- Brutális összegeket fektet a Samsung az AI fejlesztésekbe
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- iPhone topik
- Új háttérbiztonsági frissítési rendszert kaptak az Apple cuccok
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szerény teleppel érkezik a Galaxy A37/A57
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ba cy lus
addikt
Különös, de mióta a cv stratocasteren magasabbra állítottam a húrmagasságot, hogy ne legyen zörgős, sokkal kevésbé érzem vele bizonytalannak a játékot. Mostanában kb. egyenlő arányban van a kezemben a 3 gitárom (a 4.-et nem számolom, azt újra kéne bundozni, de nem éri meg), pillanatnyilag nem érzem úgy, hogy valamelyiken ügyesebb/ügyetlenebb lennék.

-
Tibizzz
tag
Ügyesek a fiuk. Ez ezer éve nem hallottam, pedig megvolt a lemez. Azért adták nekem, mert megvolt hajolva bakelit. Én lesúlyoztam és így lejátszható lett.[link]
-
X2N
őstag
válasz
Goose-T
üzenetére
Szerintem jól kitalálta a srác ezzel az AD konverzióval, beépített audio interface/FPGA-használattal, így sokkal praktikusabb mintha 64 hangszedőt analóg jelként kellett volna valahogy egy audio interace-be beküldeni, tápellátást is korrektül megoldotta. Vizsgamunkának egy ilyen projekt tökéletes, igazából nem is kell hogy mint hangszer teljesen használható legyen. A hullámforrasztást viszont megmosolyogtam

-
-
X2N
őstag
válasz
consono
üzenetére
2000+ usd az ára csak a hangszedőknek
Leon Todd csinált már erről hangszedőről videót.
Ilyen a frekvencia menete azért szól furcsán:
Magnetic Core:Neodymium with Iron
Coil D.C. Resistance:320-350Ω
Number of turns:1300Ki lehet emelni a rezonancia frekvenciát és akkor úgy szól ahogy a hagyományos hangszedők, kompresszálás nélkül.
-
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Később sem az, amit megszoktunk, de van benne potenciál...
-
consono
nagyúr
Teljesen új pickup koncepció, elég durva... [link]
-
Ocsmány a fa erezete, ráadásul a Fender-emen valamiért enyhén madárszemes juhar a nyak, ráadásul csak egy special amin ugye nem kellene ilyen szép erezetű anyagból készült nyaknak lennie, nem full birdseye, de vannak benne ilyen minták, arra gondolnék, hogy nem volt eléggé jó a mintája, hogy natúr gitár testet csináljanak belőle, vagy leeső anyag volt amiből még tudtak egy nyakat csinálni, fene se tudja.
A bundok elég laposak a Squier-en mert 3 hangszerész is dolgozott rajta és mindnek az volt az első, hogy felcsiszolja a bundokat (vicc tényleg, sajnos akkoriban szart sem tudtam a hangszerről, fiatalság bolondság), illetve a Fender bundjai nem koptak szinte semmit mióta nálam van (2019). Nem úgy mint a PRS SE amin a bundok kb vajból vannak vagy a Squier (2009) amin szintúgy koptak az évek során de mégis jobbak mint a PRS-é (2018-as 20-óta van nálam).
Amúgy szerintem nem lehetne cserélni, mert a nyereg kisebb a Squier-en. A híd biztos kisebb. Lehet a nyak is, nem néztem de el tudom képzelni. -
A két pontosat valahogy ki kell ékelni ha jól emlékszem, a rugók oldalról, tehát nem azon az oldalon ahol a fixre ékelést csinálnád, hanem a másik oldalon, amire felfekszik a tőke. De nem emlékszem már pontosan hol láttam. Megmondom őszintén, mivel nem volt kérés eddig, hogy ilyet kellene beállítani, engem meg nem érdekelt, ezért nem jegyeztem meg, de youtube-on biztosan van rá videó.
PRS 6 csavaros teljesen másképp működik mint a Fender megoldása. Az annyira faszán működik nekem az SE-n lebegőben, hogy nem is gondoltam rá, hogy hozzányúlok. A Fender Stratóm az pedig 6 csavaros, azt csak simán leültettem és kész is. A Squier bullet sztratómat meg kiékeltem, mert a hangolás állandó probléma volt, azóta olyan jó mint a Fender-em, persze a kulcsok mind tűzre valóak, de az lényegtelen is, úgyis alig használom.
Cserébe nemrég jöttem rá, hogy a szar Squier-nek ezerszer kényelmesebb a nyaka mint a Fendernek
cserébe a Fendernek csodás hangja van és minden más szerelék rajta sokkal jobb, a Squier-ben már mindent cserélni kellene, recseg ropog az egész (kapcsoló, potik) és már a spray sem segít rajta. -
Tibizzz
tag

-
Redchucky
aktív tag
UPS már el is vitte. Eddig gyorsan megy.
-
X2N
őstag
P-bass jött ki előbb, rosszul emlékeztem arra amit mondott a videóban.
Fender Precision Bass (P Bass) was released in 1951,
Initial Launch (Broadcaster): October 1950.
Name Change (Nocaster)(Cease & Desist): February 20, 1951.
Renamed (Telecaster): Early 1951 (roughly April 1951). -
cucka
addikt
Nem igazán értem a gondolatmenetet.
A Telecaster korai darabjain volt blend poti, 1952 előtt. A Precision Bass 51-ben jött ki, szóval a Tele sose volt basszusgitár-pótlék.A Jazz Bass meg 1960-ban jelent meg, az tényleg nem értem, hogy jön ide. Amúgy azt hagyományosan két volume potival szerelik, nincs blend poti.
-
Ez az a vid
Majdnem linkeltem tegnap, mert lazán kapcsolódik. Tanulságos amúgy, de tkp. hiába lenne technikai megoldása a Gibsonnak a gyenge nyakra (meg sok minden másra), ha üzletileg ez bukó. Márpedig az, mert akik a vastag zsozsót hagyják náluk, azok nem jobb gitárt akarnak (pláne olcsóbban), hanem a legendát bármi áron, gyenge headstockkal együtt, mer' csak úgy az igazi, ahogy régenvót!
-
X2N
őstag
Múltkor a hangszedőkészítős faszi az egyik videójában megemlítette hogy régen a Broadcaster/Telecaster-gitárok nyaki hangszedője teljesen máshogy szólt, basszusgitár szerű hangja volt, aztán később megváltoztatták, szükségtelenné vált mert kiadták a Jazz bass-t. A tone poti helyett blend poti volt a gitáron, a kapcsolója meg eredetileg egy telefonközpont kapcsolótáblában használt darab.
-
cucka
addikt
válasz
Hadeska22
üzenetére
Ezek ilyen konzervatív gyártók, és a piac ezeket a klasszikus hangszereket keresi.
A Fendernek sem kerülne kb. semmibe, hogy minden gitárján lekerekített legyen a test a nyak csatlakozásnál, mégsem csinálják meg.
De ha igazi mérnöki retardáltságot keresel, akkor a Rickenbacker-ekre vess egy pillantást. -
X2N
őstag
válasz
Hadeska22
üzenetére
Gibsonnál mindig is volt egy ilyen szobizmus. Akkoriban is(50s) lenézték pl. a Fender Tele-t, mert azok sokkal könnyebben gyártható, egyszerű gitárok voltak, vékony hanggal, lapgitárnak csúfolták. A Gibson nem ilyen, az meleg, telt, vastag hangzású.
A féltömör Gibson elektromos gitárokat sokkal nehezebb, időigényesebb volt gyártani. Jóval több fa is kellett hozzá, kellett a gyártáshoz a tényleges hangszerész tudás már csak a komplexitás, díszítések miatt is.
Amikor látták hogy mekkora siker volt a Tele, gyorsan előkerítették Les Paul-t, mert ő szeretett volna magának egy hasonló tömör testű elektromos gitárt, akkoriban nem volt még sorozat gyártott tömör testű elektromos gitárjuk. Az ő elképzelése alapján csinálták meg a LP-t de már akkor is szempont volt hogy nehezen gyártható, másolható legyen, így azokat a dolgokat amiket eddig is használtak a féltömör gitároknál azt a tömör testű LP-nél is használták. Ezért is van szerintem úgy ahogy megcsinálva. -
Hadeska22
aktív tag
és X2N
Köszönöm a magyarázatot, de nem teljesen értem részleteiben, hogy milyen modernizációs próbálkozás az ami azt gátolná, hogy ennyire alap probléma végre legyen orvosolva
? 1-1.5 mm-rel vastagabb kialakitás (ott ahol amúgy sem játszik senki)? 2 fokkal másabb a dőlésszöge? 
Itt nem olyan radikális dolgokról beszélünk, hogy
- double action wheel truss rod a nyak pickup mellett
- pickup ringek helyett a házba szerelt pickupok
- teljesen más anyagból lévő hangszerhanem, hogy a hangszer (főleg a Gibsonok sok zsetonért) ne romoljanak el ennyire amatőr dolgok miatt. Értelemszerűen ha hozzávágják a falhoz, stb az más kérdés. De a hangszerész is mesélte, hogy olyan emberek akik amúgy tokban tartják a hangszert (még csak nem is lóg a falon , - hülyét is kapnának) visznek neki javitásra. Mondjuk anno a volt főnökömnek is volt ilyen beidegződése, hogy csak a Gibson a jó márka. (
...)Mindegy, köszönöm mindkettőtöknek az infót

-
cucka
addikt
válasz
Hadeska22
üzenetére
Mérnöki fejjel igazad van, teljesen.
De a valóság, hogy a gitárvásárlók nem így gondolkoznak. Főleg a Gibson vásárlók, akiknél minden apró változtatás radikális módosítás.Szóval ha a Gibson gyár azt látja, hogy a vintage, szarul megtervezett gitárjait 5-6-10 ezer dollárért elkapkodják, a modernizációs próbálkozások pedig rendre népszerűtlenek, akkor egyértelmű a helyzet. Azt gyártják, amit megvesznek a vásárlók, nem azt, ami műszakilag, mérnöki szemmel nézve magasabb színvonalat képvisel.
-
X2N
őstag
válasz
Hadeska22
üzenetére
Az 1959-es Les Paul-on nem kell semmit megjavítani, az úgy tökéletes ahogy van.
Vigyázni kell rá, meg nem od*baszni a fejét és akkor nincs vele semmi gond.
A gond akkor van amikor nekiállnak módosítgatni azt ami amúgy is jó volt, de te a régi spec szerint szeretnél egy gitárt. Ezért megy a panaszkodás.
Azok akik ilyet akarnak nem véletlenül akarják ezt, ők évtizedekig azt nézték hogy az összes rockszár ilyen gitáron játszik, persze hogy nekik is ugyanaz kell.Gondolom Redchucky is eredeti Explorer formát szeretne, mert az tetszik benne neki amilyen eredetileg, nem módosítottat.
-
Hadeska22
aktív tag
Hát, de látod pont erről beszélek. Ha valaki megjavit valamit akkor nem közel ugyanolyan pocsék a végeredmény (kivéve, ha tényleg nem érdekli a usereit vagy profiltál belőle (alusisak kötelező
) ). Természetesen nem vagyok gitár épitő, de logikus emberként igen is szeretném azt gondolni, hogy ilyen triviális problémát ennyi év alatt igazán lehetne javitani anélkül, hogy "új" radikális dolgot kellene a userek torkán lenyomni. Szóval megerősiteni a kevésbé erős pontot a legminimálisabb változtatással. Ez nem (kellene, hogy) Rocket Science (legyen).Pont ma beszéltem a hangszerésszel, és mutatta, hogy nála is ott van 2+1 ugyanilyen hibával. A fix után pedig nem törnek, repednek max ha valaki rajta ugrál. Mindegy, szerintem ez minden árkategóriában gáz, csak más szinten.
@Redchucky: Nagyon remélem, hogy visszakapod a pénzt. Ha szabad javasolnom, esetleg nézz fel a Muzikerhez. Árulnak "mintha új" Chapman Ghost Fret explorer shape-t. Koreai és szerintem marha jól néz ki főleg azzal a headstockkal és királykék szinben. Igaz "csak 22" bundos. Extra, hogy fix húros, pörkölt nyakú és SD pickupok vannak benne. Árban ugyanott vagy mint a Jackson Demelition-nel. Ha jónak tartod érdemes velük beszélni
.szerk. ezek a "pro" szériás (koreai) chapmenek jóval epiphone és jackson x széria felett vannak minőségben

-
Tibizzz
tag
Ki ismeri vs szereti az eredetit ?
[link] -
Redchucky
aktív tag
Azt mondjuk nem értem hogy egy kicsomagolt és újra becsomagolt küldeményen mit lehet megvizsgálni.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Akkor még drágább volt a szállítási költség is, lehet tulajdonképpen előre kifizettették a vásárlóval a visszaküldést is, ha kell, ha nem. Az mindenesetre kijelenthető, hogy a visszaküldés láthatóan problémásabb lett.
-
Redchucky
aktív tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Return címkét csak akkor kapok, ha nekem jön vissza a csomag.
"Amennyiben az elkövetkezendő 7 munkanapban nem hallana az UPS felől, akkor kérem értesítsen minket, vagy akár Ön is egyeztethet az UPS céggel. Kérjük, válassza ki az országot, és kattintson a “Help and Support Centre”menüpontra az oldal alján.
• Ha felhívja az UPS-t, kérjük, tájékoztassa őket arról, hogy egy sérült csomagról van szó, amelyet ki kell vizsgálniuk. Tehát, a begyűjtéshez nincs szükség retúrcímkére.
• A csomagot általában az UPS központban ellenőrzik. Megkérjük, hogy kérjen egy nyugtát / begyűjtési bizonylatot a futártól. Az ellenőrzést követően az UPS visszaküldi nekünk a csomagot, azonban megtörténhet, hogy Önnek küldik vissza a sérült csomagot. Ilyen esetekben küldünk egy retúrcímkét." -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Redchucky
üzenetére
Ezt nem értem. Nekem mindig küldtek egy feladóvevényt, amit elvittem az átvételi pontra, leadtam a gitárt és kész.
"De lehet hogy nekem küldik vissza, akkor hívjam fel thomannt."
Ne gondolod, hogy ennek nincs realitása. Egyszer előfordult velem, hogy eljött a UPS futár egy csomagért - nem Thomann -, majd másnap kihozta nekem ugyanazt a gitárt. Nem viccelek.
-
Redchucky
aktív tag
Thomann szólt ups-nek, akik majd valamikor jönnek, de ha hét napon belül nem, akkor hívjam fel őket. Elviszik a saját központjukba, onnan elküldik a thomannak. De lehet hogy nekem küldik vissza, akkor hívjam fel thomannt. Ebből simán lesz egy hónap is.
-
X2N
őstag
Meg maga a nyakpálca körüli bemarást méretét is lehetne csökkenteni mert az is túl nagy, vagy megfordítani a pálcát, ahogy mostanában divatos. De az meg lehet a long tenon nyakillesztésnek zavarna be.
Egy idő után szerintem elfognak fogyni a vásárlók és akkor kénytelenek lesznek valamit kitalálni. De akkor már nem csak ezzel kell majd foglalkozzanak.
Hányszor csődbe mentek ők is már...
Tavaly G&L, idén a Fender is CEO-t váltott. -
cucka
addikt
válasz
Hadeska22
üzenetére
Megjavították, 70-es években juhar nyakat használtak, és volt erősítés a kritikus ponton (magyarul nem tudom a nevét, angolul "volute").
Ezen kívül a nyak hátradőlésének a szögét is lehetne csökkenteni, igazából semmi értelme az ilyen extrém szögnek. Meg több darabos nyakat is lehetne csinálni.A baj mindezzel, hogy a Gibson vásárlói nem igazán vevők az újításokra. Akármit is próbáltak újítani, egyik sem lett sikeres vagy közkedvelt.
-
X2N
őstag
+mahagóni a nyak nem juhar, a juhar erősebb szerkezetileg. De egy LP/SG-be nem teszünk juhar nyakat mert nem autentikus. Mondta a Gibson.
Hadeska22-Ez már már mém, évtizedek óta, semmit nem kell megjavítani mert úgy jó ahogy. De lehet úgy gondolkoznak hogy ha letörik majd vesznek másikat. Ki tudja.
-
Hadeska22
aktív tag
Jó, de amennyiben nincs (alu sisak kötelező
...) valami megállapodás hangszerészek és az Epiphone / Gibson között, azért szeretném azt hinni, hogy erről tudnak és idestova 50-60 év alatt sikerült ezt nem is tudom.. megjavitani?Nem tudom (vagy szeretném?) elhinni, hogy nincsenek képzett emberek odaát akik tudnának egy olyan megoldást amitől ezek a gondok egyszer s mindenkorra megszünnének. Főképp, hogy n+1 hangszerész is képes rá, akkor a Gibsonnak meg aztán főképp képesnek kell lennie rá.
-
cucka
addikt
válasz
Hadeska22
üzenetére
Nyak-fej találkozásnál van a gyenge pont, egyszerűen túl kevés az anyag ott azon a helyen.
Ezt tetézi, hogy gibson nyakak egy darab fából vannak, szóval a faanyag száliránya miatt a gyenge pont még gyengébb.
Illetve a gitár kialakítása sem segít, ha hátradől a gitár, akkor pont a fej vége kapja az erőhatást, ezért törik könnyebben. Egy fender gitár ezzel szemben ha eldől, akkor "lapjára" esik. -
Hadeska22
aktív tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
dettó. Sajnos ilyenek megeshetnek és sokkal jobb ha fel van véve / van róla bizonyiték. Persze az más ha amúgy nem sérülten érkezik és megsérül az első héten belül.
Más:
ha van erról bármilyen információ.. mi az oka, hogy az epiphone és gibson nyakak igy törnek / repednek? Mármint most nem teóriákra lennék kiváncsi, hanem kicsit tudományosabb oldal érdekelne. -
Redchucky
aktív tag
Nem azt írtam nekik, hogy három nap múlva repedt meg. Indoklás nélkül nem akartam visszaküldeni, mert abból meg az jött volna le, hogy én repesztettem meg.
-
GalaHU
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Oh, elsikkadtam a háttérsztoriban... Ez így tényleg elég gáz.

-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
GalaHU
üzenetére
Ez igaz abban az esetben, ha nem sérült a termék. Nekem is volt több ilyen, és tök simán ment, no questions asked.
De ő most visszaküldött egy gitárt, ami sérülésmentesen érkezett meg, átvételkor nem jelezte, hogy sérülten kapta meg, majd másnap (két nap múlva) visszaküldte sérülten.
Szerintem természetes, hogy kérdezősködnek.
Amúgy nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, én minden egyes gitárvásárlásom esetén, amikor kibontom a gitárt, videofelvételt készítek a teljes folyamatról, hogy rögtön dokumentálni tudjam, ha valami nem oké.
-
GalaHU
addikt
válasz
Redchucky
üzenetére
Ha csak simán elálltál a vásárlástól, akkor kb. 2-3 nap alatt beérkezik a Thomann-hoz a motyó és erről küldenek egy tájékoztató mélt (köszönjük, megjött, elkezdjük feldolgozni). 1-2nap alatt átnézik a pakkod (kibontják, megvan-e benne minden motyó, működik, stb). Ha minden okés, akkor újabb E-Mailt küldenek hogy átadták az "ügyedet" utalásra a pénzügyükre. Onnan minden nap van utalás, szóval max másnap nap végéig elutalják a pénzt. Ha hitelkártyára vetted, akkor 1-2 nap kell amíg megjön.
Szóval tokkal-vonóval a feladástól számítva kb. 1 héten belül nálad a pénz. (Nekem 2 gitárral és egy multieffektel is ilyen korrektül működött)
-
Ba cy lus
addikt
válasz
FockeWulf
üzenetére
Nem tudom, mit akarsz variálni output beállításoknál, egyedül a No Cab Mode-ot lehet aktiválni, amit meg is szoktam tenni hagyományos ládával, hogy ne kelljen minden presetnél külön kikapcsolni a cab-ot. Plusz hagyományos ládánál vágok alul-felül, különben elég természetellenes. De többnyire az FRFR ládával van használatban, az viszont ládaszimuláció nélkül felejtős. Nincs ezen mit variálni. Illetve lehet, az erősítőmodellt ahelyett, hogy szarból próbálnék várat építeni.
-
FockeWulf
tag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Ha FRFR ládán használod mindenképp kell fej és ládaszimuláció, viszon én jártam már úgy multival (boss) hogy nagyon sokat jelentett ha a multi kimenetén variáltam. Ezért kérdeztem hogy az output beállításoknál mire van állítva, lehet érdemes lenne azt is próbálgatni.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Redchucky
üzenetére
Nem azonnali a dolog, nálam az is beletelt némi időbe, míg a visszaküldött gitárt a beérkezést követően egyáltalán vizsgálni kezdték. Szóval 4-5 napot, egy hetet nyugodtan számolhatsz.
FockeWulf: Milyen erősítőmodell? UK800 a szóban forgó nehéz eset. Egyébként a boostolt JCM900-at (UK900) használom metálhoz, azzal nincs baj.
-
X2N
őstag
Ez lesz a terv holnapra. 
-
X2N
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Milyen hangszedős gitárral próbálkozol? Úgy tudom Dimarzio Super Distortion/SH4/SH6->Boss SD1/808 TS->JCM 800-as a lánc klasszik trash metál szandra, de a JTM-is jó lehet, főleg ha José moddolt, találsz róla nam profilt.
Ládába viszont ne V30-ba gondolkozz. G12T‑75, G12‑65
Vagy Mesa MK2c++, loopba eq-val.
-
Redchucky
aktív tag
Thomann minden visszaküldésnél a szállítóra akarja hárítani a hibát? Gondolom így eltart egy darabig a visszafizetés.
-
Ba cy lus
addikt
Valeton GP200 JCM800-asát "Super OD"-val (SD1) boostolva lehet valami épkézláb, feszes, thrash metálhoz is alkalmas hangot kicsalni? Nekem még nem sikerült, pedig ez egy klasszikus kombináció hozzá. Tényleg már mindenféle beállítást próbáltam, és mindenféle ládaszimet is. A klasszikus beállítás: drive 0 közeli, volume max közeli sem az igazi, sőt. A JCM900-hoz is 20-as pedál volume jött be, nem érdemes többre állítani.
-
Goose-T
veterán
Hoztak nekem egy ilyet egy kis szervizelésre. Nagyon korrekt kis gityó, és veszettül hangos akusztikusan, nagyon jól rezonáls.
Érdemben kipróbálni még nem tudtam, túl magasan vannak a húrok, pedig a húrláb csutkára le van eresztve. A nyak elég homorú, szóval egy pálcaállítás után ez javulni fog. A felsőnyereg sincs túl jól bereszelve, azt is orvosolni kell.
A gyári pickupjai fosul szólnak, azért is hozta a tulaja, mert nem tetszik neki a hangja. Olyan sokolrádiós, se mélye, se magasa. Dobozhangú. Összehasonlítottuk az én Epi LP-mmel, amiben Seymour Duncan SH4/SH1n szett van, hát az ezerszer jobban szólt. Kerül most bele próbaképp egy Guyker szett, ami SH4/SH2n utánzat, meglátjuk, mit tud az eredetihez képest.
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Az pont nem, az X szériás Jacksonokon olyan van általában.
Aki kér egy kis segítséget a hibakereséshez, annak itt van az eredeti gitár.
-
Goose-T
veterán
Keresd a hibát a gitáron (amíg fent van a hirdetés).
-
Redchucky
aktív tag
Szeptember 1, Budapest aréna, Judas Priest

-
Hadeska22
aktív tag
Új szerzemény. Kilőve a Charvel fétisem is
. Ez egy Charvel Desolition Soloist DX-1 limitált run (2011-2012). A nyaka ugyanaz a "simára csiszolt" fa ami az SL2 Pro-n is van, de marha jó érzése van. A TOM bridge az olyan amilyen, EMG 81/85 teszi a dolgát, semmi extra. Viszont a gitár nagyon jól néz ki. Biztos furán vagyok bekötve, de szerintem ezek a bindingos marha jól néznek ki
. Ugyancsak.. most már van "kinai" gitárom
. (mondjuk nem érződik rajta, sőt..). A leirtak alapján a Charvelnek ez a runja nem a gagyi kinai gyártósorról jött.
Első és utolsó volt, hogy ennyit utazzak egy hangszerért
... -
Ba cy lus
addikt
Elnézve az igazi erősítőiket jobban is járunk ha inkább a plugin fejlesztésbe invesztálnak, eddig nem sok megbízható, könnyen javítható erősítőt láttam tőlük.
Nálam elég megbízható a kis Blackstar, és a hangja sem rossz. Jól kiegészíti a Katana Minit hangzásban, az elem viszont a Blackstarban jelentősen jobban bírja. -
X2N
őstag
válasz
Tibizzz
üzenetére
Fizetett promó? Biztos nem lesz részre hajló.

Elnézve az igazi erősítőiket jobban is járunk ha inkább a plugin fejlesztésbe invesztálnak, eddig nem sok megbízható, könnyen javítható erősítőt láttam tőlük.
Kíváncsi vagyok megtudod-e mondani mi volt az ami megkülönböztette őket a Marshalltól amikor kiváltak, mit tudott az ő erősítőjük amit a konkurencia nem(egy patent-re gondolok).
Te vennél tőlük erősítőt vagy inkább mást vennél? -
X2N
őstag

Komoly, ekkora méretben, EL85 PP végfok.
-
X2N
őstag
-
X2N
őstag
Viszonylag ritkán kelek úgy reggel 7-kor hogy most játszunk egy kis Lamb of God-ot.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
sima reszelés egy-egy húron tompítás nélkül, ez azért nem scifi
-
X2N
őstag
válasz
Tibizzz
üzenetére
Persze erre tök jók ezek a nagy jelű dinamikátlan hangszedők, ha már úgy szólózol mint Vai, és sokat tappingolsz, ezzel könnyebb, de a nagy átlag sokkal jobban örülne mondjuk egy sokoldalúbb, kisebb jelű, Ibanez AR sorozatból átemelt Super 58 Passive/Alnico(PAF jellegű) hangszedőnek még az Ibanez RG-ben is, aminek zeneibb a hangja, és nem csak csutka gain-el, kivasalt dinamikával működik hanem tiszta hangon, alacsonyabb gain-en is. Ebből meglehet az utóbbit is csinálni, ha bekötsz egy kompresszort megfelelő beállításokkal, fordítva viszont nem.
-
MasterMark
titán
Új húrok.
-
Hadeska22
aktív tag
válasz
Tibizzz
üzenetére
Az tök jó, hogy Thomannon vannak értékelések, viszont nem kell mindent elhinni. Ez nem azt jelenti, hogy a termék 99%-ban nem egyezik a leírtakkal (és értékelésekkel), de volt szerencsém belefutni egy rakás termékbe ahol teljesen rosszúl értékeltek valamit. Én is azt gondolom X2N-nek igaza van, Ibanez gitárok jórészt azért voltak régen is és a mostaniak is javarészt, mert nem saját hangszedőkkel voltak / vannak felszerelve. EMG-k, Seymour Duncanek, Di Marziok, Fishmanek, stb.
Ismerek olyant aki szerint a régi passzív B.C. Rich hangszedők is jók
... akkor ilyenkor mi a helyzet? -
Tibizzz
tag

-
Redchucky
aktív tag
Az sg visszamegy, az fix. HH fender player tele mennyire hasonlíthat a vastag probuckeres hangra? SS fenderem van, azt nagyon szeretem, így adná magát a típus. Személyes tapasztalatokat kérnék, AI appokkal már beszéltem
-
X2N
őstag
Meglehet nézni amúgy hogy Ola Englund-nak meddig tart egy Lamb Of God számot begyakorolni.
-
X2N
őstag
Hasonlóan nevetséges az is amikor valaki kezdőként beesik mondjuk ide, és az a kérdés hogy akkor most mit tanuljak kezdőként. Szerintem azért szokott elképzelés lenni hogy milyen zenét szeretne játszani, én azt próbálnám. Ha meg nem megy akkor egyszerűbbet.
Majd elkezdik neki ajánlani mondjuk a justinguitar-t a metálos arcok.
(kíváncsi lennék ők végigtolták-e egyáltalán, mennyire találják hasznosak hosszútávon ezeket a pop/rock/folk tematikával felépített leckéket)Akik csak online tanulnak, tanár nélkül most hogy érzik mennyire haladnak? Mi vált be, mi volt időpocsékolás?
-
X2N
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Persze hogy tévedésben van. Az hogy ki mennyi ideje gitározik nem jelent semmit, ha csak "amatőr" otthoni gitározás. Pláne bármilyen iskola nélkül. Még ha eljársz tanárhoz akkor se lehet mindent megtanulni. Volt olyan híres gitáros aki ahogy turnéztak mindig elment az összes helyi tanárhoz, hogy kiderítse tudnak-e neki valami újat mutatni. Egyszerűen annyi zenei stílus van, annyi mindent lehet gyakorolni, emiatt teljesen el fog térni mindenkinek eleve a skillset-je.
Ő meg úgy képzeli ezt el hogy itt mindenki ugyanazt gyakorolja mintha egy zeneiskolában a kötelező tantervet követné. Meg mindenki nagyjából ugyanazt tudja mert 10+éve gitározik már tehát nem lehetnek nagy eltérések....
Meg mindenki azt szereti amit ő mert az egy híres befutott arénákat megtöltő zenekart hallgat, tehát ő nem tévedhet.
Eleve sokan nem is akarnak már színpadra se állni, elvannak otthon és csak a zenélés miatt játszanak hangszeren. Rengeteg ilyen gitáros, zenész van.Ez tipikusan ilyen laikus, hozzá nem értő kérdés amikor ismeretlenek megtudják hogy te mondjuk gitározol, akkor az a következő kérdés az lesz hogy játszok-e zenekarban, vagy tudok-e valamit játszani.
Mert szerintük ezért KELL gitározni/zenélni. Hogy aztán zenekarozzak meg lemezt készítsek stb.
Mert hogy ez szerintük mekkora buli, akik soha nem is csináltak semmi ilyesmit...
Fogalmuk sincs mögötte arról a munka mennyiségről amit meg kellene ehhez csinálni.
Persze ez alatt ők most a szomszéd gyerek demó lemezére gondolnak amit összekattintott a gyümölcsös DAW-ba meg amit letorrentezett audio sample könyvtárat és odabiggyesztgette egymás mellé a random generátorral.Aztán meg jönnek olyan baromságokkal hogy x-y mennyire jó, mert pont befutott, ő tehetséges, stb.
Meg meg azt gondolod magadban h sorolni tudnád a nála klasszisokkal jobb zenészeket akiket még csak nem is ismernek.
Ez is egy munka ha nem szereted/nincs kedved/kötelező csinálni. Ha olyan számot/műfajt kell begyakorolni amit nem szeretsz az nagy szívás, ha tegnapra kellene. Úgy nem semmit lehet szívvel lélekkel csinálni.
Aki meg eleve erre a pályára készült, ott aztán baromi nagy luxus lehet az hogy te csak 1 stílusba mozogsz...gyakorlatilag kiszúrás magaddal. Mert hosszú távon te is teljesen belefáradsz ez borítékolható. Ez látható sok régi nagy zenekarnál is, nem kell neveket mondjak.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Andre Fludd utóbbi 1-2 videója pont ezzel a témával foglalkozik.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Vagy csak rájöttél, mekkora hülyeséget írtál.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Alapvető tévedésben vagy: ha egy gyerekkora óta zenei pályára készülő profi, elismert virtuóz gitárost "hívnál ki", az lenne olyan. Én legjobb esetben is csak amatőr vagyok, aki rég kezdte, de ez nem jelent hatékonyságot és állandó komolyságot, elhivatottságot is a "feladatot" illetően.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Apple MacBook
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Crimson Desert
- Brutális összegeket fektet a Samsung az AI fejlesztésekbe
- Forradalomi előrelépésként jellemzi az NVIDIA a DLSS 5-öt
- GL.iNet OFF topik
- Nem fut az Intel grafikus vezérlőin az év egyik legjobban várt címe
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- OnePlus Nord 2T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4493
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

cserébe a Fendernek csodás hangja van és minden más szerelék rajta sokkal jobb, a Squier-ben már mindent cserélni kellene, recseg ropog az egész (kapcsoló, potik) és már a spray sem segít rajta.

Köszi a tippet. Most kicsit elment a kedvem a vásárlástól, meg ugye van az eladó cortom, először az menjen el. Az epi vonalat ezek után ejtem, viszont láttam egy fekete fender HH telecastert...

.