Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- 3 milliós villanyautó, AI tamagocsi és kamerás napszemüveg - megjött az AstraUX
- iOS alkalmazások
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
alphamooncam
őstag
Azt gondolom, hogy a mérés az egy jó viszonyítási alap, értsd a fizika nem hazudik, de végül úgy is a meghallgatás dönt.
Kolléga amiről beszámolt és amit Te tapasztaltál homlokegyenest üti egymást.
Mivel én nem hallottam, de valamennyire azért tudom értelmezni a frekvencia válasz diagramot, azt gondolom hogy fizikailag is kisebb méretű JBL Charge hangrendszer nem képes akkora energiát megmozgatni, mint ami nekem megfelelne.
A közepe egyértelműen jónak tűnik, de a mély az kevés... szerintem.
Előttem van egy Tascam VL_S3. A "3" benne azt jelzi hogy három collos azaz 7,5 centis.
Megmértem, és hiába írja a gyár hogy 80Hz így meg úgy, az valójában 120Hz-től indul.Imádom a hangját hosszú évek óta, de az alja támogatásra szorult, amit meg is kapott egy szub képében.
Ez sajna a Charge-l nem működhetne.
-
bwoay
nagyúr
válasz
alphamooncam #20098 üzenetére
én nem javasoltam semmit, csak elmondtam, hogy én magamnak nem így csinálnám. neked viszont szurkolok, hogy beváljon, csak nem igazán tudok hinni benne.
"Mivel gyakorlatilag alig van basszusa, szub basszusa pedig egyáltalán nincs, nem csoda, hogy leszerepelt."
ismerve a charge-ok hangját, ez elég merész kijelentés, főleg annak fényében, hogy a 6-os elvileg az eddigi legjobban sikerült darab a szériában, és kategóriáján túlmutató hangzása van, ami a mélyekre is igaz. a rtingsről meg az a véleményem, hogy az az oldal minden, csak nem jó viszonyítási alap, főleg ebben a témában. -
alphamooncam
őstag
de a Boomboxot azért csak be kell kapcsolnod, és a hátsó ülésen lesz, ha jól értettem.
egyébként nem kell bitumenezni ahhoz, hogy jobb minőségben hallgass zenét egy autó (akár) gyári rendszerénGyakorlatilag egy platformhoz a középső fejtámla helyére lesz rögzítve, a háttámla vonala előtt vagy mögött közvetlenül fülmagasságban, majd ahogy kiadja, majd meglátom.
Utólagosan bitumenezni akkor kell, ha az ajtókba teszik a hsz-t ott is azért, hogy egyrészt légtömör legyen, másrészt, hogy a nagy vékony egybefüggő fémfelületeket ne tudja berezonáltatni ill. azok gyorsan lecsengjenek.
Bekapcs nyilván meg megtörténik akkor amikor, az autóban rögzítem a platformjára ugyanakkor.
Fejegység csere nem játszik, szeretném ha gyári kinézete megmaradna, ha esetleg el kell adni akkor két hasonló autó közül biztosan azt fogják választani, ami inkább gyári kinézetű, mint a barkácsoltat.
-
alphamooncam
őstag
válasz
francz'70 #20093 üzenetére
Saját példa - az egyik haverom két db charge-ot próbált így - ok nem BB3 viszont ebből 2db volt - szintén felfüggeszve a fejtámlára, figyu, ...pusztulat volt, csak ordított a basszus meg lepkefing, valahogy nagyon furcsán szólt az egész...
Nem írtad melyik Charge, így a legújabb, 6-osra néztem rá.
( Gondolom jobb mint a korábbi verziók. )Basszus lepkefing írtad, én meg ugyanezt látom a diagramon.
Bal oldali grafikonon elég jól látszik, hogy olyan 175Hz körül kezd magához térni, onnan mondjuk legalább a közepe jó.
Megtámogatva az alját, már egész jó is lehetne, de azt meg nem lehet, megvalósíthatatlan, így elvetendő az egész.
Mivel gyakorlatilag alig van basszusa, szub basszusa pedig egyáltalán nincs, nem csoda, hogy leszerepelt.
-
bwoay
nagyúr
válasz
alphamooncam #20095 üzenetére
de a Boomboxot azért csak be kell kapcsolnod, és a hátsó ülésen lesz, ha jól értettem.
egyébként nem kell bitumenezni ahhoz, hogy jobb minőségben hallgass zenét egy autó (akár) gyári rendszerén ahhoz képest, amit ezt a megoldás hozni fog majd. persze mindenkinek mást jelent a jó, úgyhogy ismételten sok sikert ahhoz, hogy számodra a lehető legjobb módon költsd el ezt az összeget. csak azt értsd meg, hogy jó szívvel senki nem tud konkrét típust ajánlani neked, és ennek a felhasználás módja az oka. ezek az eszközök nem autóba valók és az oda történő beszerelésük pedig nem egy jó lifehack. -
alphamooncam
őstag
válasz
<Adamsky> #20092 üzenetére
"Őket kérdezted a bluetooth hangszórós ötleteddel kapcsolatban?"
Természetesen nem és nem is fogom, mert nem vagyok troll, ha maguktól nem jönnek rá hogy a hobbijuk milyen költséges és mennyire hiábavaló a fáradozásuk, nem az én tisztem elmondani ezt nekik.A prémium autók bizony gyárilag ki vannak bélelve, bitumenezve.
" ... majd szépen automatikusan felkapcsolódik a telefonomra egyszerre a kocsi audio rendszere ... " – ezt én nem értem. Csak a BB3 lesz használva, nem? Akkor azt bizony kapcsolgatni kell.
Nem jól érted, pedig leírtam, hogy egyszerre kapcsolódik fel a két eszközre.
Telefonom bluetooth beállítsainál be lehet állítani több kapcsolatot beszabályozva azt is hogy a "CARPLAY" csak hívásra legyen használva, minden egyebet a BB3 csinál majd, és automatikus vált bejövő/kimenő híváskor, elhalkul a navi, amikor pl. hívás érkezik.
Alap hifi-re nincs pénzed vagy sajnálod rá, ezért inkább veszel egy drága (ezt a témát ugye még ki se nyitottuk, hogy lehet akadna a BB3-nál ár/teljesítmény viszonyban jobb) bt. hangszórót, ami alapvetően nem autóba való.
Pixx96 is írta, hogy ő bizony próbált már többfélét, és – ha jól értem – az eredmény a rossz és a sz*r között mozgott.Kidobni valóra nincs pénzem, amiről tudom, hogy a végén nem lesz megfelelő.
Olyan hogy alap hifi az micsoda?
Csonka frekvenciaválaszt tudó szerkezet?
Olyat nem akarok.
Pont azért jöttem, ide, mert nem ismerem a bluetoothos piacot, gondoltam Nektek van ilyen irányú tapasztalatotok, és igen kérlek adj tanácsot hogy merre nézelődjek, ha jobb cuccot szeretnék kevesebb pénzért, mint a BB3.
Szeretném, ha olyanok példák jönnének, aminek a frekvencia válaszát lehet ellenőrizni - zsákbamacskát nem szeretnék jeligére.*
Pixx96 kolléga igaz írt, hogy többet is próbált, de nem nevesítette a konkrét tipusokat ÉS a "teszt" körülményeit, így az a feltételrendszer amit felállítottam a hitelesség érdekében, semmilyen szinten nem teljesült.
Mondjuk örülnék neki ha részletesen leírná, hogy miket próbált milyen körülmények között, mert érdekelne...
-
bwoay
nagyúr
válasz
alphamooncam #20088 üzenetére
engem biztosan zavarna, ha olyasmit hallgatok, amit jól ismerek, és megfordítva szólna a két oldalt. nyilván túl lehet élni, mint ahogy azt is, hogy hátulról szól. abban biztos vagyok, hogy számomra nagyobb élményt nyújtana, ha hasonló összeget költenék a fejegységre meg két (esetleg négy) speakerre, de az ugye én vagyok.
-
francz'70
senior tag
válasz
alphamooncam #20083 üzenetére
Szerintem ezt a BB3 - as megoldást engedd el, hidd el amit már előttem is ajánlottak ( 2db új hangszóró + mélyláda ) úgy jobban jársz és nem csak anyagilag.
Saját példa - az egyik haverom két db charge-ot próbált így - ok nem BB3 viszont ebből 2db volt - szintén felfüggeszve a fejtámlára, figyu, ...pusztulat volt, csak ordított a basszus meg lepkefing, valahogy nagyon furcsán szólt az egész...
Nyilván TWS -ben térben azért jobb volt mint önmagában, de a sima gyári négy hangszóróstól még így is nagyon elmaradt. Már eleve az, hogy csak hátulról jött a hang, de a tetejére még hangzás is kicsit dobozos volt a gyárihoz képest.Én is használtam anno Vidi hangszórókat (90' évek eleje ültetett BMW felnis Ladákban, de szép évek is voltak) de az igazi az volt mikor a kalaptartóba besülyesztettem a HS- 280 hangszóróit
a Vidik meg mentek az első ülés alá. Egy kocsiban a sülyesztett hangszórók mindig szebben és dinamikusabban szólnak, nyilván a mélyláda más tészta
A feelingről meg már nem is beszélve, mint anno mikor a kétkazettást feldobtuk a kalaptartóra...
..és kb. az is szólt így -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
alphamooncam #20082 üzenetére
"Kérdezd meg az autóhifi topikban is, szerintem elég sokan fognak igennel válaszolni."
Félreértetted. Én arra utaltam, hogy alapból (értsd: leginkább gyárilag) nem szokás ilyennel kibélelni az ajtót. Persze, hogy az említett topic-ban mindenki ezzel kezdi, mert egy bizonyos szint felett ez az alap.
Őket kérdezted a bluetooth hangszórós ötleteddel kapcsolatban?" ... majd szépen automatikusan felkapcsolódik a telefonomra egyszerre a kocsi audio rendszere ... " – ezt én nem értem. Csak a BB3 lesz használva, nem? Akkor azt bizony kapcsolgatni kell.
"Másik véglet, meg hogy ... "
"Én egyik hibába sem szeretnék esni."
Pedig pont ez történik.
Alap hifi-re nincs pénzed vagy sajnálod rá, ezért inkább veszel egy drága (ezt a témát ugye még ki se nyitottuk, hogy lehet akadna a BB3-nál ár/teljesítmény viszonyban jobb) bt. hangszórót, ami alapvetően nem autóba való.
Pixx96 is írta, hogy ő bizony próbált már többfélét, és – ha jól értem – az eredmény a rossz és a sz*r között mozgott.
Én biztos, hogy úgy indulnék el, hogy elterveznék egy közepes rendszert, ami arányba van az autóm értékével és a fizetésemmel. Ezt pedig vagy egybe, vagy több lépésben (előbb csak fejegység + 2db hangkeltő, utána esetleg +2 +erősítő, majd mélyláda, ha feltétlen kell, végül pedig "betonozás"). A lényeg, hogy mindig épp annyit lépnék előre, amennyit a zsebem enged, és így azt is látnám (ill. leginkább hallanám), hogy mire érdemes még költeni.All-in-all: itt szerintem senki sem fogja neked azt mondani, hogy vedd ezt a bt. hangszórót, mert az tuti lesz az autódba.
#20087 bwoay
" ... bithumen rezgéscsillapítókról meg mérésekről beszélsz, miközben azt tervezed, hogy a hátad mögé teszel egy hordozható hangszórót. ezzel egyrészt megfordítod a jobb és bal csatornákat, másrészt elölről semmilyen hang nem fog érkezni ... "
+1#20088 alphamooncam
" ... de mindent összevetve rá kell próbálnom."
Szemlátomást ezt te már eldöntötted. Viszont innen, tőlünk erre megerősítést ne várj.
Vedd meg a BB3-at, "szereld be", aztán majd – 1-2 hónap használat után – gyere vissza a tapasztalatokkal!
Engem érdekel majd az eredmény. -
alphamooncam
őstag
válasz
Cyborg #20089 üzenetére
Annyit olvastam, amennyi elég.
Kérdeztél valamit, mindenki megírja, hogy zsákutca, felejtsd el, adnak ötleteket is helyette, de Te ennek ellenére hajtod a saját igazad, kötöd az ebet...
Valamit félreérthettél én konkrétan arra kérdeztem rá, hogy teljes spektrumban, egyenletesen lejátszani képes blúcuccal van-e tapasztalat és az hogy volt elhelyezve.Ilyenre tapasztalat eddig nem volt, csak olyan, ahol vagy az egyik vagy a másik, vagy mindkettő feltétel hiányzott.
Kibeszélt itt hiltiszalagról? Nagyon nem ismersz engem és olyan előítéleteid vannak amik nem igazán állják meg a helyüket.
Olyanokkal szeretnék inkább beszélgetni itt, akik legalább elolvassák azt amit leírtam, parttalan vitáknak nem vagyok híve.
-
alphamooncam
őstag
válasz
Peaceliker #20086 üzenetére
Kösz a választ ránéztem.
Abban a tartományban ahol pl. legérzékenyebb a fülünk a nem igazán, pontosabban pocsékul teljesít az Anker. (1kHz től) A csillogást a cint el lehet felejteni, ez egyértelműen látszik a diagramból. Látványosan tompa, élettelen a cucc.
-
Cyborg
őstag
válasz
alphamooncam #20085 üzenetére
Annyit olvastam, amennyi elég.
Kérdeztél valamit, mindenki megírja, hogy zsákutca, felejtsd el, adnak ötleteket is helyette, de Te ennek ellenére hajtod a saját igazad, kötöd az ebet......ha azt a 150-et, hangszóró cserére, és egy aktív subra költöd, sokkal jobban járnál, de Tédeg nem fog tudni senki meggyőzni sajnos
Csak a saját igazad alátámasztásáért jöttél, tisztán látszik, de ebben sajnos nem tudunk segíteni.
Nem bántásból, de úgy érzem, kár volt megkérdezned minket, és felesleges.
Tégy a legjobb belátásod szerint, vedd meg a Boombox 3-at 150.000-ért, lógasd fel hilti szalaggal fül magasságba, tuti jól fog kinézni, aztán gyere vissza, és írd meg, hogy hogyan szól( ...kitalálom, fasza lesz
)
-
alphamooncam
őstag
az autókba minimum 4, de inkább 6-8-10 speakert pakolnak gyárilag egymástól tisztes távolságra ahhoz, hogy normálisan szóljanak és legyen tisztességes stereo tér is.
Nem tudok árban, és nem is akarok versenyezni a gyári sokhangszórós kiépítéssel, mert nem egy liga, mint írtam az utólagos "ugyanilyen" kiépítési kisérletekkel vannak problémáim - nem is kevés - a tulaj mindíg elégedetlen, aztán ha belefáradt vagy elfogyott lé csak akkor áll le, nem azért mert olyan nagyon elégedett lenne.A hátam mögül jön a hang meg, egy olyan kompromisszum amit már régről ismerek ( Videoton-kalaptartó ) és elfogadtam.
Még egy előre látható hátrány lehet, az pedig a mindennapos hordozás/rögzítés, de mindent összevetve rá kell próbálnom.
Majd beszámolok. Arról is ha nem tetszik.
P.S: Az hogy megfordítod esetleg a jobb meg bal csatornát, úgy hogy közben nincs hozzá tartozó kép az mennyiben zavaró? SZVSZ észre sem veszed, ha nem hívják fel rá a figyelmed.
-
bwoay
nagyúr
válasz
"csak jó helyre kell letenni a kocsiban osztjónapot."
ez igaz. "csak" jó helyre kell tenni. ami kivitelezhetetlen. az autókba minimum 4, de inkább 6-8-10 speakert pakolnak gyárilag egymástól tisztes távolságra ahhoz, hogy normálisan szóljanak és legyen tisztességes stereo tér is.
bithumen rezgéscsillapítókról meg mérésekről beszélsz, miközben azt tervezed, hogy a hátad mögé teszel egy hordozható hangszórót. ezzel egyrészt megfordítod a jobb és bal csatornákat, másrészt elölről semmilyen hang nem fog érkezni, max ami visszaverődik az első szélvédőről. szerintem ez egy borzalmas élmény receptje, a többit meg már elmondták a többiek. ettől függetlenül hajrá, sok sikert! mi szóltunk.
abban igazad adok, hogy valamilyen szempontból biztosan jobb lesz, mint a jelenlegi gyári. pl több lesz a mély. aztán hogy hány különböző szempontból lesz rosszabb, azzal majd utólag szembesülsz. -
Peaceliker
addikt
válasz
alphamooncam #20085 üzenetére
Nekem csak ennyi tapasztalatom van : soundcore boom plusz 2es meganeban marha ratyi volt (és kevés). 1es dusterben gyári fejjel 70e ft nyi 4db jbl hangszóró (tán 4db 13as) meg elég faja. 🤷
Megane hangszigetelése pedig sokkal jobb volt -
alphamooncam
őstag
válasz
Cyborg #20084 üzenetére
A leírásod tele van hi-fi cuccokkal, tehát biztosan érdekel a minőség, a hifi topikot is olvasod, nem is értem, hogy gondolhatod ezt komolyan, miért kötöd az ebet a karóhoz?
4 éve nem olvasom a hifi topikot
Azt gondolom, hogy az alapszabályok mindenhol működnek, egy kocsiban is.
Egy egyenletes frekvencia menet alap a hifiben.
Javíts ki, de szerintem nem sok olyan bluetooth eszköz volt kipróbálva kocsiban, ami egyrészt 40 és 20.000Hz között viszonylag egyenletes frekimenettel rendelkezett, ÉS nem az ülésre, vagy lábtérbe lett bedobva, hanem fülmagasságban volt elhelyezve és itt fontos mindkét feltétel teljesülése a teljes spektrum megléte és az elhelyezés is.
Ha mégis tudnál ilyet példát felhozni, annak kifejezetten örülnék.
Nem olvastam végig az eszmefuttatásod,ne haragudj, de...
Ezek után, hogy el sem olvasod amit leírok, nem gondolom hogy érdemben előre tudnánk lépni a témában, "a higgy nekem, mert én azt mondom" formula önmagában általában nem alapozza meg a hitelességet, és ezt nem bántásból mondom.
-
Cyborg
őstag
válasz
Nem olvastam végig az eszmefuttatásod, ne haragudj, de higgy nekünk, zsákutca a kocsiban a BT Speaker, az autóban elveszik a hang, nem tudod olyan helyre tenni, hogy jó legyen. Nem lesz jobb, mint a gyári, felesleges, próbálta már mindenki, nincs új a nap alatt.
A leírásod tele van hi-fi cuccokkal, tehát biztosan érdekel a minőség, a hifi topikot is olvasod, nem is értem, hogy gondolhatod ezt komolyan, miért kötöd az ebet a karóhoz?
A legjobb, és legolcsóbb megoldás a sima hangszóró csere az ajtóban, ahogy Pixx96 írta először, van BT magnód, mi kell még? Ennél jobb megoldás nem kell.
Ha még van plusz 50ezred, később egyszer talán, akkor veszel egy aktív mélyládát, azt viheted tovább a következő kocsiba, és ennyi. -
alphamooncam
őstag
válasz
Pixx96 #20081 üzenetére
hát én is erről kezdtem el gondolkodni hogy most wtf?
amiről ő beszél az már messze nem zene hallgatás főleg nem boombox szint ezeket autó hifisek használják akik minőségi rendszereket építenek autóba (amit egy boombox se bír még kinti körülmények között se reprodukálni autóba főleg )
Az utólagos hifi komponensek beszerelését azért tartom problémásnak, mert ha jól akarod csinálni, akkor ráköltöd mégegyszer vagy többször az autó árát, és még akkor sem lesz olyan mint egy gyári.Máris mondom miért.
Minél több helyről szól ugyanaz a frekvencia ( sokhangszórós hifi ) annál nehezebb a beállítás.
Értem ezalatt a hangváltók, a különböző frekik szintbehozása, és fáziskésések, kiemelések és kioltások kezelése.
Analog módon frekvencia váltókkal, úgy hogy egymástól fél-egy méterre vannak a közép és magassugárzók lehetetlen jól beállítani, hogy az időzítés - az hogy a hang egyszerre érjen a fülünkhöz a különböző helyeken, és különböző frekvenciákért felelős hangsugárzókból- kb. lehetetlen.
Az illesztetlen kiemelésekről és kioltásokról akkor még nem is beszéltem.
És minél több a hangszóró, annál nagyobb a katyvasz.
Digitálisan, lépésről lépésre mindent kimérve fél-egy év munkájával ki DSP-zve már meg lehet csinálni, de ezt az amatőrök nem fogják tudni összehozni egy életen keresztül sem, a profi meg pénzt kér, nem is keveset, ha egyáltalán vállal ilyet.
Mondjuk időtöltésnek méregetni jó móka lehet, ha valaki ezt szereti, de nem túl hatékony.
A kevesebb néha több.
Egy egydobozos szettet mint például ezt a BB3-at a JBL hangmérnökei már egymáshoz illesztették, beállították, csak jó helyre kell letenni a kocsiban osztjónapot.
Nem kell ajtót farigcsálni, hsz kiemelőket, oszlopborításokat tervezni és legyártani, kábeleket elrejteni, plusz akkunak helyet keresni biztonságosan telepíteni etc. etc.
Kocsiban így éppen annyi hangszóró lesz amennyi kell és elég, se több-se kevesebb.
...autó nem egy csendes környezet mint egy szoba vagy egy kert eléggé elvész a hang ha csak nem egy jó szigetelt 7 es BMW vagy Audi A8 de ezekben alapból olyan hifi van hogy felesleges
Erről írtam fent, meg az előző hozzászólásomban is.
-
alphamooncam
őstag
válasz
<Adamsky> #20080 üzenetére
" ... rezonancia gátlás-bitumen lap ... " – szerinted ilyen hány autóban van?"
Kérdezd meg az autóhifi topikban is, szerintem elég sokan fognak igennel válaszolni.Azért szeretek Veletek beszélgetni, mert hamar felszínre kerülnek a lehetséges buktatók.
Ilyen például a biztonságos rögzítés, és a töltés kérdése is.
Ha nem rögzíted le, akkor mi garantálja, hogy egy fékezéskor (ne adj' Isten baleset esetén) nem fog téged vagy az utasodat úgy fejbe kólintani, hogy ottmaradtok? Megannyi kérdés, amire nincs jó válasz.
Hátsó középső ülés fejtámlája elég stabil rögzítési pont. Erre építek egy platformot, ahova egy-egy acél szalaggal és gyorszárral rögzítem.
Az esetek 80%-ban egyedül utazom, 15%-ban ketten, és csak 5 vagy annál is kevesebb százalékban utazik bárki a hátsó üléssoron, úgyhogy senkit sem fog ott zavarni. Az 5. ülés hiánya (?) meg elenyésző fel sem fog tűnni.
Lakótelepen lakom, éjszakára nem tervezem a kocsiban hagyni így a biztonság és a töltés sem probléma.
Kapcsolgatni szerintem nem nagyon kell, majd szépen automatikusan felkapcsolódik a telefonomra egyszerre a kocsi audio rendszere ( hívás kezelés, kihangosítás ) és a BB3-ra zajkeltés, navigálás okán.
Az a baj, hogy teljesen különböző dolgokat próbálsz összehasonlítani, így nem csoda, hogy más összegek is jelennek meg a végén.
Azt gondolom, hogy sokan nem gondolják át a dolgokat, és nem lesznek/lehetnek elégedettek az összegzéskor, megérte-e, azt kaptam-e amit akartam a pénzemért kérdésre.
Akik olyan autót vesznek, azok kifizetik a 3 hangmérnök 300+ munkaóráját, hogy a gyárból kigördülve úgy szóljon a hifi ahogy kell.
Másik véglet, meg hogy olyan kevés lóvét szánnak a zenére, hogy teljes zenei spektrum lesugárzására képes eszközt nem tudják, vagy nem akarják megfizetni. Aztán persze az nyilván nem is fog jól szólni.
Én egyik hibába sem szeretnék esni.
-
Pixx96
aktív tag
válasz
<Adamsky> #20080 üzenetére
hát én is erről kezdtem el gondolkodni hogy most wtf?
amiről ő beszél az már messze nem zene hallgatás főleg nem boombox szint ezeket autó hifisek használják akik minőségi rendszereket építenek autóba (amit egy boombox se bír még kinti körülmények között se reprodukálni autóba főleg )
én próbáltam több BT speakert autóban mikor szállítottam A-B be és autóval vittem hát meg se közelíti autó hang rendszerét már csak tér miatt sem egy helyről ordít a zene semmi térhangzás... másik autó zaja na igen ami eléggé elnyomja őket menetzaj főleg ha kis ablakot is engetsz mellé alig hallani
autó nem egy csendes környezet mint egy szoba vagy egy kert eléggé elvész a hang ha csak nem egy jó szigetelt 7 es BMW vagy Audi A8 de ezekben alapból olyan hifi van hogy felesleges
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
alphamooncam #20078 üzenetére
" ... rezonancia gátlás-bitumen lap ... " – szerinted ilyen hány autóban van?
Az a baj, hogy teljesen különböző dolgokat próbálsz összehasonlítani, így nem csoda, hogy más összegek is jelennek meg a végén.Egyébként Isten tudja hányadik alkalommal vetődik már fel a gondolat, hogy egy bt. hangszóró tuti autóba is jó lesz. Én ekkor mindig le szoktam írni, hogy nem fog jól szólni (én ugyan nem próbáltam, de megtették már másik előttem, ill. látatlanban én is erre hajlok). Ezen kívül hová is akarod tenni? Pláne egy BB3-at? Folyton, minden kiszállásnál majd ki-be fogod tenni-venni, kapcsolgatod a hangszórót, ha merül töltöd (vagy fixen rákendácsolod a szivargyújtóra)? Ha nem rögzíted le, akkor mi garantálja, hogy egy fékezéskor (ne adj' Isten baleset esetén) nem fog téged vagy az utasodat úgy fejbe kólintani, hogy ottmaradtok? Megannyi kérdés, amire nincs jó válasz.
-
alphamooncam
őstag
"Anno próbáltam Partybox 310-et a kocsiban és minden volt csak jó hangú nem, főleg mivel hátul az ülésről szólt."
Fontos az elhelyezés, sőt szinteket dobhat vissza az élményen, ha az nem optimálisan van.
Én fülmagasságba tenném, nagyon nem csodálkozom, hogy az ülésre téve nem szólt jól.
Anno volt olyan kocsim, amiben a kalaptartón voltak a Videoton hangszórók.
Az mérföldekkel veri a jelenlegi hangzását.
"...bent volt a műszerfalon a Motion Boom zajkeltésre és az sem szólt kellemesen abban a kis térben.
Persze dübörögni tud kis térben, de nálam az alap hangcucc a Focusban kellemesebben szól."
Ha a gyári hifi úgy szólna ahogy kell, eszembe sem jutna ilyen cuccban gondolkodni...
Még nem hallottam szólni, de a BB3-ra az írják, hogy a legtöbb BT hsz-val ellentétben ez három utas.
Volt szerencsém pár JBL-hez az utóbbi 20 évben, és azért mindíg azt kaptam amit vártam.
2025-ben legjobb BT hsz az Rtings szerint a JBL BB3.
Egy diagram önmagában nyilván nem mond semmit a hangzásról, de olyan rossz azért nem lehet, a jelenleginél egészen biztosan jobb lesz, de majd kiderül, mindenesetre köszönöm a választ.
-
alphamooncam
őstag
válasz
Pixx96 #20077 üzenetére
Ha csak annyi lenne, hogy veszek 25k körül egy pár hsz-t össze tenném a kezem.
Kell még beépítő keret, ajtókba rezonancia gátlás-bitumen lap, és teljes kikenés, hogy légtömör is legyen.
Akkor már a kábeleket is cserélni kéne, vmi normálisra.
Egy normális installálás, beszerelés, hogy gyári állapotnak tűnjön, és az a 25 máris 100k.
És akkor még nincs basszus szekció. Ha azt is akarok, akkor az alaphangon még egy 100-as, hogy normálisan nézzen ki, és csak az ülés alá tehetem a szubot, hogy a csomagtartóm is megmaradjon.
Szóval az a 25k, az 200K-tól indul és a határ a csillagos és akkor még fejegységet nem cseréltem...
-
Pixx96
aktív tag
válasz
alphamooncam #20075 üzenetére
ezek helyére lehet venni értelmes koaxiális 2 utas hangszórókat meg egy értelmes BT-s pendriveos magnó kb 30 ezer és jó napot. ezért felesleges bb3 amúgy se hangzik jól autóban. meg kell mérni mekkora hangszórók és csá
nem egy nagy összeg párban kerül ennyibe:
-
válasz
alphamooncam #20075 üzenetére
Kocsiban nagyon nem úgy szólnak ezek a hangszórók mint a szabadban/otthon, én személy szerint nem tartom jó ötletnek.
Anno próbáltam Partybox 310-et a kocsiban és minden volt csak jó hangú nem, főleg mivel hátul az ülésről szólt.
Tegnap szereltem a kocsit belül és bent volt a műszerfalon a Motion Boom zajkeltésre és az sem szólt kellemesen abban a kis térben.
Persze dübörögni tud kis térben, de nálam az alap hangcucc a Focusban kellemesebben szól.Nem erre lettek ezek kitalálva. -
alphamooncam
őstag
JBL Boombox3 -at néztem ki.
Kocsiban szeretném kiváltani vele a benne lévő audiót.
A kocsiban egy db. gyári bluetoothos, CD-s fejegység van (talán Panasonic), az első ajtókban meg egy-egy ilyen szélessávú.
Hangzás pocsék, egyedül a kéz nélküli telefonálás ok, sőt inkább profi.
Osztottam szoroztam, kevesebbe kerülne egy, egyébként egyáltalán nem olcsó JBL Boombox3, mintha megépíttetném az autót, és így minden gyári maradhatna, és még a gettó hangzás sem hiányozna.
Használt már valaki így Boomboxot?
-
Buster17
addikt
Hali!
Tronsmart bang max az egyik kiszemelt de nem vagyok biztos hogy az én zenei stílusomnak megfelelő-e.
Többnyire dübörgős Hardcore Technot hallgatok kevés énekkel.
Erre megfelelő a tronsmart vagy van jobb alternatíva ebben az árkategóriában? -
carl18
addikt
válasz
Richard! #20071 üzenetére
LOL!
De nincs garancia arra 5 év múlva tönkre megy
A 2017-es Dockin D fine is müködik még 8 év után.
Azért néha zárlat is lehet abból ha folyton hálózatról menne és a hangszóró elektronika nem betonbiztos.Egyszer láttam Redditen a Soundcore Motion Boom Portja égett be.
Ahhoz hogy eladjam kéne valami jelentősen jobb hangszóró.5 év múlva ugyan itt.
-
carl18
addikt
válasz
Aprósólyom #20069 üzenetére
Ez alapján egészen biztos a Uboom X jelentősen mélyebbre megy mint a X30!
A Tronsmart talán 60-100HZ között adja le a basszust, ami hallható is!
A GO PLay 3 ez alapján jelentősen mélyebbre megy és teltebb is, szóval a Harman Kardon ellen nincs esélye a X30-nak de egy Onyx Studio 5 vagy 6 is oda veri mély basszusba.
120mm Woofer " Harman Kardon" Mindig érdekes a Harman milyen mély és erős telt basszust produkált.Már-már Mélyládás basszus.
Kíváncsi vagyok lehet a Fiitune X30 se rossz csak máskép jó. De azért ebbe a árkategóriába elég telitett a piac, szerintem van ettől jobb vétel is.
Uboom X is van még raktáron akciósan 50E körül, inkább azt vennén valamiért.
Egy 5 évig én letudtam biztosan a vásárlást, talán 2030 körül ha megunnom a Uboom X-t majd át gondolom mi lesz a következő választás. -
Aprósólyom
addikt
Ha már ennyi szó esett a trónsmártról, épp tegnap tett fel egy mérést @DominikReviews. Bugani - piros; Tronsmart - fekete.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #20066 üzenetére
" ... a 5 kérdésre is az a válasz jött " Nem akarja a többi márkát lejáratni" ... "
Ne foglalkozz azzal a bohóccal. Van egy követői köre, oszt' ennyi. Én nem ismertem a csatornát, így ránéztem, hogy úgy egyébként mi a profilja. Hát, nem a bt. hangszórók ...
Nem tudom a többi videója milyen lehet, de abból kiindulva, hogy a csávó beszélni sem tud, nem is vagyok rá kíváncsi.Tronsmart Bang 2 outdoor ... hát, a jó nem ilyen. Tudom, nemrég még én "dicsértem", de akkor ilyen nem túl jó minőségű videók alapján tettem.
-
carl18
addikt
válasz
francz'70 #20063 üzenetére
A Go Play 3-at tuti nem ugorja át a X30 mert akkor nem adná oda a tronsmart elérhető áron. És a 3,5 kg-os kategóriába ez elég nehéz dolog, szóval én úgy láttom sok kérdés után egyszer se írta meg melyik 120 és 140E forintos hangszórót nyomja le a X30.
De kommentbe oda írtam hogy a teszt környezet se fair, egy "Média Markba a üres plázába" Elég gyengén szól még a legjobb hordozható hangszóró is, vagy is hátrányba van a otthoni környezetbe hallgatot hangszóró ellen.
Mikor JBL Go-t próbáltam elveszett a hangja a üres térbe.
Szóval a környezet is sokat számít egy hordozható hangszóró során. -
carl18
addikt
Na a X30-as videónál a 5 kérdésre is az a válasz jött " Nem akarja a többi márkát lejáratni".
Akkor ez ott maradt!
El leszek egy a Uboom X mellet is. -
francz'70
senior tag
válasz
carl18 #20061 üzenetére
írja már meg a ismeretlen 120 és 140e forintos hangszóró márkáját és típusát.
Mikor egy pillanatra megszólalt nekem valahogy a Harman Kardon ugrott be, utána beszélt valami három betüs speakerről is vajon mi lehett az?... 190 ezresnél már látszik a sarka a partybox-nak ahogy ott szerencsétlenkedik vele, de az is lehet, hogy csak nem tudta felállítani
..amúgy a bejátszott titkos hangszórók mindegyike jobban szólt mint a tronsmart...komolytalan fizetett promó
-
francz'70
senior tag
válasz
<Adamsky> #20060 üzenetére
"..van egy olyan érzésem, hogy még ez is jobb lesz az X30-nál ..."
Hát nem is tudom, [link] ezen az amúgy pocsék videón én nem hallom, hogy jobb lenneNem azt állítom, hogy Xtreme 4 tökéletes, de szvsz. jobb. Pláne mikor bekapcsolja a "Spatial Audio"-t, ami nem csak térhangzást hoz (sőt, azt hoz a legkevesebbet), hanem irgalmatlanul megtolja a mélyeket,
Persze, hogy jobb, mint ahogy a linkelt videókban a Go play3 is és talán még az extreme3 is bár abban már nem vagyok biztos de nem is ez lényeg inkább arra utalok, hogy ez egy kicsit más koncepció mint a többi tronsmart. Nyilván az x600 volt a cél, csak attól egy kicsit nagyobbat akartak durrantani ezért is lett jóval dinamikusabb ami éppen nem is baj, sőt! A spatial audio-t engedjük el az valahogy nem lett az igazi, de simán soundpulse-ban nem rossz, ennyire tronsmart még csilingelt alapbólNem kardoskodok egy tronsmart mellett csak valahogy úgy tűnik - mint ahogy a linkelt videóknál is hallatszik - nem olyan nagy az űr az ütköztetett speakerek között, egy kis hangolással még akár jól is szólhat
Van fenn egy teszt (most nem találom) ahol az x30 on kapcsolgatják az LDAC-t ....hát igen úgy azért kicsit más a leányzó fekvése, így etetve még egy ótvar speaker is felrántaná a szemöldököt
-
carl18
addikt
válasz
francz'70 #20059 üzenetére
Igen de én kommentbe írtam neki hogy írja már meg a ismeretlen 120 és 140e forintos hangszóró márkáját és típusát.
19 óra után sincs válasz.
Én még arra vagyok kíváncsi miért titkolja a a 160e forint alatti hangszórók típusát.
Mert én csinálok videót a Earfun Uboom X 50e forintig a legjobb Bluetooth hangszóró vakszeg az nem lenne tévedés. Főleg mióta fent a 0.48FWPersze ettől lehet jó a X30 csak valahogy a teszt olyan komolytalan.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
francz'70 #20059 üzenetére
" ... hebeg habog ...azt se tudja merre van arcal előre ... "
Ilyenkor mindig azon morfondírozok, hogy aki nem tud beszélni, az miért nem script-eli ki előre, hogy mit fog mondani? Na, mind1. Sajnos van még egy-két hasonló majom itthon ...#20058
" ... nem teljesít rosszul az x30 [link] ... "
Az első számot (~2:25-ig) hallgattam meg. Háát .. nekem nem ez a véleményem, de tiszteletben tartom a tiédet
Nem azt állítom, hogy Xtreme 4 tökéletes, de szvsz. jobb. Pláne mikor bekapcsolja a "Spatial Audio"-t, ami nem csak térhangzást hoz (sőt, azt hoz a legkevesebbet), hanem irgalmatlanul megtolja a mélyeket, de mivel igazán mélyre nem tud lemenni az X30 ezért nagy "boomy" lesz az egész." ... custom eq az x30 nál ... "
Itt picit tologatja az e.q.-t, de mintha semmi hatása nem lenne (lehet már a max. hangerő miatt ...)." ... sem rossz [link] vagy itt [link] nyilván nem a legjobb videók ... "
Ahogy mondod. Ez a Storytripper HD csatornát nem is értem. Szemlátomást lenne pénze normális mikrofonra, mégis tojik rá.
Egyébként a Tronsmart fossa ki magából a hangszórókat. Most már van Bang 2 is, ami – a felépítését tekintve – egy Soundcore Boom 2. Eddig nem találtam igazán jó tesztet róla, ennek ellenére mégis van egy olyan érzésem, hogy még ez is jobb lesz az X30-nál ...#20057 carl18
Nem tudom eldönteni, hogy botfülű, vagy egy "hanta boy"-e.
Minden esetre kár az időt tölteni (és kommentekkel felhozni) az ilyen színvonaltalan csatornákat. -
francz'70
senior tag
válasz
<Adamsky> #20055 üzenetére
... 100× inkább ez, mint a Fiitune X30 ... szerintem.
Nekem pedig hangzásban.jobban bejön az X30 mint a Bang Max! Amire fentebb utaltál videó (Mateusz Cholewa) ott szerintem pont nem teljesít rosszul az x30 [link] azért az extremenél custom eq az x30 nál meg a gyáriak közül szórakozik holott van rá lehetőség sajátra is egy kicsit belenyulni.... nem objektív a történetItt pl. Go + play3 mellett sem rossz [link] vagy itt [link] nyilván nem a legjobb videók ezek se azért egy két dolog átjön. Ha eltekintünk a spatialtól egy kis hangolással perpill a legszebb hangzást produkáló Tronsmart
-
bwoay
nagyúr
válasz
Aprósólyom #20050 üzenetére
én már annyit áradoztam a Uboom L-ről, hogy nem mertem ajánlani, csak próbáltam körülírni. viszont itt én már 2x elcsíptem a Soundcore Motion 300-at 19e. Ft-os áron. szerintem az is bomba vétel annyiért. igaz, jack aljzattal ez a modell sem rendelkezik.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #20044 üzenetére
"Üdv egy videós csinált videót a Tronsmart Fiitune X30-ról ami egész jónak tűnik."
Melyik lenne ez a videó? Én Mateusz Cholewa két videójába hallgattam bele, amik ráerősítettek az előítéletemre: nulla hangolás, kopogós basszus (upper bass emelés → boomy hangzás), kamu térhangzás. Mindez csini külsőben, LDAC támogatással (ide, minek?)." ... a Uboom X ellen kíváncsi lennék ... "
Szvsz. felesleges. Kb. a Boom 2-vel van egy szinten. Utóbb kis hangerőn jobb, míg a Tronsmart – főleg kültéren, és – nagyobb hangerőn kerekedik felül a Soundcore hangszóróján.#20054
" ... a ki alakítás se tűnik rossznak ... "
Én tartom, hogy ez a lefelé irányított mély, nem bt. hangszóróba való. Még akkor sem, ha védve van. Egyszerűen – elhelyezéstől függően – vagy nagyon le lesz fojtva, vagy berezonáltat mindent maga körül.#20053 francz'70
" ... a legtisztábban muzsikáló Tronsmart ... " – ha mindenképp Tronsmart hangszórót kellene vegyek, akkor inkább egy Bang Max. Tudom, hogy nem ez a liga, de ha csak a hangzást nézzük, akkor 100× inkább ez, mint a Fiitune X30 ... szerintem. -
carl18
addikt
válasz
francz'70 #20053 üzenetére
Igen azt olvastam a tér hangzás nem megy neki jól.
De azért valahogy egész szép is, van LDAC is a ki alakítás se tűnik rossznak.
Láttom Youtube tesztet és a Uboom X volt másik oldalt és a X30 egész jól szerepelt.Mert a T6 Max tény és való nem volt a igazi.
De mint ha a Tronsmart egy arculat váltáson menni át.
Az Biztos T6 Max helyet ez sokkal jobban Megéri.
Mert egy TWS T6 Max sincs olyan jó mint egy jó hangszóró. -
francz'70
senior tag
válasz
carl18 #20044 üzenetére
" ...Tronsmart Fiitune X30-ról ami egész jónak tűnik."
Csak pont a spatial amivel promózzák elléggé gatya...legalábbis videók alapján az X600 térbeliben bucira veri. Viszont az biztos, eddig ez a legtisztábban muzsikáló Tronsmart és van dinamika is rendesen, nekem amolyan öszvérnek tűnik az X600 és a Go play3 között mivel kicsit mindkettőről copy
-
AstraCDX
senior tag
válasz
Aprósólyom #20050 üzenetére
Mindenkinek köszönöm az ötleteket, ajánlatokat !
Ami ezek közül nekem több szempontból is a legjobbnak tűnik, az az EarFun UBOOM L .
Méret OK., nagy akku kapacitása van, és kihangosítást is tud .Köszi !
Üdv.
Astra
-
Pixx96
aktív tag
válasz
Aprósólyom #20048 üzenetére
hát charge5nel pont nem ezt fizeted ki presztízs feelinget vagyis ezt is meg hátkb ebben súlyban méretben torony magasan a legjobb speaker nagyon sok hangfalat kipróbáltam ebben a méretben és közelében nincsennek persze az más kérdés jó drága de ha neked legjobb kell ebben méretben akkor charge5/6 kérdés nélkül.
-
Aprósólyom
addikt
-
carl18
addikt
válasz
Aprósólyom #20048 üzenetére
Értem tudom de ebbe az árba nem annyira tud válogatni.
néha az a pár százalék méret belefér ha az ember jobb hangot akar.
Én se szándékosan léptem a Dockin D Fine méretről Earfun Uboom x méretbe.
28x10x10 után a majd 40x16x20 jelentősen nagyobb volt. De cserébe sokkal erősebb és jobb basszust kaptam.
Persze ezért kell méretezni a hordozhatósag és hang között.Arukeresőn láttam megint akciós a Uboom X 50e forint
Ha valaki akar valami jót elérhető áron. -
Aprósólyom
addikt
válasz
carl18 #20046 üzenetére
De azt írta, hogy a henger alakból 10cm-nél ne legyen nagyobb a keresztmetszete.
Amiket írtál azok nem férnek ebbe bele. 10cm keresztmetszet az kis méretű henger.
Flip 6 kategória.#20045 AstraCDX: Charge 5 már nem rossz, ha nekem megér a presztízs feeling 50k-t. Mert hogy ár-értékben nem jó ajánlat, az biztos. Azért vettek belőle sokat, mert a többség nem olvasgat fórumot, hogy mi a jó ajánlat, úgyhogy bemennek egy üzletbe, kicsengetik a dellát és le van tudva.
JBL flip 6 a méret osztályod. De ez se lesz jobb, mint a Xiaomi Sound outdoor, csak más a hangképe, de jobbnak nem nevezhető. Az egyik 15K a másik 40K. Mind a kettő 2-utas (1db mély-közép, 1db magas sugárzó).
-
bwoay
nagyúr
válasz
AstraCDX #20042 üzenetére
Jó eséllyel a 4-es a legszarabb Charge. Előtt mind stereo volt, utána mind 2-utas lett.
Csatlakoztathatóság szempontjából meg nálam nem az igazi a JBL, mert a kicsiken jellemzően nincs 3.5-ös jack. Mikrofon híján kihangosítóként sem használhatóak. Ebben a méretkategóriában szerintem semmi nem ér 50e. Ft-ot jelenleg. Charge 4 minőségű hangot meg kihangosító funkciót + jack aljzatot és app támogatást tud a 20e. Ft alatti kategória is más márkáknál. -
-
carl18
addikt
Üdv egy videós csinált videót a Tronsmart Fiitune X30-ról ami egész jónak tűnik. LDAC Codec is játszik de kérdeztem tőle ami 120e forintos össze hasonlítás de nem írta le kommentbe se milyen termék a 120 és 140e forintos.
Szerintem a Uboom X ellen kíváncsi lennék hogy szól.
-
carl18
addikt
válasz
AstraCDX #20042 üzenetére
Lehet venni Jbl használtan de alapvető tudás szűkséges. Élőbe nézd meg próbáld ki, legyen személyes átvétel. Ha nem torzít és nincs rajta Micro SD és elég jól szól akkor valszeg eredeti.
Csak vásárlás előtt nézd meg a igazi Jbl hangszórót online. A Portok sorrendje és társai.
Attól függ mekkora hangszórót szeretnél ha el tudsz menni 60e forintig és még van készleten Uboom X érdemes élni vele.
38cm hosszú és 4.2 kg ha ezzel együtt tudsz élni.Esetleg hordozható méretbe még van Soundcore Boom 2.
Tribit Stormbox Lava. -
AstraCDX
senior tag
válasz
Aprósólyom #20038 üzenetére
Köszönöm szépen !
Akkor okkal sejtettem, hogy itt valami nincs rendben .
A Charge 5 is felejtős, üzletből is ?
A JBL-ek erősen hamisítás veszélyesek ?
Ha ez így van, akkor biza, sajnos kerülendő .Egyébként az általad ajánlott Xiaomi Sound Outdoor, egészen vonzónak tűnik .
Már ez az ajánlat is nagy segítség .
Egy lépéssel e fölött még mi lehet még, ami ajánlott ?Akkor az elvárásaim :
Fekvő csőszerű, kb 25~30cm hossz méret .
Ez a hosszméret, nemtom milyen átmérőt hoz magával, de lehetőleg 10cm-nél ne legyen nagyobb !
Aztán ezen belül ami a legjobb minőség, csatlakoztathatóság, üzemidő, esetleg sw/fw támogatás, ha van ilyen, stb .
Ha még esetleg telefon kihangosítást is tudna, az már igazi habostorta lenne !
Ha igazán jó a cucc, az ára lehetne akár max 50000Ft is .
Köszi !Üdv.
Astra
-
-
carl18
addikt
válasz
Peaceliker #20037 üzenetére
Úgy bizony vakon Online ne vásároljon JBL terméket senki. Itt hardverapron vásároltam egy Jbl Charge 2 hangszórót 5000 forintért.
Ki derült kamu mert volt otthon igazi Jbl Charge 2 plus.A kamu hangszóró passzív membránja fénylik van rajta Micro SD olvasó. Legjobban az húzott fel hogy egy 100+os tag árulta és mikor meg kérdeztem ő mondta nem tudta nem igazi.
3 vagy 4 éve volt és el ajándékoztam. Csak nem értem sok ember ennyire nem látja valamiről hogy nem igazi.
Minden esetre tanultam belőle. -
Aprósólyom
addikt
Vagy ha a 10K is már valami iszonyat szoros költségvetés, akkor: Tronsmart T7 (nem a Lite, azt nem szabad) vagy HiFuture Alpha. Ezek 10-11. És már két utasok (1db woofer + magas)
Tronsmart T7 geekbuy-ról van csak ilyen olcsón refurbished változatban. ( [link] )De ha belefér a költségvetésbe a 13-15K Xiaomi Sound Outdoor, akkor az a prioritás.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Peaceliker #20037 üzenetére
#20036 AstraCDX
Plusz: A Charge 4 nem nagy szám, felejtsd el. Egyetlen 1db woofer, ami mélytől magasig minden hangot megszólaltat.
10 ezret nem adnék érte, hiszen mert még ki tudja milyen az akku állapota, az pedig kardinális egy hordozható hangszórónál. Mondani meg bármit mondhat az eladó akku állapotra. Csak 1-2 merítés után derül ki, hogy tényleg kb. milyen állapotban van.
Plusz 500-800 töltés után a li-ion annyira meggyenül, hogy hiába van benne töltés, az elhasználódás miatt, már nem fog tudni leadni akkora teljesítményt, úgyhogy hangosabb zenehallgatáskor simán lehet, hogy radikálisan csökken az üzemidő, vagy szimplán a töltöttség ellenére kikapcsol egyik pillanatról a másikra (mint pl. a telefonoknál is előfordul, öreg akku esetében)All-in-all: egy Xiaomi Sound Outdoor 13-15K. Sokkal jobban jársz vele: biztosan jobban fog szólni ha beállítod magadnak az EQ-t és ráadásul vatta új akku lesz benne, bolti garival.
-
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
Kinéztem magamnak egy JBL Charge 4 Bluetooth hangszórót .
Kérdés, hogy ajánlható-e ez a típus, avagy bármi miatt is kerülendő ?
Nem értem, hogy miért, de itt a fórumban semmit nem találtam róla .
Vajon mi oka lehet annak, hogy rengeteg eladó van ebből a típusból ?
Sokaknak nem vált be ?
Ez a tény negatív következtetést kelt .
Üdv.Astra
-
Cyborg
őstag
válasz
Csabi000 #20034 üzenetére
Muszáj olvasni a fórumot, különben az ember leragad egy Bose-nál, mert az ismert, jó minőség, és észre se veszi, hogy azért a pénzért egy 100x jobb hangszórót is kaphat, mint pl az Uboom X-et🙂
... már ameddig elérhető, persze....ez a Bose vmi mese hangszórónak tűnik, főleg a Boom 2, UboomX mellett, elég kicsi is, fel se kell tüntetni sehol a teljesítményét, a méretéből látszik, hogy ez nem rúg labdába a 2 nagy mellett.
-
Csabi000
csendes tag
Köszönöm mindkettőtöknek az infót! Utánaolvastam és meg is rendeltem a UBOOM X-et.
A többi opciót valóban az ár alapján igyekeztem összeszedni, de jópár összehasonlító videó végeredményeképp szűkült a paletta erre a pár modellre a hagzást preferálva.
Ezzel az EarFun márkával még nem találkoztam, feltehetőleg ezért is zártam ki, ha fel is merült pár reviewban. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Csabi000 #20031 üzenetére
" ... láttam hogy tárgyaltátok a EarFun UBOOM X bluetooth ... " – kicsit rosszmájúan mondhatnám, másról se szól a topic.
Viccet félretéve: többünknek van (volt), és egy-két kivételtől eltekintve mindenki elégedett vele.
A listádat alapvetően értem, mert ár alapján próbáltad megnézni, hogy mi fér bele X ezer forintba, de ez így szerintem nem lesz jó. Ugyanis így egymás mellé kerültek olyan hangszórók, amik – értelemszerűen – nincsenek egy ligában.
A nagyobb – jó eséllyel – mindig jobban fog szólni. Szóval, ha a legjobb kell a felsoroltakból, akkor az UBoom X, és – nyilván némi elfogultsággal, de – azt kell mondjam "minden pénzt megér".
Ha, előbbi túl nagy és nehéz, akkor én Boom 2-re mennék rá. Ugyan a gyári hangolása ennek sem tökéletes, de custom e.q.-val sok kihozható belőle.
Én a sor végére tenném a Charge 5-öt ... a Bose szvsz. nem ér annyit. -
carl18
addikt
válasz
Csabi000 #20031 üzenetére
Üdv. Nekem December óta van Uboom X szerintem Megéri a felárat szerintem.
Ha számít a súly és minden hova akkor 1.5kg vagy 4.2kg a változás.De cserébe sokkal nagyobb és erősebb a Uboom X a basszus is mélyebb.
ebbe az árba ezek vannak amik meg érhetik a árukat.
Kis hangszóró volt a Marshall ott a fizika közbelép.
-
Csabi000
csendes tag
Sziasztok,
Kültéri és beltéri zenehallgatáshoz keresek Bluetooth hangszórót. Elsősorban punk rock metal a zenei irány. Szeretném, hogy bírja a port, és hogy jól szóljon (inkább a hang minőség mint a hangerő van a fókuszban).
Keret 50.000HUF
Eddigi kiszemeltek:
Anker Soundcore Boom 2 hordozható hanszóró, 80W, BassUp 2.0, IPX7, RGB, Bluetooth 5.3, Fekete - eMAG.hu
JBL Charge 5 – Fekete színű – MobileMarket
BOSE SoundLink FLEX Bluetooth hordozható hangszóró, halványlila
illetve láttam hogy tárgyaltátok a EarFun UBOOM X bluetooth hangszóró, 80W, 30 óra üzemidő, RGB világítás (SP500) - Hangszórók - EarFun Magyarország -t is. Ez megérhet plusz 10.000 HUF ot?Eddig volt egy Marshall Emberton II Bluetooth hangszóró, fekete - eMAG.hu , de azt elajándékoztam. picit csalódtam a hangzásában, és kiborított az applikáció használhatatlansága.
A hozzászolásokat előre is köszönöm! -
carl18
addikt
válasz
Aprósólyom #20029 üzenetére
Én is úgy láttom sok gyártó valóban leragadt vagy el akadt. Talán 2019 megjelenésű Soundcore Motion Plus volt egy igazán jó fejlődés és ajánlat.
Egyéni EQ Aptx Codec és remek hang szó szerint ez akkor a Jblt és Sonyt is padlóra tette.Csak valahogy az Ankernek ezt kellet volna folytatni.
Most igaz a Jbl ha új mércét hozz több gyártónak ezt kéne követni. Talán a cégnél feltűnt nekik túl nagy részt vesz el a bevételből a sok kínai alternatíva.
Kíváncsi vagyok milyen lesz a jövő és a többi gyártó mit dob piacra 2 vagy 3 belül.
Azért látjuk Bluetooth hangszóró piacon lesz egy jó nagy verseny ami nekünk vásárlóknak jó.
Eddig is volt csak most kicsit nagyobb lesz. -
Aprósólyom
addikt
válasz
<Adamsky> #20028 üzenetére
Az vicces lenne, Oluv google fordítóval nyomozna minden nyelvű bt hangfal fórumon....
Amúgy tényleg egész jól hangzik. Ami feltűnt az első dalnál, hogy a Charge 6 kicsit vékonyít a csávó énekhangján. Elég mély, telt hangja van az énekesnek. Némi upper-bass hiányt feltételez. Ez kicsit zavart engem ennél a dalnál, de összességében egész jó egy picike 2 utas doboztól, tényleg.
De ahogy először írta Oluv, talán ez majd serkenti a gyártókat egy új standardre, mert hogy ~70-75K-t megér-e ez a csomag, az erősen kérdéses, szerintem. Mégiscsak egy picike woofer és egy csipogó egy műanyag dobozban és közben még neked kell küzdeni az EQ-val azért, hogy jól szóljon, ahelyett, hogy ezt a JBL mérnökök tették volna meg. Végül is azért fizet a vásárló felárat, nem? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Aprósólyom #20025 üzenetére
"Lehet már öregszik a füle ... " – olvashatja a fórumot, mert azóta le se szakad a hangszóróról
(kijött vagy 5 videóval). Ez a legutóbbi, ahol egészen "stúdiósra" hangolta (gyári e.q.-val) ezt a mono hangszórót. Érdemes egészen végig nézni / hallgatni, mert az utolsó percekben arról is szó esik, hogy mennyire nem mindegy (azért ezt sejtettük), hogy a hangszórót hová tesszük, ill. milyen irányból hallgatjuk.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
A freki görbében tényleg nem fogsz sok mindent (különbséget) látni. A spektrogram, főleg a 60%-os (27:53-tól) már érdekesebb.
"Nem tudom mitől van ennyire oda Oluv az új kiadásért."
Ő nem a def. eq.-val használja, ill. említette, hogy azzal ő sincs megelégedve. Nem tudom van-e Charge 5-je (tudta-e ahhoz hasonlítani), de mindentől függetlenül ő azt állította, hogy most ebben a méretkategóriában - custom e.q.-val - ez eddig az egyik legjobb hangszóró (amivel ő találkozott) idén.
Egyébként Alan is játszott picit az e.q.-val a tesztje végén. Azt is érdemes meghallgatni. Ott már sokkal hallgathatóbb, és nem olyan "érces" / "éles" a hangzás (amire Alan is panaszkodott). -
válasz
Vagy belőtte magának és úgy tesztelgeti.
-
Aprósólyom
addikt
@alanrossreviews megjött a Charge 5 vs. 6 teszttel.
Számomra úgy tűnik Oluv véleménye kicsit eltúlzott lehet, ahogy elnézem a freki görbéket 40% hangerőn. Nem tudom mitől van ennyire oda Oluv az új kiadásért. Lehet már öregszik a füle és kell neki az erősebb V-shape?
Franc se tudja...
-
carl18
addikt
válasz
Aprósólyom #20023 üzenetére
Igaz a Uboom X nem nyer szépségversenyt de egy hangszórónak elsődleges dolga a hangja.
Nézhet ki bárhogy ha nincs jó hangja.
Én azért elfogadtam hogy könnyű és megfizethető ebbe a árba ez fért bele.Én teljesen elégedett vagyok vele 42e forintért ettől nem volt jobb Deal.
-
Aprósólyom
addikt
Tribit Blast VS. Earfün Uboom X
https://www.youtube.com/watch?v=WAGnfiddQI8Tényleg igényes munkát végzet Oluv. Alan kritizálta, hogy valójában nem is szakember, de ennek ellenére, szerintem nagyon ügyesen "kalapálta" a Uboom X DSP-jét.
Kinézetre egyik se szép, a kettő közül jobban szól a Uboom X szvsz. Igaz, minimális különbségek vannak, ami akár még az ízlés dolgába is beleszámíthat és a Blast-tal is jól jár a tulaj.Viszont Ezek a műanyag dobozok 60-70k-ért...
Én pl. szívesebben vennék Tribit Lava-t, picivel kisebb hangerővel, de ne legyen csúnya.
-
carl18
addikt
válasz
Cyborg #20021 üzenetére
Azért ez nem mai modell.
a Blast 2 ennyiért érdekes ajánlat volna.
Mondjuk ennyiért van Uboom X is és Oluv teszt szerint az jobban szól.Néztem a régi megjegyzésemet ahol árukeresőn le írtam miért rossz a T6 Max és elég sok negatívot kaptam több a diszlajk mint a Like?
Valaki fanatikus akarja rejteni a T6 Max gyengeségét. -
Cyborg
őstag
Tribit Stormbox Blast. ~63.000 HUF
Most kaptam e-mailban. Nem követem annyira, de ez így elsőre Nekem jó árnak tűnik.
-
carl18
addikt
válasz
Pixx96 #20019 üzenetére
Nekem az sokkal zavarobb mikor reggel 6 körül jut a szomszédnak eszébe stihl fűrészel a fát össze vágják.
Nem csak a zaj számít hanem az időpont is.
Nappal nyáron szerintem belefér a zaj de mikor valaki zajongani kezd és rossz időpontban.
Szóval én se vagyok az a típus aki szól de ilyenkor néztem hogy 5 óra után szól a lánc fűrész és valóban ennyire sűrgös végül elektromossal csinálták meg ők is érezték így nem feltétlen okos döntés.A másik szomszéd ha házi bulit tart nem hallani bent vagy kicsit de a Stihl fűrész zaja sokkal hangosabban szól.
Lehet mondjuk nem alvás időbe is zajoskodni a másik csukott ablakkal kell aludni.
Nekem a műanyag ablak elég durván csökkenteni a zajokat szóval ha nem szelőztetek nem sok minden jön be. És ez csak 2 rétegű, 3réteges ablak még jobban hangszigetel.van Direkt hangszigetelt üveg is mert nagy városba mint New York abba a nagy zajba nem tudnál meg maradni.
-
Pixx96
aktív tag
mér kéne bárhová is menni? azt ne mond már hogy egy kertes házban egy ilyen fing hangfalaknak nevezett hangkeltőket gondot okoz tesztelni.... zene nem itt kezdődik két PA felső meg 2 sub láda na a zene itt kezdődik. nálunk szomszédok is rendesek sosem szólnak semmiért ők is hallgatnak zenét már majdnem minden háztartásban fityeg valami partybox amit durrogtat valaki szembe szomszéd is most vett valami hisense partyboxot párban nálam is itt van JBL ultimate és nem porfogónak lett véve.
-
carl18
addikt
válasz
LanyUs #20016 üzenetére
Kertes házba ha jól szigetelt a ablak akkor simán lehet próba gyanánt maxon hajtani.
Műanyag ablak 2 rétegű üveggel elég jól szigeteli a hangokat.Beszéltem pár emberrel és nem az átlag Bluetooth hangszóró sok ember baja hanem mikor 1000 wattos mély ládákat dübörögtett sok ember otthon.
Tájolás és elhelyezés is sokat számít, hogy van e közvetlen szomszéd ha igen hány méterre? -
LanyUs
őstag
Jogos! Az erdő mélyén sötétben hajnali bringa esetén a vaddisznókat és szarvasokat kergetni. Amúgy nem tudom elképzelni, hogy ezt bárki otthon max hangerőn tolja vagy nincs szomszédja.
A nyáron egyszer majdnem oldalba vert egy szarvas és sok alkalommal találkoztam vaddisznó családdal is. Szerencsére van egy elemes kürtöm, ami elriasztja őket. Teszteltem 50w hangszóróval is a hátamon. Még mielőtt elkezdődne: nem ez nem az a szint, amikor a suhanc hangszóróval a kezében az utcán mászkál. Igenis vannak olyan útvonalak, amikor 4 órán keresztül nem találkozol emberekkel csak a vadakkal... Madárcsicsergés pedig télen nincs, csak a csillogó szem párak és a sötét...
Szóval amikor nyélen ment a hátamon a W-king D8, akkor az állatok is fel tudtak készülni és nem hirtelen meglepetésként érte őket a száguldó mtb. A nehezebb hangszórókat viszont már csomagtartón tesztelném, bár a hideg gondolom darálna az akkuból egy 20%-ot tippre. -
carl18
addikt
Na rokon Partybox 110 hangszóróját teszteltem.
Akkurol extra bass fél hangerőn és nem esett le tőle az állam. Nem megy mélyebbre mint a Uboom X
Szóval nem olyan nagy durranás ahhoz képest mennyivel nagyobb többet vártam.Biztos jó ha hálózatról megy és bulizni akar valaki.
A másik hogy van Extra Bass első szint és második szint és fél hangerőn nem annyival volt mélyebb vagy erősebb.Úgy azt mondom a Oluv EQ Uboom X számomra sokkal zeneibb.
jó volt előbe hallani és kicsit körbe jártam.
Mondták válasszak zenét de a Metallica se szólt olyan szépen rajta. -
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #20010 üzenetére
Ilyen hangszóró esetén mint a Uboom X a basszus tudja állítólag meg enni az akkumulátort.
Tudtommal a basszus kéri a legtöbb energiát a közép és magas Frekvencia közel se energia igényes.
Magyarán minél több basszus annál kisebb akkumulátor időt fog eredményezi.Én írtam a Outdoor plus mellet 100 százalék hangerőn jött össze ez. De tökre jó lenne egy Bluetooth hangszóróba fogyasztás figyelő?
Például adott módba adott hangerőn látod hány órát érsz el így?UBOOM X 68WH akkut kapott ez mellet tud 3 órát de a Boombox 4 99 Wh akku mellet se bír többet mint 3 óra Max hangerőn. Ledek és mély basszus mód teljes hangerőn ez 180 Watt teljesítmény a Jbl leírása alapján.
Brazil tesztek ezt megmutatták szóval nem kell a Uboom Xt szidni egy Jbl se és Dockin se bír többet.
Mikor valaki írta 8 óra Max hangerőn az inkább számomra nem hiteles egy pontos mérés kell és számít a zenei stylus.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
mefistofeles #20007 üzenetére
A telefont azért ajánlották, mert a BT adó oldalon is lehet gond, (kodek szabvány, implementáció), Lehet egy komolyabb dongle-lal lehet szépen szólna az a BT fejhallgató. Másik BT forrással azért érdemes kipróbálni, hogy kiderítsd melyik eszközre terelődik a hiba/kompatibilitási limit. Kipróbálod a fejest 1-2 telefonnal és hamar kiderül. Ha PC-n használod, akkor a jövőben a te érdeked is, hogy jó dongle-t használj, amivel kevesebb lesz a limit. szvsz
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Zοltta #20009 üzenetére
" ... az üzemidő teszteket bújom ... " – létezik ilyen? Itt szerintem calr18 és bwoay tesztelte a legtöbbet. Valamint, ha találsz is, akkor az jó eséllyel a gyári fw.-vel készültet fogsz. Azzal elvileg (ill. gyakorlatilag is) sokkal jobb az üzemidő. Az Uboom X-nél el kell, ill. el lehet dönteni, hogy neked melyik a fontos. B2P-nél egyféle van (a gyári), és azzal tudtommal nem megy el annyit, mint az Uboom X. És, akkor ott van a használat közbeni töltés (akár powerbank-ról ...).
-
válasz
mefistofeles #20007 üzenetére
Akkor irány a bolt, vidd vissza.
-
válasz
Acélfarkas #20006 üzenetére
Nálam a telefon nem opció 99%-ban PC-n használnám, ott pedig rossz.
Két másik füles, egy OneOdio és egy Sony tökéletesen szól. -
válasz
mefistofeles #20005 üzenetére
Próbáld ki másik forrással is, pl telefonnal. Ha annál is nyávog, vagy szarul szól akkor vidd vissza.
-
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
mefistofeles #20002 üzenetére
"Tökre feltöltve is úgy szól mind amikor régen a szalagosmagnó húzta a szalagot ... "
Egyrészt ez nem függ az akksi feltöltöttségétől, másfelől sehogy sem kellene "nyávognia" a hangnak. Mielőtt visszaviszed / küldöd, esetleg próbáld ki másik bt.-s forrással, mert lehet az USB-s dongle oldalán van valami.
Az más kérdés, hogy a fejhallgatóról fellelhető egy, de igen beszédes vélemény némiképp alátámaszt(hat)ja a tapasztalatod: "Ilyen rossz hangzású fülhallgatóm még nem volt. Nem mondhatnám, hogy különösebben kényes lennék a hangzásra, de ennek a végtelenségig dobozhangja van." - forrás. -
válasz
<Adamsky> #20001 üzenetére
Köszi mindenkinek a tanácsot. Sikerült rendes drivert feltennem, most már a bluetooth kapcsolatttal semmi gebasz, viszont a füles rossz. Tökre feltöltve is úgy szól mind amikor régen a szalagosmagnó húzta a szalagot, élvezhetetlen. Még benne vagyok a 3 napban szóval visszaviszem.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
mefistofeles #19997 üzenetére
Ahogy Acélfarkas is írta, jobb klikk az eszközön, és a hw. ID alapján próbálj driver-t vadászni hozzá. Név alapján: Realtek BlueSoleil Generic Bluetooth drv.
Vagy küld vissza, hogy ez bizony nem plug & play, és vegyél valamilyen komolyabb bt.-s dongle-t (akár itthonról, akár az Ali-ról)@ Pixx96 & carl18
Nincs itt szerintem semmi furcsaság. Pixx96 gyári fw.-vel használja a hangszórót, carl18 pedig - ha jól emlékszem - a 0.48-al, ami ugyan nagyon közel van a gyárihoz, de mégsem ua. Oluv firmware-éről pedig tudvalevő, hogy nemakkumulátorüzemidő barát.
A sztori másik fele, hogy szvsz. mivel az akksi visszajelzés közel sem óramű pontosságú, ezért a pontosabb értékhez elkerülhetetlen a 100% → 0%-os teszt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bluetooth hangszórók
- OLED TV topic
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- PlayStation 5
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Nők, nőügyek (18+)
- Hobby elektronika
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3259,100% Akkumulátor
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest