Hirdetés
- Qualcomm lapkával és nagyobb teleppel várható a CMF Phone 3 Pro
- Google Pixel topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Ma megérkeztek Magyarországra is a Vivo V70-ek
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
ezekre akkor ráférne még egy kis gyakorlás

-
Hadeska22
aktív tag
válasz
MasterMark
üzenetére
(amerikai) amazonról rendeltem anno hasonlót mint a Spirahoz való, de az nem volt jó (méretben). Ez az ernie ball áll hozzá legközelebb és kompakt is.
Amúgy egyetértek, vannak megoldások rá, csak nem szépek. Anno "Tesla" dampener volt jó, de nem lehet kapni azt sem.
X2N: vannak rá megoldások ezt senki nem állitotta, de ha szofisztikáltat szeretnél az nagyon kevés van. Én szeretem ha a hangszerem igényesen, szépen néz ki. Ez az ernie ball dampener alig látszik. Ennél jobb cuccot nehezen lehet találni.
Talán irhatsz a Spira-nak, hogy küldjenek neked ilyent
-
-
X2N
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Sima tépőzár is bőven jó. 800Ft métere Obiban.
-
Hadeska22
aktív tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Headstockra ezt:
https://www.thomann.de/hu/ernie_ball_string_dampener_guitar_hs.htmTOM bridge-hez pedig ezt:
https://www.thomann.de/hu/ernie_ball_string_dampener_guitar_tp.htmamúgy jó. Én épp a Spira gitárok miatt szerettem volna, tök jó, hogy azokhoz alapból jár (headstockra). Tökre filléres tétel, de jó kis gesztus
-
MasterMark
titán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A felso nyereg folott hogy tompitod rendesen?
Arccal rafekszel vagy hogy...? 
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Ha rendesen némítasz, nem kell dampener. :-D
Én sajnos nem tudok, bár nem is tuszkolok oda zoknit.
-
Ba cy lus
addikt
Azért durva, mert az emberek elsőre azt gondolnák, 5W-os erősítő már használható halkan (legalább tisztán), de épp ez a lényeg, hogy ez elsősorban felépítés-függő, másodsorban számít a teljesítmény. Egy 100W-os DSL biztosan jobb halk játékhoz, mint akár csak egy 1W-os plexi. Anno részben ezért is tértek át az előfok torzításra, a JCM800 (illetve nem ez volt eredetileg az elnevezés) már erre az igényre volt egy válasz. Nem tökéletes válasz, de határozottan elindultak abba az irányba.
-
Ba cy lus
addikt
Azért csillapítás nélkül durva a Studio Vintage (meg általában a plexik, a nagyobbaké pláne) hangereje. Mivel sajnos ritkán használom így, mindig meglepődöm, hogy még tisztán sincs vele halk játék.
Jumperelve, a high treble low bemenetbe dugva a gitárt, a high treble loudness potit kicsivel 1-es alatt, a normal loudness potit kicsivel 2-es alatt tartva, 5W-os módban, tojásokon lépdelve pengetve 80 és 85 dB között van a hangerő, ez lényegében a minimum hangerő. Ha már közepesen odacsapok, vagy véletlen kicsit megszalad a pengető kezem, 90-95 dB.
Na jó, egyébként a normal csatorna halkabb, de azért az önmagában sötét, tehát tetszetős hangszínt kihozva ez a minimum hangerő. -
X2N
őstag
válasz
Hadeska22
üzenetére
Nem tudom, máshogy vagyok szocializálva, vártam már 3-4 hónapot is erősítőre, 1hónapot hangszedőre nemrég. Ha bármit kell venni én mindig heteket szoktam várni hogy megérkezzen, mert amit kinézek az általában már annyira réteg cucc.
Nekem az is megfelelne ha a boltoknak tized akkora készlete lenne, de az olyan is lenne. El vagyunk kényeztetve. Thomann/Muziker/Kytary által biztos. Baromi jó dolog ma gitárosnak lenni.
String dampenernek meg jó egy vastagabb zokni ha felvenni kell, de van szivacsom is, legyártom. -
Hadeska22
aktív tag
Pedig ez a bevett szokás mostanában. "Készleten" aztán mégsem és vagy 5-15 napig tart. Mostanában Thomannál nincs jó tapasztalatom ilyen téren. Majdnem minden amit rendeltem az elmúlt 3-4 hónapban hasonlóan érkezett meg - azaz jó nagy késéssel. Rendeltem 8db Ernie Ball string dampenert. Amikor megrendeltem akkor még készleten volt, 4 nap múlva jön az értesités, ,hogy nincs készleten igazából és 3 hét mire lesz új. Másfél hét múlva érkezett az update hogy "most elküldenek 1 db-t a másik 7 pedig három hét múlva érkezik".
Kytary-n szerintem jól jelzik, mert ott lehet látni, hogy az adott eszköz hol elérhető és nagyjából real time állapotot mutatja. Ugyancsak a kytary-s expected delivery date is relative pontos. -
X2N
őstag
válasz
Bobrooney
üzenetére
PRS-el,(ha azt mondaná az eladó hogy ez a gitár 250eFt én elhittem volna, annyit megér...
) értem mért lett ez a kombó anno a 70-es években akkora sláger, de 2026-van. Stereoban viszonyleg kevés gitáros hallott még igazi jól megcsinált chorus hangot. De ezt ma már nehéz eladni szerintem(nekem meg főleg aki sűrűn használ chorust), bármelyik true stereo chorus plugin csípőből hozza ezt a hangzást ha kikötöd egy stereo végfokra 2db normális ládával, vagy stúdió hangfalakra. A torzított csatornája a JC120-nak sokat nem ér. A tiszta csati szépem szól, de ez ma már magában kevés, és ha megnézed az árát, nagyon drága. Persze én nem vagyok jazz gitáros így lehet kevésbé tudom "értékelni". Ha hasonló tiszta, gyorsan induló hang kellene megtudom oldani, még csővel is. Biztos vannak még nüansznyi eltérések a spec hangszórója miatt mert az sem celestion, ezt hosszabb hallgatás/használat után lehetne eldönteni hogy milyen EV mellett nem hiszem hogy labdába rúg.A synergy modulokat is csak azért próbáltam ki mert felmerült hogy én ezt fej nélkül is tudom simán használni, találtam hozzá hátlapi csatlakozót, így nem kellene hozzá semmit vennem mert építenék hozzá saját racket amibe 4db modul belemenne. Visszafejteni meg nem nagy kaland hogy az a pár érintkező a csatlakozón micsoda

-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
X2N
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Előfordulhat hogy azt se tudják hogy van-e a boltban fizikailag az, aminek ott kellene lennie.

Megtörtént eset pár héttel ezelőtt, lementem a Stageshopba Synergy modulokat próbálgatni, mondták hogy menjek vissza 2 nap múlva mert a fej amibe a modulokat be lehet tenni, nincs itt, a stúdióban van, és csak csütörtökön tudom fent a stúdióban kipróbálni, ok, semmi gond akkor kipróbálok mást, körbemenetem, kipróbáltam a Roland JC120 Jazz Chorus kombót, körbenéztem, jé ott van a 20W-os Synergy fej a sarokban, úgyhogy szóltam is nekik hogy itt van megtaláltam, akkor szeretném próbálni a Dumple, SLO, Fryette, modulokat.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Bobrooney
üzenetére
Jeleztem, de ez mit sem változtat a gyakorlatukon. És nem, náluk nem úgy jelzik, hogy "külső raktáron", csak "raktáron", még ha a jelek szerint az beszállítói raktárt is jelent. Egyébként nem verem le senkin itt, csak tájékoztatok az ottani szokásokról, amiről ők a honlapon elfelejtettek tájékoztatni.
-
FockeWulf
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Mondjuk ez nálam is alapállás volt, mármint pl kinéztem egy pedált, az oldalukon volt, rájuk csörögtem hogy van-e bolti készleten is, igen van, de a külső raktárban, holnap délutánra akkor bekérik, 17 órára mehetek érte. Oké. Másnap 17re mentem a pedálért és elhoztam. Ilyen egyszerű.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Mielőtt elmegyek egy boltba, mindig megérdeklődöm, hogy ténylegesen készleten van-e az adott termék. Ha az van kiírva, hogy beszállítói raktáron, megkérdezem, hány nap alatt ér az üzletbe.
