- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Zeki
nagyúr
válasz
Varszegig #49118 üzenetére
Kell egy dominó sim kártya, hozzá mobilnet, hozzá valamelyik VOIP szolgáltató (nem skype meg viber), és bárkivel lehet dumálni tök olcsón, akár fillérekért, legyen az hazai vagy külföldi vezetékes vagy mobilszám.
Nálunk a családban ez megy.
Nem vagyok a megkeresett pénzem ellensége. Így nem 50Ft-os percdíjakra fogom elszórni. -
-
válasz
Varszegig #46274 üzenetére
ejj, pedig sok ilyen volt, régebben például hónapokon át nem küldte ki a rendszer a belépésről az értesítést sms és e-mail útján, ha ie alól jelentkeztem be, de chrome alól viszont igen.
azon már meg sem lepődtem, ha néha chrome alól egyáltalán nem lépett be, vagy jobb esetben sokadszori próbálkozásra talán, ugyanakkor ie alól rendben működött már elsőre. -
törölt tag
válasz
Varszegig #43957 üzenetére
Köszi, akkor oké, nem csak nálam nem működik
Tegnap úgy indított, hogy lépjek be újra, de volt a telefonon egy FOTA-n keresztül érkező FW frissítés, így elsőnek azt gondoltam, az állhat a háttérben, amikor meg megadtam a belépési adataimat, onnantól kezdve meg van ez
-
válasz
Varszegig #43004 üzenetére
Igen eleve egy érdekes elképzelés ez a "letiltás elleni garancia". Mert itt akkor én tudom garantálni, hogy a szolgáltató ne tegyen valamit, amit egyébként megtehet? Vicces, és szomorú egyben az ebben való hit.
Mozzarella: kopogtatni nem fognak, csak nem megy fel a hálóra a telód ha letiltják. Azt hiszem onnantól mindegy a kopogtatás.
-
erdoke
titán
válasz
Varszegig #42588 üzenetére
Én ezt úgy oldom meg, hogy veszek egy helyi nagy feltöltős netet (5-10 GB) a független hotspotomba, amin már nincs VOIP tiltás. Legutóbb Törökországban 79 lírát fizettem a 10 GB-ért, ami durván 26 euró, azaz 8e Ft. Három hónapig jó, ebbe két utam esett bele, illetve a kollégáimnak is osztottam a netet. Kb. 6 GB-ot lőttünk el, ami csak adat alapon kb. 78e euró roaming díj.
Szerk: Csak hogy forintosítsam is, durván 24 millió Ft! -
2o1i
senior tag
válasz
Varszegig #42426 üzenetére
Mozaik XS-em van Net&Roll LTE-vel. Még így is jobban járok, mintha önként átmennék a Move S-re...
Egyelőre marad így, aztán majd meglátjuk.Más:
Egyébként az áprilisi tréfa akar lenni, hogy most egy-két készüléket leszámítva nem lehet online "Meglévő havidíjas" lehetőséggel telefont vásárolni? -
válasz
Varszegig #42234 üzenetére
a complex hatályos jogszabályok gyűjteménye alapján, a 151/2003. (IX. 22.) korm. rendelet (ezen része) nem változott; link
a jogszabály mai napon (2014.III.21.) hatályos állapota
történtek módosítások a ptk. vonatkozó szakaszaiban, de nagyon sok, korábban beharangozott módosítást nem látok az alacsonyabb szintű jogszabályokban (rendelet...stb), amik a továbbiakat szabályoznák. -
válasz
Varszegig #41210 üzenetére
Totál egyetértek! Külön vicces, hogy jééé, mind a 3 ugyanolyan korlátozásokat vezet be. Legalább adnának egy kicsit a látszatra. Pl mikor valamelyik nap megjelent a telenoros flat rate csomag, aznap délután jött ki a tmobilos. És perrrrrszeeee, mindannyian elhisszük, hogy egy nap alatt vezettek be egy csomagot, ja.
Ha ezek előre nem egyeztetnek, akkor vagy látnokok dolgoznak náluk, vagy akkora véletlenek történnek sorozatban, hogy csak na. -
n@p@lm
őstag
válasz
Nem, nekem nem kell a next, nekem egy 1-1,5 Gb net kell, azt szeretném használni, nem torrentre.
Ez komoly, szélsőséges kérés? 2014-ben?
Menjenek már a p*ba... (mind a 3 szolgáltató).
osztom a véleményed.
kifizetem az adatmennyiséget, de ne határozza már meg hogy mire használom el.
olyan mintha vennék egy kiló húst, és a hentes azt mondaná hogy kolbászt nem tölthetek belőle mert az ott lóg a hentesboltban, de ha szeretném akkor pörköltet főzhetek belőle.
vicc... -
válasz
nem érdeke a szolgáltatótnak, hogy figyelembe vegyék egy harmadik fél által adott alkalmazás technológiai igényét, illetve igen, ha tenni akarnak mellette vagy ellene, mert adott alkalmazás - az ő szemszögükből - akár arra is szolgál, hogy az általuk biztosított szolgáltatásnál kedvezőbbet vegyen igénybe az ő előfizetőjük, így nyilván szándékoznak is bezárni bizonyos esetekben a kiskaput, vagy csak feláron biztosítanak rá lehetőséget - ez is üzletpolitika...
amennyiben egy másik szolgáltató biztosít kedvezőbb szolgáltatást, úgy még érthető az előfizető elvárása, hogy az ő szolgáltatója is ahhoz igazodjon, de nem erről van szó, mindegyik hazai szolgáltató meglépte a dolgot, ráadásul a telekom utolsónak, az meg nem érdeke senkinek, hogy egy harmadik fél járjon jól.
minden netes csomag árát nem emelhetik, hiszen akkor azokat is szankcionálnák, akik nem élnek a lehetőséggel, teljesen el sem vehetik a lehetőséget adott funkciók használatától, ezért a köztes megodás az, hogy vannak megfelelő funkciókkal bíró csomagok, amikben már adott az opció, akik igény tartanak rá, azok fizessék is meg a többletet.
más területeken is probléma ez a háromszög, és mivel csak részint vannak áfedések a szolgáltatásokban és igényekben a három fél között, ezért jellemzően nehéz is jó megoldást találni rá.
mindenki jogosnak érzi az igényeit és az elvárásait a saját oldaláról, de a másik oldalról is nézve, már kicsit sem ennyire egyszerű a helyzet.
azzal is gond van, hogy jellemzően a problémát követi a megoldás, és ha ez a szolgáltató oldalán valósul meg, akkor egyértelműen korlátozásnak veszi a sorrndet az előfizető, tehát ha például a szolgáltató biztosít egy szolgáltatást, és abban mindent engedélyez, majd csak akkor vezet be korlátozásokat, ha az előfizetői oldalon szélsőséges használatot/terhelést tapasztal, akkor a felhasználó korlátozásnak veszi, fordított esetben talán másként élné meg az előfizető is.
nem tudom, hogy a voip ténylegesen mekkora terhelést jelent, és esetlegesen inkább csak arról van/lehet szó, hogy a percdíj olcsóbb alternatívája (lehet) és ezért nem jó a szolgáltató számára, de probléma lesz ez még egy ideig, szerintem nem mostanság lesz az, hogy bárki is ráerőltesse hivatalosan a szolgáltatóra, hogy márpedig nem korlátozhat egyik csomagban sem. -
válasz
Varszegig #41204 üzenetére
elvileg 7.2 megabit/sec volt a mozaik xs + net&roll 1gb lte kombóm lte sebessége, a gyakorlatban meg jellemzően a négyszerese!
ja, és nem csak arról volt/van szó, hogy az elején nem állították be azonnal, mert vagy 10 hónapig így használtam, és nem csak én, illetve sokan azóta is, szóval...
engem az sem zavarna, ha azonnal rátennék minden előfizetésemre a voip tiltást, meg amúgy is az arany középutat választom, valahol a szélsőséges előfizető és a szolgáltató között, egyik se tehessen már meg bármit, a szolgáltató az előfizető pénzéből él ugyan, de az előfizető sem kérhet/várhat el bármit a pénzéért cserébe, a szolgáltató ad x összeg ellenében egy szolgáltatást, azt pedig vagy elfogadja valaki, vagy nem fizet rá elő, mert nem kötelező igénybe venni.
abba most nem megyek bele, hogy egy szolgáltatónak - illetve inkább a cégnek - nem feltétlenül csak az előfizetői bázis jelent nagy bevételt - aki belelát némileg a közberszerzési...stb eljárásokba, az tudja, hogy miről beszélek, mekkora összegekről -, szóval még az a veszély sem igazán fenyegeti a szolgáltatót, hogy jelentős problémát okozna, ha akár egy radikális változtatás miatt az előfizetők egy része elpártolna.
ettől függetlenül, biztos szeretne minél több előfizetőt a soraiban tudni egy/a szolgáltató, de nem mindenáron.
minden szolgáltatónak az a szerencséje, hogy van nála - valamiben - rosszabb, különben már eltűnt volna a süllyesztőben, legalábbis adott kategóriában - mert ugye másból is megélhet, lásd; fent.
saját véleményt taglaltam, csak előfizetői mivoltomban, más szintem nem kötődöm a szolgáltatóhoz, ezért merészkedem ilyeneket leírni. -
válasz
Varszegig #41202 üzenetére
az előfizetői netplusz bővítőkön sincs (egyelőre?) tiltás, legalábbis az m és az l alatt működik nálam, bár nem használom/használjuk, de kíváncsiságból kipróbáltam.
