Hirdetés
Hirdetés
-
Metaphor: ReFantazio teszt
gp A névnek ugyan nem sok értelme van, de ezt megbocsáthatjuk, hiszen a Personákért felelős kreatív csapat most is egy pörgős harcokkal és meghökkentő történettel csábító RPG-t készített el.
-
Asus X515UA TDP "Tortúra"
lo Idén január óta boldog tulaja vagyok egy Asus X515UA típusú notebook-nak mely a következő specifikácókkal...
-
Felgyorsítja a hibakeresést az AMD
ph A vállalat Driver Experiments funkciójával gyártói segítség nélkül is jól feltérképezhetők az alkalmazásoldali gondok.
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz lord.lakli #38707 üzenetére
Faterom most cseréli a Vodás T610-est T-Mobile-os K800i-re (vagyis inkább párhuzamosan használja majd a kettőt egymás mellett), szóval az még inkább retro Igaza van egyébként, mert neki telefonálásra kell csak Vettem a K800i-be még egy eredeti SE akkumulátort, aztán még vagy 5 évig szolgálja. A 610 is 10. évét tapossa lassan (és abban még akkumulátor csere sem volt)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz lord.lakli #38712 üzenetére
Pontosan, ráadásul akkoriban az androidos meg úgy általában az okostelefon korszak előtt, a hívásszűrést is az SE nyújtotta Faterom az SMS-eket is csak olvassa, meg törli, nem írja, MMS-t meg pláne nem A K800i 3G-s, de nem igen fogja azt a funkciót sem használni. Azt persze nem tartottam volna valószínűnek 2004-ben, hogy a T610 még 2014 környékén is használatban lesz, pláne az első akkumulátorával A billentyűzeténél az előlap már lejött, a billentyűkön meg nem látszanak a számok betűk, de működik. A K800i lényegesen jobb állapotban van, de újabb is majdnem 5 évvel. Kijelzővédőnek az eredeti fólia van rajta celluxszal megerősítve
(#38713) Prien: 2003-ban az év mobilja volt Arról nem is beszélve, hogy a "buta telefonok" ugye készenléti idő tekintetében érthető okokból, verik az okosokat
-
törölt tag
Felhívtam a T-t, hogy nincs a My T-Mobile dokumentumok között sem a számla, sem a jótállási jegy, mondta a hölgy, hogy akkor kipostázzák a címemre. Mondom oké Amúgy a 2000 Ft jóváírásra illetve a +200 MB adatforgalomra is azt a választ kaptam, hogy azt sem a webes T-Home felületen, sem pedig a mobilon nem látom, sőt az androidos alkalmazásban sem, de aktiválták
-
törölt tag
-
törölt tag
Az ajándék 200 MB a mai napig tartott ki, mérsékelt használattal (hírek olvasása, skype, viber, fórumozás, meg ritka távollét az itthoni VDSL-es WiFi-től), most a 150 MB-ot kell beosztani 8 napra, de szerintem menni fog
Ajánlottak egy Net&Roll S csomagot ilyen feltételekkel:
Összekapcsolnák a három telekomos szolgáltatással. Küldenének hozzá 4G LTE sticket is, csak azt felejtettem el megkérdezni, hogy mi a helyzet ha ugye kiküldik bevállalom az egy év hűséget, aztán a szintén T-s Nexus 7 (WiFi only) OTG kábelen keresztül sem látja. Mert oké, hogy USB-s eszköz, de az N7-es topicban is írták, hogy nem mindegyikkel (ott nem feltétlen T-s stickről volt szó), működik a dolog.
A 8GB az elég lenne havonta, bár nem kellene azon sem túl sokat Youtube-ozni, hogy összejöjjön a sebességkorlátozás Viszont csak 128 kbps-ra mérséklik a sebességet és nem szakítják meg vagy számláznak érte.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz D@ve89 #39844 üzenetére
Azért ameddig 150 MB adatforgalomért elkérnek majdnem 1k-t, ne sajnáljuk már őket annyira, és ne ítéljük el azokat akik a Skype és Viber-en keresztül kommunikálnak
Sőt ezek a cégek terelik majd a szolgáltatókat jó eséllyel a megfelelőbb irányba. Kezd lejárni az egyébként szolgáltatói részről nézve óriási bevétellel kecsegtető SMS korszak is. Volt jó 15-17 évük eddig, a technológiai fejlődés azonban most változtatásra fogja őket kényszeríteni (remélhetőleg), lassan a hagyományos mobilok forgalmazása is eltűnik talán. Mondjuk az MMS is látványosan halt ki.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz D@ve89 #40049 üzenetére
Jelenleg a Telekom vezetékes telefon esetében is nyújt már VoIP szolgáltatást is. Nekünk is az van HGW-n Interneten keresztül kommunikálunk.
Van ugye a Hoppá díjcsomag, ezt analóg vonalon és digitális vonalon is igénybe lehet venni. Azonban digitális azaz VoIP esetében is pontosan ugyanazok a korlátok vannak (5000 perc vezetékes irányba 200 perc T-mobile irányba), és ugyanannyiba is kerül mint analógon, holott vélhetően a költségek a szolgáltató részéről másabbak (óvatosan fogalmazva).
Lehet harcolni az okostelefonos VoIP forradalom ellen, főleg a relatíve kis cégek alkalmazásait figyelembe véve, de egy globális vállalat, mint a Microsoft tulajdonában lévő Skype, vagy a Google fejlesztéseit tiltani felér egy harakirivel, ugyanis vagy egységesen tiltják - és akkor az imént említett tőkeerős vállalatok mennek nekik az ebben résztvevő szolgáltatóknak, kartell gyanúval -, és / vagy más konkurens mobilszolgáltatók próbálnak profitálni a nem tiltással. Tudtommal a T egyébként nem tiltja sem a Skype-ot sem a Viber-t Domino Surf-nél. Viszont van olyan hazai szolgáltató amelyik igen.
Aztán lehetne olyat is csinálni, hogy maga a szolgáltató nyújtana kedvező áron VoIP mobil szolgáltatást. Szerintem pár éven belül be fog következni.
Az SMS-ügye is érdekes: globális szinten tippre nagy visszaesés van, hiszen ott a Facebook, mely önmagában alkalmas az egész visszaszorítására, és még mellette a többi nagy Instant Messenger cucc
Kinek küld ma az ember SMS-t? Az olyan partnernek, akinek nincs okostelefonja Facebook, Skype stb.. de én személy szerint már senkinek sem évek óta. Régen azért nem mert inkább megcsöngettem, most meg már mert felesleges lenne. Ha pedig csak Viber telcsiézésre használja az ember a 150 MB-ot bőven elég egy hónapban, aztán ki van pipálva 890 Ft-ból, sőt még híreket is lehet olvasni mellette, meg fórumozni
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #41133696 #40034 üzenetére
Azt mondták ez a tuti... T-Mobile Hotspot 5776 mobil wifi LTE router ( saját akkumulátorral rendelkezik)
Azt mondták, hogy Net&Roll S előfizetés esetén nincs tiltás Skype és Viber esetében sem Szóval egyébként csak adatforgalomra jó a kártya, de VoIP protokollon keresztül hanghívásra is
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz erdoke #40079 üzenetére
Ja, bár az időtállóságán lehet dilemmázni, mert oké, hogy addig rendben van, ameddig nincs olyan eszköz, amibe be lehet tenni a csak adatforgalomra alkalmas sim kártyát (pl csak WiFi-a N7-nél ugye), de ha időközben újabb Nexus készülék kerül beszerzésre amiben már van micro SIM hely, akkor egyrészt az is tudja a Hotspot funkciót, másrészt innentől kezdve ez az eszköz felesleges, és akkor kirepült rá 30k Egyébként elég húzós az ára, ha azt vesszük, hogy, az LTE-s USB Stickeket 0 Ft-ért osztogatják ilyen előfizetés mellé
Más: Azt sajnálom, hogy a paletta csomag gyengébb adatforgalom szempontjából mint a Domino Surf, így nekem nem éri meg a kártyámat abba sem bevonni Oké, hogy főznek, hogy lebeszélhetem, de 1. általában engem hívnak...
2. Ha én telcsizek akkor vagy a Hoppá-s vezetékes telefonról 30-ast, vagy vezetékest...
3. Egyéb esetben Viber, vagy Skype[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Azért "király", hogy most jobb akciók vannak mint Karácsonykor voltak.
Sony Xperia SP Online akciós ár
57 592 FtVazze, ezt akkor ennyiért jó lett volna...
-
törölt tag
válasz Beca1990 #40164 üzenetére
Hát azt még nem láttam hazai szolgáltató kínálatában, igaz nálam eleve a három hazai közül csak a T jön szóba. Például az F6 kapható volt a norvég cégnél, és idegesítő is volt számomra, hogy T-mobile kínálatában meg nincs, de nem váltottam emiatt. A 4G/LTE persze jól hangzik, de olyan tarifa csomagjuk meg nincs amivel értelme is lenne. Itt arra kell gondolni, hogy 3k havidíj mint a csak adatforgalomra használható Net&Roll S ahol van 8GB adatforgalom is a havidíjas, de azért legyen már mobiltelefonba tehető, és használható hagyományos nem VoIP módban is. Most egyébként pont táblagépen írom ezt a hozzászólást N7 - re L7 II - ről sugárzott WiFi - n keresztül. GPS segítségével mérem a megtett utat. Tegnap megnéztem otthon, hogy a Battlefield 4 Commander androidos verziója mennyi adatforgalmat generál egy átlagos körben, 9 MB jött ki. Amúgy azt kicsit érdekesnek találom, hogy az eredetileg 30 k-s áron debütáló önmagában az 512 MB RAM miatt lényegesen gyengébb Y300-at annyira imádta a nép, hogy 11k hozzászólás keletkezett a topicjában, még az L7 II esetében 1k alatt vagyunk, úgy hogy azėrt minőségre sem egy kategóriát képvisel a kettő termék, és volt olyan időszak amikor 3000 Ft volt köztük az ár különbözet.
-
törölt tag
Akiknek a https://webshop.t-mobile.hu oldalon a dokumentumok résznél nincs feltöltve a jótállási jegye, és ez a kép fogadja:
A következő lépéseket kell végrehajtani, hogy ez legyen a végeredmény:
1. A telekom.hu-ról kell belépni (jobb oldalt fent előfizetéseim - mobil előfizetésem)
2. A megjelenő lapon rendelés követés - tovább
3. Nem vagyok T-Mobile előfizető /Itt a regisztrációkor/vásárláskor megadott email címet kell megadni és a jelszót/
4. Bejelentkezni, ha csak az email címünket tudjuk, akkor jelszó emlékeztetőt kérni. -
törölt tag
Tegnap nekem utána néztek az ügyfélszolgálaton, hogy
Az első négynél, Go! tarifák esetében nincs VoIP, a RelaxNet M és L-nél viszont igen.
-
törölt tag
Domino Sutf-nél azt írja, hogy csak akkor vehető igénybe, ha 2013 november 1.előtt vetted igénybe... decemberi kártyával is működik... (Viber bizonyosan, Skype-ot WiFi-n keresztül néztem, de ma megnézem nem WiFi-n keresztül is).
Illetve azt is írja, hogy 150 MB-ot meghaladó adatforgalom esetében lassítás van 32 kbps-ra, ügyfélszolgáltanál meg azt mondták, hogy stop van nem lassítás.
-
törölt tag
Akkor marad az, hogy itthoni WiFi-n kapcsolodó mobilomon keresztül Viber telcsizek, a Domino Surf-öt le is mondom /deaktiválom/ február 22-én, pont egy nappal mielőtt megint levonnák a 890 Ft-ot, átváltok Domino 5-re aztán annyi pénzt sem kapnak, és teljesen szabályos is marad a dolog, mert nem az ő mobilhálózatukon keresztül trécselek Viber Out-on keresztül okostelefonnal nem rendelkező ismerőseimmel illetve vezetékes telefonnal, hanem a VDSL2-es HGW által szórt itthoni WiFi-vel. A Viber /vagy Skype/ meg kapja azt a pénzt amit korábban a T
-
törölt tag
Hát így is helyhez vagy, mert például önfeledten órákon át tartóan napi szinten Youtube és egyéb Video Stream-et (Full HD-ben pláne) nem igen fogsz rajta nézni (Példa naponta egy órát ingázol befelé buszon a városba meg még egy órát kifelé is, közben meg az FHD-s kijelzős eszközödön néznéd amihez kedved van.)
Amúgy kártyásoknál ugye eddig úgy néz ki, hogy csak szövegben van korlátozva, technológiailag nem. Na most előfizetéses kártyánál pl két éves hűségszerződésnél simán el tudom képzelni, hogy ha valaki ennek ellenére VoIP-ozik / és technológiailag nincs korlátozva a szolgáltató részéről /, akkor felmondják a szetződését, és peres úton is akár, de a hátralévő hűségidőt kötbérként ráverik.
Kártyásoknál esetleg letiltják a számot? Csupán kíváncsiságból kérdezem, nálam már eldőlt, hogy WiFi aztán kész.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Most hívtam a T-t, azt mondták platina kártya és a SAT TV miatt a Net & Roll S csomagra 40 % (2580 Ft)kedvezményt adnak Éppen várok, hogy mit mondanak, USB Stick elégl esz e vagy szépen berendelem ezt.
-
törölt tag
válasz #41133696 #40376 üzenetére
Megrendelve 2 évre, T-Mobile Hotspot 5776 mobil wifi LTE router-rel, mert utána kérdezett, és azt az információt kapta (amit én is igen valószínűnek tartottam), hogy a WiFi Only N7+ OTG kábel + USB 4G/LTE stick esetében nagyon kicsi az esély, hogy a Hotspot menü megjelenne a táblán. Így viszont remek, mert nem kell egyáltalán a zavarosban halászni, VoIP engedélyezett, Skype, Viber és társai kipipálva. Ha elfogyna a 8 GB akkor pedig csak lassítás van. Még ebben a hónapban hozza a futár
-
törölt tag
válasz raziel01 #40379 üzenetére
Kedvezménnyel: 29 900 Ft
Szerk: nem tudom a Vodafonnál mennyire hasonlít, mert amit itt látok náluk, az még kinézetre sem
Egyébként meg mindegy,mert nálunk csak a T jön szóba Nekem bőven elég lesz ez a 8 GB, mert úgy vagyok vele, mint ahogyan erdoke írta, néha még ki sem lesz használva valószínűleg teljesen
A Domino Surf-öt meg lemondom, átváltom Domino 5-re
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz RedCactus #40398 üzenetére
1. Az nekem plusz 7 k lenne 2.5 helyett
2. Amennyit úton vagyok a 8 GB-ot is elégnek tartom bőven (a lényeg az volt, hogy ne legyen semmilyen formában sem jogilag sem technológiailag korlátozva a VoIP, mehessen akár a videós Skype is.
3. Ahogyan előttem is írták a T-nek a legjobb a lefedettsége
4. Itt eleve előnnyel indultunk, mert nem új előfizetőként regisztráltak, hanem a T-Home-tól belépő Platina színtű ügyfélként érkezőként. Eleve ezért hívtam a 1412-t 1430 helyett, és még nem említettem nekik, hogy nem új előfizetést akarunk majdnem átkapcsoltak oda, de miután megnézték hogy azonosítottam magam, egyből egy olyan ügyintézőhöz kapcsoltak, aki az ilyen speciális esetekre van ott -
törölt tag
Hát nálam Hajdú-Bihar megye a releváns, Debrecenben van ugye a digitális kánaán
4G/LTE - Telekom
Forrás: http://www.t-mobile.hu/static/DocumentStore/lakossagi/ugyintezes/lefedettseg/LTE.pdf
3G/HSPA - Telekom
3G-nél Berettyóújfaluban is masszív lefedettség van
Forrás:http://www.t-mobile.hu/static/DocumentStore/lakossagi/ugyintezes/lefedettseg/3G_HSPA.pdf
Telenor 4G/LTE kültéri lefedettségi térkép 2013. december 12.
Forrás: http://www.telenor.hu/internet/lefedettseg
Amúgy a 3G/HSPA sebessége is elegendő táblagépes netezéshez, a video streameket is max 720p-ben nézem rajta
-
törölt tag
válasz erdoke #40405 üzenetére
Azt meg nem is írtam még, hogy a 4G/LTE Modem/Router esetében is lehetett választani a részlet opciót
Ezt csak azok vehetik igénybe akik két évre vállalják a hűséget
A Sony KDL-32EX650, az ASUS Nexus 7 is hasonlóképpen (csak azoknál két éves futamidővel), és most a router is így jön. Így havonta bőven húsz felett lesz a havidíj, de ebben minden benne van, Telefon, vezetékes (NetMánia M VDSL) és mobil Internet (Net & Roll S), Sat TV Családi+HD csomag, Globe minicsomag + Unitel Classica) TV, táblagép, 4G/LTE Router/modem. Aztán bárhova megyek, ugyanúgy elérhető vagyok a Dominos mobilszámomon amiről /de akár tábláról is indíthatok VoIP hívást/ már WiFi-n keresztül Skype-olhatok stb.
(#40407) Blackmirror: Ezért (is) érdemes telefonon ügyet intézni, mert például én sem láttam ott csak a 3225 Ft-os 15%-os kedvezményes árat. A 40%-os kedvezményt az ügyintéző ajánlotta, és szükség volt a SAT TV-s előfizetés meglétére is hozzá, illetve az is sokat nyomott a latban, hogy platina szintű ügyfelek vagyunk.
Amúgy az ügyintézővel jól elbeszélgettünk, mondtam Neki, hogy a döntésben jelentős része volt annak is, hogy a szabályzat tiltja Domino Surf-nél a VoIP-ot, és én nem szeretek zavarosban halászni. Így szerintem remekül jártam, mert azért 150 MB havi 890 Ft-ért, és még VoIP tiltás is van elvben... vs 2580 Ft - 8 GB. Eléggé egyértelmű
Egyébként Ő elmondta, hogy rugalmasan kezelik a dolgot, technológiailag van akinél működik DS-nél is van akinél nem
Amúgy éppen most hívtak, hogy még egy nappal korábban tudják szállítani a készüléket és a kártyát mint ahogyan az tegnap meg volt adva.
-
törölt tag
válasz Onderon #40455 üzenetére
Hát olyanoknak találták ki, akik: elmennek egy évre külföldre dolgozni vagy tanulni, esetleg likviditási gondjaik vannak. Másrészt viszont szerződést csak 18. életévét betöltőtt személlyel kötnek, aki rendelkezik jövedelem igazolással. Arról a magánszemélynek kell felelősség teljesen döntenie, hogy vállalja a hűséget annak minde ódiumával vagy sem.
-
törölt tag
Na kártya aktiválásnál elsőnek nem stimmelt a jelszó, amikor a 3.4.5 számjegyet kérte (valószínűleg rendeléskor az akkori ügyintéző félre hallotta). Aztán kiszűrtük, hogy csak az utolsó nem jó, az első három igen, így sikerült is módosítani ugyanarra amit elsőnek adtam meg.
Utána a 40%-os kedvezmény nem volt beaktiválva, ezt is megoldottuk.
A T-Home-os és T-Mobile-os kapcsolat kártya nem volt összevonva.
Végül T-mobile oldalon nem volt beállítva a távszámla illetve, hogy terheljék meg a T-Home-nál megadott számlát. Ez utóbbinál az lett a megoldás, hogy távszámla beállítva, majd amikor megjön az első akkor erre is kell egy meghatalmazást adni a bankomnak.Aztán megkérdeztem, hogy hogyan is tudom követni az adatforgalmamat, erre három lehetőséget mondtak
- A SIM kártyát átteszem a routerből a telefonba és a T-mobile alkalmazással, mint Domino Surf-nél lekérdezem (azért ezt a lehetőséget nem erőltetem)
- A Routerről küldöm egy SMS-t a 1430-ra a G-betűt tartalmaznia kell
- Belépek a My T-mobile-ba, táblagépről vagy telefonról böngészőn keresztül (na ez az igazi megoldás)
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Digitális Állampolgárság Program
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az utóbbi évek leginnovatívabb mini PC-je készül
- Diablo IV
- Drón topik
- SSD kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xbox Series X|S
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- BOMBA ÁR! 10 Magos! Új Samsung Galaxy Book2 "Kis Gamer" Laptop -50% 15,6" i5-1235U 8/256 FHD IPS HDR
- Bontatlan Lenovo ideapad 5 "Kis Gamer" Ultrabook -30% 14" AMD Ryzen 5 5625U 6Mag 16/512 Radeon 2GB!
- APPLE IPHONE 13 PRO 128GB
- Sony A7 IV + 2470 GM II
- Szép! Lenovo Thinkpad T14 G3 "Golyóálló" Üzleti Laptop 14" -50% i5-1235U 10Mag 16GB/256GB FHD+ IPS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen