- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Qualcomm lapkával és nagyobb teleppel várható a CMF Phone 3 Pro
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple Watch
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Máshol is jó nap ez a gitárosoknak!
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Goose-T
üzenetére
Nem tudományos, de saját tapasztalat, Thomann hétfőnként szokott árfolyamot frissíteni. Nagy csodát ne várjon azért senki, mondjuk egy 1000 eurós gitárnál 10 ezer forint különbség, szerintem lényegtelen.
Egyelőre annak örülök, hogy az MT-15, amit 230 ezer forintért vettem, az 352 most, és majd lesz belőle talán 3-4 hónap múlva. :-D
-
Goose-T
veterán
válasz
GalaHU
üzenetére
Nyilván kell egy pár nap átfutás. Nem valós időben áraznak szerintem, hanem ha tippelni kellene, akkor szerintem egy elmúlt időszak átlagárfolyama alapján. Meg nyilván kerekítik és alakítják is a forintos árakat, hogy jobban nézzenek ki.
Szerk.: azt nem tudom, hogy lehet-e euróban vásárolni tőlük, de most az érné meg igazán.
-
Goose-T
veterán
Jó reggelt! Mostantól a Reverben jobban fog esni a nézelődés.
A Thomann is írhatja át a forintos árakat.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
btraven
üzenetére
És míg kiguberálod valahonnan pont azt, ami kell, hány év (munkaóra) telik el?
Eleve kik dobálnak ki teljesen működőképes elektroncsöveket? 
Egyébként még ha az alkatrészek ingyen is lennének, akkor sem lehet azt mondani, hogy ingyen volt az erősítő: sok óra a megépítés, kitanulni a szakmát, az meg sokkal több. -
X2N
őstag
válasz
btraven
üzenetére
Elég rossz az a kapcsolás amit megépített, kellene bele még pár dolog, már csak azért is hogy stabilabban működjön. Lebeg a rács a bemeneten, végfokcsőnél a katódellenállást bypassolni kellene kondival, azzal nagyobb lenne az erősítés. Csatolókondik feleslegesen nagyok, meg lehetne valami visszacsatolás is a végfokban már csak a stabilitás miatt is.
-
btraven
őstag
Már nem kell erősítőt venni [link]
-
X2N
őstag
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
má megint egy dobrevkláraszavazó
-
dl650
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Csak semmi politikai sugallat.

-
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Reméljük holnap a legjobbakat!
-
X2N
őstag
válasz
Tibizzz
üzenetére
A Big Muff pedál pluginjuk elég jó azt próbáltam, ingyenes. A Rack Delay szintén.
A 808-asukat használom az slo elé, bevált.
Én ezeket terveztem megvenni:
-Modifire LA 90s
-Bulldog
Esetleg ezt:
-Mach VI -
X2N
őstag
válasz
Tibizzz
üzenetére
Ha Gilmour hangzás kell akkor Big Muffs-Hiwatt DR103-MXR 113 Rack Delay-Fane hangszórós láda. Meg sok kompresszor.
Ez az alapja, hogy ebből mit tud majd neked a vas kihozni az más más kérdés, szerintem nem sokat. Ezek már olyan hangzások amiket csak az igazival lehet igazán utánozni, nem sok jó DR103 modellt hallottam eddig multieffekteknél(egyet se), pedig volt pár.
Delay-nél a wet jelre lehet bátran hi-pass filtert használni(400-700Hz) a 90Hz-kevés. -
Ba cy lus
addikt
válasz
Tibizzz
üzenetére
Nem az ötlet miatt érdekel engem, itt azzal van a baj, hogy simán manipulál(hat)nak egy-egy ilyen összehasonlítást, és ha nincs semmiféle beállítás közölve, csak annyi, hogy "clean" vagy "overdrive", az egy ilyen sokparaméteres eszköznél eleve gyanús, mert otthon nem ellenőrizhető/reprodukálható. Az meg nem válasz, hogy bass, middle, treble, presence úgyis "noon", mert az az "alapértelmezett". Nincs ilyen a valóságban, hogy egy zenész ragaszkodna a "noon"-hoz, mert "csak", az az "alapértelmezett".
-
Tibizzz
tag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Én Megszoktam kérdezni a Chatgpt-t. Elég jó beállításokat szokott adni. Érdekes egy szerkezet ez a MI.

PLD:
🎧 CAB / IR👉 amit már használsz → tökéletes
Ajánlott IR típus:
4x12 (Greenback / V30 mix)
vagy Hiwatt jellegIR EQ:
Low cut: ~90 Hz
High cut: ~6 kHz
⏱️ DELAY (EZ A LELKE!)
⏱️ DELAY (EZ A LELKE!)👉 Klasszikus Gilmour delay:
Time: 430–480 ms
Feedback: 25–35%
Mix: 20–25%👉 trükk:
ne legyen túl hangos
inkább “háttérben úszik” -
Ba cy lus
addikt
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Ja igen, a Fender Silverface Twin Reverb erősítőmodell a Valetonban egy Alnico Gold custom IR-rel. Elég nyílt, világos hang, a gp200-ban nekem ez lett a kedvencem a tisztából.
Ehhez képest a Katana Mini tisztája olyan jazzes (bár még mindig világosabb a Blackstar fly3-énál).
Egyébként youtube-on rakás olyan összevetés van akár márkán belüli típusok, akár különböző márkák termékei között, ahol csak annyit írnak, hogy "clean", "overdrive", mintha egy modellező csak egyfélét tudna. Kommentben meg sommás véleményt alkotnak, kifogásolják, hogy pl. x túl sötét, mintha nem lehetne tekerni a potin (persze valamikor már nem lehet, de beállításokról eleve semmit nem közölnek).

-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Javítanom kell magam: a Valetont dugva Katana Mini auxba sokkal jobb, részletesebb tisztát el lehet érni. Metálra már nem ilyen egyértelmű (eddig leginkább úgy vetettem össze) pl. a zaj miatt, este aranyat ér a kevésbé zajos hang, ez pedig a valódi SD1 + Katana Mini.
-
Ba cy lus
addikt
Katana Minivel nincs ez - de még Blackstar Fly 3-mal sem -, hogy GP200-at rádugva szintlépést tapasztalok, sőt. Igaz, ez analóg és messze nem olyan sokoldalú, de esti gyakorláshoz bőven megteszi. A Fly3 viszont kevésbé semleges, mint a Katana Mini, ez a hangszóró karaktere, ami épp az auxba dugva a Valetont derült ki. Viszont hangulatos: összességében a Blackstar "marshallosabb" (noha nélkülözi a high-gain-t), a Katana Mini "fenderesebb".
Azért még egyszer lehet kipróbálok egy ilyen Boss Dual Cube LX-et, bár ez már nem analóg, és kicsit talán túl nagy mini erősítőnek.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Azta.
(Meglepett az eredmény.) -
Ba cy lus
addikt
[I Turned Darth Vader’s Theme into a Bach Fugue]
Egyik komment is nagyon találó:
The Empire strikes Bach.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Melyik?
-
Tibizzz
tag
Bíróm az ilyen gyors punk-metal témákat is. [link]
-
Tibizzz
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Minden attól függ, mire kötöd rá és hogy állítod be. Egy szupi dolgot is ellehet keverni.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Na én is vettem egy Valeton GP-50-et.
Az, hogy melyik szól jobban, ez, vagy a Spark, az hamar eldőlt.
-
MasterMark
titán
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Jah egy bourre in e minor is sokkal jobb gyorsabban mint lassabban, de most csak arrol beszelunk hogy fun legyen annak aki jatsza.
Par eljatszasra begyakorolhato egy linkin park new divide drop c sharp-ban, legalabbis a refreny resze, es azt pl tokre fun jatszani annak is aki nem tud gitarozni.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Na igen, csak ezt egy idő után megunja az ember, és többet akar.
Főleg metálnál: hiába megy lassabban is, nem szól jól úgy az a riff. A thrash metál tipikusan attól él, hogy gyors, nem véletlen játssza a Metallica felgyorsítva a dalait koncerteken, ez nem arról szól, hogy még olyan gyorsan is el tudják, hanem a hangulatról. De nem csak a metálban van ez, a magyar népzenében épp úgy előfordul. Vagy akár klasszikus zenében is, Bach 3. brandenburgi hangverseny 3. tételének szerintem kifejezetten jól áll, mikor gyorsabban játsszák.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Persze, mert kvintekkel semmivel sem könnyebb játszani, mint anélkül, maximum a kvintekre épülő dalok között lehetnek egyszerűbbek is. Egyébként meg kezdőként mindenki megérzi az ujján a kvintek tologatását is.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Aztán ott vannak az olyan témák, mint pl. a Dimmu Borgir - Entrance kezdőriffje, ahol nem a kvintet lefogni nehéz, hanem a jobb kézzel rendesen kipengetni a dalt. A metál teli van ilyen zenékkel, ahol nem a lefogó kézzel szenved az ember, hanem a pengetéssel, és akár 10 -15 évnyi állandó, napi gyakorlásba is beletelhet, míg jól el tudja játszani. -
btraven
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Igen, ez a buta app is figyeli milyen időközönként pengetem a húrokat, na ez a nehéz, hogy pontosan csinálni.
-
consono
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
Punk zenét 4 kvinttel már teljesen hitelesen lehet játszani
-
MasterMark
titán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Persze, ez sem gitarozas de tobb mintha csak ugy csinalna mintha gitarozna. Meg vegulis mar fun a power akkordozas is.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
A gitározás még a kvintek esetében sem merül ki annyiban hogy lefogod 20 másodperc alatt.
-
FockeWulf
tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Kb 20-30 másoperc alatt bárki megtanulhat kvinteket lefogni....vagy akármilyen teljes akkordot lefogni. Megmutatod neki hogy melyik ujját, melyik húrra tegye és kb ennyi. Nem itt kezdődnek a gondok
-
Hadeska22
aktív tag
válasz
btraven
üzenetére
Mondanám, hogy felvontam a szemöldököm, de nem. A múltkor egy 40-50 közötti fószer szerette volna a gitárt megvenni hasonló jelleggel. Nem gyűjtő, nem is játszik rajta, de egy minőségi extrém formát és egy LP-t (ZW grafikával) szeretne a falra, mert tetszik neki és jó ránézni vagy néha léggitározni

Mondjuk ha úgy teszel mintha gitároznál, akkor annyi erővel már gitározhatsz is
...Vegyél valami nem teljesen alap de nem is drága hangszert aztán ha úgy alakul, hogy mégsem jön be a rendes gitározás, akkor nem fogod úgy érezni, hogy kidobtál egy rakás összeget a semmire, de a léggitáros satisfaction is meglesz.
-
-
Popa Chubby baromi szépen muzsikál. Már egy ideje figyelem a munkásságát. Semmi extra, csak sima blues rock amolyan Hendrix, SRV hangzás. Nagyon tetszik a gitár tone is.
-
dl650
tag
válasz
btraven
üzenetére
Mivel nem ismerlek ezért a kitartásodhoz nem tudok hozzászólni, de azt gondolom, hogy ha a gitár és a hozzávaló cucc ott van a szobádban és meghallod a hangját akkor nem tudom elképzelni, hogy ne vedd minden nap a kezedbe. Nehéz műfaj, de ha jönnek a kezdeti sikerek akkor már sínen vagy.
-
btraven
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Múltkor beláttam hogy muszáj elmenni boltba kipróbálni gitárokat. Csak odáig meg sose jutok el. Mert ugye netről rendelés csak 1-2 kattintás aztán 1-2 nap múlva itt a gitár és akkor nincs idő hezitálni.
A másik meg az okosteló app szimulátorral gyakorlás, 1 hét után abbahagytam/elfelejtettem csinálni az egészet. Hiába nincs bennem kitartás, sejtettem én.
Addig nem veszek gitárt amíg az Iron Man-t nem tudom 100%-ra megcsinálni.
Viszont léggitározáshoz megfelel minden.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Szólánc.
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4306, 100 AKKSI
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 256GB-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4529
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A Thomann is írhatja át a forintos árakat.
Eleve kik dobálnak ki teljesen működőképes elektroncsöveket?