a díjcsomag is módosítva lett alatta a hónap elején, szóval nem azért nincs tiltás.
arról lehet inkább szó, hogy az új díjcsomagok/bővítők alatt nem lett (még?) beállítva.
vagy olyan ez, mint bizonyos olcsóbb díjcsomagok/bővítők esetén az lte sebesség korlátozása, papíron 7.2 meg 21 megabit/sec, a gyakorlatban jóval több, tudnak is róla, de egyelőre nem tesznek ellene, és az sosem baj, ha az előfizető számára kedvező irányába térnek el a szabályozástól. -
erdoke
titán
válasz
Varszegig #41017 üzenetére
Nekem külföldi a munkáltatóm, és egyszerűen nem bajlódtak azzal, hogy itthon egy embernek mobilos szerződést kössenek, egyszerűen térítik a számokhoz tartozó összes költségemet. Ebből kifolyólag én se üzleti előfizetéseket használok, és ugyancsak rosszul érintene a VPN korlátozás.
-
djculture
félisten
válasz
Varszegig #37643 üzenetére
Én dolgoztam ilyen helyen már akollégák neveit se jegyeztem meg, amit egyik héten láttam azt már következőn legtöbbször soha többet. Sajnos ez ilyen nem fizetik meg kuli meló, kettőezer másik ember vár felvételre aki még annyiura se tud semmit mint aki pár hete csinálja.
Nincs már itt idő oktatásra, odaraknak ahelyett aki elment és csinálnod kell. Tehát nem az ott dolgozó emberek miatt van ez az egész, legtöbben elég lelkiismeretesen megteszik ami tőlük telik.. -
djculture
félisten
-
-
raziel01
veterán
válasz
Varszegig #33579 üzenetére
Egy domino-s ügyfél olyan, mint egy csótány aki csak élősködik, jól elkéne taposni.
(viccelek)Domino-nak nem sok értelme van ha úgyis havonta töltögeti az ember. Drágábbak a percdíjak is. Meg folyton az van, hogy ú basszus pont lefogyott a pénz a kártyámról. Előfizetést is lehet hűség nélkül venni.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Varszegig #33507 üzenetére
Múltkor tényleg csak a *104# után tudtam telefonálni. Közben kiderült, hogy ez csak roaming.
Egyébként azt mondták, hogy a Domino Surf, Go!Net nem is működik külföldön.
Internetre veszek kint adatkártyát, gondolom 10-20€-nál nem drágább, először ezt akartam megosztásra, de remélem a telefonom is elég lesz. -
g0dl
addikt
válasz
Varszegig #32318 üzenetére
A korlátozásnak nyilvánvalóan semmi műszaki oka nincs, az kizárólag a drága percdíjak védelmét célozza.
Gondolom azért, mert érzékeltek csökkenést a voip terhére. Az egészre nem lenne szükség, ha az olcsó flottákat nem a túlárazott publikus csomagokból próbálnák fenntartani. -
1430
senior tag
válasz
Varszegig #32259 üzenetére
Igen, a példa helytálló. Azt kell lásd, hogy a november 1-ig aktivált díjcsomagokhoz és adatcsomagokhoz nem nyúlnak, utána viszont érvényesülni fog a tiltás, ahol kell. Tehát november 1-ig azt csinálsz, amit akarsz, nem lesz hatással a VoIP-ra.
Amelyik díjcsomagban engedélyezett lesz a VoIP, ott lesz egy "feloldó szolgáltatás", így ha később valaki egy ilyen díjcsomaghoz aktivál egy VoIP tiltott adatcsomagot (pl. N&R opciót), akkor is használható marad a VoIP. -
m0ski
aktív tag
válasz
Varszegig #32290 üzenetére
1430 majd korrigál, ha rosszul tudom, de információim szerint a nov. 1. előtti telefonszámoknál csak akkor marad meg a VoIP, ha nem módosítasz. Amint variálsz valamit, akkor már csak a VoIP korlátozással ellátott csomagokat kapod. Erről alá is iratnak veled egy papírt, amelyben tudomásul veszed.
Legalábbis a #32192 hozzászólás alapján ezt gyanítom.
-
savoo
addikt
válasz
Varszegig #32288 üzenetére
Igen neked. Vagyis most már nektek is...
1430 írta a második idézetemet. Eléggé Telekomos, nem?
Itt meg kihagytam egy vesszőt az első nem után, tehát pont azt írtam, hogy nem korlátoztnak: "Nem rohadtul nem az áll benne, ha most váltasz akkor nem korlátoznak." mea culpa
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest