Hirdetés
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- A Vivo X300 FE is megérkezett
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Android Auto és Carplay utólag? A Carpodgo Mini kicsi és olcsóbb, mint a nagyok
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Mától kapható az EarFun Clip 2
- Garmin topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
27061 - 27001
27061 - 27001 27000 - 26901 26900 - 26801 26800 - 26701 26700 - 26601 26600 - 26501 26500 - 26401 26400 - 26301 26300 - 26201 26200 - 26101 26100 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 03:53 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
boborján2
őstag
-
ekkold
őstag
Értettem elsőre is. Ugyanezt próbáltam: nálam nem működött. DSM6.1.7u3 és DSM6.2.3 verzióval próbáltam. A telepített linuxom ext4 fájlrendszerét látta a TC, pontosan úgy ahogyan te is írtad, a hálózati meghajtók között mutatta, de a DSM-ét nem látta.
Egyelőre még maradtam DSM6.2.3u3-nál nekem jobban bevált a régi vason, de már nem ext4-et, hanem btrfs-t használok. A btrfs erőforrásigény többletét nem veszem észre, viszont stabilabb (kapott pár szabálytalan leállítást - semmi baja nem lett szerencsére, az ext4 ezt sokkal kevésbé bírja) Meg ext4-en nem hajlandó virtuális gépet futtatni, btrfs-en meg igen, és néha használok ilyesmit (pl. Mikrotik routerOS-t kísérleti célból, és. pl. wireguad-ot használok benne). -
Essejó
Topikgazda
A DSM 7.2 telepítésekor én is BTRFS-re váltottam. Szóval nem tudom azzal mi lenne, de mondom azt a bizonyos 2 TB-os összeomlott Basic kötetről az adatokat a TC-vel másoltam le. Azt tudom mondani, hogy hálózati meghajtóként látta a TC a HDD-t, pedig a meghajtó fizikailag az asztali gépem házában volt sata portra dugva.
-
Essejó
Topikgazda
-
boborján2
őstag
-
ekkold
őstag
Ismerem az ext4 plugint, linuxos lemezekkel szépen működik. Most megpróbáltam ujra, igaz virtuális gépen, de a xpenology lemezét nálam nem látja és nem tudja olvasni. Van egy diskinternal reader plugin is a TC-ben, az leglább látja hogy ott van a kötet, de az sem tudja olvasni. Élesben btrfs-t használok, nem tudom, hogy azt tudná-e olvasni bármi, de a virtuális gépben bármikor létrehozhatok egy ilyen kötetet is, egy teszt kedvéért.
-
Essejó
Topikgazda
-
ekkold
őstag
Másik gépre telepíteni kell xpenology-t, és ahhoz csatolni. A "másik gép" akár virtuális gép is lehet, pl. virtualbox-on.
A synology/xpenology 1 lemezes tár esetén is szoftveres RAID-ot hoz létre, csak olyan eszközzel olvasható ami ezt is tudja. Linux alatt mdadm-ot is telepíteni kell hozzá. Windows alatt, bár láttam a neten különféle javasolt megoldásokat, de nekem egyik sem működött.
Ha valaki tud biztosan működő, windows-os megoldást, xpenology (btrfs, és/vagy ext4 fájlrendszerének) olvasásra, azt kíváncsian várom!
-
interfész
tag
Sziasztok!
Adott egy Xpenology, 6.1.3 as DSM-el. Az emberünk elfelejtette az admin jelszót(Költözés, külföld egyéb okok) és persze vanak rajta képek amik kellenének...
Hogy tudom resetelni a jelszót vagy az is jó ha tudom olvasni windows os géppel a tartalmukat...
Na most az utóbbira már tettem pár kisérletet btrfs driver és ext4 driver is fent van a W11 alatt de nem látaj a tartalmat a meghajtó látszik a prtició is de nem tudom olvasni (mountolni).
Esetleg valaki tud rá megoldást?
Köszönöm előre is...
-
mszl
aktív tag
Azóta működik rendesen, kíváncsi voltam érdemes-e többet beruházni a DVA3221 klónra. Most az alap n550 proci 2GB RAm le lett cserélve loader buildelésnél sem volt hiba elkészítette elsőre.
LGA1150 Core I5 16GB RAM van most. A terv 8db 5MP és 6MP kamerák..... Nem a legkisebb fogyasztás, de ár/értékben mostanában jók. T végződésű kisebb fogyasztású procikat pedig nehéz találni sajna.
Most ami már végleges azon DSM7.3 van települt szépen, megy is. -
trance89
őstag
-
mszl
aktív tag
-
sandman2
csendes tag
Ds3622xs ezt elfeljtettem (6.2 müködött gond nélkül)
-
sandman2
csendes tag
Üdv mindenkinek
Tanácsra lenne szükségem, n40l microserveren fut 7.2 (update 4) dsm legújabb arc loaderrel. Nemtudom életre kelteni smargo smartreaderemet. Arc loaderbe moduloknál usbserial, ftdi sio kijelölve. Lsusb re nem látja a kártyaolvasót.
Valakinek ötlete? -
kgymac
őstag
-
kgymac
őstag
a lant a tg3.ko modul kezeli a g7-en. ennek benne kéne lennie a betöltött (buildelt) loaderben. sok esetben csak ext-ként van jelen, így azt be kell töltetni build előtt. tcrp-nél mindig kellett az ext megadás, bár a gépelősdi miatt elég volt az ext auto parancsot kiadni, így mindent megtalált. sajna, pocopico 7.2.2-nél abbahagyta, bár van még élő forkja, akár 7.3-ra is, ext-tekkel.
a buildnél azért volt neted, mert a tinycore behúz néhány modult, míg a buildelt img csak akkor, ha benne van alapból a modulok között.
elsőnek a friend szokott indulni, ha be van építve, ez ellenőrzi a syno kernel verzióit. ha belefér a builddal készítettbe, akkor simán elindul, ha van újabb update vagy upgrade a syno-n, akkor meg a build felület indul. a problémája is ugyanez: nem tudja a kapott vagy beállított ip-t,
csak a konfix xml-ben lévő, még tinycore alatt eltároltat tudja megjeleníteni. ha más a mac addr az xml-ben, mint a kártya fizikai mac-je (amit a tiny is használ), akkor máris más lesz a kiosztott ip.
ha nincs betöltve insmoddal a tg3 modul, akkor meg eszköz sincs, nem hogy ip-t kérjen a routertől. ez ugyanaz, mint win esetén. ismeretlen hálókártya nem hálókártya, csak a kezelő driver megadása (inf betallóz vagy driver telepítés) és betöltése után fogja tudni használni az eszközt. addig csak ott van a pci sínen és lekérdezhető pár adat az eszközről. gyártó id, eszköz id, eszköz csoport (lan, lemezvezérlő, stb.). dsm alatt is van, community csomagból lspci, sudo után. -
zsolt501
nagyúr
-
Essejó
Topikgazda
-
zsolt501
nagyúr
Nagyon nem egyszerű csinálnom, mert nem a gép előtt ülök, ismerősöm csinálja, én távoliasztallal, illetve facebook massanger kombóval csináljuk, én Szegeden ő és a gép Budapesten van, így nem olyan egyszerű levezényelni a dolgot, ráadásul mivel dolgozik így egyeztetni kell, hogy mindenkinek jó legyen.
Azzal a loaderrel lett próbálva eddig amik itt lettek javasolva és a bios is így lett beállítva, még azt is eltudom képzelni, hogy egyik pendrájvot sem szereti a loader amivel próbálkoztunk, szóval ez sem kizárt, tovább kéne kísérlezezni az biztos, pláne olyannal amin itt nálam is egyértelműen ment. minden.
Azt tudom, hogy a legutolsó módolt BIOS van a gépen, azt még én tettem rá, hogy a DVD olvasó helyére is lehessen HDD-t tenni, ennél újabb nem létezik, ez kellett annak ideén hogy a xpenó is elfusson rajta.
Nem tududom akarunk e még plussz időt beletenni, mert már összességében kb. 1 hónapja megy a botladozás, és elveszi az ember kedvét az ilyen sikertelenség. -
Essejó
Topikgazda
-
ekkold
őstag
-
Essejó
Topikgazda
-
Essejó
Topikgazda
-
hl225
tag
-
zsolt501
nagyúr
32GB-os USB3-as, nem noname, de próbáltuk USB2-essel is.
Az az érdekes, hogy le is generál mindent, be is tölt, de hol kap IP-t és hol nem, de a synology felületéig ahol az 5000 portos felület jönne be addig soha nem jutunk el, és a telekomos routerben sem jelenik meg az eszköz.Azért köszönöm mindenkinek az eddigi segítséget.
-
Essejó
Topikgazda
-
zsolt501
nagyúr
-
ekkold
őstag
-
zsolt501
nagyúr
-
ekkold
őstag
-
zsolt501
nagyúr
Új fejlemény, nem jártunk sikerrel, már a géppel kapcsolatban vannak kétségeim ezekután, egyszerűen nem jövök rá mi lehet az oka hogy elveszti a kapott IP-t és hosszú percek után sem kap IP-t a gép.
Szóval feladtuk a HP microserverrel itt valami komolyabb gond lehet. -
trance89
őstag
-
zsolt501
nagyúr
-
hl225
tag
-
Essejó
Topikgazda
-
hl225
tag
Sziasztok!
Gigabyte GA-J3455N-D3H alaplapon szeretnék xpenology telepíteni.
A loader (RR és ARC is tesztelve) sikeresen elindul, a webes konfigurációs felület elérhető. A Build folyamat (DS918+, DS920+ és DS3622xs+ modellekkel is próbálva) hiba nélkül lefut.
Azonban újraindítás után az xpenologyt a hálózat nem lehet elérni.
A router látja, a kezelőfelület szerint kap ip címet, de pingelni nem lehet és a Synology Assistant sem találja az eszközt.
Van valakinek ötlete melyik loaderrel és milyen beállítással lenne érdemes megpróbálni? -
kleinguru
addikt
-
Essejó
Topikgazda
-
kleinguru
addikt
Úgy jártam mostanában 2 eszközömmel is, hogy a megszokott amúúgy rendszergazda csoportban lévő felhasználóm hirtelen nem ért el semmilyen szolgáltatást...
Újratelepítettem a rendszert. Azonban most elakadtam. Ha egy darab kamerát használni surveillance station-nel, akkor melyik loader melyik dsm verzióját érdemes használni, ami még a legfrissebb

Legfrissebb RR loader esetén hiába van net elérése a dsm file-t nem tudja build alkalmával letölteni...
-
zsolt501
nagyúr
-
Essejó
Topikgazda
-
zsolt501
nagyúr
-
trance89
őstag
-
zsolt501
nagyúr
Köszi mindenkinek a segítséget, de sajnos továbbra is elhasal az egész, annál a résznél mikor már az 5000-es portú IP-t kell a gépnek kiosztania, előtte a Pendrive létrehozásnál és beállítgatásnál még van IP, de mikor újraindul és kapnia kéne az ip-t az 5000-es portal no ott elhasal az egész, pár másodpercre kap IP-t de utána eldobja és sok sok perc várakozás után sem történik semmi... pedig úgy csináltuk ahogy javasolva volt.
Egyszerűen nem jövünk rá mi a baja.

-
Essejó
Topikgazda
-
zsolt501
nagyúr
-
halisa
tag
Rákötöttem a monitorra . Nem az ARC van fent hanem a RR
-
petir
senior tag
-
Essejó
Topikgazda
Fogalmam nincs. Miután tökéletesen működik, így a loadert nem piszkálom.
Viszont a platform 2011-ben jelent meg, tehát akkori technológia, azért szép, hogy a mai napig stabilan használható. Viszont a DSM működésében nem érzem a hátrányát, igaz gyári Synóm sosem volt, amihez hasonlíthatnám.
-
ekkold
őstag
-
Essejó
Topikgazda
-
zsolt501
nagyúr
-
Essejó
Topikgazda
-
horby4
csendes tag
1000000 hála és köszönet működik!!!
Csak most volt időm és kedvem vele újra foglalkozni vele!
A felhasználók eltüntek és a programok se állítódtak vissza, de az adatok megvannak.
Az már biztos hogy ezt nem fogom frissíteni soha többet (így legalábbis nem ahogy csináltam).Kösz mégegyszer!!!
-
zsolt501
nagyúr
-
halisa
tag
Ha nem ismernétek és néztek filmeket és sorozatokat és szoktatok torrentezni.
Ezt próbáljátok ki: https://logout.hu/tema/stremhu_source_self-hostolhato_stremio_addon_magya/friss.html
https://stremhu.app/
Igaz nem Xpenon megy hanem egy synon konténerben. Elég jó kis csapat verődött össze a discorton. Lassan 3 hónapja használom. -
halisa
tag
-
zsolt501
nagyúr
Abból indultunk ki, hogy hálókártya hiba lehet, mikor nem kapott IP-t ezért lett belevéve egy új hálókártya, de a fene se érti már ezt...
Plex szépen futott eddig, mondjuk minden átkódolásos trükköt le kellett tiltani, csak közvetlen lejátszás működött de az stabil volt, és nem volt a CPU sem széthajtva.
Az újatt azért akartunk, mert már kissé elavult a 6-os széria, ott már nincs frissítés szinte semmire. -
ekkold
őstag
-
ekkold
őstag
-
zsolt501
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
-
27061 - 27001
27061 - 27001 27000 - 26901 26900 - 26801 26800 - 26701 26700 - 26601 26600 - 26501 26500 - 26401 26400 - 26301 26300 - 26201 26200 - 26101 26100 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- PC Game Pass előfizetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro Max 64GB Space Gray -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5236, 100% AKKSI
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 128 GB Black 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÚJ Lenovo LOQ Intel Core i7-13650HX, 32GB, 1TB, RTX 5060(8GB), FHD 144Hz
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG Z790 i9 13900KF 64GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XT 20GB be quiet DARK BASE 701 850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Xpenology Téma Összefoglaló