Egy telefont megér, elkerülhető a felesleges utazgatás, és utána a felháborodás.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Bobrooney
üzenetére
Hogyne lenne átverés, a beszállító raktára nem az övék. Ez kb. ugyanaz, mintha én azt mondanám, hogy nekem van egy ilyen gitárom (most csak random kiválasztottam, képzelj a helyébe tetszőleges raktáron lévő gitárt), mert ott van a Thomann-raktárban és van is annyi kp-m.

-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A lényeg megint nem ment át. Tehát írnak egy raktárkészletről, ami nem az övék. Odamész személyesen, nincs. Kifizetik a potya fáradozást? Vagy neked nem probléma, hogy szándékosan félretájékoztattak? Ész megáll, hogy te minden alkalmat megragadsz a kötekedésre, ha a bolt átveri a vásárlóit, az se probléma, ha nem veled történik.
-
Ba cy lus
addikt
Egy hangszerboltban nem csak gitárt árulnak, és sok dolgot személyesen vesz át az ember, ha van ilyen opció, mert a termék árához képest túl sok a szállítási díj. De ha nem személyesen, akkor is átverés a várható szállítási időt illetően, hogy a beszállító raktárkészletét tüntetik fel a saját boltjuk raktárkészleteként, hát a kettő nagyon nem ugyanaz.

-
Ba cy lus
addikt
Pfff, de rühellem, mikor raktáron/készleten jelzés valójában/esetleg "külső raktáron"-t jelent (amit akkor közölnek, ha a válaszemailben visszakérdezek, miért ennyi idő), el kéne már felejteniük a webáruházaknak/boltoknak ezt a tisztességtelen gyakorlatot. Ez a jumbo is ilyen.
-
Moleman
addikt
-
Tibizzz
tag
válasz
LeadZeppelin
üzenetére
A Grok szerint :
Squier Contemporary Stratocaster HSS (vagy Active verzió)
Ez a leggyakoribb és legjobb „Ultra-közeli” választás ebben az árban. Roasted maple nyak, compound radius fogólap (általában 12-16"), jumbo bundák, gyakran Seymour Duncan vagy Fender-designed humbucker + single-ek, 2-pontos tremolo. Sokkal modernebb, mint a sima Affinity vagy Classic Vibe.
Ár: használt/akciós új ~180-280 ezer Ft. Nagyon közel van az Ultra kényelméhez, csak a finish és a részletek kicsit egyszerűbbek.
Fender Player II Stratocaster HSS (vagy Player Plus HSS)
Mexikói build, de már nagyon jó minőségű. Alder test, modern C nyak, 9.5" vagy compound radius, új Player pick-upok (HSS-ben gyakran humbuckerrel). Jobb, mint a régi Player sorozat.
Ár: új ~220-300 ezer Ft (akcióban belefér). Klasszikusabb Fender hang, de modernebb specs-szel.
Sire S7 vagy Larry Carlton S7/S9 Strat-stílusú modellek
Kiváló build minőség (jobb, mint sok Squier), roasted maple nyak, compound radius, jó pick-upok, locking hangolók. Sokan azt mondják, hogy „jobb, mint az ára”. HSS verziók is vannak.
Ár: ~200-280 ezer Ft. Nagyon ajánlott, ha jó neck feel-t keresel. -
LeadZeppelin
tag
válasz
Goose-T
üzenetére
Hú köszi szépen a tippeket, neked is, és fennebb is a kollégáknak. Ibanez eddig egyik ársávban sem volt az igazi ami nekem kell. A készre gyártás nagyon jó ötlet, de ahogy mondod tök nagy rizikó is.
Sajnos Kolozsváron gitározom és nincs utam Pest felé, szóval esik a próba, elérhető távban van egy régi generációs S7, azt szerintem megpróbálom majd tesztvezetni.Ctrl+Alt~Del a bridge humbucker sajnos muszáj
-
Goose-T
veterán
válasz
LeadZeppelin
üzenetére
Amúgy pont most került fel egy eladó S10 a gs-re egész jó áron. Azt biztos ki tudod próbálni.
-
Goose-T
veterán
válasz
LeadZeppelin
üzenetére
1500 euróért már az is lehet, hogy egy nevesebb magyar hangszerkészítő a kezedre szabva gyárt neked egy stratot. Olyan színben és anyagokból, amit szeretnél. Persze ez elhatározás kérdése is, mert arányaiban ezen bukhatnál a legtöbbet, ha el akarnád adni, szóval csak úgy érdemes belevágni, ha biztos vagy benne, hogy nem fogod eladni.
Azért is jutott most ez eszembe, mert ott voltam szombaton Custom Guitars Show-n. Számomra a legtöbb kiállított gitár érdektelen volt, talán egy darabot láttam, amiben floyd volt.
Viszont rengeteg strat, tele és LP stílusú gitár volt nagyon jó minőségben. Érdemes lehet érdeklődni a kiállítóknál, ott a lista a linken. Abban biztos vagyok, hogy a nagy részük kisujjból építene neked USA custom shop minőségű stratot.Szerk.: ott is van a képen a kiállítás egyetlen floydos gityója, az a zöld. Enyhén ESP/LTD utánérzés. Sajnos nem tudtam kipróbálni, mert az egyetlen helyet elfoglalta legalább húsz percen keresztül egy másik érdeklődő, és nekem elfogyott a türelmem. Vagyis 20 percen keresztül vártam rá, akkor végre letette a gitárt, amit próbálgatott, erre elvett egy másikat. Na egész pontosan ekkor fejeztem be a várakozást.

-
Tibizzz
tag
válasz
LeadZeppelin
üzenetére
Ezek is babák. HSS.[link]
-
X2N
őstag
válasz
LeadZeppelin
üzenetére
A Jumbo Music-ban(Borárosnál) forgalmaznak egyébként Sire gitárokat, kérdezz rá van-e náluk most.
-
Tibizzz
tag
Elvan a gyerek, ha játszik.[link]
-
X2N
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Ezt a made in indonesia nyárfa Fendert én is kipróbáltam múltkor Mezzoforte-ben, tetszett.
consono-Mért jobb az ha usában készült? Majdnem 1 millió Forint és még csak nem is nitrolakkozott, azért ennyi pénzért már lehet nitrolakkos gitárokat is venni. Mi számít usában készültnek? Mert ezek sem 100%-ban usában készültek, azért van csak Corona, California feltüntetve a fejen. Az új törvények miatt már nem írhatják rá amit régen(made in USA) mert nem 100%-ban minden alkatrésze készült ott.

-
X2N
őstag
válasz
LeadZeppelin
üzenetére
Nem, teljesen jók ezek a Tesla hangszedők. Az évek alatt egyre jobb hangszedők kerültek ezekbe a gitárokba, már az 1-2 évvel régebbi Roswell-ek is teljesen vállalhatóak voltak.
Van több érdekesebb szín is:
-fegyvermetál kék
-olívazöld~16 féle színben kapható, a többi szín inkább a klasszikus Fender színvilágot követi
-
X2N
őstag
válasz
LeadZeppelin
üzenetére
Valami ilyesmi spec-et keresel?
Harley Benton ST-Modern Plus HSS DRM
Kiváló gitárokat lehet venni már ennyi pénzért is, teljesen felesleges ennek a többszörösét rákölteni csak hogy Fender felirat legyen rajta, ezt se kell feltétlenül elvinni hangszerészhez. HSS hangszedő elrendezés jó választás, nagyon sokoldalú. -
LeadZeppelin
tag
Belenézek, köszi

Compound radiust próbáltam egy charvelen s nagyon bejött, ha már CNCzni könnyű konstansan miért ne. Acél bundokat meg nagyon élvezem és a nikkelekkel viszonylag rossz volt a koptatási rátám, ahol játszodtam ott fogytak, gyakrabban kellett csiszolgatni őket.
Hangszedőkkel egyetértek, végülis azt el is tudom engedni könnyen.
Az árral lehet rosszul fejeztem ki magam, lehet olyan 1.5k euróig mozgolódni, arra céloztam, hogy ha lehet nem szeretném a fendernél hagyni a pénzem.
-
Moleman
addikt
válasz
LeadZeppelin
üzenetére
AZ2204-et és FGN Expert Odyssey-t próbáltam, jók-jók, de engem se csiklandoztak megfelelően.
Az olcsóbb FGN Boundary nekem kifejezetten rossz volt.
Emiatt húzok az S7 felé látatlanban is, mert nagyon elégedett vagyok a Sire basszusgitárjaimmal. -
X2N
őstag
válasz
LeadZeppelin
üzenetére
Esetleg az FGN-t érdemes még megnézned. De azok kicsit drágábbak.
A zajtalan hangszedők hangzás szempontjából nem feltétlen jelentenek előnyt.
Miért kell a Compound radius/acél bund?
Ilyen áron csak a Hills/Harley Benton gitároknál találhatóak meg ezek. -
X2N
őstag
válasz
consono
üzenetére
Van, ott az Affinity/Sonic vonal is. Csak be kell jelölni a keresőbe hogy HSS-t szeretne. Persze ha a Fender felirat kell akkor szélesebbre kell nyitni azt a pénztárcát.
Ha első útja úgyis egy hangszerészhez vezetne, mindegy mit választ, a hangszerész úgyis kategóriákkal jobban beállítja.Moleman-Én se írnám le rögtön a Larry Carlton/Marcus Miller/Sire gitárokat. Bár ha ragaszkodunk a klasszik Fender formákhoz akkor azt kell venni.
-
LeadZeppelin
tag
köszi a tippeket, belenézek mit tudnak ezek, noha lennebb lehet kiderül, hogy zsákutca, hiszen nyilván leányvállalata a fendernek (mielőtt valaki nekemesik
)
#70978 Ctrl+Alt~Del szándékosan nem fendert keresek.
Gibsonnal egyetemben úgy érzem, hogy ugyanazt próbálják gyártani, mint 60 éve, ami cool, de szeretnék profitálni bizonyos fejlesztésekből, amik pl megjelennek már az american ultrában. Compoind radius, zajtalan hangszedők, én szeretem a rozsdamentes bundokat, noha az ultrán nem az van, ergonomikusabb test-nyak illesztés, ilyesmik.Az Ibanez AZ2204N lenne mondjuk egy alternatíva jó pénzért, de az valahogy a yamaha pacificákkal egyetemben nem azt a részét csiklandozza az agyamnak. A Sire onnan jött, hogy mintha jobban adná a modernizált fender vibeot.
Plusz manapság a fender a lifestyle brand egy gigavállalatnál, kis szempont az is, hogy minél közelebb egy hangszerészhez menjen a lóvé
-
Moleman
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Basszusgitárokkal van közelebbi tapasztalatom, ha jól sikerült darabról van szó, egy Sire sokkal jobb tud lenni egy amerikai Fendernél is, hiába kerül töredékébe. Próbáltam őket egymás mellett.
Lehet, hogy a gitárokat nem ugyanott gyártják, mint a basszusokat? -
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
"s ha lehet olcsóbban" szövegértéssel gondok vannak?
LeadZeppelin-Squier CV vonal.
Squier CV 70s Strat HSS MN BLK
Squier CV 70s Strat HSS LRL WAL
Squier CV 70s Strat HT HSS LRL OWT
Squier CV 70S STRAT HT HSS LRL MOC
Squier FSR CV 60s Strat HSS LR IBM -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
LeadZeppelin
üzenetére
Miért nem veszel Fendert?
Használtan millió van belőle, japán, speckó, akármilyen is.
-
LeadZeppelin
tag
válasz
Goose-T
üzenetére
Mondjuk jó eséllyel első útja egy hangszerészhez menne, nem tudom ha annyira eltántorító a fretbuzz s egy nem tökelétes nut cut
De jogos, ezt pont nem láttam. Amúgy egész jó volt a közhangulat velük kapcsolatban redditen s youtube commentekben. Gondoltam hátha van itt valakinek személyesen. -
Goose-T
veterán
válasz
LeadZeppelin
üzenetére
Kíváncsiságból utánanéztem a Thomann oldalán, és az az egy értékelés nem igazán biztató.
-
Moleman
addikt
válasz
LeadZeppelin
üzenetére
Nekem is nagyon szimpatikus, de hiánycikk, legalábbis fél éve végigjártam az összes pesti hangszerboltot, egyikben sem volt, nem tudtam kipróbálni.
-
LeadZeppelin
tag
Van valakinek tapasztalata a Sire S7/S10 vonallal? Fender American Ultra II HSS stílus érfekelne csak ne a fendertől s ha lehet olcsóbban
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Máshol is jó nap ez a gitárosoknak!
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Goose-T
üzenetére
Nem tudományos, de saját tapasztalat, Thomann hétfőnként szokott árfolyamot frissíteni. Nagy csodát ne várjon azért senki, mondjuk egy 1000 eurós gitárnál 10 ezer forint különbség, szerintem lényegtelen.
Egyelőre annak örülök, hogy az MT-15, amit 230 ezer forintért vettem, az 352 most, és majd lesz belőle talán 3-4 hónap múlva. :-D
-
Goose-T
veterán
válasz
GalaHU
üzenetére
Nyilván kell egy pár nap átfutás. Nem valós időben áraznak szerintem, hanem ha tippelni kellene, akkor szerintem egy elmúlt időszak átlagárfolyama alapján. Meg nyilván kerekítik és alakítják is a forintos árakat, hogy jobban nézzenek ki.
Szerk.: azt nem tudom, hogy lehet-e euróban vásárolni tőlük, de most az érné meg igazán.
-
Goose-T
veterán
Jó reggelt! Mostantól a Reverben jobban fog esni a nézelődés.
A Thomann is írhatja át a forintos árakat.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
btraven
üzenetére
És míg kiguberálod valahonnan pont azt, ami kell, hány év (munkaóra) telik el?
Eleve kik dobálnak ki teljesen működőképes elektroncsöveket? 
Egyébként még ha az alkatrészek ingyen is lennének, akkor sem lehet azt mondani, hogy ingyen volt az erősítő: sok óra a megépítés, kitanulni a szakmát, az meg sokkal több. -
X2N
őstag
válasz
btraven
üzenetére
Elég rossz az a kapcsolás amit megépített, kellene bele még pár dolog, már csak azért is hogy stabilabban működjön. Lebeg a rács a bemeneten, végfokcsőnél a katódellenállást bypassolni kellene kondival, azzal nagyobb lenne az erősítés. Csatolókondik feleslegesen nagyok, meg lehetne valami visszacsatolás is a végfokban már csak a stabilitás miatt is.
-
btraven
őstag
Már nem kell erősítőt venni [link]
-
X2N
őstag
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
má megint egy dobrevkláraszavazó
-
dl650
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Csak semmi politikai sugallat.

-
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Reméljük holnap a legjobbakat!
-
X2N
őstag
válasz
Tibizzz
üzenetére
A Big Muff pedál pluginjuk elég jó azt próbáltam, ingyenes. A Rack Delay szintén.
A 808-asukat használom az slo elé, bevált.
Én ezeket terveztem megvenni:
-Modifire LA 90s
-Bulldog
Esetleg ezt:
-Mach VI -
X2N
őstag
válasz
Tibizzz
üzenetére
Ha Gilmour hangzás kell akkor Big Muffs-Hiwatt DR103-MXR 113 Rack Delay-Fane hangszórós láda. Meg sok kompresszor.
Ez az alapja, hogy ebből mit tud majd neked a vas kihozni az más más kérdés, szerintem nem sokat. Ezek már olyan hangzások amiket csak az igazival lehet igazán utánozni, nem sok jó DR103 modellt hallottam eddig multieffekteknél(egyet se), pedig volt pár.
Delay-nél a wet jelre lehet bátran hi-pass filtert használni(400-700Hz) a 90Hz-kevés. -
Ba cy lus
addikt
válasz
Tibizzz
üzenetére
Nem az ötlet miatt érdekel engem, itt azzal van a baj, hogy simán manipulál(hat)nak egy-egy ilyen összehasonlítást, és ha nincs semmiféle beállítás közölve, csak annyi, hogy "clean" vagy "overdrive", az egy ilyen sokparaméteres eszköznél eleve gyanús, mert otthon nem ellenőrizhető/reprodukálható. Az meg nem válasz, hogy bass, middle, treble, presence úgyis "noon", mert az az "alapértelmezett". Nincs ilyen a valóságban, hogy egy zenész ragaszkodna a "noon"-hoz, mert "csak", az az "alapértelmezett".
-
Tibizzz
tag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Én Megszoktam kérdezni a Chatgpt-t. Elég jó beállításokat szokott adni. Érdekes egy szerkezet ez a MI.

PLD:
🎧 CAB / IR👉 amit már használsz → tökéletes
Ajánlott IR típus:
4x12 (Greenback / V30 mix)
vagy Hiwatt jellegIR EQ:
Low cut: ~90 Hz
High cut: ~6 kHz
⏱️ DELAY (EZ A LELKE!)
⏱️ DELAY (EZ A LELKE!)👉 Klasszikus Gilmour delay:
Time: 430–480 ms
Feedback: 25–35%
Mix: 20–25%👉 trükk:
ne legyen túl hangos
inkább “háttérben úszik” -
Ba cy lus
addikt
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Ja igen, a Fender Silverface Twin Reverb erősítőmodell a Valetonban egy Alnico Gold custom IR-rel. Elég nyílt, világos hang, a gp200-ban nekem ez lett a kedvencem a tisztából.
Ehhez képest a Katana Mini tisztája olyan jazzes (bár még mindig világosabb a Blackstar fly3-énál).
Egyébként youtube-on rakás olyan összevetés van akár márkán belüli típusok, akár különböző márkák termékei között, ahol csak annyit írnak, hogy "clean", "overdrive", mintha egy modellező csak egyfélét tudna. Kommentben meg sommás véleményt alkotnak, kifogásolják, hogy pl. x túl sötét, mintha nem lehetne tekerni a potin (persze valamikor már nem lehet, de beállításokról eleve semmit nem közölnek).

-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Javítanom kell magam: a Valetont dugva Katana Mini auxba sokkal jobb, részletesebb tisztát el lehet érni. Metálra már nem ilyen egyértelmű (eddig leginkább úgy vetettem össze) pl. a zaj miatt, este aranyat ér a kevésbé zajos hang, ez pedig a valódi SD1 + Katana Mini.
-
Ba cy lus
addikt
Katana Minivel nincs ez - de még Blackstar Fly 3-mal sem -, hogy GP200-at rádugva szintlépést tapasztalok, sőt. Igaz, ez analóg és messze nem olyan sokoldalú, de esti gyakorláshoz bőven megteszi. A Fly3 viszont kevésbé semleges, mint a Katana Mini, ez a hangszóró karaktere, ami épp az auxba dugva a Valetont derült ki. Viszont hangulatos: összességében a Blackstar "marshallosabb" (noha nélkülözi a high-gain-t), a Katana Mini "fenderesebb".
Azért még egyszer lehet kipróbálok egy ilyen Boss Dual Cube LX-et, bár ez már nem analóg, és kicsit talán túl nagy mini erősítőnek.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Azta.
(Meglepett az eredmény.) -
Ba cy lus
addikt
[I Turned Darth Vader’s Theme into a Bach Fugue]
Egyik komment is nagyon találó:
The Empire strikes Bach.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Melyik?
-
Tibizzz
tag
Bíróm az ilyen gyors punk-metal témákat is. [link]
-
Tibizzz
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Minden attól függ, mire kötöd rá és hogy állítod be. Egy szupi dolgot is ellehet keverni.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Na én is vettem egy Valeton GP-50-et.
Az, hogy melyik szól jobban, ez, vagy a Spark, az hamar eldőlt.
-
MasterMark
titán
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Jah egy bourre in e minor is sokkal jobb gyorsabban mint lassabban, de most csak arrol beszelunk hogy fun legyen annak aki jatsza.
Par eljatszasra begyakorolhato egy linkin park new divide drop c sharp-ban, legalabbis a refreny resze, es azt pl tokre fun jatszani annak is aki nem tud gitarozni.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Na igen, csak ezt egy idő után megunja az ember, és többet akar.
Főleg metálnál: hiába megy lassabban is, nem szól jól úgy az a riff. A thrash metál tipikusan attól él, hogy gyors, nem véletlen játssza a Metallica felgyorsítva a dalait koncerteken, ez nem arról szól, hogy még olyan gyorsan is el tudják, hanem a hangulatról. De nem csak a metálban van ez, a magyar népzenében épp úgy előfordul. Vagy akár klasszikus zenében is, Bach 3. brandenburgi hangverseny 3. tételének szerintem kifejezetten jól áll, mikor gyorsabban játsszák.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Persze, mert kvintekkel semmivel sem könnyebb játszani, mint anélkül, maximum a kvintekre épülő dalok között lehetnek egyszerűbbek is. Egyébként meg kezdőként mindenki megérzi az ujján a kvintek tologatását is.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Aztán ott vannak az olyan témák, mint pl. a Dimmu Borgir - Entrance kezdőriffje, ahol nem a kvintet lefogni nehéz, hanem a jobb kézzel rendesen kipengetni a dalt. A metál teli van ilyen zenékkel, ahol nem a lefogó kézzel szenved az ember, hanem a pengetéssel, és akár 10 -15 évnyi állandó, napi gyakorlásba is beletelhet, míg jól el tudja játszani. -
btraven
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Igen, ez a buta app is figyeli milyen időközönként pengetem a húrokat, na ez a nehéz, hogy pontosan csinálni.
-
consono
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
Punk zenét 4 kvinttel már teljesen hitelesen lehet játszani
-
MasterMark
titán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Persze, ez sem gitarozas de tobb mintha csak ugy csinalna mintha gitarozna. Meg vegulis mar fun a power akkordozas is.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
A gitározás még a kvintek esetében sem merül ki annyiban hogy lefogod 20 másodperc alatt.
-
FockeWulf
tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Kb 20-30 másoperc alatt bárki megtanulhat kvinteket lefogni....vagy akármilyen teljes akkordot lefogni. Megmutatod neki hogy melyik ujját, melyik húrra tegye és kb ennyi. Nem itt kezdődnek a gondok
-
Hadeska22
aktív tag
válasz
btraven
üzenetére
Mondanám, hogy felvontam a szemöldököm, de nem. A múltkor egy 40-50 közötti fószer szerette volna a gitárt megvenni hasonló jelleggel. Nem gyűjtő, nem is játszik rajta, de egy minőségi extrém formát és egy LP-t (ZW grafikával) szeretne a falra, mert tetszik neki és jó ránézni vagy néha léggitározni

Mondjuk ha úgy teszel mintha gitároznál, akkor annyi erővel már gitározhatsz is
...Vegyél valami nem teljesen alap de nem is drága hangszert aztán ha úgy alakul, hogy mégsem jön be a rendes gitározás, akkor nem fogod úgy érezni, hogy kidobtál egy rakás összeget a semmire, de a léggitáros satisfaction is meglesz.
-
-
Popa Chubby baromi szépen muzsikál. Már egy ideje figyelem a munkásságát. Semmi extra, csak sima blues rock amolyan Hendrix, SRV hangzás. Nagyon tetszik a gitár tone is.
-
dl650
tag
válasz
btraven
üzenetére
Mivel nem ismerlek ezért a kitartásodhoz nem tudok hozzászólni, de azt gondolom, hogy ha a gitár és a hozzávaló cucc ott van a szobádban és meghallod a hangját akkor nem tudom elképzelni, hogy ne vedd minden nap a kezedbe. Nehéz műfaj, de ha jönnek a kezdeti sikerek akkor már sínen vagy.
-
btraven
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Múltkor beláttam hogy muszáj elmenni boltba kipróbálni gitárokat. Csak odáig meg sose jutok el. Mert ugye netről rendelés csak 1-2 kattintás aztán 1-2 nap múlva itt a gitár és akkor nincs idő hezitálni.
A másik meg az okosteló app szimulátorral gyakorlás, 1 hét után abbahagytam/elfelejtettem csinálni az egészet. Hiába nincs bennem kitartás, sejtettem én.
Addig nem veszek gitárt amíg az Iron Man-t nem tudom 100%-ra megcsinálni.
Viszont léggitározáshoz megfelel minden.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Hogyan verte le egy telefon chip az egész laptop ipart? – x86 vs ARM
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Filmvilág
- Tesla topik
- Óriási ugrás: teszten az ASUS Zenbook A16 és a Snapdragon X2
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Overwatch 2
- További aktív témák...
- ASUS PRIME H270-PRO alaplap (LGA1151, DDR4, ATX)
- Intel Core i7-7700 (4 mag / 8 szál, 3.6 - 4.2 GHz, LGA1151)
- L13 Yoga Gen3 2-in-1 13.3" FHD+ IPS kihajth érintő i5-1245U 16GB 256GB ujjlolv IR kam aktív toll gar
- Samsung Galaxy S24 fekete, 8 / 256GB - SM-S921B/DS
- Gamer PC eladó: RTX 3060 12GB 32GB RAM i5-12400F
- Lenovo X1 Tablet Gen3 Intel i5 8350U Refurbished - Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- SMAILIO HD 5" GPS autós navigáció
- Egérpadok, billentyűsapkák(keycapek), csuklótámaszok /ARCANE/DUCKY/GLORIOUS/
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De valami szebb megoldast akartam.