már akár a korlátlan hívás is teljesen megfizethető, szóval inkább az a nyerő.
De mától 80 helyett csak 40 percet adnak Domino SIM-hez!
(egyébként meg plusz hívásperceket jóval olcsóbb rendelni hozzá, mint gigákat, emiatt sem érzem, hogy rosszabb lenne mostantól)
(#135008) blueye
MobileVOIP-ot használok én is és hasonló tapasztalatom van vele. Jó a beszédminőség.
-
blueye
veterán
válasz
Mostvid #135007 üzenetére
Régen így volt, ma már MobileVOIP-on keresztül jó net mellett nem nagyon mondod meg a különbséget hívásnál.
-
-
4Grider
félisten
válasz
Mostvid #134980 üzenetére
Az egyik hívástípus egy marha régi EU-s szabályzás alá tartozik, a másikat még csak egy-két éve kezdte el szabályozni az EU. És az EU-s szabályozások általában fokozatos bevezetésűek szoktak lenni, ha a tagállamokban a szabályozás által érintett termékekhez/szolgáltatásokhoz homlokegyenest eltérő szabályok és adózási környezet tartozik.
-
4Grider
félisten
válasz
Mostvid #134978 üzenetére
Itthonról az EU-s számok hívása nemzetközi hívás. Az EU-ban történő roaming közben viszont EU roaming hívás, ami hazai hálózaton kívüli hívás percdíjával (mintha vodást/yetist hívnál) kell történjen az EU-s roaming szabályzás miatt.
Ha ingyen hívod itthon a vodást/yetist, egyértelmű, hogy EU roaming közben ingyen fogod hívni a francia/német/olasz/horvát/stb. mobil- és vezetékes számokat is.
Az elmúlt pár évben annyi változott ebben, hogy az EU már elkezdett belenyúlni az EU-n belüli nemzetközi hívások percdíjába is, de egyelőre még csak ez 70 Ft környékén van maximalizálva. -
-
szabonagyur
félisten
válasz
Mostvid #134886 üzenetére
De milyen elv? Az, hogy nem hülye biztos a rendszer? Az max csak neked az elvárásod. Ha megkérdezne minden kattintás során, hogy biztos ezt akarod e csinálni akkor meg az lenne a gond.
#134888Mostvid: anno a DIGI mobil megjelenésekor is voltak fantom SMS-k iPhone (de tudtommal más készülék során is) miatt ahogy be akarta aktiválni az iMessage/facetime dolgokat. És az bizony "SMS" küldéssel megy úgy, hogy nem is látod. Akkor is ment a jelzés nekik és jóvá is írták a dolgot, hogy aktiváló SMS ne számítódjon annak.
pl az iPhone esetében ki is van emelve, hogy van ahol ez fizetős szolgáltatás.
Ha iPhone-t használ, SMS segítségével aktiválható a telefonszám az iMessage és a FaceTime szolgáltatásban. Bizonyos mobilszolgáltatóknál az SMS-küldés díjköteles. -
szabonagyur
félisten
válasz
Mostvid #134865 üzenetére
A másik szemét húzásuk hogy korábban havonta csak egyszer engedett díjcsomagot váltani a fiókban, ha többször próbáltad volna, inaktív lett a kapcsoló. Ez így rendben is volt. Múlt hónapban úgy alakult hogy kétszer váltottam csomagot, sunyi módon levették az inaktív megállítást és tovább enged, gondoltam kipróbálom, meg is történt a sikeres díjcsomagváltás
HA tisztában vagy a működéssel minek játszol vele?
-
4Grider
félisten
-
4Grider
félisten
válasz
Mostvid #134874 üzenetére
Mi májusban váltottunk.
Megnéztem a számlát, jelzem, hogy nem rendszerszintű a probléma:
Mobil telefon szolg. 05.01.-05.11.
Mobil telefon szolg. 05.12.-05.31.
Szerk.:
Üzleti Adat 5GB (2020) (TESZOR 61.20.42) 05.01.-05.11.
Üzleti Korlátlan Adat (TESZOR 61.20.42) 05.11.-05.31.
De ez utóbbi logikus. Mert a váltás maga 11-én történt, az adatot 11-én délelőttig módom volt (fel)használni illetve aznap már tudtam használni a korlátlant. -
AnonymusX
őstag
válasz
Mostvid #134876 üzenetére
Nem jól érted. Arra gondolt, ha a telefonodban cserélgetsz SIM kártyákat, azaz kiveszed az egyiket és beteszel egy másikat, akkor a telefon/app küldhet SMS-t, amely így akarja ellenőrizni a telefonszámodat az új SIM-en.
Ha visszacseréled a SIM-et, akkor újra meg fogja tenni a korábbi SIM-ről is, mert SIM cserét érzékel. Nyilván mindig azon a telefonszámon lesz elszámolva az ára, amelyikhez tartozó SIM éppen a telefonodban van.
Azt hiszem Xiaomi telefonok szoktak küldeni saját szolgáltatásaik kapcsán SMS-t.
Fentebb írtam a hívásrészletezőt, chaten gyorsan meg lehet szerezni, feltöltik a Telekom fiókodba, pikk-pakk kiderül milyen számra mentek SMS-ek.
-
csaszi75
senior tag
válasz
Mostvid #134874 üzenetére
Már bocs, de egy kicsit naiv gondolat, hogy nem volt semmi aktiválás.. simán valamelyik app-od küldözgeti az SMS-t, s simán lehet, hogy az nem kerül bele az elküldött SMS-ek közé.. vagy simán lehet, hogy a csevegés miatt ment el.. stb.
Ahogy már írta 4Grider is:
"Egyik szolgáltatónál sem jellemző az auditált számlázási rendszerekben, hogy el nem küldött sms-ek alapján számláznak. Az okostelefonokon (elvileg a szifon is ide tartozik) nem egy olyan alkalmazás van, ami az aktiváláshoz automatikus sms küldést használ."
Nincs olyan, hogy csak úgy beszámláznak neked kamu SMS-t.
simán van olyan is, hogy nem sikerült valamikor egy küldés és az adott APP újra próbálja..
stb. -
4Grider
félisten
válasz
Mostvid #134872 üzenetére
Erre:
"Tegnap 4 elküldött sms volt az alkalmazásban, ami rendben is van, nyomon tudom követni, mert ritkán küldök smst, ma reggelre 7 lett. Tegnap sem küldtem és éjszaka sem amíg aludtam ( ezt csak azért írom mert tudom később frissít az app). Volt már ilyen húzásuk, akkor sem értettem de gondoltam én vagyok a hülye és rosszul emlékszem. Hát nem." -
4Grider
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Dji Mavic Pro fly more combo
- iPad Pro 11" M4 wifi Silver hibátlan akku 100% 3 hónap jótállás!
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- RX570-es, RX580-as és RX5500XT eladó videó-kártyák - Garancia
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Quadro FX 570 eladó
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged