- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Reklámok kikapcsolása Xiaomi, Redmi és Poco telefonokon
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Itt a Google Pixel 10a EU-s energiacímkéje
- OnePlus 15R - régen minden jobb volt
- Cáfolja a Realme, hogy leépülne
- Megkönnyítette az iPhone az androidos átköltözést
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Beköszönt a hajlítható telefonok aranykora
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ekkold
őstag
válasz
kormi0312
üzenetére
A "GL-iNet Flint 2 router"-t nem ismerem, de ha tud VPN-t, akkor azt kellene bekonfigurálni a feladatra. A szolgáltatótól vásárolt VPN (pl. nordvpn) feladata más, ott rödiden foglamazva az a cél hogy elrejtse az IP címed. A saját VPN amikor más eszközről csatlakozol az otthoni hálózatodra, ehhez nem kell előfizetés, csak megfelelő eszközök + publikus IP cím.
-
kormi0312
senior tag
válasz
ekkold
üzenetére
"Legyen publikus IP címed, azaz ne legyél a szolgáltatónál CGNAT mögött" Pipa
"Nálam a router oldja meg a VPN-t, és Wireguardot használok. Ezzel a teljes belső hálózatot biztonságosan el tudom érni távolról, tehát ezen belül a NAS-t is, anélkül, hogy ehhez külön portot kellene nyitom." - Nálam is ilyen kell szerintem.
Van is itthon egy GL-iNet Flint 2 router és hozzá egy NordVPN előfizetés, mindkettő tudja a wireguard-ot."Olyan VPN megoldást is elképzelhetőnek tartok, hogy a NAS-on, virtuális gépen futtatni egy routert (pl. Mikrotik-et) ami tud különféle (pl. wireguard) VPN megoldásokat. Persze ehhez nem kevés szakértelem kell, hogy be tudd állítani." - pont a szakértelem hianyzik nálam.
Ezt a router+VPN kombót kellene valahogy élsíteni a NAS-on, de én ahhoz nem értek .
Ennek a megvalósításában tudsz e segíteni esetleg?
-
ekkold
őstag
válasz
kormi0312
üzenetére
Távoli eléréshez szükséges:
- Legyen publikus IP címed, azaz ne legyél a szolgáltatónál CGNAT mögött. Megoldható enélkül is de drasztikusan lassúbb lesz. Tehát 1. lépés ellenőrizd az IP címed.
- Kell valamilyen saját VPN. Szerintem az a legügyesebb, ha a routered tud ilyesmit, de a NAS-ra is telepíthető. Manapság ajánlott VPN-ek: Wireguard, L2TP-ipsec, OpenVPN.
- Ha a HAS-on fut a VPN akkor a routeren portfordítás is kellhet hozzá.Nálam a router oldja meg a VPN-t, és Wireguardot használok. Ezzel a teljes belső hálózatot biztonságosan el tudom érni távolról, tehát ezen belül a NAS-t is, anélkül, hogy ehhez külön portot kellene nyitom.
A távoli elérés megoldható VPN nélkül is, de a mai világban ez meglehetősen kockázatos, mert rossz esetben széthekkelhetik a hálózatodat, szóval ezt senkinek nem ajánlanám.
A synology fájlrendszere elérhető mobilról a DS-File alkalmazással, https használata esetén biztonságosan. Gyakorlatilag talán ez az egyetlen olyan megoldás ami VPN nélkül is biztonságos.
Olyan VPN megoldást is elképzelhetőnek tartok, hogy a NAS-on, virtuális gépen futtatni egy routert (pl. Mikrotik-et) ami tud különféle (pl. wireguard) VPN megoldásokat. Persze ehhez nem kevés szakértelem kell, hogy be tudd állítani.
-
ekkold
őstag
válasz
kormi0312
üzenetére
Mi a NAS tipusa? Nálma a Download Station kb. 40...60Mbyte/s-el tud letölteni, ugyanezen a NAS-on a qBittorrent 100Mbyte/s felletti sebességet tud. A qBittorrent nem csak dockerbe telepíthető, simán feltehető app-ként is, keress rá, itt is volt szó róla többször is.
-
zsolt501
nagyúr
-
kormi0312
senior tag
válasz
zsolt501
üzenetére
azt olvastam, hogy Docker kell a telepítéséhez, de én ahhoz nem értek. Van esetleg leírás hozzá lépésről-lépésre (szájbarágósan
) - mármint a telepítésre.
köszönöm.ui: azt vettem most észre, hogy olyan mintha ez a 60-70MB/s lenne az ethernet max sebessége a NAS-on. elindítottam egy letöltést ami szinte azonnal ment is a fenti sebességen. eközben elindítottam az FTP-n egy násik film másolását és a torrent sebessége 20, a film másolása 45MB/s köré esett.
ez mitől lehet? -
zsolt501
nagyúr
válasz
kormi0312
üzenetére
Nekem DS-el meggyűlt egy két alkalommal a bajom, ha nem volt benne 1 torrent sem akkor nem mindig volt az app elérhető kívülről, más bajaim is voltak vele, így inkább áttértem a qbittorrentre, azzal nincs most bajom, és legalább le és feltöltési sebességben sem akadályoz szépen kihajtja a gigabitet.
-
kormi0312
senior tag
válasz
kormi0312
üzenetére
Eszem megáll! Most indította, tesztre egy torrentet és az volt a furcsa hogy felfelé 3MB/s volt a sebesség. Gondoltam, hogy ha csukva a port, akkor nem tudnának ilyen sebességgel szedni tőlem - így ismét ránéztem a port-ra és most nyitott. Hihetetlen-
Másik kérdés:
Nektek mennyi a letöltési sebesség gigabites internet esetén? (nálam 60-70MB/s körül ingadozik) -
kormi0312
senior tag
Sziasztok,
Szeretném a segítségeteket kérni. Frissen telepített 7.2.2 rendszer, DS get (download station) lenne használva torrentre és a port forward-ot próbálom elérni, de nem sikerül.
NAS fix IP cím adva, TCP port a DS get-ben beállítva, DHT letilva, a TCP port forwarding megadva a routerben és valamiért kívülről zárt marad a port. Firewall nincs a nas-on.
Ugyanígy csinálom PC torrent esetében is a router-en a port forwarding-ot és ott működik.
Mit nem veszek észre / engedélyezek a DSM-ben?!Köszi szépen előre is!
-
Mykroft
tag
válasz
phurges00
üzenetére
csak, hogy nehezebb legyen számolni:
- itthon az szerver, szolgáltatói modem, saját router, szünetmentes, poe switch +AP vannak közösen mérve.
- szerver egy HP Microserver Gen8, Xeon procival, 4 HDD + 1 SSD, minimális cpu kihasználtsággal, nem itt futnak a nagy teljesítményő VM-ek.
- a szünetmentes magában létrehoz 20W fogyasztást.
Így a szumma nem haladja meg a 100Wot, átlagosan 85-90W, még kimaxolt, minden lemezre történő írás közben sem.
Azt gondolom, hogyha összeadod az összes fogyasztód teljesítményét, (cpu,gpu,hdd, +20%), akkor fogsz tudni találni valami 24/7-re tervezett tápegységet. -
phurges00
újonc
Sziasztok.
Egy i5 prociból, 8 gb DDR3 ramból és egy Asrock alaplapból + 3x4 TB összeraktam egy Xpenology-t futtató kis masinát magamnak. Egy sajnos régi 7-8 éve tápegységet használtam fel ami bronz értékelésű ugyan de már koros és viszonylag nagy 650W. ( ez volt otthon)
Milyen tápot vásároljak bele, hogy biztonsággal egész napos üzemre ott merjem hagyni és ne kelljen attól tartanom hogy elszáll valami benne és esetleg kárt okoz a winyóban, a háztartásban, mert mondjuk zárlatos lesz, túlmelegszik stb ( mivel ezek a PC tápok nem feltétlenül 0-24 üzemre vannak kitalálva. )
+ mekkora teljesítmény elég ennek amit leírtam ?
köszönöm a tapasztalatokat és tanácsokat előre is. -
gotz
tag
Valaki adott már hozzá forpsi-s DNS-t külső eléréshez? Lefut a teszt kapcsolódás, amely sikeres, viszont utána az IP-t már nem frissíti be, hibára fut.
-
Papamaco
tag
Sziasztok.
Volna egy pici problémám, 2 éve építettem egy gépet, DS3622xs+ 7.2.2 rendszerrel fut. Két napja el kellett költöztetnem másik helyre, bekapcsolom, megy szépen, de hiába látom az ip címét, azon nem érem el, tailscale-n viszont igen. Mit lehetne csinálnom, hogy el tudjam érni belső hálózatról, anélkül, hogy újra keljen telepíteni az egészet? RR v25.9.7 bootloaderrel használom. -
zsolt20
tag
Dsm6.2.4. samba win11 allatt nem ismeri fel a helyi hálózatnak , tcommander sem ismeri . Manuálisan felehet csatolni a mappákat meghajtóként. Androidon jó a smb. Mi lehet a gond? Dsm6.2.3 jó volt win 11 allatt. Köszönöm
-
Essejó
Topikgazda
válasz
Rascally81
üzenetére
Jogilag nem valószínű.
Továbbiakért a fejlesztőt keresd meg. -
Mykroft
tag
válasz
Rascally81
üzenetére
ezekre a kérdésekre valószínű a fejlesztő github oldalán találsz leghitelesebb információt.
-
Rascally81
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap Arc loader legujabb verzióját használtam egy mini pc-hez. Regebben már használtam XPEnology telepítésére különböző loadereket és emlékeim szerint nem engedet belépni a synology accountba. Most ennél a loadernél mi változott, hogy a DSM minden funkciója tökéletesen működik (quicCon, syno DDNS, stb)? Illetve jogilag ez rendben van? További szép napot! -
gotz
tag
Sziasztok,
segítsetek, mert már régóta szívok virtuális gép létrehozásával. Adott egy DSM 7.1.1-42962 Update 1 rendszer az alábbi konfiggal:
Intel Core i5-6500 (Skylake) 4 mag; 8GB RAM
Linux, HA, egyéb VM-eket akartam létrehozni Dockerben, Virtual Machine Manager-ben, de sose sikerül telepítés/importálás után elindítani, hibára futa.
Mai próbálkozás, VMM-ben importált HA az alábbi hibát dobja:

Mit rontok el?
-
ulveczkii
tag
válasz
trance89
üzenetére
Redpill loader. Van már egy file szerverem amin 7.1 van és mikor azt raktam akkor is bele futottam. Ott nem volt gond mert dogtam még bele 2gb ramot. De most csak tesztelgetni akartrtam egy integrált 2gb ramos lappal és ugyanitt járok.
De kérlek dobj linket olyan loaderhez ami műxik. -
ulveczkii
tag
Sziasztok. Szeretnék 6.2-t telepíteni egy régi gépre. Tudtok mág olyan linket ami működik?
DVA3219 lenne az igazi... Van rá sanszom?
Köszi -
Bornie127
aktív tag
Sziasztok!
Problémám a következő. Adott egy proxmox host. ARC 3.0.7 loaderrel nem látja a DELL PERC H310 raid vezérlővel a rádugott 8db hdd-t. IT módban van. A loader felismeri a diskeket, írja, hogy 11 db (8hdd és 3 nvme alaplapon). scsi-ként vannak átadva a diskek a VM-nek. Már milió verziót kipróbáltam, de nem segített. Az sem számít, hogy ds3622xs+ vagy SA6400, egyiknél sem látszik.(semmilyen más modell sem)
Ami működik, hogy ha SATA-ként adom át, viszont akkor csak 5db lemezt tudok átadni a sata korlát miatt (a 0. lemez a boot) Ez működik.
RR loaderrel megy minden, felismer minden lemezt, igaz smartot kicsit furcsán adja át, de funkcióban szegényesebb mint az ARC loader. Olvastam, hogy nem támogatja az arc a scsit, de itt emulálva van, hogy a 6 sata limitet meg lehessen kerülni.
Valakinek van bármilyen ötlete? -
BSOD
senior tag
válasz
Genius007
üzenetére
Most költöztettem át 3 vinyót 7.3-as xpeno-ról dsm7.3ra.
Az eredeti syno-n 6.3- volt és kinőttük a 4*4tb lemezt.
-"Építettem" egy xpeno-s gépet 3 db 12tb lemezzel shr-ben.
Egy ideig Rsync-kel backupoltam a teljes tartalmat rá. (Ez idő alatt legalább meggyőződtem hogy nem 1 hét után hal be valamelyik új lemez.)
- A syno-t frissítettem 7.3-ra és készítettem egy mentést a beállításokról.
- kivettem a 4 lemezt (kikapcsolt állapotban, a tömböt nem szüntettem meg, hogy megmaradjanak az adatok)
- áttettem a 3 új lemezt a szinkronizált adatokkal
- megkérdezte, hogy mit szeretnék migrálni a lemezekről. Az adatokat tartottam meg. Az xpeno beállításokra nem volt szükség, csak áthidaló megoldásnak kellett.
- visszatöltöttem az eredeti syno mentést
Minden tökéletesen megy, az smb júzerek zökkenőmentesen csatlakoznak az új lemezekhez, mintha mi sem történt volna. Gyakorlatilag a kliensekről simán visszanyitom a legutóbbi dokumentumokat.
Lényeg, hogy úgy tudtam költözni, hogy végig volt mentésem mindenről. Nálad extra lemezek hiányában ez a biztonság nincs meg. -
Genius007
őstag
Sziasztok!
Van egy HP irodai gépem 8gb rammal amin synology ds 6.3 (talán) fut ..
3-4 éve már biztosan megy, anno egyszer megcsináltam és azóta mondhatni tökéletesen teszi a dolgát, 3db 4TB WD Red Nas vinyo van benne.
Gondolkodom egy gyári synology vásárlásán a kényelmi funkciók miatt (automata backup, telefon app használata, stb stb)
Kérdésem az volna hogy:
- milyen synologyt ajánlanátok 250k környékén
- minimum 3db hdd férjen bele
- ár / teljesitménybe jó legyen és még hosszútávon jöjjön hozzá update: )
- és ami a fő .. a mostani adatokat áttudom vinni úgy hogy mondhatni csak átrakom a 3db vinyót? Nincs más ahova addig kitudnám menteni a dolgokat, ez miatt meg egy 6-10TB hdd-t nem akarok most venni
-
phurges00
újonc
Üdv,
Van egy régi gépen összerakott Xpenology rendszerem. 1 évig ment rendesen.
Most nem tölt be a rendszer amikor elindítanám a kis szerveremet.
Arc loader-t használ.betölt az Arc loader képernyő és ezután kiírja hogy :
"trying to terminate EFI services again"aztán újraindul és újra nem sikerül felállnia a rendszernek.
Van valakinek ötlete /tapasztalata, hogy mi lehet?
Egy új pendrive-ra van mód a jelenlegi tartalmat átvinni , minden beállításommal a szerverről? Ha igen milyen programmal a legegyszerűbb? Illetve megoldhatja-e a problémát?
Köszönöm a segítségeteket. Nem találtam rá megoldást a múltbéli bejegyzésekben.
-
toranis
csendes tag
válasz
ekkold
üzenetére
Érdekelne a 7-es verzió. Régóta nem foglalkoztam az xpenology-val, és teljesen kiestem belőle, és elkezdtem parázni, hogy ha összehányja magát bukok minden adatot illetve az IoT Home Assistant beállításaimat, vezérlésemet. Továbbá igen, néhány porton távolról is elérhető, ezért frissebb, biztonságosabb verziót szeretnék.
-
ekkold
őstag
Kicsit hekkeltem a qBittorrent4.5.5.spk telepítőn, beletettem a jelenlegi legfrisebb (v5.1.4) binárist, és default magyar nyelvre állítottam. Nekem szépen feltelepült DSM6.2.3-ra.
Egy kis karácsonyi ajándék DSM6 felhasználóknak, aki friss qbittorrentet szeretne használni: [qBittorrent_5.1.4_x64-DSM6.1.spk] Garanciát természetesen nem vállalok.
Aki esetleg nem akar 5-ös verziót használni, itt a 4.6.7 verzióhoz telepítő (szintén DSM6-ra intel x64): [link] -
ekkold
őstag
válasz
ekkold
üzenetére
Az ötletet amúgy a TTYD adta, mert már az sem érhető el DSM6-ra. Ebből is letölthető a bináris file, és ez a felülírásos dolog is működik) De rájöttem, hogy ezek a linuxos binárisok sok esetben simán elindíthatók telepítés nélkül is, parancssorból. Tehát pl. a ttyd, vagy éppen a qbit is, csak ez utóbbihoz megfelelő mappaszerkezet és paramétersor kell, ezért qbitből egyszerűbb előbb telepíteni a régebbi verziót.
De pl. a windowsból ismert HDSentinel linuxos verziója is hasonló - a linuxos verzió ráadásul ingyenes, és szépen megy DSM6-on... -
ekkold
őstag
Annak idején lementettem a DSM6-hoz tartozó SPK fájlt (és jól is tettem mert már nem érhető el DSM6-ra) Ezzel a 4.5.5 verzió rakható fel. Be lehet állítani magyar nyelvre, stb.
Nekem ezzel sem volt komolyabb problémám, azon kívül, hogy néha leállt a seed, ezért a feladatütemezőbe beraktam, hogy hetente egyszer indítsa ujra. Éjjel 2-3 óra között az a 2 perc kiesés a seedből nem gondA github-ról letölthetők a qbittorrent-nox 64 bites linuxos bináris verziói.
Letöltöttem a 4.6.7 (az utolsó a 4-es sorozatból), és a legfrissebb 5.1.4 verziót is.A csomagkezelőből le kell állítani a futó 4.5.5 verziót, majd SSH-n (vagy ttyd-vel) belépve a
/volume1/@appstore/qBittorrent/bin/qbittorrent-nox
fájlt felül kell írni a githubról letöltött kívánt verzóval.
A fájl jogosultságát át kell állítani 777-re:
chmod 777 /volume1/@appstore/qBittorrent/bin/qbittorrent-nox
Utána el elehet indítani a csomagkezelőből.
A konfig, minden beállítása, és a futó torrent-ek is megmaradnak.Nekem a v4.6.7 verzió fut jelenleg, de az 5.1.4 verzió is jól működik így.
DSM7-re elvileg van csomag az imnks-en , tehát arra elvileg feltehető pár kattintással.
Mappa választásnál figyelni kell a kisbetű/nagybetű egyezésre, és a jogosultságot is be kell állítani, hogy hozzáférjen a mappákhoz. -
Oldmobil
aktív tag
Sziasztok, gyors kérdésem lenne:
Van egy régi Asrock A330ION alapú gépem (Intel Atom 330+2GB RAM), amin jelenleg OpenMediaVault fut és egyetlen feladata, hogy a rendes Syno NAS-om (DS224+ 7.2.2) erre készítsen napi biztonsági mentsét rsync-en. Netre nem megy ki, csak backup cél.)
Érdemes/lehet-e erre Xpenology-t rakni? Jó lenne kicsit kifinomultabb mentéskezelés, verziókövetés stb.
Köszönöm! -
sasNAXO
aktív tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Fogalmam sincs mi van velük, amikor próbáltam a linket nem töltött be az oldal, szóval azért az archív verzió.

-
BodyGekko
tag
Sziasztok!
Tudja esetleg valaki, hogy a 7.3.2 HDD kompatibilitás hibaüzenet eltűntetésére van-e már valami megoldás?
Köszi a válaszokat!
-
Essejó
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- Kompakt vízhűtés
- Csak el ne fújja a szé az Akko új egereit
- BestBuy topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- PlayStation 5
- Reklámok kikapcsolása Xiaomi, Redmi és Poco telefonokon
- Steam Deck
- Energiaital topic
- Linux Mint
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
) - mármint a telepítésre.

Redpill loader. Van már egy file szerverem amin 7.1 van és mikor azt raktam akkor is bele futottam. Ott nem volt gond mert dogtam még bele 2gb ramot. De most csak tesztelgetni akartrtam egy integrált 2gb ramos lappal és ugyanitt járok.