Hirdetés
- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Gitáros topic
- (kiemelt téma)
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Leradírozta a kijelzőt a Garmin fitnesz karkötőjéről
- Tisztázta a Motorola az Edge 70 Max frissítési ígéretét
-
72406 - 72301
72406 - 72301 72300 - 72201 72200 - 72101 72100 - 72001 72000 - 71901 71900 - 71801 71800 - 71701 71700 - 71601 71600 - 71501 71500 - 71401 71400 - 71301 71300 - 71201 71200 - 71101 71100 - 71001 71000 - 70901 70900 - 70801 70800 - 70701 70700 - 70601 70600 - 70501 70500 - 70401 70400 - 70301 70300 - 70201 70200 - 70101 70100 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 06:43 Téma összefoglaló
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hadeska22
aktív tag
Gondolom. De azért nekem fura, hogy lehet más a fej kiosztása, mint a hangolókulcsoké. Ilyenkor nem gondolnám, hogy egy sw elérte a MVP szintet (minimum viable product). Vélhetően még fejlesztés alatt van.
Nem akarok gonosz lenni, első ránézésre azért ennek a pro verzióját nem feltétlenül venném meg ezek alapján.
MVP-t elérte, de ez erősen alfa jellegű ebben az állapotban. Két opció van a testre és egyik sem skálázódik / igazodik amennyiben 1-2 komponens / opció változik. Az ötlet jó, a kivitelezés pedig Cyberpunk 2077 day 1 szerű. Prémium feature-t pedig akkor szokás jobb esetben árulni, ha a termék kész. De ilyen hibákat én személy szerint akkor fogadnék el, ha amúgy 10 gitártest közül lehetne választani megannyi headstock, stb kombinációval. Ha jól emlékszem a Mayones gitároknak van talán a legjobb konfigurátora (közel a valósághoz) de a Kieselé sem rossz mindent összevetve. Nehéz ilyen szoftvert összerakni, de aki erre vállalkozik jobb esetben tisztában van vele.
-
cappa72
nagyúr
Gondolom. De azért nekem fura, hogy lehet más a fej kiosztása, mint a hangolókulcsoké. Ilyenkor nem gondolnám, hogy egy sw elérte a MVP szintet (minimum viable product). Vélhetően még fejlesztés alatt van.
Nem akarok gonosz lenni, első ránézésre azért ennek a pro verzióját nem feltétlenül venném meg ezek alapján.
-
Hadeska22
aktív tag
-
dl650
tag
-
cappa72
nagyúr
-
Goose-T
veterán
-
Redchucky
aktív tag
Volt egy olyan érzésem, hogy ez lesz belőle...
-
X2N
addikt
reset a csakazújajó miatt
Csakacsöves!
Amúgy ha lenne kézügyességem, lehet én is próbálkoznék ezzel-azzal, de mivel nincs, kénytelen vagyok megvásárolni a tudást. És a tudás az frissen, újonnan jó.
Csak halkan megjegyezném érdekességképpen, hogy felkerült a netre nem is olyan rég az egyik "csúcs" McIntosh erősítő rajza is, amiből kapásból 2db-ot kell venni ha stereo hang kellene, mert ez így magába csak mono, és a hozzá való speciális hangszórót is meg kell venned, mert nincs olyan hangfal a piacon ami ezt a 2kW teljesítményt, és mellette a 8kW csúcsteljesítményt elviselné.
Ők az a kis amerikai cég akiknek a "legendás" elektroncsöves erősítője az MC 275-ös modell, 1960 -ban készült, és a mai napig igen nagy népszerűségnek örvend a Hifisták körében.
Ebben a mostani erősítőben nincs 1db cső se, viszont van benne ugyanúgy kimenőtrafó, ahogy egy csöves erősítőnél, szóval a kérdés hogy mért preferálják sokan a csöves erősítőket, lehet nem feltétlenül azon múlik hogy milyen cső van benne, vagy nem, hanem magán a kimenőtranszformátoron, mint áramköri elem, illetve a kapcsolás technológián, elvén múlik. Lehetséges tranzisztoros végfoknál is Current Feedback-el "elrontani" úgy a végfokot hogy hasonlóan viselkedjen(csökkentett linearitással, alacsonyabb damping faktorral, nagyobb torzítással) mint egy elektroncsöves erősítő kimenőtraszformátorral.
Ugyanakkor lehet elektroncsöves végfokot készíteni ami teljesen Hi-Fi-sen szól, tehát alacsony torzítással, kiváló linearitással, magasabb damping faktorral, az én Marshall 9100-as erősítőm is pont ilyen(ez a széria mind ilyen, 9100/9200/EL34), ott egy speciális fázisfordító van(amit a Marshall csak True Differential Inverter-nek nevezett el), amit áramgenerátor hajt, és a kimenete is tökéletesen szimmetrizálva van, szemben a gitárerősítőkben általánosan használt Long tailed Pair fázisfordítókkal. Nem véletlenül van ebben a Marshallban ECC81-es cső fázisfordítónak használva, és nem ECC83-as. A 81-esnek jóval nagyobb az áram erősítése, jobban megtud hajtani egy EL34 végfokcsövet, mint egy 83-as, ami azt jelenti "leegyszerűsítve" hogy alacsony hangerőn is szépen fog szólni, nem fog elveszni a hangja, mert rendesen megvan hajtva a végfokcső. Ennél a Marshallnál a bemenő erősítő fokozat is pont Hifi-sen van megcsinálva, 2db párhuzamosan kötött ECC83-as alkotja, katódban 1db ellenállással, nincs katód bypass kondi mint egy gitárerősítőnél ami megemelhetné a torzítást/erősítést/lokális visszacsatolást megszüntetné.Azért tudok róla ennyit, mert ezen agyaltam már egy ideje hogy fogom "elrontani még csövesebbre a hangját", az lesz a cél hogy az A/B kapcsolót átalakítom úgy hogy ne a visszacsatolást állítsa, hanem konkrétan az előfok topológiáját kapcsolom át gitárerősítősebbre(megszüntetem a párhuzamos kapcsolást az első fokozatnál, és kiktatom az áram gerátort a fázisfordítónál, a Presence potmétert meg bekötöm majd a negatív visszacsatolási körbe), és a visszacsatolást kapcsolja át Hifi-s módból gitárerősítős módba. Szóval ezek a régi, ma viszonylag olcsón megvehető erősítők nagyon jól módosíthatóak, akár hifi-erősítőként is használhatóak, ha EL34-es cső van benne(mert ehhez lett tervezve a kimenőtrafó eredetileg is, nem 5881-hez), és jól be van állítva, mert a frekvencia átvitele gyakorlatilag full lapos 80-20kHz-et bőven tudja, 60kHz- felett esik csak le az erősítése(kell bele 1db nagyobb kondi és lemegy 20Hz-ig is, probléma nélkül):

Ba cy lus-A szükség nagy úr, nem mondtam hogy mindenki képes volt rá, de sokaknak sikerült működőre összerakni, pont az az előnye a csöves kapcsolásoknak hogy nagyon egyszerűek, kevés alkatrész. Ezért könnyen javíthatóak is, amíg van cső addig ezek menni fognak, ami nem igazán mondható el pl 1-1 speciálisabb Fetes végfokról amibe már alkatrészt se kapsz, ha meg kapsz akkor nagy eséllyel hamisított lesz.
-
Ba cy lus
addikt
Mikor mondtam én valakinek hogy építsen bármit is, pláne nagyfeszültségű, vagy hálózatról működő dolgot? Soha. Ellenben kis pedálokat meg lehet építeni kezdőként is, legalább lesz valami sikerélményed is, meg nem kell megvenni 60eFt-ért egy alap Tubescreamert, már ha lenne ilyenre manapság szükség a sok modellezős dolog mellett.
Igen képzeld az 50-es évek Amerikájában nem az volt mint most hogy megrendelték az emberek az internetről az erősítőket vagy bementek a boltba és leemelték a polcról. Mivel tranzisztoros erősítők akkor még nem voltak így mindenki több száz V-al működő csöves erősítőt épített KIT-ből. Persze nem maga Juci néni, hanem esetleg egy ismerőse, akit megkért hogy építse meg neki.
Aki idősebb az meg pontosan tudja hogy itthon is ugyanez volt, a 70-80-as években, sorba állás az alkatrész bolt előtt hogy egy akkoriban modern-nek számító QUAD405-öst összeépíthessen az átlag, mert nem engedhetett meg magának ennél jobbat. Az erősítők meg nem fognak soha kimenni a divatból, mert mindig kell majd egy végfok ami a végleges jelet a hangszóróra kiküldje.arnyekxxx-Igaz, valami rigolyája mindenkinek van itt
Nem érzem magam különlegesnek, ebben semmi különleges nincs hogy ai-al tudsz "programozni", ezt bárki megteheti ha érdekli a dolog, én is csak azért mutattam meg a mostani "projektemet" mert meglepődtem hogy ennyire gördülékenyen fog menni, azt hittem nehezebb lesz. Pusztán szórakozásból kezdtem el vele múltkor csinálni egy ilyen kis helikopteres "top down" lövöldözős játékot, aztán meg lepődtem azon hogy az alapokat 1 óra alatt meg is csináltam vele.Erről már volt szó egyszer, hogy eltúlzod ezt a "régen szinte mindenki képes volt megépíteni magának" vonalat. Persze többen értettek hozzá, mint ma, de hogy általános lett volna, arról messze nincs szó. Nem véletlen tűntek el az ilyen kit cuccok.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
ha nem kezdenél el "ménemírod meg magadnak, énismegtudomcsinálni" előadást tartani akkor senki nem baszogatna ezzel
egyébként meg ne érezd magad olyan különlegesnek, én baszogatva vagyok a kinai meg kókányszarjaimmal, reset a csakazújajó miatt, ba cy sem panaszkodhat, hogy még senki nem állt bele különböző kijelentései miatt
ha ezek zavarják a lelkivilágodat akkor nem neked való az internetes fórumozás
reset a csakazújajó miatt
Csakacsöves!
Amúgy ha lenne kézügyességem, lehet én is próbálkoznék ezzel-azzal, de mivel nincs, kénytelen vagyok megvásárolni a tudást. És a tudás az frissen, újonnan jó.
-
X2N
addikt
Mikor mondtam én valakinek hogy építsen bármit is, pláne nagyfeszültségű, vagy hálózatról működő dolgot? Soha. Ellenben kis pedálokat meg lehet építeni kezdőként is, legalább lesz valami sikerélményed is, meg nem kell megvenni 60eFt-ért egy alap Tubescreamert, már ha lenne ilyenre manapság szükség a sok modellezős dolog mellett.
Igen képzeld az 50-es évek Amerikájában nem az volt mint most hogy megrendelték az emberek az internetről az erősítőket vagy bementek a boltba és leemelték a polcról. Mivel tranzisztoros erősítők akkor még nem voltak így mindenki több száz V-al működő csöves erősítőt épített KIT-ből. Persze nem maga Juci néni, hanem esetleg egy ismerőse, akit megkért hogy építse meg neki.
Aki idősebb az meg pontosan tudja hogy itthon is ugyanez volt, a 70-80-as években, sorba állás az alkatrész bolt előtt hogy egy akkoriban modern-nek számító QUAD405-öst összeépíthessen az átlag, mert nem engedhetett meg magának ennél jobbat. Az erősítők meg nem fognak soha kimenni a divatból, mert mindig kell majd egy végfok ami a végleges jelet a hangszóróra kiküldje.arnyekxxx-Igaz, valami rigolyája mindenkinek van itt
Nem érzem magam különlegesnek, ebben semmi különleges nincs hogy ai-al tudsz "programozni", ezt bárki megteheti ha érdekli a dolog, én is csak azért mutattam meg a mostani "projektemet" mert meglepődtem hogy ennyire gördülékenyen fog menni, azt hittem nehezebb lesz. Pusztán szórakozásból kezdtem el vele múltkor csinálni egy ilyen kis helikopteres "top down" lövöldözős játékot, aztán meg lepődtem azon hogy az alapokat 1 óra alatt meg is csináltam vele. -
FockeWulf
tag
Na elég volt srácok mostmár, mert mingyá' jön a moderátor aztán rendet tesz itten, de nagyon durván.
-
arnyekxxx
veterán
Vicceskedni lehet csak ne a más kárára, meg baszogatásból, mert már unom hogy mindig csak engem basztatnak a semmiért, legközelebbi ilyennél jön a moderátor aztán majd rendet rak. Gitározásról kellene szólnia a topiknak, nem arról amit most ovodás szinten művelnek elvileg felnőtt emberek a vélt "sérelmeik" miatt.
Elektronikában meg nem fogok komolytalankodni, főleg nem ott ahol hálózati feszültség van meg több száz V feszültség. Kurvára nem vicces az amikor belenyúlsz 300-500V egyenfeszbe és 50/50% az hogy eltudod időben engedni vagy beesel az asztal alá és újra kell éleszteni mert leáll a szíved, ha meg nincs ott valaki aki ezt elkezdje neked reszeltek.
ha nem kezdenél el "ménemírod meg magadnak, énismegtudomcsinálni" előadást tartani akkor senki nem baszogatna ezzel
egyébként meg ne érezd magad olyan különlegesnek, én baszogatva vagyok a kinai meg kókányszarjaimmal, reset a csakazújajó miatt, ba cy sem panaszkodhat, hogy még senki nem állt bele különböző kijelentései miatt
ha ezek zavarják a lelkivilágodat akkor nem neked való az internetes fórumozás
-
Ba cy lus
addikt
Vicceskedni lehet csak ne a más kárára, meg baszogatásból, mert már unom hogy mindig csak engem basztatnak a semmiért, legközelebbi ilyennél jön a moderátor aztán majd rendet rak. Gitározásról kellene szólnia a topiknak, nem arról amit most ovodás szinten művelnek elvileg felnőtt emberek a vélt "sérelmeik" miatt.
Elektronikában meg nem fogok komolytalankodni, főleg nem ott ahol hálózati feszültség van meg több száz V feszültség. Kurvára nem vicces az amikor belenyúlsz 300-500V egyenfeszbe és 50/50% az hogy eltudod időben engedni vagy beesel az asztal alá és újra kell éleszteni mert leáll a szíved, ha meg nincs ott valaki aki ezt elkezdje neked reszeltek.
Te egy topikba frissen belépőt képes vagy számonkérni ("b*sztatni"), miért nem épít, mert bezzeg a 60-as években még a nyugdíjas Juci néni is magának rakta össze a kitben vásárolt erősítőt.
Pedig ez nem az erősítőépítős topik.
-
X2N
addikt
-
consono
nagyúr
Soha semmit nem építettél, honnét is tudhatnál bármit. Fogalmad sincs semmiről ami elektronika. Majd pont te fogod megmondani?
Igen fent vannak a rajzok neten, csak nem mindegy hogy melyiket akarod megépíteni, mert már azt is tudni kell hogy van-e értelme a rajznak egyáltalán, mert rengeteg olyan rajz is fent van ami rosszul van megtervezve, vagy eleve működésképtelen, vagy csak simán életveszélyes. Itt jön be a képbe az hogy nem a vakvilágba akarunk valamit elkészíteni 0 tudással, hanem már van egy minimális tudásod, ami alapján el tudod dönteni egy rajzról hogy van-e értelme egyáltalán megépíteni és kipróbálni.
Veled ellentétben én egy már működő program prototípust programoztam le Gemini-vel, és ne gondold hogy nem kellett folyamatosan debugolni benne a hibákat, meg 5x újra íratni a kódot, mert változott a spec miközben programoztattam vele.
Építsél valamit kezdésnek, olyat ami legalább működik is, ne csak a szádat jártasd te is.
Ne vedd már magad ennyire komolyan, ha mi mind vicceskedünk!
-
X2N
addikt
Tegnap meg is érkezett az új AXE FX Update.
Elég jelentősnek tűnik.
Összefoglalva:
-3 új erősítő
-új pedál
-Chorus blokkok updatelve, all around
-gyorsabb Gate
-Csökkentett CPU használat egyes blokkoknál-Improved power amp modeling.
-Improved preamp and power tube grid modeling.
-Improved frequency response across models.
-Refined multiple model parameters using new analysis techniques.Many amps now feel more responsive and “open.” Existing presets are updated automatically. Updated models to use new preamp bias and cathode-follower values, improving response. Improved JCM800 and Plexi models based on new insights. New “TRANSISTOR” Power Tube Type.
This type is now the default for the Jazz 120 model. Existing presets automatically updated. Fixed a cap value in 5153 100W Red amp model. -
X2N
addikt
Minden kapcsolási rajz fent van a neten, igazából nulla tudással is meg tudod csinálni. Csak nem akarod igazán. Ha én megtudom csinálni zéró tudással és hozzáértéssel, te is!
Soha semmit nem építettél, honnét is tudhatnál bármit. Fogalmad sincs semmiről ami elektronika. Majd pont te fogod megmondani?
Igen fent vannak a rajzok neten, csak nem mindegy hogy melyiket akarod megépíteni, mert már azt is tudni kell hogy van-e értelme a rajznak egyáltalán, mert rengeteg olyan rajz is fent van ami rosszul van megtervezve, vagy eleve működésképtelen, vagy csak simán életveszélyes. Itt jön be a képbe az hogy nem a vakvilágba akarunk valamit elkészíteni 0 tudással, hanem már van egy minimális tudásod, ami alapján el tudod dönteni egy rajzról hogy van-e értelme egyáltalán megépíteni és kipróbálni.
Veled ellentétben én egy már működő program prototípust programoztam le Gemini-vel, és ne gondold hogy nem kellett folyamatosan debugolni benne a hibákat, meg 5x újra íratni a kódot, mert változott a spec miközben programoztattam vele.
Építsél valamit kezdésnek, olyat ami legalább működik is, ne csak a szádat jártasd te is.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
X2N
addikt
Akkor lehet megmutatni hogy készítesz egy ilyet ennyiért. Várjuk a kapcsolási rajzokat, megtervezett pcb-vel. Gondolom nem fog gondot okozni mert segít a MI meg értesz is hozzá.
Ne csak a szád legyen nagy, mutassál fel is valamit, ha már itt okoskodsz.
-
FockeWulf
tag
-
Hadeska22
aktív tag
-
consono
nagyúr
-
Redchucky
aktív tag
-
Redchucky
aktív tag
Megelőlegezett szülinapi ajándékként (hátha nem érem meg) kaptam egy Nux Mighty Plug Pro füleses erősítőt. Nagyon jó cucc, tudom ajánlani.
-
dl650
tag
Nekem fenntartásaim vannak a bőrfestékkel. Volt olyan motoroskesztyűm ami fogott. Kicsit megizzadt a kezem és utána alig tudtam lemosni a festéket. Én is azt mondom amit Ctrl kolléga,ha a fekete fogólap tetszik akkor olyat kell venni. Persze lehet, hogy tévedek és tökéletesen működnek a különféle fogólap festések. Nincs tapasztalatom
Az enyém tetszik ahogy van.
-
Hadeska22
aktív tag
Mondjuk semmi meglepő nincs abban, hogy ha valamit befestünk fekete festékkel, az fekete lesz, ha kékkel tennénk, kék lenne.
A festékkel az a baj, hogy fog. Utána is, amikor játszol rajta. Nyilván festéke meg fája válogatja mennyire. Illetve kopik is a mechanikai hatásra.
Ugye én is waxoltam az Ibanezt, jobb is lett pár árnyalattal, de alapvetően nem lett belőle ébenfa. Én azt mondom, hogy olyan gitárt kell venni, amin nem kell festegetni meg waxolni a fogólapot. Ha valakinek a fekete tetszik, vegyen ébenfát, ha meg más, akkor olyat.
Pontosan ez jutott eszembe. A relic waxok specifikusan erre valók (anélkül, hogy rontanának a minőségen), de ahogy írtad nem fognak varázscsapásra ébenfát csinálni egy salak piros fogólapból mint ahogy lentebb a kolléga esetében is. Én arra lennék kíváncsi, hogy a fogólapja hogy fog kinézni
1. 1-2 hét után, akár használattal amikor kiszárad
2. egy tiisztítás utánEzek alkohol tartalmúak szóval beívódik a fába, de még klód is azt mondta, hogy max akkor ha hermetikusan volt tárolva és úgy is érhet meglepetés. Ahogy Consono is írta bőr festék fán az eléggé extrém. Mindenesetre osztom a véleményed, alapvetően olyan fogólapot / hangszert érdemes venni ami amúgy tetszik is nem
"ha N munkát elvégzek rajta akkor jó lesz". -
consono
nagyúr
Mondjuk semmi meglepő nincs abban, hogy ha valamit befestünk fekete festékkel, az fekete lesz, ha kékkel tennénk, kék lenne.
A festékkel az a baj, hogy fog. Utána is, amikor játszol rajta. Nyilván festéke meg fája válogatja mennyire. Illetve kopik is a mechanikai hatásra.
Ugye én is waxoltam az Ibanezt, jobb is lett pár árnyalattal, de alapvetően nem lett belőle ébenfa. Én azt mondom, hogy olyan gitárt kell venni, amin nem kell festegetni meg waxolni a fogólapot. Ha valakinek a fekete tetszik, vegyen ébenfát, ha meg más, akkor olyat.
Kíváncsi lennék hosszú távon ez a bőrfesték hogyan reagál, anyukám pár éve "festette" újra a bőr ülőgarnitúrát, ott semmi utólagos fogás nem volt. De ugye az bőr, a hozzá való dolgokkal, nem fa a bőrre való festékkel. El bírom képzelni, hogy ez is tartós lesz.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
consono
nagyúr
-
X2N
addikt
-
consono
nagyúr
-
X2N
addikt
-
X2N
addikt
Kaptam egy Kettner végfokot(CF200)átnézésre, most tesztelek

cappa72-Vissza lehet csiszolni, a festékig, az alapozót meghagyva, majd színre fújni és újralakkozni, professzionális biztos nem lesz mert túlnyomásos, pormentes kamra kell megfelelő hőmérséklettel szórópisztollyal, otthon házilag ilyeneket nagyon nehéz még csak jóra is megcsinálni. Facebookon kérdezz rá a Gitárépítős topikba mit érdemes venni, ez a része annyira szerintem nem kritikus, ha tudod jól használni a festéketet, és kikísérletezed előre egy próbadarabon. Viszont az előkészítés és a festés/lakkozás művelete nehéz és hosszadalmas a sok réteg, száradás,visszacsiszolás miatt és a végén fel is kell polírozni.
-
benedekco
addikt
Szerintem ha a héthúrós megvan ebből, nem ezt vedd. Kicsit olyan been there seen it érzésed lenne, és új gitárnál ugye pont nem ezt keressük.
Ha nem kenyered a gloss, ne glosst vegyél, nyilván nem az a megoldás, hogy megveszel félmillióért egy gitárt, és utána összebarmolod acélgyapottal.
A gitár meg nem befektetés, használati tárgy, nincs olyan, hogy bukod ennyi meg ennyi részét, hisz nem eladásra veszed, hanem használatra.Tudom nem félmilliós gitár de akkor is, csak egy olcsó PRS SE, amit bemattítottam a nyakon. De ha tetszik egy gityó de valami van amit változtatna rajta, akkor hajrá. Nem elrontja hanem saját magára szabja a cuccot.
-
cappa72
nagyúr
Gitár festéséhez milyen festéket javallott használni?
(Sóginak van egy low-budget 30+ éves gitárja, jó görbe nyakkal, lehet, hogy nekiállunk kisérletezgetni rajta.)
-
cappa72
nagyúr
Sima RG565-öm van, az RG565R az rózsafa fogólapos változat cápafogas berakással, amit most lehet kapni. Egyébként gyárilag is elég jó volt, csak a fogólapjában volt egy tizedmilliméteres hupli, ami miatt újrabundoztattam, hogy ki tudják csiszolni belőle. A bundozás 80 ezer volt, ami kb. a különbség volt az új és a használt ára között, viszont így lett egy csúcsminőségű hangszerem. A többi tuningot csak a maximalizmusom miatt ejtettem meg.
Sima RG565-öm van
Ó, és tényleg. Megint vaksi voltam.
-
X2N
addikt
Szerintem ha a héthúrós megvan ebből, nem ezt vedd. Kicsit olyan been there seen it érzésed lenne, és új gitárnál ugye pont nem ezt keressük.
Ha nem kenyered a gloss, ne glosst vegyél, nyilván nem az a megoldás, hogy megveszel félmillióért egy gitárt, és utána összebarmolod acélgyapottal.
A gitár meg nem befektetés, használati tárgy, nincs olyan, hogy bukod ennyi meg ennyi részét, hisz nem eladásra veszed, hanem használatra.Nem mindenki annyira kétbalkezes mint te. Megfelelő előkészülettel meglehet csinálni, egyenletesen, szépen felpolírozott, tükrös, glossy-felületet csinálni jóval nehezebb mint vissza mattítani selyemfényűre, vagy mattra. Matt gitárok amúgy is hajlamosak kifényesedni ha sokat játszanak rajta, ezeket is vissza lehet mattítani ha zavar. A nyaknál egyébként is sokkal jobb ha nem ragadós glossy a felület, hanem fel van csiszolva acélgyapottal.
Pont te beszélsz aki gitárokat gyűjtöget.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha újonnan veszel gitárt akkor az kapásból bukó ahogy elhagytad a boltot, az eredeti ára 27-30%-t nyugodtan le is vonhatod belőle, ha el akarod adni. Senki nem fogja új árba megvenni. Ennyire senki nem hülye.
Ezért is éri meg jobban használtan jó állapotú gitárt venni, mert azon kevesebb a bukó ha fél év múlva meggondoltad magad. Az új gitár az mindig zsákbamacska, majd 3-6 hónap múlva fog ténylegesen kiderülni tényleg szükség van-e rá, mennyire gyakran használod, vagy csak állni fog a sarokban, mint a többi gitárod, ha már elmúlt a "honeymoon phase". Minden gitárosnak van olyan gitárja amit elsőre vesz kézbe, az lesz A gitár.Mindig vannak best buy Ibanez RG550-esek 300-330eFt-ért aprón, pedig újonnan jelenleg az ára 350eFt az erős forint miatt, fél éve ez még 370-380eFt volt.
"a pálca választja a varázslót"
-
consono
nagyúr
-
Ba cy lus
addikt
Nem mindenki venné észre pl. az Ibanez sorozatnál az eszeveszett különbséget.
Szól? Szól.
Piros? Piros. (Opcionális színekkel értendő.)
Zsuzsi-zsuzsi? Zsuzsi-zsuzsi.
Porfogó? Porfogó.
Ne nyúlj hozzá? Ne nyúlj hozzá! (Prestige szériánál: Hozzá ne nyújl!)
(R)RG(R/T)3x, 4x, 5x, 6x, 7x, ? He???Nem mindenki venné észre pl. az Ibanez sorozatnál az eszeveszett különbséget.
Itt az a kérdés, hova rejted a gitár(oka)t? Szóval szerintem ez nem túl életszerű, hacsak nem egy elvarázsolt kastélyban él az illető rejtekajtókkal, titkos szobákkal...
-
cappa72
nagyúr
Nem mindenki venné észre pl. az Ibanez sorozatnál az eszeveszett különbséget.
Szól? Szól.
Piros? Piros. (Opcionális színekkel értendő.)
Zsuzsi-zsuzsi? Zsuzsi-zsuzsi.
Porfogó? Porfogó.
Ne nyúlj hozzá? Ne nyúlj hozzá! (Prestige szériánál: Hozzá ne nyújl!)
(R)RG(R/T)3x, 4x, 5x, 6x, 7x, ? He??? -
Ba cy lus
addikt
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Egyik sincs még csak a beszállítónál sem sajnos... Holnapra ígérték, hogy megmondják mikorra tudják beszerezni.
Viszont ez a PRS ott van a boltban... Ő volt a 3. jelölt eddig is, de nem kenyerem a gloss fényezés, meg a 7-húros tesója már megvan egy ideje. Mondjuk a Thomann-nál is egy hetet írnak erre.
A gitár meg nem befektetés, használati tárgy, nincs olyan, hogy bukod ennyi meg ennyi részét, hisz nem eladásra veszed, hanem használatra. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
Nézegettem őt is, de úgy vagyok/voltam vele, hogy egy kicsit feljebb mennék árban, és akkor már DiMarzio/Fishman pickupok, Gotoh kulcsok stb. és - talán - minőségibb kivitelezés. Aztán a fene se tudja, amire nekem kell arra bőven elég a 421-is, jelenleg is egy 2008-as RG320PG-t nyúzok a 7 húros mellett, úgyhogy nincsenek nagy elvárásaim.
Tibizzz: "A termék elérhetőségéről érdeklődj kollégáinknál." Nekik is rendelős, akkor meg már a Thomann, mert akarnék még akkut a Spark 2-be, HB vezeték nélküli kis szettet stb.
Thomann korrekt, nem ő játszik a szállítási határidőkkel. A gyártó előrejelez valamit, azt kiírják, azért csökkennek a napok, aztán ha benyögi, hogy bocs majd egy hónap múlva, akkor, javítják.
Vettem már jó pár gitárt tőlük, a Snakebyte-ra több mint fél évet vártam, ami alatt ott is többször mozgott a várható érkezés, de végül kicsit hamarabb jött meg, mint jelezték.
Nagy átlagban szerintem igaz rájuk, hogy tartják a jelzett határidőket.
-
X2N
addikt
Egyik sincs még csak a beszállítónál sem sajnos... Holnapra ígérték, hogy megmondják mikorra tudják beszerezni.
Viszont ez a PRS ott van a boltban... Ő volt a 3. jelölt eddig is, de nem kenyerem a gloss fényezés, meg a 7-húros tesója már megvan egy ideje. Mondjuk a Thomann-nál is egy hetet írnak erre.
Még annyit hogy a glossy fényezésből lehet csinálni mattot, 0000-s acélgyapottal. A kifényesedett nyakat ezzel csináltam meg, az Ibanez RG gitárjaimnál, tökéletes lett.
-
X2N
addikt
Menj el próbáld ki. Ha tetszik alkud le neked megfelelő árra. 410eFt-t ér max, ha ennyiért nem adja oda akkor árulgassa tovább, komolytalan.
Akkor jó ha van mihez hasonlítani, nekem fura volt a sok 12"-es után már a 16"-os is.
-
Nunder
őstag
Jézuson, ezek nagyon drágák, vegyél inkább használt Prestige-t apróról ha már ennyiért veszel Ibanezt, annak nem bukod el az árának a felét kapásból ahogy megvetted.
A Mark Holcomb Signature-t mindenképpen próbáld ki előtte mert 20" rádiusza van a fogólapnak, nagyon lapos, nem sok ilyen elektromos gitár van ilyen lapos fogólappal!!!
Nem igazán találtam ott se semmit, Prestige-ből ami lenne az kb. ez, és drágább is, de nyilván nem ugyanaz a két kategória.
Holcomb 7 húrosa van otthon, az is 20"-os, úgyhogy tudom milyen szerencsére.
-
X2N
addikt
Nem vagyok járatos Thomann rendelésekben, eddig csak egyszer vettem onnan cuccokat, akkor sem gitárt. Kinéztem viszont egy fix húrlábas RG-t, ami nyilván nincs raktáron (5-7 hét). Mivel ezek amik nincsenek általában nem mai csirkék létezik, hogy tényleg meg is érkezik, vagy pár hét után el leszek hajtva? Vettetek már így ott bármit is?
Abba most ne menjünk bele, hogy szinte nincs fix húrlábas ST Ibanez csak 130k és 750k környékén, ami ne lenne extrém színű vagy ilyesmi. Szerettem volna egy arany középút gitárt, ami nem is a legolcsóbb, de nem is a Prestige kategória. Nincs elborult színe, fix húrláb van benne, normális hangszedő. Ennyi. Na mindegy, nekem ezek tetszenek, hiába próbálom megszeretni a Schectert, Solar-t stb. mégis mindig visszatérek az Ibanezhez.
Találtam viszont Reverben egyet. Innen aztán végképp nem nézelődtem korábban, fogalmam sincs mire számítsak egy esetleges rendelésnél. Ahogy látom bolt árulja kiállítási darabot, beállítva. Van itt bármi garancia, kell-e a szállításon felül fizetni még valamit?
A másik alternatívám egy RG631, de nem vagyok biztos ebben a színben.
Jézuson, ezek nagyon drágák, vegyél inkább használt Prestige-t apróról ha már ennyiért veszel Ibanezt, annak nem bukod el az árának a felét kapásból ahogy megvetted.
A Mark Holcomb Signature-t mindenképpen próbáld ki előtte mert 20" rádiusza van a fogólapnak, nagyon lapos, nem sok ilyen elektromos gitár van ilyen lapos fogólappal!!!
-
Nunder
őstag
Nézegettem őt is, de úgy vagyok/voltam vele, hogy egy kicsit feljebb mennék árban, és akkor már DiMarzio/Fishman pickupok, Gotoh kulcsok stb. és - talán - minőségibb kivitelezés. Aztán a fene se tudja, amire nekem kell arra bőven elég a 421-is, jelenleg is egy 2008-as RG320PG-t nyúzok a 7 húros mellett, úgyhogy nincsenek nagy elvárásaim.
Tibizzz: "A termék elérhetőségéről érdeklődj kollégáinknál." Nekik is rendelős, akkor meg már a Thomann, mert akarnék még akkut a Spark 2-be, HB vezeték nélküli kis szettet stb.
-
Tibizzz
tag
Én reggel megrendeltem online és délután már kaptam a mailt, hogy mehetek érte.
-
Nunder
őstag
-
Tibizzz
tag
Nem vagyok járatos Thomann rendelésekben, eddig csak egyszer vettem onnan cuccokat, akkor sem gitárt. Kinéztem viszont egy fix húrlábas RG-t, ami nyilván nincs raktáron (5-7 hét). Mivel ezek amik nincsenek általában nem mai csirkék létezik, hogy tényleg meg is érkezik, vagy pár hét után el leszek hajtva? Vettetek már így ott bármit is?
Abba most ne menjünk bele, hogy szinte nincs fix húrlábas ST Ibanez csak 130k és 750k környékén, ami ne lenne extrém színű vagy ilyesmi. Szerettem volna egy arany középút gitárt, ami nem is a legolcsóbb, de nem is a Prestige kategória. Nincs elborult színe, fix húrláb van benne, normális hangszedő. Ennyi. Na mindegy, nekem ezek tetszenek, hiába próbálom megszeretni a Schectert, Solar-t stb. mégis mindig visszatérek az Ibanezhez.
Találtam viszont Reverben egyet. Innen aztán végképp nem nézelődtem korábban, fogalmam sincs mire számítsak egy esetleges rendelésnél. Ahogy látom bolt árulja kiállítási darabot, beállítva. Van itt bármi garancia, kell-e a szállításon felül fizetni még valamit?
Ez miért nem jó ? [link]
-
GalaHU
addikt
Legutóbb egy Studio Session-t rendeltem a Thomann-nál. A rendelèskor 2-3 hetet írtak érkezésre, de kb. 3 hét múlva 12-16 hétre módosult és vissza is utalták a pénzt.
Elég szarul érintett, írtam az Ügyfélszolgálatnak hogy mizu…
Megnyugtattak, hogy a rendelés él, csak a szállítás az USA-ból bizonytalan és addig sem akartak a pénzemen ülni.
Ez elég korrekt, cserébe én se mondtam le és rendeltem újra amikor erősödött a forint.
kb 10 hétre jött meg a gitár, hétfőn újra levonták, szerdán csöngetett a futár.
Szóval ami van a honlapon, az lesz is (ha új) -
Hadeska22
aktív tag
Nem venném készpénznek. Anno Seymour Duncan Mortal coil-t is húzták halasztották hónapokig, előre fizettem ráadásul. 7-9.. 6-8.. 3-4...2-1 hét aztán 2-5 napon belül majd mikor elérhetőnek kellene lennie, akkor írtak, hogy upsz, bocs mégsem, 13 hét. Emiatt elálltam a vásárlástól. A Synyster Gates Custom 2 héttel ezelőtt konrkétan 2-5 nap volt (hétről-hétrre folyamatosan csökkent 9-13-ról) aztán 1 hét "2-5 nap" után átváltott megint 13 hétre. Most így áll
Ha van rá büdzsé, akkor egyértelműen a 621 jobb választás. Szép matt fekete kivitelezés, ténylegesen sötét ébenfa fogólap inlayek nélkül és a hangszedők is jók. A Nyatoh test mondjuk ennyiért gáz de alapjában véve a 621 minden tekintetben jobb mint a 421.
RGRT 421-t amúgy csak régi szériából vennék, az újaknak pirosas fogólapja van, olyan mint egy salakpálya napnyugtakor. ctrl + alt + del kolléga anno sötétítette monty's relic wax-el amivel amúgy jobb lett a végeredmény, de nem jó kiindulási alap. -
Goose-T
veterán
Azóta is kísért a gondolat, hogy valami ilyen gitárt kéne azért venni (mert még nálam van). Csak reverse headstock-osat. El tudnám viselni, az biztos.
Nézegettem visszafelé, és láttam , hogy RG565R van neked. Na az is lehet, hogy bejönne (Én azért a diszkrétebb színeket kedvelem). De azt is olvastam, hogy nagyon patent gitárt te faragtál belőle. Ez azért kissé elszomorító, hogy egy 400k-s gitáron is moddolni kellett.Már elkezdtem nézelődni, de hát hosszú menet lesz, ha tényleg megint vételre adom a fejemet.

Sima RG565-öm van, az RG565R az rózsafa fogólapos változat cápafogas berakással, amit most lehet kapni. Egyébként gyárilag is elég jó volt, csak a fogólapjában volt egy tizedmilliméteres hupli, ami miatt újrabundoztattam, hogy ki tudják csiszolni belőle. A bundozás 80 ezer volt, ami kb. a különbség volt az új és a használt ára között, viszont így lett egy csúcsminőségű hangszerem. A többi tuningot csak a maximalizmusom miatt ejtettem meg.
-
Goose-T
veterán
Ha azt írja a Thomann, hogy lesz, akkor nagy valószínűséggel lesz, ez nem egy magyar webshop. Az RGRT421 nem játszik helyette?
A Reverb olyan, mint az eBay, csak hangszereknek. Csak felületet ad az eladóknak, de általában megbízható.
-
Nunder
őstag
-
cappa72
nagyúr
Azóta is kísért a gondolat, hogy valami ilyen gitárt kéne azért venni (mert még nálam van). Csak reverse headstock-osat. El tudnám viselni, az biztos.
Nézegettem visszafelé, és láttam , hogy RG565R van neked. Na az is lehet, hogy bejönne (Én azért a diszkrétebb színeket kedvelem). De azt is olvastam, hogy nagyon patent gitárt te faragtál belőle. Ez azért kissé elszomorító, hogy egy 400k-s gitáron is moddolni kellett.Már elkezdtem nézelődni, de hát hosszú menet lesz, ha tényleg megint vételre adom a fejemet.

-
cappa72
nagyúr
Én megcsináltam a 90es évek elején, koleszból jöttem haza bp-röl vonattal, gitárt (asszem akkor még a Hohner st viper-em volt) felraktam a csomagtartóra, batyut meg magam mellett hagytam az ülésen, Szolnokon nyugiban elindulok haza, séta közben jött a felismerés, hogy valami hiányzik. Rohanás haza, telefon a mávnak, hogy melyik vonaton mit hagytam, közben már vetettem a keresztet a gityóra, de egy jótevő hálistennek Törökszentmiklóson leadta az állomáson.
Ugh... szívszaggató olvasni is. De komolyan..
2x hordtam volna ki aznak lábon szívinfarktust, meg 3 agyvérzést...
Mák, hogy vannak rendes emberek, akik leadják. 👍 -
Goose-T
veterán
Én megcsináltam a 90es évek elején, koleszból jöttem haza bp-röl vonattal, gitárt (asszem akkor még a Hohner st viper-em volt) felraktam a csomagtartóra, batyut meg magam mellett hagytam az ülésen, Szolnokon nyugiban elindulok haza, séta közben jött a felismerés, hogy valami hiányzik. Rohanás haza, telefon a mávnak, hogy melyik vonaton mit hagytam, közben már vetettem a keresztet a gityóra, de egy jótevő hálistennek Törökszentmiklóson leadta az állomáson.
Látod, a törökszentmiklósiak a legjobb arcok!
-
benedekco
addikt
Na melyik béna hagyta a vonaton?
[kép]
Mi a virágot hagytuk rendszeresen a hév-en, felment a csomagtartóra a fejünk fölé, azt maradt is ott. Volt egyszer táska maradt ott, akkor is csak telefon a BKV-nak és lehetett érte menni, asszem leadták a következő megállóban vagy mi, ahol volt dolgozó.
Szerintem gitárral is simán megcsináltam volna fiatalon. De tessék itt az élő példa, arnyekxxx is megcsinálta. -
arnyekxxx
veterán
-
lacibattya
csendes tag
-
Redchucky
aktív tag
Vagy indíts licitet

-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Tokkal-vonóval,meg egy kis kofferben 5-6 pedál.
Hogy milyen gazda hagyja ott?Hát elég retkes volt a gityó,és bélelt puhatokban sem szedte le a kart.
Gondolom én jobban vigyázok a hangszereimre,ő meg jobban játszik rajta!
Juttasd el a MÁV talált tárgyak osztályára.
-
Tibizzz
tag
-
lacibattya
csendes tag
Tokkal-vonóval,meg egy kis kofferben 5-6 pedál.
Hogy milyen gazda hagyja ott?Hát elég retkes volt a gityó,és bélelt puhatokban sem szedte le a kart.
Gondolom én jobban vigyázok a hangszereimre,ő meg jobban játszik rajta!
-
GalaHU
addikt
-
lacibattya
csendes tag
Na melyik béna hagyta a vonaton?
[kép]
-
X2N
addikt
Most szúrtam ki, eddig fel se tűnt
:
-
Tibizzz
tag
Ez nem wah pedál hanem pitch shift pedál. Tud fixen Detune-t(mintha lehangolnád a gitárt), vagy különböző tartományokban le/föl Pitch(hangmagasság)-et változtatni a pedállal presettől függően, van harmony módja is ahol nem csak az eredeti hangot változtatja hanem az eredeti hangot is hozzákeveri a Pitch Shiftelt hanghoz. A was pedál ezzel szemben csak egy pedállál vezérelhető bandpass filter(ami egy EQ lényegében). Nem csak +1/-1 teljes oktávot lehet vele le vagy föl változtatni, hanem van kisebb és nagyobb tartományú módja is, és ezek közt midivel is lehet kapcsolni:
2 OCT UP – Bends your input note two octaves up.
1 OCT UP – Bends your input note one octave up.
5TH UP – Bends the input note 7 semitones (5th interval) up.
4TH UP – Bends the input note 5 semitones (4th interval) up.
2ND DN – Bends the input note 2 semitones (2nd interval) down.
4TH DN – Bends the input note 5 semitones (4th interval) down.
5TH DN – Bends the input note 7 semitones (5th interval) down.
1 OCT DN – Bends your input note one octave down.
2 OCT DN – Bends your input note two octaves down.
DIVE BOMB – Bends your input note three octaves down.Ezért kerül ez 75ezerbe.A külföldi fórumok szerint ennek jobb hangja is van mint az AxeFx-ben a gyári Whammy pedálnak.
Aha, én bármit tudok a pedállal állítgatni. [link]
-
X2N
addikt
Ez nem wah pedál hanem pitch shift pedál. Tud fixen Detune-t(mintha lehangolnád a gitárt), vagy különböző tartományokban le/föl Pitch(hangmagasság)-et változtatni a pedállal presettől függően, van harmony módja is ahol nem csak az eredeti hangot változtatja hanem az eredeti hangot is hozzákeveri a Pitch Shiftelt hanghoz. A was pedál ezzel szemben csak egy pedállál vezérelhető bandpass filter(ami egy EQ lényegében). Nem csak +1/-1 teljes oktávot lehet vele le vagy föl változtatni, hanem van kisebb és nagyobb tartományú módja is, és ezek közt midivel is lehet kapcsolni:
2 OCT UP – Bends your input note two octaves up.
1 OCT UP – Bends your input note one octave up.
5TH UP – Bends the input note 7 semitones (5th interval) up.
4TH UP – Bends the input note 5 semitones (4th interval) up.
2ND DN – Bends the input note 2 semitones (2nd interval) down.
4TH DN – Bends the input note 5 semitones (4th interval) down.
5TH DN – Bends the input note 7 semitones (5th interval) down.
1 OCT DN – Bends your input note one octave down.
2 OCT DN – Bends your input note two octaves down.
DIVE BOMB – Bends your input note three octaves down.Ezért kerül ez 75ezerbe.A külföldi fórumok szerint ennek jobb hangja is van mint az AxeFx-ben a gyári Whammy pedálnak.
-
Tibizzz
tag
-
Tibizzz
tag
Digitech whammy pedálja volt már valakinek? Mennyire lehet ezzel kiváltani tremolót ebben a módban? 2ND DN – Bends the input note 2 semitones (2nd interval) down.
Tud dive bomb-ot is:DIVE BOMB – Bends your input note three octaves down.
Érdekes lenne egy ilyen pedált Axe Fx-el MIDI vezérelni.
A dedikált detune effekt miatt is jó lenne, így felszabadulna a pitch block az FX-ben.GP-100-zal is meglehet csinálni. Bármelyik effektre rá lehet tenni a Wah pedált. Sőt bármelyik potira is. AZ M-vave mk-20 is tudja.
-
X2N
addikt
Digitech whammy pedálja volt már valakinek? Mennyire lehet ezzel kiváltani tremolót ebben a módban? 2ND DN – Bends the input note 2 semitones (2nd interval) down.
Tud dive bomb-ot is:DIVE BOMB – Bends your input note three octaves down.
Érdekes lenne egy ilyen pedált Axe Fx-el MIDI vezérelni.
A dedikált detune effekt miatt is jó lenne, így felszabadulna a pitch block az FX-ben. -
X2N
addikt
-
consono
nagyúr
Még lehet kapni, érdekes módon. Ez a beépített mp3 lejátszó/sampler is új lehetőségeket ad a gitár mellé. Mekkora lenne beroutolni egy felsőmaróval egy Floyd Rose-os Sustainer hangszedős Gibson LP-be egy GP5-el együtt.

A Kaospad-ot, igen, lehet kapni, gitárral együtt nem. Ugye az RGKP6-on ki volt marva a test neki (meg volt egy beépített torzító is a gitárban).
-
X2N
addikt
Még lehet kapni, érdekes módon. Ez a beépített mp3 lejátszó/sampler is új lehetőségeket ad a gitár mellé. Mekkora lenne beroutolni egy felsőmaróval egy Floyd Rose-os Sustainer hangszedős Gibson LP-be egy GP5-el együtt.

-
consono
nagyúr
-
X2N
addikt
-
Redchucky
aktív tag
Fender guitar tuner
-
kutyek
senior tag
CASIO "expression strap"
ez jó móka lehet. Én nem tudtam megszokni az exp pedál használatát, ennek a használata valahogy természetesebbnek tűnik (már ha tényleg jól használható) -
Moleman
addikt
Érdemes lehet régi verziókat keresni, amikor még nem voltak tele reklámmal. Én DaTuner Lite 3.81-et használok, kb 10 éves, nincs benne reklám.
-
Hadeska22
aktív tag
Én Gstrings-et használok, igaz a fizetős (reklámmentes) verziót. Az ingyenes verzió is jó, próbáld ki és ha tetszik akkor max potom összegért megveszed. Párom készülékén az ingyenes verzió van és teljesen jó, a reklámok sem különösen zavaróak.
A UI nem annyira kifinomult mint pár modern appban, de funkcionalításban kárpótol.
X2N, #72308: go, get 'em !
-
X2N
addikt
De ha egyszer a kérdező nem ezt szeretné, minek erősködsz? Már az önpromóción kívül.
Akkor meg kell venni ezt, ennél jobb nincs a piacon.
Ez nem promóció volt hanem egy példa hogy mit meg lehet csinálni, 0 hozzáértéssel...
Nem tudod megvenni, nincs kész, akkor mit promotálok?
Így néz ki jelenleg a projekt a szerkesztőben, a kételkedőknek
:
-
Ba cy lus
addikt
Nem vagyok játékfejlesztő, de ezt csináltam 5-6 nap alatt Godot-ban úgy hogy előtte soha nem használtam a programot és programozni sem tudok, csupán alap dolgokkal vagyok tisztában python programozással kapcsolatban mert egy ~1hónapig foglalkoztam vele még 1-2évvel ezelőtt:

Bal oldalt a dev panel látható amire kiírtam a játék jelenlegi debugolásához szükséges információkat, ez is bővülni fog jelentősen, mert egy komplett város lesz szimulálva időjárással, npc-kel, 5 féle közlekedési móddal(gyalog, kerékpár, busz, kocsi, mororkerékpár), éttermekkel, boltokkal, munkahelyekkel, szabadidős helyszínekkel.A pénz kezelése egyszerre történik készpénzzel és bankkártyával, a bankkártya egy bankszámláról húzza majd le a pénzt, ez is szimulálva lesz.
A tárgyaknak van funkciója, lehet lakásokat vásárolni amikben szobák is vannak, lehet a háztartási eszközöket cserélni jobbra, a belső hőmérséklet szimulálva van a külső hőmérséklet, a ház energetikai osztályától, a fal típusától, szobák méretétől, a szobában található hűtő fűtő eszközöktől függően. A konyhában a hűtőnél liter alapon alapon számolom annak a kapacitását, és van mellette storage a nem romlandó élelmiszereknek.Természetesen utazáskor itt is figyeli a játék a környezeti időjárást, monitorozza a karakter testhőmérsékletét, ez is növekszik a cipelt súly miatt és az extra fizikai megterhelés miatt, és vonja le rendesen a fáradtságból.
A következő szimuláció rétegenként kezeli a ruhákat és azoknak a tulajdonságait(állapot, vízállóság, kényelem,szellőzés,szigetelés), ezek is mind kihatnak a játékos belső hőmérsékletére, higiéniájára, a ruháknál mennyiségük miatt írattam egy ruha generátort ami 4 rarity osztályba sorolja a ruhákat(de tervben van a szettben viselhető egyedi szettek is, és az egyedi darabok is)majd legenerálja azokat mind egyedi tulajdonságokkal, majd feltölti a boltok árukészletét az éppen aktuális évszak.
A Hátizsák kapacitás is szimulálva van, tehát nincs végtelen inventory hanem a játékos hátizsákjától és cipelt tárgyaitól(szatyor,táska,zseb,kéz)-függően fog alakulni a cipelhető tárgyak súlya, és az ebből fakadó távolság alapú fáradtság szimulálás is benne van a játék amibe a karakter alap statisztikáit is beszámítja a játék(S.P.E.C.A.I.L.), természetesen így sem lehet kitolni irreálisra a cipelési tömegeget, csak ha edzett a karakter akkor kevésbé fog fáradni hosszabb utazási távon.
A lakóházaknál készül havi szinten rezsi, közös költség számítás a gépek és fűtés használat alapján, amibe bele van számolva a házaknak a paraméterei meg a használt eszközök fogyasztása.
Lehetséges lesz üres szobákat kiadni npc-knek, egyes épületeknél lesz garázs ahol
járművet lehet tárolni.Munkahelyekkel tele lesz a térkép, ahol minden munkának specifikus munkarend lesz 1 vagy több műszakkal. Ruha követelményekkel, karrier lépcsőkkel, lehetséges lesz munkahelyet váltani, de akár hajléktalanként is tengődni ha eladósodik a játékos.
Az autóknál csak a motornál 18 szimulált alkatrész fogja adni a motor állapotát, 4 folyadék(motorolaj,hűtővíz,fékfolyadék, sebességváltó olaj) állapot, adja a végleges állapotot. Lehetséges lesz a kocsit súly csökkenteni javítva a gyorsulást, végsebességet, manőverezhetőséget. A gyári alkatrészeket lehetséges lesz sport,karbon,alu,titán, polikarbonát,könnyített, racing alkatrészekre cserélni.
Tervezek a jelenlegi rendszerek bonyolultsága miatt egy bűnözési rendszert is a játékba, így bármelyik npc-t ki lehet majd rabolni, akár lakásostul, autóstul is, lesznek rendőrök, börtön, éjszakai autóversenyzés, ezek még nem lettek kitalálva.
Ebben a világban az npc-k nagy része generált lesz, de lesz jó pár előre elkészített npc-k is saját story vonallal, ahogy azt kell.Ez a kinézet egyenlőre csak egy debug UI, a kész játéknak 2.5D-s kinézete lesz, egy bábszínházhoz hasonló, ahol a karaktereket AVIF képekkel fogom kirakni a térbe,
mögöttük lesz a textúrázott háttér, a 3D tér miatt, tudok kamera DOF-ot használni, meg fényeket a 3d térben(az idő alapján), vagy speciális effekteket(eső,köd,füst,láng etc.) amit majd, SideFX Houdini-VDB köd-vel lesz megoldva(a beolvasott időjárás alapján), a UI alapvetően minimalista Fallout/Vampires tha masquerade-stílusú univerzális alsó UI lesz ami skálázódik minden 16:9-es felbontásra, középen szövegbox-al.
A játék a HDR-t alapból támogatni fogja, a karakterek/hátterek 32bit-es EXR fájlokból a Blender compositor-ban végleges AVIF formátumba lesznek alakítva, majd a Godot, ezeket fogja használni a mostani legújabb 4.7-es verzióban betett HDR támogatással, de az SDR kimenet-is megoldható lesz, mert ezzel párhuzamosan az SDR file-ok is ott lesznek, a játék az érzékelt rendszer profil alapján tölt be mindent az SDR/HDR-mappából.Elsőre egy alap prototípust készítettem 1-2 nap alatt, ez teljes kudarc lett, bár az npc-k már abban is működtek, csak furán
, nem volt elég moduláris, és a modulok egymással is "beszélgettek", ez az új változat már alapjaiból máshogy lett megtervezve, szigorúan elszeparálja a modulokat és azok működését, és külön modul vezényli az egészet, a jövőben emiatt a jelenlegi 13 előre definiált npc mellé lehet majd ennél jóval több procedurálisan generált npc-t is szimulálni, ezeknek a szimulációját párhuzamosan futtatni többszálú processzorokon. Természetesen az npc-kre ugyanúgy vonatkozik a fent említett összes rendszer, és egy maslow-piramis rendszer alapján működnek, munkahelyet, ruhát, lakást, válthatnak, a helyszínek között utaznak, és ezek szimulációja ugyanúgy működik náluk, ismerkedhetnek, bűnözhetnek, stb.
Jelenleg 20 modul van megírva, ezek sorba betöltődnek játék indításkor probléma nélkül, most jön majd egy alap debug ui felépítése, játékosként letesztelni az összes modult, majd erre ráereszteni az npc-ket, ha végleges lesz az a modul is.Szóval lehet egy hangolót, nem annyira bonyolult megcsinálni, AI-al, pár fourier transzformáció, megmondod a Gemini-nek mit szeretnél, és miben készíted, akár a 200MB-os Godot-ban is le lehet fejleszteni, nem kell hozzá semmi más, egyébként is teljesen ingyenes, open source game engine, és tudsz vele Android-ra is appot fejleszteni, legalább tanulsz te is valamit.

De ha egyszer a kérdező nem ezt szeretné, minek erősködsz? Már az önpromóción kívül.
-
X2N
addikt
Nem vagyok játékfejlesztő, de ezt csináltam 5-6 nap alatt Godot-ban úgy hogy előtte soha nem használtam a programot és programozni sem tudok, csupán alap dolgokkal vagyok tisztában python programozással kapcsolatban mert egy ~1hónapig foglalkoztam vele még 1-2évvel ezelőtt:

Bal oldalt a dev panel látható amire kiírtam a játék jelenlegi debugolásához szükséges információkat, ez is bővülni fog jelentősen, mert egy komplett város lesz szimulálva időjárással, npc-kel, 5 féle közlekedési móddal(gyalog, kerékpár, busz, kocsi, mororkerékpár), éttermekkel, boltokkal, munkahelyekkel, szabadidős helyszínekkel.A pénz kezelése egyszerre történik készpénzzel és bankkártyával, a bankkártya egy bankszámláról húzza majd le a pénzt, ez is szimulálva lesz.
A tárgyaknak van funkciója, lehet lakásokat vásárolni amikben szobák is vannak, lehet a háztartási eszközöket cserélni jobbra, a belső hőmérséklet szimulálva van a külső hőmérséklet, a ház energetikai osztályától, a fal típusától, szobák méretétől, a szobában található hűtő fűtő eszközöktől függően. A konyhában a hűtőnél liter alapon alapon számolom annak a kapacitását, és van mellette storage a nem romlandó élelmiszereknek.Természetesen utazáskor itt is figyeli a játék a környezeti időjárást, monitorozza a karakter testhőmérsékletét, ez is növekszik a cipelt súly miatt és az extra fizikai megterhelés miatt, és vonja le rendesen a fáradtságból.
A következő szimuláció rétegenként kezeli a ruhákat és azoknak a tulajdonságait(állapot, vízállóság, kényelem,szellőzés,szigetelés), ezek is mind kihatnak a játékos belső hőmérsékletére, higiéniájára, a ruháknál mennyiségük miatt írattam egy ruha generátort ami 4 rarity osztályba sorolja a ruhákat(de tervben van a szettben viselhető egyedi szettek is, és az egyedi darabok is)majd legenerálja azokat mind egyedi tulajdonságokkal, majd feltölti a boltok árukészletét az éppen aktuális évszak.
A Hátizsák kapacitás is szimulálva van, tehát nincs végtelen inventory hanem a játékos hátizsákjától és cipelt tárgyaitól(szatyor,táska,zseb,kéz)-függően fog alakulni a cipelhető tárgyak súlya, és az ebből fakadó távolság alapú fáradtság szimulálás is benne van a játék amibe a karakter alap statisztikáit is beszámítja a játék(S.P.E.C.A.I.L.), természetesen így sem lehet kitolni irreálisra a cipelési tömegeget, csak ha edzett a karakter akkor kevésbé fog fáradni hosszabb utazási távon.
A lakóházaknál készül havi szinten rezsi, közös költség számítás a gépek és fűtés használat alapján, amibe bele van számolva a házaknak a paraméterei meg a használt eszközök fogyasztása.
Lehetséges lesz üres szobákat kiadni npc-knek, egyes épületeknél lesz garázs ahol
járművet lehet tárolni.Munkahelyekkel tele lesz a térkép, ahol minden munkának specifikus munkarend lesz 1 vagy több műszakkal. Ruha követelményekkel, karrier lépcsőkkel, lehetséges lesz munkahelyet váltani, de akár hajléktalanként is tengődni ha eladósodik a játékos.
Az autóknál csak a motornál 18 szimulált alkatrész fogja adni a motor állapotát, 4 folyadék(motorolaj,hűtővíz,fékfolyadék, sebességváltó olaj) állapot, adja a végleges állapotot. Lehetséges lesz a kocsit súly csökkenteni javítva a gyorsulást, végsebességet, manőverezhetőséget. A gyári alkatrészeket lehetséges lesz sport,karbon,alu,titán, polikarbonát,könnyített, racing alkatrészekre cserélni.
Tervezek a jelenlegi rendszerek bonyolultsága miatt egy bűnözési rendszert is a játékba, így bármelyik npc-t ki lehet majd rabolni, akár lakásostul, autóstul is, lesznek rendőrök, börtön, éjszakai autóversenyzés, ezek még nem lettek kitalálva.
Ebben a világban az npc-k nagy része generált lesz, de lesz jó pár előre elkészített npc-k is saját story vonallal, ahogy azt kell.Ez a kinézet egyenlőre csak egy debug UI, a kész játéknak 2.5D-s kinézete lesz, egy bábszínházhoz hasonló, ahol a karaktereket AVIF képekkel fogom kirakni a térbe,
mögöttük lesz a textúrázott háttér, a 3D tér miatt, tudok kamera DOF-ot használni, meg fényeket a 3d térben(az idő alapján), vagy speciális effekteket(eső,köd,füst,láng etc.) amit majd, SideFX Houdini-VDB köd-vel lesz megoldva(a beolvasott időjárás alapján), a UI alapvetően minimalista Fallout/Vampires tha masquerade-stílusú univerzális alsó UI lesz ami skálázódik minden 16:9-es felbontásra, középen szövegbox-al.
A játék a HDR-t alapból támogatni fogja, a karakterek/hátterek 32bit-es EXR fájlokból a Blender compositor-ban végleges AVIF formátumba lesznek alakítva, majd a Godot, ezeket fogja használni a mostani legújabb 4.7-es verzióban betett HDR támogatással, de az SDR kimenet-is megoldható lesz, mert ezzel párhuzamosan az SDR file-ok is ott lesznek, a játék az érzékelt rendszer profil alapján tölt be mindent az SDR/HDR-mappából.Elsőre egy alap prototípust készítettem 1-2 nap alatt, ez teljes kudarc lett, bár az npc-k már abban is működtek, csak furán
, nem volt elég moduláris, és a modulok egymással is "beszélgettek", ez az új változat már alapjaiból máshogy lett megtervezve, szigorúan elszeparálja a modulokat és azok működését, és külön modul vezényli az egészet, a jövőben emiatt a jelenlegi 13 előre definiált npc mellé lehet majd ennél jóval több procedurálisan generált npc-t is szimulálni, ezeknek a szimulációját párhuzamosan futtatni többszálú processzorokon. Természetesen az npc-kre ugyanúgy vonatkozik a fent említett összes rendszer, és egy maslow-piramis rendszer alapján működnek, munkahelyet, ruhát, lakást, válthatnak, a helyszínek között utaznak, és ezek szimulációja ugyanúgy működik náluk, ismerkedhetnek, bűnözhetnek, stb.
Jelenleg 20 modul van megírva, ezek sorba betöltődnek játék indításkor probléma nélkül, most jön majd egy alap debug ui felépítése, játékosként letesztelni az összes modult, majd erre ráereszteni az npc-ket, ha végleges lesz az a modul is.Szóval lehet egy hangolót, nem annyira bonyolult megcsinálni, AI-al, pár fourier transzformáció, megmondod a Gemini-nek mit szeretnél, és miben készíted, akár a 200MB-os Godot-ban is le lehet fejleszteni, nem kell hozzá semmi más, egyébként is teljesen ingyenes, open source game engine, és tudsz vele Android-ra is appot fejleszteni, legalább tanulsz te is valamit.

"mind egyedi tulajdonságokkal, majd feltölti a boltok árukészletét az éppen aktuális évszak."
Az éppen aktuális évszak/időjárás(ha esik lehet elugrik az npc a boltba egy esernyőért) alapján, akciózva nyáron a téli kabátokat, és a boltok is versenyeznek egymással az eladások(mind játékos,mind npc), és a piaci szabályok alapján.
Az npc-k útvonalkezelése is rugalmas, saját inventorval rendelkeznek, tudnak detour-t csinálni az eredeti 2 tervezett helyszín között(akár többet is utazás közben) ha éppen valami változást történt, vagy meg kell ejteni egy bevásárlást, evést, kórház látogatást, napi szinten eltervezik előre hogy mit szeretnének csinálni a munkájuk alapján, hétvégén saját programokat keresnek a szabadidős helyszíneken, vagy más npc-kel találkoznak. A maslow piramisalapján a felső 3 szintet az npc statisztikái alapján fogom kezelni így a viselkedésük teljesen el fog térni, lesz aki a munkahelyen fog teperni, lesz aki éjszaka fog bűnözni, lesz aki csak kapcsolatokat fog építeni, vagy a hobby-jaival fog foglalkozik. Lesznek rövid, közepes és hosszú távú életcéljai is az npc-knek. -
X2N
addikt

-
Ctrl+Alt~Del
őstag
- Doktor úr, vakbelem van, igaz?
- Igen.
- Mikor lesz a műtét?
- Nem lesz. Miért nem műti meg magának? -
benedekco
addikt
-
flash-
veterán
-
kutyek
senior tag
Én ezzel elégedett vagyok Pro Guitar Tuner
-
X2N
addikt
-
Ba cy lus
addikt
-
X2N
addikt
Mért nem írsz magadnak egyet?
-
flash-
veterán
Sziasztok!
Tud valaki ajánlani egy normális akkuaztikus gitár hangoló programot androidra ami nincs tele reklámmal ?
Ha inkább valami fizetőset ajánlanátok az is jó.
Csak kicsit beleuntam hogy leszedtem 4 magas értékelésű ingyenest amiből 3 tele volt reklámmal,egy meg nem is működött 🤣 -
MasterMark
titán
-
btraven
őstag
-
Ba cy lus
addikt
-
X2N
addikt
-
Goose-T
veterán
Nem baj, ha nem tudsz gitározni, csak kell egy kis kreativitás.
-
Hadeska22
aktív tag
Mondjuk ettől a lengyel ürgétől én sem, bár megvan a saját okom rá
.Szerencsére Reverben vannak olyan eladók akik 2 hetes return policy-t garantálnak, a beszélgetés közben is érezhető, hogy nem akar átvágni + nem "sold as is"-ként árulják a hangszert, Őtőlük simán lehet rendelni. Vintage cuccot mondjuk én sem rendelnék, mert simán mondhatja rá, hogy "hát de pont ezért vintage"

Új hozzászólás Aktív témák
-
72406 - 72301
72406 - 72301 72300 - 72201 72200 - 72101 72100 - 72001 72000 - 71901 71900 - 71801 71800 - 71701 71700 - 71601 71600 - 71501 71500 - 71401 71400 - 71301 71300 - 71201 71200 - 71101 71100 - 71001 71000 - 70901 70900 - 70801 70800 - 70701 70700 - 70601 70600 - 70501 70500 - 70401 70400 - 70301 70300 - 70201 70200 - 70101 70100 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Gitáros topic
- (kiemelt téma)
- hdanesz: Korlátlan 'A' kategóriás motor jogsi 43 évesen?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen okostelefont vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- GTA VI
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Razer Blade 14 5900HX 16GB 1TB RTX 3070 8GB QHD++ 2.5K 165Hz 1 év garancia
- Erős 10 magos Dell Latitude 5430 12.gen Core I7 / 16Gb DDR4 / 512Gb SSD!
- TP-Link Archer MR600 4G+ router (ajándék TP-Link RE315 repeater)
- Crucial Ballistix Sport 8 GB (2x4 GB) DDR3-1600 MHz CL9 Memória
- Keresek Iphone 17 pro maxot!
- AKCIÓ! MSI Cyborg 15 A13VE FHD GAMER notebook - i5 13420H 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB W11
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus ROG Strix G16 Notebook! i9-14900HX / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- Eladó Xiaomi 17 Ultra 512/16GB Fekete / AJÁNDÉK 3 tokkal / 24 hónap jótállással
- Dell Optiplex/Precision MT/SFF 3430, 3050, 3060, 3070, 3080, 5060, 7060/7.-8.-9.gen/SZÁMLA-GARANCIA

Pedig ez nem az erősítőépítős topik.